- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, azt nem tudjátok hogy az mitől lehet hogy 1-2 játék nem teljes képernyőben jelenik meg. Nem ablakban fut a játék, hanem alul/felül is van 2-2cm fekete rész. Játékon belül a beállítások rendesen FHD/16:9.
Találkozott már valaki ilyennel, mitől lehet ez
(válaszokat előre is köszönöm)
Ennél a két játéknál csinálja; Metal Gear Rising Revengeance, és Just Cause 2.
-
Imperius
csendes tag
válasz
Grave_444 #42464 üzenetére
nem hiszem, hogy a giga hűtésével probléma lenne, max ha a ventijei nem tartósak... ráadásul 1100Mhz es core ja van a többivel ellentétben...
azóta már ki is találtam hogy oldom meg a problémám, egy L alakú dvi adapter keretébenPicturemaker még egyszer köszi a mérést, sokat segített
-
Womb
senior tag
válasz
Steve198310 #42494 üzenetére
Be szíp
Megvan az egérakadás akadás oka. Biosban a smart funkció engedélyezve volt, az meg ugye állandóan figyeli a winyót. -
BogyóBP
addikt
válasz
Steve198310 #42494 üzenetére
Már megint faszpír Vaporx?
-
BogyóBP
addikt
válasz
Steve198310 #42491 üzenetére
Mit kértél cserébe?
-
Womb
senior tag
válasz
Steve198310 #42491 üzenetére
Még nem, nem is éreztem szükségét. Egyelőre minden jól megy nálam.
Azaz nem, de az nem videókártya hiba. Akadozik az egerem. -
BogyóBP
addikt
válasz
Picturemaker #42488 üzenetére
Mért lenne kerülendő? ez hülyeség.
-
Picturemaker
őstag
Az előbb linkelt valaki egy leírást, hogy csak DOS alatt szabad a HD7xxx kártyák BIOS-át visszaírni.
Akkor a Gigabyte eme progija használható vagy kerülendő?:
VGA Tools -- @BIOS [link](Ha jól tévedek ezzel lehet a BIOS-t menteni vagy visszaírni?)
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42485 üzenetére
Én se értem, de legalább már elhiszed, hogy nem a kábel miatt van.
Remélem én nem fogok szopni ilyesmivel holnap...Tényleg nem tudom mért van ez nálad. Nekem az elmúlt pfúh kb 16 évben volt vagy 8-10 féle VGA különböző PC-imben kezdve a 4MB-os S3trio-tól a Voodoo2-n át egészen a mostani APU-s IGP-ig. Plusz számtalan ismerős / haver / rokon / cég gépét szereltem, használtam stb... És soha, soha egyszer sem tapasztaltam olyat, mint amiket te leírsz.
-
rígel
őstag
Jó kis kártya, valóban. Teljesen eltűnt, pedig karácsony előtt volt sok helyen. Az x-es változatot látom 1-2 helyen, de egy 10-essel drágábban mint decemberben
1,15V a fesz. nem lehet állítani, talán ha a BIOS-ban módosítanám. De nincs értelme, sokkal többet úgysem bírna -
BogyóBP
addikt
Feltettem a 13.11 Beta 9.5 öt, ezzel most jobb sokkal a kép, de majd még tesztelem..Nem értem a dolgot.
-
mexel
veterán
Igen csak jó kis kártya lehet. ( nem nagyon látom a boltokban, hol lehet venni?)
Nekem 1050-en megáll, ott atomstabil, de 1100-on már nem megy a Sapphire.Neked mennyi az alapfesz? Nekem 1,15 csak lehet az a baj. Állítani pedig csak a trixx engedi, de nem biztos hogy működik is.
-
BogyóBP
addikt
Sztem ez az új Asus bios túlpörköli a szineket vagy a fényerőt nemtudom, majd kiég a szemem, levettem a fényerőt meg a kontrasztot de akkor is úgy látom mintha valami a háttérből bántaná a szemem..Szétszedtem az egész gépet átvittem egy másik konnektorba, ugyanaz. Kicserélgettem a kábeleket (230V), ugyanaz. Ez vagy driver vagy BIOS gond lesz. 13.12 es van fenn, nem merek régebbit feltenni mert akkor meg ugrál a kép vagy mi még bios frissités ellenére is, bár lehet csak én láttam rosszul.
-
R3laX
addikt
Mentsd le a jelenlegi biost GPU-Z-vel, majd szerkeszd át a biost ezzel. Itt Annyi feszt adhatsz neki amennyit akarsz. Mondjuk mehetne neki egy 1.2V, aztán meglátod így mennyit bír.
szerk.: Így tuti hogy ugyanaz a bios kerül vissza. Egyedül a VDDC-én állítasz 1200-ra, ami most 1115.
-
r00r1
aktív tag
válasz
Raidon #42476 üzenetére
Így került gariba is (Techpowerupról bios le, majd fel a karira, és hopp, volt kép, nincs kép)
Viszont javították, csak most ez az új BIOS...hát nem is tudom (Dragon...)@R3laX: amilyen szerencsés vagyok az életben, tuti, hogy BS-es Sapphire-t fogtam volna ki. Nincs problémám az Asus-al, hűvös, halk, etc...csak épp ez a kártya nem egy tuning bajnok...
He LOLOLOL, kicsi a világ...csak nem neked is Ő a kedvenced? - közben leesettTrükkös
-
R3laX
addikt
Érdekes ezek a mai 7850-ek mennyire nem húzhatóak, vagy csak nekem volt a Sapphire 7850-emmel ennyire mákom? Nem a Dual-X verzió, hanem még a Sapphire címkés dupla ventis 1.180V-on tudta a 1200Mhz-et. 1.225-ön lefutott a 3DMark Fire Strike is 1265/1500Mhz-en. Bár a legstabilabb, és még elfogadhatóan "csöndes" 1230/1375-ön volt, amin Fire strike-ban 5459pontot dobott. Most ezért vedd meg az Asust drágán? Hm...
Próbáld ezt benyomni, és hagy induljon újra.
Hehe, csiri né, csiri báá! Most nézem, hogy milyen hátterem van... A te képed a háttérben
.
-
-
Raidon
őstag
Alul 6 szog advanced mode utanna settings - tune -Tune settings - enhanched range az pipald be. Utanna tudsz fet allitani feljebb. Power Limit 120 legyen akkor vesz fel eleg kraftot.
Load line neked hol van?
2.5.0.4 et hasznalom 13.11 9.5 BETA driverrel.
Ha ezek megvannak nezd meg 1.225 V-al az 1100/5200-t
-
-
r00r1
aktív tag
Sziasztok!
A kálváriám a következő: visszakaptam a kártyám gariból (Asus 7850 2 gb dc2-v2), de nem nagyon tudom tuningolni. A Gpu-Tweak a következőket mondja: 1000 mhz 1115 mv mellett default + 5000 mHz memory. Viszont, ha 1050-1060-ra rakom a gpu-t egyből kifagy a 3d mark, 1030 környékén stabil (1135-ig próbáltam a feszt, ott se ment 1060-at). Nem létezik, hogy "csak" ennyit tudjon (az MSI-m alapon tud 1070-et, az se egy nagy szám...).
Ja: gondolom BIOS frissítést kapott a drága, mert most azt írja ki a Gpu Tweak, hogy "Dragon-HD7850-V2"
Ötlet/ jótanács, hogy hogy lehetne feljebb tornázni (úgy 1,1 Ghz környékére)? -
Imperius
csendes tag
válasz
Picturemaker #42461 üzenetére
ezer köszönet hogy ilyen gyorsan megmérted nekem
viszont sírok mert nem fog beférni... hacsak nem tervezem át így félkész állapotban - -
Repsol600
addikt
válasz
Picturemaker #42459 üzenetére
Ok teszteld le milyen hőfokon hány % legyen a fordulat. Dinamikus lesz, olyan mint a gyári.
-
Imperius
csendes tag
sziasztok!
segítségetek kérnémGIGABYTE HD 7870 OC 2GB -ot tervezek venni, viszont egyedi házat építek, és nem biztos, hogy elfér benne
valaki letudná nekem mérni pár mm pontosan, hogy mennyi a hossza?a gyári adatokban nem bízok, a mostanim is 3,4 centivel rövidebb az adattól... remélem ez is
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #42431 üzenetére
Mesélek!
Egész nap melóztam. Már fél 9-kor kint voltam terepen 2 emberrel... nyomtam négyig. Na jó, leginkább ők nyomták, de a szellemi munka fárasztóbbUtána gyerek-család. blablabla... Fél hétkor kidőltem egy órára... sok volt ez a hét. Most meg itt vagyok.
Szombat a beszerelés napja. Lepasszolom a családot anyósékhoz aztán go.
Estére már remélhetőleg lesz eredmény. (azért estére mert sokat kell barkácsolnom meg van még pár cucc mellette) De nem felejtettem el a biost@Zin:
Neked meg van egy fullos procid. Nem büntetném egy középkategóriás vga-val.
Ahogy előttem is írták, 280x-et neki!
-
Repsol600
addikt
válasz
Picturemaker #42456 üzenetére
Ja tudom, alap 30%-on megy nem?
-
Repsol600
addikt
válasz
Picturemaker #42453 üzenetére
Nem veszélyes szerintem. Ha elküldöd a lementett bios-od meg hozzá egy leírást, hogy milyen hőfokon milyen fordulaton szeretnéd hogy menjen a venti én szívesen megcsinálom neked a moddolt biost. Viszont a kártyára neked kell feltenned.
Az se egy nehéz dolog. [link]
-
Repsol600
addikt
válasz
Picturemaker #42449 üzenetére
AB-ben be tudsz állítani profilt neki. Nekem is ilyen kártyám volt én így oldottam meg.
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
60Hz-en megy a monitorom. Van egy játék aminél vissza áll 50Hz-re. Így egy fekete keretben fut a játék. Hogyan tudnám fixálni a 60Hz-et?
AMD APU A10 6800K IGP
Köszi!
-
mexel
veterán
válasz
Grave_444 #42445 üzenetére
Én azt írom, hogy sokan úgy értelmezik hogy a feszt állítja. Éppen azt mondtam, hogy nem így van. Egyébként itt az idézet a ph cikkből: "Amennyiben valakinek nem fontos a fogyasztás választhatja a +20%-os opciót, ami gyakorlatilag garantálja, hogy a GPU magórajele állandóan a referenciaértéken lesz."
Egyébként igen sokat olvasgatok, ha valami érdekel akkor mélyen utánaolvasok, és azért szeretek kérdezni is mert mindig hall az ember újat ha olyan segít aki tudja is mit mond. Régebben ez mindig így volt a szakmai fórumokon.kovsol: először egy külső progival (pl trixx, AB, vagy akármivel) beállítom ahogy a legjobb, majd szerkesztem a biost olyanra, és akkor onnan működik. Nem szeretem a pluszban futó programokat. Sokkal jobb a biosban beállítani pl a fan profilt szvsz.
(mondjuk a ccc-t is megcsinálhatnák már kicsit komolyabbra, hogy legalább egy fan profilt kezeljen) -
kovsol
titán
válasz
Picturemaker #42447 üzenetére
Driverben vagy fix fordulat, vagy automata. Saját profilt nem tudsz létrehozni.
-
mexel
veterán
válasz
Grave_444 #42443 üzenetére
Csak sokan úgy értelmezik hogy ezzel adnak plusz feszt a gpu-nak, pedig ez nem igaz. Ezt ha 20%ra tolja valaki akkor a ref értéken lesz, nem lesz ingadozás.
Én annak akarok utánanézni, hogy ha feszt is emelek pl biosban akkor a boost hogyan viselkedik, hová állítsam stb. Nem szeretném elfüstölni még a kártyám. (más kérdés az egy tápcsati mit enged)Vagy inkább a kérdésedet annak vegyem hogy jó lenne megint belém kötni?
-
mexel
veterán
válasz
marquuard #42440 üzenetére
Itt megtalálható a válasz. Kb az oldal közepén. Mondjuk kis magyarázat még elférne nekem is mellé, de még olvasgatok a témában, rá akarok jönni hogyan tudom a legtöbbet a legjobban kihizni a kártyámból. nem a teljesítmény miatt hiszen alig játszom, csak érdekel és akarom tudni.
-
marquuard
veterán
Ez mit jelent? Feszültség állítás?
-
mexel
veterán
Bár nem itt kellene kitárgyalni, de örülnék ha az új szín, vagí aszerű maradna, visszaadna valamit arégi ph-ból és a szemnek is jobb sokkal mint a túl világos színek. Még így is sok benne a fehéres szín, az lehetne kicsit sötétebb.
ON: Amit vettem Sapphire R9 270 kártyát, mindenhol azt olvastam hogy van a dobozában HDMI kábel, de ebben nem volt, pedig bontatlan volt a doboz. nem mintha nekem kellene, csak ezt írják. Mondjuk 47-ért mit akarok.
Örüljek hogy még működik.
Érdekes volt, hogy próbáltam 1100-on kis fesz emeléssel (akkorával amekkora a gyári 7870-nek van), a 3DMark11 le is futott de kevesebb pontot adott többször is mint alapon. Ennek mi lehet az oka?
-
Zin
őstag
ASUS R9 270X 2GB GDDR5 DirectCU II TOP (R9270X-DC2T-2GD5)
Egy ilyet érdemes i7 4770 mellé pakolni?Game-zok csak a gépen meg 1080 filmek,meccseket nézek! -
BogyóBP
addikt
válasz
Grave_444 #42432 üzenetére
Na az meg a másik fele. Amúgy sztem a hardveraprót most hegesztik mert még elküldés gomb sincs, nem tudok privátot írni és társai
vagy nem töltött be a CSS nemtudom, majd biztos lesz valami. Új szervert kapott elvileg, lehet ezzel jön valami új design is, csak félkészen sztem eléggé csunya dolog valamit feltenni éles működésbe.
-
R3laX
addikt
Sztem jobb ez a szürke. Sokkal jobb mint előtte volt
.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
CoolBoy323 #42426 üzenetére
Hú, akkor megnyugodtam, nem a kártya ment tönkre
-
belinho
senior tag
válasz
belinho #42424 üzenetére
Meg is néztem újra, le lehet vinni akármeddig, viszont 20% alatt nem változik az rpm egyáltalán!
20% az alsó határ, ha emelem akkor emelkedik az rpm, viszont ha csökkentem semmit nem változik, marad ugyanannyin mint 20% esetén.
Kovsol-nak is olyan Sapphire-ja van mint neked, szóval ha neki sem csökken, nekem sem, és még sok más mindenkinek, akkor kizárt hogy neked csökkenjen, szóval valamit nagyon benéztél. -
DokiBaxxi
őstag
Ez miez? Csak a hardverapró ilyen színű, a prohardver és más oldalak jók
Olyan, mintha átállítottam volna a színeket a monitoron/catalyst centerben
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #42408 üzenetére
Na álljunk meg egy szóra!
Akkor ne sírd tele a topikot, hogy ilyen forró, meg ilyen meleg, meg ilyen zajos, meg nem energiatakarékos!
Csinálni kell egy profilt, aztán azt elmenteni és minden megvan oldva. Nálad úgyis 2 profil lehet, szóval pont te vagy az aki váltogathatna is közte.
Sajnos túl van lőve a fesz és az órajel akár egy dvd film vagy mkv fájl lejátszásakor is, szóval ne röhögtess, hogy nem szükséges a bios mod, ha meg "értesz" hozzá, akkor meg pláne!
Ha meg nincs terhelve,akkor úgyis keveset eszik, de ha állítod a force constant voltage-t,akkor meg úgyis beragad a fesz a következő újraindításig.Én próbáltam NV-vel is anno, de akkor sem működött. Ha egyszerre dolgozott az alaplapi és a dvga nemhogy gyorsult, de lassult a rendszer, valamint a vga se kapcsolt le teljesen, köszönöm de ebből nem kérek. Amd-vel sem változott a helyzet szóval nem is kell erőltetni.
Az rpm-es kérdést meg leírtuk már párszor, hogy Afterburner-ben le lehet vinni 20% alá, viszont az rpm nem fog változni, a múltkor azt írtad nálad megy,amit kétlek, de most meg azt írod nem is próbáltad, ki érti ezt?
-
marquuard
veterán
Attól lehet valami károsodás, hogy magas %-on járatom a ventiket?
-
katt777
félisten
válasz
juve600 #42413 üzenetére
Ja, a grafikon is, ha valamivel kimonitorozod.
Persze nem biztos, csak, ugye, minél gagyibb a grafika, annál nagyobb rá az esély.) Én egyébként máig nem értem, hogy ha valaki vesz egy izmos VGA-t, márpedig nem mondhatjuk, hogy a 78x0 karik gyöngék lennének, az miért szar grafikával játszik.
Én ott kezdem, hogy mindent maxra teszek, aztán élvezem a vizuális élményt, amelyért fizettem.
-
katt777
félisten
-
Dany007
veterán
válasz
katt777 #42408 üzenetére
Megkésve bár de törve nem.
Hát kíváncsi leszek komolyan mondom... A BF3-at istenítették anno, arra tisztán emlékszem. A BF4 picivel jobb lett állítólag. A Ghost meg az ezeréves MW alatt futó motor tuningja ezért szidták sokan.
No, de így legalább mindenféle várakozás nélkül állok majd neki, aztán meglátom.
Mondom, legutóbbi játék amit komolyabban full grafikán űztem az az MW2 volt. Azóta csak videókat tudok nézni az újabbakról vagy esetleg diavetítést de ahhoz meg nem volt sok kedvem.Szerk.: jól emlékszem te voltál az akit valamelyik CPU-s topikban / VGA topikban agyba főbe tiltottak kifele?
Valamiért valami beugrott a nevedről. És a tuning meg a kitiltás jut eszembe rólad.
Nem, nem láttam. Sokat kihoztak a Dx9-ből az biztos. De azt hittem már rég felhagytak vele és mindenki Dx10-11-ben tolja már. X3 amúgy mit takar? : o
@juve600:
Hűha! Elég sokminden van offon, miért? : o
-
juve600
nagyúr
MSI R9-270X Gaming
2-3 óra játék után max 58 fok,hang zéró, a tápegység hangja hallatszik csak
benchmark:
sniper elite v2 :
Average FPS: 136.0
Minimum FPS: 74.2
Maximum FPS: 381.5Resolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: HIGH
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: LOW
Anti-aliasing: MEDIUM
Advanced Shadows: OFF
Supersampling: OFF
Anisotropic Level: 1
Compute Shaders: OFF
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: ON -
katt777
félisten
válasz
Dany007 #42314 üzenetére
Mind2-t láttam élőben, és nekem grafikailag a Ghost jobban bejött.
belinho: Ha odafigyeltél volna bármikor is egy kicsit arra, amit írtam...
Biost nem modolok, mert nincs rá szükség, különben sem tudnék 4 profilt elmenteni benne, és tetszés szerint váltani, akkor pedig pont, hogy annyi a takarékosságnak és a hűvösségnek, mivel lényegében csak a hűtést lenne értelme átállítani.
Virturól en bloc állítottátok, hogy szar, hogy csak AMD-vel, azt ti nem hittétek el nekem.
Ja, és valóban értek hozzá, nem kevés embert a bios modra is én oktattam (legalábbis a bő 15000 látogatóra gondolva, akik annak idején olvasták a cikkeimet még a 3870-időkben.
Szóval másutt áruld a spanyol viaszt.
-
kovsol
titán
válasz
Picturemaker #42402 üzenetére
Igen, MSi AB segítségével tudsz csinálni saját venti profilt.
Idle 20% -ra visszaveszed az a legkisebb, és nem lesz semmi hangja. Kb 40% körül jön meg a hangja. Érdemes úgy beállítani, hogy az fölé ne menjen. -
törölt tag
Nekem és még kb 2 embernek volt vele probléma. Keressetek rá. Ebből egy kártya tényleg hibás volt, viszont a többi nem. Én pl vaklármát kergettem,bf4 játékban. Rengeteg időt ráfordítottam tesztelésre, jól megnyúztam a karit, és a világon semmi baja nincs. Játék bug az amibe én bele futottam. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, én hiba nélkül használom a karit, hűtése korrekt,nem hangos. Kari hozza a megfelelő szintet.
#42392) EnterR
Mókás a terved!
Annak a hűtőnek simán bírnia kell tuninggal is. De persze Te döntésed!
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Gigabyte hd 7870 windforce kártya hűtését lehet valahogy szabályozni?
Alapjáraton túl erősen pörög és hangos (nekem). Terhelés alatt nem számít, bár szerintem ott is "túlhűt".Köszi.
-
mexel
veterán
Sima R9 270 kártyánál kinek mi volt a legjobb tunigja? próbáltam visszakeresgetni de nem nagyon találtam. Nem az X hanem a sima érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest