- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
Csáó.
Az nem okozhat problémát, hogy kitolom 5-10%-kal a TDP limitet? Mert tuningolnám a kártyát.
-
lowzor
veterán
válasz
Dany007 #42595 üzenetére
Mondom
Ha a Heaven hibátlanul futott, a CPU igényesebb dolgok meg nem, akkor csak az lehet.
Szerintem a proci volt. Igen, nyomhatod feljebb az órajelét, de akkor annyi feszt is adj neki, hogy stabil legyen. A ram órajele szinte teljesen mindegy, hogy mennyi játékoknál, szóval az maradhat akár 1600-on is. -
Dany007
veterán
válasz
lowzor #42592 üzenetére
Bakker, úgy néz ki igazad volt!
Visszavettem a cpu-t alapra, de feszt annyit hagytam neki, amennyit a tuningolt órajelesnek állítottam be.
Plusz a ramokat is auto-n hagytam.
Mert ugye nekem 1866-os ramjaim vannak, de ezt valahogy fel kell ismertetni a bios-ban különben csak 1600-asnak látja. Nem lényeg, szóval ezt is alapra állítottam..És nem fagy kI!
Már vagy 15 perce nyomom a gta4-et!
Viszont most nem tudom melyik lehett a bűnös a ram vagy a proc vagy mindkettő... De akkor így még emelhetem az órajelet csak több feszt kell adnom neki, nem?
Köszönöm!
-
mexel
veterán
Ilyenkor mindig alapra kell tenni minden mást (proci-ram stb) különben nem lehet egyértelműen kiszűrni egy adott hardver hibáját. Sok ismerősöm szívott már így. Eleve tuningolt géppel soha nem szoktam sem alaplapi sem vga biost cserélni. Minden ilyet alapon csinálok.
Ha van egy tartalék vinyód, bármilyen régi is érdemes arra egy alap rendszert feltenni, és feltenni a legújabb drivereket. ha minden alapon van és hibázik avga akkor már baj, de nekem még régebbi (4850-70 korszakban) okozott ilyet táp is. Minden mással hibátlan volt, de egy 3dmark már nem futott le. Egy gyors tápcsere megoldotta, és teszteltem is: ha visszaraktam a régit megint rossz volt. (könnyen beszélek, mindig van itthon tartalék táp+vinyó)
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #42589 üzenetére
Egyszer a phisics-nél vagyott ki egyszer meg már az első teszt közepén. A tengeralattjárós közepénél.
A proci húzva van, de alig. A ram meg alapon.
Plusz így megy már a gép vagy egy éve. És mikor ipg-ről ugyanilyen procibeállításokkal játszottam gta4-gyel az nem fagyott ki... Igaz akadt is rendesen.
Szóval továbbra se értem. -
Dany007
veterán
Na lefuttattam a Heaven-t! Simán végigment.
Gpu-t 1120-on járatta, hőmérséklet 64 fok fölé nem ment...
Mindent alapon hagytam kivéve a felbontást, az 1080p-n mentMost akkor nem értem. 3Dmark meg gta4 kifagy 1,5 perc után, ez meg nem?
Az számíthat, hogy tegnap egy monitorról ment DVI-on keresztül, most meg TV-ről HDMI-n keresztül? Gondolom ennek semmi köze a fagyáshoz... Legalábbis remélem.
Na majd mindjárt kipróbálom itt is a GTA-t.. -
Dany007
veterán
Hehe én most azzal szívok... De még nem tudni mi az oka. Lehet csak win reinstall kell, lehet a tápom gyenge, bár ezt nehezen hinném el.
Majd jelentkezem ha sikerült elérni valamit.Első körben drivert tisztázd le teljesen és tedd fel a legújabbat. Aztán tesztelj.
@R3laX:
Igp tuti ki van kapcsolva. Külön profilt csináltam erre a konfigra. IPG disabled és elsődleges vga-nak PCI-e van megadva direktbe. De látszik is mert megint 8Gb ramom van. : ) Igp-vel ugye kevesebb mert az abból veszi el.
-
Zin
őstag
ASUS R9 270X 2GB GDDR5 DirectCU II TOP kártyát holnap rendelem meg remélem jó választás lesz.Behelyezés után miket kell feltelepítenem hozzá?Win 7 64 bit mellé!
-
Dany007
veterán
Huh tényleg, jó is hogy írod. Le is szedem a Heaven-t. Mégis gyorsabb mint GTA4-gyel tesztelni.
Ja, hát igen az Aida az aida nem ugyanaz. Bár nekem cpu-nál gyorsan kiköpte ha gond van.Csak igazából nem nagyon akarom visszavenni az órajeleket se ha nem muszáj.
Persze ez csak ilyen ego dolog ha már tudja a kártya papíron akkor legyne meg. De havisszaveszem egy 70-80mhz az se lesz tragédia.
Igen-igen Asus 270x Top.
-
-
Dany007
veterán
Nem nem teszteltem előtte, viszont az éjszaka folyamán visszaraktam a gyári biost. Plusz a legújabb drivert az AMD oldaláról. Elsőre már azt hittem jobb lett a helyzet, de csak kicsit később jött elő, amúgymeg u.a.
Elpida ramos bizony, de a memória órajel nincs is húzva. Mindegy egy próbát megérhet ez is.
Amúgy AIDA-val lestresszeltem a gpu-t is. Közben néztem gpu-z-vel és tényleg fullon ment minden a Top órajelnek megfelelően. majdnem fél órát hagytam így és gond nélkül vitte. Gpu 64 fok fölé nem ment.
Szóval furcsa, mert a 3Dmark is meg a játékok is egy idő után akadnak ki, fagynak le. Viszont ha terhelem akkor semmi.
Viszont még mielőtt órajeleket állítanék újrarakom a win7-et. Egy kollega mesélte - meg külföldi fórumon is ezt olvastam -, hogy neki ekte ugyanezzel a konfiggal ugyanezzel a kártyával ugyanez a baja volt első körben. Állítólag a win7-nek nem tetszik, hogy eddig igp-ről ment minden, most meg dvga-ról... És ő újrarakta a win7-et és azóta minden hibátlan.
Úgyhogy ez lesz az első nálam is, remélem megoldja a problémát. Plusz ami még emellett szól, hogy amit kiolvastam a bluescreenvirewerrel ott is valami NT-kernel dolgot írt hibának, amiből én szoftveres gondra gyanakszom.Szerk.: egyébként az Asus-os programot még nem telepítettem fel. Nem tudom, hogy a boost az automata vagy én kapcsolom, de gpu-z-ben 1120-on ment a gpu. Ez szvsz már a boost órajel. Tényleg ha nem megy sehogy akkor megpróbálom visszavenni az órajelet.
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Nemrég cseréltem le a GTX 560 Ti-met HD 7870-re. Erre melyik a legjobb BIOS editor és flashelő program? -
R3laX
addikt
válasz
Dany007 #42575 üzenetére
Tesztelted a kártyát mielőtt ráhúztál volna új biost úgy is csinálta? Nem tudom R9 270X-nél állítható e a memória fesz, de érdemes lenne arra is ránézni, hogy annyi e amennyi az előírt. Esetleg ezeknél nincs külön Elpida/Hynix/Samsung ramos? Lehet olyan bios van rajta, ami nem is azt a memót kezeli...
-
ati3x
senior tag
Szóval 2 hónapja vettem egy 7870 gigahz edisönt. Koca jàtékos vagyok, sőt nagyon koca...
Az eddig próbàlt pàr game nagyon jól fut. De megint "belenyultam"... Prepar 3D v2 repszim..Naa ez alà kell a vas rendesen. Gyanítom, hogy a procim (6600k 4.3 Ghz) is lepkefing.. Szal "kimaxolva" egy vàros felett 5 Fps. kb közepes részletességen 17-22... És bizony bőven van különbség làtvànyban. Még akkor is, hogy nagyon nem vagyok "vàjtszemű" Tehàt meg lehet talâlni azokat az alkalmazàsokat, amikhez a mostani "àtlagpc-k" igencsak gyengék...
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42574 üzenetére
Asszed en nem vagyok ideges?
Dehogynem...
De nem tudok mit csinalni, ki kell tesztelni...Szvsz 3 oka lehet:
hardver hiba
driver hiba
tap hibaszurke halal amikor csak beakad es megfagy a kep nekem is volt csak a reset segitett.
De leterheltem aidaval, 20 percen at 100%ig ment a gpu gond nelkul. Jatekban meg 5 percet nem birt ki.
Nem csikoz, nem villog. Ezert gondolom hogy talan nem hardverhiba.A tapom meg eveken at hajtott egy c2d + 9800gtx kombot, ami durvan tovbbet fogyasztott osszesen mint ez a konfig...
Ezert gondolom h talan nem tap gond.Meg azt tudom csinalni hogy elviszem ismeroshoz masik gepbe h probalja ki.
Ha nala is gond lesz akkor visszakuldom gariba azt kesz.
Am neked milyen kartyad van? Es nalad mi a gond? A leirasod alapjan ua mint nekem...
-
Dany007
veterán
válasz
Steve198310 #42569 üzenetére
Az okés, de mit kéne látnom belőle?
Van egy hal.dll meg egy ntoskrnl.exe. Az egyik valami hardver abstraction layer dll a másik meg nt kernel&system...És ha jól látom most előjött firefox-ban az a bizonyos villogás is.
-
BogyóBP
addikt
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42567 üzenetére
kb semmit... hogy nezzem meg az ujonan berakott hardvert stb...
Szerk.:
Most az új driverrel már elég sokáig bírta... de csak kékhalál lett megint...
Biztos nem rendszermemória mert az már bent van lassan egy éve. Sose volt még ilyen.
Most megpróbálom a gyári biost aztán ha az se akkor passz... -
Dany007
veterán
Gyari biost hogy tudom visszatenni?
Valami gaz van mert gta4 kozben is befagyott... kb 1 percet mentem... aztan megakadt a kep majd kekhalal... volt mar ilyen valakinek?
Gondolom a seasonic ht 500-as tap boven eleg neki... akkor meg mi lehet?... -
mexel
veterán
Én is csendmániás vagyok, ezért vettem sapphire-t. 7770-ben az volt a leghalkabb, mindet kipróbáltam. 7870-nél is ez volt idle módban a leghalkabb, párat teszteltem. Amit sajnálok az egy HIS 7870OC volt, olcsó volt, 3 év garis, de a csapágyai nem csúszók voltak szerintem hanem golyósak és idle módban 20%-on hallottam valami halk morgó hangot, így visszavittem, pedig az nagyon jó kártya volt, az vidáman ment 1200 fölött. Sajnos msi-t nem mertem venni mert sok volt a helikopteres, és a 7870-nél nem volt a leghalkabb típus. De erre a 270-esre máshol is azt írják hogy jó, mondjuk idle módban a sapphire picit halkabb a tesztek szerint. ha esetleg lesz újból kapható msi olcsón veszek egyet és letesztelem, akkor megint árulhatom a pár napos-hetes kártyám
Mondjuk ez a sapphire is nagyon halk, nem is hallani és az 1050 is egy 7870 OC-nak felel meg, tehát megérte az árát.
A proci ventim nekem sem hallani, idle módban sokszor passzív, a VX 450-es tápot is halkabbra cseréltem, már nincs igazi hangja a gépnek. -
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42559 üzenetére
Passz nálam eddig semmi extra a 3Dmark-os dolgon kívül... De még messze van a tesztek vége... Stressztesztet jól tűrte. Ez egyelőre nyugtat.
Most tolok fel egy GTA4-et, bár az erősen proci igényes, de ahhoz tudok viszonyítani. Aztán lehet black ops2-t is megnézem. Most hirtelen ezek vannak kéznél. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Pancsermeste #42543 üzenetére
Ez milyen program?
-
Dany007
veterán
No, időközben elkészült a rendszer. Bent van a 270x.
Első körben feltoltam a legújabb drivert az Asus honlapról, majd utána a legújabb Bios-t is.
Gondoltam kezdek 3DMark11-gyel, de már az első teszt alatt lefagyott az egész gép. Nem tudom miért. Hőmérséklet biztos nem.
Aztán épp ezért, futtattam Aida stressztesztet. Gpu-t és Cpu-t is terheltem. Közben Gpu-Z-ben figyeltem az értékeket. A gpu 63-64 fok között ingadozott maximum. A V-ram felment 68-ra is, de átlagnak 60 fokot írt. Cpu meg max 48 fok!Úgyhogy ez nem sok. Mindezt azt hiszem olyan 38%-on tette a a vga hűtője.
Vagy 20-25 percig terheltem, minden gond nélkül viselte.Aztán futtattam megint a 3Dmark11-et, ahol eljutott a phisyx tesztekig, de ott meg unknown errorral kilépett. Fogalmam sincs miért, pár néztem a performance módban csak 1280x720-ban futnak a dolgok. Ott meg nálam garantált a cpu limit.
Majd mindjárt próbálok pár játékot aztán meglátjuk... Nem igazán értem ezt a 3DMark dolgot, de ha csak ennyi akkor pont nem zavar. Furcsa, mert ha cpu / gpu miatt hibázott, fagyott le, akkor azt stresszteszt alatt is kellene produkálnia. Na mindegy, hosszú még az éjszaka.
-
rígel
őstag
Letelt a szerkesztési idő. Akkor a vége mégegyszer helyesen:
Pont ezt mondtam. Ha alapfeszen nem tudod húzni, akkor abban a gpu-ban nem igazán van sokkal több. Némi tuningot még fesz. emeléssel megjátszhatsz, de nincs értelme. Nekem alapfeszen is elég jól húzható, ha én rátolnék még feszt, lehet 1200+ MHz-t is ki tudnék sajtolni belőle.
BogyóBP:
Ha gyűjtöd a BIOS-okat, akkor a techpowerup bios adatbázisában sok 270/270X eddig megjelent gyári BIOS-át megtalálod.
-
BogyóBP
addikt
válasz
szallasi007 #42550 üzenetére
Szuper akkor már 3 különbözö romom van..
-
rígel
őstag
50 alatt vettem december közepén
Direkt nagyon halk megoldást kerestem, nem csalódtam. max. 30%-on pörgetem a hűtőt és C3 ban sem megy fel 65 C-nál magasabbra a gpu hőfoka.Brutál halk, és ezt nem azért mondom mert a cpu hűtő elnyomja (volt aki azért titulált halknak itt kártyát, mert nem hallotta a gyári AMD hűtő hangja mögött
)
Kényes vagyok a zajra, a CPU-mon egy Be Quiet Shadow Rock II csücsül, alapon passzívan 40 fok alatt tartja a phenom II 965 BE-t. Tehát nem mondanám nagy zajkeltőnek. Ezenkívűl még egy venti van a gépemben, a tápventi. Ezt is most cseréltem hogy halkabb legyen, egy arctic f12 pwm-re, ennek van legnagyobb hangja, csak éjszakai csöndben hallható.
A vga hangját még csak úgy hallottam, hogy direkt feltekertem a fordulatszámot hogy meghallgassam milyen.A nagyobb baj hogy gyári alapfeszen nem megy 1050 fölött. ha adok neki 1,25-öt akkor megy 1100-on, de az nem éri meg.
Pont ezt mondtam. Ha alapfeszen nem tudod húzni, akkor annak a gpu-ban nem igazán van sokkal több. Némi tuningot még fesz. emeléssel megjátszhatsz, de nincs értelme. ott van értelme fesz. Nekem alapfeszen is elég jól húzható, ha én rátolnék még feszt, lehet 1200+ MHz-t is ki tudnék sajtolni belőle.
-
mexel
veterán
Jól hűthet az msi. Sajnos a sapphire-nak kisebb is a hűtője, és a ventik is kisebbek. kicsit finomítottam én is a profilon, de így kb 3-5 fokkal rosszabb a hőmérséklet full terhelésen, de még így is 60-68 között marad. Végül is 75 -ig nem érdekel, addig biztos semmi baja sem lesz.
A nagyobb baj hogy gyári alapfeszen nem megy 1050 fölött. ha adok neki 1,25-öt akkor megy 1100-on, de az nem éri meg. Az nem semmi hogy az msi 1150-en megy. Az egy brutál jó vétel. Decemberben még jó ára is lehetett. A Sapphire most 47 ezer volt, sajnos msi nincs sehol. Az 1150 már elég lenne -
rígel
őstag
válasz
Pancsermeste #42543 üzenetére
ez a gyári, csendességre van hangolva, a hűtés a dobozon is hírdetik a twinfrzr jóságát, hogy 20 db allatt van a zajszint oc órajelen, míg a ref. hűtés 35 körül.
Amúgy én még laposabb profilt használok. -
BogyóBP
addikt
válasz
szallasi007 #42546 üzenetére
És nincsen képvibrálásod? Ha nincs akkor eltudod nekem küldeni a BIOS od te is? GPÚZ al letudod menteni vagy ATIWINFLASH el. ATIWINFLASH nél van egy olyan opció hogy SAVE.
-
rígel
őstag
válasz
Pancsermeste #42533 üzenetére
Miért? Az eredeti, de mókoltam az rom görbén, és elmentettem. Most hogy mndod viszont nem esküdnêk hogy véletlenül nem az eredetit linkeltem. Mennyi a legalacsonyabb rpm? Nem pc előtt vagyok, nem tudom megnézni
-
mexel
veterán
válasz
Pancsermeste #42533 üzenetére
Ezt én is kérdezni akartam, mert igen szépen le van szabályozva. De szerintem gyári, mert én a gyárira gondoltam amikor kértem
Feltételezem Ő is.
-
BogyóBP
addikt
válasz
szallasi007 #42535 üzenetére
És te is frissitettél VGA biost?
-
Steve198310
őstag
válasz
#77081088 #42532 üzenetére
Nem nekem Vapor-x lesz. 2 venti fém burkolat 1100/1450Mhz jóval nagyobb kártya 4cm el nagyobb a Dual-X nél. Meg hűtve vannak az alkatrészek rajt. Ő lenne az. azt írják több helyen 1200 feletti GPU meg sem kottyan neki. Hasonló a Toxic is de az sajnos abban a boltban nem volt. Így a kisebb maradta a 270X ek közül de nem a legkisebb. Úgy jön a dolog Dual-X majd Vapor-x és a Toxic Tri-X. Annak is brutál egy hűtője van.
-
BogyóBP
addikt
Akinek van Asus R9 270X VGA-ja nézze már meg hogy bekapcsolás után neki is leállnak e a ventik, majd később újraindulnak? Köszi.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #42525 üzenetére
Nem vagyok teljesen tisztában ezekkel a jelölésekkel. Most mi lesz neked toxic? Az is egy fajta tuningolt verzió nem? Mármint gyárilag nagyobb a tuning,és jobba hűtés mint a dual-x-en. De ha azt nézzük a tieden 3 venti pörög, a dual-x-en meg kettő, így érthető a nagyobb hűtés potenciál.
-
Steve198310
őstag
válasz
#77081088 #42523 üzenetére
Hétfőn jön meg a cuccocska. Már tűkön ülök. 3810Ft kell ráfizetnem mint különbözet. Igy is 11e olcsobban jutottam hozzá a mai árakkal számolva (1100/1450Mhz az alap) Várom már mert irták tesztekben rohadt csendes. Max terhelés alatt 36% forgott 60 fok mellett. De hívtak hogy már megérkezett a kártya és hétfőn jön a futárral. Na de majd hétfő este nyomok fel egy kis élményt
(#42524) mexel : 166W irtak és +20 TDP limittel 199W
-
mexel
veterán
válasz
Steve198310 #42522 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem hogy a biosban mennyi értékeket írtak
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #42522 üzenetére
Meg van már az új kari? Majd ha lesz kedved futtass már vele egy Valley
tesztet. Kíváncsi vagyok a különbségre a sima Dual-X és az új karid között. Persze csak alapon,tuning nélkül... -
mexel
veterán
válasz
Steve198310 #42520 üzenetére
Lehet hogy a Sapphire nagyon visszavette a biosban. Már várom nagyon az MSI gaming biost hogy megnézzem ők mennyit engedtek
-
mexel
veterán
válasz
Steve198310 #42517 üzenetére
Valószínűleg ott lesz a bibi, mert elkezdtem próbálgatni a Heaven Bench 4.0-t és kékhalállal leállt a gép
0xa0000001 hiba, és ez táp hiba is lehet. Mivel nem a táppal van a gond én inkább a kevés tgpre gondolok.
A biosban alapon 108W, max 130W. Ugyanez a 7870-ben alapon 171W. Az egy tápcsati nem tudom mennyit enged, 150-et írnak, lehet erre állítom a maxot. -
mexel
veterán
Nézem folyamatosan, és éppenazt látom hogy ha feszt is adok akkor az órajel fel-le ugrál, nem egyértelmű. Logolom is a dolgot, de nem látom hol a hiba.
Persze mailban is jöhet, csak akkor ki kell keresni amailcímem, és tlán azért nem írtam mailt mert a napokban valakinek küldeni akartam gamilon egy zip fájlt egy flashelő progival és exe fájlt a gmail nem küld, még csomagolva-átnevezve sem. Mondjuk a rom az jöhetne. Talán gyorsabb feldobni egy feltöltő oldalra mint mailt írni. -
Köszi, de az a helyzet hogy nem értitek a problémát. Nincs folyamatosan az a 2cm csík a monitoron, csak ennél a két játéknál. Természetesen a méretezési beállításoknál az érték maxom (nullán) van, mert ha nem ott lenne, akkor folyamatosan (windows alatt is) ott lenne a 2cm csík, de nincs, csak játékok (pontosabban ez a kettő) alatt van ott.
-
Htomi78
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy az asszony gépébe raknék videó kártyát, A8-6600K mellé egy gigabyte hd-7870 oc-t. Tudná normálisan kezelni, és a dual gpu is működne? A gép már adott, azon változtatni nem akarok.
-
b.daniel
senior tag
Sziasztok!
Most tervezek VGA-t venni, és a 7850/70 R9 270/X közül szeretnék választani.
Jelenleg egy fx-6100 procim van,és most ezt nem is tervezem cserélni. Táp 400w fsp hexa, és 1360*768ban játszok. Elég lenne a procim és a tapom ezeknek a kártyáknak? Ill melyik lenne a legjobb választás?Elore is köszönöm
-
mexel
veterán
Köszi, várom majd a linket. Elvileg úgy néz ki hogy lehet emelni feszt, mert a monitorozó progik is kiírják a magasabb értéket. A TDP limitet is feltolom, de az a gyanúm hogy ott lehet a kutya elásva, hogy a biosban a TDP érték igen alacsony, és ha feltolom akkor is kevés feszemeléssel és magasabb frekivel. Ilyenkor gondolom visszavesz az órajelből. Amire még gondoltam, hogy a boost zavar be talán, egy próba erejéig még kiiktatom.
Nagy feszt nem adok neki, még annyit sem amennyi gyárilag a 7870oc nak volt. A 7870-nek 1250 volt megadva gyárilag, mivel ez ugyanaz a gpu így azt bírnia kellene. Mondjuk én csak 1225-öt adtam neki, éppen a melegedés miatt.
Majd tolok rá egy teszt átállított biost nagyobb tdp-vel, hogy meglássam az számít-e. Mer ha neked 1 tápcsatis a kártyád és megy 1150-en akkor a tápcsati nem lehet akadálya a tuningnak. ( persze ez nem azt jelenti hogy mind megy annyin, csak azt hogy elméletben mehet )
R3laX: köszi, ezeket megoldottam, kivéve az újraindítást.
-
rígel
őstag
dehogynem, majd feltolom. Amúgy kötve hiszem hogy r9 270-esnek külső progival tudsz + feszt adni. Biosban lehet átírni az értékeket, de nem ér annyit az egész buhera. Ha alapfeszen ennyit bír a gpu-d, akkor kis feszkóemeléssel nem sokat nyersz, ellenben jobban melegszik,hangosabb lesz.
Nekem meg akkor csökken a 3dmark pontszám, ha a vram órajelet 1500 fölé tolom. 1500-ön több, mint 1550-en. Jelentéktelen, nem is érdekel, csak érdekességképen mondom.
-
R3laX
addikt
Próbálj neki még +feszt adni, meg a power limitet told fel +20-ra mindenképp. Esetleg még indítsd újra a masinát. 3Dmark Fire strike nekem néha csinál olyat, hogy mindenhol -10fps-el kevesebbet megy. Bárt tört, de újraindításra megjavul.
szerk.: Gpu-Z-vel figyeltesd 3DMark közben.
-
mexel
veterán
Az mitól lehet, ha r9 270-et felhúzok 1100Mhz-re, adok plusz feszt és úgy lemegy a 3dmark11 akkor kevesebb pontot ad mint pl 1000Mhz-en. Elfogy a kakaó és visszaveszi a kártyát? Csak a trixx és az asus gpu tweak engedi a fesz emlést.
rígel: nem tudnád a kártyád biosát lementeni és feltenni valahová (bárhová, pl data.hu vagy bármi) hogy megnézhessem milyen beállításokat használ az msi?
-
R3laX
addikt
válasz
gyuribácsi88 #42500 üzenetére
-Nagyon fasza PC port.... 1920 x 1080 as (native) felbontásban 2 cm csík van minden oldalt... jó gáz h a játék nem fut 60Hz-en, csak 720p-ben.
-A 2 cm csík nem a játék hibája, hanem hogy nincs beállítva a driveredben. AMD CCC megnyit ---> saját digitális síkképernyőm ---> méretezési beállítások ott a csúszkát húzd 0%-ra, de úgy hogy előbb beállítod a monitorod arra a felbontásra amiben játszol vele és 30Hz-re.
Remélem tudtam segíteni.Egy helyen ezt írták, próbáld ki. Ncore-on vesézik, lesd meg... Bár ez a 30Hz rosszul hangzik
.
-
-
BogyóBP
addikt
válasz
gyuribácsi88 #42500 üzenetére
Mindjárt megnézem. milyen VGA-d van és milyen driverrel?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest