- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PassMark - retró E2160 benchmark
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
kalapacsolok #8799 üzenetére
ne krimpelj inkább vegyél kész kábelt 5-10-15-20-30métert és fúrj akkora lyukat hogy át tudd dugni rajta a csatlakozót aztán akkor nem kell szórakozni krimpeléssel meg biztosabb is a minősége, a kész kábelt tudtommal tesztelik, a krimpelt kábelt meg ugye nem tudod
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
enginev3.0 #8798 üzenetére
Köszi Neked és Intrudernek is!
-
válasz
kalapacsolok #8796 üzenetére
Cat6
Filléres dologA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
válasz
kalapacsolok #8796 üzenetére
Érdemes Cat6 típusú kábelt venni, de Cat5e a minimum.
-
kalapacsolok
senior tag
Gigabites telekom netem van, RT-AC66U_B1 router. Hosszabban vezetékeznem kell pár métert a falban, az a kérdésem, hogy milyen típusú netkábelt érdemes venni? Úgy hallottam, az alap, régebbi típusú nem elég már gigabiteshez és gyengébb net lesz a végeredmény.
Valószínűleg le kell vágnom a végét, csak úgy tudom bevezetni, majd új csatlakozót klippelnék a végére.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz
Karpatirpak #8794 üzenetére
"vagy euban: 1-5-9-12) csatorna"
Inkább 1-5-9-13 lenne a helyes, mert a 9-12 között csak 15MHz a távolság. A probléma az vele, hogy némely gyártónak gondjai vannak a 12-13-as csatorna beállításával, helyesen beállított régió esetén is.
-
Karpatirpak
újonc
Sziasztok,
channel / auto illetve általában konkurrens wifi témában túrkáltam kicsit, amit érteni vélek, megosztom, hátha másnak jó jön (esetleg tovább tud lépni; hálós guruk: bocsi, írom ahogy értem, biztosan van sokkal szakisabb szöveg is):
- snbforum -on megoszlanak a vélemények arról, hogy csatorna-ügyben mi a jó (auto v. fix), mivel a dolog természetéből eredően minden megoldásnak van előnye/hátránya, és teljesen normális, hogy ami ma még jó volt, az holnap már nem lesz jó (szomszédok pl.)
A fix standard (1-6-11 vagy euban: 1-5-9-12) csatorna addig jó, amíg más(ok) is be nem jönnek ugyanerre a csatornára:ha közel vannak többen (vagy reaktorral messzebbről), az bukta (csökken a sebesség: ugyanazon a csatornán ha több AP osztozik, akkor azok viszonylag kultúráltan sorbállnak - de minél több AP, annál lassab lesz egy-egy végpont).
Ha nem standard fix csatornát választasz, gondolva (mint én) hogy tükkösen okos leszel, akkor van bukta, ha valamelyik szomszédos standard csatornán 40Mhz -en jön valaki: ekkor konkrétan L2 (?) szinten zavarni fogják egymás a szomszédos csatornák, és mivel nem egy csőben vannak, esély sincs kultúrált osztozkodásra, csak egyszerűen szakadoznak lefelé a kliensek (és nem is biztos hogy vissza tudnak állni).
(Abban több helyen egyetértés van, hogy zsúfolt helyen 2.4Ghz-en nem érdemes a 20/40 Mhz-t használni, csak a 20-at: alacsonyabb sávszélesség=kisebb valószínűség összeakaszkodásra)Ha auto csatornaválasztást állítasz be, elvileg jó vagy, amíg
a., nem zavar, hogy másnak is ez van, és az éppen aktuális telítettségtől függően elindul a csatornaváltogatás a kultúráltabb AP-k esetében: ugyanis a régebbi kliensek esetleg kicsit lassabban (vagy sehogy sem) kezelik az aktuális adatfolyam közepén bekövetkező alacsony szintű ugrálást, így bőven lehetnek közben szakadozásnak tűnő lassulások (játék, videó esetében ez zavaró lehet).
b., (és most jön a kedvencemnem RT-AC66U jellegű routered van, erről ugyanis két helyen is írják, hogy az újabb sorozatok (fw vonatkozásban) menet közben nem szkennelik a hálózatot, és hiba/lassulás esetén nem kezdenek vadul másik csatornát keresni. az "auto" mód úgy tűnik azt jelenti, bekapcsoláskor vagy resetnél megnézi, mi a répa a nagyvilágban, ráül az egyik, akkor tisztának látszó szabány csatornára (írják, még senki nem látott auto módban 1-6-11 -en kívül máshol induló Asus-t), és a következő resetig nem mozdul innen, akármit csinálsz. Az más kérdés, hogy a legtöbb hálózati beállítás, amit a webes felületen csinálsz, kiváltja a wifi hálózati rész resetjét...
Hirtelen ennyi. Ha valamit rosszul értettem/írtam, javítsátok pls.
[ Szerkesztve ]
-
e-newsee
addikt
Tegnap beüzemeltem az AC verziót. Tartott vagy 15 percig.
Plusz 10 perc, mert először beállítottam a Digis jelszót, stb-t a varászlóval, de véletlenül a sietségben az egyik LAN portba dugtam a WAN kábelt.A Router meg reklamált, hogy oké, ő keresi a szolgáltatót, de nincs bedugva a netkábel. Akkor jutott eszembe, hogy rossz helyen van. Átdugtam, akkor meg azt mondta a net kapcsolata, hogy "Leválasztva". restart sem segített. Azt kellett csinálnom, hogy factory reset, aztán újra varázsló, és utána már megtalálta.
Első tapasztalatok jók. A lefedettsége sokkal jobb, mint a régi AC1200G+-nak volt. A fürdőben régen két csík volt a jel a telón, most fullos (s9), és a sebesség is 130mbit vs 250mbit (annyit tud max a telefon). A konyhában (ami a legmesszebbi pont a routertől) pedig 110 vs 250. Szóval az egész lakást telenyomja akkora sávszélességgel, aminél nagyobbat nem tudok kihasználni. Vezetéken pedig jön 7-800 között, de az a mérésem nem volt releváns, mert rajta lógott mindkét gép egy switch mögött, és háttérben mentek a torrentek, még ha épp nem is volt szinte semmi adatforgalom rajtuk. Plusz ugye a két telefon is. És egyelőre minden alapbeállításon van. Majd a hétvégén finomítok rajta.[ Szerkesztve ]
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
poli27
veterán
válasz
Karpatirpak #8790 üzenetére
tulkombinálod sztem.... vegyél egy tplinket
-
Karpatirpak
újonc
kösz, pont ezen rágódom. persze kérdés itt is van: olvasom itt is, ott is, h a merlin az eredti asuswrt finomítása, annyira, hogy az asuswrt folyamatosan vesz át a merlinből, release-enként egy-több dolgot. kérdés, hogy ez fordítva hogy áll meg: pontosabban honnan lehet tudni, hogy pl. az utolsó merlin melyik asuswrt rel-ből készült ? a kérdés azért merül fel, mert jó lenne tudni, hogy ha átállok merlinre, akkor az utolsó gyári fw-ből mit veszítek, illetve várható-e viszonylag megbízható rendszerességgel a merlin gyárihoz igazítása is (mert lehet, hogy az asus mérnökök is csinálnak új, esetleg új és jó dolgokat idővel
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
-
válasz
Karpatirpak #8786 üzenetére
A visszalépésnél azt kell megnézni, hogy a feljebb lépésre volt-e valami kikötés. Én egy ideje már nem láttam olyan verzióváltást, ahol lett volna, de jobb megnézni. Ha nem volt, akkor visszafelé is biztonságos az út.
Az automatikus csatornaválasztásról jellemzően le szoktuk beszélni egymást -- kár, hogy a szomszédokat nem mindig lehet.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Karpatirpak
újonc
válasz
MaCS_70 #8785 üzenetére
Sziasztok,
köszönöm a válaszokat. A fw visszaállítás (aktuális gyártóiról korábbi gyártóira) rizikómentes ? (mert mintha az utolsó frissítés óta extrán többet döglődne...)
Illetve még két kérdés:
1., a beállításokban úgy tűnik, mintha az auto csatorna állítás némi intelligenciával járna, legalábbis a marketing szöveg ez, mármint hogy megkeresi (és nem csak egyszer, hanem működés közben folyamatosan) a legkevésbé tömött csatornát és azon sugároz - a valóság ezek szerint ennél primitívebb ?
2., a log törlésre van valahol egy eldugott (? vagy csak nekem nem szúrja ki a szemem) gomb, vagy ez az újraindítás szoftveres szakkifejezése ? :-)Köszi az eddigieket is !
-
válasz
Karpatirpak #8781 üzenetére
Ha a kliensek driverét újra kell húzni, az szerintem nem lehet olyan hiba, amit a router idézne elő. Egészen egyszerűen nincs ilyen jellegű átjárás a rétegek között.
Nálam egyetlen régi netbook szokott néha leszakadni a wifiről, akkor is mindig készenlétből magához téréskor.
MaCS
-
e-newsee
addikt
Nekem ilyen szempontból szerencsém lesz (remélem), mert bár panel, a szolgáltatói eszközök csak 2,4GHz-et tudnak, így tömbházas környezettől függetlenül konkrétan 2db 5GHz-es wifit látok, azok is elég gyengék. Csak 2,4GHz-et tudó eszközöm pedig nincs, így a mostani routerem nem is sugároz azon feleslegesen, kikapcsoltam azt a frekvenciát.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
deflex
tag
válasz
Szia!
Nálam kétszer volt eddig hasonló esemény (eszköz eldobás 2.4G). Sem az eszközök, sem a router újraindítása nem segített. A közös pont a két hibánál az volt, hogy a szomszéd routere az én routerem csatornájára állt át. A routeremen csatornát váltva az eszközök újra tudtak csatlakozni. Ellenőrizd, esetleg figyeld a routered által is használt csatornán sugárzó eszközöket. Próbálj te csatornát váltani hátha legalább a driver telepítések elkerülhetőek lennének. -
hmatyas
tag
válasz
Ismerős téma. Nekem win10 esetén nem akarja megismerni a megosztott dolgokat (gondoltam céges policy is közbe tud játszani), de ezen túlléptem. Az újraindítás előtt adj ki egy df-t, lehet a log miatt van a gond. (Ha több helyen van net a közeledben akkor az is lehet, hogy valaki berakott egy erős routert a szomszédba.)
-
Karpatirpak
újonc
Sziasztok,
segítsetek kérlek megoldani a helyzetet: két hete van nálam egy AC66U B1. Teljesen gyári fw (igaz, azóta két frissítés lejött/települt), semmi extra (nincs DM, nincs torrent). Egy 1043ND helyére dugtam be, kérdésem szempontjából a csatlakozó elemeknek nincs relvanciája, mert azokban nem történt változás. (Jó, annyi van, hogy az egy db 5G-t tudó laptop már 5G-n csatlakozik)
Szóval: míg a tplink hónapokig ment anélkül, hogy hozzá kellett volna nyúlni bármihez, az Asus bizonytalanul működik, de egészen furcsa módon. Az, hogy ledobja a klienseket (a 2.4-eseket) rendszeresen, egy dolog, nem szívesen, de újraindítgatom. Viszont azt végképp nem értem, hogy esetenként annyira összeveszik a klienssel (USB-s wifis desktop win7), hogy azt csak a driver full uninstall/install után tudom újra összebeszéltetni az Asussal...
A kliensek desktopok USB-s wifivel, mobiltelefonok, egy ASUS Oplay. Madzagon csak egy DLINK NAS és egy Syno/XPenology lóg (plusz persze a WLAN), mindegyik cat6 kábellel, gigás porttal.
Van valaki, aki hasonlót tapasztalt ?[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Létezhet olyan, hogy PPPoe-vel egy vadiúj készülék csak úgy tud kapcsolódni a szolgáltatóhoz, ha angolra van állítva a nyelv?
Kínomban átállítottam angolra és lett internet.Másik kérdés, gyári fw-ben be lehet állítani a HW NAT-ot? Ha igen, hová van eldugva?
-
válasz
gprspeter #8775 üzenetére
Ugyan nem tudjuk, hogy RT-micsoda-66U routered volt,de ha már itt kérdezed anélkül, hogy bármilyen támpontot adnál, akkor a hasonlóan rövid válaszom az, hogy RT-AC66U B1.
Egyébként meg a routerválasztós topicban szélesebb a kínálat, de kérdés előtt olvasd el az összefoglalót és pár nap termését!
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
gprspeter
senior tag
Megadta magát az első generáció RT-66U-m. KIváló ügynök volt.
Mi most a hasonlóan jó router? -
niof
veterán
Synology DS118, és bele egy 2TB-os WD Red-et. Ezzel megoldom a letöltést, valamint átveszi az eddigi manuális backup szerepét is. Szeretném úgy megoldani, mint a melóban, Veeam-el időnként egy inkrementális mentést csináltatni. Csak nekem nem kell naponta, elég havonta egyszer.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #8766 üzenetére
ugyanaz a proci mint az AC66U B1-ben
2magos 1GHz-es CPU1: Broadcom BCM4709A0 (1 GHz, 2 cores)
Broadcom procit kerülni kell vagy Qualcomm vagy Mediatek kellMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #8769 üzenetére
Az opciónak elérhetőnek kellene lennie asuswrt alatt is. Van korlátozása, néhány opcióval nem működik párhuzamosan.
-
-
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #8766 üzenetére
Mindeközben a Merlin által említett Nat Acceleration Level2 be van kapcsolva? Mert különben valóban ugyanazt produkálja!
-
-
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #8764 üzenetére
Már elvesztem ebben a több topikon átívelő témában, de ez tényleges információ vagy csak tipp a soc típusszáma alapján? Több helyen ugyanis azt erősítik meg, hogy ebben benne a FA.
Elég nehéz információt találni, hogy ténylegesen mi a különbség a BCM4707/4708/4709 sorozaton belül, de ez lehet az egyik tényező. -
-
e-newsee
addikt
válasz
Gubek-Einste #8759 üzenetére
Nem lehet, hogy az utolsó pont segít Galopp problémáján is?
Nem értek hozzá, csak tippelek, hogy a loggal együtt szépen betelik a buffer is, mert elfelejti üríteni, aztán kakukk.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
A smallnetbuilder fórumán kifejti egy kicsit bővebben. A lényeg, hogy csak az újabb hardwarek támogatják a Flow Acceleration-t, ami több terhet levesz a soc válláról.
-
Értem.
Nem tudom, hogy mi pontosan a HW NAT definíciója, de az tényleg elég durván hangzik, hogy egy Asus szintű gyártó nem legolcsóbb eszközeit olcsóbb eszközök így lenyomják.
Mi lehet a helyzet a drágább Asusokkal, pl. AC86-os?
Köszönettel: MaCS
-
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #8758 üzenetére
ja csak aztán látod Merlin megírta hogy a Broadcom procikban nincs valódi HW-NAT csak pár funkciót kikapcsol szoftveresen de maga a fő proci feladata a NAT ezért terheli nagyon a sok szálas gyors netkapcsolat...
aztán ott a Qualcomm vagy Mediatek aminek már a MIPS prociban is volt valódi HW NAT core ami tényleg leveszi a fő prociról a terhelést és a legviccesebb hogy tök filléres routerekbe is tudnak rakni
vagy a Broadcom van túlárazva tudásához képest vagy a Mediatek meg alul árazva mert kevésbé ismertmindenesetre kemény hogy ilyen 2x1GHz arm cortex procis broadcom soc nem tud 1/1gigabitet natolni
egy 10ezer forintos Xiaomi meg lazán mert abban Mediatek proci van valódi HW NAT résszel
de a sok sok éves 1043ND V2.x is röhögve tudta a gigabitet mert abban is volt valódi HW NAT
sima felhasználásnál sosem fog jelentkezni a Broadcom gondja
nálam sincs semmi 1000/300-as netnél igaz én csak top 20-ban vagyok ncore-on
nem járatom szét a netet annyira mint enginev3.0Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ASUS RT-AC66U B1 Firmware version 3.0.0.4.384.45717
- Fixed DDoS vulnerability.
- Fixed AiCloud vulnerability. Thanks for Matt Cundari's contribution.
- Fixed command injection vulnerability. Thanks for S1mba Lu's contribution.
- Fixed buffer overflow vulnerability. Thanks for Javier Aguinaga's contribution.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Értem.
Torrentügyben nem igazán vagyok otthon, nem is tudom, hogy mi számít komoly terhelésnek.
Annyit tudok, hogy sok benne a matek, ami sok erőforrást igényel, és én úgy látom, hogy egy általános felhasználású routertől nem várható el az erre a viszonylag speciális feladatra kihegyezett harver.Filozófiai kérdés, hogy például mennyivel dobná meg a árát, ha külön egység lenne a HW-NAT-hoz, és hogy azt hányan fizetnék meg szívesen.
Ez egy alsó középkategóriás eszköz (legjobb esetben is), és ehhez képest szerintem legalábbis jól teljesít. Van olyan általam kihelyezett 66-os, ami egy egészen komoly közösségi teret lát el internettel, és legalább másfél éve nem nyúltak hozzá.
MaCS
-
Galopp
tag
válasz
Intruder2k5 #8752 üzenetére
Azt nem természetesen...
Csak mikor volt némi bibi a router működésében, bekapcsoltam a logolást, hogy kideríthessem, hol akadnak el a csomagok. Persze közben a mikroszerverem zajlottak a torrent-események, amikről jól elfelejtkeztem, így jött a meglepi, hogy milyen kis aranyosan is viselkedik ilyenkor az Asus... -
kalapacsolok
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8755 üzenetére
Megnézem majd, köszi!
-
válasz
kalapacsolok #8754 üzenetére
Szia!
Első körben a szabad csatornák ellenőrzését, ha ez nem segít, akkor pedig a HGG firmware-t.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Van egy RT-AC66U_B1-es wifim. Sajnos másik szobába kellett átrakni új netbekötés miatt. A jel katasztrofálisan legyengült, 400 mbit le-feltöltés van a laptopon az adott szobában, másfél szobával odébb 1 mbit :-(
Az a kérdésem, hogy mit javasoltok, melyik jelerősítőt - vagy valami más megoldást? köszi
-
niof
veterán
válasz
ArthurShelby #8750 üzenetére
Ennyire nem értek hozzá, és semmi kedvem bohóckodni vele. A linux nem nekem való... Azt tudom, hogy régebben jól működött ez a dolog, fél évente kellett esetleg frissíteni, de semmi más baja nem volt. Aztán jött valami változtatás (nagyjából 1,5-2 éve) vagy a DM-ben, vagy a gyári FW-ben, és onnantól kb. a használhatatlanság szintjére csökkent. Most kb. csak vegetál a router ezzel a sz@rul megírt programmal, és örülök, ha nem kell hetente újratelepíteni, vagy minimum letilt/engedélyez-t eljátszani vele.
Faék egyszerűséggel, ennek úgy kéne kinéznie - és akkor nem is lenne semmi gond - belépek a felületre, torrent fájl hozzáadása, kilép. Csókolom. Kivárom a letöltést, és ennyi.
Most meg az van, az is gond neki ha nem ugyanarról a gépről, nem ugyanabból a böngészőből lépek be. Az is baj, ha egyszerre hozzáadok több torrentet. Amúgy írt itt valaki ilyen 200 torrentet, ilyen nálam az életben nem volt, max 5, de ami lejár, azonnal törlöm. Az is gond neki, ha nem fut egy torrent sem, mert mondjuk 2-3 hétig nem használom, próbálok belépni, és a Firefoxban kapok egy Unable to connect üzenetet.
És a vicc az egészben, hogy semmi, de tényleg semmi extra nincs a routeren beállítva az SSID-n és a jelszavakon kívül, meg a mappa meg van osztva a hálózaton, amibe a letöltések kerülnek, és ennyi. Végeredményben 2 megoldás létezik. Vagy megcsinálják ezt a f@st végre, amire így az elmúlt évekre való tekintettel, hogy nem történt semmi vele, nem sok esélyt látok, vagy keresek más megoldást a problémára, pl. egy NAS képében.[ Szerkesztve ]
-
-
niof
veterán
válasz
woodworm #8748 üzenetére
Igen, ez értem, csak feltűnt, ha nincs ráakasztva a vinyó, tehát nem megy a seed, akkor az egész felület sokkal reszponzívabb, fürgébb. A CPU terheltség is lejjebb esik ez által. Szóval, csak ez lett volna a megjegyzés lényege.
-
niof
veterán
Pont ezért gondolkodom egy ideje egy egyszerű NAS-on. Maga a router bírná, de a seed brutálisan visszafogja a teljesítményt, pedig korlátozva van le és fel is, valamint a torrentek száma is. Még a saját kezelőfelülete is döcögősen jön be, ha rajta a winyó. Ha leválasztom, akkor meg tök gyors lesz. És nem utolsó sorban, végre fel lehetne tenni mindig a legfrissebb firmware-t, mert már nem számítana, hogy megy e a DM, vagy nem... Futna a NAS-on egy transmission, ami feltehetően jobban bírná.
-
TeeJay
félisten
válasz
MaCS_70 #8745 üzenetére
nálam sem jelentkezik, engine linkelte hogy 80megabájt seed mellett már sikít a router ha közben letöltést mérsz mert nem bírja. illetve ha én mérek 930-940megabitet egyik ma 100%-on másik 80% körül egy sima 1 szálas mérésnél, ami azért vicc egy 30ezres routertől és a Broadcom procitól
de Merlin aki fejleszt rá látod megírta hogy nincs benne külön mag a HW NAT-nak és így a fő proci izzad ettől is ami vérciki
főleg hogy ott a 12ezres Xiaomi router ami meg bírja simán nekiMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Ahogy nézem a listákat, azért komoly Broadcom-domnancia van, és azt azért nem mondanám, hogy a routerek többsége (köztük számtalan nagyon jól sikerült típus) fos lenne.
Nem igazán látom át, hogy a mi az a problémád, ami másnál nem jelentkezik, nem egyedi, hanem típushiba lenne.
MaCS
-
TeeJay
félisten
Merlin válaszolt
"Nothing can be improved there, CTF is proprietary to Broadcom, not even Asus has access to that source code.
Note that the router does not have an actual "hardware offload" processor, CTF mostly consists in software shortcuts to increase throughput (such as bypassing part of Netfilter). NAT is still entirely done by the CPU, so high CPU usage is normal, especially on 1 GHz CPU."
szóval a Broadcom procis routerek ezért f*sak
azt hiszem eladom és lecserélem AC57U-ra vagy más Mediatek procis ASUS-ra
esetleg qualcomm procis ASUS háthaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz
golya87 #8740 üzenetére
Augusztus óta van meg gyári FW meg azóta vagy 4-5 Merlin és volt nagy reset is de gigabit méréskor mégis mindig közel maxon tekert a proci.
Sebaj elküldtem Merlin meg Asus supportra aztán kiderül mit válaszolnak a HWNAT kérdésreMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
TeeJay
félisten
semmi sem fut csak a mérés
430torrent fut 120megabit seed mellett
itt viszont még nem akad ki a proci szóval tudna többet is mérni, nem tudom miért ennyi
beküldöm Asus supportra hogy ennyit tud a HW NAT ebben vagy tudnak rajta még csiszolni FW frissítéssel?[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Fut pár torrent, de épp alig mennek, a gui most elérhetetlen, speedteszt pedig ezt méri (telekom 1000/1000)
Valami nem okés, már 3x reseteltem, próbáltam gyári szoftvert, meg merlint is
A procik pedig pörögnek mint atom, meg melegszik isTorrent nélkül is max ennyit mérek, de még ezt is rohadt nyögvenyelősen éri el
Speedteszt alatt is 99% meg 80% a két mag (1/2)
Xiaomi 3G esetén nem volt ilyen gondomSemmi QOS nincs bekapcsolva, NAT megy
AC66U B1
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
szasanyi
félisten
válasz
Zsoleszhun #8736 üzenetére
Megnézem, köszi. Sajnos se csatlakozóm se hozzá szükséges fogó nem áll rendelkezésre, így egy esetleges csere nem lesz eccerű.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz
Zsoleszhun #8734 üzenetére
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
Srácok hogyan lehet tesztelni azt, hogy a router átengedi-e azt a sebességet, amire képes? Pár napja már, hogy a 100Mbps sebesség sincs meg, pedig (elvileg, mert max olyan 800Mbps körül volt) 1000Mbps a netsebességem.
Feltettem a legfrissebb Merlin-t, de az sem hozott változást. Mit / hol nézzek meg a FW-ben, ami korlátozhatja ezt? Igaz, alapértelmezettre visszaállítottan (NV RAM törlés után) és csak a jelszavak vannak beálítva manuálisan.
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Ma váltottam AC66U B1-re, Digi netem van és az ipv6-test.com azt mutatja, hogy az ICMP szűrve van (kép). Valami beállításom rossz a routerben?
-
-
Anonymus23
veterán
válasz
krealon #8727 üzenetére
Ennek a funkciónak van egyébként érdemi haszna?
Értem ez alatt, hogy ha én játszanék, akkor közben valóban alacsonyabb prioritása lesz a többi forgalomnak?B1 van nekem is, bekapcsoltam volt egy hónapig, de nem vettem észre jellemző javulást vagy változást. Lehet, hogy csak számokban látszódott volna a változás, és érzetre nem feltűnő, de akkor is...
;) - The Power of the Light Side
-
krealon
veterán
válasz
enginev3.0 #8723 üzenetére
"A QOS-t bekapcsolva nagyon visszaveszi a torrent sebességet, kell neki idő mire tanul, vagy mi a titka?"
A QoS bekapcsolasaval az osszes adatcsomagnak at kell menni a processzoron, igy a switch altali HW gyorsitas (ami a teljes gigabit atvitelehez kell) hatasa nem tud ervenyesulni.
Gigabites QoS-hez komoly szamitasi teljesitmenyu CPU (SoC) kell, ami nem 30eFt-os RT-AC66U B1 kategoriaja. (Sajnos)
-
e-newsee
addikt
-
-
Sziasztok
A QOS-t bekapcsolva nagyon visszaveszi a torrent sebességet, kell neki idő mire tanul, vagy mi a titka?
Stream->File megosztás->Játék->BöngészésEz volt a sorrend amit beállítottam, illetve beírtam kézzel hogy 1000/1000Mbit a sebességem
Miért érdemes Merlin-t telepíteni?
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
e-newsee
addikt
Szóval, ha jól értem a topikba beleolvasgatva, az AC66U B1 jelenleg egy nagyon ajánlott típus, és Merlinnel érdemes használni. Vagy alap dolgokra (4 vezetékes, 2 wifi eszköz, esetleg külső vinyó megosztás mozi céljából) jó a gyári fw is?
-
N.otorious
senior tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni abban, hogy port nyitásnál, a portra time wait üzenetet ír netstatban, mit kell beállítanom, hogy ne ez az üzenet fogadjon?
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
krealon #8718 üzenetére
Elolvastad amit a zárójelben írtam? Tisztában vagyok vele, DSM alól frissítek én is DDNS-t.
Én azért írtam neki amit, ugyanis ebben a felállásban:
"A beltéri lanportjára csatlakozik az Asus AC66U B1 routerem amit szeretnék távolról elérni. A router és a transmissiont is, meg a belső hálózatomon lévő satelit beltérit is. "Amit az eredeti kérdező írt, nem látok folyamatos üzemű eszközt a routeren kívül, illetve a szolgáltatói eszközön kívül, vagyis szinte biztos azzal kell neki DDNS-t frissítenie.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
krealon
veterán
válasz
DJ. Ru$y #8716 üzenetére
"Ugyanis a szolgáltatói eszköz fog publikus dinamikus IP-t kapni, a DMZ-hez kell adni az ASUS-nak egy megfelelő privát IP címet, amire tudod a DMZ-t irányítani ugye. Ergo az ASUS maximum egy privát IP címet tudna küldeni a DDNS szolgáltatónak, ha ő kezelné.
Na ezért kell a szolgáltatói eszköznek kezelnie a DDNS-t. Remélem segítettem."Csak a pontossag kedveert:
Leteznek URL-alapu DDNS frissitest vegzo kliens programok (pl Synology), amik a LAN oldalrol kepesek a WAN IP-t frissiteni.
Amire te utalsz, az a csatolo IP cime alapjan vegrehajtott frissites, de mint emlitettem letezik mas modszer is. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Ne haragudj, de nem jól gondolod. Ugyanis a szolgáltatói eszköz fog publikus dinamikus IP-t kapni, a DMZ-hez kell adni az ASUS-nak egy megfelelő privát IP címet, amire tudod a DMZ-t irányítani ugye. Ergo az ASUS maximum egy privát IP címet tudna küldeni a DDNS szolgáltatónak, ha ő kezelné.
Na ezért kell a szolgáltatói eszköznek kezelnie a DDNS-t. Remélem segítettem. (A mögöttes szerverről kliens programmal IP frissítés az megint más kérdés, ha a DDNS-t "router" frissíti, akkor az a szolgáltatói eszköz lesz.)Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Galopp
tag
válasz
DJ. Ru$y #8714 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy meglesz a publikus IP. (Irta, hogy egyszeri költség, na bumm kifizeti)
Ekkor nem gond, ha nem modem/bridge módban van a szolgáltatói eszköz, mert ha DMZ-ben beállítja a mögötte lévő saját routerét (tekintve hogy így a szolgáltatói eszköz átlátszóvá válik), a ddns-nek illene működnie azon. Legrosszabb esetben a mögé akasztott "szerver" intézi majd a címfrissítést (bár nem egyértelmű még nekem, hogy a transmission a routeren fut, vagy külön gépen. Vagy csak figyelmetlen vagyok)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Dinamikus publikus teljesen jó, ahogy Intru is írja DDNS szolgáltató aztán jó napot. Viszont a problémád ott lesz, hogy az ASUS-t nem fogod tudni erre befogni, ha a szolgáltatói eszköz nem kerülhet át modem módba, vagy bridge módba. Ugyanis, akkor az összes feladatot DDNS, port átirányítás stb. a szolgáltatói eszköznek kell ellátnia, az ASUS max AP lehet a képben, ha jól összerakod.
-
Semmi gond a dinamikus címmel, a lényeg, hogy publikus legyen, azt már bármilyen DDNS szolgáltatással el tudod érni. Az otthoni internetszolgáltatások 95%-a is dinamikus IP címmel működik, beleértve a kábeles rendszereket is. Nagyon kevés, ahol statikus az IP cím.
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz
Intruder2k5 #8709 üzenetére
Közben beszeltem velük Dinamikus publikus IP tudnak biztosítani 1szeri 3euros költségért. Statikus az havi 8 euro.
-
-
Garsza
veterán
válasz
Intruder2k5 #8707 üzenetére
Nem egyezik. Ezt már néztem.
-
De egyébként megnézted és valóban privát IP címed van? Csak mert van Magyarországon is olyan mobilinternet szolgáltatás, ahol két fajta APN-el is lehet csatlakozni a netre, az egyik publikus, a másik privát címet ad. Szóval első körben nézd meg, hogy a modemben, routerben látott jelenlegi WAN IP címed egyezik-e azzal amit mondjuk itt látsz, illetve ha nem, egy kérdést mindenképp megér a szolgáltató felé, hogy kaphatsz-e valami módon publikus IPv4 címet.
-
Garsza
veterán
válasz
DJ. Ru$y #8705 üzenetére
Így már értem. Akkor nincs lehetőségem elérni wan oldalról a belső hállózatom csak ha esetleg a szolgáltatóm kérem meg hogy csinálja meg a megfelelő átirányításokat a rendszerében. Mondjuk erre nem sok esélyt látok.
Valószinű akkor vissza kell mondanom az előfizetést. Mert ez így nekem nem jó.
Viszont akkor marad az instabil wifi netem. -
DJ. Ru$y
nagyúr
Hiába van portforward, ugyanis amit próbáltak neked elmagyarázni már, hogy nem publikus, hanem privát IP címed van, értsd: A szolgáltatónál van egy publikus IP, ami után ő neked nem publikus IP-t oszt onnan, hanem privát IP címet, a te külső IP-d nem érhető el világhálóról egyszerűen, mert ahhoz kellene egy "port átirányítás" a szolgáltatónál lévő publikus IP-ről a te privát IP címedre.
Nem sok esélyt látok a probléma megoldására.
-
Garsza
veterán
válasz
ArthurShelby #8703 üzenetére
Nem lehet azon semmi olyasmi állítani. Nincs rajta üzemmód váltási lehetőség.
Mondjuk port forvarding az van.[ Szerkesztve ]
-
Oké. A dolog ott áll vesztésre, hogy a jelek szerint privát IP-címed van, ami LTE-hálózatoknál mondjuk úgy, hogy eléggé általános.
Innentől kezdve a hálózatod kívülről nem lesz látható, úgyhogy olyan megoldást kell keresni, amiben a kapcsolatfelvétel belülről történik.Ebben viszont én sajnos nem tudok segíteni, és egyáltalán nem olyan könnyű a kérdés .
MaCS
-
Garsza
veterán
válasz
MaCS_70 #8700 üzenetére
A lényeg Hogy 4g hállózatról van netem itthonra. És a belső hálózatom szeretném elérni távolról neten keresztül.
Ezek az eszközök vannak a szolgáltatómtól (szlovákul van de a lényeg talán látszik).
Ezeknek a segítségével csatlakozom a toronyhoz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Még mindig rengeteg Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Xbox Series X|S
- Okosóra és okoskiegészítő topik