-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Pár nap használat után alapjában elégedett vagyok a 66b1-el, de ami kissé zavar, hogy Digi 1G 700Mbit fölé nem igen tud menni.A WDR3600 simán hozta 900 felett. -
poli27
veterán
Melyik a legújabb HGG? valaki tud adni?
-
válasz
#75501312 #9793 üzenetére
Játszani ugyan nem szoktam, de amikor anno végigpróbálgattam a kezem ügyébe akadó Asus routereket, azt tapasztaltam, hogy a QoS inkább lassít a kapcsolatokon, mint gyorsítana.
Van is ebben logika, hiszen ez egy számításigényes, szoftveres megoldás.
Ha gyorsítani akarsz a játékokon, akkor érdemesebb tehermentesíteni a routert, és a játék idejére visszavenni az egyéb forgalmat.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
törölt tag
Használjátok a QoS-t a routerben játékokhoz? Vagy úgy általában bármiféle sorrendben? Segíthet lag csökkentésben?
-
samujózsi
senior tag
Ha ez kérdés, akkor szerintem nem.
Leginkább akkor érdemes cserélni, ha valami funkciót hiányolsz a gyári fw-ből és azt valóban tudja a merlin.
Ha nincs semmi ilyen igény, akkor én úgy gondolom, inkább a gyári, mert biztonsági javítások terén mindig előrébb van.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
llacee
őstag
Koszonom, beruhaztam egyre.Egyenlore gyari fw el.Merlin mennyivel tud tobbet, erdemes cserelni?
-
Én az elmúlt bő 3 évben kb. egy tucat 66-ost üzemeltem be és kezelgetek.
Egyikkel sem volt a legkisebb probléma sem, pedig nagy részük kifejezetten a tervezési környezetén túl, közösségi terekben, irodákban üzemel.
MaCS
-
llacee
őstag
Sziasztok.Erdemes ac66b1et venni, tplink wdr3600 megadta magat.fttp gbit net, openvpn feltetel.mennyire stabil a vas
-
rento
őstag
válasz
N.otorious #9777 üzenetére
Első körben, dmz, upnp kikapcsolnám. Port trigger minek? Gondolom a kamerának meg a nestnek elég 1 port is. A port forwardnál miért nincs megadva a kameránal belső port?
Második, hogy először ugyan azt a portot adnám meg belső és külső portnak is, plussz ezeket a portokat az eszközön is be kell állítani![ Szerkesztve ]
-
rento
őstag
válasz
N.otorious #9775 üzenetére
Hát akkor kéne valami screen shot a beállításokról, mert így láthatatlanba nehéz többet mondani.
-
Sziasztok!
N66U-ra melyik FreshTomato kell?
freshtomato-RT-N66U_RT-AC6x-2020.1-AIO-64K
vagy
freshtomato-K26USB_RT-N5x-MIPSR2-2020.1-AIO-64KElőre is köszönöm!
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Találkoztatok már a következő problémával:
Systemlogban ezt írja:
rt2860v2:Qidx(0), not enough space in MgmtRing, MgmtRingFullCount=
És gond van a wifivel. (Ilyenkor szakadozik és el is megy.)
Mi csinálhatja ezt?
Előre is köszi.- Árad -
-
rento
őstag
válasz
N.otorious #9771 üzenetére
Publikus az ip címed? Nem natolt a szolgáltató? Hogy néz ki a hálózat otthon? modem->router->eszközök?
-
rento
őstag
válasz
N.otorious #9769 üzenetére
Hát én biztos, hogy másik portot állítanék mindkettőnek. Válassz valami 10000 feletti számokat, a 80as és a 443as előre meghatározott szolgáltásoknak portjai.
-
N.otorious
senior tag
Az egyik egy nest 3gen termosztás távoli elérése, a másik pedig egy dvr kamera távoli elérése. A dvr egy ideig működött is, de eztán egyik napról a másikra megszűnt a távoli megfigyelés. Hálózaton belül elérem. A nest meg érdekesebb dolog, van rajta egy ECO mód. Ha állítok telefonon a hőmérsékleten, és az eco módot ki be kapcsolom, akkor kommunikál, de máshogy nem. És a szoftverét se akarja frissíteni. Amúgy nem pont az a két port a fontos, hanem álltalánosságban a port nyitás. Amúgy a kamerának open a port, mégsem érem el.
[ Szerkesztve ]
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
rento
őstag
válasz
N.otorious #9767 üzenetére
Letsencrypt miatt akarod kinyitni a két említett portot? Vagy milyen megfontolásból pontosan?
-
rento
őstag
concware: És ddnst állítottál?
[A canyouseeme.org-on] tudod ellenőrizni, hogy tényleg nyitva van e az adott port.[ Szerkesztve ]
-
concware
tag
VPN beállításához kérnék egy kis segítséget. OpenVPN-t állítottam be és hozzáadtam egy port forwardot, de kívülről nem tudok csatlakozni az ip cím és port megadásával.
Alap 3.0.0.4.385_10000 firmware-t használom a RT-AC66U_B1 routeremen.
Tudtok küldeni egy guide-ot, ami leírja lépésről lépésre hogy mit kell beállítanom hogy menjen, illetve hogyan tudom ellenőrizni hogy tényleg elérhető-e kívülről a router és nem tiltja le valami tűzfal beállítás?
Előre is köszönöm!
-
samujózsi
senior tag
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Elkelne egy kis segitseg! Freshtomato van a routeren. Es most tunt fel hogy ledobal a wifi rol. Amikor ranezek mindig kiirja hogy ujrakapcsolodas!!iphone7s.
Hol kezdjem keresni a hibat? 5Gh .
udv. -
silentkiller
senior tag
-
válasz
silentkiller #9757 üzenetére
ITT van.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
silentkiller
senior tag
válasz
ArthurShelby #9756 üzenetére
Köszönöm! Az összefoglaló linkjében megtalálom ezeket? Mert pl.: a freshtomato-t nem találtam
Nekem most N56U-jaim vanak.∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
ArthurShelby
addikt
válasz
silentkiller #9755 üzenetére
Van rá merlin, hgg és freshtomato is. Ez hardverileg egy ac68u E1-gyel egyezik meg.
Egyébként ac56u-ra is van tomato.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
silentkiller
senior tag
Hosszú idő után (és nagy megelégedéssel használt) kettő padavanos N56U-t szeretnék cserélni, esetleg kettő AC66U B1-re. Azért erre esett a választás mert mindenképp "fekvő" helyzetben, picit behajtott antennákkal tudom csak elhelyezni az egyik eszközt a földszinten. A kérdésem: padavan nincs erre az eszközre, esetleg AdvancedTomato-t (3.5-140) ajánlotok rá? Vagy bármi olyan cf-t amit egy egyszerű .trx-es update-tel eltudok végezni? Köszönöm!
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
nagyfejü
őstag
sziasztok.
Freshtomato van a routeren , most néztem digis net , nem megy 300 fölé a letöltés. CTF be van jelölve.
Tegnap frissitettem , emiatt?
üdv -
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
A hétvégi program router újratelepítés lesz. Valakinek megvan esetleg a leírás, hogy a NAS-t hogyan kell beüzemelni? Vinyót formázni mountolni stb.? A régi oldalak már nem érhetők el amiken fent voltak ezek az infók. Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
samujózsi
senior tag
A napocska csak annyi, hogy működik a dinamikus dns (elérhető a címed a megadott néven).
A hibazüzenet kapcsán csak fordítással szolgálhatok: ha bizonyos helyeken nagyon hosszú paraméterlistákat állítottál be, akkor próbálj törölni belőlük (pl a dnsmasq paraméterek listája nagyon hosszú), esetleg vedd fontolóra, hogy vegrehajtasz egy factory resetet és újra beállítod manuálisan.A fordításon túl: az nvram ahol a router az összes beállítást tárolja. Ezt ssh-n belépve egy "nvram show" paranccsal tudod megnézni.
A végén talán azt is kiírja, hogy mennyina szabad hely.
Ha netán próbálkoztál más, nem gyári firmware-rel, akkor az is hagyhatott ott szemetet, viszont ennek törléséhez nem javasolnám az egyenkénti törlést, csak a gyári beállítások visszaállítását.Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
nagyfejü
őstag
sziasztok!
Freshtomato bol a B1 re a 66u firm kell , vagy itt is a 68u?
üdv -
zsolt_64
senior tag
válasz
#75501312 #9742 üzenetére
Tomato-ban meg lehet mondani hogy hova töltsön le-fel, de akkor a routerben be kellene állítani hogy lássa a nas-t. DE senki nem ajánlja, mert a torrent rengeteg kis méretű írás-olvasást csinál, és sok file-t tart nyitva. Ez szétterhelné az egész rendszeredet. Ugyanúgy nem javallott az USB-Pen használata sem, mert azt meg kinyíírja a sok írás-olvasás.
-
törölt tag
A Download Manager csak USB-s eszközzel használható?
Van lehetőség arra, hogy NAS-ra töltsön? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nektek sikerül a gui-ban leellenőrizni hogy van-e frissítés? Nekem már pár hete nem lehetséges. -
norbes81
friss újonc
Igen transmissiont értek ez alatt,a letöltésnel nem tudom hogy szabályozhatók e a jogok,utana nezek
-
norbes81
friss újonc
Ok köszi
-
norbes81
friss újonc
Sziasztok!
Van egy n66u routerem,merlin van rajta...
Ftp kapcsolattal van bajom,el tudom erni,masolni is bírok rá ,meg róla is.De amikor törölni akarok rola akkor nem engedi,ez a jelenseg csak akkor van amikor a routerrel töltök le valamit. Amikor en masolok rá ftp kapcsolaton keresztül akkor azt gond nélkül birom törölni
Valakinek valami ötlete mi lehet a gond? -
zsolt_64
senior tag
válasz
kleinguru #9730 üzenetére
Freshtomato tudja:
Több Vlan: PL. nekem a wifi a 192.168.2.... tartományban van a kábel az 168.1 en , összesen 4 vlan definiálható, ezeket aztán össze is lehet kapcsolni tetszólegesen, de a fizikai portokat is szét lehet osztani, továbbá bandwithith limiter és priorizálást is lehet beállíítani szóval elég fejlett.
Acess restrictions: van ipcímre és mac addresre beállítható hogy mettől-meddig kapjon wifif-t
Az unokákat át lehet kényszríteni egy virtual wirelessre, amit lekapcsolsz, vagy bazi lassú lesz--- esetlegTöbbi passz, de mivel bootloaderrel tetszőlegesen cserélgetheted a FW-t nincs kockázata a kisérletezgetésnek.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok! Van egy asus rt-66U B1 routerem, amit most bridge módban használok gyári fw-rel és telefonos alkalmazással.
Valamelyik frissítés óta (viszonylag rég) nyavajognak nekem, hogy állandóan elmegy a wifi. Nekem a telefonon korlátlan netem van, nem veszem észre. Gyereket ledobja a ps4, anyósomnak is elfogy a mobilnete... továbbá, ott, ahol eddig stabil volt a jel, már szakadozik.
Körbemértem, hogy a környezetben milyen hálózatok milyen csatornán szórnak, és én vagyok a 3-ason szomszédok 1 és 6.
Szeretnék pár dolgot megvalósítani vele:
* Több VLAN (Vendég, IOT, otthoni felhasználók, anyósom unokái)
* Az unokákat néha le kell kapcsolni a netről, ezt a mostani mobil app sem tudja, jó lenne ha menne
* Hatókör és sebességnövelés lenne még a célMelyik FW ajánlanátok?
Ui.: van nasom, tehát nem érdekel a torrent, megosztás, a vpn
Ui2: 500/22Mbit/s telekom net van otthon, amit egy dd-wrt-s tplink 3600-tól kapA kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
zsolt_64
senior tag
Aio azaz All In One az kell neked,
DEE basszus ahogy beírtam az előző üzenetet ÚGY ÖSSZEDŐLT a Router hogy mostanáig próbáltam kikászálódni a Sz@rból ,volt itt minden kérem bootloader , firmware újraírás konfig stb.. Basszus mi van itt ?
Minnél többet járok ezen a fórumon annál megbízhatatlanabb a router ?
Kezdek hinni az összesküvés elméletekben[ Szerkesztve ]
-
-
kzkz
őstag
12e az Asus rp-ac55 az edigital-nál.
-
Madoc
veterán
válasz
szaboi6512 #9720 üzenetére
Szintén, nem is akaródzik frissíteni.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
zsolt_64
senior tag
poli27,mprrpm
milyen vas ?
milyen firmware ? verzió ?[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
thx
Hát én ezt a routert kibaxom a kukába.... csak tudnám mit vegyek helyette... Most a felületét se lehet elérni, és megint elvesztette a port forwardokat!.... De net az van!
[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
Azok számára, akik nem ismerik az Optware szoftvert: ez egy olyan szoftvertár, amely különféle szoftveres programokat kínál, amelyek telepíthetők az útválasztóra.
Ennek segítségével használok nem gyári torrent klienst. Transmission vagy rutorrentet.
A Download Master elég döcögős.
Ha nem fut benne legalább 1 torrent a Transmission Remote Gui nem is futtatható például.
Transmission telepítés[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!" Ex-Digi
-
poli27
veterán
válasz
szaboi6512 #9712 üzenetére
Az entware mivel tud többet?
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Merlin fw van a b1 routeren. Valami lett a vassal.
Eddig a mediabox upnp alatt megjelent az asus is , de most nincs!
Av reciver alkalmazásával elértem a routeren megosztott zenét a media server menüben , most semmi!
Nem nyúltam a vashoz , nem lett elállitva. Eddig müködött!
fw: 384.14_2 -
szaboi6512
őstag
Üdv!
Asus 66U b1-es routeren összefoglaló alapján feltettem az Entware - rutorrent párost.HGG FW van rajta.
Működik is kiválóan.
Azt szeretném tudni hogy a pluginokat bele lehet-e varázsolni?
Az rss pluginra van ott leírva példa. Működik is, ha kilistázom a pluginokat és mást is tennék bele akkor megcsinálja ugyan, de már hibásan tölt be a rutorrent.(seedingtime plugint akartam még hozzá)
Tulajdonképpen ez hiba,vagy csak az rss plugint lehet beletenni?
Más plugin hozzáadható valamilyen módon?
köszi[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!" Ex-Digi
-
Altbrucke
tag
Sziasztok,
hátha valaki tud okosat
Adott egy Rt-n66u legújabb fw-vel (régebbivel is ez volt a probléma)
T-s gigás net , routeren 2 okos tv, egy home server és egy asztali gép vezetékkel a wifi jelen esetben mellékes.
Sebesség max.110 Mbit/s. Kábelek ellenőrizve, cserélve. Gép modem direktben 960 Mbit max. Ja belső menüben minden gigás.
Több héten keresztül sok mindennel próbálkoztam. Végül kíváncsiságból visszatettem a a régi TP 4300 routeremet, egyszerű kábel ki át a másikba. Láss csodát, a servertől kezdve minden gép simán tölt 6-800 Mbittel. Sajnos az már túl régi és vacakol már emiatt szereztem az asust.Várom az ötleteket!
Köszi
-
libus
őstag
66U B1-re feltettem a legújabb gyári fw-t, de ennek hiába húztam maxra a wifi jelerősségét, nem történt változás.
Ez a gyári ennyit tud?
HGG volt fent előtte, azzal tökéletesen működött a wifi jel erősítés, de azzal az volt a baj, hogy eltűnögetett a 2.4Ghz-es wifi.
Gyárival nem csinálja..[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
ftamas0201
senior tag
válasz
ftamas0201 #9704 üzenetére
Meglett a probléma, a tv alkalmazása volt a ludas, nem párosult rendesen.
-
ftamas0201
senior tag
Na, felkerült a Tomato. Még mindig egy jó és stabil firmware, tökéletes kezelhetőséggel.
Egy bajom van vele, hogy a Plex Media szervert az LG tv-m alkalmazásával nem érem el valamiért. Valaki használ plexet és tv alkalmazást egyszerre? kiengedtem jó néhány portot amit össze vissza írogatnak a google-ban, de egyik sem segített. -
zsolt_64
senior tag
válasz
MaCS_70 #9701 üzenetére
Upsz ! de jó hogy kérdezed, nekem is van kérdésem ezzel kapcsolatban.
az openvpn clientconfiguration-t hogy kell beállítani ? Van egy kliens "készletem", tehát
1 ovpn 2 crt 1 key állomány , és 1 jelszó.
pillanatnyilag ezzel szépen elérem a kívánt hálózatot a telepített openvpn segítségével (windows). Kérdés át lehet ezt "tenni" ezt valahogy a router-be ?
Tomato-ban van 3 client configuration, mindegyikben 4 fül Basic advanced keys routing policy
Mit hova kell tenni, és mit kell csinálni legfőképpen a jelszóval, mert felhasználónév nincs hozá.
Igaz-e az az állítás hogy ezzel akkor router szinten összekapcsolom a két hálózatot ?
Ha kell csinálok print screen-t a felületekről. Szóval kellene egy gyorstalpaló
egy tutorial link esetleg ?[ Szerkesztve ]
-
válasz
ftamas0201 #9692 üzenetére
A legfrissebb Tomatoban is még mindig lépésenként kell összerakni a tanúsítványokat és kulcsokat az OpenVPN-hez, vagy már összefűzi az .ovpn fájlt?
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- ASUS ROG Ally
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Megemeli a Microsoft az Office-Teams duó árát az EU kedvéért
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Körbefordul a Galaxy A56 a bemutató előtt
- Politika
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest