Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22251) kovadika


kovadika
őstag

Dune 102-nek tényleg nem megy a dts hang? Előreláthatólag menni fog új fw-el?

[ Szerkesztve ]

(#22252) liszi70 válasza kovadika (#22251) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ez félreértés, megy a DTS-hang. A HD hangok nem mennek.

(#22253) kovadika válasza liszi70 (#22252) üzenetére


kovadika
őstag

Érdekes, mert a lejátszó topicjában arra panaszkodnak a tulajok, hogy nagy csend van dts esetén..

(#22254) Dorian válasza kovadika (#22253) üzenetére


Dorian
félisten

A DTS sztereó lekeverését nem adja ki az analóg kimenetre ha jól tévedek.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#22255) liszi70 válasza kovadika (#22253) üzenetére


liszi70
nagyúr

HDMI-n kimegy a DTS.

(#22256) kovadika válasza liszi70 (#22255) üzenetére


kovadika
őstag

"DTS hangot nem sikerült kiszednem belőle sem az analóg kimeneten sem a HDMI-n TV-re kötve." akkor ez mit takar?

(#22257) liszi70 válasza kovadika (#22256) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem egyedi probléma? Többeknek van itt is 102-je, én még nem olvastam erre panaszt.

(#22260) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Létezik olyan médialejátszó, amely segítségével lehet internetezni tévén keresztül? Esetleg olyan készülék létezhet, amelyhez lehet külső billentyűzetet venni kifejezetten az internetezés megkönnyítésére?

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#22262) Toobee válasza KubanitoS (#22260) üzenetére


Toobee
veterán

Szinte az összesel lehet. Annyit azért jobb, ha tudsz, hogy gyakorlatilag használhatatlan funkció.

[ Módosította: radi8tor ]

https://barbieripnk.hu/

(#22263) KubanitoS válasza Toobee (#22262) üzenetére


KubanitoS
veterán

Ezt egy kicsit kifejtenéd? Nekem van két médialejátszóm is, de egyikkel sem lehet böngészni a netet? Vagy ehhez módosított firmware kell?

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#22265) Toobee válasza KubanitoS (#22263) üzenetére


Toobee
veterán

Lassú, akadozik az erõforrás (szūkössége) miatt. Ennél több indok nem hiszem, hogy kellene.

https://barbieripnk.hu/

(#22266) access_denied válasza Toobee (#22262) üzenetére


access_denied
senior tag

Csak unalmas, hogy egyesek szerint xy termék a tuti és semmiképp nincs jobb választás. Ha lenne tökéletes termék, az se lenne az vélhetőleg az ára miatt. Néha vannak tök értelmes hozzászólások, sokszor pedig átmegy agyhalottba, mert mindenki a saját elképzelését próbálja ráerőltetni a szerencsétlen kérdezőre. Bár ez sokszor jó, mert itt olvasok egy oldalnyi hozzászólást és a boldogsághormonjaim triplázódnak erre az időre ;).

szerk: ne vegye senki magára, nem egyén elleni támadás volt a komment.

[ Szerkesztve ]

(#22267) csenzi2 válasza robi-k (#22248) üzenetére


csenzi2
tag

Üdv! Sajnos HDMI CEC funkciót nem találtam sem a Marantz SR5003 erősítőn sem a VT50-en.
http://us.marantz.com/DocumentMaster/US/SR5003_U_EN.pdf

[ Szerkesztve ]

(#22268) Ed Parker válasza szucsi57 (#22227) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

ez jó kis képlet:)

nincs ezzel baj ha te ezeket szereted.

(#22269) Ed Parker válasza access_denied (#22266) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

ettől jó ez a fórum,megosztja mindenki a saját tapasztalatát,ki elfogultabban,ki kevésbé.
az olvasó meg kiszűrheti a rá vonatkozó részt,nem kell ezt túlmisztifikálni. :K

(#22270) kovadika válasza liszi70 (#22257) üzenetére


kovadika
őstag

Nem hiszem, más is írta.

(#22271) szucsi57 válasza Poplacsek (#22243) üzenetére


szucsi57
tag

"Be nem tenném ezt a splittert az AQ Carbon HDMI kábeleim közé"

Bocsáss meg, de tényleg indokolatlan ez a hozzáállás. Nem azért kardoskodom amellett, hogy teljesen felesleges az AQ Carbon kábel használata itt, mert vitatkozni szeretnék. Azért teszem, mert az összes eddig olvasott - szakszerűen elvégzett - HDMI kábel teszt egyöntetűen azt hozta ki, hogy a legolcsóbb kábelek éppen olyan jók, mint a legdrágábbak, ha teljesítik a kategóriájukban előírt technikai jellemzőket.

Sajnos, azok a kábel reklámként felfogható írások, amelyekre itt hivatkozni szokás, nagyon szakszerűtlen, egyáltalán nem kritikus, hanem sokkal inkább marketing szemléletű leírások - mondhatni inkább reklámok.

Pl. a Hama cég odaad néhány jó drága kábelt "tesztelésre". Összekötik, megnézik, jön a kép. A "tesztelés" eredménye: a kábel megéri az árát. Na de ez mi? Mi alapján éri meg az árát? Mert jön a kép? És ha a fele annyiért kapható kábellel is jön a kép? De ezt már neked kell átgondolnod, mert az álteszt erről nem beszél.

Kérem, higgyétek már el, hogy ez technika, nincs benne semmi hókuszpókusz. Technika, de a készülékek működésének és az adattárolásnak, az adatok visszanyerésének, az adattovábbítás elvi tárgyalása magas szintű fizikai, elektronikai és műszaki ismereteket kíván meg. Ezért ezt itt nem lehet megtárgyalni. De ez még nem jelenti azt, hogy akik jól ismerik ezt a területet, azok be akarnák csapni az érdeklődőket. Sokkal inkább azok csapják be őket, akik anyagi, vagy egó-építési szándékok miatt álteszteket készítenek és hókuszpókuszos stílusban drága dolgok megvásárlására veszik rá azokat, akik hajlamosak felülni az olyan ámításoknak, mint pl., hogy a drága az jobb, igenis vannak UFO-k, a piros pöttyös hangfal jobban szól, az aranyozás nélküli kábel nem kábel, stb.

Tehát: próbálj ke egy ilyen splittert. Ha a kép nem lesz hiányos, szín-pötty kimaradásos, akkor használd bátran. Ha bármi igaz lenne ebből a kábel mizériából, akkor nem lehetne pl. kábeltelevízió rendszereket kiépíteni sok kilométernyi kábel kialakításával. Az egész digitális technika egy nagy nulla lenne. De nem az!

(#22272) robi-k válasza csenzi2 (#22267) üzenetére


robi-k
őstag

Én sem találtam HDMI CEC beállítást a Marantz SR5003 erősítőn :((
A PC-n nem tudod letiltani a csatlakoztatott eszközök detektálását?

(#22273) dh66e válasza kovadika (#22270) üzenetére


dh66e
veterán

bizony,én is ott olvastam erről a problémáról azóta is várom az igazságot mert havernak ajánlottam,de aztán lefújtuk mert analógon gondjai vannak dts-el az ott leírtak szerint.

BÉCI
Neked 102 van, megnézed ezt a dts anomáliát mind hdmi-n mind analog kimenten?
Köszi!

(#22274) szucsi57


szucsi57
tag

Csak még egy gondolat, hogy próbáljam eloszlatni az úgy nevezett splitter-ekkel kapcsolatos aggodalmakat. Amikor a kábeltelevízió (digitális TV műsor, internet, internetes telefon) elindul a stúdióból, rákeverik mindezt pl. egy üvegszálas kábelre. Ez digitális trechnikával történik őúgy, hogy több száz televízió és adat csatorna fut ugyan azon a kábelen. Útközben a lakásig erősítőkön, leválasztókon halad keresztül a jel - no és splittereken is, mert időnként el kell ágaztatni a jeleket. Amikor beér a társasházba, ott megint át kell mennie splittereken is, hiszen ahány lakás, annyi egymástól elszeparált médiabox és külön-külön IP szám. Ennek a hálózatnak az adatsebessége sokszorosa annak, ami egy HDMI kábelen zajlik.

Másik példa: egy munkahelyre bemegy egyetlen hálózati gerinc kábel. Ott olykor több száz, vagy több ezer számítógép kap külön-külön IP számokat, internet kapcsolatot splitterek és erősítők segítségével úgy, hogy a kapcsolat minősége nem romlik. Természetesen a splitterek csillapítanak, de ha a jelszint még a szabványi minimum fölött van, akkor digitális rendszerekben ez éppen olyan jó minőséget ad, mintha a jelszint 100% lenne.

Ha a splitter csillapítása, jeltorzítása túl nagy lenne, akkor ez okozhat gondot - ezért írtam, hogy ki kell próbálni. Ha a jel túl kicsi lenne, erősítőt kell beiktatni - ez szokás 20 méter fölötti HDMI kábel esetén is.

(#22275) liszi70 válasza dh66e (#22273) üzenetére


liszi70
nagyúr

BBéci már írta, hogy nála semmi gond nem volt a DTS hangokkal, csak a HD-vel. Gondolom HDMI-n keresztül használta, de ezt nem írta, nem tudom biztosan.

(#22276) cekkk válasza szucsi57 (#22274) üzenetére


cekkk
veterán

De az ipben van hibajavítás(már mint a hálózati adatátvitelben), a hdmi átvitel esetén nincs. Ezért ezt a kettőt ne hasonlítsd össze.
A többire nem reagálok, mert nem akarok vitát generálni, de hasonló véleményen vagyok veled ebben, sok másban meg nem ;) :P

(#22277) Poplacsek válasza szucsi57 (#22271) üzenetére


Poplacsek
senior tag

OK, kerüljük a szubjektív dolgokat.
DE! Már párszor leírtam az erősítős fórumban, hogy mennyit szívtam olcsóbb HDMI kábelekkel, még a 12eFt-os Profigold is becsődölt. Már vagy 5-6 kábelt teszteltem hosszabb távon, de mindegyik kép és hanghibákat okozott. Akkor elégeltem meg ezt és vettem két darab AQ Carbont. Egycsapásra elfelejthettem a HDMI hiba kérdést, két éve semmi bajom ezzel és majd én eldöntöm, hogy ez nekem megérte-e vagy se. Hidd el megérte és a 12eFt-os Profigold, meg 5eFt-os Hama stb kábelek nem érték meg, mert egy kalap f*s-ért 12eFT na az a drága. Egy márkás kábel fém csatlakozó háza nem mágnesezhető, na aki ezzel már szívott az tudja milyen fontos például ez a kis apróság.

[ Szerkesztve ]

(#22278) liszi70 válasza access_denied (#22266) üzenetére


liszi70
nagyúr

"...mindenki a saját elképzelését próbálja ráerőltetni a szerencsétlen kérdezőre."

És ez így is van rendjén.
Szerinted miről kell szólnia általában minden fórumnak? Szerintem pontosan erről. Mindenki képviselje a saját elképzelését, ízlését, véleményét, tapasztalatát, ebből majd a kérdező leszűri a számára fontos, használható vagy szimpatikus infókat. Nincs ezzel semmi baj. Sőt, csak így van értelme. Senki ne képviseljen olyat, ami ellenkezik az ízlésével, véleményével, tapasztalatával, csak azért, hogy az objektivitás látszatát keltse! Az igazság (ha van ilyen) az sok-sok szubjektivitás révén tud körvonalazódni.

(#22279) Ed Parker válasza liszi70 (#22278) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

ugyanezt írtam vazz:D

(#22280) liszi70 válasza Ed Parker (#22279) üzenetére


liszi70
nagyúr

De nem ilyen szépen!
Jó! Kiegyezek veled döntetlenben! (Gyalog galopp, az újszülöttek kedvéért.)

[ Szerkesztve ]

(#22281) access_denied válasza liszi70 (#22278) üzenetére


access_denied
senior tag

Egyből is értek ám :). Amúgy pedig nem ment át.

Én: ""...mindenki a saját elképzelését próbálja ráerőltetni a szerencsétlen kérdezőre.""

Te: "És ez így is van rendjén."

Na pont ez az, hogy nagyon nem. Lehet rosszul fogalmaztam, annyi a lényeg, hogy ne a saját cuccunkat brillírozzuk, hanem halljuk már, hogy mi is az igény. Sokszor ez nem megy.

"Senki ne képviseljen olyat, ami ellenkezik az ízlésével, véleményével, tapasztalatával, csak azért, hogy az objektivitás látszatát keltse"

Ez pedig tökéletes példája annak amit az előbb mondtam. Nem ajánlhatok olyan cuccot ami számomra nem jó, de aki kérdez annak tökéletes lehet? Vagy most mi? :)

(#22282) erdoke válasza Poplacsek (#22243) üzenetére


erdoke
titán

Mennyivel jobb, ha a lejátszó dobozában van egy ugyanilyen splitter bele, összezsúfolva más elektronikai alkatrészekkel...

A legjobb aláírás a héten

(#22283) BBéci válasza liszi70 (#22275) üzenetére


BBéci
titán

Jól tudod, HDMI-n keresztül legalább 50 DTS hangú filmet végignéztem, vagy belekukkantottam, egyikkel sem volt semmi probléma. A DTS-HD már nem ennyire fényes, azok közül néhánnyal nem bírt. De az extrém magas bitrátájú Dolby TrueHD szintén remekül szólt.
Analóg kimenettel nem vacakoltam, mert túl macerásnak bizonyult mindent átkábelezni és a menüt, erősítőt állítgatni.
Megcsináltam volna, de hirtelen szóltak, hogy van rá vevő, jön érte egy futár. Éppen csak becsomagolni volt időm, már vitték is.

(#22282) erdoke
OPPO-ban tutira nem splitterrel osztják ketté a kimenetet. :N

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#22284) BBéci válasza Tin (#22209) üzenetére


BBéci
titán

Már az általam 1981-ben használt VHS magnónak is alapszolgáltatása volt a kockánkénti léptetés. de a Dune TV-102 számára sem okoz gondot. Sajnos visszafelé nem tudja ezt, amit nehezményezek. Nem pornófilmek nézésekor, hanem bármikor jól jön, ha meg akarok nézni egy akció jelenetet aprólékosan. Ez az egyik előnye az otthoni filmnézésnek a mozival szemben. Amikor nagyritkán tévét nézek, (Cobra 11 az eredeti hang miatt) rendszeresen nyúlok a távirányítóért, hogy visszatekerjem.
A Dunék bal- és jobboldali gombjaival 10 másodperces, a fel és le gombokkal 1 perces ugrásokat lehet elérni, előre és hátra is. Ez szerintem zseniális ötlet, Popcornék is alkalmazzák. A számgombokkal a film bizonyos (10, 20, 30, stb.) százalékára ugrás szintén mindkét gyártó készülékein megtalálható. A pontos időpontra keresés, illetve ugrás is nagyon hasznos szolgáltatás. Ha tudom, hogy egy koncertfilm 54. percében indul a kedvenc számom, pár másodperc alatt oda tudok ugrani. A meder nem írja ki sem a hang, sem a kép bitrátáját. A Dune a pillanatnyit, az átlagot és a maximumot is.
És a legfontosabbról, a kép- és hangminőségről még nem is ejtettem szót.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#22285) szucsi57 válasza Poplacsek (#22277) üzenetére


szucsi57
tag

"Már párszor leírtam az erősítős fórumban, hogy mennyit szívtam olcsóbb HDMI kábelekkel......nem mágnesezhető"

Nagyon kérlek, írd meg itt is - járjunk máűr a végére ennek - hogy mi volt a gondod! A nem mágnesezhető kitétel külön érdekelne. Biztosan nem fognak haragudni a többiek sem, mert valamennyiünk érdeke, hogy ne legyenek megalapozatlan hiedelmek szakmai fórumokon.

(#22286) szucsi57 válasza cekkk (#22276) üzenetére


szucsi57
tag

"De az ipben van hibajavítás(már mint a hálózati adatátvitelben), a hdmi átvitel esetén nincs. Ezért ezt a kettőt ne hasonlítsd össze."

Jogosan hasonlítom össze, mert itt most nem a kommunikációs protokollról van szó, hanem magáról a hardverről! Ha maga a hardver (kábelek, erősítők, splitterek, stb.) nem biztosítanák a megfelelő adattovábbítást, akkor maga a TCP/IP protokoll (tehát a szoftver!) nem tudna működni

Az ilyen hálózatokon a legritkább esetben zajlik csupán egyféle hálózati forgalom. Legtöbbször számos más célra is használják az ilyen kiépített hálózati hardvereket és ezek a különféle adatcsomagok jól megvannak egymás mellett - ez is azt tükrözi, hogy ez az egész nem zöldfülűek által barkácsolt kütyük, hanem nagyon professzionális megoldások.

(#22287) szucsi57 válasza BBéci (#22284) üzenetére


szucsi57
tag

Na, kiváló, hogy épp most jött egy írás, ami tökéletesen mutatja azokat a hibákat, amiket jogosan kifogásolhatunk. Sorra veszem a mondatokat és kommentelem.

'Már az általam 1981-ben használt VHS magnónak is alapszolgáltatása volt a kockánkénti léptetés."

Az első VHS videó lejátszó 1978-ban került Európába (Anglia), óriási kasznival és olyan horribilis áron, hogy komoly kétségeim vannak afelől, hogy a hozzászóló barátunk ilyennel szórakozhatott volna 1981-ben.

"A Dune TV-102 számára sem okoz gondot. Sajnos visszafelé nem tudja ezt, amit nehezményezek. Nem pornófilmek nézésekor, hanem bármikor jól jön, ha meg akarok nézni egy akció jelenetet aprólékosan."

Nagyon kétlem, hogy az említett 1 képkocka vissza, az valóban 1 képkocka minden videó anyagnál! A beíró kolléga az akció jelenet aprólékos megnézésére utalva azt akarja jelezni az olvasónak, hogy Ő nagyon nagy szakember, aki a TV képernyőjének aprólékos vizsgálatával csodákra is képes. Ekkor viszont illene tudnia, hogy videó technikában az egyenkénti képkocka meghatározása egyáltalán nem egy egyszerű dolog. Esetenként a félképenkénti lejátszás, az mpeg és a többi tömörítési formák sajátosságai olykor megoldhatatlan feladatot jelentenének a kockánkénti lépegetés megvalósításához. Különösen visszafelé irányban! Ugyanis, pl. a DVD mpeg2-es kódolásánál csak 15 kockánként jön egy teljes értékű frame. Ha a két teljes frame közötti valamelyiket akarja egészében megnézni valaki, akkor a lejátszónak mind a 15 kockát meg kell keresnie és ezekből kiszámolnia a keresettet, ami -különösen visszafelé- nagyon időigényes. Pláne akkor, ha a dvd-től még sokkal bonyolultabb kódolású és nagyobb bitrátájú HD filmekről van szó. És akkor még nem említettem azokat a bit-stream jellegű kódolásokat, ahol a képkockáknak nincs is olyan abszolút időkódja, mint ami a DVD-nél van. Ennek az időkódnak a megléte biztosítja a dvd filmek chapter-elhetőségét és könnyű mozgatását előre-hátra, ellentétben pl. a divX filmekkel.

Egyébként a Mede8er 600-nál (hálózaton próbáltam!) 1/16-ig le lehet lassítani a képet, ami több mint elég.

"A Dunék bal- és jobboldali gombjaival 10 másodperces, a fel és le gombokkal 1 perces ugrásokat lehet elérni, előre és hátra is. Ez szerintem zseniális ötlet"

Lehet, hogy zseniális, de a Mede8er 600 még zseniálisabb. Azon van egy gyors-tekerő előre, hátra és van egy "scroll bar" funkció előre hátra, amellyel a nyomva tartás idejétől függően, lassan gyorsulva, időkijelzővel lehet a filmben mozogni. Ezen kívül van egy csendes "skip" funkció is, amellyel lejátszás nélkül lehet átugrani jeleneteket.

"Popcornék is alkalmazzák."

Ezzel a becéző "popcornék" kifejezéssel a szerző megint csak a saját bennfentességét szeretné hangsúlyozni és azt, hogy a szövege támadhatatlanul szakszerű - ámbár szerintem semmitmondó, fellengzős.

"A számgombokkal a film bizonyos (10, 20, 30, stb.) százalékára ugrás szintén mindkét gyártó készülékein megtalálható."

Lehet, hogy megtalálható, de értelme nincs. Ugyanis, a filmek nem százalékokra vannak osztva, hanem jelenetekre és így egy scroll bar jellegű keresőnek értelme is van - lásd Mede8er.

"A pontos időpontra keresés, illetve ugrás is nagyon hasznos szolgáltatás."

Ez a szolgáltatás, egy korábbi állítással ellentétben, természetesen a Mede8er lejátszón is megtalálható.

"A meder nem írja ki sem a hang, sem a kép bitrátáját."

Valóban, mivel semmi értelme nem lenne. Kiírja a hang típusát, mintavételezési frekvenciáját és a kép kódolását, valamint a képfrekvenciát. Kell ennél több? Hogy a képernyőből minél kevesebbet lássunk? Aki tesztelgetni, élvezkedni akar, az egy hálózati számítógépen keresztül bármikor rátolhatja az egeret a film címére és minden technikai adatot kiolvashat pl. a MediaInfo segítségével. Minek ilyesmivel lassítani a média lejátszót? Hogy elaléljanak a sznobériára hajlamosak? Vagy a beíró barátunk hozzátartozói gyakran rákérdeznek mozizás közben, hogy ugyan már, meg tudnád mondani, hogy mekkora bitrátával megy ez a fantasztikus Die Hard 3?

"A Dune a pillanatnyit, az átlagot és a maximumot is."

Fantasztikus! De a True HD, az is megy mindig?

"És a legfontosabbról, a kép- és hangminőségről még nem is ejtettem szót."

Na ez az a mondat, amiért mindenképpen jó, ha értékén kezelitek az ilyen beírásokat! Csak úgy odaveti ezt a mondatot! Azt próbálja sejtetni vele rosszindulattal, hogy erről is lenne még jó sok negatív mondanivalója, de megkímél minket ettől! Mintha komoly, szakszerűen kivitelezett kettős vaktesztekkel összehasonlította volna a kép- és a hang-minőségeket és ajjaj! ÁM a valóságban semmi ilyen nem történt! Információ tartalom nélkül, indok, alátámasztás nélkül lesajnál, leszól egy készüléket. Rossz hírét kelti és ezzel a saját érdekeltségét reklámozza. Pedig azt a 4 betűs készüléket egyetlen komoly szakmai folyóirat sem dicséri. Csupán hazai és orosz kiadványok emlegetik, a jó szoftvere és nem a jó kép és hang miatt!

Legyünk észnél!

[ Szerkesztve ]

(#22288) Ed Parker válasza BBéci (#22284) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Jól kereshettél már akkor is, mi még 87-ben sem tudtunk venni VHS magnót., mert Ausztriából még akkor is 30-35ezer körül lehetett kapni, ami abban az időben a szüleim keresetének több mint a duplája volt.

(#22289) liszi70 válasza szucsi57 (#22287) üzenetére


liszi70
nagyúr

Te vagy az LGT számból az a törpe, aki az óriás vállán áll és büszkén ordibál. Ellenségkép kényszeres generálása, személyeskedés, bűnbakkeresés. Komoly komplexusaid vannak, a bizonyítási vágy ami benned van a társadalom felé, sajnos nálad rosszindulatban és ellenségeskedésben fejeződik ki. Az indulatos, személyeskedő, rosszindulatú kiselőadásod BBéci teljesen indulatmentes írására egyértelműen jelzi, hogy te miért jársz ide. A fórum alapelveivel ellenkezik az, amit már többedjére csinálsz.

[ Szerkesztve ]

(#22290) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

83-87 között már összegyűltünk gimnáziumi barátom lakásán, hogy a vezetékes távvezérlőjű sharp vhs-en premier előtti filmeket (screener) nézzünk (filmkritikus ill dramaturg szülők...) 88-89-ben egyetemistaként ITT Nokia hifi stereo vhs-t vettem hangrögzítési céllal (vu méter, rec level, balance - szalagos magnó helyett). 1993, kezdő fizetés 14000 HUF volt... :B
Bbeci, Szucsi: nagy élvezettel olvasom mindkettőtök sorait, teljesen más világot és gondolatmenetet képviseltek, egy fórum szerintem tökéletes erre, megismerni minden véleményt, kihámozni, ami nekem kell.
Apró kritikaként jegyezném meg, vegye magára, aki úgy érzi, őt illeti: a személyeskedő részektől örömmel eltekintenék, de ezt ügyesen meg is tudom tenni... :R ( na, liszi árnyalatnyit konkrétabb volt...)
További jó fórumozást.
Totál off: minden szubjektiv, én a Dune-ket a nevük miatt utálom (soha nem láttam, hallottam), miért nincs Foundation vagy StarWars vagy akár Mysterious Universe nevű mediaplayer? Muhahaha. :DD

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#22291) liszi70 válasza access_denied (#22281) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Lehet rosszul fogalmaztam, annyi a lényeg, hogy ne a saját cuccunkat brillírozzuk, hanem halljuk már, hogy mi is az igény. Sokszor ez nem megy."

Ilyen is van, de azért nem ez a jellemző.

"Nem ajánlhatok olyan cuccot ami számomra nem jó, de aki kérdez annak tökéletes lehet? Vagy most mi?"

Nem erre gondoltam, félreértettél vagy rosszul fogalmaztam. Csak annyit akartam mondani, hogy mindenkinek vannak preferenciái, amiket képviseljen. És sok különböző preferencia adja majd ki a kérdezőnek azt a fontos infót, amire szüksége van. Ha azzal foglalkozunk, hogy a másik preferenciáit szapuljuk, ahelyett hogy a sajátunkat képviselnénk, akkor van baj.

(#22292) access_denied válasza liszi70 (#22291) üzenetére


access_denied
senior tag

Ez így korrekt :C , viszont az ezt megelőző hozzászólásod csak személyeskedés, én pl. sokkal inkább kíváncsi lettem volna a kifogásolt hozzászólás topik témájához kötődő részének boncolgatására. Szerintem mindkét félnek van igaza.

(#22293) csocsoszán válasza szucsi57 (#22287) üzenetére


csocsoszán
őstag

Ilyen korrekt elemzést rég olvastam! Tanári! Nagyon örülök ezeknek az írásoknak, mert az akinek nincs tapasztalata, áhitattal és megszédülve olvassa ezeket a szakzsargonnal teli hozzászólásokat! Szalad az üzletbe megvenni, az itt ajánlott drágábbnál đrágább, jobbnál jobb cuccokat. És csak így derül ki biztosan jól teszi e! Köszönöm! (Már, hogy itt ilyet "lemertél" írni) :R

[ Szerkesztve ]

Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!

(#22294) Tin válasza BBéci (#22284) üzenetére


Tin
veterán

az én elvárásom egy lejátszótól ezügyben az, hogy
- tudjak fix, pontos időpontra lépni
- tudjak gyorsan visszaugrani ha nem hallok valamit vagy mégegyszer meg akarom nézni a jelenetet
- tudjak előre ugrani ha valami unalmas rész van

ezeket a mede8er tudja. az külön tetszik, hogy a bal-jobb navigációs gombokkal lehet az aktuális lejátszás megszakítása nélkül is, vizuálisan navigálni.

ami ezen felül van, az számomra plusz, amit valószínűleg soha nem fogok használni. ezek egy átlagember számára teljesen felesleges funkciók.

azzal viszont egyetértek, hogy ha már letesztelted, arról is írhatnál, amiről a lejátszók tényleg szólnak: a képről és a hangról...

(#22295) liszi70


liszi70
nagyúr

Jézusom, még én leszek személyeskedő! Nyugodtan adjátok alá a lovat, de az a helyzet, hogy még ha szakmailag igaza is lehet, és ez sokaknak tetszik, akkor is felháborító az a mód, stílus és ellenséges személyeskedés, ahogy előadja. Őt nem a szakmai vita érdekli, hanem konfrontálódni jár ide. Annak én nagyon örülök, hogy olvashatok bárki véleményével, szakmai tapasztalatával ellentétes véleményeket, de ne támadás és a másik szarozása legyen a fő mozgatórugó, mert hányingert kapok.

(#22296) Gulyopapa válasza liszi70 (#22295) üzenetére


Gulyopapa
addikt

Pont helyreteszi a dolgokat. Nem **aroz senkit. Lerántja róla a leplet, stb ,stb ,stb
Grat ! :R

(#22297) Dorian válasza liszi70 (#22295) üzenetére


Dorian
félisten

"Őt nem a szakmai vita érdekli, hanem konfrontálódni jár ide"

+1

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#22298) Ed Parker válasza liszi70 (#22295) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Azért ácsi, ez egy fórum, itt mindenki elmondhatja a véleményét pro vagy kontra, vagy hol van az kikötve hogy egy info csak egy forrásból hiteles?
Pont tegnap írtad, hogy eszmecsere folyik es az olvasó leszűri a tanulságot magának.

(#22299) liszi70 válasza Ed Parker (#22298) üzenetére


liszi70
nagyúr

Átsiklottál a mondatom felett :

"Annak én nagyon örülök, hogy olvashatok bárki véleményével, szakmai tapasztalatával ellentétes véleményeket, de ne támadás és a másik szarozása legyen a fő mozgatórugó..."

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.