- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Csataálca
- Ég veled, KEndre! :(
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
MaCS_70 #9496 üzenetére
Én edigitalos garjegyet kaptam, semmi szervíz előrhetőség nincs rajta, honlapjukon egy asus szervíz, neten összesen 2db asus cuccokkal foglalkozó szervízt találtam. Felhívtam mindkettőt és az edigitalt is, egyöntetűen azt mondták, h routert csak a vásárlás helyére lehet vinni, kb 30 nap az átfutási idő.. Edigital oldalán fent is van, hogy ASUS routerek esetében más a helyzet mint a többi ASUS terméknél. Úgyhogy én hiába akartam volna gyorsítani az ügyintézést, routerek esetében sajnos erre nincs mód.
-
A garanciajegyen elvben fel kell tüntetni a garancia kötelezettjét, ami praktikusan egy szerviz.
Én nemrégiben egy notebookkal jártam úgy, hogy az Edigital saját bevallása szerint 4-6 hétre vállalta, az Asus pedig futárral vitte-hozta a cseh szerviz viszonylatában pár nap alatt.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
csul1
tag
Sziasztok!
Már egy éve használom a 66u b1-et, egy ideje az egyik lan port a 4-ből behalt ezzel még együtt tudtam élni. Hét elején egyszercsak eldobott mindent. A ledek világítottak meg villogtak mintha működne, wifi volt de netet nem adott és a router kezelőfelülete sem jött be.
Újraindítottam megjavult. Viszont ma is megcsinálta ugyan ezt. Újraindítás után már nem volt semmilyen wifi, és ugyan úgy nem jön be a kezelőfelület. Próbáltam hard resetet is de a helyzet változatlan. Dead i think. Routerekkel foglalkozik vmi hivatalos asus szervíz vagy vigyem a boltba ahol vettmem?
Válaszokat előre is köszönöm! -
ArthurShelby
addikt
Nem kell szétparticionálni, elég egy nagy ext3/4-es 2TB-os partíció. Merlinnél kifejezetten könnyű föltenni ssh-ból az entware-t (
entware-setup.sh
). Én az eredeti transmission-t használom és eddig bejött.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
alex73
tag
Üdv. Elődei elnézéseteket kérem mivel volt már téma . (De.....)
Entware telepítéshez kell a hdd szét particionálni vagy maradhat egybe 2Tb. Melyik megoldás célszerű?( Ujjaban már a Linux telepítés esetén sem szedem szét a hdd-t opt var stb particióra max 3 Swap,rendszer, “egyéb”. {Öregszem} ) Letöltéséhez mit használjak / tudom volt téma a gyári Transmisszion alapú olvastam javasolták itt az rtorrentet stb . De elvesztem az infókba így aztán gondoltam rá kérdezek mit érdemes Transsmission ; deluge,qbittorrent,rtorrent esetleg gyári vagyvalami teljesen màs / mi a tapasztalat a gyakorlatban melyik jobb?
Nem akarom túl bonyolítan időm se sok család mellett.Más: a crom hoz láttam a gyári letöltőhöz kiegészítést:
[link]
Mit gondoltok erről?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Router: RT-AC66U B1
Nyomtató: Epson Stylus SX410
Gépeken W10Egy régi problémával küzdök.
A nyomtatót, ami usb kábellel van a hátsó usb2-es csatihoz kötve, felismeri a router, a printer alkalmazás segítségével telepítve, gépeken is ott a driver.
Frankón működik hálózati nyomtatóként.Majd egyszer csak gondol egyet, és nem működik a nyomtató. Ha nyomtatni akarok, akkor kiírja, hogy leválasztva a nyomtató.
Ha ilyenkor megnyitom a böngészőben a hálózati térképet, azt jelzi, hogy a nyomtató le van tiltva.
Mi a bánat baja lehet?Vagy még mi a helyes telepítése, mi a sorrend, egy ilyen hálózati nyomtatónál?
Használ valaki így nyomtatót?[ Szerkesztve ]
-
Razermazer
őstag
Hát igen szerintem biztonsági kockázat, igencsak erősen.
Pedig nagyon jó lenne itthoni szerveremen dolgozni virtualizálni, gyakorolni mivel elég sok időm van ami lyukas.
Talán ezt úgy lehetne megoldani, hogy magára a cég 2019-es serverése kéne az alkalmazás telepítővel vpn-t tenni az ottani kulcsot betenni a routerbe itthon, de ez megint bentről ki és nem kintről be.
Vagy működik ez oda vissza is?
A remote desktop azt vágom, de nem fog átmenni a céges gépre mivel tartományban van, fix ip-vel, bár nem tudom, hogy van e köze hozzá.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #9486 üzenetére
köszönöm.
-
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Az usb3 ra hub on lehet csatlakoztatni 2 v 3 winyót?
üdv -
zsolt_64
senior tag
válasz
Razermazer #9482 üzenetére
Engem fordítva érdekelne a dolog: hivatalos céges ovpn kulcsok vannak ,és az otthoni gépemre telepítve openvpn kliens,onnan távoli asztal. Hogyan lehet a routerbe "berakni" a kliens kulcs állományait. ?
A te gondodat én úgy oldottam megy hogy az ssh kapcsolathoz generáltam kulcsokat, így jelszó sem kell a router eléréséhez. Továbbá a myentunnel programot használom. így bármelyik gép bármelyik portját elérem, legyen az ssh ftp távoli asztal bármi.
Telepíteni sem kell semmit, egy usb-pen en is elfér, nincs 2 MB az egész..[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
válasz
Razermazer #9482 üzenetére
Renszergazdád tuti nem enged majd vpn programot felrakni a céges gépedre. Amugy az elgondolásod helyes. Remote desktophoz elég egy ddns a routerbe meg egy portforvard.
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Open vpn-el kapcsolatban lenne kérdésem, AC66U routerem van, visszaolvastam okosabb lettem, megnéztem videókat a beállításokkal kapcsolatban még jobban megvilágosodtam.(ha kell valakinek közlöm is [AC68U-ra van de tudjuk hogy ugyanaz a vas van ebbe is AC66U ez az első] [Ha a szolgáltatód homegateway-e mögött vagy vagyis kicsit trükközni kell] )
Viszont egy valamit nem értek vagyis értem, de nem tiszta hátha felvilágosítotok.
Szóval a router tud egyben szerver is lenni és kliens is, a szerver funkció tiszta beállítom port-forwardolok a home gatewayen, ddns címet is állítok mivel hiába tűnik statikusnak a telecom úgy is megváltoztatja, ha nem is 24 óra alatt hanem több akkor is.
Kiexportálom a beállításokat, a kliens gépen legyen az android telefon, vagy egy másik pc valahol nem otthon, arra telepítek egy open vpn klienst, abba bedobom a beállítás filet és happy ha minden klappol.
Na most a kliens opció a routerben arra való, hogyha egy másik hálózatban beállított asus router a szerver és az enyém itthon a kliens? akkor kell oda betallózni az onnan kimentett open vpn beállításokat?
Ez tűnik logikusnak.
Ezt még annyival megfűszerezném hogy remote desktop beállítás is lesz. Célom a munkahelyi gépemről elérni az otthonit, semmi gyerekjátéknak való teamviewer meg anydesk.
Köszönöm előre is.
Mondjuk a rendszergazdikkal ezt közlöm mielőtt kuruckodnék.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Kroni1
veterán
Nekem sajnos nem villogott a led, pedig próbáltam a leírás szerinti kb 5mp-es reset nyomvatartásos bekapcsolást többször is, hosszabb pihentetések után is.
Hiába próbáltam percekig kitartóan az F5-ös frissitgetést, nem tudtam sehogy elérni az admin felületet..Még talán egy 58-as tápjával ki fogom tudni próbálni, mert az van melóhelyemen, de nagy valószínűséggel nem a táp lesz a baja.
-
Misi_D
tag
válasz
Intruder2k5 #9479 üzenetére
Persze, ez alap - csak amikor már eljut az ember addig, h villog a led, s azt hiszed, nyert ügyed van, aztán ilyen apróságokon lehet megbotlani...
Ha nem tetszik, ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9462 üzenetére
Köszönöm a reklámot
Csak pontosítok:
A CTF bekapcsolása okozott hibát. (legalábbis nálam)
Két verzió közötti beállítás mentés-visszatöltés egy kicsit sántított.Azóta megjelent egy másik egy új verzió [link] Itt van Snowman58 összes letöltése.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz
Intruder2k5 #9474 üzenetére
Hát ez nem hangzik túl jól, de gondolom nincs mit tenni..
-
-
Kroni1
veterán
Az ASUS garanciális ügyintézése kb mennyi idő? Ezzel van valakinek tapasztalata?! Megtaláltam az edigital-os garilevelet, tavaly 11.24-én vettem, gondolom érdemes egyből az ASUS szervízbe vinni.. A papíron nincs semmi adat, majd rákeresek itt a topikban mindjárt hol lehet leadni.
-
Kroni1
veterán
válasz
Intruder2k5 #9471 üzenetére
Na megnéztem, a failsafe mód nem megy.. Sajnos nagyon kéne a rendes net tanuláshoz, erre pont most szarik be..
-
Akkor röviden leírom, hogy ez csak egy firmware helyreállító mód, tehát működni így nem fog a router. Ha egy vezetékes kliensnek beállítasz fix IP címet a 192.168.1.2 - 192.168.1.254 tartományból, alhálózati maszk 255.255.255.0, más beállítás nem kell, és a routernek működik a helyreállító módja, akkor kell tudnod pingelni a 192.168.1.1 címet, miközben a router power led-je villog. Ha ez így megvan, akkor én a tápegység hibájára tippelek.
-
Kroni1
veterán
válasz
Anonymus23 #9468 üzenetére
Az nem volna lényeg, ha ujra életre tudom kelteni..
De egyszerűen elérhetetlen.
Intruder: Köszi, erről a Failsafe módról még nem hallottam, egy próbát megér!
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Anonymus23 #9466 üzenetére
Nyilván, csak azért elszomorító.. Szerintem nem a táp, mert a elindul, ledek mennek, stb, bár ha nem meghalt teljesen hanem csak keveset ad akkor még az is lehet, de erre látok kisebb esélyt.
-
zsolt_64
senior tag
Kb ugyanígy halálozott el egy n18u-m. Egy dobásod még lehet, ha szerzel egy kompatibilis tápot, és kipróbálod. esetleg a táp ment el.
Ha viszont nincs egy éves és ennyire döglött akkor gari...
Bár ha a táp ment el akkor is gari...Én is a tizenéves wrt54gl-em vettem le a szekrény tetejéről és láss csodát...
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki megmakkant a gyári FW-vel használt 66 B1-esem. Reggelre a Wifi eszközök azt írták, hogy nincs net, de maga a hálózati csatlakozás még megvolt. Reboot, és már nem is állt fel a wifi. Gondoltam ránézek a PC-n, hát már a LAN eszközök sem mennek, a konfigurációs oldal is elérhetetlen. Próbáltam többször is resetelni, hosszabb időre pihentetni, de azóta semmi, az USB portja sem működik, a router.asus.com továbbra is elérhetetlen, 192.168.1.1-en próbálva szintén semmi, csak WAN és a LAN portok ledje világít, de elérhetetlen a router.
Találkozott már valaki ilyesmivel?! A reset gombon kívül van még valami amit ki tudnék próbálni h felélesszem?! Gondolom nem nagyon..
Az a szürreális dolog állt elő, hogy elővettem a szekrényből a kb. 12 éves, rég elfeledett 54Mbps-es TPlink routeremet, beállítottam a PPPoE-t (Digi1000 FTTH van) és tökéletesen megy. Az ASUS-t tavaly ilyenkor edigitalnál vásároltam, még nincs egy éves..
-
csabi10
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9462 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, HGG jó lesz akkor.
-
válasz
csabi10 #9461 üzenetére
DD-WRT nem tudom jelenleg milyen állapotban van RT-AC66U B1-re, de én azt sosem szerettem, és legjobb tudomásom szerint itt a fórumon az elismerten hozzáértők sem szokták ajánlani. Pozitívuma a mutatós GUI, de azon kívül tizen-sok éves fw létére örök béta maradt, és folyton tele van bugokkal.
Tomato by Shibby nincs az AC66U B1-re, sőt eddig semmilyen Tomato nem volt, most a napokban linkelt zsolt_64 egy béta verziót, de vannak még nyűgjei, többek közt a CTF NAT se megy benne, tehát 300Mbps netsebesség felett felejtős.
Merlin / HGG már kiforrottabb, szerintem jelenleg leginkább azt lehet ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
csabi10
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9460 üzenetére
RT-AC66U B1
-
-
-
csabi10
senior tag
Helló. Az összefoglalban találhattó Tomato by Shibby, RMerlin, HGG, DD-WRT firmware-k közül melyiket érdemes használni?
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9454 üzenetére
Erről már fórumoztunk itt, és beugrott egy kisérlet amit gyorsan össze is ütöttem.
Mivel az Inveteles előfizetésem, habár hivatalosan 100/30 "hajlamos" lényegesen többet adni 240/50 -ig
Ezért egy másik gépen beállítottam a router htop-ját. és azt lestem a speedtest.net töbszöri nyomkodása mellett (egy mási gépen).
Most a letöltés 220-ra jött ki, a routen 40-60 % terheltsége mellett.
Persze ez korántsem egzakt mérés, és a szemem ide-oda jojózott a két képernyő között.Mindenesetre megállapítható hogy legjobb esetben is csak 400 körüli az elérhető max. sebesség, ami még mindig a fele se amit DIGI-ből ki lehet préselni...
Jól tudom hogy Gyári/Merlin fw-n (CTF-el ) kijön a 850-950 ?
[ Szerkesztve ]
-
mprrpm
tag
válasz
zsolt_64 #9452 üzenetére
Tomato-t ebben a formájában nem szeretném használni + sebesség vesztés sem mellékes.
Újraindítani meg pláne nem szeretném pl. vannak saját fejlesztésű wifis órák a lakásban 3db ezeket ilyenkor mindig újra kell indítani mert elérhetetlenek lesznek.
Fűtésvezérlő IOT ( napi grafikont már szét is cseszte) a router vagy 3 perc mire újraindul és ismét felcsatlakoznak az eszközök, hőfokmérő termosztát alapjel rákötve, stb.[ Szerkesztve ]
MPETYA
-
zsolt_64
senior tag
válasz
nagyfejü #9453 üzenetére
Semmiben nem tér el a feltelepítése a Freshtomato más változataitól, nekem a vészbetöltővel sikerült, tehát a routert bekapcsoláskor a reset gomb hosszas megynyomásával a saját betöltőjébe léptetni.
Ez az eljárás már többször is le lett írva itt és más topikokban is... -
-
zsolt_64
senior tag
Mivel látom hogy Merlint sikerült feltelepiteni, esetleg megpróbálhatod a tomatot [link]
Figyelmeztetlek , ez egy kisérleti példány, de nekem most 17 nap uptime van.
Egy ismert hibája van: CTF bekapcsolása tilos.
Esetleg alternatív megoldásként, bár nem tudom Merlinben lehet-e ilyet, mit szólnál napi 03:00 órai reboot hoz ?
A Tomato-ban ezt pár kattintás beállítani... -
mprrpm
tag
Sziasztok!
RT-AC66U_B1 router kb. másfél éve használatba van a családban de egy probléma nem hagy nyugodni ami már az elejétől fogva bosszant.
1000 digivel (PPPoE kapcsolat) van kiszolgálva minden szuperül működik kb. 2-3 hétig akár 1 hónapig is. Ekkor nem lehet elérni a webes felületét az eszköznek de netet wifin és lanon keresztül továbbra is ad. Olyan eset is előfordul, hogy netet sem hajlandó szolgáltatni, ilyenkor újraindítást követően nem oszt IP-ket és csak a 2-3 újraindítást követően áll helyre a hálózat (ekkor jön asszony, gyerekek és rákezdenek tegyük vissza a régi TP-LINK router azzal soha semmi gond nem volt.....én meg felrobbanok).
Jelenleg MERLIN van fönt, próbáltam már gyárival a probléma ugyan az.
Hálózat: 1db 8-as switch, 2db TP-link WDR-3600 switch módban 1NAS(folyamatos torrent), 3 pc , 5-6 wifis mobil, tab, 5 tv lanon, hálózati nyomtató, 2db wifis eszköz (ESP32 fűtésvezérlő, valamint ESP32 lakásfelügyeleti mindenes).
Saját tápegységét cseréltem ráadásul erősebbre(4 A), valamint csak magába is volt használva a 4lan portjával mondván sok a rajta logó eszköz de a probléma megmaradt.
Log-ba nem látszik semmi.[ Szerkesztve ]
MPETYA
-
kzkz
őstag
Ha valaki Asus RT-AC66U B1 esetén mesh hálózat kiépítésén gondolkodik, akkor az Asus RP-AC-55 repaeter-rel kiterjeszthető a hálózat csak a legújabb firmware-t kell rátenni. Így félárból megvan, mintha még egy routert vennénk. Kipróbáltam, működik, bár nem volt túl egyszerű és gyors összelőni, de most már megy, és stabilnak tűnik egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
alasoh
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9447 üzenetére
Hát nem lesz egyszerű kiszűrnöm... De megpróbálom. Köszi
-
-
alasoh
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9445 üzenetére
FTTB. Merlin van rajta ha az "segít" megnézni a port sebességét?!
A WAN portra olyankor a státuszában, a router főoldalán 100 MB-t ír. Ha normálisan működik akkor 1 Gbps-t. -
FTTB vagy FTTH? Lehet a csatlakozó is rossz, ami be csatlakozik a router wan portjába. Jó lenne látni, hogy ilyenkor vajon a port sebessége is leesik 100 megabitre vagy az marad gigabit, és csak az elérhető sebesség csökken. De gyári firmware-ben erre sajnos tudtommal nincsen mód.
-
alasoh
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9443 üzenetére
Gondolod? Ha az lenne a rossz, akkor csomagokat is dobálna szerintem és nem lenne 1-3 napig fullos a kapcsolat, nem? De persze lehet, hogy igazad van.
A kábel, kábelcsatornában megy, nincs mozgatva soha, elvileg nem törhetne el. Nincs is nagyon hajlítva, nincs derékszögben vezetve sehol...
Én még a szolgáltatóra gondoltam, hogy esetleg valami miatt leveszi a sávszélességet egy idő után, de miért tenné?! Illetve mikor rákérdeztem a szabvány választ adták, hogy a végpont utáni router beállításért nem felelnek bla-bla... Igazuk van mondjuk. Ebből viszont arra következtetek, hogy Ők nem korlátoznak. -
-
alasoh
aktív tag
Sziasztok!
RT-Ac66U_B1 routerem van.
Kb. 2-3 hete vettem észre, hogy a WAN sebesség 1-2-3 naponként visszaesik 100 MB-re az 1 Gbps-ről. (Digi 1000 netem van)
Ha újraindítom a routert akkor újra 1 Gpbs a sebesség néhány napig. Speedtest is alátámasztja.
Találkozott már valaki hasonlóval?
Köszönöm a válaszokat! -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nem lehet a router menüjében valahol a lokalizációt átállítani?
Anno valamelyik TPLink routerében lehetett, és talán ha Braziliára állítottad, akkor magasabb volt a wifi sugárzási jele. Ott többet enged meg a szabvány alapon.[ Szerkesztve ]
-
alex73
tag
válasz
Intruder2k5 #9439 üzenetére
Win alatt jártam úgy hogy az istennek se lehetett leválasztani . Maradt a kihúz és kész. Linux alatt azért lecstolást választom. Csak ugye itt nem tudtam. Hogy SSH vagy mi a szösz alatt választom le a meghajtót vagy mennyire érzékenyrá ha ez nem történik meg.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
gabenn4241 #9429 üzenetére
Igen, legalábbis állítottam már be 66b1-et, és sokáig használtam más Asus routereket e3372-essel.
Át kell állítani a WAN-t USB-re, az USB-modem képernyőjén az országot és a modem típusát egyébre, és mennie kell -- kb. 20 Mbps-mal.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Corsa02
őstag
válasz
N.otorious #9432 üzenetére
Nekem ezt az egész Port Open/Close dolgot az oldotta meg , mikor kivetettem a NAT mögül a Diginél a szerződésem...tehát Public IP-t kaptam, máshogy nem ment.
The Truth Is Out There --->
-
lasse001
senior tag
válasz
N.otorious #9432 üzenetére
Nekem megy a kamera progi is. 1 éve sokat játszottam vele. De már nem emlékszem mit csináltam vele. De több portot is nyitottam.
-
N.otorious
senior tag
válasz
lasse001 #9431 üzenetére
Én is ilyen hibával küzdök, de az az érdekes, hogy pl. a risztómra beállított port : open, de ugyan azzal a beállítással a kamerám portja close. És nem is tudom elérni távolról. Ilyen hibám van a nest termosztáttal is.
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
gabenn4241
tag
Sziasztok, rt-ac66u_b1 routert használ valaki huawei e3372 lte modemmel!??? Nem tudom sehogy életre kelteni, géppel működik a modem, de a routerrel nem sikerül. Valaki tud segíteni, hogy mit kell beállítani hozzá?? Köszi előre is a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #9421 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Azt nálem nem engedi. A duplikálás és az áthelyezés halványszürke. -
-
Tibric
tag
válasz
MaCS_70 #9417 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Felraktam az entware-t meg mc-t is, megy jól.
Ez már kicsit OFF: Mc-ben egy dolog zavar nem tudok billentyűvel navigálni, a fel le billentyűkre egyáltalán nem reagál.Egerészni kell azzal megy rendesen.
A kitty az mi lenne? Nem is indul semmi így ezzel a paranccsal illetve opkg install is azt mondja unknown package. -
-
woodworm
veterán
Ha nem mennek a parancsok fejből, akkor WinSCP-vel is lehet rendezkedni módjával.
-
modflow
veterán
válasz
Intruder2k5 #9412 üzenetére
Köszi, akkor átmegyek oda.
Minden jót!
-
woodworm
veterán
válasz
nagyfejü #9408 üzenetére
mv --help
Használat: mv [KAPCSOLÓ]… [-T] FORRÁS CÉL
vagy: mv [KAPCSOLÓ]… FORRÁS… KÖNYVTÁR
vagy: mv [KAPCSOLÓ]… -t KÖNYVTÁR FORRÁS…
A FORRÁST átnevezi a CÉLRA vagy több FORRÁST egy CÉLKÖNYVTÁRBA helyez át.[/M]
[M]A hosszú kapcsolók kötelező argumentumai a rövid kapcsolókhoz is kötelezők.
--backup[=CONTROL] minden létező célfájlról biztonsági mentést
készít
-b mint a --backup, de nem fogad el argumentumot
-f, --force nem kérdez felülírás előtt
-i, --interactive felülírás előtt kérdez
-n, --no-clobber ne írja felül a meglévő fájlokat
Ha a -i, -f, -n közül többet is megad, akkor csak az utolsó lép életbe.
--strip-trailing-slashes eltávolítja a befejező per jeleket minden
FORRÁS argumentumról
-S, --suffix=KITERJESZTÉS a biztonsági másolat szokásos kiterjesztésének
felülbírálása
-t, --target-directory=KÖNYVTÁR minden FORRÁS áthelyezése a megadott
KÖNYVTÁRBA
-T, --no-target-directory a CÉL kezelése normál fájlként
-u, --update csak akkor helyezi át, ha a célfájl régebbi,
mint a FORRÁS, vagy ha a célfájl nem létezik
-v, --verbose elmagyarázza, mi történik
-Z, --context a célfájl SELinux biztonsági kontextusának
beállítása az alapértelmezett típusra
--help ezen súgó megjelenítése és kilépés
--version verzióinformációk megjelenítése és kilépés[/M]
[M]A biztonsági másolat kiterjesztése „~”, hacsak nincs megadva a --suffix vagy
a SIMPLE_BACKUP_SUFFIX használatával. A verziókövetés módját megválaszthatod a
--backup kapcsolóval vagy a VERSION_CONTROL környezeti változó segítségével.
Az érvényes értékek a következők:[/M]
[M]none, off nem készít mentést (még a --backup megadása esetén sem)
numbered, t számozott mentést készít
existing, nil számozott, ha már létezik számozott változat, egyébként
egyszerű
simple, never mindig egyszerű biztonsági mentés[/M]
[M]A(z) GNU coreutils online súgója: <http://www.gnu.org/software/coreutils/>
A(z) mv fordítási hibái a <http://bug.openscope.org/> címen jelenthetők.
Teljes dokumentáció itt: <http://www.gnu.org/software/coreutils/mv>
vagy helyileg elérhető: info '(coreutils) mv invocation'[ Szerkesztve ]
-
Tibric
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy 500as HDD ext4, a routerre kötve. (AC66U-B1)
Szeretnék rendezkedni rajta hdd-n belül. pl.: torrent letöltött mappájából kivenni áthelyezni a fájlokat stb.
Sambán hálózaton próbáltam pc-ről, de baromi lassú. Egy nagyobb fájl áthelyezés rengeteg időbe telik.
Mit kellene használnom file kezelésre hogy elfogadható sebességgel tudjak pakolászni rajta?
Válaszokat előre is köszönöm! -
tibike8
őstag
Nincs mit. Nekem amúgy - az én igényeimnek - nem is igazán hiányzik a NAS. Egy a bibi így, hogy nagyon lassú a felmásolás a HDD-re, ha a routeren van. De ha valami nagyobb méretűt rá akarok tenni, átdugom a PC-re.
-
alex73
tag
Köszönöm!
Akkor egy 2,5” 2Tb-os külső hdd Ext4-re formázva jó lesz.Így akkor van időm egy válalható NAS-ra gyűjteni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Enterprise 128 help!!!!
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Nintendo Switch 2
- Canon EOS DSLR topic
- AI: Európa lemarad, nincs elég adatközpont
- Gyúrósok ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- GF63 Thin 11SC 15.6" FHD IPS i5-11400H GTX 1650 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest