Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve198310
őstag
válasz
isizakhi03 #43599 üzenetére
-
törölt tag
Sziasztok!
Módosított biost használok a kártyán (feszültség csökkentés,gpu órajel,és memória órajel változtatások), működik is rendesen a kártya, semmi hiba. Csak azt vettem észre hogy a CCC-ben a gyári értékeket mutatja a gpu és memória órajelekhez. Normális ez? Mármint kellene vele foglalkoznom?
-
zodo
nagyúr
Érdekes értékeket mutat ez az új beta afterburner, legalábbis BF4 alatt.
Soha semmi nem megy 100%-on talán fej fej mellett terhelődnek, hol a proci hol vga van csúcs közelében de igen tág skálát bejárva.Hozzáteszem nem szoktam tesztelni, sőt lövöldözős játékokkal sem szoktam játszani pláne nem húzom a hardvereket. Jelenleg is alapórajelen 3,8 Ghz megy a proci és a kártya sem OC módban fut.
Erről a játékról olvastam mint ami hűde eszi a vasat és csak merő kíváncsiságból néztem rá hogy a lesajnált procim végül is mire elég a 270x mellett. Szerencsére nem azokra hallgattam akik 7700-et ajánlottak (hd 6850 utódjaként) mert úgy látom hogy a játék adta alap "auto" High beállításokkal is kacagva fut a játék és ez nekem több mint sok. -
marquuard
veterán
válasz
Flashget #43586 üzenetére
Szia.
Nekem Gigabyte R9 270X van. Sokan azt mondják, hogy selejt a hűtése és olcsó az anyaghasználata, de nekem más a véleményem. Tapasztalatból mondom, hogy semmivel sem rosszabb, mint a többi kártya. Az oké, hogy csak 2-2 hővezető cső megy 1-1 irányba, de kárpótolja a 3. ventilátor. Ha nem akarsz naponta órákat szórakozni különféle terhelésteszttel, akkor jó választás. Nekem esddig maximum 65fokot sikerült elérnem Crysis 3 alatt, minden más tavalyi játék alatt 50-55fokkal megy a kártya. Persze Crysis 3 alatt úgy lett 65fok, hogy előtte húztam a kártya órajeleit.
-
Hoorus
őstag
válasz
Steve198310 #43588 üzenetére
Az se engedi, próbáltam már.. :S 1219 mV az alapfesz, trixx-ben pedig ez a maximum..
-
jeni
félisten
válasz
Flashget #43586 üzenetére
Ha számít a 3 év gari az Asus esetében ami szerintem számít,mert ha 2 év után romlik el,akkor az értéknövelő,hogy nem kerül pénzbe a javítása. Nem hiszem,hogy a magyar ember megengedheti magának,hogy 2 évente cseréljen karit. A Sapphire a második év után már nem ér sokat. Senki sem venne használtat gari nélkül.
Bár az is igaz a Sapphire több házba jobban befér a mérete alapján,igaz az Asusra páran panaszkodtak a zajos ventije miatt.Érdemes az MSI 270X Gaming 2GB kariját is figyelembe venni.
Gigabyte ? -
Flashget
félisten
válasz
CoolBoy323 #43587 üzenetére
Thx.
-
Steve198310
őstag
válasz
Hoorus #43584 üzenetére
Trixx-el, nem MSI az a kari
(#43586) Flashget: Jó választás az a vapor. Ha gond lenne vele nem 2 év után jön elő. Ha addig el megy akkor sokat szaladnak még. De ennyi erővel miért csak 3 évet adnak miért nem élettartamot. Ez olyan hülye megközelítése ennek a dolognak 2 vagy 3. felőlem lehet 5 év is ha nem tetszik nem veszem meg.
-
Flashget
félisten
Sziasztok.
Februárban vennék egy R9 270X kártyát.
Kérdésem az lenne melyiket a kettő közül? Árban 1K a különbség nem számottevő.
Vagy ha nem ezek akkor melyiket ajánljátok?SAPPHIRE R9 270X 2GB GDDR5 VAPOR-X OC with BOOST (11217-00-20G)
ASUS R9 270X 2GB GDDR5 DirectCU II TOP OC (R9270X-DC2T-2GD5)Jelenleg egy Asus 6870-t használok, de nem vagyok márka függő ha van tőle jobb.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Sapphire 270X Toxic-on nem lehet feszt emelni?
AB-vel nem tudok.. :S
-
miresz
veterán
válasz
Steve198310 #43581 üzenetére
Akkor passz. Nálam mindig állandó az eredmény,azonos beállítások mellet.
-
zodo
nagyúr
Szeretném látni az MSI Afterburner 2.3.1 segítségével a játék közben montírozott értékeket de valamiért nem jön össze.
Settings => Monitoring => In OSD -re (Show in On Screen Display) állítottam minden lehetőséget elindul a 4.5.0 szerver de ott bármire is állítom valahogy nem jelenít meg az értékeket pl. BF4 alatt.
Miként kellene beállítanom hogy kijelezze az értékeket ?
Szerk:
Lord Vader és miresz!
Köszönöm az infót.
-
-
-
miresz
veterán
válasz
Steve198310 #43570 üzenetére
Itt valami nagyon sántít. A 270X ~ 5%-al tud többet,a 7870-nél,de jelen esetben még annyit sem,mert nekem a TOP verzió van ami gyárilag 1100Mhz-n megy.
-
marquuard
veterán
Sziasztok. CPU limit az azt jelenti, hogy nem tudja kihajtani rendesen a CPU a kártyát? Tehát a kártya nem tud 99%-on működni? És ez CPU órajel növeléssel korigálható?
-
miresz
veterán
Két autós teszt 7870-el.
DIRT3 Ultra 4xMSAA 1080p
GRID2 Ultra 4xMSAA 1080p
-
-
válasz
Gabrikovics #43557 üzenetére
Igen csak ott egy HD 7770 volt a Core-i7 mellett.. Nagyon nem mindegy!
Tisztán látszik, hogy egy AMD Phenom II kevés már egy 270 mellé.. -
válasz
Gabrikovics #43545 üzenetére
Senkit nem akarok megbántani, de 3DMark 2006-tal tesztelni egy Radeon R9 270-et kb olyan mint egy árvaházba szülői értekezletet tartani.. Lehetni lehet, csak nem biztos, hogy érdemes..
-
Alister71
nagyúr
válasz
3D mark 06, na neeeeeeeeeeeeeeeeeee, amúgy óriási a cpu limit, szinte ordít.
-
zodo
nagyúr
válasz
-
Zsohi
őstag
válasz
Játssz...
-
Steve198310
őstag
válasz
GegeWarrior #43523 üzenetére
A Vaport ajánlom
-
Melyik a leghalkabb R9 270(X)?
-
kungzi
veterán
válasz
cibáld meg egy kicsit, rögtön jobb lesz
-
MZsoltee
veterán
válasz
bozont #43543 üzenetére
Nem igazán érdemes várnod a legelső generációs intel 2500k alig lassabb a 4670knál, főleg ha tuningot is nézzük! Nem hiszem hogy a tock(modell frissítés) lépés akkora előrelépést fog hozni ha már a tick(foglalatválzás) nem hozott.
Gabrikovics :Mit akarsz látni egy 2006-os programban? TEgyél fel valamit, ami DX11-es..
-
Gabrikovics
aktív tag
Sziasztok ! Beléptem a klubba egy Sapphire R9 270 Dual-X kártyával
Egy Sapphire 7770 VaporX-et cseréltem le és egyből bencseltem hogy mekkora a külömbség :
3D Mark 06 a 7770-el 20770 pontot dobott a R9 270-el 21556 pontot
Csak ekkora a difi a két kártya között ? Ezért nem sok értelme volt cserélni vagy ilyenkor mi van ? -
bozont
veterán
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Gaboman #43532 üzenetére
Nem tudom , mert a BF4 meg 95 de legtöbbet 99%-on megy a VGA , Proci meg 80 körül van mikor felmegy 90%-ra is de az ritka! Ha Proci limit van akkor elvileg 100%-on kellene menni a procinak ha jól tudom ..
F1 2013-nál meg monitoroztam a CPU-t is ott meg 80-85%-on ment, volt úgy felment 90%-ra is , GPU meg 50% -on .. -
Dany007
veterán
Gondolkozom én is, nem-e lehetek CPU limites GTA4 alatt. Proci 70-75%-on megy fixen, a GPU meg csak 65-70%-on átlagban. Vajon ez már limit? Mert amúgy a játék elég jól fut. 40fps alá alig megy fullon hajtva grafikai moddal együtt is.
Direkt kipróbáltam, hogy a CPU limites vagyok-e. Levettem mindent low grafikára, grafikai mod nélkül a felbontást meg 1440x900-ra a 1080p-ről. És nőtt az fps-em nem is kicsit. 70-80-ig is felment a max... Pedig elvileg ha proci limites vagyok akkor kisebb felbontásban se kellene nőni az fps-nek...
Szerintem mondjuk játék függő. A GTA4 pc-s portja az egyik legratyibban optimalizált játék amit valaha láttam...Ellenben BlackOps 2 alatt mindössze 40-45%-os a proci használat, gpu meg full. Viszont így is olyan fix 60fps (V-sync-el) hogy már nem tudok mit feljebb állítani a grafikán, hogy megzökkenjen, de semmi. Minden fullon van élsimítással stb-vel együtt és meg se mozdul 60fps-ről vsyncel. Pedig egy "kicsit" komolyabban néz ki, mint a gta4...
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Alister71 #43531 üzenetére
oké köszi , Hát még meglátom , az a gond hogy akkor RAM + Hűtő csere is kell akkor .,ez így meg nagyon zsebbenyúlós lesz ..,most egyenlőre marad, majd meglátjuk hogyan alakul mire lesz elég a pénz
Ha lenne rá pénzem már gondolkodás nélkül váltottam volna ,de így meg majdnem mindent cserélnem kell -
marquuard
veterán
válasz
Picturemaker #43522 üzenetére
De ez akkor nem baj, hogy kattan egyet?
-
Alister71
nagyúr
válasz
z0l1ka #43525 üzenetére
3.6-on megy az i5. Kevés a Phenom a játékhoz, nem szolgálja ki a vga-t. Monitorozd játék alatt az afterburnerrel, hogy a gpu mennyi százalékon megy. De én ilyen 75-80-ra tippelnék. Nálam végig 99%-on megy.
A Phenom II annak idején a Q9550 ellenfeleként látta meg a napvilágot. Számolj utána, hogy azóta mennyi év telt el? Nem is csodálkozok, ha a Phenom már nem bír a mai játékokkal. -
z0l1ka
aktív tag
válasz
Alister71 #43510 üzenetére
Hogy a fenébe érted el azt az eredményt ?
Processzorod mennyin ment ? !
Akár ,hogy próbálom közelébe nem tudok menni annak az eredménynek ugyan azokon a beállításokon..
Ennyi a különbség a két proci közt? Megvárom mi lesz ezzel a Mantle-vel aztán lehet én is eladom a Gigabyte 970A-D3-as lapom ,aztán veszek Intel procitOké, hogy 1-2 ezerrel kevesebb a pont hát Istenem
de ennyivel? Bár mondjuk elsőre 8750 volt másodjára meg 9300 ?!
-
Algotis
addikt
válasz
GegeWarrior #43523 üzenetére
Asus->Sapphire Dual-X->Sapphire Vapor X, de az utolsó kettő között akkora különbség, viszont az ASUS a legmegbízhatóbb.
-
lowzor
veterán
válasz
Alister71 #43519 üzenetére
Az a baj, hogy az ottani tapasztalataidat hozod ide. 7850-et betennéd a 7870 helyére és feltolnád ugyanarra az órajelre, akkor kb észre sem vennéd, hogy kártyát cseréltél.
7850-eket átlagban 1100-1200 közé lehet húzni. A 7870-eket is. Szóval nem nagyon lehet azt magasabb órajelre húzni. Hiába lehet 1,3V-ig emelni a feszt, a mai példányok 1100-1150-en behalnak. Tehát maradt az 5% különbség a számolóegységek miatt.
De ha visszaolvasol, akkor egy rakat összehasonlító tesztet csináltunk, szóval te is meglátod.
Ha józan ésszel belegondolsz, akkor is azt látod, hogy a 2 kártya között igazából csak a +256 számolóegység a különbség. Érdekes lenne, ha a 7870 ezzel megváltaná a világot a 7850-el szemben. A gyakorlat is azt bizonyítja, hogy nem teszi. -
marquuard
veterán
Sziasztok.
Huzamosabb terhelés után ha kilépek a játékból, 1-2mp után egy pici kattanást hallok a kártya felől. Semmi probléma nem történik, csak egy pici kattanás. Ez csak hosszabb idejű terhelés után jelentkezik. Mi lehet ez?
-
Alister71
nagyúr
válasz
lowzor #43518 üzenetére
1000x lerágott csont ez a téma, és abszolult nem is érdekel, hogy ki miben hisz. Ugyan ez volt a 6850 - 6870-esnél meg sorolhatnám tovább. A szénné hízott pro általában hozta az alap XT-t. Ve valójában sosem fogja beérni, mert az XT-t is lehet tuningolni és akkor a különbség ugyan úgy marad.
De nem is értem mi a fenének tépem itt a "számat" ebben a témában. -
lowzor
veterán
válasz
Alister71 #43508 üzenetére
Miért ne bíznék?
Volt már egy rakat 7850-em, meg 7870-em és tesztelgettem õket orrba-szájba.
A 7870 max azzal az 5%-al erõsebb, amit a plusz számolóegységek jelentenek, mert általában a 7850-et is fel lehet tolni ugyanarra az órajelre.
A 7870 csak akkor jó, ha pár ezerrel drágább, vagy ha valaki nem tuningol. -
Alister71
nagyúr
válasz
Grave_444 #43512 üzenetére
Akkor ezek az állítások ismételten csak szavak maradnak. Gondoltam egyébként, hogy ez lesz.
kaszas19: nálad valahogy rá kellene jönni, hogy miért teljesít a kártyád ilyen gyengén. Esetleg neked van kedved megnézni 1-2 ilyen játékba épített vagy magában letölthető benchmarkot? Hátha rájövünk, hogy mi fogja vissza úgy a kártyádat?!
A vga csere után raktál fel új windowst, illetve milyen vga volt előtte? -
kaszas19
senior tag
Ab-ban van venti profilom.
Be akartam kukucskàlni a biosba de nem tudok mert nem tudom ezt a biost meg nyitni milyen programot hasznàlsz?
Windows 7 sp1 x64 mindig ezt hasznàltam és nem voltak gondjaim egy kàrtyàval sem, de ezt a kàrtyàt nem értem hogy miért muzsikàl ilyen vér szegènyen. -
Zsohi
őstag
-
Picturemaker
őstag
Azért a 7870-ben több számoló és textúrázóegység van. Ezt pusztán órajellel nehéz behozni pláne úgy, hogy kb. egy a vége a két kártya órajeleinek.
-
mexel
veterán
válasz
kaszas19 #43469 üzenetére
A bioshoz vagy a ventiprofilhoz nyúltál? csak látom hogy már alapon 20%-on megy a venti, és 50 foknál is 30%-on. Nekem a gyári beállításnál ha jól emlékszem 60 fokig vagy még feljebb sem megy 18% fölé. ha ez gyári akkor lementenéd gpuz-vel abiost és feltennéd valahová hogy megnézhessem? Kíváncsi vagyok rá.
Ha pedig sebességben szerinted nem stimmel lehet a rendszertől is függő (nagyon) és ami erdményeket én írtam az win8 64 alatt vannak, ha jól látom neked win7 van. Nem tudom a kettő között mi a különbség így hirtelen. -
Algotis
addikt
Egy gyors kérdés:
Az igaz, hogy a 7870-ek általánosságban nem annyira tuningosak, mint a 7850-ek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Xbox Series X|S
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nők, nőügyek (18+)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest