- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Aktív témák
-
Tigryss
csendes tag
Sziasztok!
Hosszas fórumolvasgatás után összeállítottam az aláírásomban szereplő konfigurációt.
Nem véletlen, hogy ide fordultam segítségért. Igen, a videókártya.
A probléma a következő:
Gears of War, Witcher - mindkettő eredeti - random elmegy a kép pár másodpercre,
szellemkép, szemetelés, majd fagyás. Ez lehet 10 perc után, vagy fél óra múlva, változó.
Ez csak kártya hiba lehet?
Szerintetek ki tudom cseréltetni?
Garanciális, szóval elvileg menne.Most jut eszembe, a tápom Corsair VX 450. (Majd pótolom!)
-
Hooper
őstag
Szerintetek van rá esély h a Gainward 4850 (dual slot) kari ventivezérlését vmi uj bios javítja (vagy valmi)?
Szerintem kissé tulpörgeti magát...anno volt másnál h alulvezérelt volt, azt javították, csak emiatt reménykedem
-
laci666
senior tag
Hali!
Az érdekelne hogy van e valakinek HIS HD4850 IceQ4 512MB-os karija,és milyen tapasztalata van róla pl: tuningban,hangban és melegedésben hogy teljesít.
Esetleg vannak-e ezekhez a karikhoz jó kis módolt biosok.
Mert most a 2900Prom-hoz 2D-ben 0,8v 300/300-as módolt biost használok.
Vagy már megoldódott a kezdeti venti vezérlési problémák nem melegszik a kártya,mert nekem ez is fontos szempont.
Most egy kis off:39Lenne ez a kártya de ha egy 10-esel megdobnám már 260GTX-et tudnék venni megéri vagy maradjak a 4850-nél. -
arsenlupin
aktív tag
válasz
DerStauner
üzenetére
Látom megvan milyen verziós cata van fent.........
A driver sweepert ajánlom, támogatja a 64 bit-es vistát is: [link]
1.Use the official uninstaller(s) of the driver(s) you want to uninstall.
2.Reboot your PC in Safe Mode.
3.Run Driver Sweeper and select what to clean.
4.Analyse lists all the entries possible to remove, cleaning removes the entries selected.
5.More drivers can be selected for the same cleaning process. -
Mosqu!to
addikt
Megvan a hiba forrása, az egyik kártya gyári hibás. A másikkal egyedül tökéletesen megy a gép.
A színhűségre valami ötlet? Nv alap értékeken sokkal szebben adta vissza.
-
losi73
senior tag
válasz
DerStauner
üzenetére
üdv nem kell semmi cleaner én sosem használtam és soha semmi bajom nem volt még pedig hol ati hol nv volt van a gépben,simán telepitem az ujdrivert az le törli az elözöt,és fasza minden

-
DerStauner
senior tag
új ati driver-t szeretnék, mert a 8.5-ös van fenn.
olvastam, hogy ehhez kell egy driver cleaner v. hasonló program.
vistax64-em van
valaki egy linket?
-
diegho
nagyúr
válasz
szucsinka
üzenetére
előbb kérdezhettél volna is, mint oprendszert telepítgetni ugyanis a 3dmark hibája miatt nem indul. Létezik egy ati kártyás hotfix hozzá, azt szedd le. [link] elvileg ez jó lesz hozzá de az is megoldás, hogy megkeresed a "Direcpll.dll" fájlt és átnevezed erre "Direcpll_.dll" és láss csodát már megy is.
-
szucsinka
őstag
HY
kicsi help kéne
nem megy a 3dmark 06 se vistán se xp-én már a negyedik oprendszr van fent
pont miota kicseréltem a vkarit elötte 9600gt volt most 4850
faszán települ és mikor inditom kijön a 3dmark logo oszt ennyi "a porgram nem válaszol"
10perc után se meg van mikor kékhalál-lal fejezi be
mi a rák van ?
piros hálál mit jelent mert az is volt már ehh
valaki help léci
-
diegho
nagyúr
pl cs:source, ez a legnagyobb hw igényű játék amivel játszok és ez egy 8600gt-n 400fps felett megy. Majd lehet én is cod4-ezek (ha egyszer haver kölcsönadja kipróbálni és megtetszik), de ilyen fps-ekben én nem játszok full grafikán, mert nem a csicsa érdekel, hanem hogy minél előbb meglássam az ellenfelet.
-
-
Zso Ro
senior tag
válasz
Terminator47
üzenetére
Itt csak annyi van,hogy nem ref, hűtésű,de az órajelek változatlanok a kártyán.Jobban fogja engedni az OC-t.
A különbség az,hogy nem egy ratyi kis lapátos venti van rajta,hanem egy egyedi ventilátor.Glaciator névre keresztelték a módosított hűtéssel bírót.Sztem ők is tudják hogy a ref hűtés szar.
Bár nekem 4850-em van,de Toxic full,azaz egyedi hűtéses. -
Terminator47
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mi a különbség egy Hd 4870 referencia kártya és az Asus által készített nem referencia kártya között [link] ? Tudom hogy oda is van írva de nem túl jó az angolom.
Esetleg valakinek tapasztalat?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
DerStauner
üzenetére
A catalyst verziójára vagy kíváncsi?
Amennyiben igen:
Catalyst center advenced módban elindít/ Information center lenyit/ graphics software/ ekkor a jobb oldali panelen a második sorban látod, hogy 08.8 vagy 08.7.......etc. az a verzió szám... -
johny81
tag
Hi
Nem tom hogy jó helyre írok de ez áll a legközelebb a problémámhozAz egyik játéknál elég sűrűn kilép egy ilyen hibával. "az atikmdag képernyőillesztő nem reagált és útána sikeresen helyreállt"
vm ilyesmit kellene csinálni de nem értem
http://www.repairyourpcnow.com/resources/atikmdag-has-stopped-responding.php
a karim HD4870 vistát használok és csak ennél az egy játéknál csinálja

-
fury71
aktív tag
válasz
DerStauner
üzenetére
Úgy látom 8.7-es.
-
DerStauner
senior tag
erre valaki:
-
zolee3000
tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a kétszlotos hűtővel szerelt (de nem OC!) 4850-es kártyák közül melyiket érdemes megvenni? Csak és kizárólag a hűtési teljesítmény számítana nekem, a hang nem. (Referenciahűtést én nem akarok cserélni, mert A. nem értek hozzá, B. nem akarok garanciavesztést, C. Eleve tragikusnak tartom, hogy egy közel 40e-es karinál ilyesmivel kelljen szarakodni.
) Jah, és bocsi, hogy nem olvastam vissza.
Azért remélem valaki megosztja velem a tapasztalatait, mert holnap már le kell adnom a rendelést és totál tanácstalan vagyok. Előre is köszi! -
Egzee
őstag
Valaki Help! Mióta 4850-em van 88GTS helyett, nem mozdulnak a tárgyak COD4-ben ha rájuk lövök! Eddig szétrobbantak a TV-k, elmozdultak a palackok, szétpattantak a dinnyék, de most minden marad a helyén!
Plz help! -
_Toka_
senior tag
8.8 ......
Érdekes,mert 8800GTS g92-vel több fps volt cod2 ben.
Viszont cod4 ben a 4850-el tövv,mint a 4870-el

Mikor jön ki a 8.9 ?
Valaki pls... _____________
Hát erre ... kb. azt tudnám válaszolni, hogy a 8.9 várható megjelenése - a korábban tapasztaltak alapján - úgy 20-a körül várható...
Bár igazából nem nagyon értem, milyen info-t szerettél volna ... Figyeled az amd.com oldalt, és "eccercsak" kiadják a hivatalos drivert.
Ha pedig nem ez volt a kérdés, akkor pedig valszeg egy usernek vagy 4850-e van, vagy 4870-e, tehát az Általad írt dologról Tőled értesül.
-
diegho
nagyúr
válasz
MaSzKa
üzenetére
vagy vegyél passzívot és ráteszel egy halk 12-es ventit, vagy referencia és rá accelero s1+12-es venti. Én mindig úgy veszek vga-t, hogy vagy passzív legyen és tudjak rá tenni plusz ventit, vagy rámenjen valami értelmes halk hűtő. Erősen gondolkodtam én is azon, hogy kiadjak-e 30 körül egy 4850-re, mert úgyse használom ki, egy 4670 bőven elég lenne nekem, még mindig nem döntöttem el, hogy mi is lesz belőle. Talán megvárom a 4670-et, keveset fogyaszt, elvileg olcsó is lesz (bár valami 20k körüli rémhíreket terjesztenek itt, nagykerben meg még nincs is listában)
-
stevewonder
aktív tag
Lenne még egy kérdésem. Megpróbálok szerezni egy passzív 4850-et. Ha az nem megy, akkor full toxic lesz. A kérdésem a köv.: ha nem bírja passzívan hűteni rádobok egy 12cmes ventit, viszont ha így sem bírja, akkor AC s2 vagy Tr HR-03 hűtené jobban a karit (ezekre is raknék mondjuk egy lassú 12-est)?
-
szucsinka
őstag
közbe megküldtem egy kicsit a 4850est 690mhzgpu és 1100mhz memory
és igy 100%gpu terhelésnél se engedi feljebb 84foknál a venti de itt már 3800-al pörög
szoval szerintem nem ojan borzasztó az egy slotos hütés se ..vagy igen
?
alapon kb 67fokos
17fok a különbség -
-
fdisk
őstag
Ha a memók frekijét megváltoztatom(2D-3D) és nem fixen hagyom,akkor fog villani a kép váltásnál?
Ill. én nem tom állítani a riv 2.1-el a venti fordulatot.Hiába klikkel rá az értékre 2x,nem tom átírni a számot. -
MaSzKa
senior tag
akinek Gainward Hd4850 2 Slot Fan-ja van az tudja szabályozni a ventit
pl Rivatuner 2.1-el? -
rankesz
veterán
-
Hooper
őstag
-
Hooper
őstag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
A GSen tényleg jó a hűtés (bár ugy nézem ugyanazt a ventit rakták rá mint az enyémre, csak a bordák jobbak), csak fentebb irogatták h a gyári tunningot nembírja el a hűtés...
Nemtudom h neked hogy lehet 14% mert nekem 40fok alatt már pörög mint a barom...
Anno 1950em volt, az ment 30%on, és ennél sokkal lassabban forgott...BiG G3ry - jaja, jó kis gép csak 200as telével kissé nehézkes volt 2méterröl "makrózni" a VGA-t nem a legjobb fényben

MaSzKa - az a sok kis lapos? oda ráfér ien ragasztós süni nem? amugy mire is szolgálnak? (kézzel tapintva egyébként nemtűnnek forrónak)
-
Hooper
őstag
válasz
MaSzKa
üzenetére
megnézem mindjárt rivával is.. ha jol mértem a venti kb 5cm es...
na meg akkor leszedem azt az ATTt... csak a baj van vele
Nem sok olyan kép van már amin több látszana.
itt egy nagyobb kép
Szét nemszedtem, a gépböl meg nemhiszem h megint kivenném csak 1 fotóért mert eléggé szorul a házamban, alig birtam betolni
Amugy meik rész az a VRM?
azért mindíg mindenki úgy aggodik, de nemtom miaz 
-
Mosqu!to
addikt
válasz
rankesz
üzenetére
A kártyám ugyan az, mint amit Hooper is mutogat. A ház egy CM 690, aminek az oldalsó 12cm-s ventije pont a 2 kártyát fújja. Valami súlyos konstrukciós hiba lehet a kártyán, ha még így is vmi túlmelegszik.
Monitoron nem tudom megnézni, a tv-m a monitorom.
Régi drivert nem próbáltam még.
Tényleg 1080-as a tv, de a quadroval be tudtam lőni 1200-at is, és akkor "nagyobb" volt a kép (most nem a panel tényleges 4 sarkánál van vége a képnek, hanem egy ujjal beljebb)Valamint még1 negatívumot véltem felfedezni: Videók lejátszásánál iszonyat szellemképet tud produkálni.
Lehet, hogy hibás széria ez a krátya?

Pár szót amúgy róla:
Vásárlásnál volt szerencsém összehasonlítani egy GS-sel, illetve a Sapphire 2 slotos verziójával (külsőre). Ez alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a legjobb hűtést a GS kapta (nem meglepő módon), majd a Sapphire és végül ez az új hűtős Gainward. Valamit senkit se vezessenek félre a képek a kártyáról, hogy ugyan olyna nagy műanyag keret van a simán és a GS-en is a Gainwardnál - ez csak dizájn, valójában a simán sokkal gyatrább a hűtés, ráadásul még baromi zajos is.
A zajról: Alapból a kártya amikor 60fok alatti hőmérsékletet érzékel, 14%-os fordulatszámot ad a hűtőnek (ez a legkisebb), majd innen kezdi növelni, de sajnos még ez a 14% is nagyon zajos, Rivatunerben pedig kézi szabályzással 25%-ról lehet indulni felfelé, szóval a kártya csendesítése egyelőre nem megoldott
-
MaSzKa
senior tag
válasz
Hooper
üzenetére
szted be lehet oda aplikálni 1 9cm-es ventit?
Samsung ramok vannak rajta?jobb minőségű képed van még róla több szögből?
szétszedve?
itt a progi legújabb ATI tray Tools
meg már írtam Rivatuner 2.10-est próbáld
-
Hooper
őstag
válasz
MaSzKa
üzenetére
ATT 1.3.6 van fenn, azzal nemtudom állítani ventit...
Bekapcsoláskor elég hangos, de visszavesz, tehát szabályozza magát, csak nem eléggé...
nekem hangos... de idle állapotban 38fok kb, de most nemtudom mivel mérni a hőfokot, mert att nem nagyon látja...
Ötlet valakinek ventiszabályzásra? -
Hooper
őstag
valakinek ötlete h ati tray tools miért irja ki azt a Hardwer/overlocking settings/FAN -nál hogy no supported hardwer found? (nemtalál támogatott eszközt)
Egy Gainward 2slotos 4850esröl van szó... -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok,
Nem biztos, hogy jó helyre írok, mivel a hiba forrását nem tudom kideríteni.
A jelenséget a következő 2 videóban mellékelem:MOD: Videók később, problémába ütköztem a feltöltéssel

A jelenség, hogy a kép csíkozódik, néha elsötétül, majd visszajön, esetleg ugrál.Minden játék alatt hasonlókat produkál, asztalon nincs ilyen jellegű hiba. A vga nem igazán melegszik, végig ilyen 40-50 fok körül mozog, vlaamint játék közben megtapogattam a bordát, az sem volt meleg.
A rendszer a következő:
E8200 @ 3600MHz
Gigabyte EP45-DS3P
4GB Corsair Dominator
2x Gainward 4850 CF-ben
500W Nexus táp
Samsung LE-40A656Vista 32bit Ultimate SP1
valamint legújabb driverek.Ez az elsődleges és legzavaróbb hiba.
Másik nagy gondom, hogy valamiért ocsmány a megjelenítés. Korábban egy IBM Lenovo T61 -re volt kötve a tv, amiben egy Nvidia Quadro NVS 140M volt, és analog csatlakozón keresztül messze-messze valósághűbb színeket produkált a tv-re, mint most ezek az Atik dvi-hdmi -n. Mindemellett a tv felbontása 1920*1200 lehetne, de valamiért ezt az opciót a driverben sehol sem tudom engedélyezni, a maximum mindenhol 1920*1080.Légyszi segítsetek!
Köszi,
Mosqu!to -
zsák
tag
Már kinéztem egy Gigabyte 4870-est, meg majd rá egy Scythe MUSASHI hűtőt, már csak meg kell várnom a megjelenéseket, és akkor már rendelem is, de még elötte megkérdeznék pár dolgot tőlletek:
Configom:
LAP: Gigabyte P35-DS3
CPU: Q6600 /2,4GHz/
RAM: 2x1GB Kingmax 800Mhz
TÁP: Cooler Master Real Power 620W1. A táp ugye elég hozzá?
2. Maga a config kihúzná maxon a kártyát?
3. Jelenleg csak majd 1024x768-ba menne minden, de majd késöbb 1680x1050-be mennének a dolgok. Ugye a kártya megbírkózik a "túl alacsony" felbontással, nehogy nekem túlkompatibilis legyen.
Amúgy a ram-okon, és a procin tudok húzni, mert el vannak látva réz hűtőkkel rendesen.
/Sythe Ninja Copper, és Sythe Kama Wing réz/
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Gerisz
addikt
válasz
szucsinka
üzenetére
Nekem 82°C terhelve 1.5 óra game után (COD4)
Sárpac: A 88GT se hűvösebb a ref. hűtővel, sőtt. (de ezt Te is tudod)
MaSzKa: rámennek a ventik mindegyik kártyára ami 4850, a mag körüli furattávolságot nem fográk arréb fúrni, mert a hűtő gyártó nem fog azért töcsölni, hogy ez ref. vagy nem az, jaj akkor mindjárt mi is átalakítjuk
-
benjoe1
aktív tag
Az MSI R4850-T2D512 V151 típusát lehet kapni Mo-on?
Ez az:[link] -
pempellini
senior tag
dobtam egy gyorstesztet 3d mark 2006 13010 pont 3.2-es core2duo-val
ha valakit érdekel. -
szucsinka
őstag
sziasztok most vettem egy Gainward 1slotos 4850-est ée ellég aggasztó hogy alapon 67fokos a gpu
ennek ilyen fos a hütése?
jáccás közbe ez mennire mehet fel?(stalker)ez normális?
közbe meg egy 12cm es venti fujja rá a levegöt és tessék
a 9600gt-ém 40fokos volt alapon -
lsc
nagyúr
válasz
stevewonder
üzenetére
Amennyiben hűtőt cserélsz akkor mindegy, előre nem lehet megmondani melyik hogy bírja a tuningot . A Sapphire-ről annyi negatívumot írtak, hogy a ventije maxon megy, nem terhelésfüggően szabályoz, viszont ha a keresőt használod akkor többet megtudhatsz .
ATI-nál nem nagy előny a + 512 memória, extrém nagy felbontásnál jöhet jól, de szerintem a felárat nem éri meg . -
lsc
nagyúr
válasz
stevewonder
üzenetére
Dupla .
-
pempellini
senior tag
Sziasztok beléptem a klubba egy Sapphire 4870-el.
Azt szeretném kérdezni mivel tudom a venti fordulatot egy szerűen skálázni. -
stevewonder
aktív tag
-
Hooper
őstag
válasz
MaSzKa
üzenetére
Nekem olyanom van, most raktam össze a gépet.. épp állítgatom a vistat, véletlen CCCvel raktam fel, de mindjárt letörlöm, jelenleg annyit tudok róla mondani h nem túl halk, szerintem pörgeti magát (de 38fokon van terheletlenül)... de ha tudtok ajánlani vmi progit amivel szabályozhatom a ventit, akkor megköszönném (régen Ati tray toolst használtam, jó az vagy van jobb?)
ja és 1 hülyekérdés DX10et honnan tudok leszedni vistara? ahol néztem és azt irta h 'get the latest DX", ott a 9.0Ct dobta ki...
-
lsc
nagyúr
válasz
stevewonder
üzenetére
His IceQ4 4850, halk és hűs, gyárilag minimálisan húzott, a többi meg kiderül, előre nem lehet megmondani .
-
Brumi˘
addikt
válasz
stevewonder
üzenetére
Csatlakoznék rankesz kollégához, vegyél egy olcsó ref karit és rá egy s1-et.
Aktív témák
Hirdetés
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Látásjavító szemműtét
- Diablo IV
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Ryzen 7 9850X3D // Számla // Garancia //
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
mondjuk játékba még nem probáltam

) Jah, és bocsi, hogy nem olvastam vissza.