- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PassMark - retró E2160 benchmark
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-N66U (Kétsávos, Wireless-N900 Gigabit útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
beller
aktív tag
Segítséget kérnék, hogy Merlines routerem ethernet portoknál a WAN portra 100 Mbps-ot ír ki. A használt LAN porton pedig az 1Gbps-ot. Sebesség méréskor le és fel töltésre egyaránt 94 Mbps eredményt ad mind a vezetékes mind a telefonomnál wifi kapcsolaton.Miután nem értek hozzá kérdezem, hogy rendben van ez így? Digi szolgáltatónál vagyok.Köszönöm.
-
csabi10
senior tag
Sziasztok! FreshTomato firmware-ben advanced wifi beállításoknál mit és hogyan érdemes beállítani?
-
gippazoid
senior tag
válasz
ArthurShelby #10097 üzenetére
Jah a FW világos, a C-t nem tudtam, rég jártam erre. Akkor egyértelmű a válasz a kérdéseimre. Köszi mindenkinek!
Az még érdekelne hogy az emag-on ahol 25-28k között vettem, hogy lett 50e Ft míg máshol 30 körül van de ez költői kérdés...Gippazoid Novelties Inc.
-
gippazoid
senior tag
-
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Hol érdemes most AC66U-t venni?
Van esetleg már utódja amit érdemesebb?
Most is van egy, 2 éves lesz és akkor se volt már új modell.
5 GHz és torrent letöltő kliens a legfontosabb paraméterek amiért vettem a mostanit.
Emagról vettem de ott most 50e Ft!Köszi!
Gippazoid Novelties Inc.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
N.otorious #10090 üzenetére
Behúzogattam...
Vagyis felvágdostam ~ ketté mindet.
Nagy boldogan behúzogattam, bergmancsőbe, rászerkelem dugókat minden szoba, tv, routernél, beizzítom, rádugok mindent mindenre, benyomom gép, s nem ment... Csak 300-al. Nem írja ki gép sem, sehogy, hogy 1Gb-os hálózat.
Levág dugó, újra dugó, nem...
Elmegyek, veszek másik dugó, rárakom, azzal sem...
Kijött digi is, rak rá 45 ft-os dugót. (Eleve nem jó rá, mert merev drótos), teszter fasza, gépnél 300...
Elmentem vettem olyan rj45-öt, ami csavaros!!!! Ilyen ~1700/db! (6 db-ot!) Direkt fali! Rádugom, azzal se megy!
Kijött digi, megint nézi. Nem jött rá.
Havertól elhozom tesztert, nézem, patent minden. Bekötés jó, kábel jó, szakadás nincs. Mégse megy!!!
Dugókat sikerült eladni féláron HA-n. Az ok.
Kábelt kitéptem bergmancsőből. Digis adott cat5e-t, azzal újra kábeleztem. Rátettem 20 ft-os dugót. És megy!!!
15-15-20-25-30m darabok kb.
Mit csináljak vele?
Cat6-nak amúgy van vmi más színsorrend?
Nem ugyanaz, mint cat5e? Se nem fordított?
Neten nézegettem, ugyanazt a színsorrendet írta mindenhol.Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
Bajgunar
senior tag
Ilyet vettem 3 csomaggal.
Ilyen csatit. Meg olyat is, ami fali kábelre megy. Ilyen "fésűs" a fog, hogy rámegy a kábelre, mivel merev, nem tud belenyomódni.... Direkt fali kábelre vég. Mar csak fali "konektort" nem vettem.
Minden ér megy. Teszter világít. Nincs hiba...
Se szakadás, semmi. Mégse megy, csak 300-al!!! Se 2m kábellel, se 25m. (Ennél hosszabb nem kell).
Mi a baja?
Ötlet?
Kábel darabokban dobozban.
Áll a padláson. ~20k = kuka.Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Rederik #10084 üzenetére
ha freshTomato-d van akkor a tools ->iperf menüben használható
az iperf, nem bonyolult, a router legyen szerver és le kell tölteni hozzá a kliens gépre egy kliens iperf.exe -t és mindenféle sebesség teszt futtathatód:\iperf-3.1.3-win64>iperf3.exe -p 5201 -c 192.168.1.1 -b0 -N -l1M
Connecting to host 192.168.1.1, port 5201
[ 4] local 192.168.1.3 port 49968 connected to 192.168.1.1 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-1.01 sec 32.1 MBytes 267 Mbits/sec
[ 4] 1.01-2.00 sec 35.3 MBytes 298 Mbits/sec
..
[ 4] 9.00-10.01 sec 36.2 MBytes 301 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 4] 0.00-10.01 sec 351 MBytes 294 Mbits/sec sender
[ 4] 0.00-10.01 sec 351 MBytes 294 Mbits/sec receiver
[ Szerkesztve ]
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Rederik #10086 üzenetére
Jumbo frames itteni írás alapján sem "ajánlott" netezéshez.
Mondjuk még sosem próbáltam.
De asszem már nem is fogom.
Így marad. Cat5e, megy majdnem 1000-en. Tök jó. Így marad...Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
Rederik
tag
válasz
Bajgunar #10085 üzenetére
Nagy nehezen sikerült beállítani. Nem kellett kábelt cserélni, csak a router menüjében egy beállítást változtattam. LAN - Switch vezérlése - Jumbo Frames. Na ezt miután engedélyeztem, megy annyival mint, ami a modemből mérve is van. Igaz firmware-t is frissítettem, meg a kettős WAN-t is letiltottam, de nem hiszem, hogy ezek segítettek.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Rederik #10084 üzenetére
Gépen nézted adapter tulajdonságait? Írja ha bedugva van a kábel, h 1Gb -es kapcsolat?
Ez érdekelne engem is...
Vettem cat6 kábelt, meg b@zidrága dugókat, sőt fogót is. Szépen behúzogatom... Falba, kivezetés, padláson bújkálás, stb. És NEM megy csak 300-al!!! Hajam kitéptem.
Kijött digi-s is (3x is!!!). Halálba mókolta.
Nem jött rá ő sem! Csodálkozott, hogy ilyen drága kábelt vettem, ilyen drága dugókat, és miért nem???
4.-jére be se jött! Kocsiból adott nekem 150m cat5e kábelt, egy marék dugót. 2000ft-ért.
Én bekábeleztem a házat. Ledugóztam. És mindenhol megy az 1Gb-os lan. (Új építésű ház, új rendszer, digi optikán, zsír új router, új gép b450-f alaplappal, baromi drága kábel+dugók+fogó hozzá) és vicc.
A legócskább digis cat5e kábellel simán visz ~870+/320-at!
Érdekes....
Azóta padláson egy dobozba az összevágdosott ~6x ~20-25m-es (150m) cat6 kábel.
Vicc[ Szerkesztve ]
Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
Rederik
tag
Sziasztok,
RT-AC66U-B1-es routeremmel az a baj, hogy LAN-on sebesség limites valamilyen okból kifolyólag. 300/350-nél nem tud többet. Pedig a net kábel, ami bele megy laptopról ellenőrizve többet tud. 750/350-et is mértem már.
A routerbe és belőle is CAT6 kábel megy, azon keresztül mértem.
l
Nem jövök rá mit kellene néznem. Próbálkoztam Qos-t kikapcsolni, de nem változott semmi.Tudtok tippet adni, hogy mit ellenőrizzek?
Úgy is néztem már, hogy a modemből cat6 a routerbe, majd cat6 a laptopba, s minden más vezetéket lehúztam róla, de semmi.
-
Sziasztok!
Adva van egy DiGi net meg egy N66U router az utolsó gyári FW-vel.
Olyan probléma van, hogy frissen konfigurált router, minden beállítást megadva 1-2 napig tökéletesen megy rajta a net, a wifi meg minden ami kell.. viszont 1-2 nap elteltével elfelejti az internetet, és nem tud csatlakozni
A beállításokhoz nem történt semmi hozzányúlás, egyszer be lett állítva és kész.. újraindítva nem lett.
Ha a router-t újraindítjuk, a Digi paraméterei ugyan úgy ott vannak, mint ahogy megadtuk, viszont valamiért nem hajlandó csatlakozni... ellenben ha kap a router egy hard resetet és újra beállítjuk ugyan azokat a dolgokat amik a reset előtt is megvolt adva, akkor megint megy 1-2 napig.
Nem tudom mitévő legyek..
Tomato alatt egyáltalán nem sikerült összehozni a digivel, így csak a gyári szoft jöhet szóba..Valakinek volt hasonló gondja?
Köszi a válaszokat előre is!
--
MZ -
nagyfejü
őstag
Koszonom mindkettotoknek!!
-
-
Cyrin
addikt
Nekem pár hete szerelték be, de én nem csatlakoztattam a wifihez. Annyira nem látom értelmét....
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Valaki használ ilyen routerrel wifis klimát?
Mit és hogy kell beállitani hogy mobilról távolról is tudjam vezérelni?
üdv -
zedok
őstag
Sziasztok!
Találkoztatok olyannal, hogy AC66U_B1 routerre felment a Merlines FW - megcsináltam a SWAP-et és minden finomságot hozzá - viszont most nem enged putty-n keresztül csatlakozni a routerre. Pingelni enged és működik, webes interfészből rá tudok csatlakozni.
Találkoztatok már ilyennel? Mit nézek be?
Köszi!
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
Új FW AC66U-hez:
ASUS RT-AC66U B1 Firmware version 3.0.0.4.385.20585
- Fixed Let's encrypt certification renew bugs.
- Improved web history page loading speed.
- Fixed OpenVPN related bugsLogitech G203, RBG-s egér mindössze 7k-ért ---> https://hardverapro.hu/apro/logitech_g203_slch/hsz_1-50.html
-
N.otorious
senior tag
válasz
N.otorious #10069 üzenetére
Meg lett a hiba, a firmware nem egyezett a két készüléken.
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
porcukor`
csendes tag
válasz
ArthurShelby #10068 üzenetére
Köszönöm a segítséget és az érthető leírást neked és woodwormnak is!
A DDNS és az Openvpn annyira nem fontosak (bár a vpn izgalmasan hangzik, de ha eddig nem használtam, ezután sem fogom, mondjuk ha Kínába mennék valamikor, átgondolnám, de ez a veszély mostanában nem fenyeget.. :) szerintem.A sebességkülönbség viszont inkább aggaszt. Az előző lakóhelyemen gigabites DIGI-s net volt, amit nem bírt el a router, amit a digi adott. Bridge üzemmódban egyből felgyorsultak a dolgok viszont, gyakorlatilag ezt az AP-t is azért, vettem, hogy tudja szórni a gyors wifis netet. Számolhatok sebességcsökkenéssel a UPC-n is, ha visszaállítom router módba?
Ki tudja ki (mert nyilván nem én..
) torrenten is le szokott tölteni néha ezt-azt. Úgy érzékeltem, hogy könnyebb kapcsolatot létesíteni a különböző seederekkel bridge módban és emiatt gyorsabbak lettek a letöltések így. Meg lehet valahogy oldani, hogy visszaállítás után is könnyen "átcsusszanjanak" a routeren azok a bitek?
Köszönöm!
-
N.otorious
senior tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy áramszünet után az Ac66u b1 routert egyszerűen nem tudom ai mesh módba visszahozni, az első kék led folyamatosan világít. Csináltam resetet mindent.... Mit lehetne kezdeni vele? Hosszabb áramtalanítás, reset meg chache törlés után elérem az alap kezdő felületet, de mesh beállításnál nem találja a fő csomópontot, és kéken világít a led. Ugyan ez, ha jelerősítőnek állítom be, keres, nem talál, kék led.
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
ArthurShelby
addikt
válasz
porcukor` #10064 üzenetére
A upc (voda) 3db külső ipv4 címet tud biztosítani neked. Ha modem módba teszed a CB-t, akkor abból 1 db ip-t kap a router tobábbi 1-1-t a mac- mini és az appletv. Az utóbbi 2 eszköz így kikerül külső hálózatra (ami egyébként biztoságilag is aggályos). A 4. eszköz azért nem kap ip-t, mert elfogytak a kiosztható külső ip címek.
Két lehetőséged van:
1. Veszel egy switch-et, lesz elég ethernet portod. Itt a kérdés még, hogy mennyit akarsz erre költeni, mire van szükséged, mit használsz: 100-as (100Mb/s=12,5MB/s), vagy 1000-es (gigabites, 1000Mb/s=125MB/s) switch, az előbbi használtan bagó, de én az utóbbit javaslom.2. Átállítod a CB-t modem módból router módba, és az asus-t ap módba teszed. Ennek annyi a hátránya, hogy az asus router extráit (pl ddns, openvpn) elveszted.
szerk, ezen átsiklottam: "A lakás belső kialakítása miatt nem tudok minden vezetékes eszközt az AC66-ba dugni"
Akkor így a 2-es pont kell neked.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
woodworm
veterán
válasz
porcukor` #10064 üzenetére
A jelenlegi eszközeiddel csak akkor tudod elérni, ha visszakapcsolod router módba a CB-t és ap módba kapcsolod az asust. Plusz eszköz beiktatásával (switch, router ap-módban) könnyen megoldható.
Ez azért van, mert a cb modem módjában minden rácsatlakoztatott eszköz külön kapcsolatot hoz létre, ugyanannyira hozzáférhetőek egymás számára, mint a szomszédod hálózata. Vpn kapcsolattal át lehetne hidalni, csak a upc feltöltési sávszélessége nem sok mindenre lenne elég. -
hmatyas
tag
Ne a wlan portjába dugd be a kábelt a connect boxból, és kapcsold le rajta a dhcp-t. Akkor a modem fogja mindnek adni az IP-t.
-
porcukor`
csendes tag
Sziasztok!
RT-AC66U-t használok UPC (sic!) vezetékes internettel, ami fehér Connect Boxon keresztül jön be. Azért, hogy gyorsabb legyen a letöltés és kevesebb wi-fi hálózat legyen az éterben, modem módba állítottam a Connect Boxot.
A lakás belső kialakítása miatt nem tudok minden vezetékes eszközt az AC66-ba dugni közvetlenül. Az őbele vezetékkel csatlakozó kliensek gond nélkül kapnak IP címet, de nem tudnak beszélgetni azokkal az eszközökkel, amiket közvetlen a Connect Boxba dugok, ugyanis a CB-ba dugott cuccokkal 2 dolog történhet:
- Valahogy "keresztüljutnak" a modemen és külső UPC-s ip címet és hostnevet kapnak (AppleTv és Mac Mini is így tesz).
- Nem kapnak senkitől semmilyen IP címet (Windows asztali kliens)Hogy tudnám szóra bírni őket vajon? Esetleg van valami szoftveres hekk, amitől "jobban szót ért" az AC66 és a connect box?
Köszi!
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Download master megadta magát - így alternatívát kerestem.
Ide kötöttem ki - és odáig eljutottam, hogy felraktam a merlin féle verziót. Transmission felment - működik, GUI is elérhető. Viszont szeretném a MiBoxról elérni a routerre kötött HDD-t és nem jövök rá miért. Mit nem kapcsoltam be / vagy mit kéne bekapcsolnom beállítanom jól címet stb?Előre is köszönöm a segítséget!
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
válasz
zsolt_64 #10056 üzenetére
Köszi
Ennyi időm nem volt sajnos, hogy megvárjam a választ, így megcsináltam. Hozzáteszem, hogy mindent is próbáltam, mire egy leírásban megtaláltam a root/admin dolgot. Természetesen már elsőre is jó lett volna. Mindegy legalább tanultam valamit.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
-
fa4hu
őstag
A HGG után a gyári ROM-ra való visszatérés kerülője után felraktam a FreshTomato-t. Ctf-et bekapcsoltam (igaz, a netem csak 150 Mbps), a router által átfedéssel nem érintett csatornára állítottam. Van valami, amit érdemes még beállítani a stabilabb, gyorsabb kapcsolat érdekében az alapbeállításokon felül?
(Egyébként sokkal stabilabb, gyorsabb kapcsolat hozható létre vele, mint a gyári szoftverrel, igaz, a sugárzási teljesítmény 250 mW-ra "feltekerve".)
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Freshtomato volt a routeren rt-ac66u b1 hardware version b2
frissítettem (webes felület update) 2020.03 freshtomato-RT-AC66U_B1-ARM_NG-2020.3-AIO-64K.zip
Reboot után nem tudtam elérni a router, már sikerül, de a jelszavam és a felhasználó nevemmel nem enged be.
Szeretném teljesen "gyári" állapotba állítani a friss tomato-val, hogyan tudnám megtenni
Már szinte mindennel próbálkoztam...
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
zsolt_64
senior tag
válasz
poli27 #10052 üzenetére
Van .
ctf nek hívják, de ugyanazt a funkciót kapcsolja be. ennélkül nem tudná a gigás digiseket kiszolgálni.
Ha többféle fw vel is nyűgös akkor hibás példány kuka...
Illetve ha van komp. tápod azzal esetleg a táp hibát ki lehet zárni.
nekem egy rtn18u pusztult el így...[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz
ArthurShelby #10049 üzenetére
igazad volt így elindult, de már kibasztam a hálózatból, mert egy instabil szutyok
Most a hgw routol(csak fix ip kell meg port forward) és a wifit 2 airties mesh látja el...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
poli27 #10048 üzenetére
Akkor még az előző fw beállításai vannak benne, ezért kell nem boot-ol be, egy nvram reset (gyári beállítások visszaállítása) kell neki.
Idézet az összefoglalóból:
"áramtalanítsuk a routert, majd a WPS gombot lenyomva tartva ismét kapcsoljuk be, vagy helyezzük áram alá, és a gombot ezt követően is tartsuk még lenyomva, úgy ~15mp-ig. Ez alatt a LED-ek villanása jelzi majd az NVRAM törlését, majd elengedhetjük a gombot, és a router újraindul a rajta lévő firmware alapbeállításaival"[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
poli27
veterán
válasz
ArthurShelby #10046 üzenetére
Nem csináltam semmit, csak rátettem a freshtomatot
-
ArthurShelby
addikt
válasz
#75501312 #10045 üzenetére
Egyik tomato, másik asuswrt alapú (ami valahol valamikor még tomato volt). A merlin egy gyári kezelőfelület, gyári szolgáltatásokkal (pl asus-os ddns), többlettudással.
A tomato egyszerűbb, könnyedebb firmware (fw), nehezebben kezelhető kezdőknek, de nem űrtechnika, nem parancssorozás még.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
törölt tag
Freshtomato és Merlin között mi a különbség?
-
zsolt_64
senior tag
válasz
poli27 #10043 üzenetére
csak nyugi
1. csak 1 gép legyen kábellel bekötve, azon legyen fix ip cím 192.168.1.4
2 firmware kicsomagolva
3. router rset gomb megnyom, kikapcsol maj a reset gomb folyamatos nyomása mellet bekapcsol és min 10 sec benyomva tart.
3 browseren 192.168.1.1 nyomgatva f5 esetleg ctrlf5
ekkor kell egy egyszerű betöltési oldalnak jönnie[link] nézd a screen fotót
ott a firmwaret betölteni , maj ha a freshtomat bejött azonnal nvram reset...[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
Ac66u B1 re milyen alternatív fw van? Amelyiket próbálom mindel elhasal
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
Bajgunar #10036 üzenetére
Nem leszek nálad népszerű, mert picit utána kell nézni, de ha jót akarsz, akkor lecseréled a firmwaret Tomatora.
Korábban sokat szívtam a HGG-vel (a DM szarakodott örökké), aztán lecseréltem Tomatora.
Azóta azt is elfelejtettem, hogy van routerem... Minden patentul megy, beépitett Transmission kíválóan működik, kamerák a házon szintén.
Ajánlom nagyon. Nem lesz több problémád. -
Bajgunar
senior tag
Ok. köszi. Majd megnézem.
Kérdés: BitTorrent beállításnál van olyan, hogy Incoming Port: 51413
Most ezt a portot hagyjam így, vagy ezt a router-ben a port továbbításnál adjam hozzá?
Ahogy pl BitTorrent kliens-ben használt port-ot is.
Ott hogy? Alapból az 51413 -as portot adta. Kivételnek IP cím is kell. (ahogy pl pc-mnél fixálva van, h mindíg ezt a címet kapja.) Ide akkor a router címét adjam? 192.168.1.1 Vagy ne csináljak semmit? Hagyjam így ahogy van. Azt annyi?
Majd megnézem. Csak most elvitte gyerek a vinyót... Amit erre vettem, csak elkezdtünk rápakolni filmeket. Másik meg (még) nincs. Majd idővel...Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
törölt tag
Megoldottam a szellőzést. Vannak 2 centis mini kagylók, ezeket alá pakoltam és így legalább alulról nem sül meg.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
bodogabor23 #10031 üzenetére
Fat32-n volt. Bedugtam router, látta h be van dugva, de nem látta mekkora. Rányomtam router-ben, h formázza, csak ntfs-t ajánlott. Leformáztattam vele.
Ok, beindult (~5 percig gondolkodik, mire megindul letöltés). Elindul letöltés is, de bazilassú. Lassan pakolja rá, lassan tölti lefele.
Letöltött a ~40Gb-bol 1.7-et (1000-es net mellett ~20-al), aztán 1.7Gb-nál gondolkodott megint ~20 percig. Aztán meguntam, kinyomtam. Kihúztam, töröltem, uninstalláltam...
Majd megpróbálom ext3-al, csak most megint telepakoltam.
Win alá nincs vmi dm program? Csak a böngészőn keresztüli belépés?
Valami mást is állítani kell?
Értem itt port továbbítás, stb...
Mivel qbittorrent ki van engedve mindenhol, annak fix port megadva, az is kiengedve. Router-ben is, tűzfalon is, mindenhol.
Ha dm-ből nyomom torrentet, nem kell hozzá port nyitas, ilyenek?
Vmi beállítás.Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
válasz
joekajoeka #10029 üzenetére
Az Ubiquiti-n vagy a MikroTik-on nem mehetne az OpenVPN?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
joekajoeka
tag
Ertem,
Akkor gondolkoztam egy Edgerouter X -ben vagy egy RB750Gr3-as routerbe, ezek tudnak VLAN-t nagyon egyszeru beallitani foleg az Edgerouter X-en, de ezzel az a baj, hogy akkor az AC66U Acces Point mode-ba allitom es elvesztem az OPENVPN servert vagy dupla NAT-olok de azt nem szeretnem
Sehogy sem jo... -
válasz
joekajoeka #10027 üzenetére
Mivel a router nincsen VLAN kialakításban így nem megoldható amit szeretnél.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
joekajoeka
tag
Volna egy olyan kerdesem, hogy az alabbi rajz alapjan, azt tudom, hogy a vlan1 nem tud kommunikalni a vlan2 vel ez lenne a lenyeg, Ugy akarom, hogy a vlan1 ne kommunikaljon az wi-fi vel de a vlan2 igen.
Ez lehetseges? -
hmatyas
tag
ntfs... tudja olvasni gond nélkül - de linux sem szereti - és a routeren pedig valamilyen szinten az fut. Szóval inkább ne. Ha már nagyon parancssor, akkor formázd le ext3-ra és azzal nem lesz gond.
Kimaradt a válaszból: ugye olyan állományokat osztasz meg, amiket fel is ismer? + tallozd ki a letöltési mappát - hátha az segít a tv-nek feloldania.
[ Szerkesztve ]
-
Bajgunar
senior tag
válasz
hmatyas #10024 üzenetére
Tehát azt mondod fat32-n menne? Én ntfs-re formáztam. Ez lehet a baja? Bedugtam, restartoltam, telepítettem mindent. Hiába nyomom dm-t, nem indul el a torrent.... Pc-n egyből hasít. BR-eket szedek le néha egy egy filmet. Van, hogy hetekig semmit. Tehát akkora letöltő fan se vagyok. Ha van kis időm, benyomom gépet, akkor is játszok kicsit. Hunt showdown vagy roe. Most addig ha megy seed, nem nagyon megy le csak pár óra... De itthagynám router-en, mennyivel jobb lenne.
Aztán meg ki se húzni. Mert látnám egyből pc-n is, tv-n is. Azt hogy? Próbáltam kábelen és wifin keresztül is, hátha az a baja, h wifi. De neem. Nem látja itt semmi... Se samsung tv, se lg...
Mi az az nvram törlés?
Majd rákeresek....
Jézusom... Nah nekem ez már kínai ..... Ok, anno tanultam cisco router felkonfigurálását. Fel is adtam az egészet... Hát örülök, hogy azóta elfelejtettem. Ez ahhoz képest már óhéber. El se kezdem megoldani.
Valami paraszti ésszel felfogható pár kattintgatásból beállítható megoldás nincs? Mert ez így nem kerek... Akkor leírhatnák mindenhol, ahol hírdetik, árulják, hogy mezei user ne is számítson rá, hogy menni fog, mert a beállításához programozói szintű tudás, bizonyítvány szükséges. (csak ezt nem közlik veled... Csak eladják a cuccukat. De még csak ilyen leírást, kézikönyvet se mellékelnek, hogy hogy s mint...)[ Szerkesztve ]
Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
hmatyas
tag
válasz
Bajgunar #10023 üzenetére
Nem kötözködésképpen, formázd le fat32-el a vinyót, és nyugodtan dugd be a routerbe. Restart. és utána telepítesz rá mindenféle dolgot. Nekem nem sok fejfájást okozott, a legnagyobb problémák azok voltak mikor túl nagy felbontásban töltöttem le filmeket (totál véletlen), és akadozott. A tv-be direkt kábelen csatlakozik - lehet ez is közrejátszik.
(sok okosság sok helyre már le lett írva - kezdve az nvram törlésétől a normális beállításokig.) Azt elismerem, hogy a gyári letöltő kliens nem a legszebb - keveset tud, de teszi a dolgát és okostelefonos kliens is an hozzá. Ha nagyon nem vagy elégedett akkor állj el a vásárlástól - és minőségi kifogással cseréld ki, lehet a bolt ahol vetted el tudja fogadni az elállásod okát. Ha nem akkor rakd ki HA-ra, és vegyél egy olyat ami szerinted jobb. Az elmúlt időben már nagyon keveset töltök le, de amit vissza kell töltenem azokat gond nélkül visszaosztja. Ha tényleg ipari méretekben töltesz és osztod vissza a linux disztrókat - akkor igen, akkor tényleg kell egy nas, de mikor csak egy két (nálam olyan 15-20ig nem volt problémám) torrentet futtatsz nincs ilyen probléma. Ha nagyon akadozna valami, akkor a hálózati részt a dm-nél próbáld meg 'jól' beállítani - ne vigye el a full sávszélességet - névleges max felére rakd be (de tényleg - ha a legújabb rész 12p alatt jön le és nem 6p alatt nem mindegy? Kitöltesz még egy pohár bort, megcsinálod a pop-corn,stb...) és utána nyugodtan tudod élvezni amit leszedtél. A feltöltési sávszélet is pontosan állítsd be, ne fullra hanem hasonlóan a névleges kb-re felére rakd - így a telefonon sem fognak az alkalmazások panaszkodni - és a tv-ne se fog szaggatni.Peace ;-)
-
Bajgunar
senior tag
válasz
bodogabor23 #10022 üzenetére
Úgy úgy. Vinyó megy, látja, beállítod rá DM-t, stb, s nem történik semmi.
Vicc sz*pás így. AiCloud se megy csak úgy. Nemhogy az a MediaKiszolgáló....
Így írják, ezt a tulajdonságot mindenhol...
Akkor? Ez hol van???? Áhh...
Szép, jó, stabil, gyors. De, hogy ezek, amik miatt megvettem, NE menjenek rajta... Ez vicc.
Direkt ezért. Még írják is, mindenhol a tulajdonságokban, erre neeem. Véletlenül sem. Nemhogy egyszerűen, pikk-pakk, laikus paraszti ésszel megkreálva ~2 kattintás. Hanem még programozói ismeretekkel sem lehet rábírni semmire.
Én b*romi pipa vagyok ezért... Legszivesebben visszaadnám asusnak.[ Szerkesztve ]
-
Bajgunar
senior tag
válasz
bodogabor23 #10020 üzenetére
Sztem felejtsd el. Én is kérdeztem. Én is szenvedtem rengeteget ezzel a DM-el.
Az atya úr istennek nem akar menni rajta se a torrent, se az, hogy elérjem a vinyót bárhol, bárhogy.
Ha nem is a világ másik végéből, csak a kábel másik végén a tv-től + pc-ről. Ne kelljen 4 tv meg pc közt állandóan dugdosni, húzogatni, kiszedni. külön pc-re torrentezni, aztán rádugni pc-re, átmásolni filmt, kiszedni, átdugni tv-be. Aztán ha gyerek el akarja vinni saját tv-re, akkor megint kiszedni, elviszi, beudja magánál, blabla...
MIÉRT nem lehet megoldani, hogy bedugom usb3-ba hdd-t, pc-ről elindítom DM-et, torrent leszedi hdd-re filmet, bekapcsolom tv-t, kiválaszom hdd-t a hálózatról, és nézem a filmet!!! Közbe megy a h*lye seed, mert háát seedleni kell hetekig, még ha a kutya se szedi...
Azt mondták (ajánlották itt topic-ban) vegyek egy külön NAS-t erre célra.
PFf. Ha ezt tudom, anno nem veszem meg hót feleslegesen ~40k-ért ezt a router-t, ha szinte (így akkor ezek szerint) ~semmi többet nem tud egy ~15k-esnél.
Direkt ez lett volna a lényeg, a cél, hogy ezt, ilyet vettem. De neeem. Gyárilag NEM megy rajta még a DM sem. Hogy akkor legalább oda torrentezzek (router-be dugott hdd), s csapassa neki a seed-et éjszaka, vagy nappal míg nem gépezek. De neeem....
Vicc. Vicc az egész. Ennyit szenvedni vele. Vagy fizess elő Plex meg ilyen hülyeségekre, azt az látja mi van hdd-n aki akarja. Még fizessek is elő? Persze...
Am. Merlin féle FW mivel tud többet ,vagy jobb, mint a gyári?
Nekem a gyári is elég. (ezek után, meg hogy olvasom, látom Merlin-en sem mennek ezek a dolgok csak úgy) Akkor? Mivel javít rajta? Nekem pl nem fagy, nem merít semmit, atom stabil, gyors, nem szakadozik. Akkor?Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
woodworm
veterán
válasz
bodogabor23 #10018 üzenetére
Mivel a hardver és az fw megegyezik az ac68u-val és az ac66u b1-essel, kiterjeszted a keresést ezekre is. Elég sok gond van a DM működésével, biztos van visszajelzés, hogy melyik verzióban működik jól.
Utána jársz, hogy Merlin miért nem támogatja. Elvi akadálya nincs, lehet csak a listáról maradt le és ugyanúgy, mint az ac66u b1, ez is működik az ac68u fw-vel. -
beller
aktív tag
válasz
bodogabor23 #10016 üzenetére
Ismétlés a tudás atyja.
-
bodogabor23
újonc
Sziasztok!
Van egy RT-N66U C1 routerem és nem megy az istennek sem a download master.
Telekomos a netem (réz, bondingos ZTE cucc), az iptv a HGW-ről megy, a netet az Asus szórja PPPOE kapcsolattal.
Betöltöm a torrentet, várakozik, aztán 10 mp múlva eltűnik a feladatlistából. Többször töröltem már a vinyóról is az összes asus cuccot, újratelepítettem a DM-et, akkor sem..
Gyári 3.0.0.4.385_20490 fw van raja..
Mi lehet a gond?
Előre is köszi! :) -
fa4hu
őstag
válasz
#75501312 #10013 üzenetére
Ezt nem tudtam, hogy felmegy rá az AC68 Merlinje. De tudtommal a Merlinben egyáltalán nem lehet a gyári érték fölé húzni a jelerősséget. Az Asus valószínűleg biztonságra utazik, a célországok maximálisan megengedett adóteljesítménye közül a legkisebbet használja, mivel országot nem lehet állítani a gyári firmware-ben. A router menüjéből ezt a lehetőséget megírtam nekik visszajelzésként.
Többféle nem gyári firmware is van rá, pl. a Freshtomato
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sosem csinálok gyári visszaállítást, igaz le vannak mentve a beállítások egy külön config fileba, de nem tudom egy reset mennyiben segít, amikor igazából a beállítások nem változnak. Annyi be van még állítva, hogy naponta hajnali 5-kor a router újraindul.
Nagyon jól bírták ma a mobil készülékek nálam, úgy tűnik tényleg jól sikerült a javítás.
Esetleg Merlinben ezt nem lehet állítani? Nem emlékszem már rá, hogy volt-e ilyen opció benne. -
fa4hu
őstag
válasz
#75501312 #10004 üzenetére
Felraktam (igaz, gyári visszaállítást nem csináltam utána, mert nem volt lehetőségem újrakonfigurálni). Úgy néz ki, a szakadozások megszűntek, de a jelerősség nálam nem javult. Kár, hogy a HGG-t nem fogják a legújabb gyáriból frissíteni.
Valahol azt olvastam, hogy a gyári firmware-t csak 100 mV-on engedik maximálisan sugározni, holott Magyarországon 200 mV a megengedett.
A mobil eszközök merülését én is tesztelni fogom.
-
szaboi6512
őstag
válasz
bodogabor23 #10007 üzenetére
Azt hittem B1 a routered, csak elírtad.
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!" Ex-Digi
-
bodogabor23
újonc
válasz
szaboi6512 #10006 üzenetére
ez nekem totál kínai
merlin sincs
-
szaboi6512
őstag
válasz
bodogabor23 #10005 üzenetére
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!" Ex-Digi
-
bodogabor23
újonc
Sziasztok!
Van egy RT-N66U C1 routerem és nem megy az istennek sem a download master.
Telekomos a netem (réz, bondingos ZTE cucc), az iptv a HGW-ről megy, a netet az Asus szórja PPPOE kapcsolattal.
Betöltöm a torrentet, várakozik, aztán 10 mp múlva eltűnik a feladatlistából. Többször töröltem már a vinyóról is az összes asus cuccot, újratelepítettem a DM-et, akkor sem..
Gyári 3.0.0.4.385_20490 fw van raja..
Mi lehet a gond?
Előre is köszi! -
törölt tag
Nem merültek le az eszközök drasztikusan éjszaka. Az új firmware jónak tűnik, gyorsan lekopogom. Még este tesztelem majd az online játékkal. Remélem ez most így marad.
-
törölt tag
A jelerősség mindig maximumon volt eddig is, a probléma a bufferrel volt, meg hogy vmiért bontották ezek szerint a kapcsolatot a mobil eszközök.
Ha kipróbálnád a 6-i frissítést arra figyelj, hogy automatikusan vmiért nem frissül. Ez már régóta probléma, manuálisan kellett letöltenem és betallóznom a filet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Metal topik
- Megemeli a Microsoft az Office-Teams duó árát az EU kedvéért
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest