- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
dtss
tag
Hali én is beléptem a klubba végre egy Gainward HD4870-essel.
Majd megy rá később a víz is(EK full blokk) de egyelőre marad a gyári hűtés, remélem nem lesz túl hangos
.
-
westlake
félisten
4870 1GB version benched
(sorry, ha mar volt) -
Eagl3
veterán
válasz
DerStauner #25397 üzenetére
70 fok körüli automata szabályozással is...
Az nem mindegy, h. 70 fok max vagy 70 fok körüli.De kérdésedre válaszolva ha fix 60% -on járatva biztos jobb értékeket kapsz mint ATT automata szabályozásával. Viszont lényegesen halkabb ha automata szabályozást használsz ami 4870 esetében nagyon nem elhanyagolató.
Utólag néztem, h. neked 4850-ed van szal nem bizros, h. azzal is ugyan az a helyzet mint 70-el de szerintem hasonló lehet.
-
-
littlemole
őstag
Végre kaphatóak a 4870 es 1G B os változatai.
MSI, Club 3D, és ASUS. 270 Euro körül vannak Ny-Eu webshopokban.Már csak ezt kell eldöntenem melyiket.
-
fdisk
őstag
válasz
zUlU53 #25390 üzenetére
Jogos kérdés.Én mikor megvettem a 70-et akkor alapon ment a 8200(2.6ghz) prockó,úgy a háromdémárk adott 8ezer egynehány pöttyöt.Feltoltam 3.6-ra mindjárt 15ezer felett adott.Szóval nagyobb kihajtás nyagyobb melegedés.Ha ott is meg lenne rángatva a cpu,azért gondolom melegebb lenne a gpu is.Szvsz.Én sem kötekxem,csak hangosan gondolkodtam.
-
fdisk
őstag
-
rup1u5
nagyúr
válasz
lepence #25387 üzenetére
sajna kepfeltoltes nálam nem müxik így nem látok szartse.
imageshack a nyerő!minden esetre ha valóban így van akkor grat!
majd jelentsd be ismét egy 7 múlva nehogy elfelejtsük!kíváncsi leszek meddig megy fel majd az enyém ha végre valahára meglesz a twin turbo amit rendeltem hozzá tölük.
-
-
fdisk
őstag
Ez miben más mint az eredeti?
-
rup1u5
nagyúr
-
lepence
tag
Nemrég vettem egy Gainward 4850 dual slotos kártyát
Mindenki szenved a 80C.-os kártyákkal
700/2200-on használom (annyi mint a GS)
Alapon 42 C
Terhelve 46 C
ventijét nem is hallom csak induláskor
[link] -
Madmax81
aktív tag
Már beszéltem a boltos haverral hátha visszamegy gariba nincs kedven sza..kodni a kártyával .
Lehet hogy egy rossz szériát fogtam ki !!?? a srác csak ezzel a márkával foglalkozik már vagy 20 Db kártyát eladott még senki nem jött vissza ilyen hibával .
A táp biztos jó mert Chieftec 550
Most elmegy a kártya igy is de azért jó lenne ha normalizálódna a helyzet , eddig csak Saphire márkájú kártyáim voltak azokkal nem volt semmi bajom -
-
Rayyy
senior tag
Sráckók!
Az miért van, hogy a csataliszt 2 különböző órajeltet mutat?
Szóval a túlhajtás menüpontnál engedélyezem a mindent, aztán pedig feljebb tolom a tolókákat. Ha bemegyek az AutoTune-ba (ami nem tudom, hogy mire való, mert csak Cancel-t lehet nyomni), akkor ott már a feltolt órajeleket mutatja, viszont alul a Current sávban, meg mindig az eredeti órajelet mutatja, pedig annak elvileg a "Jelenlegi" órajelet kéne mutatnia, nem?
Mit nézek el?
Pl. alapra 500 mhz a gpu és ezt feltolom 625-re, akkor alul a current clock kb. 5 másodpercre mutatja, hogy feltoltam, viszont utána megint csak 500-at mutat... ez miért van? -
SteeWe
aktív tag
Sztetek ha sapphire toxic árban (most kb 42E HUF) meg lehetne venni az IceQ4-es alap (nem a tuningolt változat) 4850 megérné? Most beszéltem egy szervizes haverommal kb. ilyen árban tudnának hozni, ha van a nagykerben.
Vidéki árakat figyelembe véve, mert itt minden kicsit drágább -
Sziasztok!
Egy gyors kérdés a nálamnál okosabbakhoz: egy 4870 X2-ből kihajtja-é a jó öreg Q6600-om a sz*rt vagy sem. Vagy akkor cserélhetem azt is.
Segítségeteket előre is köszi!
-
totyax
aktív tag
válasz
bargeszt #25347 üzenetére
Alapverziók kiesnek mert melegszik.
Mihez képest? Ha az lenne az urban legend hogy 60 foknál tönkremegy a gpu, akkor mindenki azon agyalna hogy 60 fok alá vigye, holott jóval többet bír?
Azt se szabad elfelejteni hogy ha egy nem referencia kártyát veszel akkor a hűtőcsere rajta később az eltérő felépítés miatt nehéz vagy lehetetlen feladat lehet. -
hakos1987
őstag
válasz
joshua7 #25353 üzenetére
a tápod biztos elég!!! Tesóm a 4850-ét 740/1100-on hajta egy FSP 400W-os táppal... továbbá vízhűtés, 3 vinyó, 5600+ 3200-on, memók 800@916... ugyhogy a te tápiod biztos elég!
mod: vidd vissza gariba, cseréltesd... ha a következő sem lesz jó, akkor pedig nézz körbe más márkák közül...
-
gesa
tag
Megpróbálnád ezzel fixen belőni a ventit 50-60%-ra? Hátha ez segít. [link]
Megnéztem pár külföldi fórumot, olyat is, ahol a Gainward egyik disztributora is jelen volt. Azt írta, hogy több ezer ilyen kártyát adtak el, kevés panasszal. Ezek szerint kishazánkba pont egy rossz széria került be.
Annyit még említettek, hogy a tápegység 12V-os ágának tudnia kellene 30A-t leadni a tuti működéshez,de ezt a témát én nem vágom.
-
bargeszt
tag
Helló Mindenki!
Most akkor a 4850-es kártyák közül melyiket érdemes megvenni? Amit nem kell otthon szerelgetni, hűtőt cserélni. Kenyeret sem úgy veszek, hogy otthon még sütni kell rajta.
Alapverziók kiesnek mert melegszik.
Gainward GS kiesik mert nem bírja rajta a memória
A sapphire toxic-on nem állítható a venti, állítólag hangos
Milyen verziók vannak még?
A Sapphire dual slot fan megfelelő?
His iceq 4 meg kitudja mikor lesz kis hazánkban, addigra már lehet hogy az 5xxx sorozatot fogjuk kitárgyalni. -
Atla
senior tag
válasz
joshua7 #25340 üzenetére
Mindegyik Xar!
Én raktam a VRM-re bordákat + két 8 centis venti keveri mögötte és felette
a levegöt,de igy is kifagy 60 másodperc után a Furmark!
Elötte 50 másodpercet se birt!
AMD Gpu Clock tool-al visszavettem az órajeleket 600/900-ra és igy bírta
105 másodpercig!/Ez az uj rekordom
/
Szóval egyszerüen nem tudni h mi a francal van a baj!Az biztos h felmelegszik
valami a kártyán és attól döglik be de h VRM hütés sünikkel, + a 3 ventivel,
600/900-on mi a jó édes anyja melegszik fel rajta azt nem tudom!Persze a játékoknál nagy rá az esély h igy már nem fog kifagyni!
-
westlake
félisten
válasz
Madmax81 #25344 üzenetére
bios modositashoz szerintem a techpowerup! fele rbe a legjobb.. az eredeti bios-t pedig a gpu-z -vel tudod elmenteni.. (masnak problemaja volt a gpu-z altal elmentett bios-al, de nekem ez tudta normalisan lementeni a 4870 x2-es bios-ait..)
az a legbiztosabb, ha tobb progival mented le, majd osszehasonlitod a kapott file-okat.. itt van pl. meg ez is (ezzel is tudsz bios-t menteni, viszont a flash-elest ne ezzel, es ne windows alol csinald)..
real dos alol kell flesh-elni, ezzel a progival -
Madmax81
aktív tag
Hali
Most lettem boldog tulajdonosa egy Gainward HD 4870 -nek csak egy a gond alapon 80 C a kártya és nem értem mi a gond , minden azt irja ki hogy 78-85 C -fok (Gpu-z ATITool_0.27b4
ATI Tray Tools Stb .....)
Tiszta gáz a 3870 -es kártyám széthúzva nem volt ilyen meleg
Tudnátok valamilyen Bios szerkesztő progit ajánlani amivel lehet egy kicsit módositani a venti fordulatszámán ( rég nem cseréltem biost kártyán utolsó egy x1900xtx -volt 1,5 éve kicsit kiestem a gyakorlatból )
Segitséget előre is köszönöm
Üdv Laci -
joshua7
veterán
Srácok, van itt valaki, akinek a Gainward HD4850GS hibátlan?
Mert enyém is sz*r. Furmark-ban pöttyöz, játékokban (GTR Evo, Flatout UC, Crysis-t néztem) pöttyöz és/vagy fekete képernyőt+gpu recovery-t dobál...
Ja, természetesen alapon, de gyárira visszavett órajelen is... -
westlake
félisten
bocs gyerekek, de en nyitok egy kulon topikot, ahol csak a 4870 x2-es kartyakrol van szo.. az okott itt elolvashatjatok..
-
sNORh
addikt
válasz
DerStauner #25326 üzenetére
majd kérnénk egykis infót mennyit jelent a refhez képest..
-
nyunyu
félisten
Roviditett elektronikas 4850-rol van valakinek jo minosegu kepe? Lehetoleg levetkoztetve.
Masik: ezen is egy oldalon vannak a ramok vagy mindket oldalra jutott beloluk?
At kene szabni a vizhutesemet, mielott megveszem a kartyat.
-
zsák
tag
Nekem olyan kérdésem lenne, ha a Gigabyte barátunk végre terjesztené a kártyáit rendesen, akkor a 4870-esből érdemes-e már az 1GB-os változat, vagy még mindig parasztvakítás a köbön? Crysis miatt kérdem, mert oda kell memória ahogy hallottam.
Még egy dolog, szerintetek a HD4850 X2 gyorsabb lesz, mint a 4870-es?
Kb ez mennyit jelent?Mert ha csak kevés, nem várom meg. /fpsben/
És árilag melyik rétegben fog elhelyezkedni? 70ezres kb?Mindez azért,mert már nagyon ki van nézve egy Gigabyte HD4870, és a hozzá tartozó hűtés. -Thermalright V2- Várjak még vele,mert jobb lesz sokkal a 4850 X2, vagy nem?
Ja és kérdés, hogy egy P35-DS3-as lap és egy Q6600 kihajtja-e a karikat? -
yodee_
őstag
hali!
ma megjött a karim (gainward 4850 golden sample), és amikor telepítettem az eszközkezelőben megjelent egy ismeretlen eszköz. mi lehet az? everest szerint valami hdaudio cucc, de nem tudom honnan telepítsem. köszi
-
sNORh
addikt
válasz
DerStauner #25326 üzenetére
köszi, és zsír ára is van
-
i are robot
senior tag
válasz
Tubai90 #25307 üzenetére
Itt szerepel az árlistában, más kérdés hogy tudnak-e szállítani.
-
sNORh
addikt
AC Twint Turbot lehet már kapni vhol? itt ph-n esetleg?
-
alien_
őstag
válasz
hakos1987 #25320 üzenetére
Az a baj, hogy a +10eFt a jobb féle hűtés, ez meg 2eFt-tal drágább, mint a legolcsóbb helyen a ref. És nagyon halk, ami nálam egyik főszempont. IceQ4-en gondolkozok még, de az megint majdnem 40k.
Cifu: 51k-ért van Force3D (jó kis Inno) 4870, lehet hogy ráhergelem magam még a végén.. Lenne már kint a 4850x2, egyszerűbb lenne (vagy csak olcsóbb) a helyzetem.
-
DigitXT
félisten
És a 4870-en tutif*sza a gyári hűtő?
(Btw. nekem Chilla van a 40K-s 4850-emen: akkoriban 46K-ért nem igazán volt 4870. Ja, persze még ott vannak a rambordák, meg valóban szerelni kellett egy pár percet, de szerintem jó lett így.
) Visszatérve az árra: hát még most sincs - ugyanabban a boltban nézve. (42K vs 63K pl. ASUS-ban.
) Szerk: persze a 4870 gyorsabb is, azt is forintosítani kellene...
-
alien_
őstag
NNah, nehéz szülés volt, de szerintem ez lesz a befutó: HD 4850 PCS Extreme
Árra jó, zajra jó, bár ez is melegszik mint állat, de legalább Hynix ramok csücsülnek rajta (ennek ellenére nem sikerült valami sokat kihozniuk srácoknak belőle). Szerintetek? -
-
xNemesisx
csendes tag
Hamár a hűtés nem jo a gs eken akkor legyen reklám !
Csinos lányokkal népszerűsíti Golden Sample Radeonjait a Gainward
[link] -
Tubai90
tag
válasz
hakos1987 #25301 üzenetére
hát látod nincs egy rendes gyári kiadású kártya se
a referencia szar, Toxic-on nincs szabályozási lehetőség, GS-en elmelegednek a VRM-ek, a 2 slotos Sapphire-n nincs memoria hűtés, ASUS-on csak mag hűtés
most 8 db nyomi alu borda + VRM hűtés sztem 200 Ft összesen
egyik adná ki tökéletesen mind azt venné....
-
Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest