Hirdetés
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
Új hozzászólás Aktív témák
-
poster
csendes tag
válasz
BogyóBP #42387 üzenetére
Igen én is gondoltam már rá, mikor megvettem akkor max. 83 fokos volt Far Cry 3 alatt, mondjuk az fps is magasabb volt, a duplája, mint most és ugyanaz a driver van fent, mint akkor volt. Most ehhez képest felére csökkent az fps, a kártya meg 96-100 fölé is ment..
Nem is merem nagyon nyúzni tovább, nehogy tönkremenjen itt nekem.
-
noby
aktív tag
ez menyire ajánlott vga?[link]most csak ez van enyiért néztem még itt phn gigát de azt sajnos elvitték.
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Akinek van ilyen rövid nyákos Sapphire 7870-e attól kérdezném, hogy mennyire szokott felmelegedni játék közben és ehhez mennyire pörgeti a ventilátort?
65 fokig melegszik az új cod alatt a venti meg 58%-on megy aminek már van hangja!Válaszokat előre is köszönöm!
-
marquuard
veterán
Arcric Cooler Accelero Xtreme 3 passzolna a Giga R9 270X-re? Jövőhéten akarok hűtést venni.
-
poster
csendes tag
Sziasztok!
Októberben vásároltam egy 7870 Tahiti verziós XFX videókártyát és furcsának találom, hogy a mostani játékok alatt fel-fel kúszik 90+ illetve ma este pedig 102 foknál kikapcsolt a gép..
pedig a szobában 22 fok van, a ház elég nagy ahhoz, hogy tudjon normálisan is szellőzni, illetve 6 venti is van bent (alap tartozék)
Esetleg vigyem vissza az üzletbe, vagy tud valaki jobbat mondani?
Ja és a kártya nincs tuningolva, 1000/1250 MHz
köszi előre is! -
R3laX
addikt
válasz
Steve198310 #42373 üzenetére
Azt a 45fokot régebben nem tudom ki írta, de sztem őrületes badarság. Esetleg Assassins Creed 4-ben ami kb 50%-ot hajtja a kártyákat a szörnyű optimalizálatlansága miatt. Ez a vagy 30fps vsync-el, vagy 60-70fps-en pörög nálam, de ha terhelődik beáll megint 30-ra...
Szerk.: Nem tudom mi a baj a Gigával, manapság pont Asus-okkal voltak problémák itt a témában is, meg Sapphire-rel
. Aki megvette csak dicsérte a Gigát
.A kiégő Sapphire, meg a búgó Asus... Torokgyuszi ráment már a Gigára is ?
-
Womb
senior tag
válasz
Steve198310 #42380 üzenetére
És igazad van...
-
Womb
senior tag
válasz
Toxic-on is csak három van [link]
-
kovsol
titán
válasz
Steve198310 #42375 üzenetére
Nekem volt CF ben Giga 7870OC. Fix 30% venti fordulatra volt beállítva és tökéletesen lehűtötte a kártyát, és hangos se volt így. Maga a borda méretével nem volt gond, még túl is lógott a kártyán. Az műanyag borítás anyaghasználatával volt gond. Mondjuk nekem még a rev 1.0 kártyám volt. Azóta biztos még jobban szétspórolták.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Steve198310 #42375 üzenetére
Ja a 3 ventis..Hát nemtudom
-
BogyóBP
addikt
válasz
Ez melyik VGA direct CU II hűtése? Nekem 61 fokon tartja a VGA-t a hűtő halk működés melett.
-
Dany007
veterán
válasz
kovsol #42365 üzenetére
Jajaja... bocs mar kezdek teljesen belekavarodni ebbe a hulye rossz kabel - rossz kepminoseg komediaba
@ mexel:
Jo kerdes. Ugy emlekszem frapszel lehet valami log fajlt iratni. Ahol kiirja min max atlag fpst... de nem tudom abbol hogy lesz diagram.
A lenyeg hogy fix osszehasonlitasi alapod legyen. -
Jolet
őstag
tudom ez itt off, de hát topictárs vagyok vagy mifene :-)
szóval lehet kapni procihűtő kábel hosszabbítót?
vettem új procit és a hűtője nem ér el a cpu fan csatlakozóhoz csak a ház hűtéseshez, ideiglenesen rádugtam, de full gázon nyomja :-)szóval kellene ilyen hosszabbító vagy veszek egy normális hűtőt rá mérgemben
-
Dany007
veterán
"Ez azt jelenti hogy a vga eddig bírja és a határain mocorog? Mert ha így van akkor viszont számít tuningnál kb 50-100Mhz is bőven."
Nagyjából igen, így van. Próbáld ki, hogy nézel egy fps diagrammot mondjuk 5-10 perces játékról így. Majd felnyomod 50mhz-el feljebb és úgy is nézz egy 5-10 perces fps diagrammot. Aztán nézd meg a különbséget.
Amúgy milyen procid van? -
mexel
veterán
válasz
Grave_444 #42340 üzenetére
Hmm. Ki mondta hogy 7870-ről váltottam.
Azt írtam volt 7870-em is, több is. Elsősorban sok kártyát teszteltem, van amit nem saját részre kellett vennem stb. Most kellett egy kártya amit a saját gépembe meg is tartanék egy ideig. Lehet hogy ez lesz a 270-es, mert halk, hozza azt a teljesítményt amit minimum kitűztem magamnak (az a 7870 Oc amiről írtam) és nem drága.
Nem azt mondtam hogy azért eladtam a 7870-emet hogy vegyek egy 270-est. Az nyilván baromság lenne. Mondjuk lehet hogy 1 hónap múlva el kell adnom ezt is mert vennem kell valami új darabot, akkor még nem tudom mi lesz. tesztelni biztosan fogok még ezen kívül is, és ha valami jobban megtetszik pl hűtésben, hangban, stb akkor veszek olyat. Úgy látszik eléggé félreérthető amit írtam(-ok)
Másrészt gondolom nem nagy probléma hogy leírom a tapasztalataimat a vga-ról, mert ha valaki venni akar annak esetleg segítség lehet a döntésben.
Az a helyzet szeretek mindet tüzetesen megnézni-tesztelni, és a dolgok mögé is nézni, pl hogy miben lehet más (ha bármiben is az) egy R9 70(x) és egy 7870(oc) például azon kívül amit a marketingesek leírnak.Úgy néz ki, alapfeszen a 270-es egy 7870 OC szintjét hozza, most idáig Tombraider ment, nem fagyott semmi.
A logok alapján viszont úgy látom hogy mind a Tombraider mind a BF4 majdnem végig 97-100%-on hajtja a vga-t. A proci a bf4-nél kb átlag 80% a Tombraidernél kevesebb, 50-60%.
A proci i3 3225Ez azt jelenti hogy a vga eddig bírja és a határain mocorog? Mert ha így van akkor viszont számít tuningnál kb 50-100Mhz is bőven.
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42358 üzenetére
Butaságokat beszélsz. A DVI sokkal jobb
képminőségetés egyben sokkal nagyobb felbontást is képes átvinni, mint a HDMI. Nézd csak meg a monitoros topikban, ott is mindenkinek DVI-t ajánlanak, mert összességében az a jobb.
HDMI-n keresztülmax 1080p-ttudsz átvinni, DVI-on pedig 2580x1600 akármennyit, nem tudom pontosan, de jóval többet, mint hdmi-n.Már kezdem én is átvenni tőled a hülyeséget.
Már megbeszéltük párszor.
Ha a jel átmegy akkor HDMI is ugyanolyan szép képet ad, mint a DVI és fordítva. Digitális jelek esetében nincs minőségbeli romlás csak hibás kép lehetséges. A kettő mocskosul nem ugyanaz.
Inkább próbáljuk kitalálni mi bánthatja a szemedet. De nem a kábel lesz az fix, de nem is a vga kártya.
Monitor, monitor beállítások, fényerő, kontraszt, frissítési frekvencia. Ezekben keresd a választ. -
BogyóBP
addikt
válasz
BogyóBP #42357 üzenetére
Szóval most fennvan a legujabb BIOS, meg feltoltam az AMD oldaláról a legujabb drivert de majd kifolyik a szemem. Nagyon nem értem miez, kicsit furcsállom a dolgot. :/ Lehet a HDMI kábelemmel van valami gubanc vagy nemtudom, majd kiprobálom DVI vel is összekötni, de az nem fog szerintem olyan jó képet adni mint egy HDMI. Mert az utóbbi az sokkal több képpontot és információt tartalmaz mint a DVI.
-
BogyóBP
addikt
válasz
bombibmw #42354 üzenetére
Nekem is azt rakta fel, de én kiváncsiságból kibontottam az EXE-t és megnéztem mi van benne, 2 db bios van benne, de mind a kettő ugyanazt az azonosítót viseli ( szerk.: )
de sztem nem ugyanaz a kettő. Ránézek Hashcalc al. ( szerk.: )(RÁNÉZTEM)Nos a benne lévő két fájl bitre megegyezik nemtudom mért van két neve, na mind1, itt vannak az adatok:
113-AD59300-101.rom:
MD5 : d71c93edca986d9d4749976c7166fc32
SHA1: ce149f57516cf1a58a88f6c2add50a5e1b5de6b0
CRC: d5a1f027113-AD59300-102.rom:
MD5 : d71c93edca986d9d4749976c7166fc32
SHA1: ce149f57516cf1a58a88f6c2add50a5e1b5de6b0
CRC: d5a1f027 -
BogyóBP
addikt
válasz
Dany007 #42347 üzenetére
Én azért is vittem vissza többek közt a VGA kártyát első körben, mert mikor betettem és feltettem a drivert majd restartoltam, nem jött be a kép, csak fekete képernyő, és a bill ledje csak villogott egyet aztán megint egyet stb. Hazahoztam a cserekártyát, ugyanez volt
Beszartam nemtudtam hogy miez, de nem húztam újra a wint. Feldobtam a biost, feltettem a driverből a legujabbat, utána már ment a bootolás utáni felállás. Nem értem. Lehet amúgy többen jártak így.
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42343 üzenetére
Áh, egyelőre még megtartom. Ki se próbáltam még
Biost meg azért frissítek, mert írták az Asus oldalán. Hogy a flickering megszüntetésére tegyem fel a legújabb driverüket meg a legújabb biosukat. Én meg mondtam hogy okés. Ezen nem múlik.
De biztos jó a sima amd-s is, de ha már az Asus oldalán ott van direktbe az ajánlt verzió letölthető akkor minek próbálkozzak mással.Az SLI hídon pedig nem volt védőnyavaja! Sőt, úgy láttam meg is volt kacolva az a rész valahogyan. Fogalmam sincs hogyan. De csak ott az SLI-s / CF-es érintkezőknél kb 2mm-en.
Szóval na, én nem vettem volna le.
DVI-HDMI-vel lesz összekötve, igen. De csak azért, mert HDMI-HDMI-vel a TV lesz rajta továbbra is.@bombibmw:
Tuti hogy fém?
Csak mert megkocogtattam és úgy már műanyag érzés volt...
Jó nagy fail lenne ha tényleg fém lenne... Mondjuk csak pozitívum. Jobban vezeti a hőt mint a műanyag.
-
-
BogyóBP
addikt
válasz
Dany007 #42342 üzenetére
Szerintem nincs
Add nekem a VGA-t
AM miért akar mindenki bioszt frissiteni a kártyán? a boltba is ezt mondták vagy mi? Vagy valahol rávan irva a papirra hogy kell? MEg aztán mért csak az asus oldalárol letöltött driver a jó. A sima AMD nem jó?
Am mért veszi le mindenki az SLI híd védőjét? Vagy Crossfire csati védőjét...Neked is HÖDÖMI vel lesz összekötve?
-
Dany007
veterán
Történetesen egyetértek Grave444 kollegával.
"Nekem az a kártya tetszett, a sebessége pont jó volt."
Akkor mért adtad el? Vagy most nem értem. Azt mondtad volt egy 7870-ed. Okés. De akkor most mért vettél "helyette" egy sima 270-et? Tényleg kb u.a. a kettő.
De tényleg az van amit az előttem szóló írt. 270-270x-7870 egy kutya. Minimális a különbség fps-ben. De tényleg, amiket én néztem teszteket, ott ilyen 2-3 fps volt a max, esetleg 5.
Ha érdemben is erősebb kártyát akarsz akkor a következő lépcsőfok a 280x. Zöld oldalról meg a 770.Más.
Közben nekem meg ma megjött a 270x. Állatul néz ki nagyon. De tényleg nagyon brutális élőben. Gyönyörű szép, igényesnek tűnik. És 800g tömegű. Piszkosul nehéz.
A képek nem adják vissza ezt a szépséget.
A hűtő borításról elsőre azt hittem, hogy fém. Annyira szépen megvan munkálva annyira szép a felülete...
Kíváncsi vagyok hogy fog szerepelni. Azon gondolkodtam, lehet 3Dmark mellett én is nyomatok valami Vally Unigines tesztet hogy a proci a lehető legkevésbé szóljon bele a végeredménybe.
Ja, úgyhogy klubtag lettem!
Beszerelés után úgy tervezem, hogy első dolgom lesz felrakni az Asus oldaláról leszedett legújabb drivert. Utána mentek egy biost egy kollegának mert megkért, hogy mentsem le neki az eredetit. Utána felrakom az új biost, majd a GPU Tweek programot. Ez a terv. Rendben van ez így szerintetek?
-
-
mexel
veterán
válasz
Dany007 #42338 üzenetére
Egyrészt próba, meg nem akarok lassabb kártyát drágábban mint egy gyári 7870 OC. Nekem az a kártya tetszett, a sebessége pont jó volt. Ezért úgy voltam vele, ha a 270-es megy egy 7870OC szintjén (1050Mhz) akkor megtartom a 270-est, ha nem akkor veszek egy 7870-et. Mivel úgy tűnik ez alulfeszelve is megy 1050-en elég hűvösen, így marad egyelőre.
Ez szerintem nem igazi tuning, mert nincs feszemelés, csak arra az órajelre teszem ahol ezek a magok valójában mennek. A 270-es inkább egy lejjeb húzott darab, csak hogy legyen mit eladni. Nem hiszem hogy válogatott magok lennének akár a 7870-ekben akár a 270x-ekben. Kb 1080-ig mindegyik el szokott menni.
Itt annyi van hogy 1100 vagy feletti tuninghoz kellene feszt emelni, de az egy tápcsati talán kevés lehet, bár nem biztos.Ha majd jön a GTA5 akkor derül ki igazán milyen kártyára is lesz szükségem
-
mexel
veterán
Kis BF4-et toltam, 1050Mhz-en ment normálisan ultrán. Log szerint a GPU szinte végig 97-100% között mozgott. A hőfok max 63 volt. Ez így jónak tűnik elsőre.
Nem tudom az vajon nem a tuningtól volt-e, hogy miután kiléptem a BF4-ből, utána egy pár másodperccel egy rövid időre fekete volt a windows asztal nagy része, majd jó lett.Ja, egy közérdekű felhívás
: ha valaki akar venni boltban új Sapphire 7870-et 44600-ért, akkor nekem van egy lefoglalva ami szerdáig átvehető a 3 betűs üzletben. Nem kell rá várni, mert ott van. Ha érdekel valakit akkor írjon privit és megadom a kódot és nevet amivel el lehet hozni. Én nem tudom átvenni most így, de ha valakinek kell akkor nem kell várnia rá. Ennyiért megéri szerintem.
-
BogyóBP
addikt
Az Asus Bios update programba két bios van:
113-AD59300-102.rom
113-AD59300-101.romMind2 ugyanakkor készült, mégis mi a különbség köztük?
-
mexel
veterán
Na elhoztam egy Sapphire R9 270 OC boost-ot. Beraktam a gépbe, első tapasztalatok:
Halknak nagyon halk, idle 20%-on megy a venti kb 1230-as fordulaton, nem hallani semmit. Terhelésnél elég hamar kezdi feljebb vinni, de pl 60 foknál 39% és kb 2300-as fordulat. Nem túl vészes a hangja.
Melegedés: a Sapphire 7870-esekhez és HIS 7870-hez hasonlítom. Furmark alatt azok felmentek 72- és 80 közé, egyik 7870-es 81-re is. Ez a 270-es kb 65 foknál megállt, de még pörgetem majd kicsit. Tehát sokkal hűvösebb a kártya, és a ventik a 7870-eken már sokkal jobban pörögtek.
Ez talán annak köszönhető, hogy a biosa szerint ennek a vddc-je 1150, a 7870-nek pedig 1250. Valószínűleg ezért melegszik kevésbé. Nekem ez jó hír mert szeretem ha hűvös a gép és halk.Lehet a biosában a venti profilon még kicsit állítok, hogy csak 60 fok felett emelje a fordulatot 30% fölé.
Sebesség: Még csak 3dmark2011-el teszteltem, i3 3225-ös procival és ugyanazzal a rendszerrel amiben a többi kártya volt.
tisztán látszik hogy ugyanaz a kártya mint a 7870-ek, mert a teszt eredménye csak azon múlik mennyire tolom a gpu frekijét.
Gyári órajelen (945) lassabb mint a 7870. A 7870 OC 6393 pöttyöt csinált, a 270 pedig 6122-t.
ha emeltem az órajelet 1000Mhz-re akkor már 6303 pötty, és ha felvittem az órajelet a 7870 OC szintjére ami 1050Mhz, akkor pontosan annyit csinált mint a 7870OC, azaz 6406 pöttyöt. ( kb 10 ponttal több de ez benne van a mérési pontatlanságban)Próbáltam 1100Mhz-en is tolni, de ott lefagyott. A 7870OC 1100-on vígan ment, igaz annak több fesz volt beállítva a biosban gyárilag. Lehet hogy ha a 270-nek is emelnék feszt akkor az is menne 1100-on, de ha megy 1050-en az nekem elég. Tehát sebességre ugyanaz mit a 7870-ek ugyanazokon az órajeleken, de a nagyobb memória sebesség miatt lehet hogy élsimításoknál, nagyobb felbontásoknál néhány játék jobban megy vele, tehát lehet hogy megéri ezt megtartani.
A tuningot csak az ati overdrive-al csináltam, gondolom ez ugyanúgy elég mint bármelyik program.
Elsőre ennyi.
Akiknek 1100 és afölött mennek a sima 270-esek azok feszt is emeltek?
Most kipróbálom 1050Mhz-en a BF4-et hogy stabil-e. Mivel teszteljem le, hogy biztosan stabil ezen a frekin?
-
törölt tag
válasz
DokiBaxxi #42328 üzenetére
A kolléga nem véletlenül tette fel a kérdést! Ugyan is volt pár giga tulaj aki istenítette eme kártya hűtését,valami 40-45C° full load terhelésen,és gondolom ez miatt sokallja a 62C°-ot.
De ne aggódjon a kártya tulajdonosa,mert ez teljesen rendben van.
Egyébként elég érdekes a giga hűtője, valami brutál jó lehet, csak nem értem hogy akkor miért nem kelendő annyira a márka. Ugyan is az A.C Twin Turbo II nem hűtött ennyire jól,pedig az tényleg brutálisan jó, GTX670-et max 55C°ig engedett.
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
1150/1250 10 perc FurMark terheléssel 62fok (itt megállt) nem sok egy kicsit?
Gigabyte R9 270X
-
BogyóBP
addikt
válasz
z0l1ka #42322 üzenetére
A ferrit mag nak a hangját hallottad. Az a VGA ból jött. Nem tudsz vele mit kezdeni, néhány program olyan helyen terheli meg a VGA-t ahol nem bírja a cucc..Általában akkor szokott ilyen lenni ha valami gyengébb alkatrész került beépitésre de nem működik hibásan, vagy hogy valami nem stimmel a kártyán és később gondot jelenthet majd, de lehet később se lesz semmi.
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Dany007 #42312 üzenetére
na én is kipróbáltam BF4 alatt
itt már bizony 95-99%-on van vga
proci az ilyen 70-80% de volt úgy felszaladt 90%-ra is
ultrán 4xAA-val szépen megy...(single)
Viszont ami aggasztott kicsithogy volt egy rész ahol felszaladt az fps-em 300-ra valami bejátszás volt és elég ocsmány hangon elkezdett ciripelni a kártya és elég hangosan, vagy a proci ?! ezt kb 5 másodpercig csinálta, aztán annyi abbahagyta , volt megint egy rész , ez már játék közben ,de ez nem sokáig tartott , aztán utána nyúztam még 1 félórát de semmi , csend , semmi hangja..
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Dark KillerX #42319 üzenetére
De mindig elcsodálkozok, hogy hogy kaptok ilyen értékeket Ghosts alatt. Ez single vagy multi? Multiban ha átnézel a Whiteout nevű pályán vagy a Prison Break-en egy távcsővel, garantálom, hogy 30 körül lesz a min. FPS
-
Dany007
veterán
válasz
Dark KillerX #42319 üzenetére
Jajaja! De egy rendesen húzott 7850 az már = 7870-nel. A 270x meg csak egy "picit" húzottabb mint a 7870.
Tehát ezek közel vannak egymáshoz.
Plusz valószínű, hogy a kollegánál - ahogy majd nálam is - a proci lesz a visszatartó erő. Jó, mondjuk a FX6300 annyival nem előzi meg az 5800k-t, de annyival viszont simán, mint amennyit az fps-ek tükröznek. : )
Tehát szvsz ezt is figyelembe kell venni.@Grave444:
Kinek mi.
Volt olyan játék amivel max 20 percet tudtam tolni egyhuzamban aztán ki kellett lépni "Pihenni".
Skyrim szerintem nem az én világom, bár rá tudok kattanni az ilyesmire is.
Az FC3-ra meg kíváncsi leszek, mert az FC2 féle "menj ide és ölj meg mindenkit végtelen ciklusban" igen hamar unalmassá vált. Kb a játék negyedéig bírtam.Az időtartam meg relatív.
Én szeretek lassan játszani. Szépen, megnézni a grafikát, a környezetet. A harcokat is átgondoltan, minél kevesebb lövést kapjak stb... Szal szeretem beleélni magam.
Manapság hogy több gameplay videót nézek sokszor kiábrándító. Mintha agyatlan ész nélküli lövölde lenne az egész. Pedig egy MW se az volt- teljesen-. Tehát semmi valósághoz való kötődés. Ki a nyílt terepre azt írtani akit látsz. Az, hogy közben téged is szarrálőnek kit érdekel amíg van hp... És kb átfutnak így a játékon. Na ez nem az én stílusom. : ) -
Dark KillerX
addikt
válasz
Dany007 #42312 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem nálam,hogy megy a BF4 ultrán+4*AA-n,az OC-s 7850-el (1150/1350) és ezeket az értékeket kaptam.
Frames: 12851 - Time: 305731ms - Avg: 42.034 - Min: 38 - Max: 66
Sztem nem rossz értékek,egy 270x-hez képest.
És megnéztem a Ghost-ot is max grafikán 4*MSAA-al ,és ezeket kaptam
Frames: 12355 - Time: 160120ms - Avg: 77.161 - Min: 62 - Max: 108
-
Dany007
veterán
válasz
Grave_444 #42316 üzenetére
Köszönöm! Fc3-on már a videokon is átjött az amire gondolsz.
A metro-t is szívesen kipróbálnám, de szvsz azon félnék!Főleg, hogy nemrég újítottam be Dolby Headphone-ra... FC2-ben próbáltam és elég komoly térhangzást generál... Szvsz ott fosnám össze magam a monitor előtt.
A Sniper is fel van írva a listámra, de nem gondoltam volna, hogy Cry3-as! : o -
Grave_444
nagyúr
válasz
Dany007 #42314 üzenetére
Szerintem Crysis 3 és a BF3-4 viszi a pálmát még mindig. Far Cry 3 is nagyon szép, de az a grafikus motor nem annyira realisztikus, látszik mindenen hogy "mű". Ami még jó szerintem a Metro Last Light, Tomb Raider, Hitman: Absolution, Sniper Ghost Warrior 2 (Cryengine 3) meg talán az AC IV. A Skyrim is szép a maga kategóriájában.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #42295 üzenetére
Amúgy ha ennyire "értesz" hozzá, akkor miért nem csináltál már egy normális profilt a bios editor-al, akkor se nem fog melegedni, se nem lesz hangos és nem fog sokat fogyasztani.
De látom arra végre rájöttél, amiről korábban nem tudtunk meggyőzni, hogy a Virtu szar AMD-vel! -
Dany007
veterán
válasz
katt777 #42313 üzenetére
Ne mond már.
Igaz én még "élőben" nem láttam, csak videóról..
De azt mondják a CoD - Ghost egy rakás fos grafikailag, a BF4 meg mindent visz...
Mondjuk kört soha nem tudtak rajzolni játékban normálisat.Asszem az még Crysis 1-2-ben is szögletes volt...
Akkor minek van durva grafikája manapság a Crysis 3-on kívül? Mondjatok már jó címeket...
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42309 üzenetére
Okés, de attól függ mire vagy kíváncsi.
BF4-et meg hasonlókat még nem akarok kipróbálni.
Ugyanis az fps "karrierem" véget ért az MW2 időszakában. Úgyhogy a játékokat onnan fogom kezdeni szépen időrendi sorrendben végigvinni.Attól félek ha meglátok egy BF3-4 szintű grafikát nem lesz kedvem az MW3-hoz...
Tudom idióta vagyok, de összességében azért vettem kártyát, hogy az elmúlt 3-4 év játékait bepótolhassam.Egyébként ami a BF4-et illeti Tailor74 kollegának ugyanilyen proci alatt ugyanilyen kártyája van (Asus 270xTop) nála 1080p Ultrán 4xAA-val 40-45fps a BF4, lag meg microlag nélkül. Ha valakit épp ez érdekelne.
3Dmark11 már letöltve készenlétben áll. Viszont ott is leginkább a Graphic Score lesz az érdemleges, mert az összpontszámot lefogja húzni a gyenge proci.
Persze ettől függetlenül a Graphic Score releváns összehasonlítási alapnak számít így is úgyis.Esetleg még enyhez tuningot nézhetek, bár nem áll szándékomban húzni a kártyát, max próba erejéig.
Ami a hangját illeti szintén nem tudok majd érdemi objektív véleményt adni, ugyanis szigetelt házam van 4db házventillátorral és így is alig jön ki hang.
De persze szubjektív véleményt majd mondok róla mindenképpen.Esetleg ha ilyen Vally vagy Unigine-es teszt érdekelne valakit, akkor azt is szívesen felrakom.
Viszont beszerelés és tesztelés legkorábban szombaton várható. Előbb nincs rá időm, plusz asszony + gyerek otthon, nem is tudnám szétborítani a gépet... Márpedig "fúrnom-faragnom" is kell, új kábeleket behúzni stb... plusz akkor már kap egy nagytakarítást is a gép... Szóval ha nincs semmi gond, akkor szombat délután már lesznek érdemi eredményeim. Ez a terv. Aztán kitudja mi lesz belőle.
@mexel:
A sima 270 biztos, hogy nem gyengébb, mint az alap 7870! Már csak a nagyobb memória sávszélességből adódóan sem.
-
mexel
veterán
Sapphire 7870 nem oc-s verzió most 44600-ért van, ez elég jó ár. Ezért vacilálok én is a 270-en, pedig az is van 47-ért. Mindössze 2600ft, de lehet hogy az is pénzkidobás, főleg egy esetleg gyengébb kártyáért.
-
G4RWIN
tag
Köszönöm a segítséget!
Sapphire -al egyedül annyi a problémám, hogy 1 évvel kevesebb garit adnak rá.
Kicsit még várok hátha mennek lefele az árak vagy valami, de lassan már (kb. 1 hét) tuti megrendelem a gépet mert nagyon beleuntam a 2 hónapos olvasgatásokba.
-
Dany007
veterán
válasz
G4RWIN #42305 üzenetére
Igen, emlékszem karácsony környékén volt ott gebasz rendesen. Állítólag azóta sokat javult. Remélem is, mert ma érkezik tőlük egy rakás cuccom, köztük egy 270x is.
A iponról meg régebben hallottam nagyon rosszakat. De ez igazából bármelyik boltra rámondható.No a lényeg, hogy a procid - amit a másik topikban olvastam - elbírna erősebb kártyákat is. Tehát igazából tőled függ.
Ha az ár szempont akkor maradj a 7870-nél. Szoftveresen is húzható feljebb, nem kell hozzá tudás. Olcsóbb, mint a sima 270, teljesítményre meg kb ugyanott van és gyári OC nélküli változat már nem is nagyon van.Azt szokták mondani itt a nálam tapasztaltabbak, hogy amire nem elég a sima 270 oda már a 270x sem elég. A 270 meg egyenlő a 7870-nel.
@Steve198310:
Ne erőltess rá Sapphire-t mikor már kinézett egy MSI-t!
Bár tény, hogy arról az MSI 7870-ről azt írták elég hangos. Érdemes utána nézni egyéni teszteknek. -
Steve198310
őstag
-
G4RWIN
tag
válasz
Dany007 #42303 üzenetére
Egyáltalán nem vagy bunkó, meghallgatok, kiváncsi vagyok minden véleményre.
Semelyik pesti bolttal nincs tapasztalatom, viszont másik topikban írtak olyat, hogy kb. 30 negatív vélemény kitörlődött pcx -nél (karácsony környékén), azért ment el tőle a kedvem.
Ismerősömnek van pozitív tapasztalata iponnal, garanciális probléma miatt, ami háztól-házig garanciával olcsón ment.Ha jól nézem iponnál, 2k val drágább viszont adnak hozzá 1 játékot, nekem ez még beleférne.
Tuningolni nem szeretnék, nem is értek hozzá.
-
Dany007
veterán
válasz
G4RWIN #42301 üzenetére
Nem akarok bunkó lenni de ez a VGA a pcx-nél 47k. És kevesebb rosszat hallani róluk, mint az iponról. [link]
Ami a kártyát illeti.
A 270 - 270x - 7870 kb ugyanaz a kártya csak órajelekben van különbség. A 270 és 270x-nek magasabb a memória órajele, ezáltal nagyobb a sávszélessége, mint a 7870-nek. Egyébként pedig csak órajelekben különböznek, abban se sokat. [link] Lap alján az összesítőt érdemes megnézni.A 270-es kártya a legtöbb esetben csak 1 tápcsatit kap. Emiatt nem húzható annyira, mint a 270x és a 7870. De annyira meg még simán fel lehet húzni, hogy beérjen egy alap OC-s 7870-et vagy egy alap 270x-et.
Amúgy meg alapórajeleket hasonlítva a 270 = 7870-nel.A kérdésre válaszolva... Tőled függ. Ha komolyabban akarod húzni a kártyát, akkor talán megéri a 270x-re a plusz 10k. Bár talán akkor sem. Az alap 270x-ig a 270-et is fel lehet húzni az 1 tápcsatival a tesztek alapján.
-
mexel
veterán
válasz
Steve198310 #42300 üzenetére
Hogyan lehet kiiktatni? Van gyakorlati haszna egyébként?
Ha bios módosítással akarom emelni az órajelet akkor a boost értékét is emelnem kell? -
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Másik topikban nem kaptam választ, ezért fel teszem itt is a kérdésem, ill bemásolom a hsz-t[link]
Annyi különbséggel, hogy szinte biztos, hogy ipon -ból fogok rendelni, ahol ez van jó áron, és jókat is írnak róla.
Valakinek van róla tapasztalata? Ahogy bele olvasgattam a fórumba, nem érdemes nekem + 10k -t költenem a 270x re, nem ér annyival többet, ugye jól gondolom?Köszönöm a segítséget!
OFF: Azt be lehet játszani, hogy megrendelem pl. ezt a kártyát és 8 napon belül leesik mondjuk egy r9 270x ára és kicseréltetem arra?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő