- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
Aktív témák
-
válasz
MaSzKa #29870 üzenetére
Ahol ez a kari nem remekel, ott a többi, alap 4850se remekel. Nem írtam, hogy a legjobb kártya. Mivel nem ismerem a többi 4850-est, így csak annyit tudok mondani, hogy nagyon jó kártya, legalábbis nekem. De végülis mitől jó egy kártya?! Az én kártyám hűtőt leszámítva olyan, mint a ref karik, ua GPU, csak drágább. Szóval akkor azt hiszem kijelenthetjük, hogy a hűtő teszi ki rajta az árkülönbözetet. Mikor én vettem +7K volt refhez képest. Megérte? Nekem igen. Hűtést egy VGA-n se cserélnék, mivel nem értek hozzá, valamint nekem túl drága lenne, ha baja lenne és ugrana a gari. Én még nem írtam be ide (kopp, kopp, kopp), hogy 100 fokos a karim, sőt azt se írtam be, hogy süvít a karim 2D/3D-be, sőt azt se írtam be, hogy nem szabályozza a ventijét. Miért? Mert nem 100 fokos (láthattad), nem hangos (ez persze szubjektív) és magától szabályozza a ventit (láthattad). Ha valaki vesz egy faja hűtést a ref 4850-ére, az lehet, hogy halkabb lesz, jobban húzható lesz, de hogy olcsóbb nem lesz, az valószínű. Vedd figyelembe, hogy nem mindenki ért a szereléshez, nem mindenki mer belevágni. Most magamból indultam ki. Még nem olvastam róla, hogy behalt volna valakinek. Olyan kártyát ajánlottam egyébként, amit már többen is ajánlottak neki és segítséget is linkeltem neki. Volt, aki priviben megkeresett és még GPU-Z sensor log-ot is küldtem neki, hogy segítsen dönteni. Akinek tetszik megveszi, akinek nem tetszik, az nem veszi meg. Akinek számít a teljesítmény, a minőség, a hang és a garancia, az elgondolkozhat egy ilyen kari megvásárlásában. Szerintem! És ez még kapható is!
-
virkir
veterán
válasz
MaSzKa #29725 üzenetére
Utolsó off mert száz szónak is egy a vége jó 20%-al drágábban vásároltatok mint kellett volna.
A lapot gugli hozta nándikánál lehet,hogy nettó volt de nem oszt nem szoroz.
Logitech G51 2év 27340 pl.
HD642HJ 640GB bocs tévedtem kb. 3k-t -
totyax
aktív tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
MaSzKa #29723 üzenetére
Bizony, a Biostar tuningban verhetetlen, de nehéz beszerezni. Jobb alaplap, mint a Rampage Extreme vagy a Striker II Extreme.
És bizony mostanában a Samsung HDD -k is nagyon ott vannak. Csöndesek, gyorsak, és hűvösek. Nem is romlanak, és álltalában tesztgyőztesek.
De az 500k -t én is sokallom.
-
virkir
veterán
válasz
MaSzKa #29723 üzenetére
Gyorsba számoltam és ha megfeszülök se megy 400k fölé sokkal
Biostar T-Power I45 2év 30000
2db Crucial Ballistic Tracer Led 2x1GB DDR2-1066 2év 28000
Cooler Master Hyper Z600 3év 10000
Zalman ZM-MFC1 Plus Fekete 1év 7500
Corsair HX520W 5év 25000
Gigabyte Radeon HD4850 1GB Passiv 3év 50000
Intel E8500 Box 1év 36000
Samsung SyncMaster T260HD 3év 122000
Logitech G51 2év 27340
Be Quit! Big Tower 1év
Scythe Himuro 1év 6500
Nec 1.44MB 1év 3000
Samsung SpinPoint F1R Raid Edition HD642HJ 320GB 16MB Sata2 5év 15000
Samsung WriteMaster SH-S223Q Fekete Sata Lightscribe 2év 5000
HP Deskjet F4180 All-in-One 1év 14220
Logitech Cordless Desktop EX 110 3év 6500
6db Duracell AA 2650MAh 1év
2db Duracell AAA 1000Ah 1év
Lian Li PC-7 A Plus II Window Edition Black 18000
404060Szerintem ha innen a PH-ról válogattatok volna még olcsóbban megúsztátok volna.
-
VinoRosso
veterán
válasz
MaSzKa #29233 üzenetére
igen, ezt mondtam, hogy vezeti egy bizonyos fesz fölött, de ez a TTL jelszint felett van, úgyhogy nem kell fosni. Viszont remélem holnap nem lesz olyan,aki majd azzal jön hogy ő bekente a procija lábait ezzel, és valamiért nem megy neki. Bár megnéznék egy ilyen bute force tesztet, hogy mi történik, ha egy jó tubus ilyen pasztát betolunk a foglalatba, adunk neki egy kis dzsúzt, és megnézzük, hogy ezután életképes marad e a cucc.
-
VinoRosso
veterán
válasz
MaSzKa #29228 üzenetére
attól még hogy ezüst van benne nem vezeti az áramot. De ehhez egy kicsit érteni kell az anyagtudományoz, hogy elmondjam miért, másképp nem lehet megérteni, és ez off lenne nagyon,de röviden tömören a lényeg az, hogy ez olyan mint a kenyér és a víz esete, mert ugye a kenyérben is van víz, mégsem folyik semmi benne, még ha beleharpsz se lesz vizes a szád, viszont ha kiszárad, akkor azt megérzed, hogy nincs benne, ha beleharapsz.
És most az off OFF-ja, úgyhogy akit nem érdekel ne olvassa tovább...
Kicsit bővebben: valamilyen anyag akkor válik vezetővé(elektromosan), ha egyrészt olyan elektronjai vannak, amiknek kicsi a kötési energiájuk, mert így könnyen leszakadhatnak az atomról. Ez megvan a pasztában lévő ezüstnél de ez csak az atomi szintje a dolognak, mert a vezetés molekuláris szinten dől el. A lényeg, hogy ott lehet elekromos áram, ahol vannak delokalizált elektronok, ez a fémes anyagokra jelelmző általában(de ahogy írtad lehet ionizált gáz is, pl neon is ívkisüléssel világít), mivel itt a szabályos rácsszerkezetnek köszönhetően könnyen el tudja csábítani az egyik fématom a másiktól az elektonjait, és így azok pályája nem az atommag körül stabilizálódik, hanem sokkal magasabb, nem is molekuláris, hanem "rácsszinten". Ahhoz hogy a vezetést megszüntesd, elég annyi, ha ezt a rácsot szétrombolod, és ezt úgy érik el ezeknél az anyagoknál, hogy az ezüstöt minél kisebb porózus ultrafinom szemcsékre finomítják, és az egészet elkeverik egy olyan masszával, ami szigetelő. Ezzel a hővezető képesség nem romlik nagyon, mivel a hőt a jóval nagyobb, atomi skálán történő mozgási energiával terjed, és ez nem sérül akkora mértékben, mint az elektromos vezetőképesség. Például így rendelkezhet valami gyenge elektromos, és erős termális konduktivitással, de vannak erre más módszerek is, például ha fém oxidokat használnak, de ez már nem olyan hatékony(viszont olcsóbb megoldás). Manapság már olyan szintre fejlesztették ezeket, hogy szinte semmit nem veszítenek ezek a fémek a hővezetőképességükből, viszont biztonságosan használhatóak, mert az áramot nem vezetik tényleg. Kicsit ez már a nanotechnológia felé halad, bár ezt inkább ilyen markatingdumaként szokták ráragasztani egy két termékre, pl NanoGrease, amit volt szerencsém kipróbálni, és nem egy nagy eresztés, viszont annál nehezebb levakarni a prociról és a hűtőről, mert szinte beleég a finom szemcsézettség miatt a mikrorepedésekbe, és csak kimondott pasztaeltávolítóval hajlandó kijönni onnét.
-
VinoRosso
veterán
válasz
MaSzKa #29195 üzenetére
azért ez nem ilyen egyszerű, hogy amiben van fém, az vezeti az elektromosságot. Most nem akarok belemenni az anyagtudományba, mert ez nem az a topic, de vanak olyan anyagok, amik csak egy bizonyos feszültség felett válnak csak vezetővé, alatta pedig szigetelők. Többek közt ilyenek a szilikátok, amik a legtöbb pasztában megtalálhatóak, iletve az ezüst és titánium oxid (tehát nem színtiszta ezüst van benne, csak a pongyola megfogalmazás miatt mondják azt hogy ezüst) tartalmú kompozit paszták. Ezekt úgy csinálják meg, hogy TTL feszek felett legyen jóval az átütési fesz. Igen, attól még hogy szükre, nem kell feltétlen legyen benne ezüst, mert lehet benne más fémes anyag is, meg attól, hogy még ezüst van benne nem biztos hogy szürke. Pl itt van most előttem az a paszta amint a GFX chillához adtak(ami ugye direkt VGA-ra való paszta), ez hófehér színű, és 10% ezüst-oxidot tartalmaz. De itt van pl ez a nagyon népszerű paszta amibe annyi fémet tettek, hogy a Tiszta vagy a Rába is megirigyelhetné ezt a koncentrációt. Oda van írva, hogy vga-khoz, és hogy nem vezeti az áramot. Am nem azzal van a gond, hogy ha színtiszta ezüstös és bekenyed vele a chipet, hanem azzal ha a lábakra is jut belőle, mert ott csinál zárlatot. Dehát ugye már tudjuk, hogy ezt csak szakembereknek szabad csinálni, mert egyetemet kell végezni ahhoz, hogy megtanuld, nem a processzor aljára kell kenni a pasztát hanem a tetejére.
-
VinoRosso
veterán
válasz
MaSzKa #29074 üzenetére
hát valaki megnézhetné már igazán, ne mindig cska én bogarásszam a topicokat, de majd ha lesz időm meg kedvem akkor lehet rápsinaltok a gt200 vagy a g92-es vagy a g96-os topicra. Végülis most vettem egyy 9600GT-t, szóval a motiváció megvan. Ja am megnézted Te milyen pasztával kencézik össze össze a gyári refhűtésű radikat? Abban is van ám ezüst bőven. A másik meg az, hogy nem mindegyik ezüst tartalmú pastzta vezeti az elektromosságot, pont ezen oknál fogva.
-
Eduscho
csendes tag
válasz
MaSzKa #28864 üzenetére
A régi AURAS már nincs meg. Amúgy a pcgear.hu -ban vettem, visszavették beszámítják, korrektek.
A sajátomról nincs képem, de itt
[link]láthatod mit szívott vele egy német csóka, persze lehet gányolni: flex, stb. én sajnáltam az Atec P150 házikóm.
A sima és a GM közt tényleg csak annyi a különbség, hogy a GPU talp 4 hűtő lamellával (alig 1 cm) közelebb van a kari hátához és ez pont elég.
A VR-re én is az gyári hűtő ezen részét (igen szétfűrészeltem, garinak annyi) tettem vissza, ez a legpasszentosabb.
Pubszon:
Sajna a gyár oldalán sem pontosak az infók, a sima és a GM alatti méret és kompatibilitási adatok tökegyformák, ám mégis van 1 cm difi.
Egy review írja is
[link]Igen a Powercolor "passívja" is ezt a Fridge GM-et (réztalpas) használja.
Csodálnám, ha tényleg passzívan menne, talán 2D-ben az eszkimó teraszán2 hétbe telt mire lezongoráztam az egész hűtőcserét a Fridge, már megva.
AC S1-el ugyanilyen tuti lenne az biztos.Most nézetm guglit, már egy cseh oldalon is megtalálható a GM
-
Eduscho
csendes tag
válasz
MaSzKa #28844 üzenetére
Saphire (referencia) 4850-re próbáltam és nem jó, mert a csövek fordulója ütközik a csatik hátsó paneljával.
Nagy üggyel-bajjal felkajtattam, hogy van egy új JES-988 GM "Golden Mirror Edition" (arról ismerni fel, hogy réztalpas) amin a GPU talp közelebb került a HP-ok kanyarjához. Na ez már passzol.
Csak az a bi-bi, hogy itthon ez (tudtommal) nem kapható.
Googli csupa kóreai találatot dobott. Onnét rendeltem webshopból.
8Kfeltt lett a vége, de kibirtam és szuper. (12cm Noctua ül rajta)
Ja aki esküdözik, hogy neki megy (nem 3870-en, 4850-en és az alaplapja egy házban van)
dobjon már egy képet ! (Vagy ne terjesszen BS-et)
-
twine
veterán
válasz
MaSzKa #28859 üzenetére
Az jól hangzik,,,de épp az előbb említetted hogy valszeg nem jó 4850-re....
Akkor ezt kellene kideríteni első körben hogy "kompatibülis"(üzletrontós topic), e vagy sem!
viszont én még mindig azt mondom hogy az a 3 VRM borda ha jól látom ponz ugyan az mint a Ramsünik! Na most kimndottan ezért megvenni +50%-al drágábban,,mikor veszel "öccázért" "süniszettet"..... te tudod..... -
twine
veterán
válasz
MaSzKa #28857 üzenetére
Tőle vettem én is az S1-et! Igazán jó áron árulja! 4850-ben nem tudok nyilatkozni,,,mi jó rá, és mi nem,,,egyenlőre én is csak "vendégként" kopogtam be ide, informálódni,,, mivel nállam még 3870 van a gépben! Az S1-es tapasztalataimat azért mertem biztosra irni mert azt már itt olvastam pár embertől hogy "ráfér" a 4850-re! Konkrét kérdésre konkrét válasz:
Vegyél S1-et! Tök jó lesz meglátodAccelero extreme
Ez nekem már sok,,én most néztem rá először! De én már mikor életben láttam először az S1-et már attól dobtam egy hátast hogy mekkora...ez az extreme ez már nagyon extreme nekem...ennél én konzervativabb vagyok
-
twine
veterán
válasz
MaSzKa #28853 üzenetére
Akkor szerintem meg is válaszoltad magadnak a kérdést, illetve Pubszon is segitett a döntésben! Ha +50%-ért tudod venni, és nem érdekel a felfogatás, és még fontos az ár is,,,onnantól kezdve egyértelmű a válasz! Teljesitményben ugyanaz,,,azt mondja Pubszon!
Igen Rev2-van nekem...és ha jól emléxem felszereltségben is ugyanaz a két hűtő..ugyananyi ramsüni stb! Sőt bár Pubszon majd kiigazit ha nincs igazam, de nekem ugy rémlik a Fridge-hez nem adnak DRM hűtőt! (nem mintha jó lenne az Ati-hoz, de legalább egy vassal több)
-
twine
veterán
válasz
MaSzKa #28844 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatot nem tudok mondani, viszont mikor vettem az S1-et, akkor elém rakta a srác ezt is! piszkosul tetszett, rendkivül igényes a kivitelezése! E mellet a a hűtő mellet az egyébként számomra tetszetős S1 olyan "kinai gagyinak" tünt! Szerintem "ránézésre" ugyanazt a hűtű teljestítményt kapod mint az S1-nél! Kb ugyanakkora hűtő felület,ugyanúgy 4 heatpipe,stb.stb....Ami tetszett még benne a ventilátor helyének kialakitása,,nem kábelkötegelős szar,,hanem normálkis csavarhely, mind a 8 mind pedig a 12 centis ventiknek! Szép,,,hogy miért mégis az S1 mellet döntöttem? Mert ennek keresztben bordázott a felülete, az S1-é pedig hosszában! valamiért van egy olyan kényszerképzetem, hogy ez utóbbi jobban tudja kivezetni a hőt a házból, mint az Auras ami mindenképp bent keresztben pld az alaplapra vezeti a levegőt ha megfujatod!
Lehet hogy nincs igazam....próbáld ki,,,kiváncsian várjuk az eredményt, és lehet a következő hűtőm nekem is ilyen lesz -
Milka 78
nagyúr
válasz
MaSzKa #28574 üzenetére
Ja ez igaz,bár nekem a passzív azt jelenti,hogy kap egy hangtalan kiegészítő ventit is.Pl.Egy Toxic+Thermal Right T-Rod+venti.4870-4850-es karikra tervezték és persze még egy sor máshoz is...Csak nagyon félek a barkácsolástól.Egy ATI 9600Xt-n cseréltem utoljára hűtést.Persze ott pofon egyszerű volt(4 csavar azt kész,de valahogy ez bonyolultabnak tűnik.Ezen a Gigán viszont csak simán ráraknám a kiegészítő hütőt és kész,de ez a homályosodás félelmetesen hangzik.Arra lennék kíváncsi,hogy ez egyedi vagy csak tipushiba
42000Ft-ért meg nem akarok olyan karit venni ami használhatatlan...igazából a végcél egy Inno 9600Gt karitól halkabb hűtés,mert az magas fordulaton üzemelő apró venti teljesen megörjített.Az időm meg rohamosan fogy és választanom kell egy karit a döglött helyett.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MaSzKa #28499 üzenetére
Hááát...most rendesen eltántoritottál.A cicergés is kiszedné az agyam,de a homályusolás eléggé félelmetes.Most vettem dvi-s monitort,mert a dsub-ost kissé homályosnak találtamSzerintem marad a Toxic és majd egyszer átmalakul passzívba,vagy egy ref 4870.Az legalább halk is és erős is.Köszönöm a beszámolót és ha van további tapasztalat várom!
-
MaSzKa
senior tag
válasz
MaSzKa #28425 üzenetére
nah itt vannak a képek a Gigabyte HD4850 1GB GDDR3 Multi-Core Passzívról
és néha még a kép is homályos 1 picit középen mégha a venti is rajta van akkor is csak ritkábban
-
-
Danecay
addikt
válasz
MaSzKa #28059 üzenetére
Nem privátot akartam küldeni
Igazából 4 HSZ-al feletted írtam éppen erről. Nekem is le van ragasztva a hűtés tartókonzoljának az egyik lába és éppen arról érdeklődtem, hogy miképpen lehetne úgy felszedni, hogy ne sérüljön. Gondolom ERRŐL a kártyáról van szó. Megnyugtatás képpen közlöm, hogy én sem kaptam hozzá az általad felsorolt cuccokat. Valószínűleg ezért is olcsóbb mint ezek a VGA-k általában. Jártam már így alaplappal, hogy a nem kaptam hozzá a gépház hátuljába szerelhető, és az alaplapra csatlakoztatható + USB csatlakozókat. Egyébként ha beleolvasol a kártya kis könyvébe pl. a HDMI csatklakozóhozoda is van írva, hogy OPCIONÁLIS tartozék, továbbá ha elolvasod a kártyához tartozó PDF_Doksit abban sem említik a felsorolt cuccokat tartozékként.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MaSzKa #28059 üzenetére
Én is ilyen karira készülök és már átalakítottam az egész házat(4 venti,kábelek eltüntetve,stb).Ha egy 8cm-s ventit még ráraksz mennyivel mehet le a hőfok?Alig várom az összes tesztet és tapasztalattot meg esetleg egy két képet a hűtésrő,házról,hogy tudjuk mire készükjünk!Ja és köszönjük az infót!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MaSzKa #27694 üzenetére
Én is szeretnék egy tesztet!Tuning,hőfok,milyen környezetben,elrendezésű házban van és ha lehet linkeket,képet a házikóról...Ma kéne érkeznie(42000Ft)a karinak.A házat teljesen átalakítottam.Eltüntettem az összes kábelt a ház hátlapja mögé és 3X8cmés egy 12cm extra halk venti tekeri a levegőt és mégegy 8-as extra menne a karira.Remélem elég lessz.Szerinted?Nem volt még passzívom,de minden idevágó fórumot elolvastam és ugy építettem ujjá a házat.Egy gigás szórólapról másoltam a ventik elhelyezését.Nagyon jó lenne leirnod az első benyomásokat,mert ha ennyi hűtéssel mint amit én beszereztem,sem lehet értelmes hőfokra lenyomni akkor más tipust szerzek...Nagyon sürget az idő és elöre is nagyon köszönöm a választ!
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
MaSzKa #26049 üzenetére
azért ha majd sikerül beszerezned egy ilyent akkor pls írjál majd róla, mert kivácsi vagyok h mekkora lesz a hőmérséklete a vganak
régebben itt a PH fórumban olvastam a Gigabyte passzív 9600GTről h 100fokos volt az illető vgajaami nem is sok mert az én HD4850emenek mikor még nem volt ventiszabályozása akkor elérte a 106fokot is
igaz most már az ATTnek köszönhetően max 83fokos
yodee_ olvass vissza, sok embernek van gondja ezekkel a Gianwardokkal, mármint a GSekkel
-
diegho
nagyúr
válasz
MaSzKa #25953 üzenetére
vagy vegyél passzívot és ráteszel egy halk 12-es ventit, vagy referencia és rá accelero s1+12-es venti. Én mindig úgy veszek vga-t, hogy vagy passzív legyen és tudjak rá tenni plusz ventit, vagy rámenjen valami értelmes halk hűtő. Erősen gondolkodtam én is azon, hogy kiadjak-e 30 körül egy 4850-re, mert úgyse használom ki, egy 4670 bőven elég lenne nekem, még mindig nem döntöttem el, hogy mi is lesz belőle. Talán megvárom a 4670-et, keveset fogyaszt, elvileg olcsó is lesz (bár valami 20k körüli rémhíreket terjesztenek itt, nagykerben meg még nincs is listában)
-
Hooper
őstag
válasz
MaSzKa #25934 üzenetére
megnézem mindjárt rivával is.. ha jol mértem a venti kb 5cm es...
na meg akkor leszedem azt az ATTt... csak a baj van veleNem sok olyan kép van már amin több látszana.
itt egy nagyobb kép
Szét nemszedtem, a gépböl meg nemhiszem h megint kivenném csak 1 fotóért mert eléggé szorul a házamban, alig birtam betolni
Amugy meik rész az a VRM?azért mindíg mindenki úgy aggodik, de nemtom miaz
-
Hooper
őstag
válasz
MaSzKa #25929 üzenetére
ATT 1.3.6 van fenn, azzal nemtudom állítani ventit...
Bekapcsoláskor elég hangos, de visszavesz, tehát szabályozza magát, csak nem eléggé...
nekem hangos... de idle állapotban 38fok kb, de most nemtudom mivel mérni a hőfokot, mert att nem nagyon látja...
Ötlet valakinek ventiszabályzásra? -
Hooper
őstag
válasz
MaSzKa #25904 üzenetére
Nekem olyanom van, most raktam össze a gépet.. épp állítgatom a vistat, véletlen CCCvel raktam fel, de mindjárt letörlöm, jelenleg annyit tudok róla mondani h nem túl halk, szerintem pörgeti magát (de 38fokon van terheletlenül)... de ha tudtok ajánlani vmi progit amivel szabályozhatom a ventit, akkor megköszönném (régen Ati tray toolst használtam, jó az vagy van jobb?)
ja és 1 hülyekérdés DX10et honnan tudok leszedni vistara? ahol néztem és azt irta h 'get the latest DX", ott a 9.0Ct dobta ki...
-
NorDezs
senior tag
válasz
MaSzKa #25875 üzenetére
Pont tegnap vettem egy ilyen kártyát, úgyhogy nagyon még nem volt időm tesztelni, de a hangja elég tűrhető, főleg az előző Galaxy 8800gtmhez képest. Viszont ne tévesszen meg a dual slot, ez nem az a hűtő ami a GS Gainwardon van, hanem csak egy sima kétslotos, és sem a memókat, sem a vrmetek nem hűti borda. A venti természetesen fúj rájuk.
-
westlake
félisten
válasz
MaSzKa #24792 üzenetére
marmint mivel ne kiserletezzek? nekem ez a bios siman jobb, mint a gyari sapphire, mivel nem kell mindig manualisan beallitanom a gpu/mem sebesseget.. a sapphire biosba hiaba irtam be 800mhz feletti erteket, lehalt tole a ccc.. nekem tobbet er az asus bios, mint a gyari sapphire..
-
katt777
félisten
válasz
MaSzKa #24439 üzenetére
Hát, én még csak olyat láttam, hogy RAM-bordáktól jobb lett a hűtésük. Erre meg nem is tudsz rakni. Akkor már ésszerűbb lett volna a RAM-okra is érő blokkot rátenni (Zalmannak nV-re pl. van ilyen), és átfújatni levegővel, rézből meg még inkább. Mert biz' forrnak azok a RAM-ok is rendesen. Szóval lecserélt hűtés, de attól még messze nem JÓ.
-
éN79
addikt
válasz
MaSzKa #23501 üzenetére
Én most toltam vele úgy másfél óra GRID-et, a gpu 70 a ram 82 fokos volt max a játék alatt, legalábbis amit így utólag a játékból kilépve még a gpu-z grafikonjáról le tudtam olvasni.
Alapon sem veszélyes a hangja, igaz pörög a venti rendesen, szóval némának nem mondanám, de inkább szélzaj van. Leszabályozva meg el lehet vele érni egész halk üzemet is. Ja igen, a fenti hőfokok leszabályozott profil alapján értendőek. Ja és az enyém ezüst színű hűtőbordás, de szerintem nincs különbség a kettő közt. -
katt777
félisten
Rendkívül kulturált fogalmazás...
VinoRosso: Sajna sokan elfeledik, milyen konfigokon tesztelnek a hivatásosok, ill. milyen trükkökkel élnek a csalók (régebbi Catalyst, nV lapba ATI kari, stb). Én is gyakran kapok más eredményeket (olykor jobbat, de CF-ben szinte csak rosszabbakat), de Guru3D-t viszonylag megbízhatónak tartom (azaz két tesztje nem mond ellent egymásnak, ha máshoz viszonyítva, de ugyanazok a VGA-k szerepelnek benne). Mert sok újságban bizony olvasni ilyet, ugyanis totál hülyének nézik a látogatót, aki már nem emléxik egy régebbi tesztre.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest