Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
martong #30399 üzenetére
Függvénye a Dimar ára sok dolognak. Kés profilja, mérete, szár vastagsága, csapágyas/nem csapágyas et cetera. Egy kontra profil késpár könnyen túlléphetik pölö az ötvenezer forinton. Függ persze a forgalmazó használt árképző kulcsán is.
Mondjuk egy R=5 csapágyas rádiuszmaróért úgy 12-13 ezret szoktam fizetni, egy ilyesmi mezei holkerkés tíz alatt kijön. De kérdezhettél volna vásárlás előtt, mert szerintem Neked elég lett volna egy Master Tools is. Gondolom, tisztítómarókra van szükséged a bútorlapjaidhoz. Egy Dimar kés akkor mutatja meg az igazi erejét, ha nagyon sokat használjuk. Neked kábé életre fog szólni ez a dal, ha nem ejted le, nem fogsz vasat vele. Ám bútorlapban van esély vasat fogni. Valaki írta, hogy szerelőkulcsot talált a bútorlapban. -
martong
tag
Sziasztok,
Vettem két DIMAR marószárat a Kisvakondban.
Nem volt olcsó, de kíváncsi vagyok máshol milyen árak vannak.
Tudtok olyan webáruházat, ahol kereshetek típusjel alapján?
Ebay-en pl egyáltalán nem árulnak Dimar cuccot.
Köszi -
epmd
tag
válasz
Mr. Elliot #30397 üzenetére
Tele van az internet zárszerelővel.
-
Mr. Elliot
senior tag
-
s.kun
újonc
válasz
lentivator #29080 üzenetére
Heló!
Most láttam az alu profilokat. Nekem hasoló kellene, mint a keskeny két végén"C" alak.
Ha tudnál segíteni a beszerzési forrásba, illetve a méreteibe.
Előre is köszönöm.
s.kun@freemail.hu -
koqxdio
csendes tag
Sziasztok!
Ha van valakinek elfekvőben egy darab F104-es munkalapja 1270mm hosszú akkor megkérném ne tartsa magában és jelezze! (Bp vagy környéke)
Köszi!
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Talaltam egy szerintem erdekes youtube csatornat. Sajnos, spanyolul van, vagy mitudom en. Viszont jopar fele es fajta gepet hadonlit egymashoz. Tobb video van ...
https://m.youtube.com/channel/UCoCvRlmRBn4CSjqoBamo0xA -
thyeby
őstag
válasz
lentivator #30392 üzenetére
Igen, ez is járható út. Régen rengeteget csiszoltam így, mert valóban a flex a legolcsóbb gép - valamikor nekem sem futotta többre.
Tudni kell róla, hogy igényel pici gyakorlatot. Néhány szál deszka megcsiszolása után már rááll az ember keze. Viszont rém nagy porral jár! Szabad téren, szélben, maszkban érdemes emiatt csak nekifogni ilyen feladatnak.Készítettem így egy garázst tíz évvel ezelőtt. Alapozás nélkül, xiladekorral kezeltem. Most érett meg rá, hogy átkenjem. Ez így nem piskóta ám.
-
lentivator
csendes tag
Lehet,hogy ezért "megköveznek" a többiek,de szerintem a legolcsóbb ilyenkor a flex:
125-150 mm tárcsa+tépőzáras nem lyukas papír.
125mm-es P40-60 van vagy 60-70ft/db.Tárcsa 2-3000(Puha tárcsa lassabb,viszont egyenesebb felületet ad)
Teljesen egyenes nem,viszont sima lesz.
Azt,ha nem nyomod rá izomból,az UV sugaraknak is adtál egy pofont. -
mdk01
addikt
válasz
#05304832 #30390 üzenetére
Igen, ez számomra is talány. A legújabb Antaro-t is rángatni kell, ráadásul amit csináltam most legutóbb az egy 140cm széles magasfényű, fehér frontú fürdőszoba szekrény volt mögötte két külön fiókpalást amit a fiókelő fogott össze. Na ott még a rángatás sem segít, mert egyszerre 4 teleszkópot kiakasztani nem lehet, így ki kellett húzni egybe és alá nyúlva egyenként leakasztani a teleszkópokat. Még jó hogy rutinból már könnyen megy, de akkor sem egy egyszerű mutatvány.
Olyan fejlesztései vannak a blumnak, hogy csak lesek néha, ezt meg itt rángatni kell. -
mdk01
addikt
válasz
meridaharcos #30384 üzenetére
A blum-nál és még néhány ilyen fém fiókoldalas vasalatnál úgy van ahogy többiek írták, hogy teljesen kihúzott állapotban felfele kell emelni és kicsit mozgatni oldal irányba, hogy kiakadjon, viszont an pár típus ahol egy kiakasztó pöcök van mint annál is amit linkeltem.
Ha nincs az oldalán ilyen kiakasztó pöcök, akkor pedig a kihúzás és felfele emelés marad. Nem kell sajnálni elég határozottan kell csinálni.
Ha nagyon nem megy akkor esetleg nézd meg alul és próbáld megérteni, mi hova akad be és az hogyan oldódik ki. Megpróbálhatod a forestet is de azok csak eladják úgy ahogy azok ahol vetted, lehet te már most többet tudsz.
Marad a próba vagy egy épkézláb asztalos a környékben, aki rutinból szétkapja...szvsz. -
colker
tag
válasz
Lehet hülyeséget mondok de az első képen a bal oldali csavarba dugj bele egy csavarhúzót és húzd felfele vele.
Közben rájöttem hogy az a fiók elő... Így akkor tárgytalan
A második képen pedig a jobboldaliba.
Lehet nem húznod kell vele hanem balra vagy jobbra csavarnod a csavarhúzóval úgy húzódik fel.
Elméletileg így tudod a kallantyút felhúzni
Úgy emlékszem szereltünk egyszer egy drága fiókcsúszót és annál így volt. -
Armahun
addikt
válasz
Ez nagyon hasonlít a StrongBox-ra.
Annál nincs semmi pöcök vagy kallantyú, hanem kihúzott fióknál felfele meg kell emelni a fiók elejét és akkor kipattan. -
mdk01
addikt
válasz
meridaharcos #30381 üzenetére
-
mdk01
addikt
válasz
meridaharcos #30381 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy nem ugrik ki a fiókpalást a teleszkópból akkor(bár nem szereltem még konkrétan ilyet, csak találkoztam már hasonlóval) ott ahol vannak azok a nyílások oldalt ott lehet állítani oldalra a fiókfrontot, le-fel és valószínűleg ott lehet kipattintani is a sínből.
Ez nem 100% de nézz ott körbe. -
meridaharcos
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Van nekem összeszerelve Forest DWD 6505-ös fiókcsúszóm 6105-ös oldalfallal. Szeretném szétszedni őket, de sajnos nem jövök rá, hogy hogyan lehet...
Valaki segítene ?Köszönöm előre is!
Ui: a képen szétszerelve van, ez ne tévesszen meg. Amit próbából összeraktam, azt nem bírom szétszedni...
-
Sleek
senior tag
válasz
thyeby #30377 üzenetére
Köszönöm a választ ismét mindenkinek.Itt válaszolok mindenkinek
Akkor falcsiszolás nem lesz
Vagyis lesz csak kézzel. A géphez van ipari porszívóm . Nilfisk pc 21-01 . Ha csatlakoztatható a csiszoló porelvezetés megoldott .Nagyon keveset dolgozok egyenlőre fával de lehet elkap az ihlet .
Kölcsönzős gép nem jön szóba mert ált mindig nálam megy tönkre.
Nem vagyok milliomos de ha kell megveszem a jó gépet.
A szakmám mg gépszerelő ott megtanultam milyen jó szerszámmal melózni. Meg mennyi kínlódás van a rosszal.
Egyszer kell a jóért kiadni többet de akkor mindig ott lesz a polcon ha kell. Nem kell rohangálni stb. -
Loobelt70
csendes tag
Ha gyakran barkácsolsz és szeretsz fával dolgozni, akkor egy Maki szalagcsiszoló+ egy olcsó excenter.
Nekem bevált. Akkor használom ezt a combót, amikor a táblásítás után nem fér be az anyag a gyaluba a szélessége miatt.
Ha meg évente fordul elő ilyen jellegű munka, akkor szigorúan kölcsönzős gép a befutó.
(Így a Maki árából 25 éven keresztül meg van oldva az éves egyszeri csiszolás különösebb anyagi beinvesztálás nélkül.)
Azonban ha átküldöd előbb a gyalun, a csiszolásra szánt időd a huszadára fog csökkenni. -
Soká
senior tag
Én nem látom lehetetlennek, hogy egy erős szalagcsiszolóval megold a feladatot, de az biztos, hogy gyaluval sokkal hamarabb jutnál eredményre. De én nem vagyok ebben túl jártas, hallgass inkább azokra, akik nem csak hobbisták mint én, hanem napi szinten művelik a szakmát.
-
thyeby
őstag
Azt hiszem, bármelyik Makita szalagcsiszolót veszed meg 40 ezertől 150 ezerig, nem lesz bajod a wattokkal, számokkal.
Ha falat akarsz csiszolni, akkor vagy a kiskezeddel, vagy egy félmilliós falcsiszoló zsiráffal. Az összes többi gép el fog halni a kvarctól/cementtől pillanatok alatt.Szóval megoldás lehet még, hogy ezzel a Makitával évtizedekig egyéb fákat csiszolgatsz majd, és úgy frankón megtérül, vagy kérsz a kölcsönzőből hétvégére egy fullos Makitát, és átcsiszolod a fáidat azzal. Pormaszkot, vagy inkább jófajta félálarcot ne felejts el vásárolni, mert vasárnap zárva a bolt!
-
thyeby
őstag
"gyalult deszkát már teljesen felesleges csiszolni,"
Igazából nem konkrétan Neked (bár Neked is) reflektálok erre, amit régebben már talán szóvá tettem itt a fórumon.
Kültéri felületkezelés alá gyalulás/csiszolás:
Kültéren a tükörsíkra készített felület időtállóság szempontjából a legszerencsétlenebb megoldás. Aki lemond a vakítóan makulátlan síkban gyönyörködésről, egy jó léptékkel meghosszabbíthatja a felületkezelés tartósságát, elsősorban az UV kárt. Ez talán a legagresszívabb ellenség, ha a rovarokat leszámítjuk. Németországban már elterjedt, hogy a kültéri fa felületeket érdesítik felületkezelés előtt. Ezzel szétszórjuk az UV sugarakat. Ahogy mozog a nap, folyamatosan változnak a beesési szögek. Ezt úgy kell elképzelni hogy gyakorlatilag már tízpercenként is teljesen más irányú UV terhelést kapnak a felület "részecskéi", ráadásul nem is egy szögből, hanem különböző szögekből kapják a fényt.
Tény, hogy jóval több felületkezelő anyagot kell így felhordani. De az jóval tovább is tart.
És nem rücskös, csúnya felületre kell gondolni. Egy csiszológép már igen jól megtöri a felületet. A szalagcsiszoló kevésbé, viszont az nagyon hatékonyan hordja le az anyagot, és könnyebben tartható vele a sík. Az excentercsiszoló más ebből a nézőpontból igazán príma felületet ad - persze függ a szemcsemérettől is nagyon. Ugyanakkor egy fullos gyalu tök síkot, tükör felületet ad. Szép. De meddig? Két évig? És a többi év? Akkor bizony már jóval csúnyább a gyalult felületre kent Sadolin, mint a csiszoltra mázolt. -
Sleek
senior tag
Sziasztok itt válaszolok mindenkinek.
Ilyen lenne az árú .
-
Soká
senior tag
-
Soká
senior tag
Bocs, hogy értetlenkedem, de nem tudhatom, mit jelent a "sima"? Mert ha a fa felülete sima, az jó, akkor keveset kell csiszolnod.
Szóval tudni kellene, hogy milyen minőségű a deszka felülete és nyilván az sem mindegy, hogy egy légszáraz anyagról van-e szó vagy pár hete még a rigó fütyült rajta?
Én nem vagyok szakértő ebben de Winner_hunnal sem értek teljesen egyet. Úgy gondolom, hogy kültérben egy (szépen) gyalult deszkát már teljesen felesleges csiszolni, legfeljebb az éleket kell lekapni. Persze ha valami életlen gép volt az a gyalu, ami csak szaggatja az anyagot, akkor az persze igényel további finomítást.
Ha meg teknős az anyag, még mindig jobb szerintem egy 75mm széles szalagcsiszoló, mint egy 120 vagy netán 150mm átmérőjű excenter. Nem cél kicsiszolni belőle a vetemedést, ahhoz tényleg valamilyen forgácsolási művelet szükségeltetik. -
Winner_hun
félisten
-
Sleek
senior tag
Sziasztok bocsánat ha már volt a kérdés.
Szeretnék terasz korlát deszkákat csiszolni mert nagyon szálkás amit boltban lehet kapni.
Colos vastagság 100-150mm magas. Kb 35-40 méterről lenne szó.
Nem tudom milyen gépet vegyek hozzá.
Szalagcsiszoló ,excenter csiszoló vagy rezgő csiszoló?
Persze ha nem gond másra is használnám pl falcsiszolás.
De ha nem megy akkor nem erőltetem.
Valamint wattban milyen számban gondolkodjak?
Igazából Makita Metabo gépekben gondolkodok első sorban.Ezekben még nem csalódtam. Egyszer kell megvenni és akkor akár évekig szolgál
Segítséget köszönöm -
bim
veterán
válasz
thomgrande #30362 üzenetére
Igazad lehet. Szimpatikusabb lenne epmd által linkelt szerkezet ha nem lenne aranyárban.
más:valaki szedte már szét a triton maróját? Érdekelne hogy az alsó csapágy valóban 6201-es? És még az érdekelne hogy mi a betűjelzése ZZ? C3? Beszerzek egyet mert úgy látom a gyári nem bírja azt az oldalterhelést amit az 50 hosszú 19-es horonymaró rámér. Egyelőre nincs gond de rákészülök...
-
bim
veterán
válasz
thomgrande #30355 üzenetére
Kár hogy nem dönthető.
Két fúrót nem szívesen használnánk mert már így is egy rahedli géppel küzdünk. -
thomgrande
tag
Tessék sietni. A két vezető pálcát ki kell cserélni fél méteresre és irány a csillagos ég.
-
aclandiae
senior tag
válasz
thyeby #30348 üzenetére
Köszönöm!
El is felejtettem beírni: Sketchup programmal készült, a fájlt tudom küldeni.
(nagyon piciket szeretnék rajta módosítani, időközben jöttek új ötletek)Muszáj volt utánamenni, mert rájöttem: annak, aki megépíti sokkal könnyebb a dolga, ha látja méretekkel együtt. Így neki elég összeszámolnia, és szerelnie. Egyszerűbb - remélem.
(szerintem)
-
Loobelt70
csendes tag
válasz
Winner_hun #30332 üzenetére
Ez ócóbb.
-
bim
veterán
válasz
Winner_hun #30343 üzenetére
Ilyen állványban tudsz olyat is amivel legalább 20cm-t ki lehet fúrni?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest