- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
Hellóka!
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb venni? Egy HD4850-est vagy egy HD3870x2-t? Mert már kb 1 árban vannak. -
MPowerPH
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Elvileg jó rá, mert a furatok is ugyan ott vannak, mivel a 4870 a 2900 -asok felépítését örökölte meg. Csak nem tom, hogy elbírná -e.

AC S1- el az a baj, hogy ha aktív hűtéssel szeretném használni nem tudok CF -t csinálni, mert a venti elfoglal még egy kártyahelyet.
És oldalra is túl sok a kilógás. A Stackeremben oldalt is vannak ventik, és ez miatt nem tudnám rácsukni a fan trayt. 
-
Bikerider
aktív tag
HI
Akar hogyan teljesit majd a 4830-as az bistos hogy lesz is kiss arverseny
A lenyeg:az ATI most ugy osztogatja a POFONOKAT
ar/ertek VGA-ba az Nvidianak ahogy tetszik neki.
En sosse voltam egyik parti sem mindig a legjobb ar/ertek aranyu VGA-at vettem
-
Fairplays
aktív tag
Hello Mindenkinek!
Érdeklődnek hogy valaki próbált már sapphire 4850-es karira toxic biost rakni(ugyebár ami emelt órajel , meg emelt árameröséggel külömbözik az alaptól? és ha igen akkor milyen eredménnyel?
-
-
Raven18
csendes tag
Na erre hátha tud valaki válaszolni
Hogy lehet az , hogy a Krájzisz jobban fut lowon egy x1650nel , mint a 4850nel? mert nálam ez a helyzet.(ezzel a játékkal) tudom , hogy elcseszték az optimalizálást , meg limites ,meg javitások hada kellene benne , de ennyire kiütne ,hogy gyenge a kártyához a procim??? ( 4200+ 2,2Ghz)
más játékoknál normálisan megy és gyors is.. kiv. amikor framedroppol ..proci 
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Vennék egy HD4870 -et, de az extra hűtősök mind legalább 5k -val többi kerülnek a simánál.
Ugye a Palit árul ilyet, meg a Gainward. Én Sapphire -ra gondoltam, egy simára. Az lenne a kérdésem, hogy van a mostani 2900XT -men egy AC 2900 Xtreme hűtőm. Na, ez passzolna a 4870 -re? És ha igen, akkor elbírná? Mennyire tartaná hűvösen?
Vagy ha nem, akkor ajánlhattok rá egy jó kis hűtőt, csak az a lényeg, hogy 2slotban elmenjen.
-
Johnny Cage
addikt
Ismeri ugye mindenki azt köztudomású tényt, hogy az Ati CC figyelmen kívül hagyja a windows felállásakor betöltött, kalibrált színprofilt és visszaállítja a gammát (és/vagy a színeket) alapértelmezettre? Namost erre átmeneti orvosság, ha kiveszem a startup-ból az ati control centert. De ha kiveszem, az AVIVO nem töltődik be (DVD lejátszásakor fehér képet látok). Létezik erre valami áthidaló megoldás? (Nekem csak az AVIVO fontos.)
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Kérdésem elsősorban azokhoz szól akik Accelero S1-el vértezték fel VGA-jukat. A hűtést a gyári "ellendarabhoz" (a kártya hátoldalán található konzolra gondolok) kell rögzíteni, mert én az Accelero S1 Rev2 csomagjában nem találtam ilyen alkalmatosságot? -
lacy86
addikt
"Hi!
4850-es kártyából melyiket érdemes megvenni?nem baj ha kicsit drágább mint a ref
hűtést, biost nem szeretnék buzerálni."Erre én is kíváncsi lennék , mert lehet lecserélem!
Segítsetek nekünk!
-
prime77
aktív tag
Sziasztok!!!!!!
Srácok!!!Semmi hír a 4850X2-ről????Lesz egyáltalán???

-
rocket
nagyúr
válasz
Vasinger!
üzenetére
Ez egy hivatalos slide, ezekben mindig cherry picked tesztek vannak, raadasul ugye frame ertekeket se irnak, lehet akar 8 vs 12 frame/s, szoval a pezsgo bontasaval kene meg varni

Raadasul megint 80%-nal indul a tablazat, pedig volt 1 ATi slide ami 0-nal indult, de ugytunik csak ideigelenes "hiba" volt amit mar javitottak azota, es ujra 80%-nal indul

-
FÖNÖK
tag
Hi!
4850-es kártyából melyiket érdemes megvenni?nem baj ha kicsit drágább mint a ref
hűtést, biost nem szeretnék buzerálni. -
szacsee
nagyúr
Topikcím módosíttatva ésszerűen, mivel itt legyenek a single GPU-s kártyák, az X2-es topikban pedig aki a multigpu-val küzd, azt tegye ott.
Remélem nem baj..

-
pisti88+
senior tag
Screenshot nincs mert nincs nálam a game, de ugylátom mivel szarrá van offolva ezért nem is számít, nembaj azért ami késik nem múlik!
Fekának meg gyorsan kell keríteni egy altatónénit akivel levezetheti a dolgokat

-
-
fdisk
őstag
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Sapphire 4850-em van és az alap driver van fent.Érdemes felrakni a 8.9-et érezhető a különbség? Ventriszabályzás a 8.9-es driverbe is lehet állitani?Köszi.
-
hakos1987
őstag
válasz
totyax
üzenetére
szerintem ez az eshetőség maximum GCV alatt fordulhat elő

egyébként tény, amit írtál a warheadről, csak akkor is a ,,korrekt" nVidia miatt nem lehet egy normális összehasonlítást végezni, mert a játékok többségében a mocskos dolgaik miatt előnyben vannak a "zöld" karik....
-
totyax
aktív tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Egy 3D-s grafikus kártya nem függetleníthető a játékoktól, azok nélkül végülis vennénk ilyen kártyákat? Nem hiszem
A használati tapasztalat tehát a játékok tapasztalata, és mivel a warhead most jött ki hát erről folyik a szó. Én nem vagyok oda az fps-ekért mégis kibírom, szerintem te is... muszáj lesz 
-
Nate900
csendes tag
Sziasztok
Bocs hogyha mar valaki megirta a valaszt erre.
Van egy MSI HD4850 512MB PCE, a kartya jateko kozben 1xeruen megfagy.
Eddig nem volt semmi problemam , mivel 2 honapos a kartya , Crysis minden ment vele.
Ventilator forog +neztem.
CSak a jatekok megfagynak.
Tettem uj drivert is , a legfrissebbet, de akor is megfagy.
Vagy fos ez a kartya? Lekene cserelni ? Vagy mi ?
Tiszta szegyen :S
Vagy csak siman tulmelegedik es eleg lenne ra egy extra hutes ra ?ui:Valaki pls , kocka vagyok, jatszani akkarok

-
pempellini
senior tag
xtreme-g csataliszt 8.9 -vel nálam megszüntek az akadások a crysis warhead-ban
szépen megy semmi akadás. -
rocket
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Control panel/user accounts ott tudod kikapcsolni.
-
Beowulf_78
addikt
Nem tudtok megoldást arra hogy a Netframework 1.1 telepítése után ne álljon meg a felhasználóváltásnál a boot? Mert csak 1 felhasználós az OP rendszer...eddig faszán ment, gép elindít, és OP rendszer magától felállt. Most meg Netframwork 1.1 telepítése után a felhasználói fiókoknál megáll, és rá kell kattintani a nevemre és csak utána bootol.
Nem lehet valahogy visszaállítani eredeti állapotba, hogy ne álljon meg a boot, és ne kelljen kattintani?
-
Laraxior
titán
válasz
BullZeye
üzenetére
tedd fel .net frameworkot. Tegnap nekünk is bohóckodott. Ugyanilyen hibaüzit is kaptam,indítsd el újra a "csatalisztet"
(beszarok ezen...) utána jó volt nekünk is.
A ventit meg érdemes szabályozni,mert az a 26% amit pumpál idle,be elég harmatgyenge,viszont odalősz neki vagy 60%ot....akkor nem lesz vele gond. kb 20 fokot jelent!! -
lacy86
addikt
Köszönöm szépen! Kielégítő válasz volt!

-
fdisk
őstag
-
BullZeye
veterán
asszem kezdem unni, minden windows indulásnál a catalyst ezzel a hiba üzivel indít:
ami elég zavaró
Friss Windows, Catalyst 8.9 telepítése után rögtön hiba üzenetek hadával indított, nem konkrétan ezzel, hanem egy másikkal, gondoltam felrakom CCC nélkül, akkor meg a TVn a kép remeg, és sokkal világosabb mint kéne hogy legyen...ötlet?
-
lacy86
addikt
Skacok az tényleg igaz hogy a 4850-nek az alap hőmérséklete 90 fok?! hogy ez nem baj neki?!
Köszi , üdv.
-
hakos1987
őstag
már nem azért bazzeg, de milyen kib*szott gémről megy a vita már egy ideje, és off-topic az egész???? Crysis warhead.... és ez a szar mire van optimalizálva??? nVidia....
Akkor mi a vita tárgya?!?! olyan hülyeségen megy már két napja a huza-vona, miért nem mentek inkább játszani?! ezek a VGA-k arra valók, és nem erőfitoktatásra! ha nem tetszik valakinek a 4870X2-je, adja el, vegyen GTX280-at! egészségére! Jah, de nem történik ez? vajon miért? és mért van az, hogy minden nV-s azzal jön, hogy az X2 az két magos? ez csaupán a kártya felépítése... ez ugyan az, minthogyha nem hasonlíthatnánk két kártyát össze, mert nagyobb a mem. sávszél, vagy több memó van rajta, több tranzisztor, SP.... ezek a hülyeségek, de a bohóckodást szvsz be kéne fejezni! Aki meg valóban kérdezne valami értelmeset, arra meg nem figyel senki, aztán így lesz a topikból egy 3 fős csatatér....
-
Hideyoshi
tag

A régi nVidia drivert hogy tudom úgy lekapni, hogy ne okozzon gondot? A reinstall nem válasz, nincs hozzá most idegem, az csak vészmegoldásként jöhet szóba.

-
feka007
veterán
válasz
keIdor
üzenetére
Hát ez nem jó hír, mert most fogok venni 1680-as monitort... Jó, most lehet, hogy szarabb a 4870 a GTX280-hoz képest, de én ezt 48-ért vettem még a nyáron, és a 88gtx után azt hittem összeszarom magam, milyen gyors egy ilyen árú kártyán a Crysis. Most az, hogy a Warheadet elkúrták, már nem a 4870 tehet arról. De egyébként nem hiszem, hogy sokáig fogok játszani vele, a Warhead jó lett 5/5 grat a magyaroknak, de a multija... Laggos szerverek, bugok maradtak 1től 1ig, na meg az a kurvanagy gl puska, meg a sok rohadt pro kocka... Állandóan csak felhúzom magam benne...
Nem tudom mért, de most nagyon nem vagyok játékos kedvembe, talán azért, mert amúgyis szara kedvem... De mindig az a vége, hogy leülök játszani, 5 p múlva meg Alt F4, semmi nem tud lekötni 
-
totyax
aktív tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
Magad is tudod hogy egy fórum úgy működik hogy az ember olvassa és ha van olyan amihez úgy érzi hozzá tud tenni pozitívan akkor hozzátesz. Nincs olyan központilag menedzselt elosztó mechanizmus hogy egy hsz se maradjon megválaszolatlanul, így aztán nincs értelme letolni másokat azért hogy nem válaszolnak, sőt ez bunkóság

A GPU-Z -ről annyit hogy örülj hogy egyáltalán elindul.
-
pisti88+
senior tag
Majd csinálok én printet a sok okos emberkének akinek van egy 4850-e és máris k*rvára vágja a témát...
Ez nem az a világ, miért fikáznám a saját kártyám, miért állítanám hogy gyorsabb mikor nem?!...
Linkelek pár képet, ha azután sem győződik meg a célközönség az igazságrol akkor sujos gondok vannak értelmi szinten...
Nem azt mondta Laraxior sem meg én sem hogy szar lassu semmirevaló, hanem azt hogy egy rommá huzot 280-an abban a játékban abban a szituációban megveri! Lejhet más gamben nem de ott IGEN!
Mellesleg a ph-n sima( nem OC, nem AMP, nem akármilyen huzott) 280-al vetették össze, és annál azért erősebb, és tegyük hozzá nem huztuk az x2-őt és ugy verte meg a 280-as AMP, lehet hogy ha rántunk rajta beéri vagy esetleg megveri, de az is lehet hogy nem, és marad az a kicsi külömbség... ENNYI!
-
Ribi
nagyúr
válasz
totyax
üzenetére
Vannak páran akik 3dmarkban is csalnak.
Tudod ettől lesz nagy az E-penis.
Bencsmarkok nem mutatjak ki az akadásokat. számszerűen, a játékélményt viszont igendurván rontják. Csak van olyan akinek fel sem tűnik.
Az emberi tényező miatt igencsak kell szelektálni mit hisz el az ember es mit nem.Valamint attol kapok agyverzest, hogy mindenki custom beallitasokkal tesztel. IGY NEM LEHET OSSEZHASONLITANI A TESZTEKET. De a gyps banda ezt nem erti meg

Pisti en is elhiszem, 1-2 beallitason baromi sok mulhat. Abba az osszeallitasban gyorsabb. Ennyi ezen nincs vitatni valo.
-
magnum_pi
tag
Sziasztok!
Látom sokaknak vannka problémai a crysisel. Nekem is volt. Meguntam a dolgot és felraktam egy firss vistát (én úgy érzem DX10 alatt jobban működik a CF, de ez nem biztos, a Crysis az tuti jobban megy). Azóta megszünt minden probléma. ilyen beállításokkal nyomom:
1920x1200
Volumetric effect: Gamer
Motion Blur: Low
Minden más legnagyobban
AA off ( nem nagyon van rá szükségem ezen a felbontáson ).Amit észrevettem de nem tudom mit kell hibáztatni érte hogy csak nagyon közelről kezdi el betölteni néha az éles textúrákat a crysis.
Ja és az FPS elég stabil: 28-40kb
Érdekesség: A vantage 1.re tökéletesen lefutott de azóta a 2. tesztnél kifagy az egész kép (újraindul).
-
totyax
aktív tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha azt mondod hogy az nvidia jobban ment én elhiszem képek nélkül is.
Végülis az fps/benchmark arra való hogy számszerűsítse a játszhatósági élményt, de ez nem biztos hogy sikerül, például szóba kerültek a CF/SLI fps instabilitásai (benchmarkban ez nem tükröződik...), és az se mindegy hogy mennyi a minimum fps stb.Én csak azt nem értem hogy aki nem hisz felhasználói tapasztalatoknak az mit keres egy fórumon?
-
keIdor
titán
válasz
feka007
üzenetére
260 meg HD4870 kb. egyforma benne, ha alapon megy mind a kettő, csak a 260-ban rohadt nagy tuning tartalék van. Nézz be a Warhead topicba és nézd meg Beowulf meg az én Warhead Bench eredményem, nála a minimum FPS sokkal kisebb és ez a lényeg. Nálunk nem folyamatos, nála már az... 260-ra eszem ágában sincs váltani, de a 280 az érdekel. Jah és az én kártyámon is van OC.
Azt nem tudom, hogy te milyen felbontáson játszol (azt hiszem 1280×1024) de nagyobb felbontásokon összeszarja magát a HD4870.
-
Ribi
nagyúr
válasz
logaritmus
üzenetére
Na ez most jo pojén vót

-
logaritmus
tag
NEmtudom hova kéne pontosan ezt bemáslonom mert nemtudom ez hova tartozik?
Szóval oylan gondom van h egy szer a gép gondol egyet és ezt a képernyőcskét bedobja majd resetel magától! :
[link]HA vki esetleg tudja mi lehetne erre a megoldás ; vista 64bit, minden alapon van semmi oc.
-
feka007
veterán
válasz
keIdor
üzenetére
Egyébként szerintem nem fut annyival jobban a Geforceon a Crysis. Azt elhiszem, hogy a tuningolt GTX280-on jobban megy, mint az X2-n, mivel a CF nem működik valszeg benne, de azt már nem tudom elképzelni, hogy a GTX260-on tök faszán fut végig, mikor a 4870 majd összeszarja magát egyes részeknél (15-20 fps)... De ha így van, akkor se érdekelne, az élethez sincs kedvem mostanában, nemhogy a gépbe cserélgetni a bigyókat...
-
fdisk
őstag
Kipróbáltam a warheadet 2*1g,és 4*1g rammal,1600*1200,4x élsimítás,csúcs beállítással.(xp sp3 32 bit)
Nos,kevés a 2giga.Azt nem mondom,h 4 kell,de nem xarakodtam 3-al.
Láthatóan jót tett a gémnek a + mennyiség.Kb +5 fps-t hozott rajta,arról nem is beszélve,h nem swappolt a vinyó.
2 g-nál hozzá-hozzá nyúlt a lapozó filehoz,ezért igen beszagatott a játék,4 nél nem.
A végén mikor a repcsi gépben kell megtalámi a csodafegyvert,no ott 2gval 8-10 fps-em volt.
4-el 13-15.És nem akadt meg 1x sem.
Ennyi.Gondoltam hátha vkit érdekel. -
feka007
veterán
válasz
keIdor
üzenetére
Okés, rajtad áll mit veszel.
Én idén már tuti nem veszek vga-t, nem lesz rá pénz.
Meg engem már nem annyira érdekel, hogy milyen erős a gépem, fussanak jól a gémek, aszt csá, szintetikus szarok hidegen hagynak, leszarom, hogy nem a legújabb architektúra meg trédéerhárom ül a gépemben...
Aktív témák
Hirdetés
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- Eladó egy soundcore boom 2 se
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ar/ertek VGA-ba az Nvidianak ahogy tetszik neki.

na jó tudom csak poén volt

Nem tudom mért, de most nagyon nem vagyok játékos kedvembe, talán azért, mert amúgyis szara kedvem... De mindig az a vége, hogy leülök játszani, 5 p múlva meg Alt F4, semmi nem tud lekötni