- Fórumok
- Videokártyák
- ATi Radeon HD 4850 / 4870 -- Archívum 1.
- (téma lezárva)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
Hali!
A Catalist 32-bit Vista driver milyen az XP-hez képest? Vannak problémák vele?
BMW001: Érdekes...
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
A HD 4850 1GB-ról keresgéltem cikkeket, de ott fps-ben nagyon minimális különbség volt közte és az 512MB-os verzió között. A gond, hogy a tesztek nem térnek ki igazán arra, hogy hogyan hatott a játék folyamatosságára a memóriatöbblet.
A HD 3850 256MB-os kártyával tapasztaltam egyes játékoknál (pl. CoD 4), hogy az fps habár jó volt, de meg-meg akadt a játék. Igaz akkor még csak 1280*1024-ben játszottam. Elképzelhető, hogy ez a jelenség épp a kevés memória miatt volt és ugyanezt tapaszható lesz 1920-ban is?
Jelenleg 512MB-os kártyát használok, de itt nem nagyon tudom megállapítani a dolgot, mert ilyen felbontásban már szinte minden folyamatosan akad.

(#32756): Ez HD 4870-es kártya, de én most HD 4850-ről beszéltem. Amúgy itt se nagyok a különbségek. 3-5 fps... Thx, az infót amúgy, de 80-90e Ft-ot most szánnék VGA-ra.

-
mindfreak
őstag
Felmerült bennem a kérdés, hogy mivel - igaz általában szűrők nélkül, de - FullHD-ben játszok, esetleg 1GB-os kártyával jobban futnának-e a játékok?
Nyilván nem szignifikáns gyorsulásra gondolok itt, de mivel nagyobb méretű textúrákkal kell dolgoznia a kártyának lehet, hogy jótékony hatással lenne a stabilabb fps-re. Vélemények? -
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
Igen, láttam róla is teszteket! Pontosan hol vetted ilyen jó árban? Hány fokosan tartja a hűtője a GPU-t és relatív mennyire hangos? Köszi az infót!

Még egy fontos kérdés, mert nem nagyon látszódik a képeken: a VRM-ekre tettek külön hűtőbordát?
fdisk: Mondjuk, hogy nem szeretem, ha 80+ fokos a videokártya.
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
Hello!
Elkezdtem nézegetni a HD 4800-as kártyákat. Még nincs igazi kiszemelt áldozatom, még azt se nagyon tudom, hogy 50 vagy 70-est vegyek-e. Egyelőre nagyon tetszenek a HIS IceQ4 HD 4850 karik, habár ezek kicsivel drágábbak, mint a referenciák, de a hűtéssel később legalább nem kell foglalkozni. Sajnos ebből TurboX változatot nem lehet itthon kapni, de elvileg a két kártya között csak a BIOS a különbség..

A másik a Gainward Radeon HD 4850 512MB Golden Sample amit néztem. A tesztek alapján a leggyorsabb 4850-es az összes közül és az ára sem vészes. Viszont olvasgattam, hogy hangos a hűtője és ami nagyobb baj, hogy instabil. Lehetséges, hogy gyártási hiba lenne, vagy a VRM hűtés hiánya okozza, vagy csak kamu az egész?
-
mindfreak
őstag
A 4870X2 hűtője tényleg annyira halk alapjáraton, mint a 4850/4870-nek? A Computerbase tesztjei alapján igen. Gyakorlatilag?
-
mindfreak
őstag
Valaki próbálta már radírral letakarítani a szennyeződéseket a VGA memóriachipekről? Elvileg így könnyebben lehet felragasztani a süniket. Ha tényleg így van akkor talán megint bepróbálkozok egy custom hűtéssel, legutóbb eszembe se jutott ez a "megoldás".

-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
A VRM-et gyárilag is hűtik. A memória hűtők tapadása valóban gagyi, nekem is lepotyogtak, amit a Aurashoz kaptam.
A ventibe nem eshetnek bele, mert köztük van a borda... 
-
mindfreak
őstag
Az tudom, hogy HD4850, de milyen márka?
Miért pont a Chillat veszel? Vannak jobb hűtők is szvsz...

A gép fogyasztása semmit nem fog nőni a hűtőtől, a géped konfigurációjától függően a 400W remélhetőleg elég.
-
mindfreak
őstag
Milyen kártyád is van pontosan? Jó pénzért megveszem!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
A jövőképhez csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem fél-1 év múlva ingyen fogják osztogatni a mostani VGA-kat...

-
mindfreak
őstag
A 4870 olcsóbb és gyorsabb is, mint a GTX 260. Mi a kérdés?

-
mindfreak
őstag
Két játékkal több elindul.

-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
Ennek szerintem referencia kártyákon működnie kell.

-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
A hűtőhöz adnak memória süniket, azokat ráteszed és kész.
-
mindfreak
őstag
Hol lehet kapni HIS Radeon HD 4850 IceQ 4-et?
-
mindfreak
őstag
Nem szarakodsz bammeg!

-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
Halihó!
A HD4870-esek gyári hűtése mennyire jó?
-
mindfreak
őstag
63K reális egy HD4870-ért?
-
mindfreak
őstag
Valami teszt nincs még a karikról?

-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- ATi Radeon HD 4850 / 4870 -- Archívum 1.
- (téma lezárva)
- Windows 11
- Éjszakai műszak
- Spórolós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ZOTAC RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge Eladó!
- MSI GTX 1070 Gaming X 8GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A ventibe nem eshetnek bele, mert köztük van a borda... 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Különösen az érdekelne, hogy hűtik rajta a vrm ic-ket.