- Bukósisak, az életmentő extra!
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Cég felvásárlás - Volt már benne részetek munkavállalóként?
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Üdv! Írjátok már bele az összefoglalóba, hogy elcseszettül lassan áll fel a router kikapcsolt állapotból és a reboot is röhejesen sok idő! Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
kzkz
őstag
válasz
Intruder2k5 #9289 üzenetére
"RT-AC65P és az RT-AC57U"
Ezek úgy látom nem tudják a Mesh hálózatot, az RT-AC66U B1 viszont igen. Már ha számít valakinek -
kzkz
őstag
válasz
tamas.nick #9288 üzenetére
A QoS, AiProtection, és egyéb ilyenek be vannak kapcsolva nálad?
-
válasz
zsolt_64 #9293 üzenetére
"Az általad emlitett hardcore torrentezők a routeren futtatják a torrentklienst ? mert úgy érthető a cpu szétterhelése."
Nem, de így is érthető, pont azért mert nincs HW NAT, és nagy a sebesség, sok a kapcsolat. Routeren nem lehet hardcore torrentezni."a valós-hardweres CTF-el kapcsolatban:A valós ctf-gyorsabb pinget produkál ? a kérdés alacsony és magas forgalomra vonatkozik..."
Erre inkább a "gémerek" tudnának válaszolni, én nem szoktam ezt figyelni. Sosem játszom, így amíg a böngészést nem akadályozza, addig nem érdekel a ping. De egyébként nem hiszem, hogy a HW NAT-nak kihatással kéne lennie a pingre. Persze ha csak szoftveres NAT van, és nagyon le van terhelve a SoC, akkor nyilván a válaszidő is megnő, de azt gondolom magas fogalmi terhelés esetén egyébként is megnő a ping, HW NAT ide, vagy oda. Ha viszont nincs forgalom, nincs SoC terhelés, akkor szoftveres NAT esetén sem fog a router miatt nőni a ping. Ez így logikus szerintem. -
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9289 üzenetére
Elolvastam a későbbi válaszaidat is,most már tisztább a kép
A CTF szoftveres megoldása egybecseng azzal a tapasztalatommal amit itt korábban leirtam az acu66b1 re megirt freshomato összeomlásáról ha bekapcsolom a CTF-et. Ettől eltekintve kifogástalanul működik.
Offtopic:
Az általad emlitett hardcore torrentezők a routeren futtatják a torrentklienst ? mert úgy érthető a cpu szétterhelése. Csak azért irom,mert most tettem át pi4-re a torrent/nas funkciót, ez érdekes módon egybeesett a n18u elhalálozásával, igy lettem 66u tulaj.
De sem a cput nem tudom kihajtani 5-15% többre, sem a kapcsolatok száma sem magas 300-500.
Úgyhogy eszméletlen tartalék van szvsz most a routerben.
Még egy kérdés a valós-hardweres CTF-el kapcsolatban:A valós ctf-gyorsabb pinget produkál ? a kérdés alacsony és magas forgalomra vonatkozik...[ Szerkesztve ]
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9291 üzenetére
Köszönöm!
Ilyen felhasználás nálam nem lesz. -
válasz
tamas.nick #9288 üzenetére
A probléma csak akkor jelentkezik, ha extrém módon torrentezel. Attól, hogy van 10-20, 50 torrented seed-ben, amikből felmegy naponta 100-200GB adat, nem lesz gond. De van ott a Milyen routert? topikban néhány hardcore torrent júzer is, akik folyamatosan küzdenek a helyezésekért nCore-on a TOP10-ben, több-ezer torrentet futtatva, naponta akár 1-2TB adatot visszaosztva, igazából ez a panaszáradat is tőlük indult. Ha Te is így csinálod, akkor igen, vegyél másik routert, de normál használatra elég lesz az RT-AC66U B1 is.
-
-
válasz
zsolt_64 #9287 üzenetére
Azért ne vágd le a mondat elejét, mert az is lényeges.
"Mindkettő minimális terheléssel kihajtja az 1Gbps netet, ami sajnos az RT-AC66U-ról nem mondható el."
Szóval egy speedtest-en, és normál használat mellett az RT-AC66U B1 is kihajtja a Gbit-et, de pl. erős torrent terhelésnél, több-száz szálas letöltés esetén akadhatnak gondjai. Sajnos a zárt BroadCom driverek miatt a router pontos működése nem ismert, de szárnyra keltek olyan infók, miszerint ezen BroadCom ARM alapú routerek (RT-AC66U B1, RT-N18U, RT-AC68U, RT-AC56U, stb...) NAT gyorsítása - vagyis a CTF - csupán szoftveres megoldás, és ezt erősítik a fentebb látott tapasztalatok is, hogy komolyabb sebesség mellett a SoC terhelése 100% közelében jár.
A másik két említett ASUS, az RT-AC65P és az RT-AC57U, valamint az általam is használt Xiaomi nem BroadCom, hanem MediaTek alapú vasak, ezekben valós hardveres NAT funkció van, ezért is tudja 5-10%, vagy akár kisebb SoC terheléssel abszolválni az 1Gbps tempót.
[ Szerkesztve ]
-
tamas.nick
aktív tag
Pár hónapja vettem meg az AC66U B1-et, mert a milyen routert vegyek topikban sokáig csak ezt a típust ajánlották, most meg az utóbbi időben már nem ajánlják a gigabites nethez.
Hamarosan tervezek beszerezni egy NAS-t torrentezéshez, szerintetek passzoljam el a routert és vegyek másik típust?Csináltam egy mérést is, Digi 1000-es netem van: [KÉP]
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9281 üzenetére
kihajtja az 1Gbps netet, ami sajnos az RT-AC66U-ról nem mondható el.
Hoppá ezt nem tudtam, elkeseritő de mégis mennyit tud az 1GB-ból ?
és miért ? ott a két mag/1GHZ és CTF ? -
deflex
tag
válasz
Akkor most a RT-AC66U-B1 helyett a RT-AC65P ajánlott?
Az utóbbi jobban teljesít gigabiten? -
válasz
netcore #9282 üzenetére
Minek jobb? Nekem Xiaomi Mi R3G van, aminek a hardvere majdnem megegyezik az ASUS RT-AC57U-val, az is zökkenőmentesen átviszi a Gbit-es DIGI netet, minimális terheléssel.
Speedtest mérés link + screenshot
Az RT-AC65P ettől erősebb vas. Na de befejeztem az OFF-ot, ha van még kérdés akkor Milyen routert? topik.
[ Szerkesztve ]
-
netcore
tag
válasz
Köszi, esetleg ami az elsőnél jobb? nem akarok évente cserélni
Üdv Laci
-
netcore
tag
válasz
Intruder2k5 #9279 üzenetére
igen gigás
esetleg cserélnem kellene másikra a routert?van valami bevált ettől is jobb típus?
kb 10-15 eszköz van fixen felcsatlakozva, nas 0-24 ipkamerák stbÜdv Laci
-
-
v.tom
őstag
Sziasztok,
Van egy RT-AC66U_B1-em, amin a legfrissebb merlin FW van fent. Van egy beépített WOL (wake on lan) funkciója, ami ha jól látom annyit tud, hogy parancsra felébreszt a hálózaton egy adott eszközt (persze ha az eszköz támogatja a funkciót).
Nos, döcög nálam egy microserver a hálózatban (Win10), amit többek között használok DLNA megosztásra is. Jelenleg 7/24-ben fut, de néha jó lenne pihenni hagyni is, azonban a DLNA kliensek (pl. TV) nem képesek felébreszteni a gépet, kézzel pedig macera.
Nem tudtok véletlenül valami olyan megoldást, amivel a router fel tudja ébreszteni a gépet automatikusan valamilyen trigger hatására?
Üdv,
v.tom[ Szerkesztve ]
-
Ha szeretnéd, hogy esetleg Windows alatt is szerkeszthesd a HDD tartalmát, akkor NTFS. Ha nem, akkor ext4 -- mégiscsak az a Linux sajátja, és ha telepíteni akarsz rá, akkor erre lesz szükség.
Használati különbséget egyébként nem fogsz tapasztalni köztük. Nálam hangyányival gyorsabb az NTFS, és teljesíményigény-beli különbséget nem tapasztalok.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Tibric
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy HDD-t is kötni a routerre és az lenne a kérdésem hogy milyen partíciót ajánlotok amivel stabilan és gyorsan fog üzemelni? -
alex73
tag
válasz
Intruder2k5 #9248 üzenetére
Nekem a gyári FW van fent mert családi dolgok lefoglalják az energiáim.
De a HGG ről az alábbit olvastam wi-fi ügyben.
ALWAYS CHOOSE A MANUAL CONTROL CHANNEL ON BOTH 2.4 AND 5GHZ BANDS (http://ROUTERIP/Advanced_Wireless_Content.asp) *
* *
********************************************************************************************************************************************
POWER SLIDE: - http://ROUTERIP/Advanced_WAdvanced_Content.asp
===========
These are the new TX Power level reference values:
1% => 30mW (13.2dBm + 1.5dBm[AG] = 14.7dBm)
25% => 119mW (19.2dBm + 1.5dBm[AG] = 20.7dBm)
50% => 251mW (22.5dBm + 1.5dBm[AG] = 24dBm)
75% => 531mW (25.7dBm + 1.5dBm[AG] = 27.2dBm)
100% => 1000mW (28.5dBm + 1.5dBm[AG] = 30dBm)
By default the FW powerslide is set to 50% (24dBm), for more information about txpower usage please read:
http://quantenna.wpengine.com/wp-content/uploads/2016/08/80211nPowerSettings.pdf
NOTE: This FW will increase wireless signal strength RSSI by 10-24dbm over stock/other FWs on 2.4 and 5GHZ bands, depending on router model.
ENHANCED MODE / MAXIMUM COVERAGE option (only available on FW version >= 380.57) can be used to gain an extra ~7-12dBm (2.4GHZ) / ~3-5dBm (5GHZ). -
Kroni1
veterán
válasz
ArthurShelby #9270 üzenetére
Azt is próbáltam, PPTP szervert létrehoztam a FAQ alapján, de vagy nem jól állítottam be, vagy tényleg a TM-el lesz valami de azzal sem ment.
Most próbálgatom még a settings.json-t de nem fűzök hozzá reményeket.. Igazából nem élet halál kérdése, csak a kiváncsiság vezérelt, örültem volna ha meg tudom oldani.
-
Kroni1
veterán
válasz
Intruder2k5 #9267 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
Én is azt néztem, h Zsoleszhun topiktársnál az alsó sorban a 9091 nem megfelelő, de a felette levőnél látszik, hogy a belső IP-nél kisatírozta a cím végét.
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Intruder2k5 #9266 üzenetére
Azt csak kitöröltem, de írhattam volna 192.168.0.xxx-et
¯\_(ツ)_/¯
-
Igen, ezt én is gyanítom, hogy a hiba most nem a routerben lesz. Próbáld meg a transmission settings.json file-ban az rpc beállításokat változtatni. Pl. a white-list ha ki van kapcsolva, akkor engedélyezd, és adj meg mellé IP címnek *.*.*.* értéket, így elvileg minden IP címről be kell engedjen. Ha ez sem segít, akkor így hirtelen passzolok, marad erre is valami szaktopik.
-
válasz
Zsoleszhun #9264 üzenetére
Ezt nem tudom, hogyan működhet nálad, mert hibásan van kitöltve. Eleve azt nem értem, hogy fogadta el ezt a beállítást... Pl. ott az alsó mező, a forrás IP, ahova IP címet lehet megadni. Ez arra szolgál, hogy csak egy adott IP címről engedje a kapcsolatot a router, mondjuk megadhatod ide a munkahelyed fix IP címét. Ezzel szemben most egy portszám van oda beírva, aminek a formátuma ugyebár eltér az IP címtől. Ha üresen hagyod, akkor minden IP címről beenged. Aztán a felette lévő belső IP címnek is hiányzik az utolsó tagja, így ismeretlen a cél eszköz IP címe.
-
Kroni1
veterán
válasz
Zsoleszhun #9264 üzenetére
Köszi! Nekem sztem nem pont így van, még ezt megpróbálom. De sajna belsőn se érem el, sztem a Nas-on a tm valami autentikációt hiányol vagy ilyesmi, de ez egy wd mycloud és nem hivatalos, hanem félig meddig mókolt transmission, nincs benne semmi ilyen beállítási lehetőség. Gyanítom, h ezért nem megy.
-
Kroni1
veterán
válasz
Intruder2k5 #9262 üzenetére
Ez a Nason futó transmission, nem a routeren fut. A nas ipjére beállitottam a port forwardot, és amíg a public ip-vel a 9091-en próbálom elérni megy. De amint a ddns cím és 9091 úgy nem találja a szervert. Próbáltam belső hálózatból és külső mobilnetről is mindenhol ugyanezt produkálja...
-
-
Kroni1
veterán
Igen, publikus a WAN IP-m, és ha újraindul a router akkor mindig másikat kapok. És az az érdekes, hogy ha ezt az ip-t írom be távolról a :9091-es kiegészítésről akkor minden oké, de ha routerben mellérendelt asuscomm-os dns nevet és a 9091-et, akkor a TM felület ugyan bejön, de connection failed van a servernél. Ezt nem értem, úgy gondoltam, h mennie kéne, de valami gondja van vele. Ha lekérdezem az ASUS linkjén a ddns-t akkor is a külső publikus ip-re mutat, tehát elvileg jól van beállítva, nem tudom mi lehet a baj
-
Üdv!
Na várjunk... A DDNS csak az IP címet helyettesíti, ha rendesen lefrissült, és a saját IP címedre mutat, akkor az már nem lehet a hiba oka.
Ugye tegnap a DIGI topikból indultunk, így első kérdés, hogy a WAN IP címed publikus? Tehát amit a routerben látsz WAN címet az nem 100-al kezdődik, és egyébként megegyezik azzal a címmel amit itt látsz?
Második kérdés, ha beírod parancssorba, hogy nslookup ddns_cimed akkor ugyanazt az IP címet kapod válaszul, amit a fentebbi linken látsz?
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Az asuscomm.com os dinamic dns-t szeretném arra konfigurálni a gyári fw-s 66u B1 routeremen, hogy mobilnetről is elérjem az otthoni NAS-omon a Transmissiont. Ha a 9091-es portot megnyitom, és a publikus IP után beírva próbálom távolról akkor egy darabig megy, de ugye a szolgáltalónál változik a cím amit kapok, ez nem jó megoldás. Megadtam egy egyedi nevet az asuscomm-os résznél, és a port is meg van nyitva a nason, de nem megy tökéletesen az elérés. A Transmission felülete bejön, de Connection failed-el a serverhez nem tud csatlakozni.Tudna valaki segiteni h miért nem jó, vagy mit kéne még beállítani, hogy menjen?
[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
A JFSS tartalmát azt hiszem pont nem, de nem nehéz rákaasztani samba megosztást, vagy ftp-t,igy könnyen kimenthető,de azon kivül minden más beállitást amit a saját felületén keresztül beirsz azt elmenti.
Sosem használtam jffs-t, nekem most egy "elfekvő" 8GB usb pen van bedugva a usb2-be,azon van az entware, azt meg megosztom sambával , igy látom kivülről is.
Szerintem az usb biztonságosabb megoldás, nagy méreg elvesziteni a keserves munkával összáellitott scripteket... Aztán mekkora is a JFFS ? 64 MB ennél aztán bármelyik reszli usb nagyobb. mivel iras nemigen történik rá ezért gyakorlatilag örökéletű.
[ Szerkesztve ]
-
deflex
tag
válasz
zsolt_64 #9255 üzenetére
A LED nem izgat, ha minden más jól működik. A CTF már érdekelne, bár most még nincs rá szükségem. Majd ha több időm lesz tesztelem. A beállítások mentésével nem tudom pontosan mi kerül mentésre. Nekem a JFFS aktív, entware is telepítve, + 1-2 sript is dolgozik. Ezek mind mentésre kerülnek, és visszaállíthatók?
-
zsolt_64
senior tag
A router spájzban van,és most néztem meg,nekem világit.
Kétszer megpróbáltam CTF bekapcsolni, egyszer még nvran törlés után is, de összeomlott, és csak a vészhelyzeti betöltővel tudtam életre kelteni, úgyhogy felhagytam a kisérletekkel.
Mondjuk nincs gond, mert a kimentett beállitásokat simán visszatöltöm, és jó is...
A Freshtomatoban az admin felültetn van valami led állitgatási lehetőség,de sos próbáltam.
Ja és az Asus oldalán a magyar leirásban forditva vannak a led-ek leirva[ Szerkesztve ]
-
deflex
tag
válasz
zsolt_64 #9135 üzenetére
Szia!
Feltettem én is a linkelt Tomato-t. Eddig teljesen rendben működik. A CTF nincs bekapcsolva.
(Nincs gigabtes netem). Ami kicsit fura, (de nem lényeges) hogy a power led 1-2 óra működés után már nem világít (a többi ledet nem érinti). A router újraindítása után ismét világít 1-2 óráig. Egyenlőre ennyi, ha lesz valami említésre méltó jelzem.
U.I: Egyébként próbáltad már újra bekapcsolni a CTF-et? Én a sok időt igénylő konfigolás miatt nem kísérleteztem. -
válasz
modflow #9246 üzenetére
Ne a százalékértéket nézd, hanem a teljesítményt. 100 mW a 2,4 GHz-en megengedett maximum. A besugárzott kör sugara elméletben a teljesítmény négyzetgyökével arányosan változik.
400 mW (ami ugye elvben kétszeres sugarú kört jelent a 100 mW-hoz képest) az az érték, amit maximálisnak szoktunk ajánlani, mert fölötte már interferenciák keletkezhetnek a készüléken belül. (Bár van, aki 1 W-on használja, és jó neki.)
De figyelj oda nagyon! Csak akkor növeld a teljesítményt, ha azzal mást biztosan nem zavarsz!
MaCS
-
-
modflow
veterán
N12D1-re van HGG?
-
modflow
veterán
válasz
Intruder2k5 #9244 üzenetére
Értem, akkor ha valaha egyszer visszakapom a routert felteszem én is és kipróbálom.
De akkor hány %-ra ajánlott tenni, hogy stabil legyen és jó is? 60 %??De amúgy mi alapján jött az a jogszabály? Valami oka csak lehet, nem??
-
válasz
modflow #9243 üzenetére
"De vajon a gyártó miért gyárt valami jót, hogy aztán fele teljesítménnyel dobja piacra???"
Mert jogszabályok korlátozzák, nem minden országban engedélyezett 1000mW EIRP, pl. kis hazánkban is csak 100mW a szabályos."Ha gyári erősség fölé állítjuk, akkor nem kap az ember 1 nap után agyrákot vagy valami???"
Még ha a maximum 1W-ra állítva is járatod, akkor is negyede, fele egy mobiltelefon 2-4W-os maximális teljesítményének, ráadásul azt a fejedhez szorítva használod. Amúgy meg 1W-on nem is ajánlott használni, állítólag 70-75% fölött már előfordulnak stabilitási problémák. -
Tibric
tag
-
válasz
Intruder2k5 #9236 üzenetére
Ha nincs megengedve a Dual WAN, akkor is működik a legördülő menü, és az egyetlen WAN-port üzemmódját lehet itt beállítani.
Kissé félrevezető a lap elnevezése...
MaCS
-
Tibric
tag
Jó minden!
Ez valami DSL modemként funkcionáló firmware lehetett. Azért nem evett meg semmit a WAN-ban.
Köszi mindenkinek! -
Tibric
tag
-
-
-
Tibric
tag
Nos egy másik gépen csinálom ma ismét a HGG-t és kikapcsoltam tűzfalat és vírusirtót is.
Így a beállítási felület sebessége teljesen normális. (egyedül a quick wizard az internet connection menüben hasal el 10percre megint, de inkább kihagytam az egész wizardot)
Ami továbbra is kérdés, hogy primary WAN portnak tényleg nem tudom a WAN portot kiválasztani?
Vagy valami alapvető beállítást bénázok el?[ Szerkesztve ]
-
A HGG a gyári AsusWRT némileg kibővített változata, a gyári funkcióknak pontosan úgy, tehát azonos funkciókkal, azonos sebességgel kell működniük, mint az alaprendszerrel, de több perces várakozási idők semmilyen esetben, semmilyen rendszerrel nem fordulhatnak elő.
És igen, a wifi teljesítményének növelése a HGG privilégiuma.
MaCS
-
Tibric
tag
válasz
Intruder2k5 #9230 üzenetére
Bitdefender vírusírtó és sima win tűzfal.
Holnap kikapcsolok mindent és megnézem. -
-
Tibric
tag
Sziasztok!
Olvasgattam milyen routert vegyek és végül ma vettem egy AC66U_B1 -et.
Mivel célom volt a jelerősítés így még mielőtt megérkezett a router már beszereztem hozzá a HGG-t.
Sikerült is feltennem, viszont lenne pár kérdésem azokhoz akik HGG-t használnak.1. Mindenkinél sokkal lassabb a gyári fw-nél? Némely beállításra perceket kell várni.
2. Az első kezdeti beállításnál a kapcsolat felismerésénél legalább 10 percet kellett várnom mire tovább lépett a következő pontra. Próbáltam csatlakoztaott wan-al és anélkül is.
3. A wan-jára nem tud csak dsl-el csatlakozni?
Csak úgy tudtam működésre bírni dhcpvel hogy a lan1-re állítottam a WAN-t. Ez normális így?
Néha le is fagyott... Most visszaraktam a gyári fw-t kicsit csalódottan de azért nem akarom feladni.
4. Csak a HGG tud jel erősítést esetleg más fw van ami tud?
A válaszokat előre is köszönöm! -
válasz
nagyfejü #9226 üzenetére
Tomatot szerintem csak akkor tegyél fel, ha valami konkrétan hiányzik a gyári alapú rendszerből (VLAN-t pl. nem tudsz a GUI-n beállítani). A legtöbb felhasználó számára a Tomato beállítási lehetőségei egyszerűen túl bőségesek és feleslegesek, az AsusWRT felülete sokkal felhasználóbarátabb.
Feltenni egyébként ugyanúgy kell, és nem mellesleg az AsusWRT is Tomato belül.
MaCS
-
nagyfejü
őstag
-
zsolt_64
senior tag
válasz
nagyfejü #9221 üzenetére
Örülök hogy sikerült, de mivel? Restoration tool , vagy a saját vészbetöltője ?
Végülis mit töltöttél be ? Bocs, de nem követtem teljesen a történéseket.
Apropó nem társulnál hozzám azzal hogy a Freshtomato-t töltöd fel ?
Kellene a tapaszalat. Korábban ide belinkeltem a letöltést.
Nálam kifogástalanul működik.[ Szerkesztve ]
-
válasz
nagyfejü #9221 üzenetére
Örülök, hogy összejött!
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy pontosan mi áll a jelenség mögött, már tudniillik, hogy egyes PC-ket nem szeret a router. Amint a Te példád is bizonyítja, ez nem egy elszigetelt jelenség.
Milyen PC-ről próbálkoztál? Én egy Gigabyte GA-880GA alaplapra épülőről, Realtek 8111D hálózati csatolóval.
MaCS
-
zsolt_64
senior tag
válasz
nagyfejü #9211 üzenetére
Nekem sosem sikerült sem a korábbi rt18u nál és a mostani 66u/b1 nél a restoration tool, csak a saját vészhelyzeti betöltője.
emlékeim szerint a sorrend.
1. router kikapcsol
2. windows ip cim állitás (fenntebb leirtak szerint) - itt én szoktam még egy adapter tiltás/engedélyezést is
3. router bekapcsol benyomott resettel - tovább nyom 10 másodperc
4. browser 192.168.1.1 enter, aztán ctrl f5 ha nem jön be azonnal.
ha bejött a vészhelyzeti betöltő a clear nvram , majd ugyanitt a firmware betöltés, itt már mindegyik sikerült: gyári,merlin, freshtomato..[ Szerkesztve ]
-
válasz
nagyfejü #9204 üzenetére
Sajnos nem teljesen tiszta, hogy melyik típusú routered van.
Ha a jelenleg futó 66u B1, akkor ugye a 68-as FW-e kell.
Az eseted nagyon úgy fest, mint az enyém az N18-asokkal.
Próbáld meg másik PC-ről! Nálam nem a Windows volt a ludas, hanem vélhetően a hálókártya, talán valamelyik másik HW-elem.
Évek alatt legalább nettó 100 órát elcsesztem ezzel (azonos gépről Win8.1 és Win10 is volt), aztán egyszer csak sikerült. Mert lusta voltam bemászni a gép mögé átdugni a kábelt és inkább lenyúltam a nejem notebookját.MaCS
-
nagyfejü
őstag
válasz
szaboi6512 #9210 üzenetére
ezt próbáltam.
-
nagyfejü
őstag
válasz
szaboi6512 #9205 üzenetére
feltöltés rányomok kb. 1 percig konfigurál utána visszalép a merlinre.
-
nagyfejü
őstag
Igen!
tehát csináltam egy NVRAM törlést hátha.
Inditom recovery módban
beirom a fix ip cimet
Restoration tool betallózom a HGG beta file t
feltöltés elindul ,73% kilép:
A rendszer-visszaállitó fájl feltöltése sikertelen: transfer cancelled.
bezárom
automatikus ip vissza
ott a merlin.
Ebben mi az usererror?
Vagy előbb gyári firm et kellene visszatenni?
üdv[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Path of Exile 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek