Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#48901) Kiscsőke válasza troszti (#48894) üzenetére


Kiscsőke
aktív tag

Valószínűleg az Einhell gyártja mivel az Einhell gyárt Parkside-ot is és Workzone-t is. Ha ennyid van rá, vedd meg és azonnal próbáld ki, mindent nézz át rajta, és ha megfelel akkor nyertél ha nem tetszik valami visszaviszed, nem fognak szórakozni visszakapod az árát. Ebben az árban jobbat nem fogsz kapni.

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#48902) pali923 válasza kozgab (#48893) üzenetére


pali923
tag

Ezen én is meglepődtem,de egy barkácsolónak bőven elég. Igazából én leginkább akkor szoktam használni, ha ki kell számolni, hogy hány tábla kell egy projekthez.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#48903) Tibicsucsu


Tibicsucsu
aktív tag

Sziasztok!

A kamrankat szeretnem bepolcozni a nyaron. Kb 100x30 cm-es polcokrol lenne szo. A terheles vegyes. A mar sokat emlegetett nagyi lekvarjait, asvanyvizeket, borokat en inkabb a foldon illetve bortartoban tarolnam. Ettol fuggetlenul kerulhet egy polcra 5-6 doboz gyumolcsle es egyeb konnyebb dolog, ami elfer melette. Az asszony a mikrot is a kamraba akarja szamuzni. Mit javasoltok errre? En retegelt falemezre gondoltam, de nem tudnam a megfelelo vastagsagot raadasul itt olvastam vkitol h idovel az is tuti elhajlik a sulytol ha csak a ket szelen van alatamasztva.

(#48904) Vesa válasza Kiscsőke (#48901) üzenetére


Vesa
veterán

Az Einhell meg Kínában gyártat, vagyis tkp. kínai ez is...Meg is látszik rajta, sajnos.

A tudomány a valóság költészete!

(#48905) pacman_123 válasza Tibicsucsu (#48903) üzenetére


pacman_123
tag

Az hogy elhajlik-e nagyban függ attól hogy milyen anyagból, milyen fesztávon tartja a milyen súlyt.

Engem anno ősök kényszerpályára tettek ezzel a megoldással: fater csináltatott velem a lépcsőfordulóba egy polcot, de megkérdezésem nélkül bevásárolt az OBI-ban 15-ös OSB-t, hogy jó az polcnak, 1m-es fesztávval és akkor csináld már meg fiam légyszi.

Ilyen lett.. Az már a kezdetekkor is látszott hgy a 15-ös OSB önmagában nem erre való, legalábbis nem befőttre és nem 1m-es fesztávra. Ezért eleve így csinálam a polcok alátámasztását, hogy a képen is látható közbenső hosszanti alátámasztást is betettem. Sokat nem veszítesz a magasságból viszont ... ez a megoldás idén lép 4. évébe és egyik polc sincs meghajolva, pedig láthatod hogy nem papírszalvéta van rajtuk tárolva, üvegek, fent több vasbogrács, liszt, tészták, nincs kímélve. 5x5-ös fenyőstafni a váz, a polc alátámasztása a két széélén tán 4x4-es félbevágva, illetve a hosszanti merevítők szintén 4x4-esből (ha jól rémlik) vannak. Szerintem egy kamrába elmegy ez a megoldás.

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#48906) Kiscsőke válasza Vesa (#48904) üzenetére


Kiscsőke
aktív tag

A gyártási minőség mindig a minőségellenőrzési követelményeknek felel meg, teljesen függetlenül hogy Kínában Svájcban vagy Svédországban gyártják.

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#48907) kozgab válasza Tibicsucsu (#48903) üzenetére


kozgab
csendes tag

Szia

Megmaradt bútorlapokból csináltam polcot, ráadásul csak hátul van lába.
Hátul létra kialakít 5x5cm stafniból

Meg van pakolva tisztességesen, még nem akart leesni :D

Ha legközelebb csinálnám előre is tennék lábat, ezt lehet meg is fogom csinálni, mert a súly azért dolgozik rajta nem gyengén. Nem 5-6 üveg van rajta, jó az min 25-25-nek polconként :D

(#48908) kozgab válasza Vesa (#48904) üzenetére


kozgab
csendes tag

Ne is haragudj, ez baromság.
Akkor ne vegyél semmilyen műszaki terméket, mert mind Kínában készül.

Pl Dewalt is sok dolgot gyártat Kínával, Makita is és még fene se tudja milyen ipari gyártók, mégis baromi megbízható gépek. Ahogy írták a minőségellenőrzés megkövetelése a kulcs az egészben. Persze ahogy emeli a gyártó a követelményt úgy drágul a gyártás. Kína nem árul zsákbamacskát. Fizetsz X-et, megkapod az olcsó minőséget, silány terméket, fizet XX-et, már közepes gyártási minőséget kapsz, aki kifizeti a XXXX gyártási költséget, ott bíz már megvan a profi gyártás.

Nem gyenge ipari szerszámgyártásuk is van, ami nem ér el EU-ba, mert nem érdemes ide elhozni, gyak drágább lenne, mint az itt készült hasonló termék :D

Anno Dell hozta el gyártást írektől Lengyelországba, 1 év után gyorsan tovább is vitték, drága is volt a gyártás és szar is :D Kína gyártásnál normalizálódott a minőség.

(#48909) kozgab válasza kozgab (#48907) üzenetére


kozgab
csendes tag

Egész pontosan bútorlap alatt van egy keret, erre kerül rá a lap, a keret hátsó oldala van falba csavarva, a függőleges csak a táv beállítására van.
A keret 1-1 tiplivel van összerakva, bírja.

De mint írtam előre kell majd láb, mert sok a súly, félek előbb-utóbb megtörik a csapolás, nem ekkora súlyra terveztem, de hát ember tervez, anyós végez :D

(#48910) bioengin válasza Tibicsucsu (#48903) üzenetére


bioengin
tag

Szia!

Tudom, asztalos topic, de megfontolandó a fém polcrendszer is, az bírja a súlyt. Én innen vettem a kamrai polcot.
https://ugp.hu/csavarmentes-salgo-polc-ugp-s1/?gclid=CjwKCAjwxrzoBRBBEiwAbtX1n5y238N61T2G78oV9PzUwLECHS4YM7Jgg77Q65gBrr69U4P-Z7-UkRoCGEcQAvD_BwE

(#48911) kapu2006 válasza bioengin (#48910) üzenetére


kapu2006
tag

Nem túl szép, nem túl higiénikus. A nyereséget elviszi a gyártó.
Egy hobbi asztalos szebbet, olcsóbbat csinál, s még szórakozik is közben.

(#48912) kavalkád válasza kapu2006 (#48911) üzenetére


kavalkád
aktív tag

megnézted a polcrendszer árait? nem túl drágák, nem hiszem, hogy egy asztalos olcsóbb árajánlatot adna. a szépség meg ugye szubjektív.

[ Szerkesztve ]

(#48913) MrChris válasza bioengin (#48910) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nálunk a műhelyben vannak régi vágású salgó polcrendszerek, ott elmegy. Nagyon indusztriális, nem túl barátságos, otthonra nem tennék ilyet. A hely adottságaihoz, térkihasználáskor korlátozottan variálható. Meg pakolgatáskor, üvegek, edények csúsztatgatásakor hangos.

(#48914) MrChris


MrChris
nagyúr

Ilyesmi bútorba építhető spotlámpa kiemelő gyűrűt hol lehet kapni?

(#48915) kavalkád válasza MrChris (#48914) üzenetére


kavalkád
aktív tag

az miért nem jó amit belinkeltél?

(#48916) kapu2006 válasza kavalkád (#48912) üzenetére


kapu2006
tag

Nem néztem meg, sőt eltévesztettem a fórumot is. Azt hittem a Hobbiasztalosban vagyok.
Amúgy a vélemény is szabad. Nekem ez, neked az tetszik. Nincs ezzel semmi baj. :-)
Nem tudom mennyiért vállalna egy asztalos egy kamrapolcot, bár én is asztalos vagyok. Igaz nem főállásban.
Nem hinném, hogy túl drága lenne a polc létrája egy 2x1"-os lécből. A polc anyaga készen kapható hossztoldás nélküli táblásított anyagból. De a Pacman által bemutatott OSB-s megoldás is szóba jöhet.

(#48917) MrChris válasza kavalkád (#48915) üzenetére


MrChris
nagyúr

Azt írja, hogy megszűnt. Nem igazán találok ilyeneket.
Tetőtérben lakunk és csak külső szerelésű lámpát lehet felszerelni. Kicsi a belmagasság, 242cm és arra gondoltam hogy bútorba építhető LED spotokat tennék fel, csak ezekhez kellene hozzá kiemelés.

(#48918) Vesa válasza kozgab (#48908) üzenetére


Vesa
veterán

Az Einhell alapvetően címkéző cég (értsd: kínai OEM gyártóktól veszi a termékeket, aztán ráteszi a logóját) , nem saját gyárakkal rendelkezik ahol a saját kritériumai szerint végzi a minőségellenőrzést! Ez igen nagy különbség! Éppen ezért esik szét az Einhell, és ezért nem esik szét a Dewalt meg a Festool!

A tudomány a valóság költészete!

(#48919) kavalkád válasza MrChris (#48917) üzenetére


kavalkád
aktív tag

vannak ilyen vagy ilyen alacsony profilú LED lámpák/foglalatok, ha ez megfelel. vagy esetleg LED szalag.

(#48920) thomgrande válasza Vesa (#48918) üzenetére


thomgrande
tag

Kínaiak is le tudják gyártani ugyan azt a terméket több minőségi osztályba. Csak a magasabb minőség többe is kerül. Tudják tartani a minőséget ha megfizetik. Ez nem tetszik senkinek.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#48921) MrChris válasza kavalkád (#48919) üzenetére


MrChris
nagyúr

Köszi, megnézegetem ezt az irányt.

(#48922) mdk01 válasza thomgrande (#48920) üzenetére


mdk01
addikt

Én is ezt vettem észre. Tudnak jót csinálni de annak kb ugyanaz az ára mint nálunk. Ami olcsó náluk az xar is.

(#48924) Winner_hun válasza #89059072 (#48923) üzenetére


Winner_hun
félisten

Kalandornak írj ez ügyben.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#48925) Tibicsucsu


Tibicsucsu
aktív tag

pacman_123, kozgab Koszi a valaszokat. Gondoltam en is alatamasztasra, de szerettem volna olyat h varialhato legyen a polcok tavolsaga. Az OSB nagyon nem tetszik de megertem h itt kenyszermegoldas volt az adott anyag miatt. Arra viszont nem kaptam valaszt h milyen vastagsagu retegelt lemez lenne jo vagy egy link egy butorlapra. Nem vagyok asztalos, nem ertek a butorlapokhoz, de szeretnek egy kicsit magam barkacsolni, mert a munkambol adodoan csak a gep elott ulok egesz nap. A kamra most adott h kieljem magam.

bioengin
koszi, de a fem nem jon be, foleg a kamraba nem. Raadasul nem tudom meretre vagni itt pedig az lenne a cel h kihasznaljuk a max 1,5nm-t ughy h a huto is ott van.

(#48927) kozgab válasza Tibicsucsu (#48925) üzenetére


kozgab
csendes tag

Szia

A 18-as bútorlap nagyon masszív tud lenni, könyvespolcoknál is simán helytáll.

Ha nem akarsz sokat szöszölni lehet kapni fali konzolt, bele polctartót különböző hosszúságban, erre rádobod a bútorlapot vagy rétegeltet.
Utóbbiból sztem 12-es is simán elég ha csak annyi lesz rajta, mint írtad. De ha nagyon túl akarjuk húzni vehetsz deszkákat, táblásíthatsz is (vagy táblában veszed majd vágod adott méretre) és akkor rendes fa lesz a polc xd ekkor lehet munkázni vele, szélezni, csiszolni és csiszolni, festeni kicsit csiszolni majd megen festeni :) rajtad áll. De ha szeretnéd bonyolíthatjuk még kicsit :)

(#48928) pali923 válasza Tibicsucsu (#48925) üzenetére


pali923
tag

Én is 18-as bútorlapból csináltam a spájzba polcot, de nem mertem 60 centisnél hosszabb polcokat csinálni. Most is vannak olyan polcok, amin 20db 7decis piás, vagy literes befőttes üveg van. Számold ki, ez hány kiló. 17 éve nem nyúltam hozzájuk, és működnek.
A könyvespolcunkban 90centis 18mm-es táblásított fenyőpolcok vannak. Ezek bírják, bár némelyik meghajlott, de nincs mindegyiken 20kg.
Én nem mernék csak úgy méteres polcokra akkora súlyokat pakolni, mint ami egy spájzban előfordul, még rétegelt lemezre sem. Hiába mondod, hogy majd a földre pakolod a nagy befőtteket, ez egy idő után elfelejtődik, nem beszélve pl. a mikróról.
Az is tapasztalat, hogy 2 összecsavarozott 18-as bútorlap tartása és teherbírása a töredéke annak, mint ha alátámasztod a 2 szélén 20x50-es lécekkel. De pacman megoldása is jobb, ahol középen van alátámasztva a polc.
A spájzba 5 centinként fúrtam lyukakat, hogy a polcokat variálni tudjuk. Tippeld meg, mióta bepakoltunk, hány polcot, és hány alkalommal tettük át másik helyre! :) Igen eltaláltad. Ha egyszer kész lesz, az úgy fog maradni.
Szerintem.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#48929) kozgab válasza pali923 (#48928) üzenetére


kozgab
csendes tag

Részemről a két oldalsó "polc" az 5x5 stafnikon áll, kapott körbe alátámasztást a bútorlap és konyec. 60 mély, 1 méternél tuti szélesebb :)
Ugrálni lehet rajtuk.

Bútorlaphoz nem véletlen találták ki a lamellot, avval nagyon masszívra lehet csinálni a kötéseket, a csavar az kis helyen tart, de pl a konfirmátor azért nem rossz, evvel csináltam komplett szekrényt otthon ami 2 méter széles, 2 méter magas és 60 mély. Meg se moccan.

A készített könyvespolc se gyenge mit tart és 1cm vastag farostlemez tartja a könyveket, meg se kottyan neki, pedig van rajta súly, nem gyengén :D No ennek a rögzítését már nem merem fotózni, sztem nagyon csúnyán néznének rám emberek :D A parasztmegoldás nem kifejezés :D

(#48930) generatoros


generatoros
tag

Olvasgatom a bútorlapból készült szekrény és polc témát, nekem kicsit más a véleményem, persze ,amig függőleges helyzetben van a bútorlap addig elég masszív ez igaz, de amint 50-60 cm- nél hosszabb és csak 25-30 cm széles polc készül belőle könnyedén meghajlik. A Révay lexikonom (21 db) egy 18 cm széles és 110 cm hosszú polcon van elhelyezve és annak ellenére kicsit meghajlott. hogy 19mm- es táblásított fenyőből van. Régi konyhámban kb ilyen méretű bútorlap (fehér) szintén meghajolt a poharak és kevés tányér alatt.

(#48931) varsam


varsam
őstag

sziasztok,

tudtok olyan gyártót, aki csinál vékony, 2cm körüli laminált konyhai munkalapot? Szóval nem kő, vagy üveg, hanem forgácslap vagy MDF, csak vastagabb felülettel. Eddig csak a Lechnerről hallottam, viszont ők nem csinálnak sima forgácslapot bútorhoz.
A lényeg, hogy ugyanaz a dekor legyen munkalapnak és bútorlapnak is.
Köszi

(#48932) AxBattler


AxBattler
félisten

Üdv!
Két kérdésem lenne a szakikhoz:

1, Natúr fenyő ajtókat, illetve bútorlapot szeretnék a laminálttal hasonló árnyalatúvá varázsolni páccal, vagy más anyaggal. Mit ajánlotok ehhez, amiből van széles színválaszték?

2, Fürdőszobában munkalapból lenne pult, rajta mosdókagyló, alatta mosógép (persze elcsúsztatva).
A pultot 3 oldalról fal/csempe határolja/veszi körbe, csak a felhasználó felől lóg a levegőben.
Ezt milyen konzollal, vagy egyéb vasalattal lehetne alulról felrögzíteni?

Köszi előre is!

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#48933) kavalkád válasza AxBattler (#48932) üzenetére


kavalkád
aktív tag

1, veszel egy színben azonos pácot, amit higítasz ha világosabb árnyalat kell vagy több rétegben kened ha sötét, kisérletezd ki egy darab lécen/dezskán ami ugyanabból a fenyő fajtából van mint az ajtód.

2, függ attól, hogy mi a fesztáv a két szemben lévő oldal közt.

(#48934) Vesa


Vesa
veterán

Urak,

Az ilyen WPC teraszburkolatot lehet szabdalni gérvágóval? Ha igen, akkor kell hozzá valamilyen spec. tárcsa? Nem szeretném, ha eltörne és beleállna a fejembe...

A tudomány a valóság költészete!

(#48935) kapu2006 válasza Vesa (#48934) üzenetére


kapu2006
tag

Lehet, de eszi a korongot. Van rá spéci korong.

(#48936) AxBattler válasza kavalkád (#48933) üzenetére


AxBattler
félisten

1, OKé, köszi! Esetleg ajánlott pác?

2, Kisebb, 48x102cm-es pultról lenne szó... természetesen a hosszabbik oldala néz felém.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#48937) Vesa válasza kapu2006 (#48935) üzenetére


Vesa
veterán

Köszönöm a választ! Esetleg segítenél abban, milyen korongot kell vennem? A fogazása számít, vagy az anyaga?

A tudomány a valóság költészete!

(#48938) kavalkád válasza AxBattler (#48936) üzenetére


kavalkád
aktív tag

pácra nincs konkrét ajánlatom, szerintem bármelyik megteszi.
a polcot én alátámasztanám egy-egy függőleges elemmel a csap 2 oldalán vagy konzolokat tennék ugyanide ami a polc mögötti falra rögzül és belóg a feléig/kétharmadáig a polcnak.
a polc 2 szélét sima szögvassal rögzítsd az oldalsó falhoz.

(#48939) torzo válasza Vesa (#48796) üzenetére


torzo
Ármester

Hálásan köszönöm az ötletet. A fakorong elfelejtve, a Barabás téglakő szuper könnyen lerakható, dekoratív, "antik" jellegű. A Heineken az üzemanyag volt. :D

Most újabb kérdés feszeget, segítsetek lécci!

Felépíttettem egy frankó garázst, műhelyt.

belül:

Amint látszik, az udvar még sehol. De szeretném már használni, kocsival beállni. Rámpát szeretnék építeni. Tudom, a végső megoldás rendes, kőműves meló, de az még hónapok. Nincs iparos, de tényleg nincs.
Szóval a rámpához milyen vastagságú anyagot ajánlotok. Pallóvastagság (ha jól tudom, 5 cm) elég, ugye?
Betondübelekkel szerelek fel egy 10x10-es anyagot mindkét oldalon, arra ugyancsak 10x10-es fenyőt. És aztán lepallózom. 1,2 tonna az autó, amit el kell bírjon biztonsággal.
Elég a két szélén a gerenda, vagy tegyek be középre is?
Hány alátámasztást alkalmazzak? Kb 5 méter a hossza a leendő fenyőgerendának.

Ha valamit nem írtam érthetően, igazítsatok ki!

köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#48940) torzo válasza torzo (#48939) üzenetére


torzo
Ármester

A garage belül. Nagyon szép munkát végzett az asztalos mester. :K

(#48941) MrChris válasza torzo (#48939) üzenetére


MrChris
nagyúr

Szerintem várd ki türelemmel a beton feljárót.

(#48942) kapu2006 válasza Vesa (#48937) üzenetére


kapu2006
tag

Részben tévedtem.

"A telepítés általános famegmunkálógépek alkalmazásával (pl. körfűrész, dekopír fűrész, fúrógép) történhet, ugyanakkor számítani kell az anyaggal találkozó kopó alkatrészek fánál gyorsabb elhasználódására, melynek oka az alapanyag rendkívül ellenálló jellege."

De feltétlenül vídiás legyen.

(#48943) Vesa válasza kapu2006 (#48942) üzenetére


Vesa
veterán

Értem, köszönöm! Akkor tehát mindegy milyen fogazatú, csak erős anyagú tárcsa legyen...

A tudomány a valóság költészete!

(#48944) lemmy71 válasza torzo (#48939) üzenetére


lemmy71
őstag

Nagyon pofás az a garázs :C Hajópallóval burkoltad, vagy valami nút nélküli barkács lambi?

[ Szerkesztve ]

(#48945) BitMiller


BitMiller
csendes tag

Üdvözletem!

Kérhetnék segítséget? Késmodelleket szeretnék farigcsálni, s szükségem van ehhez keményfa lemezekre (pengéhez (4mm vastagra) és markolatpanelokhoz külön). A faanyagot be tudom szerezni (már meg is van - küszöbléc stb.), de viszonylag szépen le kéne szeletelni. Van Bp-n olyan asztalosműhely, ahol jópézér tudnak nekem ebben segíteni?

Köszönöm!

(#48946) torzo válasza lemmy71 (#48944) üzenetére


torzo
Ármester

Hajópalló. Borovi. Nagyon szép anyag. Milesi vastaglazúrral megkínálva.

@MrChris: Éppen türelmes ember vagyok, de idénre, nem tévedés, idénre már nem vállalják. Nincs értelmes iparos, a jó szakik már évekre legfoglaltak. Hihetetlen! :W

[ Szerkesztve ]

(#48947) RobexX10


RobexX10
aktív tag

Sziasztok!

Laminált parkettával szeretnék burkolni egy falat. Tudnátok valami gyorsan kötő ragasztót ajánlani erre a célra?
Vagy másik ötletet a rögzítésre?

(#48948) Vesa válasza torzo (#48946) üzenetére


Vesa
veterán

Vagy inkább elmentek külföldre! Nincs szakember sehol, semmilyen munkára lassan. Akik itt maradtak -tisztelet a kivételnek-, azok között egyre több a kókler. Épületasztalost 2 éve nem találok, burkolót is csak olyat, aki fél évvel később vállalta volna a munkát. Leraktam én magam inkább...

A tudomány a valóság költészete!

(#48949) lemmy71 válasza RobexX10 (#48947) üzenetére


lemmy71
őstag

Én stukkó ragasztóval ragasztottam laminált parkettát falra, de előtte egy nappal falfixel alapozni kell a falat ahová ragasztasz. Amúgy a laminált lapokhoz van egy speciál konzol amit az oldalfalra teszel és abba pattintod be a parkettát. Ebben a topicban nem régen foglalkoztak laminált parkettás falburkolással.

[ Szerkesztve ]

(#48950) RobexX10 válasza lemmy71 (#48949) üzenetére


RobexX10
aktív tag

Köszönöm a tippeket! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.