Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
Mcsiv
csendes tag
válasz
poli27
üzenetére
Memória mizériát eloszlatva:
- 32 Bites XP
Memóriából maximálisan 4-et kezel, alap felállás szerint 3 részre osztja ezt, ami címzés szerint lenntről felfele haladva, 4Gb memória esetén:
2Gb User Address Space (ide tudnak szemetelni a programok)
kb 1Gb Kernel Space
és kb 1Gb cache, pooloknak, process page tábláknak és mindenféle egyéb nyalánkságnak fenntartva
- 32 Bites XP (/3GB kapcsolóval indítva, mely a boot.ini-ben állítható)
Szintén 4Gb memória esetén az előző táblázat így alakul:
3Gb user space
és a fennmaradó 1Gb-on osztozik a kernel space, a cache, a poolok, stb.- 64 Bites XP
A virtuáls címtér mérete 16 terabyte, 8 terabyte user space és 8 terabyte system spacenek kialakítva.
4Gb esetén a fenn látható felállás van, változás nincs, illetve annyi hogy itt nincs /3GB kapcsoló.És könyörgöm mindenkinek: a videókártya memóriáját ne keverjétek a rendszer memóriával, mivel semmi köze egymáshoz.
Igaz hogy lehet címezni a videókártya memóriájának egyes szegmenseit (buffer page-ek és hasonszőrü dolgok), de ezek nem számítanak bele a rendszer memóriába.
(Kivéve ha laptopokról beszélünk.)[ Módosította: Foglalt név ]
-
válasz
poli27
üzenetére
Szia! Csak akkor érdemes, ha extrém felbontáson játszol majd. Asszem 1680 felbontástól felfelé sokkal jobb a CF hatásfok. Amúgy a többi írások szerint a CF még mindig nem tökéletes, sokan eladtak 2. kártyát. Én is kíváncsi vagyok hogy miért. Én 2db 4870-et akartam venni, végül 4870 X2-t vettem, de az gari cserére szorul.
-
butch3r
senior tag
válasz
poli27
üzenetére
nekem már volt olyan (jó geforce volt de akkor is) kártyám ami amíg nem volt fent driver tökéletes volt (ok csak 2d és windows de akkor is) és amint fel raktam a drivert win betöltés után azonnal szétesett a kép és kifagyott. ha tudod próbáld ki másik gépbe ha nem vidd vissza hogy nézzék meg az ő gépükbe mit csinál.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
poli27
üzenetére
Alaplappal minden rendben? Még AGP-s lappal voltak ugyan ilyen tüneteim, amint felkúszott a driver jött a kékhalál, a port halt meg. Ha tudod próbáld ki a kártyát másik gépben. Ha ott jó, nagy valószínűséggel deszka lesz a ludas, de driver ütközést is el tudok képzelni. Nvidianal volt olyan, hogy a driver és Power Strip kombó ilyet produkált.
-
-
Brumi˘
addikt
válasz
poli27
üzenetére
Egy grafit cerkaval tudsz a memonak is feszt adni. Mar irtam rola visszabb.
Beowulf_78: nehez kerdes, de szerintem is 4870.
-
-
tibz03
őstag
válasz
poli27
üzenetére
De amúgy leírtuk neked, hogy szedd szét a gépet, vedd ki a kártyákat, stb. Ha elkezdted volna a dolgot (meg se kellett volna csinálni, csak elkezdeni), akkor talán már a gép elővétele után rájöttél volna. Hogy lehet úgy meghallgatni, hogy mi sípol, hogy ki se szeded a gépet? Ehelyett beírod, hogy te nem hallod, mert ilyen meg olyan frekvencián sípol stb...
Nem értelek... ezért fölöslegesen segítettünk, mert nem is voltál rá vevő. 
-
tibz03
őstag
válasz
poli27
üzenetére
Lehet, hogy gariztatni kéne. Egy ilyen tápnak illene elvinnie 2 kártyát probléma nélkül.

schwartz: Mit nem hiszel el? A kártya kapható, ott a kép... miért tennének ki VRM-hűtés nélküli képet, ha nem fedi a valóságot?

Skizz: Valahogy megértelek. Egyszer vettem NV-t vagy 2 éve kényszerből, mert meghalt a 9600 Pro-m... egy 6600-ost. Emlékszem, amikor elindultam haza a boltból, még örültem is, hogy legalább egy kicsit jobb teljesítményt kapok, jobban mennek majd a játékok stb. Gondolom, a történet további része már egyértelmű...
-
rollins
őstag
válasz
poli27
üzenetére
Ez elég durva. Szvsz ez már garancia ügy. Egyik nap néztem halk vga-ventilator mellet és néha 3d alatt van egy furcsa hang, ciripel vagy mi a bánat, de azt úgysem hallom ha a ventilátor beindul. 2d-ben terheletlenül meg sípolást hallottam, aztán csak 2 nap múlva jöttem rá, hogy azt meg az új samsung hdd-m adja. Hdd-t azóta szivacsra raktam és most csönd van.
-
tibz03
őstag
válasz
poli27
üzenetére
Hát pedig csak jó lenne tudni, mi sípol.

Tomate, schwartz: Köszi a segítséget, de én lakkozni akarok.
Ez ilyen megmagyarázhatatlan dolog, saját magam akarom megoldani. Amúgy a gariról annyit, hogy ha lenne is gyári hűtő, és nem is lenne messze a bolt, akkor is 2 hét az átfutási idő, addig meg nem tudok kérni VGA-t senkitől.
Szóval magamra maradtam ez ügyben.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TTomax
félisten
válasz
poli27
üzenetére
Nekem nincs quadom,de nekem is 4850CF-em van E8400-el P45-ben de amint a masodik 4850-et beleraktam rögtön izzadni kezdett a Corsair HX520,nem is akárhogyan.Nem vagyok benne biztos,hogy egy yorkfieldet belerakhatok gond néljul föleg rángatva...
(#16760) poli27
Attól az igen kemény terheléstöl amit a masodik radeon ad neki..de elég egyszerü a képlet.Probáld ki egyenkét a radeonokat....a monitoroddal elégedett vagy???
Aktív témák
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenMediaVault
- Battlefield 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy vajon milyen lapban mehettek együtt?
Énis ilyet szeretnék, szal kiváncsi vagyok. Tápcsatlakozó-átalakítót adnak hozzá elvileg.

Holnap csinálok egy CF tesztet az S1-ekkel...

Pár hsz-el előbb leírtam, meg még vagy 15x naponta.