- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
Seikai
aktív tag
válasz
rankesz #28834 üzenetére
Hali! A 4870-esnél miért van az ha ati overdrive-ban emelem a mag és a memo frekijét akkor a magot korrekten droppolja 500-ra és a meo stabilan fut 1100-on de amint rivatunerben csinálom ugyanezt akkor a gpu nem droppol 790-ről míg a memória hiába állítom be 1100-ra néha 1000-re droppol
2.11-et használom rt-ből hmm használjak más progit?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
rankesz #25931 üzenetére
A kártyám ugyan az, mint amit Hooper is mutogat. A ház egy CM 690, aminek az oldalsó 12cm-s ventije pont a 2 kártyát fújja. Valami súlyos konstrukciós hiba lehet a kártyán, ha még így is vmi túlmelegszik.
Monitoron nem tudom megnézni, a tv-m a monitorom.
Régi drivert nem próbáltam még.
Tényleg 1080-as a tv, de a quadroval be tudtam lőni 1200-at is, és akkor "nagyobb" volt a kép (most nem a panel tényleges 4 sarkánál van vége a képnek, hanem egy ujjal beljebb)Valamint még1 negatívumot véltem felfedezni: Videók lejátszásánál iszonyat szellemképet tud produkálni.
Lehet, hogy hibás széria ez a krátya?
Pár szót amúgy róla:
Vásárlásnál volt szerencsém összehasonlítani egy GS-sel, illetve a Sapphire 2 slotos verziójával (külsőre). Ez alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a legjobb hűtést a GS kapta (nem meglepő módon), majd a Sapphire és végül ez az új hűtős Gainward. Valamit senkit se vezessenek félre a képek a kártyáról, hogy ugyan olyna nagy műanyag keret van a simán és a GS-en is a Gainwardnál - ez csak dizájn, valójában a simán sokkal gyatrább a hűtés, ráadásul még baromi zajos is.
A zajról: Alapból a kártya amikor 60fok alatti hőmérsékletet érzékel, 14%-os fordulatszámot ad a hűtőnek (ez a legkisebb), majd innen kezdi növelni, de sajnos még ez a 14% is nagyon zajos, Rivatunerben pedig kézi szabályzással 25%-ról lehet indulni felfelé, szóval a kártya csendesítése egyelőre nem megoldott -
válasz
rankesz #25258 üzenetére
Szerinted miért van ATi Radeon HD kártyáknál saját DVI-HDMI átalakítót (már ha a kártya gyártója nem hagyja ki a dobozból)? Azért, hogy azt használd. A gond itt szerintem a DVI-HDMI kábel, ugyanis az ATi átalakítója egy trükköt használ. A DVI-I csatlakozók egy része ugyebár nincs használva a digitális (DVI-D) adatátvitelnél. Az ATi ezeket a csatlakozókat veti be a hangsávok továbbításába, amikor rádugod az átalakítót. A DVI-HDMI kábelnél ez nincs meg, mivel általában csak a kép továbbítására készítik őket.
Próbáld meg az Ati átalakítójával + HDMI-HDMI kábellel.
-
westlake
félisten
válasz
rankesz #24655 üzenetére
nem, fesszel meg nem jatszottam.. az viszont eleg gaz, hogy ha 800mhz fole allitom be alapbol a gpu orajelet (bios mod), akkor a cc teljesen meghulyul (es meghulyit meg nehany masik programot is).. ugyebar a cc-ben 800mhz-ig van "orazva" a overclock csuszka, es valoszinuleg a 800 mhz feletti ertekektol behulyul.. ha elinditok egy 3d-s alkalmazast, akkor azonnal elszall a gep kekhalallal, valami atixxxxx.sys-re hivatkozva..magyarul nem eri meg a bios-al szenvedni, hiszen ugy is utan kell allitani a sebessegeknek az amd gpu clock control-ban.. mondjuk az meg nem is ertem, hogy attol miert nem hulyul meg a rendszer, ha az amd gpu clock control-lal allitom 800mhz fole a gpu sebesseget..
egyebkent gyari hutes van a kartyan.. alapbol 1.25 voltot kapnak a gpu-k (bios).. lehet, hogy majd kiprobalom az 1.30-at, aztan az 1.35-ot.. -
TTomax
félisten
válasz
rankesz #23768 üzenetére
Azt én már le se mertem írni...azért a GTX 260/280 keresztbe lenyeli a 4850-et,nem is egy kategória két kártya...úgy ahogy írtad a 4870 a GTX260-al van pariban...
(#23767) Osynho
Hidd el nekem nem sokkal lesz az erősebb mint egy meghúzott 4850,pár százalékkal...GS ide GS oda..a hütés ami ott pénzt érhet... -
janos666
nagyúr
válasz
rankesz #23676 üzenetére
Ahány programmal méred annyi FPS-t kapsz, maga a mérés mint tevékenység eleve egy ilyen dolog. Ha van egy pontos órád mindíg tudod a pontos időt, ha két órád is van sosem fogod tudni.
De ilyen durván azért nem szokott félremérni a fraps... (legalább is én max 1-2 FPS-t tapasztaltam a játékok beépített mérőjével összevetve) -
janos666
nagyúr
válasz
rankesz #23654 üzenetére
Igen, a képemen jól látszik, a felső mindíg 16x, az alsó mindíg 4x sávszélt kap. Az én P35-ös lapomon olyannyira fix az a 4x sávszél az alsó slotra, hogy fizikailag sincs bedrótozva a sín fele. (szó szerint, megvan az 1x sín hossz, plusz a maradék érintkezők fele, aztán full műanyag minden érintkező nélkül) Szóval nincs az az isten aki ezt a slotot 16x-ben hajtja akár van VGA a felsőben, akár nincs...
A te lapodon nem tudom végig van-e drótozva de tökmindegy, mivel a P35-ös lapokon úgy oldották meg a 2. hosszú aljzatot, hogy az északi híd szolgáltatja a teljesértékű 16x slotot, aztán a déli hídba is került 16 sáv, amiből az alaplapgyártó tetszés szerint 1-4 rövid PCI-E slotot szerelhet fel, aztán a maradékból 1-1-re rákerül a SATAII vezérlő, másikra az integrált hangkártya, aztán az integrált hálókártya, esetleg még wifi, stb, és marad kemény 4 sáv egy hosszú PCI-E aljzathoz is. Ha nagyon akarta volna a gyártó esetleg létezhet hogy 8x legyen a 2. slot (ha lespórolta a rövid alotot, integrálthangot...), de 16x sehogy. -
TTomax
félisten
válasz
rankesz #23654 üzenetére
Na ez most elgondolkodtató volt...nincs véletlen a biosba olyan állítás lehetőség amivel a sávokat osztod?Mert nekem van... 1X 1x vagy vagy 4X NC és nekem az utóbbiban jobban megy a CF igaz ez 48-as lap...viszont az én volt MSI NEO2FIR P35 lapomban bizony az alsó az mindig csak 4X-en ment... nem is CF-hez való lenne ez hanem inkább physx-hez nem tudod a GTX-et leoldani a blokkrol??? Mindjárt bemenne a radeon....
-
_Toka_
senior tag
válasz
rankesz #23567 üzenetére
"Akkor is csak x4-be megy az alsó slot ha a felsőbe nincs semmi?"
Beidézem Neked "címezve" is...
ASUSTeK szerint: "2 x PCIe x16 2 x PCI-E x16 (blue @ x16 mode, black @ x4 or x1 mode)"
Itt nem említ mást - pl. slotok egymáshoz való viszonyát -, csak színeket... A kép alapján pedig a felső kék, az alsó fekete... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rankesz #23024 üzenetére
A 32bit-es Win 4GB memóriát tud megcímezni. Ezek elosztása erőforrásfüggő. Alapvetően sokkal nagyobb gond az, hogy még a Vista alatt is egy program "csak" 2GB virtuális memóriát használhat.
Gondolom azért vettél ennyi memóriát, mert több igencsak RAM igényes programot akarsz futtatni. Ezesetben érdemes már a 64bit-es rendszerek felé mozdulni, mert azok képesek ezt megfelelően kezelni. Ellenben semmi gond nem lesz, ha maradsz a 32bit-es rendszernél, csak a memóriakapacitásod nem lesz kihasználva, értsd kevesebb program futhat egy időben. -
szaby_gyerek
tag
válasz
rankesz #23031 üzenetére
A 4GB ramot semmiképpen sem látná a 32-es oprrendszer, inkább csak 3,5-3,3 szóval az sem levonás volt, mert a videoram az nem rendszermemória.
A 64-es vistától meg nem kell félni, nekem fél éve van probléma nélkül, szép nagy, de ha valakinek van gépe hozzá annak folyékonyan és gyorsan működik. Egyetlen hátulütője, hogy kevesebb a 64es driver, de már ez sem jellemző, a mai termékekhez, mindhez van, na és van pár extra előnye a 64esnek a 32eshez képest.
Ami nem 64 bites program azt is futtatja, mivel van benne valami wow rendszer [windows on windows], ami képes 32est emulálni, ugyan így mentek a win98-on meg xp a 16os programok.
-
szaby_gyerek
tag
válasz
rankesz #23028 üzenetére
rankesz (#23025): A videokártya ramját nem a win címzi meg. Maga a GPU azon a hubos rendszeren, amiről bővebben olvashatsz a ph-s tesztben is.
Ne tudom pontosan, de szerintem 2D-ben is megy mindkét GPU és persze mind a 2GB ram, csak épp csökkentett órajeleken. Az x2 esetében már nincs annyira elválasztva, a két "kártya", mint CF esetében, itt közös 2 GB ram van. Bár szerintem CF-ben sem kapcsolja le az egyiket, az feltűnne, mert ha nem megy a kari, akkor a hűtés se menne olyankor, az pedig menni szokott.
A 4GB ramhoz, meg valóban 64es rendszer ajánlott, amik közül az XP nagyon hulladék, tehát marad a Vista. -
válasz
rankesz #23028 üzenetére
Egy kártya, ezt szögezzük le.
Nekem a józan eszem azt súgja, hogy ha megfeszül se fog többet látni a 32 bites Vista belőle, így teljesen mindegy, hogy számolod, mert se látni, se használni nem fogod tudni. Nem ismerem az X2 kártyákat közelebbről, de szerintem nem úgy van, hogy 2D-ben csak 1 mag - 1GB és 3D-ben 2 mag - 2GB. Ez nem lenne túl ésszerű.
Mint említettem: tegyél fel 64 bites oprendszert, ha egyáltalán látni szeretnél minden memóriát a gépedben. -
-
cizoe
őstag
-
Razermazer
őstag
válasz
rankesz #15915 üzenetére
tutira a haverom boltjában éppen egy 280-ra szereltek vízhűtést impozáns volt, akkor erre is biztos van nem gyenge áron.
[link] íme mivel ez egy 2900-ra megy rá hát nagyon hasonló a nyák mérete elrendezése szerintem gond nélkül feltehető a 4870-re is. 29000-ért megszállottaknak való, plusz ugye pumpa vezeték nem érdemes vele harcolni szerintem.
Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest