- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
Sziasztok!
N66U-ra melyik FreshTomato kell?
freshtomato-RT-N66U_RT-AC6x-2020.1-AIO-64K
vagy
freshtomato-K26USB_RT-N5x-MIPSR2-2020.1-AIO-64KElőre is köszönöm!
-
golya87
őstag
Kicseréltem egy kétszintes családi ház emeletén az eddig teljes házat lefedni próbáló AC66U_B1-et egy másikra (kizárandó a HW hibát). Ahol eddig volt wifi jel ott most bizonytalanabb, viszont ami furcsa, hogy még 5Ghz-s jel is van. A telefon és a notebook "kettes" erősséget mutat, de mégis gyakran ledobja a láncot, lassan tölt be még a router admin oldala is.
Van vasbeton födém, beton gerendák, pár kábel a napelemek miatt, alu profilok a gipszkartonozás miatt.
Ez ennyi, normális, hogy csak ennyit tud a cucc Merlinnel? Érdemes erősebb router után néznem Asus fronton? Melyikre?
A kiegészítő tervem, hogy kerítek még pár RP-AC55-öst és AiMesh-sel lefedem az egészet. -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ebből kiindulva, ha az 5Ghz-s részt fixen 80Mhz-es sávszélességre veszem, akkor az ennél kisebbet támogató 5Ghz-s eszközeim nem fognak működni?
-
golya87
őstag
Sziasztok!
Este azt produkálta a router (AC66U_B1+Merlin), hogy előbb a 2,4Ghz nem volt elérhető ott, ahol az 5Ghz működött. Majd elérhető volt mindkettő, de nem tudott csatlakozni hozzá egy kliens sem. Reboot nem segített, sőt még rontott a helyzeten, már a két wifi sem volt látható.
Van valami log vagy egyéb ahol találok erre utaló nyomokat?
Korábban is csinált hasonló hülyeségeket a router, tápcsere nem segített. Lehet ezt valahogy garanciában javíttatni?
Nincs nagy konfigom, Auto IP-s netcsatlakozás, két wifi, pár DHCP bejegyzés és kettő portforward. USB-n semmi, 2.0-ra lebutítva. -
golya87
őstag
válasz
üzenetére
Gyere át Tomato topic-ba.
freshtomato -
golya87
őstag
válasz
szabochris
üzenetére
CUPS (Entware-rel) vagy az ASUS beépített nyomtató megosztását tudod használni (ha jól emlékszem van ilyen).
-
golya87
őstag
válasz
szabochris
üzenetére
AC66U-ra van Merlin, AC57-re nincs, ahogy látom. (Nálam ez már vétó ok.) Nem tudom mekkora összegről beszélünk.
-
golya87
őstag
válasz
szabochris
üzenetére
No offense, de a posztodról és a módjáról ez jutott eszembe.

Én az Ai-Mesh-ről kérdeztem, valamint felsoroltam legalább 4 routert. Melyikre gondoltál?
-
golya87
őstag
Ai-Mesh-sel van valakinek tapasztalata?
Jelenleg egy nagyobb házat és udvart úgy fedek le, hogy egy N66U (Tomato) szolgálja ki a házat, a kertet pedig két Tp-Link (Gargoyle) AP módban Lanon összekötve, azonos SSID és jelszóval. Viszont felmerült, hogy kellene erősebb VPN, így eszembe jutott, hogy egy AC66U_B1 és valami olcsóbb AC68U variáns mesh-ben megoldaná a dolgot.
-
golya87
őstag
Lehet, hogy UFO dolgot kérdezek, de van arra mód, hogy a Wifi 2,4 és 5Ghz-s külön részét elfedjük és egy SSID-val használjuk? Egy tökéletes világban, így a kliens dönti el, hogy mi a gyorsabb és azt használja nem nekem kell két nevet kitalálni és esetleg váltogatni, ha nem olyan a disconnect beállításom. Ha csak más eszköz, fw támogat ilyet, a kulcsszavak akkor is érdekelnek.
Előre is köszönöm!
-
golya87
őstag
válasz
farkas-j
üzenetére
Jelen.
Windows-zal kívülről nagyon szépen elérem az OpenVPN szervert, sőt még HD adást is tudok nézni Tvheadend-ről. Viszont iPhone-nal nem sikerült összehoznom.
Szvsz a server 2 az első magot használja és a server 1 használja a kettes magot. Ennek ott van jelentősége, hogy minden egyéb is az egyes magon megy. -
golya87
őstag
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Erről jut eszembe:
A routeren az antennáknak hogy kell(ene) állnia? -
golya87
őstag
Nekem csinált fura dolgokat HGG alatt a router. Volt, hogy 5G-re nem tudtam csatlakozni, mert rossz jelszó volt elmentve...
Kapott Merlin-t a hétvégén, azóta le van fedve az egész lakás rendesen, gyors mindenhol a net. Előtte HGG 65%-on volt és sok helyen rossz volt a netsebesség. -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ok, köszi! Akkor jön a teszt.

-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jelenleg HGG 65%-on, de ezzel gondjaim vannak, így kipróbálnám a Merlin-t. És ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy ennek az adóteljesítménye hol áll a Tomato-hoz képest.
Ha nagyon más szinten vannak, akkor lehet hagyom az egészet és veszek egy N18U/R7000/R8000-t Tomato-hoz. -
golya87
őstag
Hello
Kicsit komplex kérdésem lenne. N66U+Tomato-ról váltottam AC66U+HGG-re (65%-on). A kapcsolat azóta olyan "meh".
A lakás távolabbi pontjaiban a net fura lett. Telefonon beírok egy oldalt, egynegyedig felcsúszik a csík, gondolkodik, gondolkodik, majd egyszer méltóztatik betölteni. 5ghz-nél gyakran előfordul, hogy rossz jelszó hibával nem csatlakozik, majd egyszer csak igen. 2,4ghz-re az eddig tökéletesen működő Tv hol fel tud csatlakozni, hol nem.A kérdésem: Az N66U+Tomato sugárzási teljesítménye kisebb, nagyobb, vagy egyenlő az AC66U+Merlin-hez képest?
Mivel van egy aktív VPN bejövő kapcsolatom, így először inkább kérdezek.Köszönöm a segítséget!
-
golya87
őstag
Hello
Nektek sikerült már iPhone-nal csatlakozni a Merlin/HGG által szolgáltatott OpenVPN szerverhez és belső hálót elérni?
Nekem látszólag csatlakozik, fel is veszi a belső IP címet, de semmi. Ugyanezzel az ovpn file-lal és jelszóval a PC simán megy és elér mindent. A telefonos OpenVPN logját néztem, de semmi használhatót nem találtam. -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én valami olyasmit olvastam, hogy ehhez már új SDK és vagy firmware van, amibe már bele van drótozva valami Trendmicro cucc. A Trendmicro rész már nem kompatibilis liszensz szempontjából a Tomato-val. Shibby egyszer már csinált ehhez hasonló új SDK-ra átállást, de ezzel félúton megállt, mert abbanhagyta az egész Tomato projektet. Rendkívül zanzásítva ez a szitu tudtommal.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Önmagát zavarja a router már ilyenkor, gyengébb a jel, ezért 75% a maximálisan javasolt. De érdemes játszani vele, lehet elég kevesebb is.
-
golya87
őstag
válasz
mr.perfect
üzenetére
Tekintve, hogy egy éhesebb mobil WD vinyó is instabillá teszi, így nem erőltetném a dolgot max Y kábellel.
-
golya87
őstag
Én még sajna nem jutottam el a VPN bekapcsolásáig, de látszólag meg se kottyan a router-nek a hálózat kiszolgálása. Anno az N66U kb 10Mbit-et tudott összehozni VPN-en.
A HGW-hez még annyi, hogy az is kivitelezhető, hogy az AC66U-t kiteszed DMZ-be, így akár el is hagyható a telekomos csoda a hálózati kiszolgálásból wifi nélkül.
Az AC66U_B1-re csak AsusWRT, Merlin és a HGG (talán még DD-WRT) firmware van, Tomato nincs! -
-
-
golya87
őstag
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Amióta az USB-s vinyómat dupla kábellel táplálom, azóta nekem is a beállítások miatti újraindítás szab határt az uptime-nak.
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
HGG?
-
golya87
őstag
válasz
logen881
üzenetére
Milyen torrentet használsz? Ha annak a torrent kliensnek a webgui-ját távolról elérhetővé tennéd portnyitással, jelszavazással?
Vagy pl aszfalton és a másik nagyon van egyéni rss lehetőség. Az rss-t beállítod torrentben, hogy mindent letöltsön onnan, majd bárhol vagy a világon neteléréssel, az adott weboldalon csak hozzáadod és letölti otthon. -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A BCM_NAT csak akkor jön jól, ha 100+ os netem van? Belső hálót, VPN-t érinti a használata?
-
golya87
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
V4L, vagy attól függ milyen tunerről van szó.
Pl a TBS kártyákhoz ljalves és crazycat firmware-i a legjobbak.Oscam indításhoz pedig elég egy rc.local-ba elhelyezett sor, ami nem túl szép, de működik. Plusz ugye az oscam.user fájlban meghatározod a felhasználónevet és jelszót.
Linux + DVB-vel kapcsolatban inkább gyere át a DVB topicba. -
golya87
őstag
válasz
SteveBeard
üzenetére
VLAN a varázsszó, szerintem azt mindegyik firmware tudja kezelni.
-
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát a huawei-re semmit nem bíznék, ha nem muszáj. Egyenlőre van nagyobb gondom is a másik port nyitásánál.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Pont írni akartam, hogy most így egy film alatt észrevette a router, hogy valamit csinálni is kellene. Az egyik port nyitott, amit az rtorrentnek nyitottam, de a másikat, amit kb 5 perce tettem be, azt még nem látja. Viszont érdekes, csak akkor látja az rtorrent portját is, ha a port forwarding részbe is beteszem az adott sort, nem csak a firewall scriptbe. Ez így normális, vagy újabb rejtély?

-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Betettem DMZ-be a Huawei-n az N66U-t. Hál'Istennek ezzel is futottam egy kört, mert az a router más címet ad neki, mint amit az N66U magának...

Beállítom a távoli elérést 8080-as portra, el is érem mobilneten keresztül és az open port checker is nyitottnak írja a 8080-at. Ám az rtorrentnek scripttel nyitott portot nem látja nyitottnak. Újra kellene indítanom az N66U-t? -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A külső elérős dolgot egyenlőre hanyagolom, azt inkább dropbox + autoload mappával oldom meg, vagy ha Bill bácsi is úgy gondolja, akkor WinPhone + VPN.
Lenne még egy kérdésem, most jut eszembe, hogy a T jóvoltából én meg vagyok áldva egy Huawei routerrel is. Mi van akkor, ha a Huawei menüjében minden portot az N66U-nak továbbítok?
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A webszerver portját meg kell nekem nyitni?
Nem elég az rtorrent-té? -
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egy virtuális gépen szeretnék rtorrentet használni, 1 turion maggal és 512 rammal. Ez kb sztem egy N66U színvonal.
A másodikból minden szót ismerek külön-külön, de így egyben...
Mire gondolsz? -
golya87
őstag
Hello
Két kérdésem lenne rtorrent és port forward-dal kapcsolatban.
1. Szerintetek egy N66U képességű gépnek el kell bírnia rtorrent + 100Mbit letöltéssel?
2. Az rtorrent két portjának a forwarding-ját így oldottam meg. Ez így jó?Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lőjj és hackkelj: ilyen lett a Pragmata
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Óra topik
- Olcsóbb lett a Game Pass Ultimate, de a Call of Dutyért cserébe várni kell
- További aktív témák...
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Eladó Sony Xperia L1 2/16GB fekete / 12 hó jótállás
- Eladó Apple MXQT2D/A Magic Keyboard Német / 12 hónap jótállás
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest