- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Cég felvásárlás - Volt már benne részetek munkavállalóként?
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredjudge84
őstag
Én nem úgy látom. Úgy látom hogy a tmp-be van csatolva. Fenn is van a rutorrent de nem tudok torrentet hozzáadni. Az easy scripttel tettem fel.
-
szaboi6512
őstag
válasz
dredjudge84 #9898 üzenetére
Akkor ez a helyes útvonal.
/mnt/HDD1/rutorrentASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!" Ex-Digi
-
dredjudge84
őstag
válasz
szaboi6512 #9897 üzenetére
Kötetcímkére gondolsz? Ha igen, az HDD1 néven van.
-
szaboi6512
őstag
válasz
dredjudge84 #9896 üzenetére
Ha nem adtál neki külön mappanevet(Meghajtónevet) akkor jó amit írtál.
Enter folder name on USB drive where torrent content should be stored [/opt/torrents]: /mnt/sda1/rutorrent ENTER (change sda1 with your disk label)[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!" Ex-Digi
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Van egy ax56u routerem,merlin fwvel. Feltettem az easy-rtorrent-install pakkot, es amikor kerdezi hogy hol legyen a letoltesi mappa, ott mit kell megadni? Hova csatolodik az sda1?
Kiadtam a df-h parancsot de ott csak dev/sda1ezt latom.
-
-
dbius
veterán
-
-
Papamaco
tag
Kipróbáltam másik tápegységgel,sajnos csak annyira jut,hogy bekapcsol, max 2-3 percre,majd ki is kapcsol,utána már semmi,majd csak 4-5 óra elteltével hajlandó bekapcsolni,de akkor is marad a 2-3 perc.
Olyan,mint ha valami védelem kikapcsolná. -
Papamaco
tag
Sajnos nincs itthon ekkora táp,ráadásul ez a vékony csatlakozó.....
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Papamaco #9886 üzenetére
Sajnos az hogy leméred a feszültséget egy szimpla multiméterrel nem jelent semmit. Meghibásodhat úgy a tápegység hogy olyan zavart visz be amit blokkolja az egész működést.
Kell egy másik táp példány...
Nekem is ilyesformán halt meg egy rtn18u
Ott 12v táp volt ami szerencsére volt otthon, de nem segített..
ezek routerek nem javíthatóak.[ Szerkesztve ]
-
Papamaco
tag
Áramtalanítás meg volt (kb 2 óra),de semmi,a resetet is próbáltam.Szét is szedtem,az alaplap megkapja a 19V-ot.
-
Papamaco
tag
Sziasztok.
Sajnos ma megadta magát a routerem,eltünt a hálózat,majd mikor ránéztem a routerre,csak a 2 wifi led világított,kikapcsoltam,majd vissza,de most már se kép,se hang.
Van ezeknek típus hibái,vagy egyáltalán érdemes javításba kezdeni?
Nem tapasztaltam melegedést,bár ez nem kizáró ok.
-
törölt tag
válasz
hmatyas #9879 üzenetére
Közben valamennyire megoldódott, túlmelegedtek az eszközök, viszont úgy tűnik a végét járja mindkét NAS.
Másik kérdés: nézegettem az AICloud mentést, de nem látok semmilyen opciót arra, hogy mondjuk a mobil galériámat szinkronizálja a bedugott USB drivera.
A pendriveot / routert sem látom a Network résznél, hogy elérjem a tartalmat. Mit hagytam ki itt?[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz
#75501312 #9875 üzenetére
Valószínűleg nálad a 192.168.1.1 lesz, de a router.asus.com-on tuti hogy eléred. Ide bejelentkezel (ez itt a router webes beállító felülete (webui/web user interface) és itt tudsz beállítani mindent.
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
-
törölt tag
Azt hol tudom megnézni, hogy milyen eszközök és milyen IP-vel vannak a hálózaton? Az egyik NASomnál látszólag minden rendben de nem tudom elérni.
A hálózat a 192.168.1 úton van, de reseteltem a NASt és lehet más IP-t kapott? -
Peratta
csendes tag
válasz
ArthurShelby #9870 üzenetére
Igaz, de a 12,5MB/s-nek is elégnek kell lennie egy két órás 50gigás filmhez, mert az 45GB/óra.
Valószínű a router lassulhat be, de azt nem tudom miért... -
AC66U routerem van. Ma reggel arra ébredtem, hogy se a WiFi hálózat, se a kábeles nem elérhető. Net sincs és a router kezelőfelülete sem tölt be. Táp ki, majd be, és utána működött minden újra. A log ezt mutatja. Ez azt jelentené, hogy nem volt elérhető az internet? De akkor a router kezelőfelületét el kellett volna érnem. Esetleg haldoklik az eszköz?
Szerk.: A lognak a dátumozása kicsit el van csúszva, nem teljesen értem miért. Most már jó az idő a routeren.
[ Szerkesztve ]
Logitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Peratta #9868 üzenetére
Ha van valami a környezeti tényező, hiába gigás a wifi, az bezavarhat pár mp-re, de ha kábelnél is van, akkor a router lassul be sajnos (az okát sajnos nem tudom, de erre szokták mondani, hogy 4k-ra vegyél dedikált nas-t, bár ha néha végig megy egy film, vagy 20 percig bírja akkor...).
Illetve a tv-k többsége sajnos csak 100-as lan porttal van felszerelve, és ami ugye 12,5MB/s...
(gigásnál 125MB/s)[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Peratta
csendes tag
válasz
ArthurShelby #9867 üzenetére
wifin, de minden eszköz gigás
-
Peratta
csendes tag
válasz
Szirtimorc #9865 üzenetére
A router vagy a vinyó melegedése? Amúgy mind a két eszköz szabadon áll, tud szellőzni. És mindig ugyan olyan körülmény között vannak, és van amikor ugye hibátlanul viszi...
-
hmatyas
tag
Routerrel magával formázd - putty. Nekem ext3 jött be.
-
Papamaco
tag
Sziasztok!
A külső HDD-t milyen formátumra kell formázni,próbáltam az ext4 formátumot,de nem látja a router,maga a router viszont csak NTFS-re formáz csak. -
Peratta
csendes tag
válasz
Peratta #9861 üzenetére
Tovább teszteltem, és még annyival kiegészíteném, hogy a probléma másolásnál is jelentkezik. Ha hálózaton elkezdem lemásolni a filmet egy pc-re, akkor el is kezdni aránylag normális sebességgel lemásolni (16-20MB/s). Viszont időközben random belassul egész 5MB/s-ig is. Ez okozhatja a film akadozását a TVn.
De miért ingadozik ennyire az olvasási sebesség a routerre kötött hddről? -
Peratta
csendes tag
Sziasztok!
RT-AC66U B1 routerem van. A gyári fw van rajta. Torrentre használom a download managert és egy a router elejébe dugott külső WD HDD-re tölti le a filmeket. Ez eddig működik is faszán. (bár a hálózaton sose tudtam usb3 sebességen másolni...)
De mióta 4K filmeket töltök, amiknek az átlag mérete 50GB, előfordul olyan jelenség, hogy film nézés közben megakad a lejátszás, vagyis gondolom nem tudja a TV kellő sebességgel olvasni a routerbe dugott vinyót.
Viszont nem tudom mihez kötni a jelenséget. Mert van olyan, hogy lemegy a filmből 1 óra akadás nélkül és utána kezdi el. De olyan is volt, hogy 20 perc után kezdte el az akadást, sőt olyan is volt, hogy akadás nélkül végig játszotta a filmet. Azonos méretű filmekről van szó ~50GB.Ismerős valakinek ez a probléma? Vagy van valakinek rá ötlete, esetleg megoldása?
-
N.otorious
senior tag
Port nyitással kapcsolatba lett egy észrevételem,. A kamera rendszer belső portja 7000, külső 20080, noip-vel. Ki van nyitva mind a kettő, mégse értem el távolról a kamerát. Tegnap átállítottam a külső port helyett a belsőre, noip címmel, és így elérhető lett távolról ismét.....nem értem hogyan, a kamera programjában is távoli elérésnek a 20080 van megadva.....
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Sok, tíz fölötti AC66u B1-et állítottam be és kezelek. A wifi sebességére annyira nem vagyok kíváncsi, inkább a hatótávot nézem.
Tény, hogy nem egy kiemelkedő eszköz (az RT-AC87-esem és N18-asom is messzebbre visz), de azért egyáltalán nem gyenge.A rossznak nem nevezhető, most nagyon divatos és tényleg remek AC-65P-t nálam két független teszt (amelyekből az egyik kifejezetten alapos és szakszerű volt, a másik csak amolyan fél órás próba) során is verte egy válaszfalnyival.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
lasse001
senior tag
válasz
Szirtimorc #9857 üzenetére
Lehet csak nem működik.
-
lasse001
senior tag
válasz
Szirtimorc #9854 üzenetére
Én csak 1 eszközt korlátoznék.
-
-
lasse001
senior tag
Sziasztok. A lányom internetjét szeretném lekapcsolni este 10 és reggel 7 között. De ha a Reuteren beállítom nincs net a telefonon soha. A beállított időn kívül sem. Esetleg valaki használja ezt a funkciót?
-
Nekem az a tapasztalatom, hogy custom firmware kell rá és "megtáltosodik".
Esetemben ez annyit jelentett, hogy használható lett ott is, ahol kellett volna menjen, mert a régi is működött (tp-link). Szerintem érdemes megpróbálni.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
embe
nagyúr
válasz
MaCS_70 #9847 üzenetére
Én a AC66u B1 -t wifi jelerősségét gyengének találom, de többen is voltak akik erre panaszkodtak itt.
Na de majd 2 hét múlva, amikor élesben fog működni kiderül mire képes.
De mint mondtam nekem a felhasználási szokásom: wifi jelszót beállítom .... aztán gyakorlatilag ennyi. -
Ez számomra elég meglepő. Én a harmadik ConnectBoxomat fogyasztom, de és eddig mindegyiknél jóval erősebb wifit adott mindegyik nálam megfordult Asus Router, köztük nem egy AC66u B1 is.
Amúgy meg a nálam rendszeresen megfordult UPS-s szerelők is mind azon keseregtek, hogy mennyi gond van azzal, hogy a CB-t úgy hirdették, hogy wifi az egész lakásra, aztán a valóságban meg jó, ha egy közfalat átvisz.
A CB szoftvere továbbá annyira ostoba, hogy még DHCP címfoglalást sem engedett beállítani (ez persze változhatott, de legalább egy éve nem néztem), ami a legalapvetőbb beállítások egyike.
MaCS
-
embe
nagyúr
Tök mindegy hogy hívják.
Na majd megnézem mire képes a connect box. Egyelőre egy pozitív oldalát látom az Asusnak a CB-vel szemben, hogy van rajta usb aljzat, így a nyomtatót meg tudom osztani.
Tesztelgettem, wifi jelerősségben jobb a CB.
Mondhatom, nagyon alacsonyak az igényeim a routerrel szemben.
Üzembiztos, stabil működés, erős wifi. Amiről itt szoktatok problémázni nem is értem sokszor.Az Asus viszont wifi jelerősségben elég gyenge HGG-vel ok. csak.
Nem töltögetek vele, stb. semmi extra. Ezt figyelembe véve is gyenge a CB.?
-
Szerintem sem válik feleslegessé egy jó router a Connect Box mögött.
Éppen ellenkezőleg: úton-útfélen azt tanácsoljuk a CB-ot használóknak, hogy állítsák át bridge-be és használjanak saját routert.
Én is et teszem. A CB csak nagyon alacsony igényeket elégít ki.
MaCS
-
embe
nagyúr
Hali!
Valaki adott el, vagy vett használtan mostanában Asus RT-AC66U B1 -t? Milyen áron lehet eladni őket?
2 hét múlva indul az UPC szolgáltatása nálunk, a saját connectboxukkal, így feleslegessé válik majd. Ahhoz meg elég drága számomra, hogy a fiókban pihenjen.[ Szerkesztve ]
-
teszt345
tag
Korábban már egyszer kérdeztem, de nem láttam választ, ha csak átsiklottam felette, sorry:
RT-AC66U_B1 - mindig a legújabb gyári firmware, de már több, mint egy éve nem született a bekapcsolt kétirányú IPS-re bejegyzés, holott azelőtt rendszeresen logolt ilyen támadásokat. Dinamikus az ip-m, elég változatos digis tartományokból, nem gondolom, hogy megszűntek az ilyen jellegű próbálkozások egycsapásra. Másoknál minden rendben, akinek be van ez kapcsolva? -
Tocika
aktív tag
Közben rájöttem miért nem működött a portforwarding
A tűzfalnál a DoS védelem egedéylezve volt és ez nem egndte nyitni a portokat. -
Tocika
aktív tag
válasz
MaCS_70 #9831 üzenetére
Szia!
Szóval eddig az upnp be volt kapcsolva és kézzel kellett forwardolni a nason futót transmission portját.
Most kikapcsoltam az upnp-t és megmaradt a kézi forwarding, de ha megnézem a transmission beállításait ott most is azt irja , hogy a port zárva.
Mintha önálló életet élne mert hol nyitva , hol zárva van... -
ZGO
tag
Sziasztok
Pár napja DDNS klienst bekapcsoltam, hogy távolról is el tudjam érni a routert.
Viszont csak kíváncsiságból benéztem a rendszernaplóba, és láttam egy sort: "httpd login lock: Detect abnormal logins at 5 times. erről a címről: 94.100.28.106, persze blokkolta szerencsére.
Viszont ha azt szeretném, hogy az adminisztráció--> rendszer-->távoli hozzáférés konfigurálása részben "csak megadott IP címek engedélyezése" lehetőséggel hozzáadjak megbízható eszközeinkből pár darabot, valamiért egyszerűen az "alkalmaz" gomb jóváhagyásával egyszer csak megszakad a kapcsolat, és többé nem érem el a router menüjét sehogy. Minden megy, ahogy kell, teszi a dolgát, de sehogy sem érem el a bejelentkezési oldalt :S Kb mintha valamiért kizárna... jártatok már így? Mi lehet a kiváltó ok? -
Ezt nem egészen értem. Ha be van kapcsolva az uPnP (ami nagyon erősen ellenjavallott), akkor miért akarod külön továbbítani a portot, hiszen pont ez kell megcsinálnia az uPnP-nek.
A helyes, biztonságos megoldás az uPnP elfelejtése és a port forwarding kézi beállítása a routeren.
MaCS
-
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Van egy zyxel 310s- nasom aminek a transsmisson portját forwardoltam.
Működik szuperül egy ideig , utánna egyser csak ez a port zárva lesz.....
Ha kikapcsolom az upnp-t és utánna vissz akkor a port kinyílik....
Gyári firmware-t használok.
Eddig ezt nem csinálta.
Valakinek van valami ötlete ? -
ultio
aktív tag
Több topikban is próbálkoztam, eddig nem sikerült megoldanom a problémát.
RT-AC66U B1-re routerre csatlakoztattam egy HDD-t és beállítottam médiaszervernek. Tökéletesen működik, LG tv eddig mindent lejátszott róla simán. 50-60 gigás UHD filmeket is.
Viszont egy idő után nem találja meg a tv a médiaszervert, nem látszik a források között. Eddig azt hittem, hogy a tv hibája, de nem. Ma kipróbáltam Xboxon és az se látja.A router kezelőfelületén az USB alkalmazás/Szerverközpont/Médiaszerver menüben, ha az Alkalmaz gombra kattintok, akkor egyből látja a tv és az Xbox a szervert.
Olyan, mintha leállna a szerver és ez a művelet indítaná újra.A HDD-re töltök le a router beépített Download Master programjával, mindig vannak feladatok, tehát folyamatosan megy a HDD a háttérben.
Mit állítsak be, hogy folyamatosan elérhető legyen a médiaszerver?
rasti rusti
-
Draken
őstag
Milyen csatorna kiosztás ajánlott az 5G-nek? és ha az első ajánlott tele, akkor mi a második?
-
csul1
tag
Valaki találkozott már olyan hibával, hogy media server modban a feltöltött mkv kiterjesztésű videok közül vmit nem lát? SMB kapcsolattal látni mi van a winyón. Tomato-ból legújabb van fennt.
-
lakisoft
veterán
válasz
N.otorious #9825 üzenetére
Nem ugyan az a neve erre mindig odafigyelek. Viszont azt vettem észre hogy 5G esetén a csatornaválasztás sokkal nehézkesebb mint 2,4G-n.
- Árad -
-
lakisoft
veterán
válasz
N.otorious #9822 üzenetére
6-osra állítottam a 2,4G csatornáját és most jónak tűnik.
Az 5G-t nem tudjuk használni valami miatt, pedig támogatják az eszközeink.- Árad -
-
embe
nagyúr
Új FW tölthető, frissíthető.
Ezzel már működik a GUI alól a frissítés keresés, ami a korábbival nem működött. Most is úgy tudtam frissíteni, hogy letöltöttem, majd a gui-ban betallóztam az fw-t. -
N.otorious
senior tag
válasz
lakisoft #9821 üzenetére
Az internet interferenciát ír, vagy ap bug. Esetleg nincs nagyon rajta kábel vagy bármi? Ha nincs, én csinálnék egy factory resetet.
Szerk.: Még annyit írnak, hogy a wifi channel legyen 1,6,9,11(alacsony érték), és az 5ghz wifidnke ne legyen ugyan az a neve, mint a 2,4 -nek.
[ Szerkesztve ]
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Szirtimorc #9817 üzenetére
Szép eredmény.
csak már jönne be hozzám is a Digi 1G. Pillanatnyilag invitel vagyok ami ugye Digi(már) mégis röbbet fizetek 100/30 ér mint a Digi 1000/300
[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz
#75501312 #9813 üzenetére
Alkalmazásnak ?
Nem. ipcímnek portnak protokollnak vagy ezek kombinációinak lehet szabály(okat) alkotni, és vannak úgynevezett layerek amik megpróbálják a specfikus paramétereket megfogni...
pl van ilyen hogy battlefield2 gondolom ez a játék, ehhez lehetne megemelt prioritást adni, de részemről nen hiszek az egészben.de nem is értek hozzá, ráadásul qrwa bonyolult és időigényes szóval nem ajánlom. legjobb esetben hatástalan, legroszabb esetben szétesik az egész, én annakidején szívtam vele eleget...
[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz
#75501312 #9810 üzenetére
Akkor tisztázzuk (pongyola megfogalmazások következnek)
NAT: Ez az ami a routerben a csomagok "átcímkézését " végzi, így lehet az hogy a router belső hálózatán sok különböző egység lehessen. Ha routered nem volna akkor a szolgáltató által adott eszközre 1 db gép lenne csatolható
HARDWERES NAT | CTF Mivel a nat-olás meglehetősen fárasztó művelet ezért a gyártók direkt erre a célra készítenek cél hardwert és vagy softwaret amit beépítenek a routerbe. Ez az amit ki-be lehet kapcsolni. A topic 66os routerei csak a bekapcsolt ctf mellett tudják kiszolgálni a Gigabites net sebességét. Lásd pár bejegyzéssel feljebb.
Qos: Ez egy olyan futó program a router-ben ami a csomagok priorizálását végzi. Összetett módon be lehet állítani melyik port ipcím csomagtípus... stb milyen módon részesüljön a sávszélességben. Ez egy külön szakterületté nőtte ki magát. DE a legfontosab hogy vagy Qos vagy CTF a kettő kizárja egymást.[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
Akkor jó , mégicsak megvan a Giga
bit.
De tanulság hogy ezek a routerek is csak fullra kihajtva tudják az 1 Gigabitet. Tehát ha még rábízol valamit akkor csökken a teljesítmény.
Ha tényleg kell a sávszél akkor le kell mondani pl az usb tárolós szolgáltatásokról (NAS ,Ftp....) mert ezek belassítják ... -
zsolt_64
senior tag
Háát ha minden bit kell akkor nézzél át a milyen router-be
ott nagyon dicsérik az rt-ac57 et , de ez már a Te döntésed
Azt írják hogy ugyan mips alapú a router, de valódi Hardweres NAT van.
Mondjuk engem is meglepett hogy nem bírja, mert én inviteles vagyok és előbb-utóbb itt is átállítanak a 1G Digi-re..[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
válasz
zsolt_64 #9804 üzenetére
Őszintén szólva nagyfelhasználó a család, minden megabit számít
a TPlink simán vitte amikor bizonytalankodott akkor csak apnek használtam és virtuális pc pfsense volt helyette.Most apnek is elhunyt így gondoltam eszközkonszolidáció és egy normális router,de arra nem gondoltam, hogy nem viszi a gbitet. -
zsolt_64
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Spórolós topik
- Megemeli a Microsoft az Office-Teams duó árát az EU kedvéért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851