-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
Közben már felkerült.
Verzió 3.0.0.4.384.81049;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz szasanyi #8863 üzenetére
Ha csak simán UTP kábellel összekötöd az Asus routert a PC-vel, akkor nem oszt neki IP-t?
Nem kell, hogy neten legyen a router.Még ha nincs is neted de kaptál IP-t a routertől, akkor még ha nem is tudod, hogy milyen IP-n van a router, akkor parancssorból kiadva az IPCONFIG /ALL parancsot meg tudod nézni, hogy milyen IP-n van a router, és böngészőbe azt beírva be kell jönnie.
Ha nagyon nem akar menni, akkor én egy resettel kezdeném a routeren, ki tudja mi van benne az agyában...
;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz farkas-j #8836 üzenetére
Az a progi nekem megvan, vagy 7-8 éve vettem meg lifetime licensszel, és párszor próbáltam felrakni, de olyan szinten belassult minden, hogy törölni kellett.
Lehet, hogy már jobb, vagy nem vártam ki a program "tanulási időszakát", de a torrent nekem amúgy is másik gépen fut (amikor nincs kilőve), és tudtommal ez a progi csak az adott gépen optimalizál.;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #8834 üzenetére
Na rálestem távolról, Cisco EPC3208, és ezek az éppen aktuális értékek:
Még egy plusz infó:
Egy telefon van még rákötve. Az mondjuk a másik, hogy volt egy korábbi modem, aminél a telefon önálló életre kelt, azaz random módon vonalat nyitott és a kihangosítón hallatszott Ezzel a modemmel már nem csinálja.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz Intruder2k5 #8833 üzenetére
Most nem vagyok otthon de meg fogom nézni.
Az Inviteles fórumban raktam anno fel screeneket a jelszintekről és az ottani szakik véleménye alapján teljesen rendben vannak mind a le és mind a feltöltési irányban. (de erre is ránézek megint).A hiba reprodukálása:
Az a baj, hogy full random jön elő a hiba, azaz nem tudom azt mondani, hogy na, amikor ezt meg ezt csinálom, akkor elszáll, mert pl van, hogy rajta felejtem a torrentet és úgy játszom, és mégsem dob ki egész este, de van, hogy szinte azonnal kivág a játék és elmegy a net, és ugyanígy van, hogy sima normál netezésnél is előfordul, hogy elszáll az egész. Nem vagyok hardcore torrentező, a feltöltés is le van korlátozva 50%-ra (asszem összesen 200 kapcsolat van engedélyezve, bár ez lehet sok is, meg kell néznem mennyi az annyi).Mint írtam ez már a 3. router, a gamer gép is full új (18 decemberi).
A modem az tudtommal csak modem, nem natolt hálózat mert kb 1,5 éve fix (azóta szívok kb) ugyanaz az IP-m és kívülről is elérem.
-
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, vagy ötletet, hogy mi lehet a gond.
Az alapfelállás:
Adott egy ASUS RT-AC66U B1 router + gyári mindig legfrissebb firmware.
Invitel kábeles net (100/8) ami sebességben jön rendesen, ping olyan 16 ms körül szokott lenni.
Amik rajta vannak:
1 gamer PC, 1 NAS PC (ezen fut torrent qBittorrent), van egy TP LInk WDR4300 AP-nak beállítva (kábelen). 2 db okos TV (wifi + kábel), 2 mobiltelefon.A gondjaim:
1., Az egyik, hogy több esetben megszakad a net, pl nagyobb overloadnál, de van hogy simán játék közben (fullra kikpacsolt torrentnél) van, hogy 1-2 másodpercre, de van, hogy fél/1 percre is elmegy a net. Amikor fél-1 percre elmegy a net, olyankor a routerben is azt írja, hogy nincs net és a szokásos szöveg "Az ISP DHCP funkciója nem működik megfelelően" szöveg, majd egy idő után magától észhez tér. A modemen minden led a normál működésnek megfelelően villog.
Többször kihívtam már az Invitelt, de max annyi volt, hogy cserélték a modemet, szerintük minden rendben van.
Az Inviteles topikban azt mondják, hogy ez Invitel gond, mivel 8 csatornán tud a modem kezelni, de az Invitel elvileg 16 csatornán forgalmaz, és akkor szakad meg ilyenkor a net, amikor vált a két 8-as sáv között, mer az egyik nyolcas sáv betelik. Ezt említettem a szerelőnek, de csak terelt, erre nem mondott semmit.2.,
A másik amit észre vettem, hogy pl fenn vagyunk TS-en, és ha pl ilyenkor leállítom a torrentet a NAS PC-n, akkor a hang elmegy a TS-en vagy betorzul az egész, mint amikor "elfogy a net".A kérdésem:
Létezne az, hogy erre a (szerintem) nem túl hardcore felhasználásra is kevés lenne a router?
Valami ötletetek vagy javaslatotok?;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz krealon #8727 üzenetére
Ennek a funkciónak van egyébként érdemi haszna?
Értem ez alatt, hogy ha én játszanék, akkor közben valóban alacsonyabb prioritása lesz a többi forgalomnak?B1 van nekem is, bekapcsoltam volt egy hónapig, de nem vettem észre jellemző javulást vagy változást. Lehet, hogy csak számokban látszódott volna a változás, és érzetre nem feltűnő, de akkor is...
-
Anonymus23
veterán
A színre szín nekem is megvolt pl egy kábelnél, mégis csak 100 Mbites kapcsolat volt, vagy szakadt a kábel valahol behúzás során, vagy hosszú volt neki a 15-20m valamiért. Ezek már 10 éves kábelek (vagy régebbi) voltak, pedig Cat5e volt mind felirat alapján.
A kisebb "gyári" Cat5e kábelek nálam 99%-ban hozzák a gigabitet, de a régebbi szerelt kábeleknél valamiért volt pár ami elbukott. Vettem "gyári" 15m-es kábelt, azzal megy a gigabit.
Én ezt a sorrendet szoktam szerelésnél használni!
Értelem szerűen az egyenes bekötést!
Ez ugyanaz mint a tied csak fordítva, bár kérdés, hogy te honnan nézed a csatit[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest