- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PassMark - retró E2160 benchmark
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
FrankóStein #8396 üzenetére
A downloadmaster egy transmission egy másik skinnel (gyakorlatilag egy fork). Szerintem nem olyan jó, kicsit lassabb nekem fagyogatott is (igaz már rég használtam).
Ezzel szemben a tranmission gyakrabban frissül és fluidabb.Az uninstallt én is kihagytam a leírásomból miattad frissítettem
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
mSchumi87
senior tag
Merlin mar nem frissiti a n66u routert?
Samsung Galaxy S25/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
ArthurShelby #8395 üzenetére
Igen. Sehol nem írták hogy le kéne szedni. Amikor még nem volt telepítve a DM, addig a Transm. se akart működni. Azt gondoltam, hogy talán egymásra épülnek. Akkor nem? 😮
-
ArthurShelby
addikt
válasz
FrankóStein #8394 üzenetére
Jól értem, hogy egyszerre van fönn a transmission, meg a dowloadmaster is?
Mert akkor az a hiba. A downloadmaster is transmission alapú, és így ütközik a 2, misztikus hibákat produkálva.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
FrankóStein
aktív tag
Ma reggel érdekes eset történt.
Utolsó HGG beta az alany.
Éppen a Transmissionban néztem, hogy állnak a torrentjeim, amikor egyszer csak megszűnt a kapcsolat.
Azután már nem éledt fel se PC-n se telón, se belső hálóról, se kívülről.
Gondoltam visszatöltöm a korábban elmentett beállításokat és akkor jó lesz.
Semmi. Ugyanaz volt a helyzet, megspékelve azzal, hogy a beállítások jó része alapon volt, szinte elölről kellett mindent beállítani.Elfelejtette a Port Forwardingba beirt dolgaimat, meg néhány mást is.
Úgy gondoltam, hogy nincs más, mint a PUTTY. Kb 5x egymás után végigmentem a folyamaton, hogy életre keljen a Transmission, de nem, mindig valami Kapcsolat Elutasítva jött elő.Azt hittem valami nem routerfüggő dolog miatt nem megy, mert már minden létezőt Port Forwaldoltam..
Aztán utolsónak az jutott eszembe, hogy legalább a seed menjen, elindítom a Download Mastert.
Abban a pillanatban jó lett a Transmission is. Magamtól sosem jöttem volna rá, hogy összefüggés van.
Csak a véletlen segített. De még mindig adódik a kérdés, hogy mitől állt le, vagy romlott el a Download Master délelőtt?No, csak okulásként írtam ezt le, hátha valaki belefut ebbe.
[ Szerkesztve ]
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
FrankóStein #8392 üzenetére
Sikerült, de hogy mit és hol állítottam azt senki ne kérdezze, fogalmam sincs...
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
FrankóStein #8389 üzenetére
Az app része megoldódott, de nem úgy ahogy terveztem. 😊 Másik Transmission app működik, ugy ahogy kell, a régit évek óta használtam, és eddig sosem volt vele gond...
Mit kell a routerben beállitanom, hogy htps-sel csatlakozzon a újabb app? Mert ha átállítom arra, akkor nem csatlakozik... -
ArthurShelby
addikt
válasz
Gregman #8390 üzenetére
Te itt mindent keversz. Először is a B1 verzió teljesen más, az egy ac68u E1 gyakorlatilag.
Hogy a Windows kezelni tudja a smbv1-t azt engedélyezni kell (szolgáltatások telepítése és törlése), vagy a routererben állítod át smbv2-re (gyáriban nem lehet, csak merlin/hgg-ben"Ráadásul a 384.4-ben jött erre egy átalakítás a changelog szerint"
A 380-as hgg-ben már van smbv2, így abban a merlinben is lesz[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Gregman
tag
Sziasztok!
Elég rég jártam erre, van vagy három éve.
Most viszont lenne egy problémám. Négy gép van használatban a routerem környezetében, mindegyik Win10-es.
Kettő közülük látja a router USB portján lévő HDD kiajánlásait, kettő pedig nem!
Odáig jutottam, hogy valószínűleg a Samba verzióval lehet gond.
A kapcsolódni nem tudó gép SMBv2-el dolgozik csak, SMBv1-el nem.
Ha jól tudom a Tomato-ba nincs implementálva a v2, lagalább is az 1.28-ba biztos nem, amit vagy három éve használok.
A fórumban keresgélve akadtam a #6959 hozzászólásra:
"Szerk.:
Ráadásul a 384.4-ben jött erre egy átalakítás a changelog szerint:
- CHANGED: Samba protocol support can now be set to SMBv1, SMBv2, or SMBv1 + SMBv2 (the new default)."Milyen fw-ről van itt szó?
Mi az a B1? Van az RT-N66U-nak új verziója? Az lenne a B1?
Közben ha jól látom, a Shibby féle verzió már nem frissül?
A FreshTomato annak folytatása, vagy új fw?
A Tomato-al elégedett vagyok már lassan hat éve, de emiatt az SMB miatt lépnem kell.
Melyik az aktuális stabil verzió, egy 2012/2013 körül gyártott RT-N66U-nak?Köszi előre is,
Greg.[ Szerkesztve ]
-
FrankóStein
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ac66u B1-t.
Rátettem a HGG-t.
Már majdnem "belaktam", de van egy apró, de annál bosszantóbb bajom:
a Transmission GUI nem megy át a router tűzfalán. Nem nagyon értek a routerek lelki világához, de
azért odáig eljutottam, hogy működnek a fontos dolgok: FTP, LAN, DLNA, SAMBA, és IP Camerából is van.
Upnp van, működik. Már csak a Transmission rendetlenkedik. Ha bekapcsolom a tűzfalat, akkor nem működik, ha kikapcsolom, akkor igen. És egy ideje a Transmission app se csatlakozik, az már akkor se ha ki van kapcsolva a tűzfal...Van ötletetek, hogy mit kéne tenni, hogy működjön?
Valamelyik portot forwaldolni kéne? Már ezer féleképpen próbáltam, de sehogy nem megy át...
51413 -t próbáltam 9091-re, 9091-t 9091-re, meg még ezer variációt, de sehogy nem jó.A segitséget előre is köszönöm!
-
teszt345
tag
Sziasztok!
RT-AC66U_B1 Firmware verzió:3.0.0.4.384_45149 (gyári).
Bekapcsolt AiProtection mellett vagy két hónapja nem született a kétirányú IPS-re bejegyzés, holott azelőtt rendszeresen logolt ilyen támadásokat. Dinamikus az ip-m, elég változatos digis tartományokból, nem hiszem, hogy egycsapásra megszűnt az ilyesmi. Lehet valami firmware frissítés után következett be ez az állapot, de még nem kerestem meg a dátumok alapján van-e egyezés.
Másnak hasonló tapasztalat? Aggódjak, vagy hagyjam figyelmen kívül?
-
-
nagyfejü
őstag
válasz
Intruder2k5 #8385 üzenetére
köszönöm. Merlin van.
-
válasz
nagyfejü #8384 üzenetére
Üdv!
Tomato alatt így működik, talán gyári fw-vel is fog így menni, próbáld meg.
-
nagyfejü
őstag
sziasztok!
Valaki segitene? Elmagyarázná hogy kell nyomtatót a routerrel összehozni hogy bármelyik gépről lehessen nyomtatni?
üdv
-
ddany7
csendes tag
sziasztok,
ac66u a verzio, merlin 380.70-en megy, és most váltottam upc 500as netre. dekstop pc-n tplink adapterrel 5g wifin átlőtt olyan 270-300 mbps körül, most rádugtam etherneten keresztül és 180-220 mbps körül jön csak. másik szobában laptopon is az 5g wifi jön 250-300mbps körül, de az ethernet nem. ilyenről még nem is hallottam, hogy kábelen lassabb legyen, mint wifin.ez lehet valami beállítási para? köszi előre is
-
válasz
Sukta 95 #8381 üzenetére
1. Telepíted PC-re a Firmware Restoration Toolt
2. A PC-n az Ethernet IP-címét DHCP-ről 192.168.1.2-re állítod
3. A routeren csinálsz egy NVRAM-törlést (Rest gomb nyomása hosszan, amíg a power LED villogni nem kezd)
4. A routeren belépsz Recovery mode-ba (Kikapcsolod, kikapcsold állapotban nyomva tartod a reset gombot és így kapcsolod be. Pár másodperc múlva a power LED lassan villogni kezd, elengeded a gombot.)
5. LAN-porton csatlakozol a PC-re
6. A telepített toollal betallózod a trx-fájlt és feltöltöd a routerre.
7. NVRAM-törlés a routeren
8. A routert a 192.168.1.1 címen eléred, beállítod
9. A PC-t visszaállítod az eredeti hálózati beállításokra
10. Örülsz.
11. MaCSFán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
TeeJay
félisten
válasz
ilyenezalaci #8379 üzenetére
Nekem írta a magyar support hogy legális felrakni a routerre ők is szokták javasolni mert tényleg többet tud
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
ilyenezalaci #8372 üzenetére
Koszi a valaszt, ez lesz a megoldas nalam is akkor. A merlin a wifi a sebesseget/hatotavjat nem befolyasolja negativan? Valamint, az alol is el tudom erni a routerre kotott hdd-n tarolt fajlokat tavolrol?
[ Szerkesztve ]
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
HdRew
őstag
válasz
Intruder2k5 #8374 üzenetére
Köszi szépen!
-
http://asuswrt.lostrealm.ca/about
● RT-AC66U_B1 (same firmware as the RT-AC68U)
Illetve RT-AC66U B1 firmware nincs is a letöltési oldalon, a mappájában csak egy txt file van, az alábbi tartalommal:
The RT-AC66U_B1 uses the same firmware as the RT-AC68U.
-
HdRew
őstag
válasz
ilyenezalaci #8372 üzenetére
Merlinből melyik fw-t kell felrakni, a rendes 66U b1 verziót, vagy mint a HGG-nél, a 68u-ra szánt verziót?
-
válasz
N.otorious #8370 üzenetére
Szia!
Itt próbálkozz: Milyen routert?
-
N.otorious
senior tag
Sziasztok! Router vásárlás előtt állok, szerintetek archer c7 v4 vagy rt-ac66u b1 lenne a jobb választás?
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Ez így több okból sem igaz. Egyrészt a két oldal vételi érzékenysége nem feltétlenül azonos, tehát lehetséges, hogy a router a nagyobb nyereségű antennáival képes messzebbről is fogni a kliens jeleit, másrészt a letöltés ugyanúgy kétirányú kommunikációt kíván, ergo ha bármelyik irányban nincs meg a kapcsolat, akkor nem, hogy letölteni nem fog, de az alap WiFi kapcsolat is megszakad.
-
fudi2002
veterán
-
-
fudi2002
veterán
Keresőben nem találtam választ, help.
AC66U merlin fw, adóteljesítmény 30db-ig növelhető vagy csak a hggnél? (utóbbit használom n18u-n)Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Sukta 95
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen eltűnt a Download Master egy ideig elértem direkt linkről, de már úgy sem tudom. Visszaolvasva láttam, hogy más is járt már így, de megoldást nem találtam. Esetleg tudjátok, hogy mi lehet az oka, vagy a megoldás a problémára? Esetleg rakjak vissza egy régebbi szoftververziót?
-
Nekem csinált fura dolgokat HGG alatt a router. Volt, hogy 5G-re nem tudtam csatlakozni, mert rossz jelszó volt elmentve...
Kapott Merlin-t a hétvégén, azóta le van fedve az egész lakás rendesen, gyors mindenhol a net. Előtte HGG 65%-on volt és sok helyen rossz volt a netsebesség. -
fa4hu
őstag
válasz
Intruder2k5 #8359 üzenetére
Már fix csatornára (36-os) állítottam, mert egy eszközöm nem látta az automatikusan kiválasztott csatornát.
-
-
fa4hu
őstag
HGG alatt tapasztalt valaki olyat, hogy 5 GHz-en nem túl gyakran, de kis időre elmegy a net, majd magától visszajön?
-
Sajnos szinte bármilyen, rádióhullámokat érintő környezeti változás bejátszhat.
Kedvenc, személyesen átélt esetemben egy fém dísztálat tettek odébb a lakásban, és drasztikusan romlott a lefedettség.
De arra is van példa, hogy szinte biztosan a nem közvetlen szomszéd babafigyelője rontja el a wifit.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Az utóbbi pár napban a wifi sebessége kb. a felére esett, semmi FW frissítés nem volt, nem változott a router helye, iránya, stb. Kábelen a sebesség ugyanaz. Mitől lehet?
Előre is köszi segítséget.
-
válasz
Sukta 95 #8352 üzenetére
A routerben van DLNA-szerver, azt pedig egy alkalmas program simán látja.
És Androidon a Bubble-t használom erre, minden különösebb mókolás nélkül tudom vele átirányítani a routerre kötött HDD tartalmát a Chromecastra.
MaCS
-
Sukta 95
aktív tag
hali!
A napokban tervezek venni ac66u routert. A kerdesem az lenne, hogy meg lehet-e oldani vele, hogy a racsatlakoztatott kuldo hdd-re letoltom a filmeket, majd onnan attolom a tv-be dugott chromecast-ra? (tehat anelkul, hogy a gepen tarolnam a filmet)
-
dns12
lelkes újonc
válasz
Szirtimorc #8350 üzenetére
Köszi sikerült. Azt hiszem most érdemes lenne elkezdenem visszaolvasni a topikban hogy mit tudok még kihozni a routerből. (Mindezt így bő 2 év használat után
-
-
-
dns12
lelkes újonc
Sziasztok,
Router: Asus AC66U
Netszolgáltató: Digi - Fibernet - GPON ONU AN5506-02-FG (Nem kértem hogy rakják át bridge módba)Az eddigi 2 évben nem nagyon volt gond, de most ismét jött egy hiba:
Hazaérve az fogadott, hogy a wifi hálózatokon nincs net. PC-t bekapcsolva szintén nincs net LAN-on sem. Szerencsére ezúttal sikerült elérni a 192.168.2.1-en a routert, de nem sikerült az 1.1-en a digi routerét...
Az asusra belépve a hibaüzenet: Your ips's dhcp noes not function properly.
A digi féle routert kihúztam, két perc várakozás után visszadugtam és immár ismét van net.
Megjegyzés: 2-3 hete váltottam T-Home internetről digire.
Na ez mi lehet?
Köszi.
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok !
ADSL-ről váltottam a héten Telekom 1Gbps netre .
ASUS RT-N66U B1 routert használtam ADSL-hez nagy megelégedéssel .A kérdésem, hogy az ASUS routert használjam vagy az is tökéletes amit a Telekom adott (F@st 5655v2 AC) ?
Mennyire jó ez a Telekomos cucc ? 3 IPTV megy rajta.Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
ZPKing
tag
válasz
Intruder2k5 #8343 üzenetére
Szia,
Ezzel sikerült.
köszönöm szépen a segítséget.
nem értem az előzőhöz képest mit szívózott... -
Szia!
Tedd fel az ASUS Firmware Restoration Tool-al. Az eljárás ugyanaz, csak nem böngészőt kell használni, hanem az ASUS alkalmazását.
[ Szerkesztve ]
-
ZPKing
tag
Helló srácok,
sikerült szereznem egy AC66u B1 H/W Ver: B2 routert.
fel akarnám rakni a rá a HGG firmware-t de elakadok a feltöltő oldalára való be lépéssel.
router táp kábel ki utána reset benyomva és tartva áram aláhelyezés, várás pover led villogásig
majd elenged. ezt meg is csinálja.
PC ethernnet ipv4 átállítottam kézire 192.168.1.10 és 255.255.255.0-ra.
hiába írom be akármilyen böngészőbe a http://192.168.1.1/ semmilyen felület nem jön be.3 hete egy másik ugyan ilyen verziós roterrel megtudtam ugyan ezt csinálni és arra fel is ment a HGG.
3 pc-ről próbáltam eddig.
HA nem benyomott resettel indítom el a routert akkor betölt szépen a gyári firmvare.Mit tudok még csinálni?
illetve a gyári firmware alól nem tölthetem fel a hgg trx fáljt?
köszi. -
dns12
lelkes újonc
Na, egy ismételt újraindítás után magához tért és működni látszik. A vicc az hogy az egyik switch-et rádugva ismét próblémázott, de aztán azt újraindítva most jónak tűnik (kopp-kopp). (Megjegyzés: switch-eket nem indítottam újra előtte...)
Szirtimorc: Köszi! Megjegyzem hogy azt hiszem ezt is próbáltam korábban, és úgy sem ment, de már nem vagyok benne 100%-ban biztos. A lényeg hogy most életre kelt. Utáltam volna hogyha pont 1 hónappal a gari után megy tönkre (ha jól tudom 2 éves a garijuk...)
[ Szerkesztve ]
-
Szirtimorc
senior tag
-
dns12
lelkes újonc
Sziasztok,
Router: Asus AC66U
Netszolgáltató: Digi - Fibernet - GPON ONU AN5506-02-FG (Nem kértem hogy rakják át bridge módba)Az Asus áramtalanítva volt 1 napra a hibajelenség előtt, a digi-s router nem.
Hiba: Ma este arra lettem figyelmes, hogy nincs net sem 5ghz-en sem 2,4-en, nincs belső hálózat, nasokat nem érem el médialejátszókról, PC-n nincs net semmi. Az asust 192.168.2.1-en értem el, semmi, a digis cuccot az 1.1-en, semmi.
Ipconfig: Default gateway: ÜRES
Próbálkozások: Újraindítások (mindent többször), majd asus router reset (ami elvileg sikerült mert visszaváltott a router wifije ASUS nevekre) --> nincs default gateway, eszközök elérhetetlenek.
Digiről bemenő internet kihúz, újraindítás: asus elérhetetlen, nincs default gateway.
Köv. lépés: Asus router kiiktat, közvetlenül a digi routerre csatlakozás: megy a net, van default gateway, így tudok most ide írni...
Na most mitévő legyek? Megadta volna magát az Asus (2016 decemberi vásárlás)?
(Azt hiszem egyébként hogy alapból az asust is 192.168.1.1-ről lehet elérni, arra már nem is emlékszem hogy ezt hogyan lehet átállítani a digis router mellett.)
-
válasz
Intruder2k5 #8337 üzenetére
Ok, köszi! Akkor jön a teszt.
-
-
válasz
Intruder2k5 #8335 üzenetére
Jelenleg HGG 65%-on, de ezzel gondjaim vannak, így kipróbálnám a Merlin-t. És ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy ennek az adóteljesítménye hol áll a Tomato-hoz képest.
Ha nagyon más szinten vannak, akkor lehet hagyom az egészet és veszek egy N18U/R7000/R8000-t Tomato-hoz. -
-
Hello
Kicsit komplex kérdésem lenne. N66U+Tomato-ról váltottam AC66U+HGG-re (65%-on). A kapcsolat azóta olyan "meh".
A lakás távolabbi pontjaiban a net fura lett. Telefonon beírok egy oldalt, egynegyedig felcsúszik a csík, gondolkodik, gondolkodik, majd egyszer méltóztatik betölteni. 5ghz-nél gyakran előfordul, hogy rossz jelszó hibával nem csatlakozik, majd egyszer csak igen. 2,4ghz-re az eddig tökéletesen működő Tv hol fel tud csatlakozni, hol nem.
A kérdésem: Az N66U+Tomato sugárzási teljesítménye kisebb, nagyobb, vagy egyenlő az AC66U+Merlin-hez képest?
Mivel van egy aktív VPN bejövő kapcsolatom, így először inkább kérdezek.Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Zsoleszhun #8332 üzenetére
Köszönöm!
Furcsa, ezzel a hibával még nem találkoztam.
MaCS
-
válasz
Zsoleszhun #8330 üzenetére
Gyári FW-rel jó lett?
Milyen kliens használja egyébként ki a 866 Mbps sebességet?
MaCS
-
Zsoleszhun
addikt
-
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Zsoleszhun #8327 üzenetére
Közben rájöttem, hogy nem áll össze 866Mbps -al
Most 200mW-ra van állítva mind a két sáv, úgy olvastam 100mW a gyári érték de azzal sem változik.
Milyen beállítás befolyásolja még az rx/tx értékeket és a kapcsolat sebességét?¯\_(ツ)_/¯
-
HdRew
őstag
válasz
Gubek-Einste #8324 üzenetére
Köszi, ez megnyugtató. Na igen, csináltam 1-2 mérést, és úgy tűnik, hogy az Asusszal sokkal jobban jön a net még a vezetéken keresztül is.
1,5 hónapja 58 mbps volt a letöltés és 52 a feltöltés. Most a letöltés 94,8-ra szökött fel, míg a feltöltés maradt.
(#8325) Intruder2k5
Lehetséges, de arra meg már nem biztos, hogy adnék ki pénzt, a fentiek miatt pedig főleg nem. Lehet jobban jártam így. Esetleg adjam oda valaki hozzáértőnek, aki még hasznát tudná venni?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Én is (nem várt) tulajdonosa lettem egy Asus B1-es routernek, a kérdésem az lenne, hogy esetleg mennyire kell figyelni áramkimaradás esetén, ki kell-e húzni a konnektorból, mielőtt újra visszakapcsolják az áramot, hogy ne kapjon túlfeszt?
(Korábbi routerem, egy Cisco - Linksys E2000 szinte egész biztosan ezért halt be, 2 napja volt egy áramkimaradás aztán már konkrétan semmire sem reagált, nem lehetett kikapcsolni, ugyanúgy érzékelt mindent, miközben ki voltak húzva a kábelek.)
Összességében, ha ez a kicsike is kibír 7 évet, akkor nem fogok panaszkodni, talán egy kis frissítés rá is fért a routerre.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
ArthurShelby #8321 üzenetére
Van RT-AC66U-ra is, bár szerintem biztosan nem a B1-re, hanem a régi verzióra. A többiben egyetértünk, örök béta, sok buggal.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
mario g #8319 üzenetére
Én a helyedben nem erőlködnék a DD-WRT-n, nincs kiforrva (egy béta dolog), és ac66u-ra nincs (csak n66u-ra), a B1-et meg pláne nem támogatják. B1-re csak a merlin/hgg páros marad custom fw-nek.
n0rbert0:
Annyiban igaza van a kérdezőnek, hogy összefoglaló ac66u-ra (azon belül B1-re) nem írja külön.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
mario g
csendes tag
Sziasztok!
AC66U B1-re DD-WRT-t fel lehet rakni? Nem igazán egyértelmű számomra. Ha ezt nem, akkor milyen CFW lehetőségek vannak?
Köszi. -
tomigonzo
aktív tag
Udv,
Adott egy RT-N66U, felraktam ra az Advanced tomato firmwaret, semmi komolyabb okom nem volt, csak szeretnem megnovelni egy picit a wifi teljesitmeny mert egy emeletes hazban az emeleti szobakban mar nem tudok megfeleloen kapcsolodni a modemhez. Mit kell beallitanom, hogy a a szolgaltatoi routert bridge modba rakva elerjem azt es igy a netet?
koszi a segitseget es az infot -
válasz
gabor_01 #8316 üzenetére
Éppen folyamatban van az Asuson kívüli élet kipróbálásának előkészítése, de összességében, ár/érték arányban annyira jó az Asus, hogy ezzel csak rosszabbul járhatok. Lehet, hogy többet fogok kapni, se sokkal drágábban.
MaCS
-
válasz
gabor_01 #8314 üzenetére
Próbálkoztam HiLink és stick módú e3372-vel és a D-Link DWM222-vel is. Hibahatáron belül azonos, 21 Mbps körüli értéket hoztak (mindhárom routeren - N18, AC66, AC87), helytől függetlenül, ugyanott notebookban 3-4-szeresét.
MaCS
-
gippazoid
senior tag
válasz
gippazoid #8310 üzenetére
Nah egy router Initialize (beállítások törlése) mindent megoldott!
Előzménye a dolognak:
nagyon le volt lassulva, talán a sok seed miatt talán nem, nem tudom.
A szabad hely is 40 GB-ra csökkent.
De lehet csak szimplán meggárgyult.Azt hiszem nem volt Initialize a legutóbbi fw frissítés után.
Gippazoid Novelties Inc.
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék!
Ma azt vettem észre hogy minden torrent letöltésem áll. Paused.
A lista csak töredéke a tegnapinak.
Nem tudom elindítani, ha törölni akarom akkor kapok hibaüzenetet (failed...).
Reboot, download master reinstall nem segített.Ki is húztam a HDD-t a routerből.
Azt vettem észre, hogy ha felteszem a download mastert és próbálom beállítani, hogy melyik könyvtárba töltsön le, akkor a könyvtár választó útvonal a /tmp/mnt/WD750(1) -ről indul. Ezután hiába tallózom ki a Download2 könyvtárat amin belül a Complete és InComplete könyvtárak lennének, nem tudom a beállítást elmenteni, mert közli hogy nem lehet zárójel a névben. De mitől lett benne zárójel és hogy tudnám eltüntetni?
Ráadásul ha a router admin felületen disk test-et csináltatok, ott azt írja, hogy /dev/sdb1 -re van mountolva, USB ki-be után /dev/sda1 lett, azt hiszem korábban is ez volt. De akkor a másik helyen miért /tmp/mnt és főképp hogy tudnám eltüntetni a zárójelet?
Gippazoid Novelties Inc.
-
válasz
gabor_01 #8308 üzenetére
Ez klassz!
Az e3372 egyébként nálam is elég hektikusan viselkedik -- van hogy felismeri a router, aztán egy hónap múlva ugyanaz a router tudomást sem vesz róla.
66-os most sajnos nincs előttem (és úgy tűnik, egy darabig nem is nagyon lesz), de próbálni volt szerencsém, és sem a 66-os, sem a 87-es, sem a 18-as nem produkált ilyen sebességet, mint Nálad.
Valamit tudsz, mit én nem!
De mi az?
Milyen kártya? Milyen beállítások?
Köszönettel: MaCS
-
gabor_01
senior tag
válasz
MaCS_70 #8305 üzenetére
Nos, kipróbáltam:
Egy TP-Link TL-WR902AC routerem van erre a célra.
(Régebben egy TL-MR3020-ast használtam erre a célra.)
A stickek: E3372H (nem Hilinkes) és E3276.
Érdekes módon ez az új router nem ismeri fel az E3372-est, csak a másikat.
Közvetlenül PC-re dugva a sticket és a routeren keresztül is átlagosan 50/20Mb-et mértem.
Pincében, elég rossz vételi helyzetben. Nem volt különbség a kettő között. Csak a ping volt nagyobb a routeren keresztül, mivel ott közbejött még egy WiFi-s kapcsolat. -
ace666
tag
válasz
MaCS_70 #8239 üzenetére
Tartozom még a sztori végével:
Megsértődtem a gyengén muzsikáló AC66-osra, másnap visszacsomagoltam a dobozba, hogy megy vissza a boltba...
Kicsit sűrű volt a hetem második fele, egyik nap sem sikerült odaérni zárás előtt.
Na, ha már itt maradt hétvégére, mondom adok neki még egy esélyt.Tegnap felpatkoltam rá a HGG-t. Végülis simán ment, de azért lehetne hozzá részletes telepítési leírás, mert több helyről kellett összekapirgálni az infót.
Hatótávban egy picit most talán nagyobb területet lefed, mint az előd 1043ND.
Sebességben a 2.4GHz-es sávon eléggé belassul már két válaszfal után is, hiába mutat mondjuk a telefon 3/4 wifi jelet, de végülis stabilan megy.Szóval köszi a tippeket mindenkinek!
És azért toll a fülébe ennek a fogyasztói társadalomnak, hogy úgy dobnak piacra egy eszközt, hogy félgázon lehet csak használni....
*** Alfa 155 ***
-
.Farkas.
tag
Hali
AC66U_B1 Router 380.70_HGG-FINAL firmwarrel feljebb huztam webes feluleten 1200/775 mhz-re azota nem megy gyorsabban mint 70Mbps (eddig kabelen 900, 5ghz-n 500).
A cpu 67 fokos.
Valamit meg kell allitani? Vagy hard reseteljem es hagyjam a fenebe?
U.I. Kiprobaltam router nelkul, ugy van sebesseg.
[ Szerkesztve ]
-
A jelek szerint nem -- és nagyon ezzel nem vagyok egyedül ezzel a gonddal.
És rohadtul nem értem. Az e3372 történetsen szerepel az Asus kompatibilitási listáján, igaz, más országok szolgáltatói neve alatt. A cseheknél állítólag viszi is a teljes sebességet, nálam meg HiLinkkel és stickként is megakad 21 Mbps körül (bár mintha eleinte lett volna már egy kicsit magasabb érték is).
A leírásokban következetesen 4G szerepel az Asus routereinél, de elég nagy a tanácstalanság, hogy ez mégis hogyan facsarható ki belőlük. Az mondjuk sajnálatos tény, hogy a Linux-kernel baromi régi (tán 2.6?), és a 4G-támogatás, asszem, csak 3.x-szel lett.
Most megrendeltem egy D-Link 4G-s routert, ami a leírás szerint működik modemként is. Kíváncsi leszek az eredményre...
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest