- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PassMark - retró E2160 benchmark
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
Másnál is előfordult olyan, hogy ha a CFE miniWeb -en keresztül tölt fel Tomatot, hogy egy idő után "Az oldal nem található" üzenet jön be, majd egy idővel később mint ha újraindulna a router. Újraindulás után ahogy világítani kezd a wifi2g és wifi5g a power led ki is kapcsol, vártam vagy 40 percet de nem történt semmi sem csak CFE miniWeb-re tudok belépni. Neten egy kicsit utánaolvasva elég sok embernek volt ilyen. Más is ütközött már ilyenbe? Valamint a CFE miniWeb-en történő flashelés alatt nem nagyon lehet látni, hogy most mi a helyzet, vagy ugye, hogy "Az oldal nem található" jön be, van, hogy Upload complete, de a helyzet változatlan a ledekkel kapcsolatosan. Egyszer fogtam és kikapcsoltam a routert, majd újra be, és csodára a Tomato fogadott, de ez így szerintem nem teljesen normális.
Intruder2k5-nek már írtam, de ő ilyennel nem nagyon találkozott, gondoltam megkérdezem itt is. Előtte egy rt-n15u volt, amin ilyen probléma nem volt. Az Asus Restoration Tool-al viszont egy idő után Device not Found üzenet jelenik meg...
[ Szerkesztve ]
-
Kurrens
tag
válasz
Intruder2k5 #2097 üzenetére
-
-
Kurrens
tag
válasz
Intruder2k5 #2080 üzenetére
Feltettem az Entware-t. Minden fut, de a http://192.168.1.1:81/rutorrent nem indul.
Hogy lehet a rutorrent-et elindítani? -
-
Buvana
aktív tag
Elindult a mag. jól alszunk
(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2089 üzenetére
Nincs sajnos. Nekem ezt menüből kell állítanom, az előlapról. Hatástalan, akárhová állítom. Sajnos típushiba. Ha most venném, kicserélné az APC HU, de nem mai darab. Régen is ez volt, de akkor azt hittem áramingadozás.
-
-
válasz
Intruder2k5 #2088 üzenetére
/opt/etc/rtorrent/rtorrent.conf
Szerintem igen.
root@Tomato:/tmp/home/root# cat /opt/etc/rtorrent/rtorrent.conf
max_uploads = 8
session = /opt/etc/rtorrent/session
schedule = watch_directory,5,5,load_start=/nas/shared/Downloads/watchdir/*.torrent
schedule = untied_directory,5,5,remove_untied=
schedule = untied_directory,5,5,stop_untied=
schedule = low_diskspace,5,60,close_low_diskspace=100M
bind = 0.0.0.0
port_range = 6890-6890
check_hash = yes
use_udp_trackers = yes
encryption = allow_incoming,enable_retry,prefer_plaintext
dht = auto
dht_port = 51412
peer_exchange = yes
scgi_local = /opt/var/rpc.socket
encoding_list = UTF-8
max_uploads_global = 32
max_downloads_global = 64
download_rate = 4096
upload_rate = 4096
directory = /nas/shared/Downloads/
encryption = require,allow_incoming,require_RC4 -
-
-
-
Nekem is egy ezer éves APC van, Back UPS 650, teljesen jó az! Van rajta egy mikrokapcsoló (most nem szedem ki) de ha jól rémlik 4 állású, azzal lehet állítani, hogy milyen hálózati fesznél kapcsoljon át akkura! Amikor megvettem a cégtől leselejtezve, akkor ez is kapcsolgatott, aztán levettem ezt a beállítást a minimumra, ha jól rémlik 160, vagy 180 Volt, azóta egyszer csinált ilyet! Mondjuk most már akkut is kéne benne cserélni, de hát egyelőre anyagiak hiányában marad villámvédelemnek, szünetmentes funkció nélkül!
[ Szerkesztve ]
-
csókolom csókolom, ma volt egy pár áramszünetünk és este ránéztem volna a futó torretekre, de nem megy az rutorrentem.
Így jön a találós kérdés, miért?
Az eddigi workaroundot-on próbáltam elindulni, de nem tudtam megfejteni. A usb-s meghajtót most rendben felcsatolta a megosztások mennek is.
root@Tomato:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/rc.unslung start
Starting lighttpd... already running.
Starting rtorrent... failed.
root@Tomato:/tmp/home/root# opt/etc/init.d/S85rtorrent restart
-sh: opt/etc/init.d/S85rtorrent: not found
root@Tomato:/tmp/home/root# rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
rtorrent: Failed to parse command line option: Could not open option file: /opt/etc/rtorrent.conf -
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2084 üzenetére
Lehet hogy igazad van, de véleményem szerint az áramszünet ellen nincs védekezés. Lehet hogy akkor még egy bitet nem tudott írni a helyzetről az entware rtorrent verzió, és utána muszáj hashelnie. Épp e Te oldalad ötletbazárjából néztem ki azt a scriptet, amivel szabályosan állnak le a futó szolgáltatások. Hasznos! De ugye ez áramszünet esetére nem vonatkozik.
Van egy 10 éves APC 500 szünetmentesem, csak mivel első kiadás, és nem lehet fw-t frissíteni nála, ezért letettem a használatáról áramszünet védelmére. Időnként ok nélkül átvált telepre random, és kattog, csipog. A netet feltúrtam már, másnál is ilyeneket produkál. Kár bele akkut venni. Új szünetmentest meg most talán nem kéne, itt 2 évente 1x van áramszünet.
-
A hash-elést úgy értettem, hogy egy rossz leállás, pl. áramszünet után sajnos az optware-es rtorrent hajlamos erre! Ha gondolod próbáld ki!
Router kihúz, visszadug, és ha van 1-200GB adatod megosztva, akkor reggelre le is hasheli!
Az entware-es rtorrent a session mappába minden torrent mellé létrehoz egy rtorrent, és egy libtorrent_resume kiterjesztésű file-t, feltelezem ez valami állapotleíró lehet, amiben folyamatosan menti a pillanatnyi helyzetképet, így ennek meglétével nem szükséges a hashelés!
[ Szerkesztve ]
-
Buvana
aktív tag
válasz
Igaz csak egy hónapja optware/rtorrentezek, de nekem soha nem hashelt feleslegesen. A gyorsabb peer-kapcsolódás az pozitívum, de a múltkori 2-3 általam futtatott torrent után, amikor panaszkodtam, egész szépen beállt 10 torrenttel. Mindig megy fel valami.
Más: Vigyázat! A magon épp bibi van jópár órája, szal a hiba nem az Ön készülékében van!
[ Szerkesztve ]
-
-
buca84
őstag
válasz
Ez a konfigszerkesztés gondolom minden routeren/felhasználónál más, vagy tévedek?
-
Én elégedett vagyok vele, igen! Jobban tetszik, mint az optware-es, szerintem gyorsabban kapcsolódik a peer-ekhez, arról nem is beszélve, hogy nem hash-el örökké! Telepítéskor feltesz 4-5 kérdést, az rtorrent mappájáról, a webszerver portjáról, stb... Előfordulhat, hogy szerkeszteni kell konfigot, de nem veszélyes a dolog, mc-ből megoldható!
-
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5 #2076 üzenetére
Köszi!
Olvastam, hogy Te az utóbbit használod? Elégedett vagy vele, vagy csinált meglepetéseket?Ha így felrakom az entware-t és a többit, akkor kell még vmit beállítani, vagy fájlt szerkeszteni?
-
buca84
őstag
válasz
Intruder2k5 #2073 üzenetére
Köszi!
Az rtorrent telepítés mennyire macerásabb? Van valahol egy szájbarágós leírás?
Pl az oldaladon?Illetve ment egy
pü is! Nem szakmai.
-
Igen jól gondolod, nem kell semmit sem telepíteni!
Azt nem tudom melyik jobb, mivel én sosem használtam a transmission-t, de elmondások szerint a beépített transmission-el (mert annak is van utólag telepíthető optware-es változata) szoktak gondok lenni! Persze lehet, hogy ezeket a problémákat már kinőtte, mert az igaz, hogy már régebben olvastam erről...
-
buca84
őstag
A routeren található transmission megbízható? Vagy inkább rtorrent?
Jól gondolom, ha a transmissiont akarom használni, akkor
- bekapcsolom a roureten (beállítom)
- hdd-t kötök rá (előre megformázom pl ext3-ra)
- beállítom ez elérési utakat
- örülök és használomVagy mindenképp telepítenem kell még vmit?
-
lecsek
tag
ennél az [link] adblock okosságnál, az jó ha script-nél csak ennyi van tomato-ban:
iptables -t nat -A PREROUTING --source 192.168.0.101 -p tcp -m tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-ports 3128
? -
-
buca84
őstag
Milyen 2.5"os hdd-t és milyen külső házzat érdemes használni a router mellé?
Mindenevő vagy válogatós? -
Buvana
aktív tag
-
[ Szerkesztve ]
-
-
Szerintem sem éri meg lecserélni, sokat buknál a különbözeten! Ha most állnál beszerzés előtt, akkor azt mondanám, hogy a kettő közül mindenképpen az AC-t vedd, hiszen egyszer el kell kezdeni az átállást (ha valaha át szeretnél állni), de így ez nem volt!
Ez attól függ, hogy adott vevő N üzemmódban milyen sebességre képes! Bevallom nem nézegettem még nagyon ezeket, de az egyáltalán nem törvényszerű (szerintem), hogy ha egy adapter tud AC módot, akkor az N módban is tud 450Mbps-t!
-
buca84
őstag
Ha ezt megcsinálom, akkor távolról is elérhető lesz a router?
Pl egy másik személynek?Illetve, ha egy adoot IP-n lévő eszközt akarok így elérni, azt hogyan tudom megtenni?
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Kicsit off lesz a kérdésem:
Érkezni fog a jövőben Asus X79 Deluxe lapom, rajta 802.11ac WiFi.
Lakásonban nincs UTP minden WiFi-n csüng.
Ha jelenlegi WiFi-s "vevős" eszközök közül senki nem lesz 802.11ac szabvány csak az alaplap, akkor ugye egyenlőre értelmetlen abban gondolkodnom hogy lecseréljem az Asus RT-N66U-t, Asus RT-AC66U -ra?
Lehet költői volt a kérdés, de ha igen és érdemes cserélni, mi lehet az indok?Másik kérdésem: Jelenleg 2,4GHz-en (nyilván a jelenlegi WiFi adapterem miatt), 300Mbit/sec a sebesség:
A jelenlegi RT-N66 routerrel és az új 802.11ac szabványú vevővel elképzelhető hogy 450 lesz?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-
-
válasz
Intruder2k5 #2058 üzenetére
Valamiért nem az egész ment át:
Közben rájöttem, hogy a plugins mappa az /opt/share/www/rtorrent mappában van.
A diskspace pluginnál, hogy lehetne megoldani, hogy a /nas partició szabad helyét mutassa mint a optware-nél?
-
-
válasz
Intruder2k5 #2055 üzenetére
Nem csak a sda helyett sdb lett. De ha nem kaptam volna idegrohamot egyből, és gondolkodtam volna írás helyett, akkor beugorhatott volna, hogy csak a szokásos.
Meg kéne csinálnom az udid alapú montolást és akkor nem volna ilyen probléma.
És akkor visszatéretek a pluginokhoz.
Nem találtam plugins mappát ott, ahol a leírás mutatta, ezért csináltam egyet a /opt/etc/rtorrent/pluins mappában (nálam itt vannak a sessionök is, ezért következtettem arra, hogy ide kellene, ha ott nincs ahol írja a leírás) és ide bemásoltam a kicsomagolt tar.gz-ket. (Throttle, Scheduler, diskspace, ipad), de a webes felületen a nem jelent meg a scheduler és a Throttle plugin része)
[ Szerkesztve ]
-
-
Mindjárt kib@szom ezt az egészet az ablakon. Bemásoltam 4 plugint a plugin mappába, majd csináltam egy teljes restarot is és most nem mountolja fel a disket valamiért.
A tomatos webes felületen csak ennyi ír:
Failed to mount. Verify the device is plugged in, and try again.
Leállítottam a routert, kihúztam bedugtam a hhd-t, elindítottam a routert hdd ledje világít. De továbbra sem mountolja fel.
-
válasz
Intruder2k5 #2052 üzenetére
Semmi gond, csodálkoztam is a válaszodon,
Megpróbáltam azt korábban is, de akkor nem jártam sikerrel.
Most letöröltem az opt tartalmát, és újra felraktam az entware-t, mc-t rtorrentet. Megcsináltam az easy installt és megy. Hihetelen.
Azt a pár sort meg bemásolom, amit kézzel adtam hozzá régen.
Mindenesetre köszönöm a segítséget.
-
Bocsi, délután kicsit sietősben ültem a gép elé, és bepötyögtem egy-két villám választ, de amint látom a Te kérdésed is benéztem, mert ami nem tud elindulni, ez nem a lighttpd, hanem az rtorrent!
Azt is jó lenne direkt paranccsal indítani, akkor legalább lesz hibaüzi!
rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
-
válasz
Intruder2k5 #2050 üzenetére
az opt/var/log-ban csak a lighttpd-nek van logja, de abban csak annyi van, hogy mikor indult el, vagy állt le. (máhol nem találtam log fájlokat)
-
-
válasz
Intruder2k5 #2044 üzenetére
Még mindig van valami gáz:
root@Tomato:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/rc.unslung start
Starting lighttpd... already running.
Starting rtorrent... failed.Mi szúródhatott el így? Nem volna célszerű előröl kezdenem?
-
válasz
Razermazer #2047 üzenetére
Jaja, bár én sosem használtam, de hallottam!
-
Razermazer
őstag
válasz
Intruder2k5 #2046 üzenetére
Minden tökéletes működik immáron rtorrent is és transmission is(lehet választani) mindegyik Entware alól a gyári transmission hát az egy bakfitty.
[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
válasz
Razermazer #2045 üzenetére
A tune2fs-nek nem sok jelentősége van, az csak annyit csinál, hogy az ext3 filerendszerből alap esetben a root számára lefoglalt 5% területet felszabadítja! Ennek semmi köze nincs a működéshez, ha ez hibára is fut, attól még minden működik! A telepítő többi része pedig nincs összefüggésben a partíciókkal, csupán /opt és /nas mappákra hivatkozik! Az optware feltétele csupán annyi, hogy az /opt mappába legyen csatolva ext3 filerendszer, illetőleg a /nas mappába egy másik háttértár, bármilyen filerendszerrel!
Igen, ez az a file amiről szó van!
[ Szerkesztve ]
-
Razermazer
őstag
válasz
Intruder2k5 #2039 üzenetére
Köszön a válaszokat, de nem sikerült még egy harmadik partícióval sem működésre bírni az optware-t. Ahogy látom a telepítő script, ragaszkodik a sda3 felálláshoz az meg nekem már foglalt (biztos átlehet irányítani vagy nem tudom, a tune2fs-t) de nem küzdöttem vele inkább visszatettem az entware-t.
Viszont entwareben nincsen(amit egyből az opt könyvtárba telepítettem)ez az elérési út az rtorrenthez.
Config.php filet csak a rutorrenthez találtam méghozzá a következő elérési úttal /opt/share/www/rutorrent/conf
Na ott gondolom ide kéne megadni az általad említett elérési utat$pathToExternals = array(
"php" => '', // Something like /usr/bin/php. If empty, will be found in PATH.
"curl" => '', // Something like /usr/bin/curl. If empty, will be found in PATH.
"gzip" => '', // Something like /usr/bin/gzip. If empty, will be found in PATH.
"id" => '', // Something like /usr/bin/id. If empty, will be found in PATH.
"stat" => '', // Something like /usr/bin/stat. If empty, will be found in PATH.
és itt a két per jel mögé?Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
-
válasz
Intruder2k5 #2020 üzenetére
Az alábbi problémának a megoldásában szeretnék még kérni segítséget.
rtorrent: Could not lock session directory: "/nas/rtorrent/session/", held by "Tomato:+996".
root@Tomato:/tmp/home/root# ls -l /nas/rtorrent
drwxr-sr-x 2 root root 4096 Nov 26 19:56 session
drwxr-sr-x 2 root root 4096 Sep 11 10:35 work
root@Tomato:/tmp/home/root# ls -l /nas/
drwxr-xr-x 19 root root 12288 Nov 22 23:16 mov
drw-r-Sr-- 3 root root 4096 Nov 26 20:18 rootfs
drwxr-sr-x 4 root root 4096 May 15 2013 rtorrent
drwxr-xr-x 8 root root 4096 Nov 26 20:12 sharedElőre is köszönöm.
-
válasz
Razermazer #2037 üzenetére
És még valami a Scheduler Plugin-hez!
/nas/www/protected/rtorrent/plugins/scheduler/conf.php
file-ban, az...
$updateInterval = 1; // in minutes, 1-6,10,12,15,20,30 or 60
értékét írd át 1-re, ha nem annyin lenne! Nem tudom milyen apropóból, de nekem 60-on volt...
-
válasz
Intruder2k5 #2039 üzenetére
És ezzel egyben immáron működik az erasedata plugin is, ami bár nem adott hibaüzenetet eddig sem, de csak úgy csinált mint aki működik, viszont semmit sem törölt a lemezről!
-
Hmm... És az új rtorrent+rutorrent páros megeszi a magnetlinket is!
-
válasz
Ez az egész nincsen semmilyen összefüggésben a a pgrep-el! Indítasz egy mc-t, megnyitod szerkesztésre a /nas/www/protected/rtorrent/conf/config.php file-t, és a php elérési útnál megadod ezt!
/opt/bin/php-cgi
Elmented a változtatásokat, nyomsz a böngészőben egy F5-öt, és készen is van!
-
válasz
Ha nincs harmadik ext3 partíciód, akkor azért a hibaüzenet! Swap nélkül simán elindul az rtorrent, sőt, RT-N66U-ra igazából nem is nagyon kell a 256MB RAM mellé!
-
Razermazer
őstag
Egy ilyen hibaüzenetet kaptam az optware-es telepítés végén: Setting reserved blocks percentage to 0% (0 blocks)
tune2fs 1.41.12 (17-May-2010)
/opt/sbin/tune2fs: No such file or directory while trying to open /dev/sda3
Couldn't find valid filesystem superblock.
Stopping rtorrent
iptables: Bad rule (does a matching rule exist in that chain?)
Jól gondolom, hogy megkellet volna csinálnom a swap partíciót ? (legalábbis egy harmadikat ami nekem per pill a második) ezért el se indul az rtorrent.Utánakutakodván a dolgoknak azért nem megy az a két plugin mert az entwarebe még nincsen benne az a fordító vagy parancs ami futtathatóvá teszi őket. two of the rutorrent plugins need pgrep. Unfortunately, pgrep was not found in the Entware repository at the time I installed.
Igen marad a kézi buhera de az halál most nincs időm vele foglalkozni ezért gondoltam addig is felteszem az optware-t.
Hogy lehetne ezt okosba megcsinálni? hogy ne kelljen az egész telepítőt leszedni vagy végül is mindegy mert se perc visszamegy. Csak kérdés, hogy most hogy rakok be egy swap partíciót(de nekem igazán nem kellene)vagy hogy csinálok egy sdb3-at, mert nekem most így van kiosztva. A vinyó az sda1, a pendrive az sdb1 /opt és sdb2 /nas.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2034 üzenetére
Köszi! És nincs lehetőség mondjuk egy live mini linuxxal bootoltatni a gépet, és úgy átnyomni "gyorsan" 300 GB-ot? Mondjuk azzal meg az a baj, hogy a másolandó 300 GB meg NTFS-en van...
-
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2032 üzenetére
Egy laptopra kötött usb-3as külső winyóról másolok ftp-n, a routerre kötött, szintén usb-3as (tudom hogy elég lenne az usb2 is) dokkolóban lévő újonnan vásárolt wd 2TB-os winyóra. De már látom, hogy tesztek szerint 11 MB/sec írás, és 16MB/sec olvasás. Nálatok mennyi? Mért valaki 12 MB/sec írást is. Azt hogy?
-
-
válasz
Razermazer #2029 üzenetére
Van egy alternatív, bár kétségtelenül kicsit kényelmetlenebb megoldás is...
http://fsk141.com/rtorrent-the-complete-guide/
Setting scheduled throttle times
-
Razermazer
őstag
válasz
Intruder2k5 #2028 üzenetére
Nagy sebességűeknek ez nem is lényeges az én kis adslemhez létfeltétel. Ha más nem akkor marad a routerben a Qos az rendesen leszabályozza. Nem adom fel kutakodok tovább, hogy lehet életre kelteni.
Aki esetleg találkozott ilyennel, és megoldotta ne fogja vissza magát közölje itt a topikban.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
válasz
Razermazer #2027 üzenetére
Ez jó kérdés, nálam sem megy, de még nem nagyon foglalkoztam vele eddig!
Ellenben én úgy döntöttem, hogy estére megy vissza a jól bevált K26RT-N build! Ebben az AC verzióban a WiFi sebesség kijelzés is hibás még, pedig ezt már az előző verzió után jelezte valaki Shibby-nek!
-
Razermazer
őstag
Ezt a két plugint nem tudom munkára bírni pedig ez lenne a lényeg.
[28.11.2013 15:43:31] scheduler: Plugin will not work. rTorrent user can't access external program (php).
[28.11.2013 15:43:31] unpack: Plugin will not work. rTorrent user can't access external program (php).
Látom hogy kell neki a php amit telepítettem is php5 mod curl és a php5 mod json, mi kéne még unpackhoz még a php5 mod zip-et tettem fel, de nem akarja az igazságot.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
válasz
Razermazer #2025 üzenetére
Az alábbi sorokat az Administration -> Scripts -> Firewall részbe kell betenni!
rtorrent aktív mód:
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROPrtorrent aktív mód + rutorrent távoli elérés:
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6890 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:443
iptables -A INPUT -j DROPÉrtelemszerűen a portok cserélhetők, ha Te mást használsz!
-
Razermazer
őstag
válasz
Intruder2k5 #2024 üzenetére
Ez volt a hiba
cache ürítés kellett.
Hogy tudom magamat aktívvá tenni? nem használom a puttyban lévő aktiválást mert a telepítő szerint csak ki kéne nyitnom a portot a routerben 51411 ez oké. A 81-es portot sem használom még távoli elérésnek sem.
Tehát protocol both, port 51411, int adress: az én routerem ip-je, megnevezés rtorrent, mentés jól gondolom, hogy kéne hozzá egy router újraindítás vagy legalábbis egy rtorrent esetleg?Oh más milyen pluginokat érdemes hozzá telepíteni?
Szimplán putty alól természetesen leállítva a klienst és a lighttpd-t majd végezvén a telepítéssel újraindítva.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Razermazer #2023 üzenetére
A Bad Response 500 leginkább böngésző hiba! Másik browser? Cache ürítés?
-
Razermazer
őstag
Miért írja nekem ezt a hibaüzenetet a rutorrent, Bad response from server: (500 [error,list]) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - Internal Server Error</title> </head> <body> <h1>500 - Internal Server Error</h1> </body> </html>
Tán nem engedtem ki a tűzfalon? még oda nem jutottam el.
Tény és való egy pendrive-ra telepítettem, amit előtte Intruder leírása alapján csináltam meg, miden oké szépen fel is van mountolva. A telepítés is tökéletesen leszaladt Entware-t raktam rá és a light rtorrentet, kiosztottam neki minden portot ahogy kért még putty alatt.
Kipróbálás szintjén szórakozom vele, mert ugye én transmissionos vagyok (egy 32 gigás pendrive-ra tettem a dolgokat) meg jó lesz tartaléknak.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Petyó
csendes tag
Megtaláltam a megoldást, miért nem lehetett LAN-ról elérni a routeren elindított MySQL szervert.
Ezt a változtatást mindenki csak saját felelősségre tegye meg szerverén mert gyengíti a védelmét!MySQL TCP/IP port kommunikáció tiltás feloldása:
Az /opt/etc/my.cnf fájlban meg kell keresni a 'skip-networking' beállítást, és megjegyzésbe kell tenni. -
válasz
Intruder2k5 #2017 üzenetére
Nem mondom, hogy egy egyszerű történet, most még jogosultságot is át kel állítanom:
rtorrent: Could not lock session directory: "/nas/rtorrent/session/", held by "Tomato:+996".
root@Tomato:/tmp/home/root# ls -l /nas/rtorrent
drwxr-sr-x 2 root root 4096 Nov 26 19:56 session
drwxr-sr-x 2 root root 4096 Sep 11 10:35 work
root@Tomato:/tmp/home/root# ls -l /nas/
drwxr-xr-x 19 root root 12288 Nov 22 23:16 mov
drw-r-Sr-- 3 root root 4096 Nov 26 20:18 rootfs
drwxr-sr-x 4 root root 4096 May 15 2013 rtorrent
drwxr-xr-x 8 root root 4096 Nov 26 20:12 shared -
Entware-ben van démon, de én sosem próbáltam ilyet!
-
L2TP VPN servert lehet Tomatora hegeszteni, van benne tapasztalata valakinek?
-
válasz
Intruder2k5 #2017 üzenetére
köszi, igen sorról sorra kommentelgetem.
-
Aztán lesz még pár ilyen sor, amiért reklamálni fog...
# hash_read_ahead = 5
# hash_interval = 100
# hash_max_tries = 1
# max_open_files = 32
# max_open_sockets = 32
# max_open_http = 32
# umask = 0777
# send_buffer_size = 128K
# receive_buffer_size = 128K
# timeout_sync = 500
# safe_sync = yes
# timeout_safe_sync = 1000
# scgi_port = 127.0.0.1:5000Így hirtelen ezek jutnak eszembe!
-
válasz
Intruder2k5 #2014 üzenetére
Igen, akkor azt törlöm belőle.
-
-
Kurrens
tag
Én ezeket a sorokat csak kiremarkoltam #-al.
Van olyan komplett leírás, mellyel akár optware, akár Entware alól tuti be lehet üzemelni
az rtorrent-rutorrent párost? Configok garmadáját írtam át, de a rutorrent még csak el se indul. -
válasz
Intruder2k5 #2011 üzenetére
rtorrent: Failed to parse command line option: Error in option file: /opt/etc/rtorrent.conf:52: Command "hash_read_ahead" does not exist. -
-
válasz
Intruder2k5 #2009 üzenetére
root@Tomato:/tmp/home/root# /opt/etc/init.d/S85rtorrent restart
Starting rtorrent... failed.Az alábbi két hszedben lévő parancsokat használtam a ebüzemeléshez. Kellett volna még vmi?
(#1954) Intruder2k5
entware rtorrent, lighttpd, mc, ennyiből fent van...
$ cd /opt
$ wget http://wl500g-repo.googlecode.com/svn/ipkg/entware_install.sh
$ sh ./entware_install.sh
$ opkg list
$ opkg install mc
$ opkg update$ opkg install rtorrent-easy-install
(#1966) Intruder2k5
Entware-nél ez kell az USB and NAS menübe!
/opt/etc/init.d/rc.unslung start[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Intruder2k5 #2004 üzenetére
Nát, pedig újraindítottam és beletettem ezt a sort is az usb felcsatolásához a régi helyett:
/opt/etc/init.d/rc.unslung start
root@Tomato:/tmp/home/root# ps
PID USER VSZ STAT COMMAND
1 root 1348 S /sbin/init noinitrd
2 root 0 SW< [kthreadd]
3 root 0 SW< [ksoftirqd/0]
4 root 0 SW< [events/0]
5 root 0 SW< [khelper]
21 root 0 SW< [kblockd/0]
24 root 0 SW< [khubd]
56 root 0 SW [pdflush]
57 root 0 SW [pdflush]
58 root 0 SW< [kswapd0]
59 root 0 SW< [aio/0]
101 root 0 SW< [mtdblockd]
309 root 644 S hotplug2 --persistent --no-coldplug
349 root 1332 S buttons
350 root 1268 S console
351 root 1596 S /bin/sh
357 root 0 SWN [jffs2_gcd_mtd3]
359 root 1588 S syslogd -L -s 50 -b 1
361 root 1588 S klogd
414 root 628 S {p910nd} p9100d -f /dev/usb/lp0 0
417 root 636 S sd-idle
474 root 0 SW< [scsi_eh_0]
475 root 0 DW< [usb-storage]
494 root 0 SW< [scsi_eh_1]
495 root 0 SW< [usb-storage]
718 root 0 SW< [kjournald]
725 root 0 SW< [kjournald]
745 root 4024 S lighttpd -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
761 root 8528 S /opt/bin/php-fcgi
829 root 8528 S /opt/bin/php-fcgi
830 root 8528 S /opt/bin/php-fcgi
882 root 1588 S telnetd -p 23
886 root 1088 S dropbear -p 22 -a
890 root 1016 S eapd
893 root 1160 S nas
903 nobody 1048 S dnsmasq -c 1500 --log-async
907 root 2748 S httpd
909 root 1608 S crond -l 9
911 root 960 S rstats
915 root 1092 S cstats
929 root 648 S pptpd -c /tmp/pptpd/pptpd.conf -o /tmp/pptpd/options
932 root 656 R /usr/sbin/bcrelay -i br0 -o ppp[4-9].* -n
934 root 656 R /usr/sbin/bcrelay -i ppp[4-9].* -o br0 -n
992 root 2400 S nmbd -D
996 root 2352 S nmbd -D
1014 root 3252 S N smbd -D
2252 root 3616 R N smbd -D
2266 root 3620 S N smbd -D
2284 root 1156 R dropbear -p 22 -a
2285 root 1600 S -sh
2402 root 1592 R ps -
válasz
Razermazer #2006 üzenetére
Jelenleg 2 nap 22 óra az uptime, és ez alatt 91GB-ot tolt fel az egyik rtorrent, és 4GB-ot a másik! Ebből 44GB-ot tegnap! Nem rossz eredmény! Ebben a hónapban már túl vagyok az 1TB-on! Még jó, hogy 300GB a forgalomkorlát a UPC-nél...
[ Szerkesztve ]
-
Razermazer
őstag
válasz
Intruder2k5 #1994 üzenetére
Aha értem tehát ott sem fenékig tejfel a dolog. Most boldogság van, ha már szalad 1 hétig akkor nagy gond nem lesz vele. Terhelem folyamatosan én nézem mi a reakciója.
-
Petyó
csendes tag
Sajnos még mindig nem tudok LAN-ról hozzáférni a routeren futó MySQL szerverhez...
Ezt a sort raktam be az Administration/Scripts/Firewall alá:
iptables -A INPUT -p tcp --dport 3306 -j ACCEPTHa a /jffs/rootfs/tmp/etc/ alatt egy javított iptables-t helyezek el nem cseréli le a /etc alattit mint fstab esetén.
A másolást az Administration/Scripts/Init-ben elhelyezett parancs teszi.
cp -r -f -p /jffs/rootfs/* /Ha valakinek van valami ötlete, szívesen venném.
-
-
válasz
Intruder2k5 #2002 üzenetére
-
-
válasz
Intruder2k5 #1977 üzenetére
Optwaret úgy tudom eltávolítani teljesen, hogy leállítom a futó szolgáltatásokat és kitörlöm a mappáit a hddről?
Ezt követően pedig mehet fel az entware? Az rtorrent jelenlegi config fájlját remélhetőleg az újabb verzió is megeszi minden probléma nélkül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Könyvajánló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest