Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vazzz
őstag
válasz Winner_hun #30300 üzenetére
Megfelelő géppel a lapszabászat se macera... de hagyjuk a témát, elbeszélünk egymás mellett.
-
martong
tag
válasz Winner_hun #30300 üzenetére
A megfelelő géppel otthon se macera az ABS.
Milyen gép az, ami saját használatra alkalmas és kifizethető?
KösziOkos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
epmd
tag
válasz #05304832 #30305 üzenetére
Szerintem nem problémás csak hosszadalmas felrakni,például kontaktragasztóval.Volt cégnél mi az íves élzárást kézi ömledékragasztós élzáróval csináltuk,utána élmaróval lemartuk.Az jó kis gép volt,csak fél milla egy olyan.Ez a Virutex amit linkeltél,a ragasztós fóliát olyan göröngyösen rakja fel a pozdira,hogy hamar visszaállnál a vasalóra,ha elkezdenéd használni.Azt hogy ragasztózott ABS-t hogy rakna fel,azt nem tudom,de szerintem sehogy.
-
thyeby
őstag
Én is úgy gondolom, hogy a felrakás a macerásabb.
A Virutexről a következő a véleményem:
Jó sok bútorlapból való építkezéshez, nyílászáró készítéshez kreált célszerszámot tart a piacon. Ár/érték aránya nem tetszik, nagyon drágán olyan Wolfkraft-os benyomást keltenek bennem ezek az eszközök. Profinak semmiképp nem nevezném őket, inkább erős barkácskategóriának.
De aki több gépjüket is használ, hitelesebben véleményezné nálam.Több fa van, mint asztalos!
-
epmd
tag
Megfelelő gépekkel nem lenne macera annak,akinek van fölösleges 10-15 millája arra hogy ha havonta beesne egy-két íves alkatrésszel valaki,akkor azt meg tudja csinálni.Vagy megfelelő célgépek nélkül az egyik alkalmazott nekiáll kézi gépekkel,marógéppel,dekopírral,szalagcsiszolóval sablont gyártani,utána ahoz hozzámarni a bútorlapot,és utána kézzel körbeélzárni Abs-el,ez mind idő,itt ezt kell megfizetni.Lehet hogy a te pár darab alkatrészeid elkészítése eltart fél napot,lehet ha az alkalmazott mást csinált volna ennyi idő alatt,mint a tiedet, a tízszeresét megtermelte volna a cégének,mint amennyit kértek volna tőled.Az hogy már nem forgalmaznak sok helyen vasalható fóliát azon nem érdemes rágódni,mert a környező országokban már rég nem használnak ,csak ABS-t,Ha a Németek,Osztrákok stb,nem használják akkor meg minek csinálják,a Magyar igényekkel nem foglalkoznak.
-
Winner_hun
titán
Ilyenem van. Fel lehet vele rakni az előre ragasztózott 2-es ABS-t. De úgy nem mint a fóliát mert le kell rögzíteni az ABS-t. Van hozzá gyári lefogó, nem rég láttam róla videót. Évekkel ezelőtt csináltam hozzá egy ronda, de működőképes befogót, azzal használtam jó ideig. Viszont így hogy lapszabászatot váltottam csak ritkán van rá szükségem. Előző szabászaton 380 Ft/méter volt a 2-es ABS, sokszor inkább megvettem és felraktam, az nekem megérte.
[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
epmd
tag
válasz Winner_hun #30309 üzenetére
Most nézem,ez már újabb gép,mint a sima élfóliázó?A 0,4-est szépen rakja fel,vagy göröngyösen,mint a ragasztós fóliát?
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Úgy emlékszek hogy szép volt. Fel akartam rakni egy darabot hogy megnézzem de egy centi 0,4-es ragasztós ABS-em sincs.
Más: olyan felépítésű gép kéne mint a páros tiplifúró, csak 1 db lyukat fúrjon. Bútorlap élébe kell lyukat csinálnom, sokat, középre. Jelenleg meg van oldva a művelet felsőmaróval de úgy szeretném csinálni hogy az anyagot ne kelljen befogni a gyalupadba, hanem maradjon fekve rajta és úgy lehessen dolgozni mint a lamellózóval.
[ Szerkesztve ]
-
generatoros
tag
Az Uni-Max lassan drágább lesz- mint a profik. Aluprofil 4000 meg a szállítás. Nevetséges amit magukról képzelnek. van ami amerikából is eljőn nem sokkal drágábban. Ki érti ezt?
[ Szerkesztve ]
-
-
thomgrande
tag
válasz Winner_hun #30310 üzenetére
Ilyen fóliázót egy barátom vett akció idején fél árban. Elégedett vele.
Az unimaxos páros tiplizőnél még kalkulálj hozzá egy profi lapkás fúrót is. Amit adnak az bili acél."Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Winner_hun
titán
válasz thomgrande #30323 üzenetére
Többfajta 5-ös vídiás fúrószáram is van, azzal nincs gond. Viszont a bútorlap közepénél elég laza a szerkezet, az nem igazán eszi ezeket.
-
thomgrande
tag
válasz Winner_hun #30325 üzenetére
Amit adnak hozzá azt eszi. Ja és ebbe lelapolt 8-as szárú kell.
[ Szerkesztve ]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Speciali
tag
mi a cégnél ilyen gépet használunk ha kézi elzárást kell csinálni. goliat
Népszerü lehet ez a gép, mert az elözö cégnél is ugyan ilyen volt. E-bay-on 500 €-ért láttam használtat. Ha valakinek sok ilyen munkája van, akkor ez nem olyan oriási pénz talán.
Anno otthon én az ives dolgokat megcsináltattam a lapszabászatokban. CNC-vel kimarták, és valami kézi geppel, talán pont ilyennel tették fel az ABS-t. Sima élfolia....már évek ota nem használtam otthon (itt néha sajnos kell) , szerintem eljárt felette az idö.
Ha az ember nem pénzt keres vele, akkor persze minden forint számithat, de ha megrendölek készül valami, akkor szerintem egy bizonyos minöseg alá nem szabad menni. Persze volt sokszor amikor a megrendelö kért volna valami nagyon nivon aluli dolgot, akkor inkább nem vállaltam el a munkát.
[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
válasz Speciali #30328 üzenetére
Én nagyon ritkán maszekolok, akkor is inkább családon belül. Ezért nem ruházok be gépekbe, műhelyem sincs. Nekem ezért hiányzik az élfólia, kis dolgokat minél olcsóbban kihozni. Persze néha beugrik nagyobb tétel, akkor kérek árajánlatot, ha megfelel a megrendelőnek, vállalom, ha nem, akkor nem.
-
Winner_hun
titán
Sík felületre letehető fúróállványra lenne szükségem amit vákuummal lehet rögzíteni. Valami ilyesmire, csak nem ilyen horror áron. Fúrógépet lehessen bele fogni (vagy csavarbehajtót, nekem is az megfelel). Létezik ilyen? 25-ös forstner fúróhoz kéne.
-
thomgrande
tag
válasz Winner_hun #30332 üzenetére
Ha van kompresszorod veszel egy vacu fix egységet és meg lehet oldani. Ha komplett kész dolog kell akkor ez nem játszik.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
martong
tag
válasz Winner_hun #30332 üzenetére
Mihez kell ez? Sima asztali fúró miért nem jó?
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Winner_hun
titán
válasz #05304832 #30340 üzenetére
Megtaláltam. Nem tudom hogy miért, de azt a marós dolgot én a fém csapra írtam, arra gondoltam. Amúgy azt akarom leváltani a páros tiplifúróval (elvileg már úton van), mert hirtelen mindenkinek nagy szekrények kellenek és ezzel gyorsabban, kényelmesebben lehet majd a csapokat befúrkálni. A fehér bogyókat állványossal fúrom amíg beér (10 cm..), a többi kézből megy. Jó lenne egy 35 cm-es állványos fúró, már ha létezik ekkora.
[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
válasz Winner_hun #30341 üzenetére
Ilyesmi egyszerűbb állvány aljára ha ragasztanál olyan tapadós gumit, mint ami a kézi körfőrész vezetősínen is van?
Mélységhatárolót is egyszerűen lehetne rá szerkeszteni, akár egy awaw bilincs formájában is.[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Winner_hun
titán
válasz Armahun #30342 üzenetére
Nem tudom kézi körfűrész vezetősínen milyen van. Amúgy ilyesmi kéne, igen
Itt van olcsóbban is, elszívócsatlakozással együtt.
Látom itt a porelszívás a falfúráshoz nagyjából meg van oldva. Festoolnak van egy jó elszívófeje, azt pár hónapja meg is vettem. Nagyon el tudják dugni az oldalukon mert nem találom.. mindegy, holnap cikkszám alapján majd megkeresem.[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni az elképzelésemmel kapcsolatban, íme képeken:
A, Van egy félkész állapotú tervem (ezt láthatjátok a csatolt képeken, időközben szükségessé váltak módosítások).
B, Az elképzelés valósuljon meg!
Aki tud segíteni, kérem keressen privátban! (a távolság nem érdekes, a szállítást meg tudom oldani)
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #30341 üzenetére
"Jó lenne egy 35 cm-es állványos fúró, már ha létezik ekkora."
Létezik.
De én még mindig nem értem, miért nem jó egy mezei oszlopos fúró, benne egy 35-ös Dimar Forstnerrel?
Kell egy asztalt a tokmány alá szerkeszteni, amin ütköző lécnek tolva gyakorlatilag két rántás két pántfurat. Húsz másodpercbe belefér.A párostiplifúróba nem akarok belekotyogni. Tudom, hogy rém drága a Domino, mégis, érzem, hogy felnőttél már ahhoz, hogy beruházz egyre.Hiszem, hogy ha a kezeid közé kerülne, úgy éreznéd, hogy az forradalmasított a termelékenységben, a precizitásban és a statikában egy csapásra.
Megjegyzem, hogy annyit ment már a kis Dominóm, hogy bevittem, nézzék át, szénkefe, csapágy, egyéb kopó alkatrészek. Mutattam, hogy kiült rajta a szénkefe pora. Hibája nincs, jól működik, de azt szeretném, ha nem most állna meg a kezemben, mert akkor berosálok. Megnézte, és visszaadta, hogy a szénkefék még bőven jók, máshoz meg hozzá ne nyúljak, ezt a gépet egyáltalán nem kell karbantartani. Tudni kell, hogy becslésem szerint túl van úgy tízezer furaton a gép. Mi több, évekkel ezelőtt vettem méregdrágán bele új marókéseket, mondván, hogy nincsenek illúzióim, még a nagyipar szerszámélei is elkopnak. De ki se kellett még bontanom ezeket a fúrókat.
Félre ne érts, nem nagyzolásból mondom, de amióta megvan ez a gépem, semmibe nem nézem a párostipli fúrót. Volt már Mafell is a kezemben. Kutvaprecíz, nagyon megbízható, de elsősorban nem tud olyan erős kötést és gyors szerelést, mint a lapos tipli, másrészt egy sor dolgot meg sem tud oldani, amit a Festool igen.Több fa van, mint asztalos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest