- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Csataálca
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ég veled, KEndre! :(
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gabor_01 #8298 üzenetére
Ez alapján 4G-n csatlakozik, mivel a DWM222 zölden villog.
Mégis, 21 Mbps-nál tetőzik a letöltési sebesség.
Mindez AsusWRT-alapon.
Tomaton eleve csak 3G-n hajlandó kapcsolódni, és azonos sebessgértékeket produkál, 4G-re állítva a GUI-t viszont elakad connecting-nél...
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Én éppen két és fél éve küzdök ezzel, számtalan kört lefutottam, most kezdem a következőt.
Huawei e3372 és D-Link DWM222 stickekkel, különböző Asus routereken, AsusWRT-alapú és Tomato FW-rel egyaránt.
Sokáig azt hittem, hogy az USB port kezelése nem elég gyors, ezt viszont megdönteni látszik az, hogy azonos sebességet érek el az RT-N18-cal és az RT-AC87-essel is, tehát nem teljesítménykérdés.
Sokkal inkább úgy tűnik, hogy egyszerűen arról van szó, hogy nem 4G, hanem csak 3G módban mennek a stickek. Tomatoban ez teljesen nyilvánvaló, mert 4G-re állítva nem is csatlakoznak, AsusWRT-alapon pedig gyanúsan a 3G felső határánál áll meg a sebesség.Megkérdem a kollégákat az N18 és az AC87-es, valamint a Tomato topicban is, nézz be!
MaCS
-
cantus
tag
sziasztok!
A lakásom elhelyezkedése miatt csak a mobilnet jön szóba.
AC66U USB portjára keresem a legjobb, (B)leggyorsabb 4G sticket(/B).Korábban olvastam itt, hogy ennél a routernél nagyon lassan megy a mobilnet. Ez még mindig így van? Ki az, aki használja erre a mindennapokra?
-
-
kasee
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8282 üzenetére
Szia, 2 db usb 2.0
Illetve a HW/ver B0 a cimkén.Köszi
-
ZPKing
tag
Sziasztok,
Lehet láma kérdés de már 2 órája letöltenék egy Merlin-HGG 380.70 Final trx-et az AC66u B1-hez.
Olvastam hogy ehhez az AC68u kell.
De
nem találok semmilyen linket a következő oldalon:[link]
tudnátok egy egyenesen a fáljra mutató linket küldeni.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz
Zsoleszhun #8283 üzenetére
Az nem inkább az "A" sorozat lenne? Jó lenne ezt először tisztázni. Mondjuk, hogy a B0 a típusszámban szerepel vagy a hardververzióban.
-
-
kasee
aktív tag
Sziasztok,
AC66U B0-ra felrakható a Merlin fw?
B1 -et látok csak a linkenOfficial support:
RT-AC66U_B1 (use the RT-AC68U firmware)Köszi,
[ Szerkesztve ]
-
.Farkas.
tag
válasz
Intruder2k5 #8279 üzenetére
Akkor ez lesz a baj.
Koszonom a segitseget ismet.
-
-
.Farkas.
tag
válasz
Intruder2k5 #8277 üzenetére
RT-AC66U_380.70_HGG-FINAL
Ezt raktam fel ez jó?
Közben megcsináltam, felvillant az összes LED de igyis utána csak a power LED eg
[ Szerkesztve ]
-
-
.Farkas.
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy ac66u B1et próbáltam feltenni a hgg fele firmwaret.
Asus restoration tool ki is írta hogy kész és várjak az újraindulásra de egyszerűen csak a power LED és a lan1 eg. Nem indul ujra. Próbáltam manuálisan akkor sem. Újra húztam meg egyszer de ugyan ez..
Valaki járt már így?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
piero86 #8273 üzenetére
Elvileg garancia vesztéssel jár, de visszatehető nyom nélkül, így gyakorlatilag nem (és még egy-két support-os is javasolja, bár ők az állásukkal is játszathatnak sejtésem szerint).
Ennyivel tud többet. Gyakorlatilag a gyakoribb (és minőségibb) törődés/frissítés miatt stabilabb, plusz egy-két dolog engedélyezett.
Létezik még a HGG, ami egy régebbi merlinre épül, viszont ott még több dolog engedélyezett (overclocking, wifi régiós korlátok feloldása-1W engedélyezése (tx power) )[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
TeeJay
félisten
válasz
piero86 #8273 üzenetére
nem lehet rajta feljebb venni
garancia marad
még maga a magyar asus support is javasolta hogy a Merlint tegyem rá mert az többet tud mint a gyári és a gyárira épülszoktam írni
gyári FW = Bruce Banner
merlin FW = HulkMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
piero86
aktív tag
válasz
ArthurShelby #8272 üzenetére
Köszi!
Mennyiben tud többet? Lehet WiFi erősséget is állítani?
A garancia ilyenkor nem veszik el? -
piero86
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ASUS AC66U-B1-es routerem. Ha Merlint akarok rá tenni akkor az AC68U-hoz tartozó jó rá? Mert külön nem találtam hozzá. -
woodworm
veterán
A Tomato pedig a HyperWRT-re, az pedig a Linksys WRT54G gyári szoftverére. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy évekkel az átvétel után, amikor a hardver többszörösen lecserélődött alatta, a kernel és az open source források is folyamatosan frissültek, vajon mi maradhatott a legendán kívül.
-
válasz
ArthurShelby #8267 üzenetére
Egyébként baromi kíváncsi lennék a történetre, illetve, hogy hogyan is alakult ez a fejlesztés.
MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #8265 üzenetére
Az még nagyon Linux, az AsusWRT-be már komolyabban belenyúlhattak.
Én most mondjuk csak SSH-n próbáltam.
MaCS
-
-
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
hodostamas #8261 üzenetére
Router szerint nem létező IP cím...
Gondolom azért mert nálam 192.168.2.1 a cím.
Nem értek én ehhez.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
hodostamas #8257 üzenetére
Persze 1-el jó lett.
De aztán feladom mégis...
AiCloud portokkal is gondja van, aztán az IP címek miatt rinyált... -
Madoc
veterán
válasz
hodostamas #8247 üzenetére
Ez hgg-n is működik? Mert az merlin alapú.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
woodworm #8252 üzenetére
A linkelt leírás szerint minden esetben a "root" a felhasználónév.
"Ezután a login adatokat kéri majd a kliens, ahol a falhasználónév minden esetben root, a jelszó pedig az, amit az admin felületre belépéshez is használsz"
Azt el is fogadja, csak a jelszót nem, pedig azt helyesen adom meg.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8250 üzenetére
Természetesen Merlint használok.
Letöltöttem KiTTY-t, kitöltöm, login: root, megadom a kért jelszót és: Acces denied!
Router rendszernaplójában ilyesmi van: "Login attempt for nonexistent user from" -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
hodostamas #8247 üzenetére
MaCS_70 ötletét megcsináltam, de nem volt időm próbálgatni, így nem tudom milyen lett.
Diversionosnál a pendrivot megcsináltam, az ssh-t engedélyeztem rajta. De hol, min kell kiadni a parancsot? -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
ArthurShelby #8245 üzenetére
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
ArthurShelby #8242 üzenetére
Erről lehetne egy részletes leírást készíteni esetleg az összefoglalóba. Sokan hasznát vennék.
-
gippazoid
senior tag
-
hodostamas
addikt
válasz
hodostamas #8211 üzenetére
OpenVPN-el közbe simán megy. Felkerült még a Merlin és a Diversion. Elég fasza, így minden otthoni eszköz reklám mentes.(telefon is).
-
Persze,az ESP addig AP, amíg kapcsolatra vár, úgyhogy nincs Nálad semmi gond a 2,4 GHz-cel.
Sajnos nincs ötletem. Próbálgatás, antennatekergetés,sétateszt, kültéri próba. Ha nem egy hibás eszközt fogtál ki, akkor a 66-os nem szabad, hogy gyengébb legyen az 1043-asnál. Amiket én próbálgattam, azok kiválóan teljesítettek wifiben.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
ace666
tag
válasz
MaCS_70 #8237 üzenetére
Persze:
[kép]A macinetek az enyémek
Jelenleg két méterre ülök laptoppal a routertől, vele egy szobában.
Az ESP is az én mikrokontrollerem, de annak fel kellene csatlakoznia a hálózatra, viszont a padlásról nem látjaAzon nem tudok csatorná állítani azt hiszem, viszont mindig ott jelenik meg, ahova a 2.4 GHz-est állítom.
*** Alfa 155 ***
-
Az első számú referenciám nekem is a v1.
Láttam már olyat, hogy valahol a nyilvánvalóan gyengébb router teljesített jobban, vélhetően a reflexiók miatt, de megszámlálhatatlan tényező befolyásolja a wifit.
A hosszabb antenna nem feltétlenül előny, sőt, ha csak az egyiket cseréli le az ember, az a modern eszközöknél durván megzavarhatja a rendszert. Nem véletlenül mantrázza Gubek-Einste, hogy az antennáknak egyformáknak és egy helyen kell lenniük.
Tudsz mutatni egy wificsatorna-állapotgrafikont?
MaCS
-
Rederik
tag
válasz
Rederik #8235 üzenetére
Kicsit updatelem a kérdést.
Nem érdekel már a kettős mód, mivel egyelőre nem tudok netet kreálni USBn keresztül...
Abban kéne segítség, hogy egy android telefonról, ha megosztom az internetet USB-n keresztül, s azt is írja a router, hogy csatlakoztatva, akkor mi lehet a probléma, vagy hiányzó beállítás, ami miatt nem megy tovább a net a routeren?
Ha a WAN-ra rádugom a vezetékes modemet, az működik az aktuális beállításokkal, de a telefon net-jét nem sikerül felhasználni.
-
Rederik
tag
Sziasztok,
ASUS RT-AC66U_B1 routuernél lenne a következő kérdésem.
Két helyszínen használnám felváltva. Otthon, ahol vezetékes internetünk van (jelenleg konfigurálva), illetve a hétvégi házban/nyaralóban USB portos Mobil Stick-es nettel.
Jól értelmezem, hogy egyszer bekonfigurálom a vezetékes netet, majd az USB Stick kezelését is, s utána a WAN beállításoknál engedélyezem a kettős WAN-t feladatmegosztással? S mivel auto network detection-ön van, nem is kell váltogatnom, hanem mennie kell?
Kell valami egyebet állítani?
Nekem nem kell, hogy mindkét internet egyszerre menjen, sőt, itthon ne is akarja használni az USB net-et.Köszönöm!
-
ace666
tag
válasz
ArthurShelby #8232 üzenetére
Köszi.
Persze, az ok, hogy nagyon függ a helyi viszonyoktól, de azon nem tudom túltenni magam, hogy az új drága cucc kisebb hatósugarú pont ugyanott, mint a régi közepesJó, hogy az egyik szomszéd 80MHz-en ad... az mindenképp belelóg egy kicsit.
Szerk: mármint +-40-en
[ Szerkesztve ]
*** Alfa 155 ***
-
ace666
tag
válasz
MaCS_70 #8231 üzenetére
Igen, ott is és 5GHz-en is.
Az én 1043-asom egyébként még a régi téglatest alakú, nem ez a modern íves.
Lehet az még régebbi eu szabvány szerint ad?
Annyi csalás van benne hogy azon az egyik antenna dupla hosszú, de amikor még azt tettem rá, nem éreztem változást a gyárijához képest...*** Alfa 155 ***
-
ArthurShelby
addikt
Szia!
A wifi egy elég misztikus dolog, rengeteg mindentől függ. Pl milyen és mennyi környező zavaró wifi hálózat van, milyenek a falak (pl a vályog szinte teljesen elnyeli a wifi jelet).
Alapvetően a 2.4GHz lassabb, viszont nagyobb a hatótávja, és sok lehet a szomszéd wifi is ebből. Az 5GHz gyorsabb, viszont kisebb a hatósugara, és ritkább.
Ezenkívül van még pár olyan extra, mint pl airadar (beamforming asus néven). Sajnos ezek hatását nagyon nehéz mérni, mint mindent wifi terén."Megnéztem a látszó wifi hálózatokat, más csatornákon adnak, mint az enyém"
Van egy fő (vezérlő) csatorna, de ez egy sávrészt jelöl ki (összesen kicsit több mint 4 csatornányi helyet foglal el) 20MHz-es sávszélességnél (ez a legkisebb). (2.4GHz, 20MHz sávszél, egymás mellett csak 3 wifi fér el: [link])
Szóval nem csak 1 csatornányi hely kell."Tudtok esetleg tippet adni, hogyan lehetne növelni a hatósugarát?"
Igen, HGG, utólag visszaállítható nyomtalanul.
Ez annyit csinál, hogy feloldja a régió korlátot (EU-s szabályt szegsz), és így meg lehet növelni az antennákra kimenő energiát (30dBm / 1W). Általános tapasztalat szerint 75% fölé már nem érdemes menni.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ace666
tag
válasz
Intruder2k5 #8229 üzenetére
Az garivesztéssel jár, vagy visszaállítható nyomtalanul?
*** Alfa 155 ***
-
-
ace666
tag
Sziasztok!
Néhány napja vettem egy RT-AC66 B1-est.
Sajnos nem vagyok hanyattesve tőle...Egy öreg TP-Link WR-1043ND V1-est akartam vele leváltani. Az a családi ház földszintjén elhelyezve úgy-ahogy belőtte az egész házat, emeletet, alagsort.
Az Asus-sal sajna már a földszinten is vannak fehér foltok, de az alagsorban-emeleten, még közvetlen alatta/felette is elég gyatra a jel laptoppal nézve, távolabb menve pedig nem is látszik a hálózat.
Telefonnal nézve (iPhone 7) még rosszabb a helyzet, azzal ott sem látszik a házat, ahol az előzővel még majdnem teljes jel volt.
Talán az 5Ghz-es sáv még gyengébbnek tűnik, mint a 2.4-es.Egy szobában ülve vele persze megvan a sebesség, na de nem ezt vártam ezért az árért
Próbára visszakapcsoltam a Digi-s Huawei ONT egyébként lekapcsolt wifijét, még az is több helységből látszik...A firmware-t megfrissítette beállításkor a legújabbra (3.0.0.4.384_45149).
Megnéztem a látszó wifi hálózatokat, más csatornákon adnak, mint az enyém, de a csatornák állítgatásával is próbálkoztam.Tudtok esetleg tippet adni, hogyan lehetne növelni a hatósugarát? Vagy ez ilyen és kész?
*** Alfa 155 ***
-
Azie
őstag
sziasztok, adott:
ac66ub1
3.0.0.4.384_32799ha (back) usb2-re dugom a külső 2tb hdd-t, akkor látja rendesen
ha (front) usb3-ra dugom ugyanezt: semmi, se 32, se 64es sticket nem látja, és a másik hdd-met sem.kérdés: más FW-el működik-e a front usb? esetleg másnak ue. fw-rel működik -> szervíz/gari?
köszi
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
válasz
ArthurShelby #8225 üzenetére
A kliens egy iXs. Nem tudom, hogy ott mitől függ, hogy melyikhez csatlakozik. Talán amelyiket előbb adom hozzá
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
ArthurShelby
addikt
-
Sziasztok!
Vettem egy asus rt-ac66U b1 (b2 2018) routert. Hogyan tudnám megoldani, hogy a telefonom, illetve bármi, ami tudja az 5G csatlakozást alapértelmezetten oda csatlakozzon, illetve ha már nem elérhető, akkor automatikusan váltson 2,4G-re?
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
-
fa4hu
őstag
válasz
Intruder2k5 #8221 üzenetére
Köszi! Mintha a középső menne a gyárin is, mert nem írja külön a Merlint hozzá...
-
De 2 perc Google kereséssel már meg is van.
How to add cron job on Asuswrt Merlin Wifi Router
How to schedule cron jobs on an ASUS wireless router
HowTo: Persistent Crontabs with AsusWRT Merlin[ Szerkesztve ]
-
-
fa4hu
őstag
válasz
Intruder2k5 #8217 üzenetére
Hogyan futtatható egy ilyen szkript a routeren? Tudsz mutatni rá példát?
-
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #8217 üzenetére
ismét köszönöm a válaszokat! Akkor inkább leválasztom először.
üdv -
-
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #8214 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Akkor marad a sima lekapcsolás. Akkor a winyot válasszam le kikapcsolás előtt , vagy simán kikapcsolható együtt?
-
válasz
nagyfejü #8212 üzenetére
Üdv!
A router hardvere nincs erre felkészítve, ezek az eszközök 24 órás üzemre vannak tervezve. Tomato-ban ugyan megoldható az operációs rendszer leállítása, de egyrészt ettől hardveresen nem fog kikapcsolni a router, csak működni szűnik meg, ugyanakkor áram alatt marad, és legalább a Power LED biztosan világít is rajta tovább, másrészt viszont egy leállított routert már soha semmi nem fog újraindítani, csak az áramtalanítás. Ez nem egy PC, ahol nincs hibernált állapot, meg nincs BIOS, ami a leállított operációs rendszer után is működésben maradna, szóval amit szeretnél ez lehetetlen.
-
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Merlin firm el lehet programozni valahogy hogy este x idóben lekapcsoljon a router és pl. reggel visssza?
A routerre van kötve egy winyó. Kikapcsoláskor le kell választani vagy elég ha kikapcsolom mindkettőt és majd vissza?
üdv -
hodostamas
addikt
Sziasztok,
friss AC66U B1-es tulajként mindent sikerült belőni, kivéve a VPN-t. Android telóról próbálnék rálépni, de nem megy. Log:
Jan 9 18:25:54 pptp[2031]: pppd 2.4.7 started by YYYY, uid 0
Jan 9 18:25:54 pptp[2031]: Connect: pptp0 <--> pptp (xx.xx.142.24)
Jan 9 18:26:24 pptp[2031]: LCP: timeout sending Config-Requests
Jan 9 18:26:24 pptp[2031]: Connection terminated.
Jan 9 18:26:25 pptp[2031]: Modem hangup
Jan 9 18:26:25 pptpd[2030]: CTRL: EOF or bad error reading ctrl packet length.
Jan 9 18:26:25 pptpd[2030]: CTRL: couldn't read packet header (exit)
Jan 9 18:26:25 pptpd[2030]: CTRL: Fatal error reading control message in disconnect sequenceötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Nem kell semmi, bejelentkezel a VPN-re, és olyan lesz, mintha otthon a WiFi-n lógnál. Eléred a megosztásokat és minden mást, sőt az otthoni netedet is használhatod, vagyis a meglátogatott oldalak az otthoni IP címedet fogják látni, nem a mobilnetest, vagy épp az internet kávézó címét, ahol üldögélsz.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Köszönöm nektek az infókat! Ezekszerint az ASUS féle VPN-es szerverek csak maga a keretrendszer, azon kívül nekem kellene egy előfizu is.. Hát ezt nem tudtam! Akkor az felejtős annyit nem ér az egész, hogy még erre is havi több dollárt fizessek. Viszont ha már a DDNS-t beállítottam kipróbálom ezt a távoli elérést, hogy milyen. Ugyan a WD app-jával elérem a NAS-omat mobilról is, és simán képes 1080p-ben is streamelni a filmeket, meg a zenéimet is, de kiváncsi vagyok ez miben más, miben tud többet. Akkor ha a PPTP-t használom úgy android alól külön app nélkül is elérhető a router mögötti hálózat igaz? Ez tök jó, kiváncsi vagyok a NAS tartalmát is el tudom-e érni valahogy.. Gondolom egy ASUS app azért kelleni fog ehhez a telefonra igaz?
-
válasz
ArthurShelby #8207 üzenetére
Nem ismersz egyébként megoldást arra, hogy az Asus fedélzeti rendszerével egy VPN-kapcsolat kétirányú legyen? Tehát a szerver is lássa a klienshálózatot, mint site2site esetén.
Köszönettel: MaCS
-
ArthurShelby
addikt
A vpn-nél van szerver és kliens is. A lényege hogy pl a kliens bejelentkezik mobilnetről/másik wifiről, és így a külvilág felé olyan mintha otthon a routered mögött lennél. Ha fizetsz egy vpn szolgáltatónak, akkor így lehet pl amerika ip címed, így a netflix azt hiszi hogy amerkában vagy, és ezért kapsz bővebb tartalmat.
Szóval neked először egy vpn szolgáltatónak kéne fizetned, hogy legyen külföldi ip címed, és így a routernek (és alatta), vagy csak azon belül egyes eszközöknek külföldi ip-t tudsz adni.
Alapból mi itt a vpn-t arra használjuk, hogy az otthoni hálózatot (pl fájlmegosztást) elérjük távolról is.
-
Akkor kell egy VPN-szolgáltató vagy simán egy csatlakozási egy olyan országban, amit elfogad a Netflix -- magyarán ugye ez a drót másik vége. Ha ez is a Te kezedben van, akkor szabad a vásár, itt viszont mintha nem ez lenne a helyzet, úgyhogy vélhetően követned kell egy szolgáltató instrukcióit. Ha PPTP-t vagy OpenVPN-t használ, akkor vélhetően magán a routereden is be tudod állítani, így az egész otthoni hálózaton működni fog -- de ők adják meg a paramétereket.
MaCS
-
Kroni1
veterán
válasz
MaCS_70 #8204 üzenetére
Nekem se..
Ha jól sejtem akkor a lényeg az lenne, hogy a PC-m amin a microsoft store-ból telepített Nexflix win10 app fut az VPN-en csatlakozzon a hálózatra, hogy a szolgáltató ne tudja megállapítani, hogy helyileg magyarországon vagyok, és nem az USA-ban..
Vagy ezt valahogy máshogy kéne megoldani?!
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz
MaCS_70 #8202 üzenetére
Köszi az infót!
Igazából érzékeny adatok nincsenek, leginkább amiatt szeretnék VPN-t, hogy a Netflix - ha már előfizetek rá -akkor ne csak a csökkentett hazai tartalmat mutassa, hanem a teljeset. (a saját topikjában is rengetegen használják így VPN-el, pont ezért)
Viszont nekem ez az egész VPN még nagyon kinai. Visszaolvastam itt, más cikkeket is olvastam, megnéztem, de nem igazán sikerült beállítani szerintem. Gyári FW van a routeren, a VPN szervernél az OpenVPN-t ON-ra állítottam, a többi beállítást nem bántottam, mert fogalmam sincs mit jelentenek és kell-e őket bántani egyáltalán? Van esetleg valahol valami leírás ami segít megérteni a beállítások jelentését?
Volt itt korábban linkelve intruder által két leírás a VPN-ről, de sajnos már nem elérhetőek...
-
A PPTP a Microsoft régi VPN-rendszere. Előnye, hogy sok gyári rendszerbe eleve beépítik, így benne van az Androidban és persze a Windowsokban.
Hátránya, hogy viszonylag gyenge titkosítást használ és szinte bizonyosan kompromittálódott NSA-szinten. Érzékeny adatokra nagyon nem ajánlott.
Az OpenVPN viszont stabil, jól paraméterezhető, igény szerint mehet tanúsítvánnyal vagy megosztott kulccsal, gyors és nagyon biztonságos. Viszont telepíteni kell a telefonra, PC-re.
MaCS
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Felmerült bennem az igény, hogy VPN-t használjak, de nem nagyon vágom a dolgot. A B1-es menüjében van PPTP VPN kiszolgáló és OpenVPN. Van köztük érdemi különbség?!
Netflix app-al lehet bővebb tartalmat elérni VPN és külföldi account használatával, leginkább erre kéne. Amúgy van hátránya esetleg magyar oldalak elérése tekintetében a VPN használatának?
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Robogó, kismotor
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- BestBuy topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 2in1 /i7-1165G7/16 GB Ram/512 GB SSD/ FHD IPS X360
- Playstation 5 Slim
- Sony WF-G700NB - INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 1 év gari
- DELL LATITUDE E5290 HD CORE I5 8250 4 MAG LAPTOP 16GB 256GB NVME SSD CAM BT WIFI WIN11 1Év GAR!
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest