- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
-
LOGOUT
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
beller
aktív tag
A routerem frissítést kérne a meglevő 386.3.2-ről 386.5-re (Merlin, Asus RT AC 66U B1). Letöltöttem Merlin oldaláról a fájlt. A .trx kiterjesztés helyett most .w kiterjesztés van. Kézi frissítésnél nem tudja frissíteni a rendszert és nem tom miért nem. pls segítsetek.
-
petir
senior tag
válasz
tylerddd #10398 üzenetére
Miért nem állítasz be a nyomtató beállításaiban a nyomtatónak egy fix címet a tartomány végéről?
És akkor onnantól nem a router osztja hanem az eszköz fixen azt kéri.
Pl a tartományod 192.168.1.2 - 192.168.1.50 ig tart akkor nyomtatonak megadod az 50-es címet.
Valószínű amúgy azt is lehet amit Te szeretnél de kéne tudni milyen fw van rajta...többnyire amúgy MAC címhez rendelhető IP ilyesmit kell keresned ha ragaszkodsz a megoldásodhoz.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Jelenleg a szolgáltatós ONT wifijét használom. A Canon nyomtatómmal a 2,4-es hálózatomra csatlakozom. A laptopommal az 5Ghz-en vagyok. A beállítási lehetőségeknél van olyan opció, hogy a kapcsolódó eszközök IP-jeit le lehet "foglalni", hogy mindig adott eszköz adott IP-n fusson. Ezzel elértem azt, hogy nem kell a 2,4-re átcsatlakoznom, amikor nyomtatni akarok. Az Asus-nál ugyanis így működött. A kérdésem az, hogy az AC66U-nál van-e ilyen lehetőség és ha igen, akkor merre találom? Köszönöm!
-
válasz
ArthurShelby #10393 üzenetére
Auto érték van választva.
-
tibike8
őstag
Sziasztok, egyik napról a másikra nem érem el a routerrmet (AC66U B1) külső hálózatból. A wan címem 85-el kezdődik. Ez gondolom nem NAT-olt. Milyen beállításokat kellene megnézni a routerben?
-
válasz
ArthurShelby #10391 üzenetére
Desktop gépen kábeles kapcsolaton mérek SpeedTest CLI-vel.
Kábelt még nem cseréltem a modem és a router között, de azt első körben kizárnám, mert ha hibás lenne (legalább is az eddigi tapasztalatom szerint), akkor nem lenne gigabites kapcsolat, illetve nem lenne 100Mibit/s fölötti a mért érték.
-
Sziasztok!
Telekom modem (1Gibit/s koax) után van kötve egy B1-es verziójú eszköz.
Valamiért "csak" 350Mibit / s a letöltési sebesség. Mindent is kikapcsoltam benne (QOS, aiprotection, mindent, amit találtam).
Statikus címet kap a wan, modemben DMZ-be van rakva. Ipv6 letiltva.
Annyi érdekesség van, hogy aimesh központ a router és egy ac57uv3 csatlakozik hozzá vezeték nélkül.
Mit nem vettem figyelembe
SpeedTest CLI-vel mérek.
-
tylerddd
veterán
válasz
N.otorious #10388 üzenetére
Próbáltam, ezekkel sem megy.
-
tylerddd
veterán
válasz
N.otorious #10386 üzenetére
Most belőttem úgy, próbálgatom jó lenne-e így. Viszont ha felcsatlakozom az erősítőre, azaz az Asus-ra, akkor a router.asus.com-on nem tudok belépni a beállításaiba.
-
tylerddd
veterán
válasz
xrvman #10384 üzenetére
Nem mindent értek egészen, de akkor ezek közül én melyiket állítsam be a fent leírt felálláshoz: Telekom ONT és abból kábellel menne a net az Asus-ba egy másik helyiségben? Vagy ez az AiMesh csak két erre képes eszköz között megy?! Mert valami ilyet is olvastam a leírásoknál. A jelerősítő üzemmód nem lenne jó nekem?!
Aztán ír egy Discovery Utility-ről is, meg NAT-ról, IP címekről, kikapcsolt tűzfalról stb. De ezek közt nem igazodom el egyértelműen.
-
xrvman
őstag
válasz
tylerddd #10383 üzenetére
E miatt jött létre az AiMesh rendszer. Régebben én külön Vodás, volt UPC routerrel és két ASUS-szal, de Mesh rendszer nélkül kínlódtam. Volt hogy a jelet is elveszítette, és csomószor mobilnettel ment.
Most bevásároltam használtan még egy AiMesh képes routert és most minden gördülékenyebb, álom az egész. Mivel megszűnt a Wi-Free, így a routert modem módba kapcsoltam, nem szór jelet se. -
tylerddd
veterán
Ma sikerült az AC66U-t összehoznom a Telekomos Sagemcom ONT-tal, a korábbiakkal ellentétben. Nemes egyszerűséggel gyári visszaállítást kellett csinálnom rajta és ezután pöccre ment minden elsőre dinamikus IP-s kapcsolatot felállítva, a Telekom TV is megy róla a megfelelő beállítások mellett.
Most a következőn agyalok viszont: az Asus-t átvinném a másik szobába a másik kábelvégre és lefedettséget szeretnék vele növelni. Az 5Ghz azért nem ér el mindenhová. Milyen módot kell ebben az esetben beállítanom?! AP-t gondolnék, mert kábelről kapja majd a jelet. Azt álmodtam meg, nem tudom, hogy ilyet lehet-e, hogy az Asus által sugárzott jel is a jelenlegi Sagemcom-os SSID nevekkel menjen és az ottani eszközök automatikusan átcsatlakozzanak az Asus-ra, mert nyilván annak ott jobb lesz az erőssége. Van erre lehetőség vagy manuálisan kell átcsatlakozni ezekre?! Köszönöm!
-
Safranek
aktív tag
Köszönöm.
Időközben írtam ASUS supportnak is , válaszuk:
"Abban az esetben ha az eszköz zárolt csak a teljes gyári visszaállítás után tud belépni. Az alapértelmezett jelszóval és felhasználónévvel. "Nem sikerült ssh-n sem belépni , se a régi , se az alap jelszóval.
Lett belőle egy factory reset, majd egy régebbi mentett konfig ment vissza.
Kellett utána egy kicsit küzdeni a transmissionnel , de most már minden a régi. -
Safranek
aktív tag
Sziasztok,
Sikerült az alábbit előidézni:
"You have entered an incorrect username or password 5 times.Please try again after 04:52 seconds."de ezek után sem sikerül belépni a jó jelszóval .
Router reset-en kívül van más megoldás? -
langerius
csendes tag
-
langerius
csendes tag
válasz
N.otorious #10376 üzenetére
AP módban az ONT után bekötve semmi problémát nem tapasztalok, más a SSID név mint a Strong neve így ez nem fordul elő, a probléma Media Bridge, és jelerősítő módban van csak. Kb. olyan érzésem van, mintha megkapná a IP címet rendesen, majd 20 mp után elveszti, majd megint keresi, kioszt neki a hálózat egyet és megint elveszti, pontosabban nem az AC66 IP címéről van szó, mert az fixen 192.168.1.2, hanem amit Ő maga után kioszt az eszköznek, pl. PC-nek vagy TV-nek, attól függ hova kötöm.
-
langerius
csendes tag
Sziasztok,
van egy Asus AC66UB1-em. A hálózatom úgy néz ki, hogy telekom Sagemcom5655v2 Ont van, onnan megy egy vezeték egy Strong Mesh 1610-be, és ahhoz csatlakozik + 2 db Strong Mesh 1610 vezeték nélkül,most a tv-knél. Igy van lefedve egy kétszintes családi ház. A pc-m a távolság miatt egy Asus USB-AC68 wifi adapterrel kapta eddig a netet. Viszont kellett nekem a médiaszerver, DLNA, FTP, Samba mindenfajta jóság. Gondoltam a wifi adaptert kiszedem, és megy az ACC66 media bridge módban, és abból ethernet kábel a gépbe. 1 gb-es netem van, eddig az adapterrel 200mb-el ért el odáig a net. A gondom az, hogy az AC66-al beállítás után kb. 20 mp-ig van net, majd eldobja, majd megint 20 mp nincs net, és utána visszajön, majd megint 20 mp körülbelül, és újra eldobja. És csinálja, csinálja , gyakorlatilag használhatatlan. Csinálja ezt a legfrisebb gyári firmwarrel, és Merlinnel is. Viszont van mikor többszöri beállítás, pc, ONT, router újraindítás után megjavul és tökéletesen teszi a dolgát, de ez ritka. Jgy lehoz kb. 300 mbitet a pc-nél, tehát kb. 100 megabittel gyorsabb, mint az usb. De ez ritka, most éppen megy, egy 1-2 órás szórakozás után. Több dolgot kipróbáltam. ONT-hez kötve AP módban ilyen nem jön elő, tökéletesen máködik. Egyik tv mellöl a Strongot kiszedve és helyére berakva media bridge módban a routert szintén az van, hogy dobálja a tv jelét, de van mikor ezredik próbálkozásra megjavul. Találkozott valaki ilyennel? Lehet, hogy ez valami beállítás dolog? Már nem garis a router, így nem tudom vissza vinni. Van tippetek arra, hogy hogyan tudnám hozzá varázsolni a Strong rendszerhez mesh módba, mert sehogy sem sikerül. Létezhet, hogy csak bizonyos Asus eszközökkel hajlandó „meshbe” lépni? Létezhet, hogy egy AC1900-at tudó wifi stick, ami baromi erős, 2 szobányi távolságra, csak 200 megabitet tudjon, ahol ráadásul nincs semmi blokkoló tényező? Tudom tudom ezek a számok igen elméletiek, de pl. hozzárakom a géphez az egyik Strongot, és csóri kilök magából 350/350-et, van mikor 400-at is. Ti, hogy rendeznétek át a hálózatomat, vagy ez ahogy most van ennyit tud. Tudom nem egy NAS, de abba most nem is akarok beruházni. A legideálisabb az lenne ha ONT-ból ASUS AC66 AP mód, majd vezeték nélkül valahogy meshen minden más Stronggal. De a Strong meg az ASUS az nagyon nem akar kommunikálni. Gondoltam AP módban gyorsul a letöltés is torrenten, de az is max 10mb le, a fel meg ne is beszéljünk, kb. jóesetben 4-5 mb. Ilyen szempontból tök mindegy, hogy ott van AP módban vezetékkel, vagy media bridgeben máshol.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segitséget!
Szirtimorc - a leirásod alapján megcsináltam de valami beállitás hibádzik mert csak a gazdagépet látja az AiCloud! Az omv szervert nem. pedig windows alol elérem tehát van kapcsolat.
üdv -
Szirtimorc
senior tag
válasz
ArthurShelby #10370 üzenetére
Múltkor nem figyeltem, és lejárt a noip regem. Gondoltam megcsinálom az Asus-és, de úgy 80%-ban nem működött. Volt hogy igen, így biztos nem beállítási hiba.
-
Corsa02
őstag
válasz
ArthurShelby #10370 üzenetére
Az utóbbi időben nagyon sok kimaradás volt az Asus szerverein, heti többszöri...
Lehet használni természetesen, de okozhat bosszúságot. No-IP nálam hetek óta hibátlan. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Szirtimorc #10369 üzenetére
Miért ne az asus beépített ddns-sét használja, pl a nagyfeju.asuscomm.com.
Sokkal könnyebb beállítani, nem kell sehova se máshova regisztrálni. Miért jó annyira a noip.com? (Régen még amíg nem volt más ingyenes odáig értem) -
Szirtimorc
senior tag
válasz
nagyfejü #10368 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb:
Kell egy ddns-t csinálni, nekem a NOIP tökéletsen megfelel.
Tehát regisztrálsz a noip-on pl. nagyfeju néven. Engedélyezed a routerben WAN-DDNS-t, és kitöltöd a noip adatok alapján.
A routerben meg bekapcsolod az AICloud 2.0-t.
Ha ez kész, és megy a router meg a nas, és azon van megosztott mappa, akkor bárhonnan a világból ha egy böngészőben ha beírod, hogy nagyfeju.sytes.net , akkor ott bejönnek a megosztott mappák, valahogy így: -
nagyfejü
őstag
válasz
Szirtimorc #10367 üzenetére
szia!
A szervergépen tárolt adatokat. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Nézegettem a leirásokat de elvesztem!Valakinek lenne annyi türelme , és bolondbiztosan leirná hogy érem el bárhonnan iphone ról az otthoni b1 routeren keresztül az openmediavault szerverem ugy hogy 60 évesen be tudjam állitani?!
Előre is köszönöm!
üdv -
tylerddd
veterán
válasz
Gubek-Einste #10364 üzenetére
Néztem, de azon kívül, hogy a srácnak sikerült a beltérit is meghajtani a routerről, nem tudtam meg ezzel kapcsolatban semmit.
Majd próbálgatom még! Köszi a segítséget, már a te ötleteddel is beljebb vagyok!
-
-
tylerddd
veterán
válasz
Gubek-Einste #10361 üzenetére
Szóval! A Telekomos routerben egy Internet Connectivity menüben találtam IPv4 fül alatt kapcsolható PPPoePassthrough-t. Ugyanitt volt egy számomra egyébként ismeretlen @t-online.hu végű Log-In név és egy jelszó. Az Asus-nál a bal felsőben lévő gyors internetbeállításokra mentem, ott értelemszerűen próbáltam nyomogatni, kézi beállítást, PPPoe-t választva, megadva a nevet/jelszót, de sajnos semmi. Azt írja a csatlakozásnál, hogy Leválasztva, pirosan világít az internet led az Asus-on. Eddig jutottam.
-
tylerddd
veterán
válasz
Gubek-Einste #10361 üzenetére
Köszönöm! Megnézem!
-
-
tylerddd
veterán
Üdv! AC66U-t szeretnék valahogy összehozni egy Telekomos Sagemcom F@st 5670-nel. Eddig a router egy Huawei stickkel ment mobilnetről, fa**án be van állítgatva (név, MAC címek szűréshez), megoldható, hogy ne kelljen a 0-ról indulnom?! Mit kell a Telekomos cuccon belőnöm?
(Nem létfontosságú, úgy nézem elég korrekt wifis képességekkel bír a szolgáltatós eszköz, de csak jó lenne tudni és hátha kell majd ilyen formában.)
Köszi! -
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok, meg tudja valaki mondani, hogy egy Asus n66u Router tud kezelni egy digis ZTE mv833-as 4g modemet?
Előre is köszönöm
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #10357 üzenetére
Megvoltak köszi!
Közben kiderült, csak nem állt még össze rendesen a kapcsolat. Azóta már 700-800 Mb/s körül repkednek a számok!
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
RT-N66U esetén mit kell ki-be kapcsolni ahhoz, hogy át tudja lőni a gigabitet WAN-on? Az istenért nem találok róla leírást, pedig tudom, hogy volt anno. (Gyári FW)
-
tylerddd
veterán
Üdv! Készülök beköttetni optikai netet (Telekom), 1000 vagy 2000Mbites csomagot. RT-AC66U B1 esetén mire számíthatok?! Az OK, hogy wifin nem fog annyival menni (nyilván kábelen sem biztos), de névlegesen mekkora sebességre számíthatok? Személyes tapasztalat esetleg? Köszönöm!
-
Corsa02
őstag
Na a napokban eljön az ideje, hogy meg kell oldanom ezt a problémát. Arra gondoltam, hogy a HGG-t lecserélem Tomatora, de Tomatot még sosem használtam. Hátha ez stabilabb lesz hosszútávon. Néhány kérdés felmerült.
- Tudni fogok azon is Transmissiont futattni? Jelenleg SSH, Entware okosság fut nálam, Tomatora is tudom ezeket telepíteni?
- Kivülről ugyan úgy el tudom érni a routert és a rajta lévő 1TB-os HDD mint HGG-vel?
- Belső hálózaton jelenleg látja a Samsung TV-m a routert, Tomatoval is fogja?
- melyik Tomato firmware kell nekem?Előre is köszi a választ.
-
dbius
veterán
válasz
Corsa02 #10344 üzenetére
Nem használsz Adguardot? Nálam Pc-n ki kell kapcsolni, ha be akarok jelentkezni a routerre.
Bekapcsolt Adguard mellett nem tudok, hiába van fehérlistán (kivételek között) a gép IP címe, nekem sem tölti be a felületet.
Mobilon az Adguard viszont nem jelent gondot, mobilról Adguard mellett is be tudok jelentkezni.
-
Corsa02
őstag
-
hmatyas
tag
hm. adott és megengedett IP-ről akarsz belépni? Pl általában én le szoktam védeni, hogy csak kábeles kapcsolat esetén lehessen belépni az admin felületre.
-
Corsa02
őstag
válasz
ravensky13 #10341 üzenetére
Incognitot próbáltam, és másik gépről, másik böngészőt is...sajnos nem érem el.
Port 80 igen, nem változtattam ezen. Https sem megy.Egyszerűen nem értem, de közben megy a net hibátlanul, "enkóron" látom hogy a transmission futtatja a torrentet! De persze el nem érem azt sem...
-
ravensky13
tag
Incognito/Private mode? Cache reset? Port 80? vagy változtattad? http vs https? Próbáld esetleg kézzel beírni.
-
Corsa02
őstag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség, pár napja nem tudok belépni a routerbe, a 192.168.1.1 visszautasította a csatlakozást, ezért sajnos kívülről sem érem el. Áramból ki majd vissza meg volt, sajnos nem lett jó. Merlin van rajta, plusz entware és transmission. Nagyon nem szeretném resetelni, esetleg nincs ötletetek, hogy tudnék újból belépni?
Egyébként van net, wifi működik.Előre is köszönöm
-
beller
aktív tag
Sziasztok! Lehet rossz helyre írok, de próba. A jelenség az, hogy (Asus RT-AC 66U B1), hogy a 2,4 GHz-es wifire nem lehet csatlakozni. Az 5 GHz-esre minden gond nélkül felcsatlakoznak a telefonok, de a 2,4-re nem. Ez azért is gond, mert van olyan laptop a családban ami csak a 2,4-es wifi-t ismeri.Látni a 2,4-es jelet full pálcikákkal, de csatlakozni nem tudunk. Jelenleg Merlin 386.1 beta van rajta, de cseréltem az Asus gyárijára és egyiken sem műxik. Amúgy megvan a router pár éve ezidáig nem volt ilyen gond vele. Lehet valamit elállítottam benne amit nem kellett volna? Hozzáteszem, hogy csak felhasználó vagyok nem IT
-
Dreddy32
tag
Sziasztok
Segítségeteket kérném.
Van 1 Rt-AC66U b1-es routerem. Namost gondolt 1et, és a wifi olyannyira behalt, hogy csak akkor látja bármi, ha közvetlen közelében vagyok, de akkor is ugrál az erőssége.
reseteltem, fw csere, de semmi változás.
Mi okozhatja? javítható?Köszönöm
-
nagyfejü
őstag
válasz
ArthurShelby #10331 üzenetére
Köszönöm a választ. Az érdekes hogy az ősrégi tp-link en meg lehetett annó csinálni.
-
-
nagyfejü
őstag
válasz
Gubek-Einste #10328 üzenetére
Merlen van. Probalepp bedugtam de nem ismeri fel a router.
-
-
nagyfejü
őstag
válasz
Gubek-Einste #10326 üzenetére
normál usb s.
és csak néha ránézni -
-
nagyfejü
őstag
válasz
N.otorious #10322 üzenetére
Nem tudom
-
nagyfejü
őstag
válasz
Gubek-Einste #10323 üzenetére
A ruterre radugni webkamerat amit telefonrol el lehet erni.
-
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Valami kezdőknek való leirást hol találok azzal kapcsolatban hogy webkamerát szeretnék használni a routerre dugva , és telefonon elérni !!!??
üdv -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Fiókban pihen nekem egy RT-AC66U B1 router.
Néztem a gyártói oldalon a jelenlegi legfrissebb fw: Verzió 3.0.0.4.386.43129 ami 91MB !!!
Az előző verzió: 3.0.0.4.386.41634 viszont csak 40,45MBMi a fene miatt lett duplája? Feltettem manuálisan, betallózva, simán felment.
-
sunone
aktív tag
Sziasztok, A mobilalkalmazás egyfolytában frissítene 3.0.0.4.386_43129 -es firmware-re, de egyrészt nem fut le a frissítés, másrészt sem a web felület nem ajánl frissíthetőséget, sem a support oldalon nincs ilyen verzió.
Létezik ilyen egyáltalán? -
FreshTomato szinten csak 200Mb/s-re volt kepes, CTF-rol most utolag olvastam, majd ha lesz lelki erom lehet nekifutok megegyszer.
DD-WRT-nel kb minden masodik kattintasra (leginkabb Save/Apply-nal szerintem) connection reset hiba jott es router reset nelkul nem is jott helyre, konkretan addig nem tudtam eljutni vele, hogy net kapcsolatot beallitsok, reszemrol megint felsult a DD-WRT.
Most visszament a Merlin egyelore, beallitottam, hogy minden nap hajnal 2-kor rebootoljon, hatha akkor napkozben nem hal el.
Ha nem, akkor majd megnezem megegyszer a FreshTomato-t ezzel a CTF-el. -
petir
senior tag
Tomatonak van frissebb verziója FreshTomato néven fut - itt találod ebben a mappában.
Ha DD-WRT nem zavar , hogy beta en nyugodt szívvel ajánlom én évekig használtam és szerettem hasonló problémám volt egy shibby frissítés után random újraindult meg stb... DD-WRT-vel ment. Azóta se tudom miért.. próbáltam mindent de végül mindig a DD-WRT maradt.
-
Sziasztok,
N66U routerem van es kb. minden nap random idoben ujraindul magatol, ma pont ujraindulas elott neztem ra es ilyenekkel volt tele a log (elotte meg csomo hasonlo, mas processekkel):
May 3 07:06:09 kernel: init invoked oom-killer: gfp_mask=0xd0, order=0, oomkilladj=0
May 3 07:06:09 kernel: Call Trace:
May 3 07:06:09 kernel: [<8000f41c>] dump_stack+0x8/0x34
May 3 07:06:09 kernel: [<80057508>] out_of_memory+0x1fc/0x264
May 3 07:06:09 kernel: [<8005937c>] __alloc_pages+0x318/0x360
May 3 07:06:09 kernel: [<800593ec>] __get_free_pages+0x28/0x4c
May 3 07:06:09 kernel: [<800c073c>] proc_info_read+0x58/0x174
May 3 07:06:09 kernel: [<8007d864>] vfs_read+0xbc/0x164
May 3 07:06:09 kernel: [<8007de2c>] sys_read+0x50/0xbc
May 3 07:06:09 kernel: [<800111b0>] stack_done+0x20/0x44
May 3 07:06:09 kernel: Mem-info:
May 3 07:06:09 kernel: Normal per-cpu:
May 3 07:06:09 kernel: CPU 0: Hot: hi: 186, btch: 31 usd: 160 Cold: hi: 62, btch: 15 usd: 57
May 3 07:06:09 kernel: HighMem per-cpu:
May 3 07:06:09 kernel: CPU 0: Hot: hi: 186, btch: 31 usd: 172 Cold: hi: 62, btch: 15 usd: 7
May 3 07:06:09 kernel: Active:1769 inactive:2547 dirty:0 writeback:0 unstable:0
May 3 07:06:09 kernel: free:27450 slab:25859 mapped:670 pagetables:98 bounce:0
May 3 07:06:09 kernel: Normal free:2804kB min:2884kB low:3604kB high:4324kB active:12kB inactive:0kB present:520192kB pages_scanned:216 all_unreclaimable? yes
May 3 07:06:09 kernel: lowmem_reserve[]: 0 14224
May 3 07:06:09 kernel: HighMem free:106996kB min:512kB low:3032kB high:5556kB active:7064kB inactive:10188kB present:1820672kB pages_scanned:0 all_unreclaimable? no
May 3 07:06:09 kernel: lowmem_reserve[]: 0 0
May 3 07:06:09 kernel: Normal: 11*4kB 71*8kB 7*16kB 5*32kB 0*64kB 1*128kB 1*256kB 1*512kB 1*1024kB 0*2048kB 0*4096kB = 2804kB
May 3 07:06:09 kernel: HighMem: 323*4kB 229*8kB 170*16kB 127*32kB 41*64kB 10*128kB 2*256kB 3*512kB 1*1024kB 0*2048kB 22*4096kB = 106996kB
May 3 07:06:09 kernel: Swap cache: add 0, delete 0, find 0/0, race 0+0
May 3 07:06:09 kernel: Free swap = 0kB
May 3 07:06:09 kernel: Total swap = 0kB
May 3 07:06:09 kernel: Free swap: 0kB
May 3 07:06:09 kernel: 589823 pages of RAM
May 3 07:06:09 kernel: 458751 pages of HIGHMEM
May 3 07:06:09 kernel: 529905 reserved pages
May 3 07:06:09 kernel: 2516 pages shared
May 3 07:06:09 kernel: 0 pages swap cached
May 3 07:06:09 kernel: Out of memory: kill process 310 (wanduck) score 11 or a child
May 3 07:06:09 kernel: Killed process 310 (wanduck)
May 3 07:06:09 kernel: Out of memory: kill process 335 (wpsaide) score 11 or a child
May 3 07:06:09 kernel: Killed process 335 (wpsaide)
May 3 07:06:09 kernel: Out of memory: kill process 348 (ots) score 11 or a child
May 3 07:06:09 kernel: Killed process 348 (ots)
May 3 07:06:09 kernel: Out of memory: kill process 378 (usbled) score 11 or a child
May 3 07:06:09 kernel: Killed process 378 (usbled)
May 3 07:06:09 kernel: Out of memory: kill process 514 (ntp) score 11 or a child
May 3 07:06:09 kernel: Killed process 514 (ntp)Mos a "john9527" fele LTS Merlin fork van rajta, de korabban a 380-as Merlin volt, mindketto ezt csinalja.
Csak azota miota Merlin van fent, regebben Tomato volt, de mar az 500Mb/s-es nettel sem birt, most meg mar 1Gb-es van.Mit lehet ezzel kezdeni, mi okozhatja?
Vagy erre a regebbi modellre melyik firmware a stabil es birja a gigabites netet?
Tomato-nak nincs valami fork-ja ami kepes erre?
Kb. mar csak a DD-WRT-t nem probaltam most, de regebben igen es tudom, hogy nekem annyira nem tetszett, feleslegesen sok feature van benne szamomra es tul komplikalt volt. -
Bacusuz
őstag
válasz
N.otorious #10304 üzenetére
köszi a választ mindenkinek
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Bacusuz #10302 üzenetére
Ez csak custom fw-ben volt elérhető (koolshare).
De merlin (Erik) válasza volt a lényeg:
"If Asus doesn't enable it, then neither do I. First reason being Smart Connect requires the closed source components to be compiled for it.
Chances are that this hacked RT-AC68U firmware doesn't properly support it, and they probably never really tested it.
Anyway, Smart Connect makes little sense with dual band devices. It's nothing more than a marketing checkbox at this point, since people would want all their high speed devices on the 5 GHz band, and only old/legacy stuff on the 2.4 GHz band. Just set up two different SSIDs, and connect to the appropriate one." -
Bacusuz
őstag
válasz
ArthurShelby #10301 üzenetére
köszi, ezt én is olvastam.
A helyzet, hogy a másik fórumban pedig a fórumtárs azt írja az rt-ac68u -n pedig van.
Mint tudjuk az fw megegyezik, én ezért nem értem én ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BLITZWOIF BW-V7 7-HÓNAPOS KÍVÁLÓ ÁLLAPOTBAN ELADÓ !!!!!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest