- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Cég felvásárlás - Volt már benne részetek munkavállalóként?
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Karanténlog
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztomi1981
tag
Sziasztok,
kb milyen jelerősséget kéne látnom androidos wifi network analyzerrel közel a routerhez?
-49 az jó pl?Köszi
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
ArthurShelby #8094 üzenetére
Fujitsu laptop amúgy. Nálunk szinte csak a mi wifink van jelen, így nincs telítve. Más beállítással gyakran belassul, megszakad a kapcsolat.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Dr. Gonzο #8093 üzenetére
Ez milyen laptop? (sejtésem szerint lenovo)
Elég furcsa, hogy az n szabványt tiltod a wifi kártyán, gyakorlatilag b/g szabványra korlátozol, így a kapcsolati sebesség max 54Mbps lesz. Másrészt ez a kártya, csak 2.4GHz-en működik, és ugye ez a frekvencia tartomány elég telített általában.
Kétlem, hogy ez így jó lenne, vagy hatalmas bug van a driverben.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
jubilleum
senior tag
válasz
ArthurShelby #8091 üzenetére
Oké, csak amikor hibát kerestem akkor kihúztam, hogy wifin is elő jön-e?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
jubilleum #8084 üzenetére
Ha kábelen is csinálja, az nem wifi probléma. Anno nálam volt ilyesmi gond, hogy a gdpr-os fw frissítés után elment a net. Ezt factory reset, illetve későbbi fw megoldotta.
Ha biztos, hogy nem a klinesben vagy a kábelben van a hiba, akkor először egy factory reset, ha utána is rossz, akkor garanciáztatás a megoldás."Én is gondoltam az interferenciára, de 10 centire van agéptől a router"
Ettől még interferencia ott is lehet wifin, hiába van közel. Egyébként ha ilyen közel van hozzá, akkor kábel kell, az sokkal stabilabb és gyorsabb.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
jubilleum #8089 üzenetére
Az érdekes az volt nálam, hogy 2 fajta Asus routerrel is ugyanezt csinálta és csak ez az egy laptop. Mindegy volt milyen fw volt a routeren. Az ezeréves TP Link routerrel tökéletesen működött, meg a Xiaomi Mi WiFi Amplifier 2 -vel is tökéletesen ment.
De ha nálatok több eszközzel is előjön a probléma, akkor más lehet a gond.
Nincs sok wifi adás ugyanazon a csatornán esetleg? Egy Androidos appal könnyen ellenőrizheted. WiFi Network Analyzer, Net Analyzer, stb. Ha a routered automatikusan állítja be a csatornát, érdemes kézzel megadni neki a környezetedben lévő viszonylag szabad csatorna közül valamelyiket.
De délután megkeresem a beállításokat. -
Dr. Gonzο
senior tag
-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok,
Telekomos HGW mögött van az asus rt-ac66u b1 routerem. DZM, porforwarding beállítva a HGW-n. Az ac66u-n szeretném bekapcsolni az open vpn servert, de sajnos nem tudom. Miután beállítottam a számomra megfelelő vpn beállításokat megnyomnám az apply gombot alul, de nem történik semmi. Merlin 384.8 CFW van fent. Mit csinálok rosszul?
-
jubilleum
senior tag
válasz
ArthurShelby #8083 üzenetére
bocsánat, szóval kábelen és 5ghz-en próbáltam,
Én is gondoltam az interferenciára, de 10 centire van agéptől a router, szóval azt nem hiszem. -
ArthurShelby
addikt
válasz
jubilleum #8082 üzenetére
"5ghz-en és wifin próbáltam"
Itt valamit félre gépeltél
Nézz szét, ezzel a programmal, hogy milyen környező wifik vannak (a régi verziója még ingyenes volt, ezért linkeltem ezt az oldalt).A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
jubilleum
senior tag
válasz
ArthurShelby #8081 üzenetére
5ghz-en és wifin próbáltam, mind a két esetben előjött.
-
jubilleum
senior tag
Ti tapasztaltakok olyat, hogy néha néha furcsán kihagy az internet.
Nehezen tudom szebben megfogalmazni. Chrome tölt tölt. majd bejön a timeout ablak, és utána rögtön a weboldal. (De van amikor az se) -
TeeJay
félisten
válasz
gippazoid #8076 üzenetére
igen 2018 év elejei FW-el jött nekem is
legutóbbi gyári FW és a Merlin is megkapta már a wifi javítást
telón azt vettem észre hogy pár nap után az 5GHz 2-3megabit volt csak de amint újra csatlakoztam a wifire ismét hasított. nos legutóbbi FW óta nem volt ilyen úgyhogy sikerült javítani nekikMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem át a B1-est B2 hardver verzióval.
Idei gyártás, de olyan firmware volt rajta ami az ASUS oldalon már nincs is (3.0.0.4.384.20308 de fejből írom, az utolsó 5 számjegy tuti csak).
Végül is azért tettem fel a legutóbbit, mert WiFi instabilitási hiba javítását írja a gyártó.
Nem tudja valaki, mi volt ez a hiba pontosan?[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
TeeJay
félisten
jött új Merlin lehet rátenni
nekem már este óta megy és nincs gondjaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Belmondo
kezdő
válasz
Intruder2k5 #8072 üzenetére
Igen sokkal jobb lett. Töröltem a ramot is.
-
-
Belmondo
kezdő
válasz
Intruder2k5 #8070 üzenetére
Köszi szépen. Próbálgatom a HGG-t. Egyenlőre csak elvi szinten kérdeztem, számítok a szakértelmetekre.
[ Szerkesztve ]
-
-
Belmondo
kezdő
Sziasztok!
AC-66 router antennái cserélhetőek-e? Lehet e hozzá kapni valahol 8dbi antennát, a neten mindenhol csak TP-linkes találok? A csatlakozóban vannak eltérések?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
hát nem tudom
nálam az AC66U már így is jobb wifit nyomat mint a TP-Link 1043ND V2 tudott
2,4GHz-en tudom összehasonlítani ott simán nyer az ASUS
5GHZ-en meg nincs összehasonlításom de ott meg főleg jó az új router
nem gondolom hogy még rá kellene tekernem igaz csak 53nm panel 1+2félszoba
ahova nem ér el a wifi oda kábelt húzok az ASUS-ból és oda be lesz rakva a 1043ND második wifinekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
woodworm
veterán
válasz
ArthurShelby #8065 üzenetére
Az asus ac58u-ra van openwrt.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Belmondo #8051 üzenetére
Én most nem tudok olyan asus routert mondani, amihez lenne dd vagy open-wrt (max nagyon régieket), sajnos tomato (régebben shibby, most már fresh tomato) is ritkaság számba megy, az újabbaknál nincs is (a régebbi n18u, ac56u, ac68u korai verziók támogatják).
Merlin és HGG mind főbb/komolyabb tudású asus routerre van.Merlin új fw-i (384.8) közül előbb az ac56u (384.6 az utolsó), majd most az ac87u (384.7_2 az utolsó) esett ki.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
jubilleum
senior tag
válasz
Victor Súgó #8060 üzenetére
Én azt vettem észre hogy az egerek laggolnak, a bluetooth is, meg a régi 2.4ghz logitech is.
-
Sokan valóban reflexből tekerik az égbe, de azért a visszakiabálásnak közel sem kell annyira hangosnak lennie, mint az odakiabálásnak. Tartalomfogyasztás esetén az a fontos, hogy a downstream stabil legyen, az upstream elég, ha éppen csak elvergődnek rajta a bitek.
Én időnként eljátszom azt, hogy elmegyek szomszédolni, és olyankor feltolom 400 mW-ra a teljesítményt. A telefonom nyilván nem tud ennyit, mégis megmarad a kapcsolat. Feltölteni gyakorlatilag nem tudok, annyira lassú, de lefelé szépen jönnek az anyagok.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
TeeJay
félisten
amúgy nem értem miért is jó itt mindenkinek plafonra feltekerni a wifit?
ha erősebben kiabál a wifi a cuccod felé akkor a cuccod is erősebben fog vissza kiabálni?
na ugye hogy nem...
kajak ezért megéri itt rátekerni?
nekem legújabb Merlin esetén is hasít panelban a wifi nem tudom hova kell még attól is többMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
válasz
chrishorvath #8054 üzenetére
Ilyesmiről én sem hallottam és tucatnyi eszközön nem is tapasztaltam.
Ezek a routerek eleve magas CPU-hőmérsékleten járnak, teljesen üzeszerűen.
MaCS
-
Madoc
veterán
válasz
chrishorvath #8054 üzenetére
Egyik hgg-s eszközöm se volt melegebb hgg-vel mint nélküle.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
chrishorvath
csendes újonc
Sziasztok!
Én is erősen gondolkodom a HGG felrakásán.
Viszont valahol régebben olvastam, hogy HGG-vel vészesen emelkedik a vas hőmérséklete. Nem szívesen hagynám a túlmelegedett routert otthon egyedül.
-
parati
csendes tag
Az egy héttel ezelőtti negatív hozzászólásomat kicsit finomítanám. Írtátok, hogy akinek negatív a tapasztalata, az előbb kommentel, mint akinek pozitív. Így van, én is ezt tettem, azzal a megjegyzéssel, hogy 30k-ért azért az ember azt várná, hogy áram alá helyezi a cuccot, alap beállításokat megcsinálja és boldog (sztem ez azért még mindig nem nagy kérés).
Gyári fw-rel és Merlinnel gyalázat volt a jelerősség és az adatátviteli sebesség is. (panel, inSSIDer-t nézegetve próbáltam a csatornákat is beállítani, hol lenne a legjobb, kb 30-40 2,4GHz-e háló mellett.)
HGG-t felpakoltam, ahogy írtam a hétvégén is, jelerősség, átvitel sokat javult, feleségem notiján pl. még sosem mértem olyan átviteli sebességet ezelőtt.
Ami viszont még fontos, a wifi hálózat stabilitása, pl. NAS-ról másolás, nagyon megugrott, jóval gyorsabb lett.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
válasz
Belmondo #8051 üzenetére
A HGG és a Merlin a gyári AsusWRT kibőített változata, azonos felülettel, értelemszerűen magyarul is. A HGG nagy poénja a felcsavarható wifiteljesítmény -- ezzel most nem tudom, hogy hogy áll a Merlin.
A Tomato teljesen más, sokkal sallangtalanabb felülettel és egy csomó professzionális beállítási lehetőséggel -- viszont értelemszerűen az Asus szolgáltatások nélkül.
Egyébként most a Fresh Tomato a fejlesztett kiadás.A DD-Wrt tudtommal nem ismeri az Asus hardverdrivereit.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Belmondo
kezdő
Sziasztok!
Asus AC-66U B1-ra keresek custom fw-t. Melyiket javasoljátok? Milyen főbb eltérések vannak közöttük. Leginkább előny-hátrány relációban. Magyar nyelű felület van-e közöttük?
● Tomato by Shibby
● RMerlin
● HGG
● DD-WRT konkrétan az AC-66U B1-et nem találtam meg a támogatott típusok között.Köszi
-
-
Petikusz
tag
válasz
MaCS_70 #8043 üzenetére
vezetékes kapcsolat alatt ha azt értjük, hogy a gépet utp kábellel kötjük össze a routert.... akkor én igy próbáltam mert így használom a gépet, de nem tudom miért nem találta az eszközt.
végülis annyira nem fontos csak kipróbáltam volna a hgg-t is. de jeleleg működik most minden. csak fura hogy nálam az usb-s dolog problémás, gondolom más is dugott rá hdd-t és onnan streameli a filmeket és nekik ilyen hiba nem fordult elő. de szerencsére az hogy az usb mod 2.0-ra állítottam nem veszek észre lassulást. 70gb-os uhd-s true hd filmet gond nélkül streamelt. ide kell már olvasási sebesség de nem akadt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Victor Súgó #8046 üzenetére
Persze, logikusan ennek kell történnie, de valahogy mégsem megy wifin. Igaz, személyesen még nem próbáltam, de többször is előfordult már, hogy pusztán a vezetékes csatlakozás oldotta meg a kérdést.
MaCS
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Petikusz #8034 üzenetére
Régebben lehetett játszani az interferencia csökkentés beállítással, a mostani gyári fw-n ezt nem találom.
Egyébként a gond, hogy a kettő (usb 3.0, és 2.4GHz) interferál, és az usb csatlakozónak (router rész) illetve a kábelnek a rossz árnyékolása.
Szerk: hgg-n még megvan a beállítás, merlinen most nem tudom épp megnézni.
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
válasz
Victor Súgó #8044 üzenetére
A Firmware Restoration tool szerintem kifejezettem a saját gépről történő feltöltésre szolgál.
MaCS
-
Petikusz
tag
válasz
Dr. Gonzο #8039 üzenetére
sok sok ujraindítást meg NVRAM törlését csináltam, de nem volt jó nem tudtam sokáig mi a gond miért csak 5g-t mutat. tegnap egész nap volt 2.4g de kb nem töltött be semmi. régót aküszködtem már ezzel a problémával de volt hogy ment minden aztán elment 2.4g. most jöttem rá mert le kellett vettem a hdd-t. aztán volt wifi, emiatt állítgattam az usb-s beállításokat. de vicc hogy ilyen hibája van.
-
Petikusz
tag
Most működik a 2.4g is úgy, hogy az admin felületen a külső usb álapotban az usb modban, usb3ról usb2-re állítottam. de ez miért befolyásolja a wifit?????
illetve usb2-re modosítottam akkor módosul az irás olvasási sebesség usb 2.0ra?? -
Victor Súgó
tag
válasz
Petikusz #8034 üzenetére
Nem tudom, jól értelek-e, de a gyári visszaállítás, reset gomb nyomkodás a firmware-t nem érinti, csak az nvram-ban tárolt adatokat, néha azoknak is csak egy részét.
Ha eredeti fw-t akarsz, akkor szerintem legegyszerűbb ha letöltöd az Asus oldaláról és a webes admin felületen töltöd fel. Annak illene működnie.
Ha nem tudna itt senki segíteni és tudsz angolul, akkor próbálkozz az snbforums.com-on! Ott a merlin fejlesztője is elő szokott fordulni. -
válasz
Petikusz #8034 üzenetére
Ilyen problémával még nem találkoztam.
A gyári visszaállítás a routert nem gyári állapotára hozza vissza, hanem törli a beállításokat, azaz a éppen fent levő FW-en belül állít vissza nullára. Gyári rendszer nincs beleégetve, hogy vissza lehetne álli arra.
A Firmware restorationnal hol akadsz el?
MaCS
-
Petikusz
tag
Sziasztok.
Az miért van, hogy ha usb 3-on egy hdd van rádugva és megosztva hálózaton akkor 2.4g nincs, nem lát semmilyen eszköz csak 5g-t /ami működik/ vagy ha látja a 2.4g-t és tud csatlakozni nemigazán tölti be a dolgokat. ac66u b1 a router és a merlin384.8 van fent de több régebbi is volt rajta ugyan ezzel a problémával.illetve próbáltam gyári visszaállítást /adminisztrácio, visszaállítás/ vagy reset gomb nyomvatartása de mindig ugyan ugy az adott Firmware verzió maradt. próbáltam hgg-t feltenni a Firmware restorationnal de nem engedte
mindenesetre erre a 2.4g problémámmal találkozott már valaki tud megoldást?
-
embe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #8032 üzenetére
Próbáltam ezt is, de nem jött össze. Igaz volt amikor sikerült mégis.....
legelek : Emiatt sajnálom eladni, nem használom annyit.
-
Szia!
Egész biztos kell a megosztáshoz ez a szoftver? Ha simán csak telepíted IP porton lévő helyi nyomtatóként, úgy nem megy? Tomato alatt így stabilan működöt nekem a nyomtató megosztás, amíg használtam.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Anno ezzel én sokáig szívtam, majd föladtam. Mert ha a nyomatást még össze is hozod valahogy, a szkennelést már közel lehetetlen. Én föladtam és beújítottam egy wifis nyomtatóra
.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz
jubilleum #8023 üzenetére
Weboldal:
Nemrég csináltam egy wordpress tutorialt: [link]
De ehhez azért komolyabb tudás is kell, ha ki akarod engedni internetre.AB-Solution/Diversion:
curl -Os https://diversion.ch/install && sh install
[link]
Azért olvasd el a követelményeket is.Torrent: Nem te leszel a feltöltők császára, de tökéletesen használható. Én transmissiont használok, de a beépített downloadmaster is használható (szintén transmission alapú).
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Laptop wifin csatlakozik a roterhez, de lan kábellel is próbáltam.
A router USB2-es csatijához hozzá van kötve egy Epson Stylus SX410 nyomtató. A webes felületen a beállítások között hozzá van adva a nyomtató. Van amikor sikerül vele nyomtatni, de a legtöbbször ha egy nyomtatást indítok, azt írja ki, hogy nyomtató leválasztva.
Nem tudom mihez kötni ezt a működik nem működik dolgot.
Cseréltem a nyomtató kábelt rövidebbre, mert arra gondoltam, hogy a 3m-es kábel túl hosszú. De nem változott semmi.
HGG van fent, a stock fw-vel nem próbáltam.Van tippetek?
Próbáltam újra telepíteni a nyomtató megosztáshoz szűkséges programot most, ezt dobja:
[ Szerkesztve ]
-
válasz
melbourne #8024 üzenetére
Ha a matekot nézzük, és azt, hogy mondjuk 400 mW-ig emelsz, ami még egy simán problémamentes szint, akkor az jön ki, hogy az elméleti besugárzott kör sugara megkétszereződik. (A teljesítményigény a besugárzott terület növeléshez képest négyzetesen nő.)
Ez viszont tisztán az elmélet, mivel:
(-) Ez akkor igaz ilyen tisztán, ha teljesen tiszte a hullámterjedés, nincsenek reflexiók és elnyelődés. Ezek a finoman szólva kalkulálhatatlan tényezők ad absurdum olyan hatással is járhatnak, hogy bizonyos helyeken nagyobb sugárzási teljesítmény mellett rosszabb lesz a vétel, de többszörös javulással is találkoztam már
(+) Van itt, aki 1000 mW-ig felcsavarta, és jól működik neki. Én erről mondjuk inkább lebeszélnék mindenkit, de példálózni jó vele.MaCS
És már megint lassú voltam...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
melbourne
csendes tag
Sziasztok!
Asus Ac66u B1 router-en a gyári fw van még. Gondolkozom valamelyik custom fw feltelepítésén. Hozzávetőlegesen kb mennyivel javítaná a Wi-fi lefedettséget?
Köszi
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok,
Három kérdésem lenne amihez kérnék egy kis segítséget elindulni. (AC66U_B1+HGG)
- Szeretnék egy weboldalt (Wiki félét az albinknak) futtatni a routeren, mit gondoltok ez lehetséges lenne?
- reklám blokkolás, rátaláltam az ab-solution-re, amit mostmár diversonnek hívnak, de nem egészen világos hogy hogy kellene telepíteni, ehhez kérhetnék egy 3-5 mondatos segítséget, hogy eltudjak indulni?
- torrentezni szoktatok a routeren? hogyan? mennyire terheli le?
Köszönöm! -
ArthurShelby
addikt
válasz
jameshun02 #8020 üzenetére
Milyen útmutató alapján tetted fel az entware-t? Legújabb merlin van rajta?
Jffs formázás be van állítva?[ Szerkesztve ]
-
jameshun02
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ac66u b1 routerem, merlin van rajta és entware. De amikor újraindul a router az entware nem indul újra. Erre mi lenne a megoldás?
Köszönöm a válaszokat! -
Sanyo77
tag
-
parati
csendes tag
Igen, felpakoltam a HGG-t, kb 15 dBm-el javult is a jelerősség, inSSIDer szerint, nyilván minden ugyanott volt előtte-utána. (köszönet cyber86)
Speedtest is kezd számomra elfogadható értékeket produkálni, az egyetlen bibi, hogy az 5GHz-es hálózatot most épp nem látja semmi.
Nyomozok még. -
válasz
Sanyo77 #8010 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy valaki NAT-ol a routered előtt. A Digi tudtommal 10.xxxxxx IP-címeket oszt, tehát logikusan a Digi HGW-d van bridge mode helyett router mode-ban. Menj be a menüjébe, és keress bridge vagy switch mode-ra utaló beállításokat!
MaCS
-
Sanyo77
tag
válasz
ArthurShelby #8009 üzenetére
Ezt hogy lehet megtudni?
-
Sanyo77
tag
válasz
ArthurShelby #8009 üzenetére
Bocsánat, én nem voltam egyértelmű.
Ha wifin routerhez csatlakozom Ezt mutatja (kép fent)
Ha kábelen a digi routeréhez, akkor is 192.168 van.
Ha weboldallal kérdezem az ip-t akkor van 188 kezdetű.
-
válasz
Sanyo77 #8007 üzenetére
Nem biztos, hogy értem, amit írsz: "Mást mutat, a Digi routerre kötve is 192.168, meg az Asusra is 192.168."
Az Asus router főoldalán (Hálózati térkép) felül középen van egy IP-cím. Az hogyan kezdődik? Azonos az IP-azonosító weboldalon kijelzett címmel?
MaCS
-
Sanyo77
tag
válasz
ArthurShelby #8004 üzenetére
Azt mondták nem vagyok NATolva, hívtam őket.
Gondoltam a Digi routere kavar be.
-
Razermazer
őstag
válasz
Sanyo77 #8002 üzenetére
Magyarán a szolgáltatód natol és ezért nem tudod beüzemelni az ai cloudot az angol szöveg szerint, fordításom szerint ha jól fordítottam, digit kell kérni vegyen ki a nat mögül.
De majd a többiek kijavítanak ha nem jól mondtam.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Őszintén szólva nem tudom, hogy mit tud a legfrissebb gyári (pedig éppen most lett volna lehetőségem megnézni, de azonnal ment fel a HGG), úgyhogy a többiek majd kijavítanak, ha elavultak az információim:
- több rendszerinformáció,
- több VPN-kapcsolat,
- telepíthető EntWare -- ami szerintem a legfontosabb.MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest