- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PassMark - retró E2160 benchmark
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
Akkor nem tudok vele mit kezdeni?
Az gondom, hogy a Transmissint szívesebben használnám, fel is raktam, működött is. De aztán valamit mókoltam (már nem tudom mit). És azóta az sem akar működni. Próbáltam gyári router vissza állítást is, de az sem segített. Olyan mintha fent volna de a webes felületet nem értem el annál sem. -
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #8591 üzenetére
a második link is már B1-es mivel Euronics is listázva van ott pedig ott már csak B1 kapható jó régóta
szimplán csak fingjuk sincs hogy két külön kategória és továbbra is így van fent a weblapjukon emiatt az árukereső sem listázta a B1-hez
nézd meg a termék kódját csomónál már az B1 kódja van
szóval nagy pech kell ahhoz hogy valaki még régit vegyen üzletbőlMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szerintem sem lehet már kapni sima régi verziót mert már az AC66U B1 is bő 2éves széria
Még mindig kapható az A1-es széria is: Link 1 és Link 2Sőt még van egy N66U C1 nevű eszköz is amelynek ugyan az a hardvere mint az AC66U B1-nek: Link
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
TeeJay
félisten
válasz
Corsa02 #8587 üzenetére
a HW utáni résszel ne foglalkozz csak megkavar
az a lényeg hogy AC66U B1 legyen és elől legyen USB3.0port hátul meg egy darab USB2.0port
ennyiszerintem sem lehet már kapni sima régi verziót mert már az AC66U B1 is bő 2éves széria
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Garsza
veterán
Helló! Egy AC66U B1 routeren Merlin firmwer van. Felraktam rá a download masztert. Belinkeltem neki a régi torrentjeim. Működik is nCore szerint frissülnek is a trackerek. De a Downloadmaster webes felületét router újraindítás után csak pár percig érem el. Mi lehet vele gond?
-
Corsa02
őstag
-
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni egy AC66U-t, jól értem, hogy most a legújabb és a leginkább ajánlott verzió az RT-AC66U B1 H\W: B2 ?Kicsit káoszos a piac
The Truth Is Out There --->
-
-
válasz
Intruder2k5 #8576 üzenetére
Éppen HGG-ről indultunk...
Pedig már kezdtem örülni annak, hogy HGG alatt is tudok alhálózatot definiálni!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
deflex
tag
válasz
Intruder2k5 #8576 üzenetére
Nehéz követni, mi váltogatunk, de Te kitartasz a TOMATO mellett.
N18U-n használtam, nagyon stabil volt. Sajna AC66U B1-re már nincs ezért azon Merlin fut.
Az sem rossz, de TOMATO-n 65Mb RAM volt foglalt, addig a Merlin-en kb annyi a szabad... -
-
deflex
tag
válasz
MaCS_70 #8574 üzenetére
Intruder kolléga TOMATO-t használ.
TOMATO emulator. -
válasz
Intruder2k5 #8573 üzenetére
Én már Basic / Network lapot sem találok...
MaCS
-
-
deflex
tag
Szia!
Csak tipp, de hátha. Legelek kolléga leírása szerint telepítettem az entware-t és a transmissiont is.
Entware Transmission
A leírásban lévő tűzfalbeállításhoz a 9091-es portot is hozzáadtam. A transgui nálam interneten keresztül is működik.
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 9091 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 9091 -j ACCEPT -
grafur
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Asus rt-ac66u router, HGG Firmware, és a nagy konyv szerint telepitett Entware-es Transmission van rajta. A probléma pedig az, hogy az internet felől az RPC (Webes gui, vagy androidos prohi) elérhetetlen. Belső hálózatról hibátlanul működik, de kintről semmi.
Port atiranyitast (9091) is allitottam be a routerre saját magára , és a transmission beallitasainal is probalkoztam az rpc-host-whitelist false-ra allitasaval (alapertelmezetten true), de semmi... Van valakinek még valami ötlete, hogy az internet irányából miért nem működhet?
Előre is köszönet! -
jNk
senior tag
Sziasztok,
A gyári és merlin firmware-ek mellett melyik kezeli (és működnek is vele) a 3/4G usb modemek(et) ?
Egy N66U (B1) + DWM-222 párossal instabilitási (eltűnő wifi majd újrainduló router) problémák jelentkeztek és kipróbálnék más firmware-t is ha azokban van lehetőség egyszerűen kezelni a 4G internetet.
Az advanced tomato-ban van "USB 3G Modem support" pipa, de a GUI-ban nem találok semmi 4G kezelési részt...[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
új Merlin FW van illetve mivel a március 24.-ei FW óta jött Asus FW update is pár routerhez gondolom az is benne van már
384.10_2 (3-Apr-2019)
- CHANGED: Increased OpenVPN interface queue length from 100
to 1000 bytes, to reduce the amount of dropped
packets if router can't keep up.
- CHANGED: Updated CA bundle to January 23rd version
- FIXED: Moviestar VLAN routes weren't properly configured
(broken quagga configuration)
- FIXED: Layout issues on the Wireless Log page for some
models
- FIXED: Missing tooltip content for the new local DNS
resolution setting on the Tweak page
- FIXED: FAQ URL on Bandwidth Monitor points to a non-existing
page on Asus's servers (point to old page for now)
- FIXED: OpenVPN CA would be overwritten if there was no
server key or cert present - only generate them
if all three are missing.
- FIXED: Bandwidth Limiter not working properly in some
cases, as it failed to disable hardware acceleration[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
niof
veterán
Én is frissítettem a legújabbra, és f@szán el is tűnt a Download Master az USB alkalmazások menüpont alól. 2 napig sz@rakodtam vele, többszöri nvram törlés, valamint több teljes reset volt. Odáig eljutottam, hogy frissen, a reset után megjelent a menüpont, majd mikor rádugtam a külső vinyót, ami rajta szokott lenni, ahogy az eszközt felismerte, megint eltűnt... Aztán tegnap elegem lett belőle, és ment vissza a 384.8_2, ezzel meg jól működik minden. Valami amúgy a 384.9-ben változott meg, mert azzal is ez volt a gond.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Cyrin
addikt
én frissítettem a legújabb gyárira, és a bnőm elkezdett panaszkodni, hogy szakadozik a laptop wifi kapcsolata.
most visszaraktam az előzőt, és figyelem.
-
TeeJay
félisten
-
adika4444
addikt
Hali!
Pár hónapja jártam erre, akkor a gyári firm elég kehes volt. Jelenleg hogy áll ez? Érdemes frissíteni? Tavaly nyár végén frissítettem utoljára, kb azóta újra se volt indítva, több mint 130 nap az uptime.
Nem használom másra, mint routolás, portátirányítás, IP és MAC összerendelés és persze Wi-Fi. Tehát a letöltő és társai szoftveres csodákat nem élvezem, arra van dedikált eszköz.
Mehet így update?
üdv, adika4444
-
2019/03/29
ASUS RT-AC66U B1 Firmware version 3.0.0.4.384.45708
Security Fix
- Fixed CVE-2018-20334
- Fixed CVE-2018-20336
- Fixed null pointer issue. Thanks for CodeBreaker of STARLabs’ contribution.
- Fixed AiCloud buffer overflow vulnerability. Thanks for Resecurity International's contribution.Bug Fix
- Fixed AiMesh LAN IP issue when router using IPv6 WAN.
- Fixed AIMesh connection issues.
- Fixed Network Map related issues.
- Fixed Download Master icon disappear issue.
- Fixed LAN PC cannot find router name in My Network Places when enabling Samba service.
- Fixed LAN LED not blinking problem.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
válasz
ilyenezalaci #8550 üzenetére
De csak a ac66u b1 verzióhoz. Nekem B0 van, ahhoz 2018 májusi a legfrissebb.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
szasanyi
félisten
válasz
ilyenezalaci #8548 üzenetére
Melyik FW-ről beszélsz pontosan: gyári ASUS vagy a Merlin esetleg HGG?
[ Szerkesztve ]
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
ilyenezalaci
tag
Sziasztok! Új gyári firmware van, javították benne a december óta fennálló download master problémát, most tökéletesen működik, telepítés után elérhető a menüben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #8546 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. az elmúlt év(ek)ben felfedezett wpa/wpa2 bug-okra gondoltam. pl. KRACK
Maga az AP rész tökéletesen üzemelt mindegyik FW-el amiket eddig próbáltam (Tomato, Merlin, AsusFW)
De, mint említettem, ez a része már nem érint a továbbiakban akkor sem, ha nincs javítva, mert a Wifi esetemben egy Mikrotik AP-n keresztül üzemel.Rálesek akkor a FreshTomato-ra, köszönöm a tippet.
Update:
Nálam bejött a http://freshtomato.org/ oldal[ Szerkesztve ]
-
válasz
#68216320 #8545 üzenetére
Shibby már jó ideje nem foglalkozik a Tomato-val, így az általa készített fw-ből nem csak erre, de más típusra sincs frissítés. Viszont az ő projectjét folytatva készül a FreshTomato, amit most is rendszeresen frissítenek, RT-N66U-ra is. Bár azt nem tudom, hogy mik voltak nálad a WiFi hibák, ahogy azt sem, hogy azt javítoták-e, nekem anno tökéletesen ment az N66U Tomato-val.
[Fork] FreshTomato-MIPS
[FreshTomato-ARM]Van weboldal is, de nekem az most perpillanat nem jön be. Tegnap otthonról még ment, lehet a céges nettel van baj, de az is lehet, hogy valami miatt leállt. Később akkor is menni fog biztosan.
Vagy pedig Merlin és talán HGG is, de ezek fejlesztését egyáltalán nem követem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jelenleg még üzemel egy N66U a családban. 100/100-as PPPoE net-et használok, jelenleg az utolsó Asus FW van rajta, mivel eddig használtam a Wifi részét és a Shibby-Tomato verzión a wifi bugok nem voltak javítva. Sajnos erre a típusra már nem jönnek ki úgí nézem build-ek.
Viszont egy ideje már nem használom az 5GHz-es sávot (külön MikroTik szektor sugárzót használok) és most megszűnt a családban az utolsó 2.4GHz-es eszköz is egy öreg telefon formájában.
Tehát gyakorlatilag lekapcsolhatom a Wifi részét.Az volna a kérdésem, hogy milyen FW-t javasolnátok, ha a Wifi már nem számít?
(Alapvetően a gyári FW-ben nem bízom adatbiztonságot illetően. OpenSource párti vagyok.)
-
TeeJay
félisten
válasz
ilyenezalaci #8542 üzenetére
nálam minden megy csak ezt tapasztaltam előző FW-el
néha teljesen vissza lassult az AC wifi
most az új FW óta nem tapasztaltam hasít mindigMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
nekem csak LG G4 telefonnál volt olyan hogy egy idő használat után 1megabitre csökkent a sebesség
és csak az segített ha telón kinyomtam a wifit meg újra be
és utána már egyből 240megabitet mértem
most jött új Merlin FW hétvégén felraktam majd kiderül hogy muzsikál eddig most nem volt ilyen bajomMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
vass1024
tag
válasz
MaCS_70 #8536 üzenetére
Hát van egy Dell N5010 amibe Intel Centrino Wireless-N 1000 van benne (2.4Ghz-en üzemel), ez is alapbeállításon van. Teljesen használhatatlan megszakad rajta az internet 10 percenként, látszólag nem csatlakozik le a hálózatról csak egyszerűen internet nincs rajta, biztos nem a laptopnak van baja mert 2 tplink routerrel (TL-WR1043ND, TL-WR741ND) is tökéletesen működik.
Van egy LG G2 (5Ghz-en üzemel) ugyanez a jelenség, látszólag nem csatlakozik le a telefon csak interent nincs rajta pár másodpercig.
A környezet tiszta, vidéki ház, kevés wifi van a közelben. A router úgy van elhelyezve a lakásban hogy szinte ráláthatóság van rá, egy tégla közfal a maximum.[ Szerkesztve ]
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
vass1024
tag
Próbáltam a legujabbal és egy márciusival is. Wifi beállításk, teljesen alapbeállítások, kivéve az SSid és wpa2 jelszó.
-
vass1024
tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus RT-AC66U_B1 routert. Le-fel csatlakozgatnak a wifi eszközök vagy ha nem csatlakoznak le akk csak simán nincs rajtuk internet több másodpercig. Ha pingelek egy szervert ott szépen látszik hogy van hogy kimarad egy egy ping vagy felmegy több 100ms-ra. Szerintetek van valami beállítás amivel rendes működésre bírható? Vagy ez gyári hibás..
Köszi előre is.
-
embe
nagyúr
Új Merlin FW jelent meg. RT-AC68U_384.10
-
Bundy71
csendes tag
Sziasztok
Hogyan lehet ac66u b1 router ftp szerverében a chroot-ot beállítani? ssh kapcsolattal tudom módosítani az /etc/vsftpd.conf fájlt, de az ftp szerver újraindítása után eltűnik a módosítás. HGG firm van rajta.
-
bomizo
csendes tag
válasz
DJ. Ru$y #8527 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de a HGW -ben a DMZ be van kapcsolva:
Beállítások:
HGW:
IP: 192.168.0.1
DHCP: 192.168.0.5
DMZ: 192.168.0.10
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
DDNS: beállítva (NO-ip)Így (hogy a DMZ be van kapcsolva), és átállítom a NAS átjáróját 192.168.1.10 -re, mit kellene még módosítanom?
DMZ esetén elég lenne csak az ASUS -ban portot továbbítani az alábbi módon:
Szolgáltatásnév: transmission
Külső port: 5555 (ha 9091 -et állítom be, azzal sem jó)
Belső port: 9091
Belső IP-cím: 192.168.1.90
Protokoll: BOTH
Forrás-IP: üres -
DJ. Ru$y
nagyúr
Ebben a beállításban, az ASUS-ban a kliensre kell portot nyitni, a HGW-ben, pedig az ASUS IP-jére kell egy portot nyitni, mivel duplán NAT-olsz. Vagy bekapcsolod a DMZ-t és megadod az ASUS WAN IP-jét, csak, mert erről nem írtál, hogy be lenne kapcsolva.
A NAS-nak az átjáró IP-je ez kellene, hogy legyen: "192.168.1.10" nem a HGW IP-je.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
bomizo
csendes tag
Sziasztok!
Egy telekomos Sagemcom Fast3686 HGV -re egyik portjára az IPTV van kötve, a másikra egy ASUS AC66U_B1 -es router.
Sajnos a DDNS és a porttovábbítás sem működik
pl.:
Szolgáltatásnév: transmission
Külső port: 5555 (ha 9091 -et állítom be, azzal sem jó)
Belső port: 9091
Belső IP-cím: 192.168.1.90
Protokoll: BOTH
Forrás-IP: üresBeállítások:
HGW:
IP: 192.168.0.1
DHCP: 192.168.0.5
DMZ: 192.168.0.10
DDNS: beállítva (NO-ip)ASUS AC66U_B1:
WAN ip: 192.168.0.10
Statikus ip WAN és NAT engedélyezve
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1
LAN ip: 192.168.1.10
alhálózat: 255.255.255.0
DHCP engedélyezve
IP-állomány kezdőcím: 192.168.1.2
Manuálisan hozzárendelt IP a DHCP lista tartalmán
192.168.1.90NAS
IP: 192.168.1.90
Átjáró: 192.168.0.1Mit rontottam el?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Peetmeli
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. RT-AC66U B1 routerem van, HGG FW-el. Próbálom átállítani az NTP szervert vagy a nyári, téli óraállítás idejét de nem engedi. Folyamatosan visszaáll az eredetire. Van 1 óra eltérés a valós idő és a router között, ezt szeretném megoldani. Nem tudjátok véletlen mi lehet a probléma?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
válasz
golya87 #8518 üzenetére
Az eszköz házának a helyzete nem sokat számít (elvben a függőleges egy hajszálnyit jobb lehet, de ez inkább csak elméleti). Azt kell szem előtt tartani, hogy a botantennák a tengelyükre merőleges sík mentén sugároznak, és pont tengelyirányban van némi kúpszerű holtterük.
A viszonylag kicsi nyereség és a reflexiók miatt ez viszont nem nagyon jelentős -- úgyhogy próbálgatni kell.
MaCS
-
válasz
golya87 #8516 üzenetére
Attól függ, hogy milyen függőleges vetületű lefedettség kell.
Ha csak egy szintet akarsz ellátni, akkor a középső antenna függőleges, a szélsők enyhén kifelé dőljenek, több szint esetén ez a dőlés növelhető, akár 40-34 fokig is.
Ez viszont csak iránymutatás, mert a helyi viszonyok mindenhol mások, úgyhogy lehet játszani az antennákkal!
MaCS
-
válasz
Intruder2k5 #8514 üzenetére
Erről jut eszembe:
A routeren az antennáknak hogy kell(ene) állnia? -
válasz
Intruder2k5 #8514 üzenetére
Nincsen vele semmi gond, miért is lenne? Jól megoldotta a kérdést az illető.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
válasz
assemble #8510 üzenetére
Több féle megoldás is van, nekem ez az egyik kedvencem. Bocs, de megint nem tudtam kihagyni, hogy belinkeljem, annyira vágott ide.
-
assemble
addikt
AC66U B1-et szeretnék feltenni a falra.
Úgy látom a hátoldalán van két lyuk (kb 10.5 cm távolságban), ami gondolom ezt a célt szolgálná. Valaki tudja, hogy szoktak ilyeneket rögzíteni? Simán 2 valamilyen fajta csavar kell a falba ilyen távolságra? Vagy van ennek valami profibb módja? -
kalapacsolok
senior tag
válasz
kalapacsolok #8506 üzenetére
Valakinek tipp, miért nem tud a webcam csatlakozni a wifimhez? Vmilyen extra engedélyt, beállítást kell esetleg adni?
-
bomizo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #8504 üzenetére
Köszi!
ez így helytálló:
Hgw lan1 portjára kösd a routered wan portját, amennyiben szeretnéd, hogy a routered végezze a portforwardot, állítsd az eszközt fix ipcímre, majd a hgw oldalán ezt a címet állítsd be dmz-re.? -
kalapacsolok
senior tag
válasz
Gubek-Einste #8505 üzenetére
Tend Lynx pro. Lehet vhol engedélyeztetni, vagy vmit le kell tiltani, vmi extra védelmet esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kalapacsolok #8503 üzenetére
Milyen típusú a kamera?
-
Ha az alábbiak alapján kötném be, akkor az erősítőt, és a beltérit nem látja az otthoni hálózat, de azért a netet elérik?
IgenIlletve mit kell beállítani a sagemcom –on, ill az asuson?
Ne legyen mindkét eszközön ugyan azaz alhálózat beállítva.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Vettem egy RT-AC66U_B1 wifit, 2,4 és 5 ghz-en is használom.
Volt eddig egy biztonsági wifis kamerám, de most nem tud csatlakozni rá. Mobilról kéne beállítanom, ha rossz jelszót adok meg, érzékeli és hibát ír, tehát kapcsolatba tud lépni vele, de ha jó jelszót is állítok be, végtelensésig csak kapcsolódni próbál... Próbáltam a tűzfal kikapcsolását, de nem segített.
Ilyesmit látok a logban:
Mar 12 14:30:20 WLCEVENTD: eth1: Disassoc 085:E1:87:33:84
Mar 12 14:31:07 WLCEVENTD: eth1: Assoc 085:E1:87:33:84
Az biztos, hogy a kamera csak 2,4 ghz-en tud menni, de ehhez a wifihez csatlakoznék. Mi lehet a baj?
Régi wifimmel ment
-
bomizo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #8501 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ha az alábbiak alapján kötném be, akkor az erősítőt, és a beltérit nem látja az otthoni hálózat, de azért a netet elérik?
Illetve mit kell beállítani a sagemcom –on, ill az asuson? -
Nem oldható meg, hogy minden eszköz az Asus-ra csatlakozón?
Sajnos vagy-vagy alapon fog csak menni a dolog, vagy mindenki lát mindenkit, vagy használni tudod teljes értékűen a saját eszközt.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xbox Series X|S
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Még mindig rengeteg Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest