- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Cég felvásárlás - Volt már benne részetek munkavállalóként?
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Karanténlog
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PassMark - retró E2160 benchmark
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bomizo
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném az alábbi hálózatkialakítás kapcsán:
Mivel mindkét routeren vannak eszközök (melyeknek látni kell egymást), így AP módba kötöttem össze őket, viszont így az AC66 sok funkcióját nem lehet használni (pl.: VPN; szülői felügyelet)
Lehetséges, hogy a Merlin 384.9 azonnal felismerte az AC módot, attól függetlenül, hogy a sagemcom –ból kijövő kábelt az AC66 WAN portjába csatlakoztattam?
(TP-Link 1043 esetén LAN-LAN ban kellett összekötni)
Hogy kellene összekötni a routereket úgy, hogy mindenki lásson mindenkit (pl.: NAS-media player) és az AC66 -on lehessen pl.: szülői felügyeletet és VPN -t,használni? (mindkét eszközön van wifi külön SSID –en)
Előre is köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
találkoztatok olyannal mostanában hogy okostelefon AC-re csatlakozva egy idő után 1megabitre lassul?
páromnak meg nekem is LG G4 telefonunk van és ha használjuk egyszerre akkor az én telefonom csomószor 1 megabitre lassul, ha kinyomom a wifit és újra akkor megint egyből 230-240megabitet mérekhogy tudnám kideríteni hogy ez a telefon hibája vagy a router hibázik netán FW gond?
amúgy lehet esélyes hogy a telefon szórakozik már csak nem értem miértMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
devil2k
tag
válasz
ArthurShelby #8496 üzenetére
Három éve vannak Asus routereim és azóta használok HGG-t, de szerencsére sem az overclockra, sem a wifi teljesítmény növelésére nincs szükség.
Pont a ritka frissítés miatt gondolkodom a váltáson.Ha átadod a tudásod, neked attól nem lesz kevesebb!
-
Garsza
veterán
Az asus download masterben van lehetőség sheduled time beállítására? Aktuális idő alapján beállítan a fel és letöltési sebesség korlátot.
-
ArthurShelby
addikt
-
devil2k
tag
Sziasztok!
Az AC66U B1 routerrel kapcsolatban, azt szeretném megtudni, hogy az azonos verziójú Merlin és a HGG között mi a lényegi eltérés? Azt tudom, hogy az utóbbi javára írható a wifi teljesítmény növelés lehetősége. Ezen kívül van még valami lényeges különbség?
Köszönöm!
Ha átadod a tudásod, neked attól nem lesz kevesebb!
-
niof
veterán
Mindkét végen ugyanúgy kell bekötni, kivéve, ha cross kábelt csinálsz. Nem kell felcserélni semmit. Az érintkező felőli oldalról szoktuk mi a sorrendet nézni, NF-N-ZF-K-KF-Z-BF-B.
Így legyen mindkét végén bekötve, és jónak kell lennie. Ha van rá lehetőség, mérd ki, az a biztos. Ha továbbra sem jó, meg kell nézni a hálókártyát, illetve a driverét, hogy nincs e lekorlátozva valamiért.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Garsza
veterán
válasz
Anonymus23 #8491 üzenetére
A színsorrend mind1. A lenyeg szerintem hogy a középső 4 fel legyen cserélve. Mert a színpárok egymáshoz képest sodorva vannak.
-
Anonymus23
veterán
A színre szín nekem is megvolt pl egy kábelnél, mégis csak 100 Mbites kapcsolat volt, vagy szakadt a kábel valahol behúzás során, vagy hosszú volt neki a 15-20m valamiért. Ezek már 10 éves kábelek (vagy régebbi) voltak, pedig Cat5e volt mind felirat alapján.
A kisebb "gyári" Cat5e kábelek nálam 99%-ban hozzák a gigabitet, de a régebbi szerelt kábeleknél valamiért volt pár ami elbukott. Vettem "gyári" 15m-es kábelt, azzal megy a gigabit.
Én ezt a sorrendet szoktam szerelésnél használni!
Értelem szerűen az egyenes bekötést!
Ez ugyanaz mint a tied csak fordítva, bár kérdés, hogy te honnan nézed a csatit[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Garsza
veterán
válasz
Anonymus23 #8489 üzenetére
Át fogom nézni a kábeleim. Szereltek én csináltam.
Úgy szoktam bekötni hogy barna-barnafehér-zöld-kékfeher-kék-zöldfehér-narancs-narancsfehér. -
-
Garsza
veterán
Helló!
Most állítgatom be a az Asus AC66U B1 routerem.
Entwert felraktam, transmissiont felraktam. Az előző routeremről csatlakoztattam a vinyót.
3 partícióra van csinálva, és sok torrent futott rajta eddig. El tudom az érni hogy az asus roteren lévő transmission folytassa ezeket a torrenteket? Minde ehez szügséges file rajta van a vinyón. Az sda3/letoltesek/TConfig mappában. De nem tudom hogy kell belinkelni.
A transmission az sda1 particiora van telepítve. És itt a sda1/entware/etc/transmission/ mappaban vannak a beállítási filjai. Meg tudom azt adni neki hogy ezeket az sda3/letoltesek/TConfig -ban keresse? Mert átmásolni nem engedi. -
Bundy71
csendes tag
Sziasztok.
Ez a reklámblokkoló érdekelne, lehetne részletesebben tudni róla?
-
N.otorious
senior tag
válasz
soldi3r #8472 üzenetére
A nest ip címe 192.168.1.16, DHCP-hez hozzá volt adva, portok nyitva, így volt beállítva, mert már próbálgattam, telefonról nem tudom vezérelni, de néha kommunikál vele, naponta egyszer frissít az alkalmazás. Mi lehet még a gond?
[ Szerkesztve ]
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
soldi3r
veterán
válasz
N.otorious #8471 üzenetére
A LAN / DHCP Server fulon fixald le az IP cimet.
Aztan a WAN / Port Triggeren nyisd ki a portot.
Vegul pedig a WAN / Virtual Server, Port Forwardingon iranyitsd az adott portot az adott IP-re.E30 (oo=[][]=oo)
-
Garsza
veterán
Helló!
Pénteken egy AC66U B1 tulajdonosa leszek. Merlin firmwert, akarok rá rakni.
De az AsusWRT-Merlin oldálán a letöltésekben az AC66U B1 mappájában nincs firmwer. Vagy a sima AC66U mappában lévő megy a B1 re is?Közben kiderült hogy igen.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz
johniee #8467 üzenetére
a Merlin sok plusz funkciót tud amit a gyári FW nem
hátrány nem ér vele csak előny
Asus support is ajánlotta a Merlin FW-t a gyári helyett és a garancia is megmarad vele mivel a gyárira épül a Merlin is.itt van egy lista hogy miben jobb mint a gyári
[link]Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
soldi3r
veterán
válasz
N.otorious #8465 üzenetére
A fix, az statikus. Nem eleg kinyitni a portot, az is kell iranyitani az adott cimre.
E30 (oo=[][]=oo)
-
N.otorious
senior tag
Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy lenne egy nest termosztátom, kinyitom neki a portokat, de mégsem tudom elérni, biztonsági kameránál ugyan így kinyitottam a portokat, és ott működik. A nestnek statikus ip je van, ha jól tudom, a kamerának fix. Gondolom itt lehet a probléma....? Ha port ellenőrzővel ránézek, a nestnél nem ír nyitott portot, a kameránál írja. AC66U B1 a router
[ Szerkesztve ]
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! Valamilyen reklamblokkolo raeroltetheto valahogy a routerre?
E30 (oo=[][]=oo)
-
assemble
addikt
Most vettem AC66U B1-et.
Kerdes: milyen fw-t erdemes rajta hasznalni, ha a hosszutavu stabilitas a cel, es nem akar az ember evekig hozzanyulni? Legfrissebb gyari jo? Honnan lehet beszerezni a legfrissebb verziot?
Koszi, udv
-
-
niof
veterán
Jó lenne, ha valamit kitalálnának már erre a DM-es őrületre! Múlt héten én is majdnem megzavarodtam miatta.
1. Egyedül firefoxban lehet csak elérni (nálam), a többi böngésző azonnal "kinyírja".
2. Rendszeresen eljátssza, hogy mikor belépek a felületére, próbál betölteni (kb a grafikus felület fele be is töltődik), aztán egyszer csak kiírja, hogy "unable to connect". Ilyenkor csak az segít, ha le van törölve a DM, és újra van telepítve.
3. Teljesen hektikusan, hol egy torrent hozzáadásánál, hol a törlésénél döglik le az egész, és válik elérhetetlenné. Van, hogy egy hónapig semmi gond nincs vele, van, mikor egy napig sem jó. Ja! fontos, mindeközben a seed tökéletesen megy a háttérben, a torrent oldalra megy a feltöltés gond nélkül, csak az alkalmazás felülete elérhetetlen.Természetesen mindegyik pontban említett hiba esetén újra kell telepíteni a DM-t.
Böngésző cache heti rendszerességgel takarítva van, és a routerben is többször volt már nvram törlés, különösebb érdemi eredmény nélkül.
Nem tudom amúgy, hogy miért lett ez a progi ennyire sz@r, még az RT-N18U-mon évekig ment mindenféle beavatkozás nélkül, majd jött egy FW frissítés, és onnantól csak a szívás volt, már annál a routernél is, de az újnál is.
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
ArGab
őstag
válasz
concware #8458 üzenetére
Egyelőre nem, de a downgrade még nem volt kipróbálva. Amit viszont azóta sikerült felderíteni: ha letörlöm kézzel a vinyóról az asusos fájlokat/mappákat, onnantól kezdve ismét betöltődik az USB Application oldal és ott van a DM is a listában. Telepítés azonban soha nem végez és miután megpróbálom, ugyanaz a hiba mint előtte. Ha ismét mindent letörölgetek a vinyóról, és csak simán UPnP és samba van bekapcsolva, egyszerűen elérhetetlen a hálózaton mindkettő. Se Win10 noti, se tévén futó Kodi nem látja egyiket sem.
-
concware
tag
Az újonnan vásárolt router-remmel is pont ugyanez a probléma van és amikor probálom elérni a Download Manager-t, akkor a következő üzenetet kapom:
This site can’t be reached took too long to respond.
Egyelőre még nem találtam megoldást.
Neked sikerült megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
johniee #8455 üzenetére
Üdv!
Van Router gondok topik, az egy általános jellegű téma, nem gyártóhoz vagy típushoz kötött, de még az Otthoni hálózat és internet megosztás topik is jó lehet.
-
johniee
senior tag
Sziasztok, kicsit off, de ha egy Asus RT-AC3200 Routerem van, melyik topikba menjek a kérdéseimmel?
"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
-
ArGab
őstag
Segítséget kérnék, mert nem tudom merre tovább. AC66U B1 router, sok-sok hónap után tegnap gondoltam frissítem a gyári firmware-t, felment a 3.00.4.384.45149. Utána viszont előjött pár gond:
- össz-vissz egyszer sikerült betölteni az USB Application menüt, de hiányzik a Download Master
- azóta betölteni sem lehet, csak végtelenül pörög ott hogy Loading APP list
- 8081-en ugyan elérhető a DM, de Transmission Remote GUI nem csatlakozikUgyanezen problémák megvannak a factory reset után is annyival megbolondítva, hogy az smb megosztást sem érem már el és konfigurálni sem tudom, mert nem tudok eljutni oda. OK, gondoltam ha szar a gyári akkor kipróbálom a Merlint és feltettem a 384.9-et. FR itt is megvolt de a problémák pontosan ugyanazok. Valami ötlet hogy merre tovább?
-
agressor12
senior tag
Sziasztok
Találkozott már valaki hasonló problémával,nem tudom Win10-alól a megosztott pendrive-ról törölni,írás megy.
-
peterattila
aktív tag
válasz
bala6120 #8450 üzenetére
A boxon hozzáadni úgy kell, hogy a Media menüben kiválasztom a hálózati megosztás/NFS-t. Látja a megosztó gép IP-címét, rámegyek, utána látja a megosztott könyvtárakat (filem, sorozatok, stb). Tehát magán a boxon semmit nem kell állítani. Ubuntun is van nfs megosztás, azt látja, ugyanígy van megosztás a boxon is, azt nem látja. Annyi a különbség, hogy a boxon régi kernelt használnak, talán 2.6-ost, ha jól emlékszem. Ami most eszembe jutott, hogy talán nem ismeri az nfs v3 verziót a box, lehet csak a v2-t? Este még ezt megnézem, hátha.
-
bala6120
senior tag
válasz
peterattila #8449 üzenetére
Értem én, de miért nem csinálod meg?
Hogyan próbáltad a boxon hozzáadni? -
bala6120
senior tag
válasz
peterattila #8447 üzenetére
Itt van egy egyszerű rendszerszintű mount NFS-hez.
Az autostart.sh-t a configban (Configfiles)kell létrehozni, valamint tedd futtathatóvá:
chmod +x autostart.sh
Aztán reboot.
Nálam igy néz ki:#!/bin/sh
(sleep 20;
mount 192.168.1.140:/media/Nas /storage/Nas
)&[ Szerkesztve ]
-
peterattila
aktív tag
Segítségetek kérem, mert nem boldogulok. Adva van egy AC66U eszköz, azon Merlin fw. Be van kapcsolva az nfs, /etc/exports kézzel szerkesztve, kiajánlás működik, belső hálón lévő gépen Ubuntu látja, másol, filmeket lejátsza. Tehát elvileg rendben van a megosztás. Viszont van egy mediabox, azon CoreElec/Kodi. Ez viszont nem látja és itt kérek segítséget. Ez az eszköz is jól működik, mert az Ubuntun lévő nfs megosztást látja, tud róla dolgozni, de a routeren lévő sajnos nem. Mit kellene a routeren megnéznem? Már nincs ötletem, mert elvileg minden jó, de mégsem
.
[ Szerkesztve ]
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8445 üzenetére
Volt valami az emlékeim közt erről - máris próbálom - köszi !
Igen amúgy eddig jó volt , semmi problémám nem volt. Tegnap hazajöttem és nem volt net. Illetve eldobja a kapcsolatot. Sajnos az új fw-vel is... úgyhogy nem szoftveres a baj...
-
-
petir
senior tag
Szenvedek de nem akar menni...
Létezik, hogy a WAN port megadta magát?
Van lehetőség valahogy valamelyik LAN-t WAN ként használni és ha igen , hogy tudom beállítani? -
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8440 üzenetére
Nem tudom mi lelte amúgy a routert
Az fw verzióból láthatod nem igazan nyúltam hozzá mert betonstabil volt. Tegnap óta elkezdett szórakozni. WAN oldalról 30mp és 3 perc között eldobja a kapcsolatot. Ha ezt az időt túléli úgy kb 20-30p ig él a kapcsolat majd megint over....
DIGI rezem van - hívtam őket természetesen náluk semmi baj nincs . - ezért gondololtam egy frissítésre.
Ennél a típusnál nem voltak a tápos (wl500g
) problémák? - mondjuk ez nem így jelentkezne gondolom...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
n0rbert0 #8441 üzenetére
meglesem, köszi...
de a júzer manuálban azt írja, mind a 3 formátum támogatva van....szerk.
hát így sem....[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
n0rbert0
senior tag
válasz
- = Zk = - #8430 üzenetére
Ext-re kell formázni, mert linux alapú.
-
Igen mehet, de NVRAM törlés és manuális újra beállítás szükséges. Elég sok mindenben, ha gondolod kövesd végig a change log-ot.
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8437 üzenetére
Jaaa akkor google barátom ezért nem tálalja....
Shibby alól simán mehet az update ? Miben más ez ?
-
szarkazsolt
csendes tag
válasz
kalapacsolok #8423 üzenetére
A vendég wifi csatorna pont azért jó, mert be lehet állítani, hogy ne legyen intranet. Tehát a belső hálózat nem látható/használható.
Titkosítás és jelszó kell neki. Esetleg éjszakára kapcsold le.
Szerintem az alap biztonsági beállításokat tartalmazza a készülék (gyári beállítása).Nekem ez a DM nem akar úgy működni, ahogy kellene.
Már írtam az ügyfélszolgálatra, mert ha feltelepítem a DM akkor utána nem tudok belépni a USB alkalmazásokba. Volt már valakinek ilyen? Ráadásul telepítés után mintha nehezebben töltődne be a router képernyői.
Tapasztalt valaki hasonlót ?
Ezeknek a router beállítási képernyőknek nem úgy kéne betöltődni mint a villám ? Vagy lehet hogy csak Firefox -nál van így.
További tapasztalatom, hogy nagyon nem mindegy, hogy a sebesség tesztet milyen böngészőn keresztül végzem. Hihetetlen!Bp IV., AC66U B1
-
Na igen, Shibby megnősült, és abbahagyta a fejlesztést. Igaz állítólag azóta már el is vált, de sajnos a Tomato-hoz nem tért vissza. A Fresh Tomato az Ő build-jének a folytatása.
-
petir
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8433 üzenetére
Jééé Shibby féle sw már nem játszik 🤔
Ez a fresh tomato nekem új... bár lemaradtam kicsithol az asusrouterforum? 🙂
-
-
Szia!
Igen teheted, de miért azt? Az megint csak egy több éves firmware, itt meg van egy jóval újabb is.
freshtomato-K26USB_RT-N5x-MIPSR2-2018.5-AIO-64K.zip
Illetve ha kell az AC branch-ből fordított firmware, akkor ez:
[ Szerkesztve ]
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Asus RT-N66u-ra tomato-RT-N66U_RT-AC6x--140-AIO-64K.zip -et tehetem fel ugye?
Jelenleg egy régi Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-109 K26 USB AIO-64K verzió van fent. Mostanában eldobálja a kapcsolatot - gondoltam frissítek. Mehet ez?
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok olyan kerdésem lenne.
N66U routerem van es 1GBit netem, de speedtest max 750-800MBit mér csak, ez a router plafonja? vagy nekem van valami rosszul beálitva?
Samsung Galaxy S25/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
- = Zk = -
félisten
szevasztok
N66U nem látja a rádugott pendrive-ot... formáztam már NTFS-re, FAT, FAT32.... 2x-5x... semmi...
a gyári firm van rajta, a legújabb, 1,5éves kb....
most AP módban használom, melegszik is nagyon, fingom nincs miért...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Tocika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #8422 üzenetére
Szia!
Az előző hozzászólásomban lemaradt a 2.4ghz es kép.
Most csatolom.[ Szerkesztve ]
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok! A routerre van dugva egy külső winyó.Amikor a pc ről másolni akarok filmet a winyóra mindig azt irja hogy ez a mappa már létezik!!!
Pedig nincs ott. Ilyenkor mi a baj?üdv
-
peterattila
aktív tag
Sziasztok. Segítséget kérek, mert magam sajnos nem boldogulok. Adva van egy 2TB-es vinyó, GUID, etx4. Rajta filmek, sorozatok. Ezt beraktam egy külső rackbe, amit csatlakoztattam a routerre. Routeren Merlin 384.8 fw van. Alap para, hogy nem látja a vinyót az alapoldal szerint. Puttyval ha belépek, akkor:
Disk /dev/sda: 2000.3 GB, 2000398934016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 243201 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 243202 1953513472 83 Linuxviszont: mount -t ext4 /dev/sda1 /mnt/toshiba/, erre hibát dob: mount: mounting /dev/sda1 on /mnt/toshiba/ failed: Invalid argument.
Mi a baja?
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Amit irtam a masik topikban inkabb be rakom ide is meg.
"Sziasztok!
Megvettem amit ajanlottatok itt tobbeknek az Asus rt-ac66u b1 routert, beuzemeltem csak egy kerdesem lenne meg a wps gomb hol allithato be, hogy azzal kapcsoljam be meg ki a wifit?
A kezikonyve ( meg macs regebbi irasa) szerint az adminisztracio/ rendszernel kellene lennie olyan resznek, hogy "wps gomb viselkedese" de ilyet nem latok ott....Volt most fimrware frissites is es lehet elkerult onnan? (nem latom sehol)
Koszonom
udv: sfefe"Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Tocika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #8422 üzenetére
Szia!
Egy légtérben van a router meg a laptop.
Kb 4 méter távolságra. -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Vettem egy AC66U-s wifit. Az a kérdésedm, hogy az erős jelszó, illetve az AI védelmen túl érdemes bármi mást beállítgatni biztonsági szempontból? Nem találtam leírásokat, vagy ha minden megy, tökmindegy, használjam, nem kell állítgatni?
A másik kérdésem, hogy létre lehet hozni úgy vendég wifi csatornát, hogy legyen jelszava- de ne férjen hozzá mondjuk a hálózati dolgokhoz? Amit próbáltam, az nyílt csatorna volt jelszó nélkül, de az nem jó, mert bárki rácsatlakozik, kocsma van mellettem.
-
Az adapter csak 1x1 képes így max 433 Mbps lehet a link sebesség vele.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Ac66u b1 routerem gyári firmwarrel és egy Hp probook 470g1 laptopom ac3160 wifikártyával.
Az lenne a kérdésem hogy a két masina között mekkora sebességet lehet kihozni 5ghz wifin ? Mert mikor a nasrol másolok a laptopra akkor max 13Mbyte\s al tudok másolni.
Az elméleti sebességük ettöl joval nagyobb ,de ha már a dupláját tudná már akkor elégedett lennék.
Van erre valami megoldás ?
A válaszokat köszönöm szépen.[ Szerkesztve ]
-
Losicica
csendes tag
válasz
ArthurShelby #8418 üzenetére
Uh, na akkor így marad
elég messze áll a gyári beállításoktól, nem áldozok be annyi időt.
köszi az infót!
-
Losicica
csendes tag
Sziasztok,
az imént frissítettem firmwaret 3.0.0.4.384_45149 - re mert nem engedett be a download master-re weben, kiírta, hogy refused. Láttam van új firmware, mondom letöltöm miért ne.
Na azóta nincs Download masterNem az, hogy újra kell installnom, hanem az USB applikációs részben a Time mashine a legalsó, alatta eltűnt a Download mastér. Ez valami remek új feature és így jártam?
Direkt emiatt vettem asus routert
--- szerk: ha portra nézem akkor meg létezik és seedel, szóval ez megoldva, de ettől még fura, hogy hova tűnt a menüből, így csak akkor tudom elindítani, ha eleve 8081-el logolok be. Kisebbik baj mondjuk. ---Amúgy ha már itt vagyok van egy másik mókás dolga is, amit rég csinál, csak nem olyan zavaró, mert nem bootolgatok örökké: amikor elbootolom és menne vissza netre minimum 5ször kiírja a logban, hogy rossz a user/pass kombináció... majd kb 2 perc után - anélkül hogy bármit csinálnék - belogol. És ezt mindig így csinálja egy router reboot emiatt legalább 3 perc.
Van valamelyikre valami tippetek, hogy lehetne elhárítani?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8415 üzenetére
Köszönöm az eddigieket!
Azt hiszem, mostmár megleszek egy darabig.
Ma is tanultam. -
válasz
FrankóStein #8414 üzenetére
Újratelepíteni nem kell, lévén mint fentebb írtam, a HDD tartalma változatlanul megmarad. Viszont az entware indító scripteket újra létre kell hozni a /jffs-be, de ebben tényleg legelek a kompetens, én nem használtam ezeket a rendszereket, mindig is Tomato párti voltam.
[ Szerkesztve ]
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8413 üzenetére
Olyankor akkor megint ujra kell telepíteni a Transmissiont?
És a másik kérdés: van a visszaállításnak sorrendje?
Mert amint korábban írtam, a visszatöltött beállítások alig egy része jött vissza.
Igaz a JFFS-t nem töltöttem vissza. Azt is kell ha azt akarom, hogy minden visszajöjjön? -
válasz
FrankóStein #8412 üzenetére
A transmission nem a firmware része, nem is abba telepítetted bele, ez attól független. Ha a firmware-t lecseréled, a routert pedig reset-eled, a HDD tartalma akkor is változatlan marad.
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8411 üzenetére
Na sikerült!
Most másik metódust használtam, és igy már működik a GUI is és az Androidos is.
Egy sor volt ebben a leirásban, ami a legelekéből mintha hiányozna:
opkg install ca-bundle ca-certificates
persze, lehet, hogy tévedek meg nincs is köze hozzá, mindenesetre ezt is lefuttattam.
Ez alapján csináltam:
https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin/wiki/Installing-Transmission-through-Entware
Most működik, DM nincs installálva...Van arra mód, hogy ezt a firmwaret így ahogy most van lementsem valahogy?
Beállításokat és a JFFS-t gondolom nem elég menteni, hogy minden úgy mentődjön, ahogy most van?... -
válasz
FrankóStein #8410 üzenetére
Akkor minden bizonnyal már a partíció sincs felmountolva, vagy legalábbis nem oda, ahova kellene lennie. De ebben jobban tud segíteni legelek, én Merlin / HGG vonalon annyira nem vagyok otthon. A mount parancs mit válaszol egyébként?
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8408 üzenetére
Azt írja: not found.
Mi lehet a gond? -
mSchumi87
senior tag
válasz
ArthurShelby #8399 üzenetére
Koszi. Es Asus se mar? Mennyire biztonsagos igy a router? Vagy nem szukseges neki a frissites mint pl a telefonoknal?
Samsung Galaxy S25/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
válasz
FrankóStein #8407 üzenetére
Nem. Azt ott biztosan nem látod. Próbáld meg az alábbi parancsot futtatni PuTTY-ban, és utána elérni Transmission Remote-ból.
/opt/etc/init.d/S88transmission restart
-
FrankóStein
aktív tag
De mostmár kíváncsi lettem: ha telepítve van a Transmission, akkor azt látni kéne az USB alkalmazások menüben?
Mert ez sem világos nekem, és eddig még nem jelent meg ott... -
FrankóStein
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8405 üzenetére
Hát a leírásod alapján csinaltam mindent Puttybol 2 napja PC-ről . Az telepítés, nem? Most látom, hogy nem Legelek irt. De a lényeg ugyanaz. 😁
[ Szerkesztve ]
-
válasz
FrankóStein #8404 üzenetére
Na várj, akkor nem is telepítettél transmission-t a routerre, csak a download mastert használtad a transmission remote alkalmazással. Jól értem? Ez esetben persze, hogy nem éred el, ha letiltottad, uninstalláltad.
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8403 üzenetére
Ebből kb semmit sem értek. 😁 Telefonról intéztem mindent, és a Transmission Remote nevű app nem csatlakozik mostmár. Putty-t csak annyira ismerem, amennyit a leirasod alapján használnom kellett. Semmi többet. Amikor először telepítettem a Transmission-t, addig az se működött amíg a DM-t nem telepítettem. Ezért gondoltam hogy egymásra épülnek, egymás nélkül nem működnek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
FrankóStein #8402 üzenetére
Hogyhogy nem működik? Mivel indítod? Van valami startup scriptje a transmission daemon-nak? Ha manuálisan indítod PuTTY-ból, akkor sem indul?
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
ArthurShelby #8398 üzenetére
Uninstallaltam, de igy nem működik a Transmission. Mit csináljak? Igy most működnie kéne? Vagy telepitsem fel a Transmissiont mégegyszer?
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
ArthurShelby #8398 üzenetére
Pont ez alapján csináltam én is.
Akkor uninstallalom a DM-t.
Vannak kérdéses részek, ami számomra nem világos:
az sda1 kötetet hogy tudnám úgy beirni helyettesitve, hogy
nekem a Filmek/Ujak nevű mappába tegye a kész anyagot, és a
Filmek/Incomplete-be a még töltődőket?
Igy jó: /mnt/Filmek/Ujak?Köszönöm!