- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
DokiBaxxi #42793 üzenetére
Abban a 3-ban én is benne voltam, de csak voltam, mert rengeteget teszteltem a karit, és a világon semmi baja! (kop-kop) Nem hibázik, nem zörög, hűtése is jó!
#42798) BogyóBP
Nem céloztam senkire!
Csak volt már rá példa hogy valakinek véletlenül hibázik a VGA-ja, akkor rögtön jöttek a nem ajánlott komentek, hogy az adott márka bizony ilyen meg olyan sz@r... Persze úgy, hogy az illetőnek véletlenül sem volt dolga az adott márkával...
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Joe Swanson #42790 üzenetére
Azért ez elég erősen brutálisan durván túlzás volt
Pár embernek volt hibája itt a topikban(2 vagy 3), de többünknek hibátlanul megy a gépében egy Sapphire kártya
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #42786 üzenetére
Így már jó, ha 3 évet kaptál rá
-
Womb
senior tag
válasz
Steve198310 #42783 üzenetére
Gratula hozzá!! -
Steve198310
őstag
válasz
lowzor #42785 üzenetére
3 évet kaptam rá
És szerintem rohadtul megéri meg venni. Én meg megmondom az öszintét nem igen izgat az Asus most ezzel simán ott van a DC hűtők mellett. A vapor is van olyan kemény mint a DC de lehet ezeket az eredmények láttán jobb is annál.
(#42784) gabasz hát ja jól megérte. Nekem a csere karira kellett 3810Ft fizetni így is 46 ezremben van csak
-
lowzor
veterán
válasz
A Dual X-nél jobb vétel, de az ára már majdnem Asus szint és 2 év gari. Hát nem tudom...
-
gabasz
csendes tag
válasz
Mondtam én!!
-
Steve198310
őstag
Na befutott a kis Sapphire R9 270X Vapor-x. Eddig tesztek játékok alatt 60 fölé nem ment 1560 fordulazot ér el mellette. Kemény kis bestia.
Eddig nagyon tetszik fain kis kari. A borítása fém a súlya a karinak meglehetősen nagy valami 760-770 gramm.
A vapor-x vagy Toxic nagyon jó vétel lehet bárkinek -
rígel
őstag
válasz
szallasi007 #42776 üzenetére
Hú de öreg vagy
Egy Asus riva 128 volt az első 3d kártyám
-
Gaboman
nagyúr
MSI 270X Gaming tesztet nézegettem, meglepődve tapasztalom hogy több játékban még az alapórajeles 7950et befogja.
Ennyire jól sikerült a 270X OC kártyái? -
Htomi78
tag
Sziasztok!
A kérdés az volna, hogy az A8-6600K mellé R9 270x dual graphicba tud működni?
Köszi -
szallasi007
őstag
válasz
Dany007 #42772 üzenetére
Nekem ilyeneket anno az 5770-em csinált (ahogy kishazánkba lehetett venni azonnal vettem, és ez volt a hiba, mert normális driver sem volt hozzá + win 7 lett telepítve ami ugyancsak para volt mert win7 driver meg pláne nem volt), de amint kijött egy rendes driver meggyógyult.
Mondjuk nekem volt olyan vga-m atom régen (Riva TNT ha mond valakinek valamit
), hogy nem hitték el hogy rossz, mindig visszaadták egész pontosan nyolcszor járt nálunk, aztán a gépet leraktam az asztalukra ment 10 perc megállt mint a cölöp és kaptam egy csere kártyát végre
-
diegho
nagyúr
Megválok az MSI 270x Gaming-től, ha valakinek egy nagyon halk és jó kártya kell megtalálja a hirdetést az aprón.
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42771 üzenetére
Az fasza... Pedig ha webshopban rendelted, de személyesen vetted át, akkoris érvényes a 8 napos elállás joga, mert az un. szerződés online köttetett, távoli felek közt. Az, hogy személyesen vetted át vagy a postás hozza ki tökmindegy.
Igazából azzal se biztos, hogy jobban jártál volna. Mert a boltnak ilyenkor 30 napja van, hogy visszafizesse a pénzed és nem köteles cserekártyát adni vagy a kártyát cserélni. (bár ebben nem vagyok biztos).
No mindegy, kíváncsi vagyok mi lesz. Nálad biztos nem lehet olyan gubanc, mint nálam a procival volt?
És rendszeresen 2-3 perc után kifagy nálad is, ahogy nálam is tette vagy teljesen random volt? -
BogyóBP
addikt
válasz
Dany007 #42748 üzenetére
Webshopon keresztül rendeltem,de személyesen vettem át. Mindent átnéztem pont ma reggel húztam ujra a wint,majd dx es vga driver telepítés volt. Csináltam még tegnap este egy bios default ot hátha nem jól detektálta fel a kártyát a lap, aztán játszottam kb 3 percet majd durr behalt. Nem modositgattam semmit rajta ugy ment mint eddig. A te biosoddal is csinált egy ilyent, aztán frissítettem az asus honlapjáról és most ezt csinálta. Mindegy beadtam szervizbe mert mar az első ventilapat is elkezdett zorogni kerregni. Péntek fele már talán tudok valamit róla.
szomorú vagyok mert nem kis pénz volt most jól osszehuzhatom a nadrágszíjat..
-
lowzor
veterán
válasz
Dark KillerX #42768 üzenetére
A Gigabyte nálam is, mikor a 6870 SOC-omról leesett az egyik ventilapát
Az még a Sapphire-nál is bazáribb anyagokból gyárt.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
lowzor #42767 üzenetére
Érthető egyébként hogy te nem ajánlod,mert jó belenyúltál!
Mondjuk nálam már votl,VTX,Inno3d,Gainward és annak ellenére,hogy egyik se éppen az ajánlott márka,mégis jók voltak.Nálam igazából a Gigabyte ami nagyon leszerepelt,mind alaplap mind vga oldalról,de ez már off.
-
lowzor
veterán
válasz
Dark KillerX #42766 üzenetére
Nem feltétlen, de zsákba macskát sincs kedvem már játszani, szóval többet nem próbálnám ki
5-ből 3-al szívtam, nem is keveset és azokon ráadásul még a korrektebb hűtés volt.
Az olcsóbbat többet nem veszem meg semmiből -
Dark KillerX
addikt
válasz
Alister71 #42760 üzenetére
Én nálam is ,ha AMD,akkor csak Sapphire jöhet szoba,és eddig rosszat nem is fogtam ki.
Pedig úgy voltam a Giiga féle Batmobilos 5770 után,hogy én többet AMD-t nem veszek, de mivel utána kellemeset csalódtam a VTX 6850-es karijába maradtam AMD fronton
Ja és üdv a klubban!
-
Monya78
veterán
Sapphire-val kapcsolatban nem lehet általánosítani
R9 270x-en belül 3 típusa létezik: Dual-X, Vapor-X, ToxicEddig csak a Dual-X -el kapcsolatban panaszkodtak a topikban. A másik kettő jó választás lehet.
-
Dany007
veterán
válasz
Nem gond az, amíg ki nem fogsz egy hibás darabot.
A Sapphire az egyik legolcsóbb, sőt 270-270x-ből a legolcsóbb típus. Gondolom nem véletlenül.Én azért próbáltam bebiztosítani magamat az Asus toppal meg vettem rá cseregaranciát is ha mégis van valami.. Aztán meglátjuk. Még nem akarom elkiabálni, majd egy pár hét múlva.
-
lowzor
veterán
válasz
Meggondolnám. Neked még a normális hűtéssel szerelt van (mondjuk nagy mázlid van, hogy nem zörög), de az új, szétspórolt hűtésűvel már megnézném, hogy elégedett lennél-e. Közvetlenül utána, hogy mondjuk kipróbálsz egy 7870 DC2 V2-t.
(#42758) bozont:
Persze, szerintem fut.
-
Dany007
veterán
válasz
bozont #42758 üzenetére
Mért ne futna maxon?
Jó a sok kis csúszkát nem kell maxra tolni mert 2gb v memória sem elég. De amúgy meg fut maxon. Legalábbis nálam 270x mellett. Olyan 55-45fps-sel átlagban.
Persze ha már a modot is mellé teszed akkor már kérdéses.De kitudja. Majd kipróbálom.
Mondjuk furcsa, mert a V-sync valamiért 56fps-re korlátozta és nem 60-ra. Pedig ment volna 60-ig is.
-
Dany007
veterán
Mondjuk ezt relevánsan az életbe nem fogjuk tudni meghatározni, hogy melyiket érdemes megvenni, melyiket nem.
Most kipróbáltam egy olyat, hogy beírtam a google-be, hogy "Asus r9 270x problem" egy másikba, hogy Sapphire r9 270x problem. Persze idézőjelek nélkül.
Asus-ra 955.000 találatot adott. Sapphire-re pedig 3.560.000 találat!Mindezt úgy, hogy az Asus sokkal többféle cuccot gyárt, tehát a későbbi találatok között a hangkártyáktól kezdve alaplapokon át minden szerepel valószínűleg.
De persze ez se releváns. Főleg azért, mert az ára miatt lehet többen veszik a Sapphire-t mint az Asus-t eleve. Így nagyobb a valószínűsége, hogy több Sapphire hibás darab kerül elő, mint Asus.
-
lowzor
veterán
válasz
Alister71 #42750 üzenetére
Ha tele lenne a topik, akkor többet találtál volna
Ebbe a topikba még semmi ilyesmi nem jött, csak Gigabyte-okkal voltak itt ilyen problémák.
Amúgy nekem meg 5-ből 3 Sapphire kártyámon (2 7850, meg 1 7950) zörgött a műanyag burkolat, akkor most én is kezdhetem leírni a Sapphire-t? Bár amilyen hűtéssel adják ki mostanában a kártyáikat, lehet hogy el is kezdem. -
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42742 üzenetére
Az fasza... Mondjuk mikor nálam voltak a hasonló jellegű fagyások akkor nem volt fps drop. Csakúgy hirtelen bumm megakadt minden a hang is beakadt. Aztán eltelt pár másodperc és jött a kékhalál...
De nálam ez olyan volt, hogy minden esetben amikor játékot vagy 3D markot indítottam előjött. Maximum 2 percen belül.
Biztosan kitudsz zárni minden mást? Mert ugye nálam a proci volt a bűnös. Tegnap toltam fél 2-ig és minden rendben volt.
Tápod elég kakaót tud adni a kártyának?Tényleg próbáld meg akkor lejjebb venni a TOP órajeleket és tesztelj úgy.
Ha webshopból vetted akkor 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól és visszaadják a pénzed.
Én amúgy kértem rá cseregaranciát a PCX-től. Így elvileg ha gond van akkor pár nap alatt küldenek másikat, nem kell kivárni a bevizsgálást meg mindent.@asdxv:
Tyű ez állat. Hazaérek lekapom megnézem!
-
BogyóBP
addikt
válasz
Alister71 #42743 üzenetére
Akkor mit lehet ilyenkor tenni? Még garanciás a kártya, alig ment 6 napot. Már kicsúsztam a 3 napból..
Amikor így kiállt a kártya, lekaptam a gépház oldalát és belelestem. Megnéztem, mert arra gyanakodtam hogy a VGA lekapcsolt , ekkor a hőcsöveknek is tök hidegnek kell lenniük. De nagyon meleg volt, alig birtam hozzáérni. Volt már oylan is hogy csak HDMI-n jött a kép, és egyik DVI on sem sikerült képet kivennem. Aztán sok dugdosgatás után nagynehezen kijött azon is a kép, de azóta nem probáltam.
-
Alister71
nagyúr
válasz
BogyóBP #42742 üzenetére
Jellemző hiba az Asus Top verziókra, tele vannak a topikok az ilyen hibákkal.
Azt hittem a Sapphire 7870-esről írsz ami a konfigodnál van.
mod: én annó amit használtan vettem HD3870 Top-ot, az se bírta. Rátettem a simának a biosát és azzal használtam. Úgy jó volt. Szerintem állítsd be a CCC-ben a sima 270X órajeleit és tesztelgesd úgy.
Nagyon sok Asus Top "hibás" nem is értem, hogy van képük így eladni valamit. Én kerülöm az Asus vga-kat nagy ívben. -
BogyóBP
addikt
válasz
Alister71 #42741 üzenetére
Asus R9 270X TOP. Semmihez nem nyúltam. A gyárilag leközölt frekvencián. Érdekes volt mert mielőtt bekövetkezett volna Volt egy bazi nagy FPS drop ami kb abban jelentkezett hogy 60 ról hirtelen 20 ra esett le az FPS, aztán Bang. Néztem egy furmark ot is, ott nemcsinált hibát, de többször is láttam hogy a VDDR feszültéség -0.398V ra esett le. Tehát ilyen nagyritkán fogak voltak az amúgy sima csikdiagramban.
-
lowzor
veterán
GTA 4 grafika szépítõs mod: [link]
-
BogyóBP
addikt
Megint szürkehalált kaptam játék alatt, a hang ment de csak egy beakadt hang amivel nem tudtam mit kezdeni, se az egér sem a bill nem reagált csak a reset. Ez már a 3. alkalom a 2 nap alatt ami előjött.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Dany007 #42737 üzenetére
A COD is ilyen. Aki előrébb jár általában erősebb és tapasztaltabb játékos is. Mondjuk ha sok időt kihagy az ember egy idő után csúnyán lehet azokat is irtani 1 es szinten. Engem rugtak már ki szerverről mert azt hitték csalok..Pedig csak rég mentem vele és nem volt már belefáradva az agyam.
-
Dany007
veterán
Frankó! Már írom is fel a listára. Tetszik ez a feeling amúgyis. Épp gondoltam rá, hogy lehetne már valami kicsit futurisztikus fps játék is...
A multi se lenne rossz igazából, csak semmi időm nincs rá... Azt pedig vagy komolyan csinálja az ember vagy sehogy. A legutóbbi modernebb játék amivel toltam multiban az a Crysis 1 volt. És nem igazán tetszett ez az xp szerzős archievementes móka. Flangáltam ott egy darab pisztollyal akik meg előrébb jártak simán ledaráltak a sok már megszerzett extrával.No, de nem offolok tovább. Sorry. : )
-
R3laX
addikt
válasz
Dany007 #42734 üzenetére
Persze, az a lényeg. Multi annyira nem. Kötelező darab! Én még a Q6600-on 4850-el nyomtam végig, de tegnap meglepődtem a grafikán, hogy éles textúrák, jó kis effektek, marha jó cyberpunk környezet + dara-dara-dara-dara kombókkal
. Kb kiskoromat idézte anno, mikor először nyomtam az Unreal 1-el
.
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42732 üzenetére
Mondjuk igen ezt hallottam én is.
Mondjuk a Black Ops 2-vel pont az a bajom, hogy ahogy látom agyatlan hentelés az egész. Még azt a csöppnyi kis realisztikáját is elveszti ami az MW1-ben megvolt.
Épp most meséltem kollegának, hogy 2 perc se telt el a játékból videókkal együtt, de már jönnek százan szembe velem és írtsam az assetudomkit... Meg közben, hogy menj ide, írtsd ki azokat... persze pont keresztül a frontvonalon.Ki a fene csinálná meg?
Én mindig próbálok úgy játszani, hogy ne kapjak lövést ha lehet... MW1-ben ez ment is kb Veterán szintig. De itt... ez képtelenség. Még meg is pusztultam az egyik pályán, pedig easy-n nyomom.
Szóval ja, úgy érzem a BF részek jobban befognak jönni.@RMZ250: Erre akkor kíváncsi leszek, én ugyanis nem multizom...
@R3laX: Oh, ez jónak tűnik. Végre valami jövőben játszódó fps. És ennek van single módja?
-
R3laX
addikt
válasz
Dany007 #42720 üzenetére
Black Ops 2 egy nagy fos. Én felraktam lőttem vele egy 15 percet, de az a több éves graf, pf háát nee máár. Ghost egy fokkal jobb, csak ott kb már használtak dx10-es effekteket is
. Tesómnál nyomtunk tegnap 42"-os TV-én a q6600(3.3ghz)-én Gtx 250 1Gb-os kártyával full graffal 2x-es antival Bulletstorm-ot. 2011-es az a játék, és az Epic már akkor odatette magát a gépigény meg nevetségesen kicsi.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Dany007 #42730 üzenetére
Azért mert a Ghost még mindig a Modern Warfare 3 grafikai motorját viszi tovább..Nincs fejlesztve és nem is lesz..Népszerüsége miatt, mivel "darálj le mindenkit gondolkodás nélkül" nagyobb a tábora mint a gondolkodosabb, csapatorientáltabb Battlefield nek ahol azért tényleg megmutatkozik a csapatszellem, gondolok itt pl a medikusokra..COD meg ki mit talál kezébe, még a csapattársakat is lelövik.
De azért lehet látni hogy megjelennek a BF elemek vagyis probálkoznak, meg picit gyúrtak még a Rainbow Six ből megfogható ablakmászás és betörésre is de kb ennyi.
-
-
BogyóBP
addikt
Akinek ez van a kártyájának a dobozán vagy a kártyán az küldjön légyszi egy BIOS-t:
PART NO: 90yv04u2-m0na00
-
Monya78
veterán
válasz
gerrrrry #42715 üzenetére
Ha a 270x-esek hűtését vesszük alapul akkor csendmániásoknak csak az MSI jöhet szóba, ventilátor fordulata játékok alatt MSI: 950rpm, Asus: 1500-1600rpm. A sima 270-esekről nincs sok tapasztalat de a msi honlapja szerint szintén twin frozr IV van rajta mint a nagytesón.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Dany007 #42720 üzenetére
Visszaraktad az eredeti biost a VGA-d ra?Én az enyémet elfelejtettem lementeni, és így nem tudom visszarakni azt ami eredetileg rajta volt. Pedig megnézném azért mi lehetett rajta. Írtam az asusnak hátha tudnak küldeni egy bios fájlt ami jó lehet nekem..De őszintén megmondom nem nagyon bízom benne.
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #42714 üzenetére
Bakker... Most toltam egy kis Black Ops 2-t. Full full grafika ami csak van benne... AA meg minden. No, itt tényleg ér valamit az AA.
Hát, ez az az áll leesős kategória olyan "gyönyörű". Legalábbis nekem... Full fix 60fps van... Nagyon állat..
Az első pályán annyi feketét irtottam, hogy holnap még kávét inni se lesz kedvem.Gta-s modról már hallottam. Majd utánajárok. : ) Most lehet ez a black ops 2 jobban bejön.. hehe.
-
marquuard
veterán
Sziasztok.
Ha CCC-ben emelek 5-10%-ot a TDP limiten, azzal nem okozok kárt? Mert szeretnék egy kicsit tuningolni a kártyán.
(1150/1500 fölé) -
-
Sziasztok.
Nemrég adtam el a Sapphire HD7850 1 gb Dual-x karimat.
Egy R9 270-et tervezek venni helyette, de sajnos az előző hanga terhelés alatt erősen hallhatóvá vált !számomra!.
Ezért kérdezem meg itt a jóval többet tudókat a témában, hogy melyik gyártó hűtője számít az R9 270 közül halknak terhelés alatt.
Tudni kell, hogy az előző 30% ventisebeség felett lett hallható. Valamint, hogy a gépházamban a leghangosabb alkatrész egy ~800rpm-el forgó 12cm-es venti. Még a 7200rpm-es hdd-t is lehett hallani, amikor felpörgött. (le is cseréltem).
Remélem valamelyikőtök tud valamennyi segítséggel ellátni.
Előre is köszönöm, (egy csendmániás?)
gerrrrry -
Zsohi
őstag
-
Dany007
veterán
válasz
mrhitoshi #42708 üzenetére
Hát kár. Beépített nincs a GTA4-ben. Én legalábbis nem találtam. Anisotropic van. Okés. De az kevés meg nem u.a. : )
Az se baj ha zabál erőforrást mert van fps amiből mehet lejjebb ha arról van szó.Ami még furcsa, hogy a V-sync valamiért 56fps-ben maximált és nem értem mért, mikor a monitor frissítése 60hz.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Dany007 #42707 üzenetére
Beépített AA. Ha az, ami a játékban van nem elég jó, akkor a driveres megoldás sem fog csodát tenni, vagy ha mégis, akkor egy nagy erőforrászablás lesz az egész.
GTA 4 ráadásul ilyen szempontból nagyon ótvar, hiszen konzolport, és ott nem igazán van ilyenre lehetőség. Szerintem GTA 4 miatt nem érdemes küszködni. -
Dany007
veterán
Valaki tudna nekem ajánlani AA beállítást?
Valahogy nem sikerült kiigazodnom az AMD-s lehetőségek között. Nv-nél egyszerű volt, AA aztán választok egy x-et. De itt most van vagy 4 opció...
GTA4-et próbálgatom és szörnyű AA nélkül.Most olyat próbáltam, hogy 4x-esen szűrő: standard, vonalsimítási mód: supersampling, morfológiai akármi: ki.
És kb semmit nem ért. Az fps-em csökkent, de ugyanúgy recések a szélek...Szűrőnél olyan lehetőségek vannak, hogy standard meg edge detect, vonalsimítási módnál van 3 is. Többszörös mintavételezés, Addaptív, meg a supersampling.
Tudna valaki mondani egy konfigurációt ami eléggé hatásos de mégsem zabálja be az egész kártyát? Mert ez így ahogy én beállítottam kb semmit nem ér. =/
-
R3laX
addikt
válasz
Grave_444 #42696 üzenetére
Hát, azért vannak tartalékok a 7950-ben, kicsit bánhatja
.
-
Imperius
csendes tag
sziasztok
tudtok olyan boltról ahol épp akcióban játékot adnak Gigabyte 7870 2gb mellé? -
Picturemaker
őstag
Üdv!
7870-ek memóriája átlagban mennyit szokott bírni?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Szólánc.
- Metal topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest