- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- VHS digitalizálás
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy építsünk otthoni labot III. (Mit vegyek?)
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Nehany honapja vettem 66ub1-et. Elotte 1 tp link c5v4-et hasznaltam. Azert csereltem le mert kellett 1 router ami tud torrentezni kuldo hdd-re, untam az allando szamitogepezest. A torrentezes resze bevalt, viszont van 1 idegesito pontja ami nagyon zavar. Ez pedig a hd filmek streamelese smart tv-re mert abban csutortokot mond. Allandoan toltoget, emiatt elvezhetetlen igy a filmnezes. A tp link siman atnyomta a hd videoanyagokat wifin keresztul. Mind 2 routerrel 5ghz-en csatlakoztam a tv-vel. Mi lehet a gond? Lehet ezzel csinalni valamit?
A valaszokat koszonom! A tv-m egy lg oled 55b7v ha ez fontosMi az az ekezet dragasag??
-
törölt tag
Üdv, Merlin magától frissül vagy manuálisan kell majd frissíteni?
-
modflow
veterán
-
válasz
netcore #9077 üzenetére
Nem feltétlenül Windows-függő a dolog. Én szó szerint évekig szívtam egy N18-assal, amire szintén nem akart felmenni a CFW. Még az okkultizmusba is beleástam magam, oltárokat építettem, emberáldozatokat mutattam be, stb. Ráadásul több N18-assal próbálva sem ment a dolog.
Aztán véletlenül megpróbáltam egy másik, de ugyanolyan Windows 10-et futtató PC-vel, és csont nélkül működött. Vélhetően a hálózati adapter környékén van valami anomália.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
modflow
veterán
A régi router Asus RT-N12D1 kábelen kapja a netet. Az új ASUS RT-AC66U B1 pedig jelerősítő módban rá van csatlakozva.
Most nagy nehezen sikerült, van hálózat RPT véggel.
De ha kiválasztom nem tudok csatlakozni, mert azt írja nem jó a jelszó.
De nem is kérte, hogy megadjam!!!!
Az alap router jelszava meg nem jó neki.
Akkor mégis hogy tudom megadni a jelszót, meg rálépni se tudok a wifijére. -
alex73
tag
Üdv. A héten érkezik egy ilyen router hozzám b1 verzió a régi tp-link 1043nd v1 helyett lesz majd ami már nem nagyon bírja mert sokszor csak ki és bekapcsolás után tud WiFi-t adni. Mire figyeljék ennél a típusnál panel ház 9 emeletén használom és az előszobába lesz onnét kellene wifi 46 nm-re a házban kb 200 lakás van. majd eleinte laptop és több mobil számára lenne net meg torrent. Digi a net szolgáltató feltételezem NAT-ol miután áthelyezték az új lakásba vidékről.
Gyári FW vagy jobb a módosított ? Stb...Végig olvastam az egész fórumot de a sok infóba már elvesztem.
Úgy látom az aimesh az csak vakitás hazánkba mert a routerek amit támogat nagyobb hálózat elérésére nem az átlag “régi” router ( GT-AC5300, RT-AC1900, RT-AC1900P, RT-AC1900U, RT-AC2900, RT-AC3100, RT-AC5300, RT-AC68P, RT-AC68R, RT-AC68RW, RT-AC68U, RT-AC68U White, RT-AC68UF, RT-AC68W, RT-AC86U, RT-AC88U)
Jobban járok ha javítható a 1043nd akkor azt be állítom valahogy wi-fi jel erősítésre.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9087 üzenetére
Kár.....
Köszi! -
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nem követem a fórumot napi szinten, csak bele-beleolvasgatok.
Jelenleg HGG fw-t használok, mivel a tock fw wifi jelerőssége kevés nekem, és ebben lehet állítani.
Kérdésem hogy az újabb Merlin fw-ben változott a jelerőssége, esetleg nem lehet-e már állítani?[ Szerkesztve ]
-
válasz
Csabesz666 #9079 üzenetére
Üdv!
Külön topikja nincs, de pont az ilyen kisebb számban használt modellek miatt van egy általános ASUS routerek topik, ott kérdezz rá erre!
-
netcore
tag
válasz
szaboi6512 #9081 üzenetére
nekem wifi csak teló+kamerák de telón max 5-10mb/s...
2.4ghz-n ugyanezÜdv Laci
-
szaboi6512
őstag
válasz
netcore #9080 üzenetére
70%-on van nálam.
Gigás net, Intel Dual Band Wireless-AC 8260NGW 867Mbps 2.4/5GHz BT4.2 Wireless kártyával, 5-600 mbitet szoltam mérni 5 ghz-en.[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!" Ex-Digi
-
netcore
tag
válasz
szaboi6512 #9078 üzenetére
Az normális hogy a wifi sebesség csiga lett ezzel a fwel?
Vagy érdemes levenni 100%rol a wifi teljesítménnyt?Üdv Laci
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok! RT-AC5300 ruternek van topikja? Valaki tudna segíteni, mi most a legjobb módosított szoftver rá?
-
netcore
tag
-
netcore
tag
válasz
szaboi6512 #9074 üzenetére
Így próbálom,de megáll feltöltés közben és kiírja hogy transfer cancelled.
Majd újraindul a régi fwÜdv Laci
-
netcore
tag
válasz
ArthurShelby #9072 üzenetére
így nem történik semmi, látszólag feltölt majd ujraindul és ennyi, marad a merlin
Üdv Laci
-
netcore
tag
Sziasztok,
Vlakinek sikerült már régebbi verziós(380.70_HGG-FINAL) hgg-t feltenni 3.0.0.4_384_45717 helyett?Üdv Laci
-
netcore
tag
Valaki elküldi nekem a HGG-s fw linkjét?
KösziÜdv Laci
-
FrankóStein
aktív tag
Ma reggelre a routerem resetelt. Teljesen alapra állt. HGG legkésőbbi beta. Munka után "jólesett" újrakonfigolni...
Viszont olyan rég volt már mikor csináltam, hogy elfelejtettem hogy kell a Transmissiont feltenni... Mindegy majd utánanézek.
-
Amennyire én tudom, Hugo eddig is elég "kiszámíthatatlan" volt, nála sosem volt törvényszerű, hogy egy új gyári, vagy egy új Merlin kiadást egy új HGG is követ. Máskor is tűnt már el egy évre, lehet most is csak szünetet tart.
-
modflow
veterán
válasz
Intruder2k5 #9059 üzenetére
Okés.
Valakinek van fent ilyen HGG firm? -
válasz
modflow #9058 üzenetére
Igen olvastam, a kérdést inkább erre válaszul tettem fel:
"És ennek milyen gyakorlati haszna van?"
A gyakorlati haszna, hogy erősebb lesz a WiFi.Egyébként meg az RT-N12 antennái csak 2.4GHz-esek, még az RT-AC66U osztott antennás, amiknek 2.4 és 5GHz-en is meg kell felelniük.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz
Intruder2k5 #9057 üzenetére
Volt/van egy Asus RT-N12D1 routerem. Ez nem fedte le az egész házat (emeletes), ezért vettem egy ilyet:
Asus RT-AC66U AC1750Most pedig azt tapasztalom, hogy ez még gyengébb, mint a régi. Nem tud olyan lefedettséget biztosítani, holott sokkal nagyon és több antennája van.
Előbbi egy 10k-s, utóbbi egy 30k-s router. Elvárnám, hogy jobban működjön, de nem akar. -
-
modflow
veterán
válasz
Intruder2k5 #9055 üzenetére
És ennek milyen gyakorlati haszna van?
-
-
modflow
veterán
válasz
Intruder2k5 #9046 üzenetére
"wifi regionális korlátai fel vannak oldva benne, tehát olyan teljesítménnyel fog működni, amilyenre beállítod"
Ez mit is jelent magyarra fordítva?
-
törölt tag
válasz
#54715584 #9027 üzenetére
Van olyan, hogy optimális beállítás, ami elérhető?
Most volt egy kis problémám a nettel, valószínűleg a routerben állítottam el valamit, de semmi komolyat, mégis problémákat okozott.
Most kikapcsoltam az Adaptive QoS nevű dolgot és visszatöltötem egy előző beállítást.
Vannak hasonló opciók, amiket érdemes ki- vagy bekapcsolni?
Mi az, ami lassít de inkább gyorsítana? MI az, ami laggot okozhat? -
modflow
veterán
válasz
Intruder2k5 #9049 üzenetére
Ja...igen, ott B1-et ír nekem is.
-
válasz
kenwood3 #9050 üzenetére
A HGG letöltési linkje jogi okokból a fejlesztő kérésére nem publikus, kérni cyber86-tól tudod privátban. Eredetileg ő kapta meg a fejlesztőtől, de persze mára már sokan ismerik itt is, ha valaki olvassa ezt, majd elküldi neked.
Én sosem használtam, így nem is ismerem a linket se.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood3
addikt
válasz
Intruder2k5 #9046 üzenetére
Tudsz dobni linket es leirast a felrakasrol esetleg?
Mi az az ekezet dragasag??
-
-
modflow
veterán
válasz
Intruder2k5 #9043 üzenetére
Nem B1-es, az enyém B2-es verzió.
Ez számít? -
-
modflow
veterán
válasz
Intruder2k5 #9043 üzenetére
Azt mindjárt megnéztem.
De mi az a HGG? -
Mano66
senior tag
A HGG-nél ennél a (RT-AC68U_380.70.1_HGG-RC2) verziónál van újabb? Vagy leállt a fejlesztése teljesen?
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
-
modflow
veterán
Volt/van egy Asus RT-N12D1 routerem. Ez nem fedte le az egész házat (emeletes), ezért vettem egy ilyet:
Asus RT-AC66U AC1750Most pedig azt tapasztalom, hogy ez még gyengébb, mint a régi. Nem tud olyan lefedettséget biztosítani, holott sokkal nagyon és több antennája van.
Ez miért lehet? Kicsit drága is volt...
-
stafff71
tag
válasz
Intruder2k5 #9040 üzenetére
Köszönöm a segítséget, remélem megoldódik valahogyan, jó lenne ha nem kellene újat vennem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
stafff71 #9039 üzenetére
Ez filléres dolog, az alkatrész ára 100-150Ft, a munka körülbelül fél óra, de ennek nagy része a szét és össze csavarozás, amit az elektronikával kell dolgozni, az ~10 perc. A kérdés inkább az, hogy hol találsz erre embert, mert a PC szervízek nem arról híresek, hogy ilyenbe belemennek, sajnos routereket sehol sem szokás javítani.
Esetleg írj rá Wind-Storm fórumtársra, ő régebben vállalt ilyeneket, ő megnézi a tápot és a routert is, aztán megbeszélitek, hogy megéri-e javítani.
[ Szerkesztve ]
-
stafff71
tag
válasz
Intruder2k5 #9038 üzenetére
Sajnos én ács vagyok, megszögelni nem tudom, ha szervizbe viszem, kb mennyibe fájna?
-
-
stafff71
tag
válasz
Intruder2k5 #9035 üzenetére
van valami amit még tehetnék? Javítható, vagy kuka?
-
-
stafff71
tag
válasz
Intruder2k5 #9031 üzenetére
Kipróbáltam egy másik ugyanolyan paraméterekkel rendelkező táppal, semmi eredmény, ugyanaz történik, a power led villog, hálózat led villog, de a wifi nem indul, vezetéken keresztül sem látni. Szerintem vége, ötletem nincs mit próbálhatnék még, úgy döntöttem veszek újat, ha tudnátok valamit ajánlani, megköszönném.
-
ArGab
őstag
Előjött egy problémám az AC66U_B1 routeremmel és nem tudom mitévő legyek. Azt kezdte el játszani, hogy a 2.4-es wifi egyszerűen eltűnik. Ha nincsen használva, akkor látni a hálózatot, de amint valaki csatlakozik rá és használni kezdi, rövidebb-hosszabb idő után ledobja az eszközt és el is tűnik a 2.4-es SSID, ezután másik eszköz sem látja többé és csatlakozni sem tud. Mintha teljesen ki lenne kapcsolva a rádió. Router oldalán látszólag minden rendben, led világít, a 2.4-es rádió szerinte aktív, a logokban nincsen semmi hibára utaló jel. Az tudja csak helyretenni ilyenkor, hogyha vagy újra van indítva a router vagy valami olyan beállítás változik ami újrainicializálja az eszközt. Gyári firmware-rel kezdte csinálni, factory reseten túl vagyok de nem segített. Feltettem a legfrissebb Merlint is, ezzel először úgy tűnt hogy megoldódott, mert 1 hétig ment stabilan (csak pár okoseszköz lóg rajta, a nagy forgalmú eszközök 5Ghz-en mennek). De most megint ugyanezt játszotta el a Merlin alatt is.
Az én félelmem, hogy tönkremegy/ment a 2.4-es rádió. Valakinek van bármi más ötlete?[ Szerkesztve ]
-
stafff71
tag
válasz
Intruder2k5 #9031 üzenetére
Kösz a választ kipróbálom, a feleségem laptop tápja egyezik, csak a csatlakozás más, valahogy megoldom, vagy veszek újat. Meglátom mi lesz.
-
-
stafff71
tag
válasz
Intruder2k5 #9029 üzenetére
A poewer led lassú ütemben villog és a hálózat led is, a portok közül is némelyik, csak a wifik ledjei nem gyulladnak ki.
-
válasz
stafff71 #9028 üzenetére
Üdv!
Komoly esély van rá, hogy a tápja ment tönkre. Ha van kéznél másik, aminek ugyanolyan feszültsége, a polaritása, és tud legalább annyi áramot is leadni, akkor próbáld meg azzal. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor még a routeren belül is elfáradhatott egy kondi, de én inkább a tápra tippelek.
[ Szerkesztve ]
-
stafff71
tag
Sziasztok,
Régen jártam itt, mivel eddig tökéletesen működött a routerem (asus RT N66U).
Most viszont úgy néz ki megadta magát, már rosszalkodott egy ideje. áramszünet után nem indult újra csak többszöri próbálkozásra és mindig csak miután kihűlt. Szerintem valami érintkezési hibája lehet. tegnap óta viszont nem sikerült egyszer sem életet lehelnem bele. Szétszedtem, semmi nem látszik benne, bár mindig nagyon meleg volt.
A power led villog, a hálózat leden látom hogy kommunikál a modemmel, de sem wifi sem LAN nincs.
Jól gondolom-e, hogy ez menthetetlen, ha igen, milyet ajánlotok helyette?
Tomato-t valószínűleg tennék rá, letöltés és háttértár a szerverről megy. Távoli elérhetőség, biztonság
sebesség és megbízhatóság lenne fontos.Előre is kösz,
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #9026 üzenetére
Vak vagyok és/vagy hülye.
Köszönöm.
Ez a firmware megoldotta a lassú netezési problémámat, pedig semmi beállítás nem változott. Ennyivel jobban működne / optimalizált, mint a gyári?
Viszont az online játékom alatt kicsit nőtt a lag. Arra van valami beállítás, amivel ezt lehet csökkenteni? -
válasz
#54715584 #9025 üzenetére
Szia!
Pedig ott van az...
https://sourceforge.net/projects/asuswrt-merlin/files/RT-AC68U/Release/ -
törölt tag
Sziasztok,
Van a merlin verzióhoz letöltőlink? A hivatalos oldalon egy txt file van, ami azt mondja, hogy az AC68U verzióhoz használt a jó, olyan mappa viszont nincs, csak AC86U.
-
woodworm
veterán
válasz
N.otorious #9022 üzenetére
Az ac68u és az ac66u B1 összevetéséről volt szó. Mindkettőn 2 usb port van, az egyik usb3-as. Aimesh-t tudja mindkettő.
A B1-est megelőző ac66u verziók viszont csak 2 usb2-es porttal rendelkeznek és nem tudják az aimesh-t. -
stomi78
tag
Sziasztok!
AiMesh hálózatot szeretnék itthonra. Jelenleg RT-AC66B1 routerem van.
Milyet érdemes venni mellé?
Rt-AC68U-t néztem,az tudja az AiMesh-t.
Amennyiben azt venném melyik legyen a fő router szerintetek?
Várom az ötleteket.
Köszi! -
huoc
csendes tag
Sziasztok,
két szintes házban a szolgáltató routere fent az emeleten, onnan UTP kábel jön le a lenti Asus routerhez a nappaliba. Az Asus AP módban üzemel. A nappaliban sok wifis kütyü van, amik időnként szépen "átfognak" az emeleti jelre. Brutál födém van, tehát ez nem különösebben tesz jót a sebességnek. Hogyan tudnám megmondani nekik, hogy ne keressék a fentit, higgyék el, hogy jobb nekik ha a lenti Asus-on maradnak? Illetve kevésbé fontos, de fordítva is igaz lenne, a fenti dolgok ne fogjanak rá a lenti routerre... Már azt sem értem miért történik ez meg, hiszen egyértelműen rosszabb a másik router jele.
köszönöm! -
modflow
veterán
Az miért lehet, hogy hiába megy az 5G hálozat, a teló ha lezár elveszti.
Majd felnyitás után magát az 5G wifit se látja, csak a normál WIFI-t. Kis idő után újra lesz 5G wifi.
De ugyan ez van médialejátszó esetén is. Mintha a router az 5G-t nem sugározná folyamatosan.Ez miért lehet?
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz
Intruder2k5 #9000 üzenetére
Holnap kipróbálom. Köszi szépen mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PR-Telecom
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jövedelem
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- Eladó használt LG 27GR95QE-B UltraGear. 240Hz, 0.03ms, OLED
- iPad 3, és Lenovo M10 Plus csere, vagy eladó
- IPhone 15 128GB gyári független 2026.11.03. Apple. hu vásárlás
- Gigabyte GA-H61M-USB3V rev:1.0 LGA 1155 Alaplap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest