Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30901) matta2003 válasza hummerdikk (#30893) üzenetére


matta2003
tag

Szia!

Köszi a tippet.
Megnézem ezt a vegyi dűbelt. Még nem hallottam róla.

@hzsolee:
Valami ilyen megoldáson gondolkodtam én is, mint amit a képen mutatsz, hogy csak ezt a kampós részt viszem át egy lyukon a hátlapon, de akkor is elállna a faltól, amit meg nem szeretnék...

Nem csináltam még sohasem konyhabútort. Egyszerűbb kisebb-nagyobb szekrények, polcok, gyerekágy, pelenkázó, meg egy nagyobb ágy van az elkészült bútorok listáján. Kicsit lehet, hogy későn jutott eszembe, hogy lehet itt ilyen fórum, ahol segítséget is kaphatok... most már meg van rendelve minden bútorlap az alsó részhez is, a felsők meg már készen vannak ajtók nélkül...

A festett, magasfényű bútorlapokat az ajtókhoz, meg a fiókokhoz még nem mertem levágatni (10x drágább, mint a sima bútorlap, 10x jobban akarom csinálni...:)

Ha 2-2 mm-rel kisebb mind a négy oldalt a fiókelő meg az ajtó, mint a takarni kívánt rész annak elégnek kellene lenni, nem?

[ Szerkesztve ]

nem 21 éves vagyok...

(#30902) escsé válasza matta2003 (#30901) üzenetére


escsé
tag

Élenkén 2mm elégnek kell elnnie. Persze arra vigyázz, hogy milyen élzárást csinálsz/csináltatsz, mert azt hiszem a tükörfehérnek 0,8 as az élzárója.

(#30903) matta2003 válasza escsé (#30902) üzenetére


matta2003
tag

Az itt található 21. oldalon lévő A33/R3-ból tervezek rendelni.

Ahogy az 51. oldal alján nézem ennek nincsen élzárása, vagy rosszul látom?

nem 21 éves vagyok...

(#30904) thomgrande válasza matta2003 (#30903) üzenetére


thomgrande
tag

Ennek nem kell élzárás. Itt maga a festés az élzárás.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#30905) matta2003 válasza thomgrande (#30904) üzenetére


matta2003
tag

Köszi a választ.
Én is erre gondoltam.

nem 21 éves vagyok...

(#30906) martong


martong
tag

A panelben nálunk (Csepel) tényleg 5 cm a falvastagság. Láttam amikor felújítottunk.
Sajnos azzal is számolni kell, hogy korábban a tiédtől 5 cm-re már volt egy luk, ami csak be lett gipszelve.

Az átszakadást lehet tompítani, ha a túloldalon valaki egy nagy falappal támasztja a csempét fúrás közben,
de azt izomból kell nyomni.

Szerintem is a kampós rögzítés a legjobb, amit fotóval katalógussal linkeltek a fórumtársak.

Ha gond a konyhánál, hogy eláll a szekrény háta, akkor csinálhatod azt, hogy a sín helyét kimarod a hátlapból. A szilárdságon ez nem ront. Cserébe látszik belülről, valahogy el kell takarni.

Okos embernek a nagyapja ültet diófát.

(#30907) martong válasza hzsolee (#30896) üzenetére


martong
tag

Alul ilyet szoktam betenni, hogy könnyen lehessen a függőt beállítani:

Ha oldalról/alulról látszik, hogy eláll a szekrény a faltól azt eltakarod vmivel?

Okos embernek a nagyapja ültet diófát.

(#30908) martong válasza thomgrande (#30904) üzenetére


martong
tag

A szállítóval beszéld le, hogy a mennyi legyen a készméret.

Amúgy a 2 mm szemre elég sok, ha sikerül mindent pontosan beállítani.
Pl. ha egy kétajtós szekrénynél mindkét ajtón mindkét oldalon 2 mm-t hagysz, akkor a gyakorlatban 4 mm rés lesz a két ajtó között, de a másik szekrény és ezen szekrény ajtaja között is. Az már nem szép.

Cserében (ha lesz ilyen) fiókelőt mm pontosan belőni nem egyszerű.

[ Szerkesztve ]

Okos embernek a nagyapja ültet diófát.

(#30909) mdk01 válasza hzsolee (#30890) üzenetére


mdk01
addikt

Az ajánlott 20mm hosszú csavar szerintem sok lesz ha a korpusz 18mm) A 4 db-ot szintén túlzásnak tartom, ha csak nem valami extrabrutálmegadögnehéz szekrényről van szó.

Az ajánlott 20mm nem lesz hosszú, főleg nem 4-es csavarnál, mert a feje bőven nagyobb mint a lyuk. :)
2db csavar meg, 8,- összesen meg kb. 50,- -ról van szó, ezen sztem ne múljon már. :)

[ Szerkesztve ]

(#30910) mdk01 válasza hummerdikk (#30893) üzenetére


mdk01
addikt

Nem tud fúrni 4,5cm-ig de még 4-ig sem mert ott már leveri a másik oldalról a csempét ütéskor. Egy kisebb ütvefúróval 1,5J környékén még talán megcsinálható a 4cm, de abba kellene gondolkodni amit Hzsolee is linkelt meg amire én is gondoltam korábban.

(#30911) mdk01 válasza matta2003 (#30892) üzenetére


mdk01
addikt

Nem érzed kevésnek azt 248mm-es korpusz mélységet? 280-320mm-t szoktak csinálni nagy átlagban.
A Nettfrontos magasfényűért meg lehet nem adnék pénzt, ha a vákumfóliás megoldásra gondoltál, márpedig sztem arra. Idővel ledobja magáról a fóliát, főleg ahol hő éri.

(#30912) matta2003 válasza mdk01 (#30911) üzenetére


matta2003
tag

Nem érzem kevésnek, ami most van megoldásból (nyitott, ajtó nélküli polcok) indultunk ki. A tányérok be fognak férni, a többi apróság is. (meg most már a felsőrész össze van ragasztva szóval a méret már nem lehet tárgyalás témája... :) )

Kiszedtem ma a falból egy csavart, amelyen a mostanit tartja. 40mm-es a csavar. Szerintem az újat is ilyennel fogom felrakni.

Mi a baj ezzel Netrfontos megoldással? Miért nem adnál érte pénzt?
Festettre gondoltam, nem fóliásra. A fóliásról nekem is azt mondták, hogy előbb-utóbb lejön az a fólia...

nem 21 éves vagyok...

(#30913) hummerdikk válasza mdk01 (#30910) üzenetére


hummerdikk
őstag

Ezzel vitatkoznek, mert en sajat karomon megtanultam, hogy lehet. Nem csak furokalapacsban (SDS) kell gondolkodni, hanem hagyomanyos furoban. Ha vekony falat kell furni, ahol a tipli vege tul kozel van a fal masik vegehez, akkor jo minosegu furoszal es normal (utes nelkuli) furas segitsegevel lehet dolgozni. Ez igy mondjuk baromi idorablo. Szerintem a legegyszerubb elore szolni a megrendelonek, hogy annyira vekony a fal, hogy elofordulhat, hogy masik oldalt le fog esni a csempe stb.

Kozbe a Hiltinel is szetneztem es feszitohuvely mar van 3,3 cm-es furatmelysegre. Csak az a kerdes, hogy ilyen vekony falban mennyire fog tartani. Meg mindig fenntartom azt az allitasomat, hogy meg kell kerdezni rogzitestechnikaval foglalkozo ceget, mert nem orulne senki, ha leszakadna/kiszakadna egy rogzites akar falastol...

[ Szerkesztve ]

(#30914) hzsolee válasza martong (#30907) üzenetére


hzsolee
őstag

Alul nem nagyon látszik mert a csavar a csempe felett támaszkodik és a korpusz alsó éle van a csempén, vagy tőle pár mm-re. Oldalt meg eddig nem kellett eltakarnom, mert egyebek takarták. De szerintem nem nagy kunszt valami ízléses megoldást találni.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#30915) Sanyabá válasza hummerdikk (#30913) üzenetére


Sanyabá
senior tag

A feszítőhüvely a legjobb ilyen esetekben :K Ha már 2,5-3 cm mélyen benne van a betonban, a csavar szétfeszíti annyira, hogy elbírja a szekrény súlyát.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#30916) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!

Gondolom mindenki elfoglalt így nyáron (is), de lenne egy kis munka Újpesten (Váci út - Árpád út kereszteződés mellett). Van egy pincerekeszem, ennek ajtaját kellene kicsit felújítani.

Ezen a képen jól kivehető a teljes ajtó, mérete 76 x 180 cm. Ezen látszik, hogy a deszkák között teljesen belátni, ezt kellene valahogy befedni, hogy egyáltalán ne lássanak be. A burkoló anyag szinte mindegy, bármilyen maradék deszka, rétegelt lemez, egyéb, tökmindegy. Ezen pedig a jelenlegi lakatmegoldás látható, ezt teljesen újra kellene gondolni, a megszokott helyen az ajtó közepén kellene új helyet kialakítani a lakatpántnak.

Fentiek alapján esetleg meg tudná oldani valaki? Árban mire lehet számítani ennél a munkánál?

[ Szerkesztve ]

(#30917) Alfalaca


Alfalaca
csendes tag

Üdv mindenkinek

Régóta csendes olvasója vagyok a fórumnak. Egy fárasztó nap után mindig jó ide benézni és olvasni a topikot annak ellenére, hogy nem ez a szakmám. Legutóbb Bim munkájának örültem nagyon. Biztos felkeresem majd a kilátót és megcsodálom személyesen is.

De most próbálok segíteni a betonba rögzítést illetően.

1. A műanyag dűbel nem jöhet szóba mert megfelelő méretben hosszabb a tipli mint maga a fal.

2. A Hilti feszítőhüvely : Előnye a kis fúrásmélység. De tapasztalatból mondom nem olyan egyszerű vele dolgozni. Elsőre is nagyon pontos furat kell neki. Tehát ha fúrás közben egy kicsit is kajla már a fúrógép tokmánya ( tehát egy kicsit is üt a tokmány oldalirányba ), vagy bénaságból megmozdul a kezed fúrás közben így kicsit tágítva a lyukat, akkor az ék nem fog tartani. Ha sikerült a pontos furat, akkor mehet be az ék és itt jön a következő buktató. Jó erősen be kell ütni az ékben lévő magot mert az feszíti szét. A legjobb, ha megveszed a hozzá tartozó beütőt. Lehet próbálkozni egy levágott végű sds-es fúróval,l de annak van annyi rugalmassága hogy nem biztos hogy beüti magot rendesen. Viszont itt szerintem a maradék 2cm beton nem biztos hogy kibírja majd mikor megütöd egy 1,5kg-os kalapáccsal az éket. ( sajnos kell ekkora erő mert különben nem megy az ék a helyére ) Ezután a csavarnak, vagy a menetes szárnak mindenképp el kell érnie a magot meghúzáskor. Ha ez nincs meg akkor a mag vissza tud billenni a hüvelybe és akkor megszűnik a feszítő tartása és kihízható a falból. Ennek ellenére ha jól használja valaki a hiltis feszítőhüvelyt akkor bátran ajánlom ( 10es feszítőhüvelyhez M8as csavar kell )

3. mdk01 által linkelt alapcsavart személy szerint jobbnak tartom. Könnyebb vele dolgozni, kevesebb a hibalehetőség is, és a terhelést is bírja mind függőleges, mind vízszintes erőhatás esetén.

Az 5cm beton szerintem megtartja majd a szekrényt + tartalma súlyát, de fúráskor nagyon kell vigyázni. Nem mindegy hogy ütvefúróval, vagy fúrókalapáccsal fúrod e a lyukat ( fúrókalapács nagyobbat és hosszabbat üt ). Azért ezek a házgyári betonok nagyon kemények ahhoz hogy ütvefúrás nélkül bármit is belefúrjon az ember. Nem lehetetlen de nagyon idő és fúróigényes. Sajna a házgyári betonban ha eltalálsz egy nagyobb követ vagy egy vasat a lyuk vége felé akkor sajnos a túloldalon szépen lelök belőle egy tenyérnyi darabot. Szerintem mindenképp számolni kell kisebb javítással. Sajnos nincs tapasztalatom az oldalirányú terheléssel kapcsolatban, mert mi függesztéshez használjuk a fent említett két dűbelt.

Nem akartam senkit semmire rábeszélni csak gondoltam hátha segítek a szerény kis véleményemmel.

(#30918) escsé válasza Alfalaca (#30917) üzenetére


escsé
tag

"a házgyári betonok nagyon kemények ahhoz hogy ütvefúrás nélkül bármit is belefúrjon az ember. Nem lehetetlen de nagyon idő és fúróigényes." Igaz!

Az említett esetedben ennek a szuper megoldásnak nem kedvez a sokáig fúrás, mert ledörzsölheti a sok járatás közben a furat oldalát. Esetleg előfúrni kis átmérővel és aztán felbővíteni pontosra.

(#30919) AndrewBlase


AndrewBlase
senior tag

Üdv!

Nem akarok beleugatni a dolgokba, de szerintem a betonragasztó is szóba jöhet, mint alternatíva. Már hogyha abban gondolkodunk, hogy rakunk egy csavart (vagy arra sínt)/kampót/akármit a falba, és arra akasztjuk a szekrényt. Igaz, 2 ezer környékén van egy tubussal, és figyelni kell arra, hogy ami először kijön a tubusból, azt nem szabad használni, mivel ott még nincs összekeveredve a két komponens. Viszont bitang erősen tart.

Miért mindig én???

(#30920) matta2003 válasza Alfalaca (#30917) üzenetére


matta2003
tag

Mivel az mi konyhaszekrényünk indította ezt a témát fontosnak tartom megköszönni a véleményed!
Köszönöm szépen, és köszönöm az eddigi segítséget és hozzászólást is a többi hozzászólótól, ötletelőtől.

A tisztánlátás kedvéért itt van két kép arról, hogy a mostani, nyitott konyhapolcok hogy vannak rögzítve.
KÉP1
KÉP2

40 mm-es csavart vettem ki a tipliből.

Ezek még a túloldali fürdőszoba tavalyi felújítása előtt pár évvel lettek felfúrva. Nem számított, hogy a falon átment-e valami vagy nem mert az akkori csempe padlótól a plafonig egyben volt leválva a falról, kb. úgy hogy csak a fúgák tartották egyben a burkolatot (a csempék 4 sarkában volt 1-1 kis pogácsa ragasztóanyag).

Sajnos nagyon bizonytalan vagyok az egész rögzítéssel kapcsolatban.

Továbbra is a korábban már említett, 'ikeás' ként emlegetett megoldásban akarok gondolkodni, mert a rögzítősínes verziót szerintem már nem tudnám úgy megcsinálni, hogy belülről ne látszótjon az egész valamint ne kelljen a már összeragasztott felsőrészt marni. :(

A fém feszítőhüvellyel (még soha sem láttam/használtam ilyet) az általad említett problémára (ráverni a féltve őrzött/fúrt falra kalapáccsal az elhelyezőszárral úgy, hogy rendesen megfeszüljön) én is gondoltam ezután a videó megtekintése után: videó

Az alapcsavarral az a probléma, hogy nem tudom, hogy tudnám a feleslegesen kilógó menetes szár hosszúságát levágni. Vagy annyi, hogy miután ráhúztam az anyát, levágom egy síma, kézi fémfűrésszel a megfelelő hosszúságúra?

Megpróbálok a legutóbb is említett ragasztó témában körbenézni. Gondolom, az valahogy így működne, mint itt a videón: VIDEÓ

Egy ilyen BOSCH GBH2-20 D fúrókalapáccsal lesz fúrva. Hogy mikor? az még kérdéses... a konyhabútor aljának az anyagát pénteken kapom meg. De sem a munkalap sem a fiókelők/ajtók nincsenek még megrendelve...

nem 21 éves vagyok...

(#30921) AndrewBlase válasza matta2003 (#30920) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

"Megpróbálok a legutóbb is említett ragasztó témában körbenézni. Gondolom, az valahogy így működne, mint itt a videón: VIDEÓ"

Ez se tűnik rossznak, de én konkrétan erre/ilyen termékre gondoltam. Sima kinyomópisztollyal kinyomható.
Létezik más gyártótól is, ami valamivel olcsóbb.

[ Szerkesztve ]

Miért mindig én???

(#30922) thyeby válasza aszamóca (#30801) üzenetére


thyeby
őstag

Hú,figyelj, úgy érzem, önhibámon kívül, nekem itt megállt az asztalosfórum. Néha beléptem, hogy miújság, de nem moccant. Ma meg a nyakamba öntött annyit, hogy napokig nem fogom bírni elolvasni.

Erről a fogaskerékhajtásról annyit, hogy régen szunyoghálókat gyártottam fusiban. Bedugtam az asztal alá egy ződbosch kézi körfűrészt. Úgy 0,1 m³ fa hosszirányú felszabása meg is ölte. És akkor (vagy 15 éve) 20 ezerért javították volna meg. Igaz, nem Makita, nem kék bosch volt, de Márton111-nek a metebója járt ugyanígy, amivel borovit szélezett.

Nem a Makiszerviz olyan rossz, inkább a Bosch-al az a tapasztalatom, hogy nem beszél a világba, ha akár egy kis bizbasz csavarkáról van szó (más gyártók előszeretettel kopasztanak, ha megállsz miattuk), szakszerű, gyors, korrekt. Azért túlzás, hogy ennyire dícsérem őket, jártam már pórul velük is. Az összes többi komolyabb gyártó hazai szervizháttere katasztrófa esetenként. És emiatt nem ritka, hogy előnyben részesítem a kék Bosch-t. Mondjuk nálam fontos, hogy ne sokáig, pláne ne örökre álljon meg a gép.

Írod, h az MLT 100 igen sré a te mércéddel. Szólok, hogy a matabó TS 250 lehet, hogy megfelelne neked. Babrálj meg egyet egy üzletben.

Több fa van, mint asztalos!

(#30923) oalex


oalex
senior tag

Sziasztok Mesterek!

Kicsit sok volt most a meló. Ezért rég jártam erre. Még egyszer köszönöm a sok jó tanácsot a mászókával kapcsolatosan. Azóta mind a két gyere (és vendégei) élvezik. Még a tető, illetve a korlát hiányzik róla, de az is összejön hamarosan.

Most egy régi nagy álmomat sikerült megvalósítanom. Úgy láttam itt (jól vissza olvasva), többen átestettek ezen a dolgon (vagy szeretnétek átesni). Egyből megragadom az alkalmat és köszönöm a bejegyzéseket, amik nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Pld. a York nevű céget magamtól soha nem találtam volna.

Na de miről is beszélek. Elkészül a gyalupadom (bár én inkább asztalos munkapadnak hívnám). Kicsi is, nehéz is, de az enyém. :R

Íme néhány kép.

Nem szeretném tele szemetelni a fórumot. Ezért ha valakit érdekelnek a részletek (építési folyamat képei és magyarázatok). Az Itt (KATT) mindent megtalál. A bejegyzéseket angolul írtam, de ha valakinek gondot okoz, akkor googleival könnyedén le tudja fordítani. Mint korábban írtam már az az anyanyelvem, valamint a sok "how-to" ami alapján én is rengeteget tanultam, az mindig nagyobb közönséget ér el angolul. Bár kötve hiszem, hogy valaki a nagyvilágban egyszer majd ez alapján áll neki magának asztalt építeni, hiszen annyi sokkal szebb publikáció van. De legalább az az érzés megvan, hogy vissza tölt az ember valamit a közösbe, ha már annyit ivott belöle.

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#30924) aszamóca válasza thyeby (#30922) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Szia!
Már leelőlegeztem egy GKS 85 G körfűrészt. Ha a fogaskerék rész tönkremenne, ahogy néztem a honlapjukon, 6-7-ezer körül van bele egy új. De a Maki Metabo Dewalt stb asztali gépeiben is ugyanezen elv alapján készülő fogaskerék kihajtású motorok vannak ahogy a robbantott ábrájukat néztem. Az asszinkrongépnél találtam egy céget, aki alacsony profilú körfűrészmotort hozna be 70-ezerért Ázsiából, mert az olasz német körfűrészmotorok jóval 100 felett vannak. De a fordulatszám ugye a felépítésből adódóan 2850, (44,7m/s ker. seb. 300-as lappal) aminek a vágásképe nem túl szép. A csapágyas ékszíjhajtástól meg ódzkodok, mert azt dönthetően, állíthatóan precízen kivitelezni nem egyszerű a konyhaasztalon.
Mindegy majd kiderül mi lesz. A faanyagok készre szabva megvannak, az asztal készre hegesztve, még két hét, hogy a fűrész megjöjjön, mert nincs belőle a központi raktárban.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#30925) exlepra válasza oalex (#30923) üzenetére


exlepra
tag

Masszív kis munkapadnak néz ki, gratula.

(#30926) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Néhány hete kifújtam a csavarbehajtó akkuját mielőtt ráraktam volna a töltőre. Jött ki belőle némi por. Töltőre rakás után a töltő bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp-bíp.. akku rossz. Hurrá, biztos átrendezett valamit a nyomás. Szétszedni még nem tudtam mert biztonsági torx csavarok vannak benne.

Néhány nappal később helyszíni munka, csavarozok, nem megy a gép. A led világít az elején (mint amikor a forgásirányváltó középen van). Mozgatom a gépet, megy. Na mondom kapcsolócsere. Este fürdésnél eszembe jutott hogy lehet nem is kapcsoló hanem szénkefe lesz. Szétszedtem, valóban az volt a gond, elfogyott. Mivel volt tartalék szénkefe így azt kicseréltam, azóta megszűnt a probléma.

Ma csiszolok, egyszer csak leáll a gép. A porszívó is megállt, azt hittem áramszünet, de nem. Megállt a rotex. Semmi szikra, semmi szag, csak megállt. Szétszedtem, ebben még van szénkefe, szóval nem tudom mi baja. Ha hővédelem akkor az hamarosan kiderül...

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#30927) oalex válasza exlepra (#30925) üzenetére


oalex
senior tag

köszi :R

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#30928) thyeby válasza Winner_hun (#30926) üzenetére


thyeby
őstag

"Ha hővédelem akkor az hamarosan kiderül..."

Kiderült?

A Festool általában önkioldós szénkefével operál. Ez védi a gépet a helytelen érintkezéstől, inkább letilt. Hővédelemről még nem hallottam - ami persze nem jelenti azt, hogy ez részemről nem szimpla tájékozatlanság.

Több fa van, mint asztalos!

(#30929) Winner_hun válasza thyeby (#30928) üzenetére


Winner_hun
félisten

Nem indult el. Majd hétvégén lesz rá időm foglalkozni vele. A szénkefét néztem, az egyik jobban kopott mint a másik de nem vettem ki a helyéről.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#30930) aszamóca


aszamóca
aktív tag

Használt már valaki Freud Ultimax körfűrészlapot? Érdemes áldozni rá?

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#30931) Winner_hun válasza thyeby (#30928) üzenetére


Winner_hun
félisten

Pesten járkáltam egész nap, volt időm, elugrottam szénkeféért. Az volt a gond. Nem is láttam még ilyen szénkefét:

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#30932) aszamóca válasza Winner_hun (#30931) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Ha elkopik, a rugóerő áttöri a vékonyka szénréteget, és egy szigetelőfelületet tol a kommutátorra. Okos megoldás! :C

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#30933) bim válasza Winner_hun (#30931) üzenetére


bim
veterán

Pedig ez a jobb. Ha simát raksz bele akkor bedarálhatja a kommutátor a rugót . Ez persze nagyon ritka eset ezért nagy gyártók is ritkán alkalmaznak ilyen szénkefét. Mondjuk ha bedarálja a rugót akkor a forgórész és néhány esetben az álló is kuka. :U

(#30934) mdk01 válasza oalex (#30923) üzenetére


mdk01
addikt

Gratula! :)

(#30935) lentivator


lentivator
csendes tag

Hali!
Keletkezett 1 faesztergám(Elektra Beckum HDM 1000).
Viszont nincs hozzá késem.
Nem kell profi kés,nem napi nyüstölésre lenne használva,de nem szeretnék félóránként köszörülni(na meg nem is vagyok köszörűs)
Valakinek tipp,hogy hol,s milyent érdemes venni?
Vagy milyent ne?

(#30936) oalex válasza mdk01 (#30934) üzenetére


oalex
senior tag

Thx

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#30937) pali923


pali923
aktív tag

Az unimaxnál a kétorsós tiplifúró le van olcsózva, ha valakit érdekel.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#30938) fm!


fm!
tag

Sziasztok!

Kerti faházat burkolnék (egyik oldalán) gyalult deszkával (23 mm vastag így most). Mindenképp szeretném nútolni (remélem ez a jó kifejezés arra, hogy csússzanak egymásba, mint a lambéria), de nem igazán találok rá megoldást. Felsőmaróm van, azzal szeretném megoldani és minél egyszerűbben (ne kelljen millimétereket pozicionálni, a kis lidl-s géppel nem fog menni :) . Találtam kontraprofil marófejeket, de az oda nekem nem igazán jó, simán úgy oldanám meg, mint ahogy a vasúti kocsik oldalán lévő fa van nútolva. Milyen felsőmaró fej ill. fejek kellenek ehhez?

Előre is köszönöm!

(#30939) thomgrande válasza fm! (#30938) üzenetére


thomgrande
tag

Talán ez a legolcsóbb negyed colos szárral és 22 mm vastagságig.
Itthon 8-as szárral kb. dupla ár.

[ Szerkesztve ]

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#30940) fm! válasza thomgrande (#30939) üzenetére


fm!
tag

Igen, erre gondoltam! :C Valószínűleg nem rendelgetném külföldről, a hétvégén már csinálnám. 8-as szárral kellene, hogy keressek rá, van ennek magyar neve? Esetleg magyar oldalt is tudnál linkelni?

(#30941) thomgrande válasza fm! (#30940) üzenetére


thomgrande
tag

13200 Ft

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#30942) thomgrande válasza fm! (#30940) üzenetére


thomgrande
tag

Sajnos ez csak 15 mm-ig jó. 3. oldal.
Itthon nincs tippem több.
Ez 25 mm-ig jó de úgy 20-30 ezer közé saccolom.

[ Szerkesztve ]

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#30943) thomgrande válasza fm! (#30938) üzenetére


thomgrande
tag

Megoldás még sima falc maróval félbe.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#30944) thyeby válasza fm! (#30938) üzenetére


thyeby
őstag

Van asztali körfűrészed stellerrel?

Több fa van, mint asztalos!

(#30945) Bubi válasza oalex (#30923) üzenetére


Bubi
csendes tag

Le a kalappal a gyalupadod előtt !
Egyébként magyarul helyesebben írsz mint angolul.

(#30946) oalex válasza Bubi (#30945) üzenetére


oalex
senior tag

:D ;D mondtam hogy dix-mindenfélém van; lexia, graphia, numeria..... Sehogy sem jó a dolog. Bár az angolnál inkább csak a kapkodás, azaz elutöm a betűket (azt a leirast például 20 perc alatt csaptam össze, lefekvés előtt). Viszont elvileg tudom, hogy kell leirni. Nem úgy mint a magyarban, ahol folyton gondolmodnom kell, hogy most, akkor külön kell írni vagy egybe a "Szervezetfejlesztést"? És a "Munkaerő kölcsönzést"? Miért más a kettő? Az "ly" kontra pontos "j" az pedig egyenesen a halálom. :(

Végezetül köszönöm szépen a dicséretet.

[ Szerkesztve ]

!!!Légy jó mindhalálig!!!

(#30947) pali923 válasza oalex (#30946) üzenetére


pali923
aktív tag

Ha nem teszed közzé, soha senki nem mondta volna meg, hogy nem magyar az anyanyelved. Magyar szakos tanár voltam valaha, nekem elhiheted. :)
A gyalupad miatt sem kell szégyenkezned! :R

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#30948) gilfoyle


gilfoyle
őstag

Sziasztok, lehet nem teljesen ide tartozik, van köztetek olyan, aki foglalkozik kerti hinták építésével? Egyszerűen nem találok olyan szakembert, aki vállaná egy sima egyhintás kültéri fa állvány elkészítését...

(#30949) aszamóca válasza oalex (#30946) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Nagyon pöpec a gyalupadod, magamnak sem kívánhatnék jobbat.
A helyesírásodról meg annyit, hogy átlagon felüli. Igaz, ezt nem magyartanárként mondom, csak más oldalakon látottak összevetése alapján. :K

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#30950) thyeby válasza oalex (#30946) üzenetére


thyeby
őstag

Ezek a dix dolgok nálam olyan kétesélyesek. Aki vét, mindenkire kimondják, de nem mindenkire igaz. Szerintem akkor beszélhetünk valódi dixről, ha valaki akkor sem képes, ha nagyon igyekszik.

Nem vállalkozok rá, hogy megokoljam Neked, língvisztikailag mi különbség a szerveszetfejlesztés és a munkaerő kölcsönzés közt. Talán a ly kontra j esetén segíthet, hogy elég sokszor igaz, hogy ha egy jé jobban hangzik akkor, ha lj-nek ejted, mint ha nem, akkor az jó eséllyel elipszilon lesz. (pl gólja nem hangzik fülbántóan, de mondjuk a ljaljgatás már nagyon)

Ezen a fórumon az a szerencsés helyzet alakult ki, hogy általában törekszünk a helyesírásra - legalábbis léptékkel jobban, mint egyéb fórumokon. Olykor szólunk is egymásnak. Nem vagyok rossz helyesíró, de tanultam már itt magam is. Itt sikerült pl levedlenem egyebek között egy rendre visszatérő helyesírási hibámat - azt, hogy egyelőre, zsigerből úgy írtam, hogy egyenlőre. És hálás is vagyok az ilyenekért.
Amikor az ember elütést lát, az nem jelent olyan fizikai fájdalmat, mint amikor alap bakot lő valaki.
Lentebb azt írtad, hogy gondolmodnom. Erről kiabál a sietés jele. A klaviatúrán az m éppen a k alatt van.

Magam is osztom azt a véleményt, hogy bár nem jó a helyesírásod, messze nem az a kategória vagy, ami fizikai fájdalom. Pláne, hogy tudom, nem is az anyanyelveden írsz. Tudod, hogy mi az én számomra a fizikai fájdalom? Az újságírás teljes egésze úgy általában hazánkban. Ebbe beletartozik az újságírás minden alapeleme. Ott nem szabadna beleférni egy elütésnek sem. Kellene korrektúra, helyesírási cenzúra. Régen volt egy rovat a Ludas Matyiban (szatírikus hetilap), aminek az volt a címe, hogy tücsök és bogár. Abban szégyenpadba kerültek a hét elírásai a teljes magyar sajtóból ollózva. Egy tenyérnyi helyen elfért egy hét termése, annyira nem volt jellemző ez a fajta hiba. Ma meg a vastagon szedett főcímek napi terméséből is napilapot lehetne tele idézni. Még olyan - régebben kifejezetten színvonalas lap sem ad már ebben a tekintetben magára, mint mondjuk a HVG.
Nos, ha ezt vennénk kiindulási alapnak, hát a magam részéről támogatnám, hogy vegyen legalább Tőled nyelvtan leckéket minden leendő újságíró.

Az asztalos padod pedig olyannyira jól sikerált, hogy őszinte örömmel szorítanék egy ilyennek helyt a saját műhelyemben. Jobban tetszene, mint egy kifogástalan hagyományos pad. Mert a ma jellemző gyakoribb asztalos fogásokhoz van igazítva. Talán még a mérete is optimálisabb kisebb műhely számára.

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.