- Fórumok
- Videokártyák
- ATi Radeon HD 4850 / 4870 -- Archívum 1.
- (téma lezárva)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Sztem ATT volt a ludas.
ATT ilyen hibát önmagában biztos nem okoz. Elmondom mi okozhatta, pl belehalt a kártya abba a nagy órajelváltásba amit beállítottál (2D-3D között), vagy az a profil amit rátöltöttél elállítgatott ezt-azt. A gyerekek úgyis nekiesnek majd a gépnek, ők majd biztos szólnak megint ha elszáll. De most békén kéne hagyni egy ideig, hogy a hiba látszódjon hogy megszűnt, és utána lehet tovább kísérletezgetni, ha akarsz.
-
totyax
aktív tag
Egy újabb drivertől nem kéne elszállnia egy új fejlesztésű kártyának, főleg annak fényében, hogy az új drivereket főleg az új kártyákhoz fejlesztik. Itt azért elég sokan panaszkodnának elszállásra ha ez általános lenne. Lehet hogy volt is szó róla, nem tudom, elég ritkán nézek ide. Szerintem ha ATT nélkül 9.1/9.2-es driverrel elszállnak a játékok, akkor valami gond lesz a kártyával/hűtéssel.
Mondjuk nem egyedi eset sajnos hogy egy kártya nem bírja az alapórajeleket sem. Ha a 4870 tulajok felébrednek biztos több okosságot tudnak majd neked mondani. -
totyax
aktív tag
A driver az a program, ami által az adott hardver adott operációs rendszer alatt használható lesz. Ez ATI kártyánál az ATI display driver. A CCC nem más, mint az ATI driver beállító programja. Mivel mindkettőt ugyanaz a cég csinálja, teljes dokumentáció birtokában, nyilvánvalóan a lehető legkompatibilisebb lesz egymáshoz. Ha megjelenik egy új driver, akkor a "külső" programok lehet hogy teljesen hülyeségeket fognak mutatni (ahogy ez elő is fordult pont a gpu-z -vel is...), mivel ők nem rendelkeznek naprakész információkkal, dokumentációkkal. A kérdező kérdésére egyébként választ adtam, ha a te verziódat nézzük akkor jó esetben a gpu-z is 500 Mhz-et fog neki jelezni, rosszabb esetben hülyeséget.
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
A catalyst is 500Mhz-et ír. A current values jelenti az aktuális értéket. A lényeg az hogy energiatakarékossági okokból kifolyólag váltogatja a kártya/driver az órajelet. Egyébként le lehet tölteni magyar nyelvű CCC-t is, szerintem szedd le azt, ha ennyire hadilábon állsz az angollal.
-
totyax
aktív tag
Ha nem jött elő menj feljebb. Megcsinálhatod azt is hogy a magot 750-en hagyod, és a memóriát változtatod, és fordítva. Így kijön hogy melyikkel van gond. A 750/900 úgy látom alap 3D értékek.
A sípolás sajnos nem igazán garis probléma, de próbálkozni lehet. Nem biztos egyébként hogy a VGA sípol...
1,2V az alap feszültség? Nálam 1,203V 750/900 1,043V 300/500-bál.
4850-em van, így nem tudom milyen fesznek kéne lenni. Biztos lesz itt olyan akinek 4870-e van. Persze ha az ATT-ben kikapcsolod a profilok aut betöltését, akkor a hardver monitorban meg lehet nézni mennyi volt játék alatt a fesz és az órajel.
Az is egy próba, hogy az automatikus 2D/3D váltást kikapcsolod.
Sőt, magát az ATT-t is kikapcsolnám, az is egy próba. Kitartás
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Többféle hőmérséklet van, nem csak egy. A crysisok tényleg eléggé GPU intenzívek, csináld meg azt hogy játszol (vagy futtatod folyamatosan a crysis benchmarkot) úgy, hogy a megfelelő túlhajtási órajelekkel úgy mennyi idő után hal ki, és normál, de inkább csökkentett órajelekkel (2D) mennyi idő után hal ki. Persze a gépnek be kell melegednie. Ezt a játék profiljában könnyen beállíthatod, aztán pedig OSD-n ellenőrizheted. Az is lehet hogy a túlhajtás túl nagy, ezért száll el a GPU, annak ellenére hogy a hőmérséklet látszólag rendben van. Az OC mod nem hangzik túl jól, az hogy melyik kártya mennyit bír az eléggé egyedi. Arról a hűtőről meg adhatnál valami linket. Ha a biost megbabráltad, azok driver problémákat okozhatnak.
-
totyax
aktív tag
Szia. Amit mondasz az tipikusan az az eset, mikor a vga nem válaszol, és erre a vpu recovery reseteli a vga-t. Ez esetben azonban valami üzenetet kéne kapj. Lentebb olvasom hogy kicserélted a hűtőt, nem azóta jelentkezik ez a probléma? Főleg hogy az adatlapodon egy kazán 4870-es szerepel. Nem hiszem hogy ennél a kártyánál olyan hűtő túlzottan eredményes lehet ami nem vezeti ki a hőt a házból. Egyáltalán szellős az a ház? A 4870 tán még a tápjának a hőmérsékletét is mutatja, játék alatt ezek a hőmérsékletek rendben vannak (osd mutatja) ? Ezt kéne nézegetned leginkább.
Az ATT-t én nem szoktam uninstallálni, drivercsere előtt csak kikapcsolom az aut indítását, driver után meg vissza. Nem tudom mik azok a "katt féle" beállítások, de én megpróbálnám tisztán is, tehát uninstallkor a megfelelő választ kell adni. A 2D/3D mód váltás ATT-ben tapasztalataim szerint nem minden játéknál működik, így hát sajnos marad az hogy minden játéknál a profiljába meg kell adni mennyi legyen az órajel játék alatt és abból kilépve.
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Nem tudom a fórumába mit írnak, de ezek szerint másnál is ez van. Ezek szerint nem a szememmel van baj

Mindegy, ezért sem kell a maxot erőltetni
Szép az így is. Kár hogy a játék maga sz@r.
A 40fps nem jelent minden esetben folyamatos játékot. Ami minden körülmények között folyamatos az az, amikor az fps sosem megy le a képernyő frissítés értéke alá, és persze a vsync be van kapcsolva.
De el tudom képzelni azt is, hogy ebben a nagy fps hajszában a gyártók olyan köcsögök, hogy trükköznek az fps-el úgy, hogy az magasabb legyen, a játszhatóság rovására. Teszem azt minden harmadik kép felét nem számolja ki hanem az előző felét bemásolja (akadás) és ennek variációi. Hiszen még a PH is mit csinál, fps eredményekkel mutatja be mit tudnak a kártyák. Csakhogy a nép viszont játszana
Az SLI, CF megoldásoknál a helyzet még rosszabb, ott köztudomású az fps hullámzás. -
totyax
aktív tag
Nyugodtan. Amit írtam az áll. Viszont indítottam egy Vistát hogy megnézzem friss driverrel mi a helyzet. Eddig a "nagyon magas" beállítás volt az alap, átraktam "ultramagas"-ra, ez ügye a max ahogy látom. Azért annyira nem vagyok gonosz hogy 8x AA-t állítsak be, bár a maxhoz az is hozzátartozna

Az eredmény az, hogy az fps szám látszólag megnövekedett, tehát 40 körül egy viszonylag üres szavannás területen, viszont cserébe eléggé akadozik, pedig csak annyit csinálok hogy megyek előre. Szóval ez továbbra sem játszható kategória. -
totyax
aktív tag
a kioktató "hangnemet" légyszíves mellőzd ha nekem írsz hsz-t!
Ha nem írsz butaságot nem kapsz olyat amit te kioktatásnak vélsz.
ha jól tudom több mint egy éves a játék (és szerintem a szar optimalizálás miatt nem megy normálisa)
Egy év az nem nagy idő. A "szar optimalizálás" megint egy olyan dolog, hogy a falra másznál ha rendesen válaszolnék. Azért röviden hogy ne maradj tudatlan, fingod sincs mi az hogy optimalizálás. Tanulj meg programozni, nézd meg a forráskódot (ha egyáltalán láthatnád), értelmezd, ismerd meg, ismerd meg más hasonló játékok kódját, és ezek után beszélhetsz optimalizálásról vagy annak hiányáról.
Far Cry 2,...stb stb mennek max beállításokkal, szépen
Ezekből a Far Cry 2-t láttam, nos annál egészen biztos hogy nem megy max beállításokkal, mikor kíváncsiságból kipróbáltam, játszhatatlan sebességet kaptam (Vista DX10.1) Ezek után a többi játéknál is megkérdőjelezhető ez a maxon simán megy futás. Szerintem neked kéne olyan mod játékokhoz, ami a magasabb beállításokat elrejti, és így örülhetnél hogy minden maxon megy.
Nem ahhoz kell viszonyítani mi a max, hanem hogy játszható fps mellett (40 felett) mennyi látványt kapsz.A Stalker CS egy kiemelkedő grafikájú játék, ehhez mérten gépigénye is van. Pár év el fog telni szerintem mire egy középkategóriás vga "maxon" viszi majd.
-
totyax
aktív tag
Az a te személyes problémád és butaságod ha egy viszonylag új(!) játékot maxon*(!) akarsz hajtani egy középkategóriás kártyával. Ha ilyen irracionális és értelmetlen óhajaid vannak, akkor vegyél egy csúcs-konfigot.
Ésszerű beállításokat használva szépen lehet futtatni DX10.1 és Vista alatt.
*maxon: Tudatlan gyermekek butasága, akik azt hiszik a max azért van, hogy azt használni kell. De nem. A max azért van, hogy a hardverek fejlődésével a játék ne avuljon el túl hamar.
-
totyax
aktív tag
Játékfüggő továbbra is. Proci? Épp most néztem egy core i7 tesztet, és hát játékok alatt nem igazán mutatta meg magát. Memória? Mivel ma már 1-1.5GB-ot is simán esznek a játékok szerintem 4GB nem ártana, annak ellenére sem hogy 32 bit OS alatt egy alkalmazás max 2GB-ot kaphat. 4GB esetén teljesen rendelkezésre áll a játéknak az a 2GB, és bőven marad a lemezgyorsító tárnak is. 4/2 magos procik viszonyáról volt valami ph teszt, hát nem igazán hasított a 4 magos, nem csoda, ma még a 2 mag támogatása sem az igazi. A VGA az ami mindig kevésnek bizonyul, de azt meg nem kérdezed

-
totyax
aktív tag
szerintetek kell-e vmit fejleszteni a gépben ahhoz, h. a játékok 1680x1050-ben maxon fussanak
Az agyadat.
Mennyivel lenne neked jobb ha minden játék úgy jönne ki hogy az összes 1680x felbontásban max beállítások mellett vígan szaladgálna minimum 60 fps-el? Elárulom: nem lenne jobb, mert olyan grafikai minőséget is kapnál mellé, tehát ami most alacsony grafikai szint, arra azt írnák a beállításokban hogy az az ultrahighmax. A "max" egy lehetőség arra hogy a játék ne avuljon el grafikailag túl hamar.
Erősen játékfüggő egyébként, egy komolyabb rts a proci miatt fog 30 fps-t produkálni, egy erősen grafikára hajazó játék pedig a vga miatt.
-
totyax
aktív tag
Egy számítógép lelke az alaplap. Nálad ez a lehető legrosszabb.Nyilván azért vetted annó mert olcsó, hát most iszod a levét. Mondjuk szerintem eddig is ittad. Via chipset (boa), és ráadásul ez egy hibrid alaplap ami voltaképpen AGP-s. Ha a bios friss (és pontosan a lapodhoz való...) akkor próbálkozz friss VIA driverrel. Ha netán felraktál valami kodek pakkot akkor nem biztos hogy megúszod újratelepítés nélkül
Amelyik filmnek nem elég egy xvid&ac3 kodek azzal nem érdemes foglalkozni.Esetleg használhatnál olyan videólejátszó programot, amiben a megjelenítés típusát meg lehet változtatni, pl mplayer classic. Mert lehet hogy csak a kalsszikus overlay módon hasal el a via, de mondjuk egy VMR9/3D mód alatt nem biztos, hiszen a játékok is mennek.
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Éppen hogy elmennek így van, és erre a ph hardverajánlójában mit olvasok? 4850 nem kell mert túl erős, ja és monitorból minél nagyobbat, lehetőleg 16xx felbontással

-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Hűtheted nitrogénnel is, olyat én még nem hallottam hogy egy vga leállítja a gépet, tehát a cpu hőfokát is nézd meg már ugyan már játék alatt.
Túl sok a kép, kocka alakú izét látok, mindegy. Ez egy koros alaplap. Látom ajánlották a load setup default-ot a biosban ezt támogatom, de megspékelve azzal hogy a legfrissebb hivatalos bios felrakása után ami létezik a laphoz. A lapod via chipsetes ami a létező legrosszabb...a legfrissebb via drivert tedd fel, azaz cseréld le a régit. Nézz szét a biosban mire kapcsolhat le a lelkem, és azok érzékelési hőfokait próbáld változtatni. Nem ártana egy tiszta tesztpartíció hiogy ki lehessen zárni valami ottfelejtett tuning/hőfok figyelő progit/service-t, pl a rivatunert uninstalláltad ügye az ATT felrakása előtt. ATT alatt a cpu hőfokát is nézd ám, hátha a vízhűtéssel baj van, mert nem uri geller kapcsolja le a géped.
Refhűtős vga-d van az aláírásod szerint, nem volt okos dolog a hűtést lecserélni, ha mégis a kártyával van a gond a gari húzósabb lesz. Főleg ha szétfűrészelted rajta a tápfeszhűtőt.
VGA csere előtt ügye uninstalláltad a catalystet. Sőt kártyacserekor talán egy csökkentett módos driver sweeper sem árt. Legközelebb remélem arról fogsz írni hogy mi volt a megoldás, mi okozta a gondot. -
totyax
aktív tag
Ha a vga nem reagál akkor elmegy a képernyő, majd később visszajön, mivel a vpu recover visszahozza. Ha a gép lekapcsol, azt a cpu miatt teszi szerintem. A leírásodból viszont nem egyértelmű hogy gpu vagy cpu hőmérsékleteket emlegetsz. Egy nagyobb hőt termelő vga megtermeli hővel a cpu-t és az északi hidat is, a "nagyon szellős ház" önmagában semmit nem mond.
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Kétmagos procinál placebó.
-
totyax
aktív tag
Szerintem 1-2 hétig ne tuningold és ne is piszkáld, mert ha el akarna szállni nehezebb lesz a gariztatás ha már megpiszkáltad. De jó lenne azt tudni alapon működik-e rendesen. Tuninggal nagyon nagy telj növekedést úgysem fogsz elérni, főleg atinál, ha erősebb kártyát akartál miért nem vettél olyat? 4870/X2...
Amilyen vehemenciával akarsz nekiesni biztos vagyok benne hogy rövidesen le lesz cserélve a gyári hűtő
Látom Toka válaszolt, esetleg még erre:
a nyákra fel van szitázva a helye, furatok is megvannak, szóval valahogy olyan érzésem van, kellene rá...
Bármilyen panelt (tv/rádió/cd játszó...) megnézel bizony sokszor csak feleannyi alkatrész van rajta mint amennyi rajta lehetne. Ez amiatt is van hogy egy adott panelt többféle termékben is felhasználnak, ez költségcsökkentés. Garancia pedig van. Egyébként ha nem lenne rajta furat jobban éreznéd magad? Egy több rétegű nyákot utólag átfúrni nem piskóta, lehet átlyukasztasz 4-5 vezetőt is egy fúrással...

-
totyax
aktív tag
Ha nem állítod, akkor hangos, de legutóbb még mintha az lett volna a szöveg hogy állítani se lehet a sapphiret, ezáltal pláne zavaró a hangja. Ha full terhelésen (khm gpu 100%) nem megy feljebb neked 70 foknál, akkor az azt jelenti hogy jobban teker mint az asus, azaz hangosabb, mivel a két hűtő szinte hajszálra ugyanaz. Az asusnál nincs meg a lehetőség a venti szabályzásra, mivel majdnem mindig maxon kell pörögnie ahhoz hogy a 85 fokot tartsa, ez van.
-
totyax
aktív tag
"Venti szabályzásra én tuningra én Rivatuner használok, az sohasem hagy cserben."
Konkrétan ennél az asusnál el lehet felejteni a venti szabályzást, hiszen majdnem mindig 100%-on teker terhelés alatt

-
totyax
aktív tag
Ez nem refkártya, ránézésre nem. Ilyen van nekem is ami már egy ideje megvan, tehát egy ideje ezt árulják. Ez a saját hűtési megoldásuk. Van külön GPU hőfok jelzés is. Hőmérséklet ennyi, cserébe csendes a hűtés. Valamit, valamiért! A Sapphire majdnem tök ugyanígy néz ki, de jobban teker, ezáltal hangosabb, van értelme? ATT támogatja de a legfrisebb bétával próbálkozz. Feszt nem fogsz tudni jobban emelni (ATT-ből) mivel a bios csak kevés lehetőséget támogat, másrészt hova akarod emelni a feszt, mikor már így is 80-90 fokos a mag?! A házad gondolom szellős, azaz kereszthuzat alatt van. VRM hűtése nem lemaradt, hanem nincs rajta borda, ez pici különbség. Egyelőre én nem tettem rá bordát, új kártyára pláne nem tennék, mert ha pár nap múlva esetleg meghal a kártyád akkor a gari nehéz lesz. 06 rendben van (bár a 3 szám kellett volna mivel a proci is benne van), a másik most nincs a fejemben.
-
totyax
aktív tag
Még egyszer, totális baromságot írtál, mivel az általad közölt leírás semmit nem csinál. Nézz utána mielőtt tovább folytatod az ámokfutásod.
-
totyax
aktív tag
Attól hogy hülyeséget linkelsz te nem leszel okosabb... a leírás pontosan azt írja le hogy hogy csináld meg azt, ami alapból úgy működik
Magokat nem lehet csak úgy "bekapcsolni" ahhoz a programot kell úgy megírni különben a büdös életben nem fog tudni több magot használni. Ha megnéznéd a program (cpu control) honlapját, ott sem ír ilyen hülyeségeket hogy plussz magokat munkára fog, márpedig ha valaki, akkor a program készítője tudja mire való a programja.
Mondjuk szórakoztató ilyen ostobaságokat olvasni, de csak egy ideig...
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Ahelyett hogy beismernéd hogy butaságot állítottál, még pofátlanul azt is mondod hogy miattam szólt ide a mod
nem szakad rád az ég. Ha visszaolvasnál milliomos kicsi fia kezdett dicsekedni félmillás gépével és többen megjegyezték hogy jó-jó, de kicsit drágán vette. Namost nekik szabad hozzászólni nekem meg nem? Mi a jóistent képelsz te magadról?
Ja most látom te vagy az aki modhoz futkorászott azzal hogy merek két hsz-t tenni egy topikban. Elég problémás eset vagy úgy látom, próbálj meg a közeljövőben nem hozzámszólni egyáltalán, és feljelentgetés meg beszólogatás helyett inkább a topik témájával foglalkozz. Nem fogom még egyszer mondani. -
totyax
aktív tag
a környezet nem tolerálja, vagy hülyének néz, hogy mit fényképez ez a marha
Nem hinném hogy a "környezetnek" sok beleszólása van abba hogy mit csinálj. Persze ahogy korosodsz majd több önbizalmad lesz

-
totyax
aktív tag
Szerintem a 4 év gari mindent elmond.
Sosincs olyan hogy minden arhiválva van főleg egy (két!) 500GB-os vinyóról, úgyhogy ha elszáll a legkisebb gondod az lesz hogy gariba kicserélik. Az adathelyreállítás meg a vinyó árának többszöröse

És igenis, a Biostar lap mostan a legjobb P45 -ös lap, és a legjobb létező tuninglapok egyike.
Hol írtam olyat hogy nem az?
Azt írtam hogy nekem nem kéne. Egyébként attól hogy jók a tuninglehetőségei, az még nem jelenti azt hogy az hibátlanul is fog működni, mert azt tesztelni kell ám, ahhoz meg némi ész és kitartás szükségeltetik. Aki a létező legerősebb tuningpotenciálú alaplapot veszi (ha tényleg az ez a biomicsoda) az nyilván nem fog ésszel tuningolni hiszen minden mhz-et ki akar csikarni, azaz végülis drága pénzen egy hibázó gépecskéje lesz. -
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Nekem nem referencia van, tehát hogy a gyári hűtő mit hűt az engem nem érint
Ami különáll tőlük az lehet hogy a ram fesszabályzója. Egy-két fénykép fél nap? Hát nem tudom, digi fényképezővel nekem csak egy kattintás. Kirakom valami világosabb helyre hogy működjön az autófóksz és ne kelljen vaku, és katt 
-
totyax
aktív tag
és most már végre elmondhatom, hogy van egy klasz computerem, amivel aztán lehet nyomulni a game-k ellen, már csak ez a hűtő hiányzott. 2 hónapot vártam rá.
Majd ha nem fagy le egy sima ram teszt akkor kezdődik az hogy alakul a gép

Képet feldobhattál volna a kártyáról a hűtés felszerelte után, én is azzal a hűtéssel szemezgetek. Jó lett volna látni pl hogy a magasabb kocka alakú bizbaszokra is ráment-e borda vagy csak a kis fekete bizbaszokra

-
totyax
aktív tag
A twinturbo venticsatlakozója felment a 4850-en levő venti csatlakozóra?
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
(#28591) ez_meg_emaz
(#28592) _Toka_
Fejezzétek be a hisztizést gyerekek. Egy téma lekövetéséhez fontos hogy arra szabványos módon válaszoljunk, hiszen így egyszerű kattintásokkal le lehet követni. Az oké hogy egymás után nem írok 5 hsz-t, de kettő bőven belefér, ha ez nem tetszik akkor mehettek a modokhoz panaszkodni teljes nyugalommal. Viszont ha a baszogatásomat nem hagyjátok abba én fogok szólni a modiknak.
Mellesleg _Toka_ téged se hívott ide a kutya se, én meg biztosan nem, ez_meg_emaz te meg akkora ökörségeket beszélsz sokszor hogy csodálkozom mit keresel egy ilyen fórumon.
-
totyax
aktív tag
Mi a túrónak akarod maxon futtatni? A max nem arra van hogy mindenképp azon játsz, hanem hogy a drága pénzen megvett játék ne avuljon el hamar, idővel az erősebb hardveren is megfelelő látványt kapsz majd. Egyébként a legkönnyebb úgy megírni egy játékot hogy ez döglődjön egy korszerű hardveren is, az nem nagy kunszt

-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Van olyan hogy egy alaplap nem csíp egy hardvert, ezt hívják inkompatibilitásnak...
Ez esetben ellkavarsz az alaplap site-jára, és lerántod a legfrissebb bios-t (pontosan a laphoz valót, revízió/dátum stb) utána loadsetupdefault majd save. Ha így se lesz jó, akkor szétnézni az alaplap fórumain, ha ott sincs segítség akkor meg írni a gyártónak részletesen, és elvileg kijavíthatják a hibát egy bios frissítés útján. Mondjuk friss alaplapi chipset driver sem árt, oprendszer legutolsó service pack-al, javításokkal... -
totyax
aktív tag
2D-be mióta van AA?
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Nehogy azt hidd hogy ez a kioktatásnak szánt valami meghat engem
Gondolom azért te élvezted. -
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Crysisnál az nvidiások panaszát hallottam először mert nyilván gondolták az nvidia megint csal, de az atinál ugyanez a helyzet... mondjuk az lenne jó ha be lehetne állítani a látótávolságot. Lehet hogy be is lehet csak nem a saját menüjében hanem a részletesebb ini fájljában.
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Úgy egyáltalán van valakinek fogalma arról hogy egy 4850-en a memóriák milyen melegek? Mert ügye mindenki rázza a fejét hogy ó nincs rajta hűtés ó.
-
totyax
aktív tag
Tudtok valami jó kis diagnosztikai progit, ami pl a tálcán folyamatosan mutatja a rendszer hőfokait? CPU, GPU, alaplap...és nem bánnám ha a feszeket is mutatná
Everest, de az fizetős. A feszekből szerintem sokat nem látsz mivel nem sok hely van kiírni...

A GPU-t tudja mutatni az ATT, a CPU-t meg mondjuk a CoreTemp.
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Nekem Asusom van, szerintem nem hangos, viszont hűteni sem hűt igazán. Full tehelésen 90 fokig is felmegy a gpu szellős házban 22 fok szobahőmérsékletnél, de a lényeg hogy 90%-os venti mellett(!). A fordulatszámot nem jelzi semmi. A ram és vrm tényleg szabadon van, viszont 1-2 óra (átnevezett) furmark és még mindig működik

-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Egy 3D-s grafikus kártya nem függetleníthető a játékoktól, azok nélkül végülis vennénk ilyen kártyákat? Nem hiszem
A használati tapasztalat tehát a játékok tapasztalata, és mivel a warhead most jött ki hát erről folyik a szó. Én nem vagyok oda az fps-ekért mégis kibírom, szerintem te is... muszáj lesz 
-
totyax
aktív tag
Magad is tudod hogy egy fórum úgy működik hogy az ember olvassa és ha van olyan amihez úgy érzi hozzá tud tenni pozitívan akkor hozzátesz. Nincs olyan központilag menedzselt elosztó mechanizmus hogy egy hsz se maradjon megválaszolatlanul, így aztán nincs értelme letolni másokat azért hogy nem válaszolnak, sőt ez bunkóság

A GPU-Z -ről annyit hogy örülj hogy egyáltalán elindul.
-
totyax
aktív tag
Ha azt mondod hogy az nvidia jobban ment én elhiszem képek nélkül is.
Végülis az fps/benchmark arra való hogy számszerűsítse a játszhatósági élményt, de ez nem biztos hogy sikerül, például szóba kerültek a CF/SLI fps instabilitásai (benchmarkban ez nem tükröződik...), és az se mindegy hogy mennyi a minimum fps stb.Én csak azt nem értem hogy aki nem hisz felhasználói tapasztalatoknak az mit keres egy fórumon?
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Én csak azt látom hogy akinek gondja van valamilyen játékkal arról előbb-utóbb kiderül hogy vistája vagy vista64-e van. Tesztekből kiderül hogy nincs még olyan program ami 64 biten lényeges teljesítménynövekedést hozna. A 2, azaz 3GB programonkénti korlát XP32 alatt még egy darabig elég lesz mindenre. DX10? Minek? Pont az előbb volt egy teszt linkelve a DX9+XP+2GB ram páros elpicsázza a DX10+Vista64+4GB ram párost, méghozzá duplaannyi fps-el. Szóval...

-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Az a baj hogy nem csak Vista, hanem ráadásul 64 bites Vista
Tehát a legrosszabb legrosszabbika. Lehetséges hogy 64 biten több memóriát eszik, meg kell lesni a feladatkezelőben játék alatt, vagy játék alatt konzol és "r_displayinfo 1". Persze ne csúcs minőségen hanem mondjuk közepesen és játékoson. -
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
3dmarkhoz van patch, letölthető a futuremarktól. Ha egy fájlt hiányol akkor feltehetőleg kitörölted amit telepített, tehát újratelepítés. Egyébként meg OpenAL.
Legújabb rivatuner kell, de azt hiszem csak az alacsony szintű beállítások mennek vele, a driveresek csak nvidiához. Ha ATI-hoz készült beállítóprogit keresel akkor ati tray tools.
-
totyax
aktív tag
Vista nem támogatja a CRT-t? Vistám ugyan nincs aktív de ez badarság ránézésre.
Végső esetben csinálni kell powerstrippel egy olyan monitor drivert, ami 85hz min és max frekit ad meg. Nem hinném hogy más frekin járatná akkor a Vista
Szerintem az ATT refresh lock funkcióját is érdemes kipróbálni amellett hogy sok minden másra is jó. Mondjuk vistán nem próbáltam működik-e. -
totyax
aktív tag
Így akarnak spórolni gondolom...

-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Kissé pontatlan voltam az előbb...na szóval

Akinek 1GB vagy több memória van a videókártyáján, és 32 bites XP-t vagy vistát használ, és van legalább 4GB rendszermemóriája az csinálhatna egy screenshotot a feladatkezelő teljesítmény füléről (alt-printscreen) a rendszer betöltődése után. A képfeltoltes.hu-t kivéve bárhova fel is dobhatná, pl ide. Köszönöm!

-
totyax
aktív tag
-
totyax
aktív tag
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fogyjunk le!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Gyúrósok ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen autót vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest