- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
-
katt777
félisten
Semmi újítás nincs bennük (max 290), ill. nem hiszem, hogy akkora durranás lenne, mint mondják. Amúgy az alaplapomra (FM2A85X Extreme 4) az AsRock tett már TruAudio-t (ergo ehhez nem kell dVGA, csak külön egy kis szoft), lényegében nem csinál mást, minthogy felerősíti a zajszigetelés miatt tompított frekvenciákat, ami egyébként alapból a hangkari szabályozójával, vagy bármely médialejátszóval megoldható (VGA esetében nyilván nincs alaplapi elektronikus zaj, van más, ezt küszöbölik ki). Szóval csak marketingről van szó, ráadásul a 7870XT-met sem érné meg lecserélni egy alig gyorsabb (ha egyáltalán) 280X-re, 270X-re meg végképp.
Ja, és alaplappal olcsóbban kapod meg a TA-t, mintha veszel egy 290X-et. -
kovsol
titán
Csak 290 290x 260x ben van true audio.
r9 270 és 270x egy 7870 kártya két különböző órajelre beállítva. Milyen újítást vársz. Raktak rá másik ram chippeket és cseréltek rajta biost, kb ennyi a fő eltérés a két "széria" között.
Csak azért jöttek létre a 290/x kivételével a kártyák, hogy az új számozást bevigyék a köztudatba. -
mexel
veterán
válasz
katt777 #42295 üzenetére
Ha true audio sincs akkor mi a nagy újítás az r9 szériában? vagy csak a 280-290 miatt kellett egy egységes arculat? Megjelenés előtt mintha olvastam volna a Tue audio-ról, hogy milyen jó is lesz ezekben. nem mintha annyira érdekelne, mert később lesz mire abból valóban lesz valami, addogra lecserélem a kártyát is.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #42231 üzenetére
Arra gondolok (asztem, VGA-topicban világos, hogy arról van szó, bocsi), hogy van egy VGA-m, amely forró, hangos, és sokat fogyaszt (és nem engem, aminek amúgy lenne haszna
). Ezen leszabályozhatom a feszt, javíthatok a hűtésén, levehetem az órajeleket (vagy szükség esetén felemelhetem). Ezek a lehetőségek nem működnek 2 különböző GPU-val (és ezért szar a Virtu is AMD-AMD kombón), Mantle-nek meg kell az IGPU, ugyebár. CCC sajna csak az IGPU-t látja, akár 1., akár 2.
mexel: TruAudio-hoz tudtommal FM2+ proci is kell egy AMD VGA mellett, bár lehet, tévedek, annyira nem ástam bele magam idő hiányában.
-
kovsol
titán
7770 és a 6850 teljesen más.
Most mind a kettő ugyan arra a GCN architektúrára épül.
PH tesztben ha megnézed a 270 gpu-z képet ott ugyan úgy pictarim chip volt rajta, mint egy 7870 kártyán.
270/270x/280x egy átnevezésnek tekinthető mindössze. Nem új generáció! Kevered a szezont a fazonnal. -
mexel
veterán
válasz
kovsol #42287 üzenetére
Volt ilyen amikor az első 7770-esemet megvettem, és volt nálam azt hiszem 6850-es vagy valami hasonló. Akkor mindenki azt mondta hogy a régi erősebb, gyorsabb. Aztán az új driverekkel csak az új kártya lett egyre gyorsabb. Itt a 7870-270 vonalon nem tudom ez előfordulhat majd-e és különválasztják-e a drivereket. Ha nem, akkor ugyanaz lesz mindhez, akkor mindegy lesz a dolog. ha mégsem, akkor számíthat. Mi úgy tudjuk hogy ugyanaz a kártya, kérdés fejlesztettek-e valamit.
Mondjuk engem legjobban a szimla tápcsati aggaszt inkább, bár nem tudom a 270x vagy 7870 mennyivel fogyaszt többet. Vagyez nem csak fogyasztás, hanem stabilabb tápellátás miatt is kellhet? -
BogyóBP
addikt
Melyik volt a legelső driver amit kiadtak a R9 270X hez?
-
kovsol
titán
Ezt a driveres dolgot nem tudom honnan veszed, semmit nem fog jelenteni, ezek nem új kártyák, hanem a régiek kicsit feltupírozásai.
270/7870/270x meg kb egy szint. Mindennapi használatban nem fogod látni az eltérést. Érdemi előrelépés az 7950 esetén lenne csak, persze abból se a 800Mhz -es modellekre gondolok. -
mexel
veterán
válasz
ALONSO11 #42285 üzenetére
Én is azt hiszem elhozok egy 270-est, letesztelem és ha hozza az 1050-es órajelet alapfeszen akkor megtartom. Az előző kártyám 7870 OC volt, több is volt, teszteltem őket, néztem a hőmérsékleteket, zajt stb. itt az ideje egy 270-es kipróbálásának is
Ha stabilan hozza a 7870 OC szintjét akkor érdemesebb ezt megtartani, mert újabb és a drivereknél talán később számíthat. Remélem az egy tápcsati nem lesz kevés neki ha meghajtja az ember, nem lesz instabil. -
mexel
veterán
válasz
FragMaster #42282 üzenetére
Én is úgy látom a tesztekben, hogy a sima 7870 is veri kicsit a sima 270-et (pl itt is), de ahogy látom ahogy emeljük az órajeleket úgy érik utol egymást a kártyák, függetlenül attól hogy mi a betűjelük. Pl a 270x-et amikor megjelent mindenhol a sima 7870-el hasonlították össze, nem az oc verzióval. Akkor eltűnt volna a különbség.
Ahol úgy tűnt hogy számíthat a memória sebessége a nagyobb felbontások, ahogy a linkelt tesztben is látszik. Érdekes hogy fogyasztásban sem az újabbak a jobbak ha jól emlékszem.Az a boost egyébként mit csinál? A biosban látom hogy van egy plusz érték, a boost értéke gondolom.
Itt hogyan lehet biosban átírni az órajelet? Melyik értéknél? ( van Performance, UVD, stb)
Ha jól láttam a 270-esek VDDC-je alacsonyabb mint a 7870-é, gondolom mivel alacsonyabb órajelet adtak neki, lejjeb vették a feszt is, pedig a mag ugyanaz. Még kíváncsiságból megnézem a 270x értékeit is) -
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Dany007 #42278 üzenetére
Nos hát , az a helyzet, hogy nem nagyon van olyan játékom amivel normálisan kipróbálhatnám
AC4 van , de az meg ilyen 50-80% -on tekeri a vga-t proci meg 60% körül mozog , Batman arkham origins az is szintén így megy., ütősebb game kellene ,mint pl a battlefield 4 vagy a cod ghost.,na de holnap leszedem valamelyiket mert kíváncsi vagyok erre én is mit is tud igazából ..szerk.: közben az AC4 -en még kipróbáltam azt , hogy mindent fullra húztam ,minden élsimítást így volt kb 14-19 fps-em , viszont a kártya kihasználtsága 87% volt max a cpu meg 30-50% , na ez hogy van ?
nem vágom
-
Dany007
veterán
válasz
z0l1ka #42276 üzenetére
Én is a 8 magosra szavazok ha lehet.
Amúgy nálad most mennyire érezni a proci limitet azzal a procival Single-ben?
Csak mert nekem egy 5800k alá lesz ez a kártya ami kb teljesítményben egyezik a tiéddel. Mondjuk én 20%-ot simán rántok rajta felfelé teljesítményben is nem csak frekiben. -
mexel
veterán
Igenén is úgy vagyok vele hogy ugyanaz a két gpu, viszont a ram gyorsabb, és ha mindkét gpu-t ugyanakkora órajelen hajtom akkor a memória sebessége jól jöhet.
A boost az tulajdonképpen micsoda?
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
ALONSO11 #42247 üzenetére
Közben kíváncsiságból leteszteltem én is a 270X-et , hozzáteszem nekem Phenom 965 x4-es van 3,8-ra húzva.. Próbáltam 4Ghz ,de ott már nem futott le
egy reccenés féle hangot hallottam a hangszóróból, aztán ilyen furcsa kép volt már , aztán kifagyott! A Valley az lefutott 4ghz is , gondolom az nem hasznáéta annyira a procit..! Na lényeg hogy 3,8 Ghz stabilan ilyen eredmény lett...
szerk .: na nem jön össze a link szóval leírom
FPS:
27.9
Score:
703
Min FPS:
10.0
Max FPS:
61.2
SystemPlatform:
Windows 8.1 64bit
CPU model:
AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor (3825MHz) x4
GPU model:
AMD Radeon R9 200 Series 13.251.0.0 (2048MB) x1
SettingsRender:
Direct3D11
Mode:
1920x1080 8xAA fullscreen
Preset
Custom
Quality
Ultra
Tessellation:
Extreme -
Apollo_21
addikt
válasz
ALONSO11 #42267 üzenetére
Bakter..elb..tam..mind1
holnap nézek teszteket és lehet váltok..de kiderül h az én tesztjeim 925/1100on mentek
My bad
A normál órajeles 1980as teszt..
26,8
676
13,2
59.2-t hozottmár nekinemállok még1x..lementem a hozzászólásaidat amibe taglalod hogy mit hozott.
De minden esetre gratu a karihoz! -
Dany007
veterán
Szvsz tökmindegy melyiket veszed. Én is sokat vacilláltam ezen.
A 270 egy 7870. Ennyi. Most OC nem OC pár fps-t jelent maximum. Igazából nem releváns.A driver meg megint tökmindegy. Ismert bugok javítására jó egy új driver, másra érdemben nemigazán. Attól nem lesz +10 fps-ed. (max ha bejön a Mantle
) Úgyhogy szerintem fölösleges ezen rágódni.
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
ALONSO11 #42259 üzenetére
Ha tudsz löjj már Asus 7870 Top órajellel is..ott tuti elkalapálja az enyémet..
Amúgy a tuningos az épph... viszont néztem ezt az fps esést...6os 16os 19es tesztbe dobja le..mérésenként változó..de ennél a 3-nál 2-3közöttit vesz le általában1680x1050
1100/1250'Fps:30
Score:756
Min Fps:13,9
Max Fps:67.2 -
mexel
veterán
válasz
ALONSO11 #42250 üzenetére
A sima 270-es a tesztekben amiket láttam, (az oc-sek is) mind egy kicsivel lemaradtak a sima (nem oc-s) 7870-től. ( az oc-s 7870 1050-en megy a sima 1000-en tehát nincs nagy különbség, szerintem nincs olyan sima 7870 ami nem viszi az 1050-et)
Kérdés vajon mindegyik 270-es viszi-e az 1050-et alapfeszen, és bírja-e a tuningot 1 tápcsatival?1-2 napon belül döntenem kell milyet vegyek 780-et vagy 270-et. Mindkettő Sapphire lenne, árban max 3ezer a különbség, és a "gyengébb" 270-es a drágább és sok rosszat is írtak róla.
Teljesen tanácstalan vagyok. Félek hogy veszek egy 270-est és nem tudom alapfeszen stabilan hajtani még 1050-en sem.Ja, még egy kis segítséget kérnék Sapphire 270-es tulajoktól: Nem mentene le valaki egy biost- és küldené el nekem, vagy adna egy linket ahonnan leszedhetem? Kíváncsi vagyok bele tudok-e nézni, és tudom-e szerkeszteni a ventilátor szabályzást. 7870-nél ez tökéletesen működött.
A Sapphire oldalán nem találok letölthető bios-t. -
Apollo_21
addikt
válasz
ALONSO11 #42250 üzenetére
Hátigen min fpsbe állva hagy a te rendszered
Nemtudom mit faraghatnék, de a min fps nemlesz jobb úgyérzemaz 5-6. tesztig 17el elvan ott ledobja 7re
Ugyanolyan beállításokkal ahogy készítetted lefuttattam kb 5perce énis.
Nekem most 750K 4.2re húzva Asus HD7870 Top-ossal ez sikerült.Ha nemmaradna el min fpsbe a többi már nemis érdekelne.
Király a linkemnamind1
-
mexel
veterán
válasz
ALONSO11 #42247 üzenetére
A 7870 milyen eredményeket produkált? Sima vagy OC volt?
Ez a tesztelt 270-es oc-s?Nekem is kell vennem hamarosan kártyát, magamnak sem döntöttem el hogy 270 vagy 7870 legyen, de lehet hogy mégis egy 270 kellene, kb 3e ft-al drágább csak mint egy 7870.
Ha mindkettőt felhúzom 1050-re akkor a 270 gyorsabb lesz. Kérdés az 1 tápcsati mindig elég-e lesz neki. -
mexel
veterán
Ja, még valami: a mantle-t a 7870-esek is ki tudják használni vagy csak az újak?
-
Pancsermeste
őstag
Bocsi... de ha szúrja, akkor miért írod le Te is??
No, akkor még egyszer utoljára (bár szerintem értjük egymást, csak az a bizonyos kifejezés használatán vitázunk)
A felfogásod alapján pl. egy 20W-os ellenállás minőségibb, mint egy 10W-os, ha jól értem??
Mert ez nem így van, amire Te gondolsz, az nem a minőséget, hanem az alkatrész egy bizonyos paraméterét jellemzi.
Gyártanak direkt 10W-os és 20W-osra tervezett ellenállásokat is, attól, hogy a 20W-os nagyobb teljesítményű, magasabb hőt tud eldisszipálni, attól még nem minőségibb!
Vagy pl. "minőséginek" nevezett gyártók is gyártanak "minőségi" 85 fokra hitelesített elkókat, és attól, hogy vannak magasabb hőmérsékletre tervezett kondik is, attól ezek még semmivel se kevésbé minőségik!
Az egyszerűen arra a hőmérsékletre van tervezve! Az, hogy pl. egyes PSU gyártók beépítik a forró hűtőborda mellé az olcsóbb 85 fokos elkót, ahova az nem megfelelő, mert oda mondjuk 105 fokost illene tenni, az maximum a PSU gyártót minősíti, de semmiképp se nem direkt azt jelenti, hogy nem minőségi alkatrészt használt!
Persze előfordulhat, hogy PSU gyártó nem azt az alkatrészt kapja, amit megrendelt (az alkatrész specifikációi alapján), mert mondjuk egy-két paraméter kívül esik a specifikált tolerancián. Nos, ezek valóban nem nevezhetők minőségi alkatrészek, de sajnos még a megbízható alkatrész gyártók termékeiben is előfordulnak ilyen sorozatok. És ezt sajnos tapasztalatból tudom, mert nap mint nap ezzel foglalkozom... -
DokiBaxxi
őstag
-
mexel
veterán
válasz
Grave_444 #42234 üzenetére
Én nem nagyon látom sehol hogy 2 tápcsati lenne rajta, még a sapphire oldalán is csak 1 van.
Nagyon OFF:
Közben megnéztem az iponon a kártyát, hihetetlen hogy sikerült ott is elb@&ni az oldalt
Buzis kinézetű ratyi lett az egész, sokkal rosszabbul használhatóan. Hogy ez mire jó?
Miért kell minden oldalt idióta módon elszúrni? -
Grave_444
nagyúr
-
mexel
veterán
Két lehetőség lenne ismerősömnek. 44600-ért egy Saphire 7870 és 48000-ért egy Sapphire R9 270 OC Boost. Melyiket érdemesebb? Alapon a 7870 erősebb, és már új szériás, nem a bs-es. Az új 270-ekről nem tudni milyenek (lesznek). A 7870 biztosan elmegy 1050-1100-on. A 270 1000-1050-en el kell menjen, hiszen ugyanaz a mag mint a 270x és az is annyin megy. ( mínusz 1 tápcsati)
Ha 1050-en lenne mindkettő használva, a 270-nek gyorsabbnak kellene lennie elvileg a ram és az esetleges újabb driverek miatt.
Hűtésben szerintem a sapphire semmit sem változtatott a 7870-hez képest. A sok probléma miatt viszont jobban hajlanék arra hogy 7870-et ajánljam, főleg hogy most minden forint számít a srácnak.
Melyiket lenne érdemesebb? -
kovsol
titán
válasz
katt777 #42230 üzenetére
"tehát nem tudok takarékoskodni és tuningolni. főni fog a kártyám. Ha meg letiltom, akkor hogyan fogja használni az IGPU-t?"
Nem értem mire gondolsz. Ez egy API, mint a DX, OpenGL. Mégis mi köze van ahhoz, hogy mondjuk idle takarékoskodik-e a gép. Nem világos nekem a gondolatmented. -
katt777
félisten
válasz
kovsol #42143 üzenetére
Van egy komoly baja a Mantle-nek. Ha aktiválom az IGPU-t, akkor nem férek hozzá a dedikált VGA-hoz, (Virtu sem működik normálisan, ellentétben Intel/nV kombóval), tehát nem tudok takarékoskodni és tuningolni. főni fog a kártyám. Ha meg letiltom, akkor hogyan fogja használni az IGPU-t?
-
rígel
őstag
válasz
Pancsermeste #42226 üzenetére
Bocsi, de a "kifelyezés" szó nagyon szúrja a szemem, próbálj meg helyesen írni!
A lényeg.
Mivel ezeket a dolgokat emberek tervezik, emberek által tervezett gépsorokon gyártják, természetes hogy nem tökéletesek. mindig lesz minőségi szórás, selejt.
DE.
Ha veszünk két azonos terméket, amit ugyanazon specifikáció alapján gyártanak, csak az egyik épp hogy megfelel a specifikációnak (attól még jó, hisz megfelel, használható) míg a másik jelentősen túlszárnyalja azt, akkor szerinted az nem minőségibb?
Egyrészt az utóbbiaknál jóval kisebb lesz a meghibásodás valsége, mivel nem "határon" működnek, másrészt specifikáción felüli működési tartományban is működnek (vagy jóval hosszabb ideig működnek), szemben az előbbiekkel. -
Pancsermeste
őstag
A tápos példáddal én teljesen egyetértek, de én nem erről írtam, bár lehet nem fogalmaztam eléggé érthetően!
Én a minőség fogalmát feszegettem... gyakran elhangzik a "minőségi alkatrész" kifelyezés. Sajnos ennek így semmi értelme, mert a minőség viszonylagos! Ha egy alkatrész specifikációja alapján kimagaslóan jó paraméterekkel rendelkezik, attól még ugyan úgy lesz szórása a paraméter értékeknek (nincs két egyforma alkatrész), de a tervezésnél ezeket a magasabb szintű értékeket veszik számításba, így ugyan úgy lehetnek a specifikációs értékekből kilógó alkatrészek. Megbízhatóság szempontjából egy olcsóbb, kevésbé jó paraméterekkel rendelkező anyag is lehet "minőséginek" tekinthető, ha az hozza a gyártói specifikációkban garantált paraméter értékeket. - remélem ez így már érthető.
-
gabasz
csendes tag
válasz
Steve198310 #42213 üzenetére
Hát nekem kellemes csalódás a kártya. NV760 a akartam de kb 15-20k val drágább lett volna és az a plusz egy-két fps nem érte volna meg ár szempontjából. Turbo gombbal 1100Mhz-n hajtom a gpu-t teljesen hang nélküli a kártya(persze kinek mi) Nekem HAF-XB-ben szellőzik , egyáltalán nem nevezném melegedős típusnak. Ventik rajta nagyon bejönnek minőségi cuccnak értékeltem. Játékokat nem nagyon tesztelgettem csak bf4 abba nekem is van néha fps drop de látom másnak is.Jó vétel volt számomra.
-
rígel
őstag
válasz
Pancsermeste #42211 üzenetére
egy Codegen táp is elketyeghet 10 évig hiba mentesen, ami a vevőjét teljesen elégedetté teszi, hiszen a pénzéért megkapta a kívánt minőséget, míg egy FSP is bekaksizhat pár nap használat után, amivel a vevője nem lesz túl elégedett...
A különbség abban van, hogy ha az FSP táp beszarik (valamilyen külső hatásra esetleg) akkor a többi cuccodnak jó eséllyel semmi baja nem lesz, veszel új tápot és kész.
Ha egy noname (a mercury-t is ide sorolom, bár nem a legalja) táp beszarik, nagy eséllyel kuka az egész géped.
Egy táp jósága épp akkor mutatkozik meg, amikor egy túláram miatt tönkremegy és megvédi a géped vagy NEM! Az hogy normál körülmények között hibátlanul működik, alap dolog még egy Mercury esetében is.Tökre nem a gyártótól függ az hogy a beépített alkatrész hibás lesz e vagy sem.
De, tökre a gyártótól függ, ugyanis a top gyártók minőségi kondikat használnak, míg a spórolósok olcsóbbakat. Ezek is átmennek természetesen a minőség-ellenőrzésen, csak épp nagyobb a meghibásodási arányuk. Cserébe olcsóbbak.
szerk.: Látom Dani007 kolléga már felvilágosított erről
-
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste #42215 üzenetére
Persze, csak nem mindegy az a bizonyos valószínűség. Én meg kitartok emellett. Minden termékbe kerülhet hibás alkatrész, meghibásodhat bármi. De ennek a valószínűsége változó. Felhasznált anyagminőségtől, technológiától függhet.
Nekem nagyon nincs kedvem garanciális szarságokkal szenvedni, várni stb... nincs nekem erre időm. Ezért megérte a felárat az Asus. Persze csak ha hibátlan lesz.
Ezzel is próbálom minimalizálni a szo...ás esélyét.
Jelenleg - mikor én rendeltem - kb 5 ezer forint különbség volt a legolcsóbb Sapphire és az Asus Top verzió között. És mivel több évre tervezem ezt a VGA-t, minimum 2 de valószínű lesz abból 5 is, ezért ennyi pluszt nekem megért.Tehát én úgy vagyok ezekkel a nagyobb értékű termékekkel, hogy általában hosszútávra vásárolom őket. Nem úgy mint a "nagy gamerek" akik évente cserélik a vga-t. Ezért nem akarok párezer forinton kockáztatni. Ezért is fizettem pluszban 1 év cseregaranciát a pcx-nek. Ha gond van a kártyával pár napon belül cserélik, garantáltan. Nem kell megvárnom a több hetes bevizsgálási procedúrát. Ez is plusz biztosíték arra, hogyha mégis van valami akkor a lehető legkevesebbet szívjak.
-
Womb
senior tag
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Dany007 #42212 üzenetére
Ezért mondtam, hogy a minőség viszonylagos!
A mai felfogásban a minőség fogalmába már az ár is beépül, mert hiszen a megbízhatóság mellett szoros összefüggésben van a kimeneti kívánalommal!Én mindig törekedtem a legjobb ár/értékű alkatrészek beszerzésére, és ez ezentúl is így lesz, mert még soha nem csalódtam a legagyizott márkákban sem! (giga, asrock, és most végül is a Sapphire VGA is megérte az árát)
Ha nem számítana a pénz, akkor persze nekem is valami ASUS lapban ASUS Geforce VGA dolgozna SLI-ben I7 procival.(#42214) BogyóBP:
- pont ezt mondtam én is!
Mondjuk azért abban az esetben a VGA gyártó is tehet a meghibásodásról, ha egy adott pozícióban nem a megfelelő specifikációjú alkatrészt használja, tehát ha pl. az adott alkatrész nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint amit az alkatrész gyártó garantál, hogy huzamos ideig elviseli azt. -
BogyóBP
addikt
válasz
Olyan hülye témákat feszegetsz. Tökre nem a gyártótól függ az hogy a beépített alkatrész hibás lesz e vagy sem. Ha egyszer valami hibásan kerül legyártásra, azt ugyanúgy beépítheti az asus is, és ugyanúgy a leggagyibb gyártó is. Láttam már hibás 50 ezer ft os minőségi alaplapot és totálisan jól működő agyontuningolható 10 ezres gagyit is. VGA ba is ugyanez van...És kb mindenhol ahol a muprhy törvénye előfordulhat, ott elő is fordul.
-
Dany007
veterán
válasz
"egy Codegen táp is elketyeghet 10 évig hiba mentesen, ami a vevőjét teljesen elégedetté teszi, hiszen a pénzéért megkapta a kívánt minőséget, míg egy FSP is bekaksizhat pár nap használat után, amivel a vevője nem lesz túl elégedett..."
Persze. Erről már volt szó korábban is. Tudod mi a különbség a kettő között? A meghibásodási esély valószínűsége. Egy FPS táp nagyobb valószínűséggel készült igazán minőségi alkatrészekből jól átgondoltan tartósra, igényesen, hosszútávra, mint egy Codegen.
"Egy VGA gyártó sem engedheti meg magának, hogy eleve hibás alkatrészt építsen be. A tűrésekkel ill. a biztonsági túlméretezésekkel persze lehet játszani a megbízhatósági határig..."
Ez megint csak pénz kérdése. Valahol spórolni kell. Mindenki Kínában gyártat így a munkaerőn / gyáron nagyon nem lehet spórolni. Marad az anyag, marketing, extrák.
Persze hogy nem építhet hibás alkatrészekből. Hiszen az hosszútávon veszteséget okozna. Viszont építhet alacsonyabb minőségű alkatrészekből, mert nagy százalékban azok is ugyanolyan jók csak olcsóbbak. Viszont nagyobb az esély is a meghibásodásra. De ezt hibaszázalékként beleszámolják a költségekbe, hogy azokat cserélni is kell. Nyilván még így is megéri az olcsóbb alkatrészekből.Mert ugye árakban azért itt 10-20%-okról beszélünk. Lásd Sapphire 270x Dual x Vs Toxic. Most csak az iponnál lehet kapni, de a különbség bő 10-12-13 ezer forint. Ami már több, mint 20% felár. És azt a 20%-ot szerintem nem az a plusz 1db ventilátor meg a 20g-mal több alumínium viszi el, hanem a minőségi alkatrészek, kondik, ellenállások stb...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Dany007 #42202 üzenetére
Itt a topikban is a Sapphire nyerne, de a PH!-n kívüli világban viszont biztosan! (esetleg még a Giga)
Azért egy PH! tag jó eséllyel nem vesz pl. mercury tápot, és VGA téren is általában többet áldoz a minőségre, mint egy átlag user.
Bár az is igaz, hogy a minőség is nagyon relatív... egy Codegen táp is elketyeghet 10 évig hiba mentesen, ami a vevőjét teljesen elégedetté teszi, hiszen a pénzéért megkapta a kívánt minőséget, míg egy FSP is bekaksizhat pár nap használat után, amivel a vevője nem lesz túl elégedett...Egy VGA gyártó sem engedheti meg magának, hogy eleve hibás alkatrészt építsen be. A tűrésekkel ill. a biztonsági túlméretezésekkel persze lehet játszani a megbízhatósági határig... azonban mégis inkább alkatrész gyártási széria hibák okozzák a legtöbb gondot a megbízhatóság terén, amibe viszont bármely márkás VGA gyártó belefuthat (és igen, globalizált világunkban minden VGA gyártó szinte ugyan azon néhány nagy alkatrész gyártótól szerzi be az alkatrészeit... legalábbis a passzív alkatrészeket tekintve) és nem biztos, hogy a minőség ellenőrzésük során fény derül rá.
-
Dany007
veterán
válasz
Grave_444 #42205 üzenetére
Hát nekem gyakorlatban nincs sok tapasztalatom ezzel a márkával. De már anno 2007-ben, mikor az MSI 8800-at vettem, már akkor sem volt az a kifejezetten ajánlott kategória.
Az a gond szerintem, hogy egyénenként egyikőnknek sincs akkora gyakorlati tapasztalata hogy megtudja mondani melyik mennyit ér. Talán egy nagyobb(!) szervizben dolgozó ember tudna valami statisztikát mondani erről ami releváns lenne.
Tehát az, hogy van / volt pár kártyánk adott típusból adott gyártótól az sajnos semmit nem jelent.Az XFX-ben kicsit csalódtam a tesztek alapján. 7870 és 270x-es kártyáik is a legmelegedősebbek és leghangosabbak. Pedig a márkáról sok rosszat még nem hallottam. Sőt táp kategóriában ajánlottak közé is szokták sorolni.
A gigáról én eddig csak itt hallottam rosszat. Az alaplapjaikat isteníteni szokták... (bár manapság az Asrock-ot is, szóval kitudja, akkor már bármi megtörténhet)
No VTX helyett akkor már én is inkább Sapphire-t vennék, igen. : )
Egyébként még MSI gaminget vettem volna az Asus helyett ha lett volna... De nem volt, így maradt az Asus. Az sem rossz igazából, így most Asus alaplap, Asus hangkártya, Asus vga. Ennyi reklám után meg már adhatnának valamit ingyen.
-
r00r1
aktív tag
válasz
Raidon #42206 üzenetére
Nekem is asus 7850em van. 1 csati egy led, 2 csati 2 led. a 7850-en 1 csati van = 1 led, és ha be van jól dugva, akkor zölden világít = kapja az áramot, ha ki van húzva = nincs amper = piros led
@kungzi: mióta egy kóbor villám vitte az összes elektronikai cuccert, így áramtalanítok
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42195 üzenetére
Ööö mi ez a led világítás dolog? A VGA-n kell világítania a lednek vagy az alaplapon?
@swagger55: Okés, nem is akartam hogy olyan véresen komolyan vedd a dolgot. Mondjuk a reset gomb az már tényleg érdekes. Lehet valami megfagyasztotta az egész gépedet...
@rígel:
De pedig sajnos ez logikus elgondolás. Mivel a legolcsóbb típus azt veszik a legtöbben. Így statisztikailag nagyobb a felderített hibaarány. Érdemes lenne csinálni egy felmérést a topikban kinek milyen típusú kártyája van. És meglátnánk hány-hány darab gyártónként. Szvsz tuti hogy Sapphire nyerne.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pancsermeste #42199 üzenetére
Nekem nem voltak ilyen gondok.
Dark KillerX Abban igaza van, hogy a Gigabite más kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile 2
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fujifilm X
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3201, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest