Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Egy barátomnak keresünk S.O.S-ben kártyát. Nagyrészt full HD-ben játszik, ezért nem 7770-et ajánlottam neki, hanem 7850-et. Ezt néztem most ki neki. Megéri megvenni? Kell a fullhd-hoz ez a kártya?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Először 7790-et akartam venni, de úgy döntöttem inkább egy 7850-es Sapphire OC lesz. A procim viszont egy i3_3220. Elég ez ehhez a kártyához? Ki tudja hajtani 1650*1080-ban? Vagy a kártya túl erős lehet a procihoz? Egyszer kétszer teszteltem 7770-el és 7850-el, de csak kevés időm volt rá. A tesztekben nem láttam hogy a proc 100% körül ment volna játékok alatt, és a kártyák sem.
Mennyire lehet jó párosítás? -
mexel
veterán
Köszönöm! Nem az a célom hogy mindig minden 100%-on menjen, sőt. inkább azt nem akarom, hogy a proci még vidáman dolgozna, de a kártya nem bírja tovább. 7770-nél az aida monitorozós logjában látszik jól, hogy a proci pl 50-70%-on dolgozik, de a kártya sokszor belecsúszik a 90-99%-ba. ( ez persze játékfüggő is) Ezért mindenképpen erősebb kártyát veszek most, a 7790-re azt írják kb 30%-al gyorsabb a 7770-nél. A 7850 az meg jóval erősebb. Azt viszont nem akarom, hogy pl egy játék a procit kifektesse 90-99%-ra, a vga meg még csak 60-70%-on mendegéljen. Akkor elég lenne a gyengébb, pénzkidobás lenne az erősebb. Procit fejleszteni mostanában nem akarok, mert ritkán játszom. ( főleg a gta5-öt várom)
Mindegy, azért lehet hogy meglesz a 7850, meglátom merre megy az ára.Közben látom amit fentebb írt Kaci84: valóban, a procit szinte egy játéknál sem láttam teljesen kihasználva 100%-on. A videókártyát annál inkább.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Akkor ez valami tévhit lehet gondolom. A procilimit az az, ha a proci full terhelésen van és nem tudod tovább hajtani mert egyszerűen "elfogy" a teljesítmény. Ha egy proci 70-80%-on megy akkor az még nem proci limit szvsz. A vga limit is az amikor a vga 99%-on megy és már akadozik valami. Az aida monitorozó progijával ez szépen nyomon követhető.
Én nem multizom, és nem is akarok egyelőre annyit áldozni procira. ha kevés keresztmetszet lesz a 3220 akkor kicsit visszaveszek a felbontásból. (pl gta 4-nél sokat számított a proci számítási teljesítményében hogy a forgalom sűrűégét és még valamit amire nem emlékszem mire állítottam. Több 10%-ot jelentett, azzal ki lehettet fektetni a procit. ha ezeket visszavettem akkor a proci max 80%-ig ment, és a graf beállításokkal is lehetett úgy játszani hogy 95-97%-nál nem menjen feljebb a 7770-es terheltsége. Így viszont akadást sem láttam. Ezért is jó egy ilyen monitorozó progi)BF3-al nem játszok, így marad az i3, hacsak a gta5 nem igényli a nagyobbat.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
A monitorozás azért nem csak egy magot mutat. Magonként mutatja a proci terhelését, feszültségét, hőfokát stb, ugyanígy a vga-ról és a felhasznált memóriákról is mindent. Eléggé jól lehet látni másodpercre hogy mi történik
Előbb pongyolán fogalmaztam, mert felbontást írtam és mindenki a szó szerinti felbontásra gondolt. Részletességet, vagy részleteket vagy minőséget kellett volna írnom. A felbontás mindig marad az 1680x1050, csak pl lejjeb veszem az élsimítást, a látóhatárt, stb. Így értettem hogy visszaveszem a felbontást, ez pedig segíteni szokott. Bocs ha félreérthető voltam
Azt hiszem veszek egy 7850-et és megoldódik a problémám.
Főleg hogy nem gépgyilkos játékokkal játszom (mondjuk ezt soha nem lehet előre tudni), és ráadásul keveset is.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
i3 3220 procihoz sok lesz egy 7870-es kártya? Először 7850-et akartam, de lehet hogy 7870 lesz belőle.
-
mexel
veterán
Még nem vettem meg a kártyát, csak nem sokkal lenne több a 7870 mint a 7850-es. Ezért lehet hogy azt vennék. Játszani ritkán szoktam, talán ha lesz gta5 azt fogom
-
mexel
veterán
Köszi a linket, még nem olvastam ezt a tesztet. Nem full hd a monitorom, 1680x1050-es. Ahogy néztem a játékok alatt nem is mindig annyira jön ki a procik közötti különbség. Egyelőre marad a 3220 és egy 7870 vagy 7850, és ha majd kevés lesz lecserélem egy i5-re. Afölötti procit most nem vennék, feleslegesnek érzem magamnak.
-
mexel
veterán
Mi a különbség egy 7870-es Sapphire 11199-16-20G és egy 11199-19-20G között? Mindkettőt lehet már 50e alatt kapni, lehet beruházok valamelyikre. Melyik a jobb?
Közben ha jól látom akkor a 19-es az OC-s verzió.
Megéri az kb 48-49-ért?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Repsol600 #36996 üzenetére
Olvastam az imént az iponon a vásárlói véleménye között. Honnan lehet tudni melyik szériára volt jellemző? Ez lenne amit találtam, gyorsan kellene döntenem, ki tudja meddig ennyi és mennyi van belőle. Lehet persze hogy 2 nap múlva már 40-ért is lesz kifutó darab a 7870-ekből, de semmi sem biztos. csak félek az MSI-től hogy hangos lesz, hangosabb mint a Sapphire.
Ha valaki tud gyorsan segíteni akkor megköszönném
ja, az a kupon mire jó? -
mexel
veterán
válasz FragMaster #36999 üzenetére
Sajnos a zajra kényes vagyok, nagyon halk kártyát keresek, mert a gépem majdnem passzív. A Sapphire vagy Asus halkabb? Mondjuk ennyiért talán szoftveres halkításon is gondolkodhatok
-
mexel
veterán
válasz FragMaster #37001 üzenetére
Az a baj hogy ennél az árnál 12 ezerrel több az asus, annyiért már 270x is van. Annyit nem adnék érte sajnos. Egy hónapja még 7850-et akartam, de vártam hogy lesz-e áresés. Most ennyiért jónak tűnik az msi, csak a megrendelés gombot nem tudom nyomjam-e, mert hiába jó az ár ha hangos. vagy legfeljebb majd cserélek valakivel akit nem zavar a hangja, és kell a 3 év garis kártya egy használtért.
-
mexel
veterán
Majd kiderül fogom-e kedvelni, nem találok erről sehol semmit, most olvasom visszafelé a topikot
-
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat. Köben elolvastam az msi és a helikopteres hsz-eket, így inkább lemondom a megrendelést. Ha nem is lenne helikopteres, akkor sem mondják túl halknak. Pedig az ár és a 3 év jó lenne nagyon. Teljesen tanácstalan vagyok. Azt hiszem Sapphire lesz belőle ha lesz jobb áron.
-
mexel
veterán
Köszi! Sajnos az asus olyan áron van amiért már van 270x, ami kicsit gyorsabb, és mindenképpen újabb. Az összeg ráadásul már a lélektani határom fölött van Nem akartam feltétlenül 7870-et, de ha lemenne a kifutó darabok ára akkor vennék.
Sajnos az msi most kiesett
7770-es Sapphire-om volt, az nagyon halk volt, az tetszett.Mondjuk gondoltam rá hogy megveszem, és a hűtőn variálok, de nem biztos hogy tökéletesen sikerülne.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Dark KillerX #37047 üzenetére
Ezen is azok a lapátok láthatók mint a többi msi-n így várható hogy ez sem lesz a leghalkabb videókártya ha jól olvastam a hozzászólásokat az msi-ről.
-
mexel
veterán
válasz Dorf3in #37060 üzenetére
Köszi, de nem tudom meg merjem-e venni. Ha kifogok egy rossz darabot akkor szenvedhetek vele. A 7770-es gigabyte-ra is sokan mondták hogy nagyon halk, nem is hallani, de az én gépemben porszívónak tűnt. (illetve nekem)
Akinek eladtam, az szerint halk volt minden relatív, félek hogy nekem az msi alapon is hangos lenne, talán hangosabb mint egy sapphire. ( a sapphire 7770 és a 7850 is halknak tűnt) -
mexel
veterán
válasz Dark KillerX #37047 üzenetére
Illetve volt Amikor linkelted még "csak" 53e volt. Elég hirtelen meglódult az ára.
-
mexel
veterán
Nagyon ugrálnak a 7870 árak. ma is egy rövid ideig volt olcsón Sapphire 7870 OC, de mire hazaértem a géphez már nem rendelhető Pedig 47-48 körül már megvenném. Remélem az nem lesz baj ha a rövid nyákosat veszem.
-
mexel
veterán
válasz CoolBoy323 #37112 üzenetére
Ez elég megalapozott válasz Lassabb? Rosszabb? Hibás?
-
mexel
veterán
Azt hiszem 48-ért már jó lehet egy Sapphire 7870 OC. Talán nem érdemes tovább várni, nem tudom meddig mehet még lefelé. Nagyon tanácstalan vagyok megvegyem-e vagy várjak
-
mexel
veterán
Van dvi-n is hang. Van itthon olyan kábelem is ami egyik fele dvi a másik hdmi és azzal ment a tv. Képpel, hanggal. Van olyan DVI-HDMI átalakító is ami hangot is átvisz (nem mind tudja)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Én csak annyit mondtam hogy létezik ilyen hogy dvi-n kijön a hang. Én nem használom, csak a tévhitek miatt leírtam. Egyébként van olyan átalakító amin átmegy a hang. Jópárat el is adtam itt a ph-n és van is itthon. Mindegy, a lényeg hogy van hang a dvi-n.
De ez talán nem ennek a topiknak a témája.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Szerintem egy szépen húzott 7870 eredményét hozzák a 270x kártyák. Kíváncsi lennék ha ennyire húznánk egy 7870-et lenne-e sebességben elmaradás. Nem valószínű.
Általában egy rövid nyákos Sapphire 7870 OC-t még meddig lehet húzni? az 1100-1150-et szokták bírni (alapfeszen)? Vagy az már nagyon erős nekik? A ramokat lehet tuningolni?
Csak azért kérdezem mert lehet hogy holnapra megjön a 7870-em és akkor neki kellene állnom tesztelni. -
mexel
veterán
válasz kisza25 #37300 üzenetére
A rövid nyákosat?
Mennyire hangos, és mennyire melegszik? Napokon belül döntenem kell hogy elhozok-e egyet. -
mexel
veterán
válasz kisza25 #37309 üzenetére
Köszi. Akkor ezek nem olyan halkak valószínűleg mint a 7850 oc ami nálam vendégeskedett. Az nagyon halk volt. Lehet hogy mégsem ez lesz az én kártyám? Az Asus V2 jó lenne de 10e-el drágább mint amennyiért ehez hozzájutnék.
Mondjuk ahogy látom a géped, nem a legnagyobb, legszellősebb helyen dolgozik a kártya
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kisza25 #37340 üzenetére
gyuszaa topiklakó által linkelt megoldás mennyire megbízható, és menyire működik?
Én csak és kizárólag a venti fordultból vennék le. Az ilyen bios mókolás szokott hibát okozni? Garivesztéssel jár? -
mexel
veterán
Azért jó hogy kb 60-e ft-ért ( ha nem a mostani nyomottabb árat nézzük ) olyan minőségű kártyákat kapni, amikkel szinte mindegyikkel van valami hiba. ( BS, helikopter, melegedés, képhibák, stb) Ennyire gyatra már a hardver gyártás minősége? Vásárlás előtt 1 hónapig olvasgatni kell hogy mit merjen megvenni az ember.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Elvileg holnap meglesz a Sapphire 7870 OC 47 ezerért. Kíváncsi leszek mit tud Annyiért már elhozom, nem tudom megy-e még lejjebb karácsonyig, de nem várok tovább.
-
mexel
veterán
A driverből 7870-hez mehet a 13.11 beta most? Nincsenek hibák vele? tesztelni akarom majd a kártyát, nem tudom melyik most a legjobb. Vagy maradjak inkább a 13.9-nél? Mert utóbbi időben némelyikről olvastam hogy vannak hibák, de már nem emlékszem mikoriak voltak azok.
Ha AB-vel akarok venti profilt csinálni akkor a CCC-t ne is tegyem fel? Vagy nem zavarják egymást? -
mexel
veterán
Kicsit mérges vagyok. Voltama 3 betűs üzletben, elhozni a Sapphire 7870 oc-t. Amikor kifizettem és átvettem, látszik hogy ki volt bontva a doboz, a kártya is. Szóltam is, de azt mondták így jön a nagykerből. (ezt tudom is, de azért érdekes)
Ráadásul a sorszáma az A124-el kezdődik, és most néztem, hogy a Sapphir amit kiadott abban az volt hogy a 130 utáni széria az ami nem BS hibás. Azért mertem Sapphire-t venni mert azt mondták, az 2012 vége és idén márciusig bezárólag volt, azóta már olyan szériás kártyát nem árulnak.
Mivel a pénzt már csak utalással adják vissza céges számla miatt, ezért elhoztam, és legalább letesztelem. Úgy döntöttem vuissza fogom vinni, mert nem használt kártyát akarok venni. 8 napom van rá, így legalább a 3 napban játszok egyet.
Ha esetleg valakit érdekel olcsón akkor eladom ha semmi baja. ( úgy tudom a BS az játék alatt mindenképpen előjönne )
Ennél olcsóbban még nem volt , 46900-ért vettem, annyit gondoltam megér. Sajnos én ilyenben mániákus vagyok és soha nem veszek semmiből bontottat, vagy sérült csomagolásút. Azérthamarosan berakom a gépbe és lesz egy kis BF4 és GTA4 teszt. A hangjára is kíváncsi vagyok, és megnézem feszemelés nélkül mennyin megy. -
mexel
veterán
Ja, melyik 3dmark-ot szoktátok itt használni? Feltelepítettem a 13.9 drivert, a 13.11 beta nekem sem indult.
A kártya ventije alapból 20%-on pörög csak nem 30-on, ez jó hír. A gpu 1050, a ram 1250 MHz-en megy. Így alapon 29 fokos a kártya, még nyitott házban. Kíváncsi vagyok mit tud majd.
A GPU-Z az hiteles adatokat ad feszről, és más egyébről? -
mexel
veterán
válasz lowzor #37501 üzenetére
Ott előbb kell fizetni, majd számla, és utána jön az áru. Ha visszaadom akkor a pénzt csak utalják elvileg. Így elhoztam, hogy kipróbáljam. Szerintem is 8 napos motyó. Ennek nem örülök, mert lehet hogy valaki hazavitte és jól megrángatta mit bír a kártya. Mindegy, visszaviszem.
Akinek ilyen kártyája van megírná hogy alapon mennyit forognak a ventik, (%) és mikori BIOS vana kártyán?
Ja és sorozatszám eleje is érdekelne ha nem gond ( az A-val kezdődő hosszú szám). Csak próbálok rendet tenni a Sapphire új rövid nyákos kártyája körül, mert ezekről sehol sem olvasni semmit.Apollo_21: nem tudtam letölteni mert hibás a fájl ami lejött. Majd holnap megkeresem valahol és kipróbálom. Mondjuk most BS miatt le kell tesztelnem a kártyát, ahoz meg jobb ha nem bétát használok talán.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Apollo_21 #37504 üzenetére
Köszönöm! A 3dmark 11 alatt csináltam log-ot: max 64-65 fok volt a gpu, a venti max 44%-ig pörgött fel, akkor 1630-as fordulaton. De ez csak igen rövid ideig, ennél majdnem végig alacsonyabb volt.
Az 3Dmaek eredménye 6230 pont körül volt, de ment pár dolog a teszt alatt, ez sztem nem végleges. (mennyinek kellene lenni?)
A Physic rész gyengébb lett mint 7770-el.asdxv: hacsak nem akkora feszt adtak neki ami már nem egészséges.
(Pl battlefild 4 alatt ultra felbontáson csinálok egy folyamatos log-ot, ha valakit érdekel feltolom valahová és megnézhető a proci, a gpu, a memória kihasználtság, a fesz és hőmérséklet valamint a venti értékek is.)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
A log szerint a bf4 alatt 99-100%-on megy folyamatosan a 7870, míg a proci magja 75-85% között. ( i3 3225)
Ez hogy lehet hogy a vga 100%-on megy?(egyébként eszméletlen halk, max 44%-ig megy fel a venti és max 65 fokig a proci. Ez szerintem igen jó.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Gaming notebook topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest