Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
7870 - ből melyik gyártó termékét érdemes venni?
Olvastam, hogy a Sapphire-nél van valami black screen hiba, illetve csak lehetséges. Tehát ez kizárva. Nem éri meg a kockázatot.
Aztán néztem még a dupla hűtős XFX verziót, black edition-t. Ami eléggé tetszik, viszont tesztek alapján semmivel sem gyorsabb, mint az alap SAPPHIRE, ráadásul vagy 10-15 fokkal jobban is melegszik! Alig akartam elhinni... A Sapphire változat valami 69 fokig ment az XFX duplahűtős meg 89-ig! És alig volt jobb az XFX verzió max 1-2 fps-sel.Amit néztem még az iPonban az MSI féle változat. Ez most a legolcsóbb.(
MSI R7870-2GD5T/OC HD7870 2GB)
Gigabyte-ot kihagynám ha lehet, ami még marad az az Asus.Szóval kicsit tanácstalan vagyok melyik gyártó legyen a befutó. Asusban még nem csalódtam, de azért az el is kéri az árát érte.
Ja és a Tahiti magos változatot érdemes venni? Van bármi előnye azon kívül, hogy pár fps-sel (néztem erről is teszteket) gyorsabb, mint a sima pitcarin magos? No meg jobban melegszik / többet fogyaszt...
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz lowzor #37585 üzenetére
Még vacilálok a 7850 és a 7870 között.
Ugyanis egy APU-ról lenne hajtva a VGA... HTPC-ként üzemel, de már szeretnék komolyabb játékokkal is játszani néha esténként 1-1 órát...Konkrétan egy A10-5800K 4,5Ghz-en 8GB 1866-os rammal.
Találtam egy ilyen tesztet, ahol alapórajelen tesztelik az APU-t 7870-nel. Annyira azért nem vészes a cpu limit, főleg ha belevesszük hogy én +20%-on tolom majd a cpu-t. VGA-s topikban ajánlották a 7850-et esetleg 7870-et meg a gtx660-at a procihoz...Hogy ne nézzetek hülyének, ez egy kisfogyasztású htpc-nek indult. Csak megcsapott a régi idők gamer szele és hiányzik a játék pár újabb game-el is... Szal az a terv, hogy bios-ból külön profil beállításal menne a HTPC ha játékra kell akkor dVGA engedélyezve, ha pedig htpc-nek akkor IGP engedélyezve. Persze az IGP TV-re kötve a dVGA meg monitorra. Direkt a játék miatt.
Így megmaradna a kis fogyasztás, és ha kell esténként tudnék játszani is rajta...
Mert jó ez az igp meg minden... de pl gta4 már medium beállításokkal is csak 25-28 fps... =/[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz lowzor #37589 üzenetére
Az ár igazából nem érdekel... (de jó ezt így kimondani )
A 7850 valahol 48-49k környékén van a 2GB-os. A 7870 meg 52-54k körül. Ez a különbség nem számít.
7950-et meg erősebbet ami tényleg drágább lenne meg amúgyse vennék mert azt már tényleg nem tudná kihajtani az APU.Szóval ha azt mondod CPU limit szempontjából mindegy (hogy a 7850 tuningolva vagy 7870 alapon) akkor inkább nem tuningolnék. Maradjon halk és hűvös. Az a plusz 4k forint meg tényleg nem számít...
-
Dany007
veterán
válasz lowzor #37596 üzenetére
Áh nem, ahhoz akkor már alaplap is kellene meg minden nyavaja... : )
Akkor inkább marad a 7870... Elég az is, elvileg még BF4-hez is...
Összeszámoltam vagy 20-24 játékot ami tudnék tolni 1080p-ben fullon a 7870-nel... Igazából elleszek azzal is egy jóideig. Persze az ember a legjobb ár-érték arányra törekszik, de ha a cpu határt szab akkor fölösleges erőlködni. =/ Valamit valamiért, jó fogyasztásért ez a határ ahogy látom. -
Dany007
veterán
válasz lowzor #37598 üzenetére
Multi már a legkevésbé se érdekel. Csak single-ben nyomom.
Az a gond, hogy egy valamire való i5-ös proci többe kerül, mint amennyiért eltudnám adni az enyémet a deszkával együtt.
Egyébként ha jobbféle i5-ösöm lenne, akkor már 7950-et vennék.@MZsoltee: Ja, de ha nem hajtja ki akkor fölösleges többletköltség. Hűtés csak annyira kell, hogy ne főljön meg a gpu, húzni nem akarom. Hang nem számít, mert szigetelt a "ház". Illetve mikor játszok - ergo felpörög a gpu és a hűtők - fejhallgató van rajtam vagyis tökmindegy mennyire megy a venti úgyse hallom.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz lowzor #37604 üzenetére
Ránéztem most én is hogyé' adják a dolgot, de így is sokat kéne ráfizetni a cuccomra még ha sikerül is jóáron eladni.
Ha miresz kollegának 85-90%-ban kihasználja a 7870-et az 5600k-val 4ghz-en, akkor valószínű az 5800k 4,5ghz már közelíteni fogja a 100%-ot szvsz. Legalábbis arányosan következtetve gondolom.Egyébként első körben önálló véleményem nekem is a 7850 volt. Viszont ahogy nézem az ipon-ban a 7850 legolcsóbb 2gb-os msi verzió 45.700 Ft, a 7870 szintén msi verzióban pedig 47.000 Ft. Azon az 1300 forinton nem fog múlni.
Plusz a multi tényleg felejtős nálam. Sajnos már nincs időm ilyenre. Így 2-3 naponta 1-2 órát tervezek játszani éjszakánként... Multi ebbe nem fér bele.Plusz most nézem a PH!-s Trinity tesztet. Ott 7970-et tettek a procik mellé! És BF3 1920x1200-ban Ultrán 64 és min 53 fps-sel ment! Hoppá! Azért az elég jó. Azért az nem rossz, bár biztos a proci limit. De ahogy most olvasom az oldal végén azt írják, hogy 1080p-ben magas részletesség mellett már leginkább a VGA számít nem a proci. Persze 1280-ban lowon azért kijön a különbség. Érdekes mindenesetre.
Az eredeti terv egyébként a htpc mellé egy külön játszós gép összerakása volt, de azt meg olyan 250k környékén áraztam be, de arra most biztosan nem lesz keret. (mert ha már külön PC-t raknék össze játéknak akkor nem szokásom elaprózni a dolog) Úgyhogy ez egy kompromisszumos megoldás. Hogy az APU-s htpc-be rakok egy közepes dVGA-t. Így a tesztek alapján lesz minimum 25-30 olyan játék (AAA-s) amikkel az elmúlt x évben nem tudtam játszani mert nem, vagy csak mid-low grafon futottak volna el. Köztük van a GTA4-is, ami ugye nem 4-5 órás játékidőt ígér... De titokban reménykedem, hogy a majdani GTA5 PC-s verziója is elfog futni legalább mediumon 40fps környékén.
Egyébként gondolkodtam már azon is, hogy inkább veszek egy PS4-et. Mert árban már majdnem ugyanott vagyok, csakhogy a TV-s input lag problémát az se oldja meg... Ugyanúgy megmaradna. Így marad az eredeti terv, a VGA + 24-es monitor + vezetékes egér+bill + 10m hdmi kábel stb... : )
Elnézést az offfért, befejeztem. : ) -
Dany007
veterán
válasz v0RD3N #37660 üzenetére
Nos valószínűleg igen. Most néztem gyorsba többféle tesztet is és az x4 955 nagyjából megegyezik az A10-5800k-val. Márpedig az 5800k-hoz még 7870-et se nagyon ajánlottak, akkor meg aztán 270x-et biztosan nem.
Bár én a helyedben megpróbálnám felrántani a procit ameddig bírja, aztán hajrá!
Ha a 3 márka közül kellene választani, biztos, hogy az Asus-t választanám. -
Dany007
veterán
válasz Apollo_21 #37748 üzenetére
Akkor jó, már megijedtem. Nekem is jobban jönne majd a 2 hdmi. Egyik TV-nek másik monitornak, de időben külön-külön működtetve.
Szvsz így sem lesz semmi gondod. Én a hdmi-t meghagynám a TV-nek. Az egyik DVI meg mehet a monitorba, akár átalakítóval ha a monitoron nem lenne dvi. Azt kész. : )
Gondot nem okozhat semmilyen formában. -
Dany007
veterán
válasz Apollo_21 #37751 üzenetére
Szinte biztos, hogy megy TV-ről is simán. Ha csak nem 10+ éves az a tévé. Nekem már ~ 3 éve megy tévéről a gép. Először 9800gtx volt rákötve, majd Trinity APU. Annyi volt, hogy az AMD esetében van valami overscan-nek nevezett fa...ság ami miatt kisebb lesz a látható képernyő mérete, úgymond szét kell húzni a szoftverből. De csak kis bosszúság, semmi érdemleges.
Az enyém egyébként 42-es IPS lcd, de most monitornak MVA paneles Benq-t néztem ki játékra. Majdnem duplája a valós, műszerrel kimért kontrasztja mint egy dell ips-nek és a fekete értéke is közel fele, mint a hasonló árú és kategóriájú dell ips-nek. Annyi a hátránya, hogy nem olyan színhű, mint egy dell ips és a betekintési szögei is rosszabbak, de ezek igazából nálam nem okoznak gondot, ellenben a nagy kontraszt és közel nulla feketeszint sokkal többet számít. -
Dany007
veterán
Na akkor most én kérdezek hülyeséget, de biztos akarok lenni benne.
Az új Mantle api-t minden 7850-7870-es kártya támogatni fogja vagy csak a Tahiti magosak?
Úgy rémlik, hogy már mind gcn-re épül és ez elég a Mantle-hoz nem kell Tahiti. Csak biztos akarok lenni benne. -
Dany007
veterán
válasz Apollo_21 #37780 üzenetére
A TV nem tud 60hz-nél többet. Bőven jó.
Alap 1080p 60hz legyen a beállítás a VGA-nál szoftverben. Nekem is úgy megy, persze jobb lenne a 72-75hz, de ez van.@mexel:
Tényleg jó cucc ez a HIS verzió. Csak oda kell figyelni, mert google-ben rákeresve hardverkeren egy tök más verzióra mutatott a link a HIS oldalán. Pedig a hardverkerben iceQ-ként volt feltüntetve, de a link ami a termék oldalára vitt, ott már csak egy sima verzió volt.
Ellenben külön rákerestem 7870-re és kiválasztva a HIS-t, úgy már a link is a rendes IceQ verzióra mutatott. -
Dany007
veterán
válasz Apollo_21 #37782 üzenetére
Huh, na most nem értem mire gondolsz.
Én cleartype-ot használok Win7 alatt. És a 42cm-es TV-t durván 2m-ről nézem. Nem látom elmosódottnak.
De én azt hiszem 60hz-nél többet nem is tudnék beállítani, mert azt már nem viszi a TV. Tehát nem tudom nálad hogy jött össze a 75hz, passz, mondjuk én nem is próbáltam.A lagolás alatt mit értesz? Bizony a TV-k esetében számolni kell input laggel. Sokkal durvábban, mint a monitorok esetében. Lásd nálam az LG 42-es IPS 3D tévé közel 130ms-ot késik "Játékgép" módban! Ehhez képest egy átlag monitor amit 5ms-osnak neveznek késik kb 10-20ms-ot maximum.
No, de az a 130ms sem olyan vészesen durva, csak fps játékra kb alkalmatlan. De attól még autózni / netezni stb simán lehet rajta. Viszont mindenképpen keress olyan funkciót a TV-n, hogy "játékgép" mód vagy valami PC mód vagy hasonló. Legjobb ha játékgép mód lenne az tuti azt csinálja amire én gondolok.
Minden képjavító funkció legyen letiltva (elvileg erre való a játékgép mód). Dinamik kontraszt stb stb letiltva. És amit így kapsz olyan lesz a monitor, ez lesz a maximum.
De ez már nagyon off itt. -
Dany007
veterán
Csak arra, hogy én a google-ben kerestem rá a HIS-re és a hardverker oldalán ezt dobta ki. Bár most nézem, ez már nem is elérhető.
De ez ugye nem az iceQ verzió. Nekünk ez kell: [link]
Viszont a link jó, úgyhogy lehet valamit én néztem be az előbb...Szerk.: amúgy nem volt még ilyen kártyám. A többiek majd véleményt alkotnak. Amit a tesztekből én kiolvastam az szvsz jó, pozitív. Halk, nem melegszik durván és az 1100-as alapórajel is kecsegtető számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz proci985 #37800 üzenetére
Háháhá! Olvastam a cikket... de így is kellett pár másodperc mire leesett!
Na igen, te már fölöttünk jársz egy szinttel! : )
Nálam a következő lépcső biztos, hogy a 4k lesz mégpedig kb 40cm-es nézőtávról!
Képzeljünk el Eyefinity-ben 3db 4k-s kijelzőt! Amihez olyan közel ülhetsz, hogy teljesen lefedi a perifériás látásodat. Komoly lehet nagyon.
Tegnap néztem, hogy a THX ajánlásoknak megfelelően a 42-es 1080p-s tévét 128cm-ről a legideálisabb még nézni. Közelebbről már pixelesedne, távolabbról meg nem jönne ki a 1080p előnye. No ebből kalkuláltam, hogy a leendő 24 colos 1080p-s monitoromnál kb 70-75cm-es lesz az ideális nézőtávolság. -
Dany007
veterán
Szvsz szarni rá. A mostani kártyákat nem ismerem ilyen téren, de anno a régebbi NV-s kártyák simán bírták 100 fok felet is.Lehet rosszul emlékszem de olyan 120 fok volt a felső határ.
Láttam már tesztet xfx 7870-es kártyával ahol 89 fokig ment fel max! És nem halt meg, nem írták hogy katasztrófa... csupán pár fokkal melegebb volt a többinél.
Szóval a 83 biztos nem gáz. Főleg szőrös fánk alatt. Akkora terhelést az életbe nem fog kapni a vga játék alatt...@(#37833) LamaCube :
Mekkora ötlet! Pont pár hete volt szó erről a monitoros topikban és írták is, hogy a moddolt 75hz-es beállítás mennyire zabálja a VGA-t alapon is. Szép telitalálat szvsz nem lehet véletlen, hogy pont 72-75hz-en fut a kollega monitora miközben észleli az adott problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Medocsabi #37844 üzenetére
Engem nem igazán zavar a hang.
Jelenleg 6db venti van a szigetelt "házamban". És a házimozi rendszer erősítőjének egy darab kis ventije hangosabb nála! Ha végre megveszem a 7870-et akkor lesz plusz két venti. Viszont ha játszok akkor vagy olyan hangerőn megy a házimozi rendszer hogy semmi mást ne halljak azon kívül, vagy pedig fejhallgatóval játszok. Ergo nálam abszolút érdektelen hogy a VGA terhelés alatt milyen hangos. Szóval nekem se ér meg még plusz 10k-t se a halkabb hűtés.
OC-ra meg egy ideig nem lesz szükségem. Amíg a BF3 7870-nel - és az én procimmal karöltve - elfut 1080p-ben ultrán 55-60fps környékén addig az nekem teljesen jó. Bf4 már más kérdés lesz, de meglátjuk.
Egyébként én is ezt az MSI 7870-et néztem ki magamnak, csak nem 57-ért hanem 47-ért.@#37847) Grave444:
Szvsz inkább erre gondolt: [link] Ez csak 48k most az ipon-ban igaz nem jár hozzá Hitman.
Azért nem mindegy. Asus most 55k, az MSI meg 48 (pár napja mégcsak 47 volt). Az 7k különbség. Annyira nem vészes, de ha csak a hűtés a különbség akkor nálam fölösleges pénzkidobás. Ráadásul az Asus kártyája 26cm fölött van az MSI meg "csak" 24cm. Nálam sajnos számít. Bár beférne a 26 fölötti is... de csak ha tényleg muszáj.@(#37852) Reno7:
Keress rá valahogy a monitoros topikban, ott leírják szakszerűbben az okot.
Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy a kártya energiagazdálkodási programja csak 60hz-es képfrissítésre van megírva. Ezért ha ez fölött van hajtva a monitor akkor a VGA-t terheli pluszban emiatt.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Grave_444 #37857 üzenetére
Az igen. Mondjuk ilyen kis méretben ne is várjon az ember csodát. Sem hőmérséklet, sem hang területén. Nincs nagyon hely hangszigetelni.
Nálam most cpu focusban így néz ki a gép egyik fele. Ide jön majd a 7870 is valamikor... Régi hűtővel meg így, egészben.
23-24 fokos szobahőmérséklet mellett idle 27 fokos a proci. Szal remélem ez a házhűtés majd segít picit a vga-nak is. Jobban mint egy átlagos mezei házban. -
Dany007
veterán
válasz Grave_444 #37859 üzenetére
Tyű azért az jó hűvös. Nekem 900rmp-n mennek a ventik 4db ház, a cpu meg pwm ahogy neki jólesik, de alapon idle 900-1000 között mozog. Így 27 fokos a proci.
Viszont terhelés alatt 65fokig ment a cpu... De csak 1600-as fordulattal. Ja, a vizen gondolkodtam én is, de necces elhelyezni nálam, plusz 10k val drágább lett volna, mint így.
Remélem a 7870 két ventije se lesz hangosabb, mint a 2db 12cm-es swif2-m. Leginkább az idle hang érdekel, ahogy azt korábban kifejtettem. De bízok benne, hogy idle nem nagyon hallani ezeket se.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Grave_444 #37861 üzenetére
Az 1700-as fordulat még jó ha a cpu-ból indulok ki. De idle tényleg érdemesebb levenni. Melegedni meg melegedhet, úgyis jön a tél. Télen egyébként megszoktam várni amíg a gépház belső eléri a 33fokot és csak akkor csinálok nagytakarítást... Így egy kicsit fűti a szobát is a gép =)
No, majd meglátjuk milyen lesz az a 7870-es. Csak nem tetszik, hogy az iponban emelkednek az árak.
Karácsony miatt vajon? Lehet érdemesebb lenne januárban megvenni?
Sose tudom eldönteni, hogy karácsonykor az akciók miatt esnek-e az árak vagy épp a sok vásárló miatt nőnek? Szvsz a növekedés lenne a logikus, hiszen karácsonykor mindenkinek kell vennie valamit... -
Dany007
veterán
válasz Medocsabi #37863 üzenetére
Ez biztos nem nekem jött, de én is egyetértek a többiekkel. [szerk] nincs értelme a CF-nek vagy az SLI-nek. Egy erősebb kártya ár-teljesítmény arányban sokkal jobb.
Ráadásul necces az is, hogy melyik játék milyen szinten képes kihasználni a dupla kártyát. Mert dupla teljesítmény szinte biztosan nem lesz, max 1-1 játékban elszórtan.
Sokkal inkább megéri venni egy kártyát a kettő árából, azt egy kicsit húzni és kész is. Nincs akkora fogyasztás, nincs akkora melegedés, a teljesítmény megvan kb minden játékban, nem kell guglizni napokat, hogy az adott játék mennyire használja ki a CF-et stb stb stb...Persze hobbiból csinálnád kíváncsiságképpen akkor hajrá, nincs ellenvetésem.
--
Kipontozva se kell ilyeneket irni.
[ Módosította: proci985 ]
-
Dany007
veterán
válasz mikka07 #37866 üzenetére
Próbáld meg visszavenni te is alapra az órajelet. Aztán meglátod. Egy próbát megér.
Esetleg csekkold a hőmérsékleteket, bár ha azzal lenne gond akkor terhelés alatt jönne ki egyből...Nekem is csinált ilyet a gép, mikor az IGP-t és a procit is túlhúztam rendesen... Szvsz biztos, hogy valami ilyesmi jellegű a probléma.
@proci985: Hoppá! Elnézést, nem tudom mi volt velem reggel. Még most is azon gondolkozom mit írhattam be olyat és miért... =/ bár sejtem mit, de nem értem miért írtam...
-
Dany007
veterán
válasz mikka07 #37870 üzenetére
Én a gpu órajelére gondoltam. Ha az húzva van.
Bár még az lehet reális, hogy a korábbi VGA-val nem volt annyira megnyúzva a procid, mint most. Elvégre ahogy mondtad proci limites a rendszer a 7870 miatt.
A másik az a driver lehet. Másra nem tudok gondolni.Nálam a gpu húzás okozott pont ilyen tünetet. Az is csak akkor ha kicsit sokat vártam el tőle.
A crysis 3-ra én is kíváncsi lennék, mert lehet nálam is befigyel majd egy kis cpu limit.
"érdekes hogy gtx470-nél is be volt kapcsolva tress fx radeonon is be van állitva és Lara Croft haja sokkal jobban néz ki mint nvidia-n)"
Ez nem érdekes, hanem nyilvánvaló. Ugyanis az AMD fícsörje a tress fx és ha jól tudom a tomb raider-ben debütált, direkt AMD kártyákhoz... : )
-
Dany007
veterán
válasz mikka07 #37872 üzenetére
Passz, én is játszanék 3D-ben, de még sose találtam rá opciót sehol se. Anno NV kártyával próbáltam én is, de kérte az NVision kittet... Aztán további játékokban se találtam erre opciót. Fogalmam sincs mért nem megy meg hogy megy egyáltalán...
Jómúltkor talán még a Cod - Black Ops-szal játszottam, abban tudom, hogy van 3D, mert láttam róla videót. De én ilyen opciót nem találtam. Úgyhogy fogalmam sincs. De jó lenne tudni.
Filmeknél nem gond, mert eleve HSBS-t szedek le, amit sima playerrel lejátszok, majd a tévé összerakja.. De ugye játéknál először a gépnek kéne kettéválasztani a képet... -
Dany007
veterán
válasz mikka07 #37893 üzenetére
Melyik Cod-ot próbáltad? És mennyivel ment?
Csak azért kíváncsiskodom, mert nekem procilimitet jósoltak az 5800k-ra, viszont ahogy látom neked azért gyengébb a procid mint az enyém és én is 7870-et szeretnék. Ezért érdekelne hogy hogy ment a Cod pl... De igazából minden más is érdekel.@#37895) Grave444:
Ez azért elég érdekes. És akkor mi is a megoldás? Resetelni kell a biost? Esetleg jumperrel? Áramtalanítani mindent, kivenni az elemet a ramokat stb...?
Gondolkozom én is hogy csináljam, de csak az IGP miatt. Előtte szépen letiltom az IGP-t aztán berakom a kártyát... De biosban kéne képet adni így is úgy is... -
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
Igazából minden érdekel... De sajnos az az i3 3225 játékoknál jobb teljesítményt nyújt mint az 5800k-m. Persze alap órajeleken mérve. Így lehet, hogy nem kapnék reális adatokat.
@mikka07:
Na az igen. Ez már elég jól hangzik. Mért a Ghostnak nem elég 4GB? : o Mondjuk nem gond, mert van 8GB 1866-os, csak meglep.
-
Dany007
veterán
válasz mikka07 #37904 üzenetére
Frankó! Köszönöm!
@zserbox: Na most rákerestem én is a gépigényre. Tényleg 6-6-8GB a megadott érték. De minek ha 2GB-nál nem eszik többet... Nem értem én ezt.
Sőt, most belenéztem gameplay videókban 1080p max grafika és szvsz csúnya. Főleg az űrös rész... A Föld is a háttérben elmosódott fos, az űrhajó része is valami műanyaghatású low textúrás kidolgozatlan valaminek tűnik... =/ Azért a BF3-4 így videón keresztül is szebbnek tűnt.
Az első pár percben mikor futnak a lezuhanó törmelékek elől kettészakad a talaj stb... na ott a csatornából "hömpölygő" víz kb HL2 színvonaló... Ritka szar volt.. :S Lehet "élőben" szebb, nem tudom. -
Dany007
veterán
válasz seederking #37917 üzenetére
Na, ez jó hír nekem, mert nagyjából egy szinten vannak a procijaink (5800k).
Csak lenne már meg az a nyavajás 7870 is. -
Dany007
veterán
válasz Steve198310 #37919 üzenetére
Hogyne kéne. Élsimítás mindig kell. Engem rohadtul idegesít mikor az íveken látszik a rece illetve másként törik meg a fény...
-
Dany007
veterán
válasz Con Troll #37949 üzenetére
Sok ötletem nincs, de első körben feltenném a gyári drivert, amit a kártyához adtak. Aztán megnézni, hogy azzal is jelentkezik-e a hiba. Ha igen, akkor legalább kilehet zárni a driver hibát. Ha nem jelentkezik, akkor meg egyértelműen driver hiba. Ami mondjuk egy beta driver esetében még annyira talán nem is lenne meglepő.
Vagy a gyári driverrel is csinálta ezt? -
Dany007
veterán
válasz kovsol #37983 üzenetére
Hadd tegyem fel én is ugyanezt a kérdést.
Nekem egy régebbi Seasonic HT500-as tápom van, és asszem csak 1db 6 pines csati van rajta. Meg persze az 5800k.
Viszont lazán elvitt egy 9800gtx+-t OC-zva. Az is 2db 6pines csatiból evett. Átalakítóval oldottam meg a másik csatit.@mikka07: Na, ez jó hír. Írhatnál fps eredményeket is.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz csacsa89 #37987 üzenetére
ööö mit kell nézni?
Szvsz az effekt, nem? Ahogy a vizes ablakon megtörik a lámpák fénye. Próbáld ki más játékban is, mert szerintem ez elég érdekes hiba lenne, ami csak a lámpákra korlátozódik.Futtas le egy 3D markot vagy valami olyan fix játék részletet, amit tudsz ellenőrizni a neten. Mert mondjuk 3D markból biztos tele van a youtube. Azonos beállítások mellett lefuttatod és megnézed van-e eltérés a youtube-os videó meg aközött amit te látsz magadnál.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz tive92 #38032 üzenetére
Ez nekem memória hibának tűnik. Mármint VGA memória.
Nekem legalábbis ekkor csinálta ezt a VGA-m mikor már haldoklott. Persze nem akarok ördögöt festeni a falra.
Legalábbis ha a táp probléma kizárva.Érdemes lenne másik kártyával kipróbálni, majd a te kártyádat egy másik gépben kipróbálni.
-
Dany007
veterán
válasz rayoliviero #38073 üzenetére
De jó hogy ez nem csak nekem tűnt fel!
Most hogy tervbe van véve a 7870 vétele... a boltok után körbenéztem a hardveraprón is.
És persze u.a-t tapasztaltam, mint te. Alig van különbség. Minimális. Pár ezer forint maximum. Tehát nem csak a 7850-nél a 7870-nél is ez van.Írtam is az egyik eladónak, hogy legalább egy picit legyen már olcsóbb a boltinál... Írt is vissza, hogy dehát ezek bontatlan dobozos xy év garanciával stb... Mondom okés, az úgy rendben is van, de akkor én minek vegyem meg nála apróhirdetésből, mikor ugyanennyi a boltban full hivatalosan, számlával stb-vel. És lehet ezermillió pirospontja, egy rendes boltban hivatalos ügyintézéssel stb még mindig jobban megbízok.
Persze láttam 1-2 jobb vételt is. Asus 7870 45k-ért, de igazából pcx-nél 52k. De az ilyen jobb ajánlatok már mind jegelve voltak. Szóval én se értem. Az apróra azért megy az ember, hogy bolti ár alatt vehessen cuccot. Ezért vállalja a kockázatot még ha kicsi is meg a nemhivatalos ügyintézést stb...
@#38081) Grave444:
És nem féltél hogy átver? Azért az mocskosul ár alatt volt... Én az ilyeneket többnyire nyélből kizárom mert a "túl jól hangzik hogy igaz legyen" kategóriába sorolom. Persze kivételek mindig vannak.
-
Dany007
veterán
válasz Grave_444 #38092 üzenetére
Szvsz képtelenség normális keretek között hangtalan gépet összerakni.
Akkor már jobban jár az ember ha hangszigetel vagy valami hasonló.
Lehet full passzív tápot is kapni... de levegőáramlás annak is kell. Nem teheted be egy full zárt házba. Valami házventinek oda is nyomatni kell a levegőt. Illetve fújni onnan kifele... Ugyanez cpu-val.
Fasza, hogy vannak kosárlabda méretű passzív cpu hűtők, de azoknak is kell egy venti ami a ház oldaláról vagy akárhonnan elviszi a bordák körüli meleg levegőt. Innentől meg már tökmindegy hogy a házventi csinálja ezt, vagy egy közvetlen venti a bordán / tornyon.Meg mondjuk csendes gép, akkor APU. Máris meglehet szabadulni plusz 1-2 ventitől dvga hiánya miatt.
-
Dany007
veterán
válasz kovsol #38096 üzenetére
Világos, én is ezt mondtam, hogy inkább hangszigetelni kéne, mint mindent passzívban. De csak mert úgy olcsóbb.
Persze ha meglehet oldani, mint nálad, az a legjobb. De gondolom az úgy már nem két fillér. Se a táp, se a spéci vízhűtésNekem jelenleg 6db venti van a gépben úgy, hogy VGA-m még nincs. 4db Swif2 hűti a házat, meg a Deepcool a procit, plusz a táp 12cm-ese. A procié 900-on pörög idle, a házhűtők meg szintén 900 környékén. 1,5 méterre van tőlem a gép, kapott 5cm szigetelést (nem kifejezetten hangszig. anyagból, de így is sokat számít).
Nem tudom mihez tudnám viszonyítani a hangját. Most este hogy már mindenki alszik, itt van előttem az asztalon a telefon és a vibramotor - ha kapok egy e-mailt - olyan hangosan rezeg a többi hanghoz képest hogy majd megijedek tőle... A HDD kattogása idegesít nagyon, na azt azért hallani. De ahhoz képest a ventiknek nincs hangja, szinte nulla. Persze hozzá kell tenni, hogy ezek a Swif2-k ugyan halkak mint az állat, de levegőt se nagyon nyomnak... -
Dany007
veterán
válasz rayoliviero #38114 üzenetére
"Azt mondták, hogy személyesen vettem át, így rám nem vontakozik az elállás lehetősége. Kértem, hogy mutassa már meg ezt a mondtaot hol van leírva a honlapjukon,nem tudta,"
Ez egyébként tényleg így van. Ha személyesen veszed át, akkor nem él a 8napos elállás joga. Hogy az E-Digitálban ez hol van leírva nem tudom én sem, de a törvény így szól.
Itt tényleg a csajnak kellett volna tisztában lennie ezzel és nem saját pénzből kifizetni.Én pl azért veszek minden online amit csak lehet, mert ha bármi gond van, nem kell szarkodni a szervizzel meg bevizsgáltatással, hanem szó nélkül ki kell cseréljék / vissza kell adják a pénzt.
TV-t monitort is csak így veszek, mert ilyenkor nem gond ha nincs pixelgarancia. Hiszen megkapom, kipróbálom és ha pixelhibás addig küldöm vissza amíg nem küldenek egy hibátlant.
Ha viszont személyesen veszem át, és úgy van probléma akkor xy pixelmennyiségig vissza se veszik. Vagy ha gond van akkor rendes szervizes eljárással veszik csak vissza. Elküldik bevizsgáltatni stb stb stb minimum 3 hét... -
Dany007
veterán
válasz CoolBoy323 #38122 üzenetére
Így van. Erről mondjuk nem volt infó hogy neten rendelte - vagyis a szerződés távol köttetett - és csak átvette személyesen vagy pedig személyesen ment be megvenni. Jó, mondjuk írta hogy átvenni ment személyesen... akkor v.színű. Ja.
De amúgyis ilyenkor sajnos 30napja van a cégnek arra, hogy visszafizesse a pénzedet. Tehát elvileg nem kérheted vissza azonnal. Csak 30 napon belül köteles visszafizetni. -
Dany007
veterán
válasz Turbolada II #38143 üzenetére
Jogos, erre később már én is rájöttem.
Viszont érdemes megnézni KatonaT hozzászólását is, mert az is teljesen jogosnak hangzik.Tehát ha maga az e-mail csak egy rendelés, ami nem minősül szerződésnek és a végleges számlát csak ott a személyes átvételkor állítják ki, akkor az minősül szerződésnek és máris nem él a 8 nap...
Ki van ez találva...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest