- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
mindfreak
őstag
Hali!
A Catalist 32-bit Vista driver milyen az XP-hez képest? Vannak problémák vele?
BMW001: Érdekes...
-
mindfreak
őstag
A HD 4850 1GB-ról keresgéltem cikkeket, de ott fps-ben nagyon minimális különbség volt közte és az 512MB-os verzió között. A gond, hogy a tesztek nem térnek ki igazán arra, hogy hogyan hatott a játék folyamatosságára a memóriatöbblet.
A HD 3850 256MB-os kártyával tapasztaltam egyes játékoknál (pl. CoD 4), hogy az fps habár jó volt, de meg-meg akadt a játék. Igaz akkor még csak 1280*1024-ben játszottam. Elképzelhető, hogy ez a jelenség épp a kevés memória miatt volt és ugyanezt tapaszható lesz 1920-ban is?
Jelenleg 512MB-os kártyát használok, de itt nem nagyon tudom megállapítani a dolgot, mert ilyen felbontásban már szinte minden folyamatosan akad.
(#32756): Ez HD 4870-es kártya, de én most HD 4850-ről beszéltem. Amúgy itt se nagyok a különbségek. 3-5 fps... Thx, az infót amúgy, de 80-90e Ft-ot most szánnék VGA-ra.
-
mindfreak
őstag
Felmerült bennem a kérdés, hogy mivel - igaz általában szűrők nélkül, de - FullHD-ben játszok, esetleg 1GB-os kártyával jobban futnának-e a játékok?
Nyilván nem szignifikáns gyorsulásra gondolok itt, de mivel nagyobb méretű textúrákkal kell dolgoznia a kártyának lehet, hogy jótékony hatással lenne a stabilabb fps-re. Vélemények? -
mindfreak
őstag
válasz
F-ECT$ #32587 üzenetére
Igen, láttam róla is teszteket! Pontosan hol vetted ilyen jó árban? Hány fokosan tartja a hűtője a GPU-t és relatív mennyire hangos? Köszi az infót!
Még egy fontos kérdés, mert nem nagyon látszódik a képeken: a VRM-ekre tettek külön hűtőbordát?
fdisk: Mondjuk, hogy nem szeretem, ha 80+ fokos a videokártya.
-
mindfreak
őstag
-
mindfreak
őstag
Hello!
Elkezdtem nézegetni a HD 4800-as kártyákat. Még nincs igazi kiszemelt áldozatom, még azt se nagyon tudom, hogy 50 vagy 70-est vegyek-e. Egyelőre nagyon tetszenek a HIS IceQ4 HD 4850 karik, habár ezek kicsivel drágábbak, mint a referenciák, de a hűtéssel később legalább nem kell foglalkozni. Sajnos ebből TurboX változatot nem lehet itthon kapni, de elvileg a két kártya között csak a BIOS a különbség..
A másik a Gainward Radeon HD 4850 512MB Golden Sample amit néztem. A tesztek alapján a leggyorsabb 4850-es az összes közül és az ára sem vészes. Viszont olvasgattam, hogy hangos a hűtője és ami nagyobb baj, hogy instabil. Lehetséges, hogy gyártási hiba lenne, vagy a VRM hűtés hiánya okozza, vagy csak kamu az egész? -
mindfreak
őstag
A 4870X2 hűtője tényleg annyira halk alapjáraton, mint a 4850/4870-nek? A Computerbase tesztjei alapján igen. Gyakorlatilag?
-
mindfreak
őstag
Valaki próbálta már radírral letakarítani a szennyeződéseket a VGA memóriachipekről? Elvileg így könnyebben lehet felragasztani a süniket. Ha tényleg így van akkor talán megint bepróbálkozok egy custom hűtéssel, legutóbb eszembe se jutott ez a "megoldás".
-
-
mindfreak
őstag
válasz
DerStauner #24340 üzenetére
A VRM-et gyárilag is hűtik. A memória hűtők tapadása valóban gagyi, nekem is lepotyogtak, amit a Aurashoz kaptam.
A ventibe nem eshetnek bele, mert köztük van a borda...
-
mindfreak
őstag
válasz
DerStauner #24327 üzenetére
Az tudom, hogy HD4850, de milyen márka?
Miért pont a Chillat veszel? Vannak jobb hűtők is szvsz...
A gép fogyasztása semmit nem fog nőni a hűtőtől, a géped konfigurációjától függően a 400W remélhetőleg elég.
-
mindfreak
őstag
válasz
DerStauner #24317 üzenetére
Milyen kártyád is van pontosan? Jó pénzért megveszem!
-
mindfreak
őstag
válasz
Beowulf_78 #23862 üzenetére
A jövőképhez csak annyit fűznék hozzá, hogy szerintem fél-1 év múlva ingyen fogják osztogatni a mostani VGA-kat...
-
mindfreak
őstag
válasz
Beowulf_78 #23838 üzenetére
A 4870 olcsóbb és gyorsabb is, mint a GTX 260. Mi a kérdés?
-
mindfreak
őstag
válasz
BobChemistry #23823 üzenetére
Két játékkal több elindul.
-
mindfreak
őstag
válasz
elfelejtette #23698 üzenetére
Ennek szerintem referencia kártyákon működnie kell.
-
mindfreak
őstag
válasz
idegbeteg18 #23535 üzenetére
A hűtőhöz adnak memória süniket, azokat ráteszed és kész.
-
mindfreak
őstag
Hol lehet kapni HIS Radeon HD 4850 IceQ 4-et?
-
mindfreak
őstag
válasz
sniper elite #23404 üzenetére
Nem szarakodsz bammeg!
-
mindfreak
őstag
Ezen a karin, hogy nem sülnek meg a vrm ic-k?
-
mindfreak
őstag
Halihó!
A HD4870-esek gyári hűtése mennyire jó?
-
mindfreak
őstag
63K reális egy HD4870-ért?
-
mindfreak
őstag