- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Új hozzászólás Aktív témák
-
DokiBaxxi
őstag
Az R9 270X-nél is előfordulhat az a hiba, hogy energiatakarékos üzemmódból nem lehet visszahozni a gépet?( Most elmentem a géptől, ugye egy idő után átváltott, tehát fekete képernyő, villogott a monitoron a kis led, ilyenkor megmozgatom alapesetben az egeret, és feléled, természetesen a gép megy.) Na most nem történt semmi, reset nem segített, ki kellett kapcsolnom a gépet, meg vissza
Vagy az is lehet, hogy a monitorom döglődik? Ugyanis a GTX 650 Ti utolsó napján is csinált egy ilyet
-
Steve198310
őstag
válasz
mekker #41994 üzenetére
Talán nem kéne feszegetni másik gyártó BIOS-át.
Igaz nem attól van ingadozás hanem kajak kitolt lehet a MAX TDP-je és igen csak nyel eggyet induláskor
Különben a tápod milyen? Úgy hozzávetőlegesen.
Tedd vissza a gyárit mert meg is ölheted akár. Én is játszottam ilyet még a 7850 nel.A vibrálás meg a hálózatra mért hirtelen teljesítmény felvétele miatt van. Meg a gyenge mínöségű 230V hálózati kábelnek köszönheted
-
BogyóBP
addikt
válasz
FragMaster #41991 üzenetére
Az mit jelent? Hány százalékon pörög a venti játék alatt? és mekkora fordulatszámmal? azt még megtudod nekem nézni?
Ennek pl nagyon jó hűtése volt. Sose mert 35% fölé a légkavarója, és nem hallottam a hangját.
-
törölt tag
Ha esetleg valaki még nem hallott róla,és érdekli,akkor az MSI Afterburner 300beta18-as verziója már monitoroz Battlefield 4 64-bites verziójában.
Próbáltam, működik!
-
Apollo_21
addikt
válasz
ALONSO11 #41986 üzenetére
Na, ez jó hír...bár tudom nem cf-re termett az az Fx..ahogy az én mostanim sem
De engem érdekelne így isÖrülök neki h csak félreolvastam és lesz teszt vele
Hudejó h épp most teszem fel!!! Sc2-d nincs esetleg?Én egy tesztre mocsk...kíváncsi lennék
Nekem bő másfél éve megvan az emberes dvd..de harmatgyengén muzsikált anno az am3as vason is..pedig bő 40fps fölött kellett volna produkálnia (szerintem). Most teszem fel ismét..ha lejöttek a frissítések..kiváncsi vagyok. -
bombibmw
veterán
válasz
És?
Rezonál,vagy sem?
Rezonál és ez garanciális hiba.
Nyáron,mikor 30 fok lesz a szobában,elég gyakran fog 55% körül menni a venti,akkor majd azt hallgatod,amíg nem lesz hűvösebb?
Én nem xaroznék,ha már nem úgy működik,ahogy az rendeltetésszerű lenne,vinném vissza.
Ha ők elvárják a rendeltetésszerű használatot,Te joggal várhatod el a rendeltetésszerű működést.
Ha meg nincs rá szükséged,add el így,természetesen megjelölve a hirdetésben!
Persze ne 35k-ért.(#41988) LamaCube : Ezt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
"crossfire rendszert epitek".
CFben siman elojohet annyi. es ket kartyad van...
(egyebkent CFem van nagyon jol szellozo hazban, a hofokok pedig tenyleg problemasak tudnak lenni meg a skandinav nyarban is... 25 fokban mar hangosak a kartyak hogy a 74es target hofokot tudjak tartani)
-
Apollo_21
addikt
válasz
ALONSO11 #41974 üzenetére
Hali! Örömmel látom ám h lett egy új kártyád "is"
Kár hogy a régit porfogónak tartod egyelőre
Sztem ugranánk rá jópáranÉn tarcsiba nemtartanám meg az tuti, ahhoz túl drága h csak álljon.
Bár 36nál ígyis többet ér azis ziher... Várjuk ám a teszt eredményeket...sajnálom h a kis Fx-el nem próbáljátok ki -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Steve198310 #41982 üzenetére
persze, ez is igaz. amit én mondok az az otthoni megoldás.
a gyengen valsztott komponensek/nem megfelelo osszeszerelesi minoseg viszont nem biztos gari utan javul.
masik oldalrol viszont az kicsit nekem vicces, hogy a szervizes nem meri leszedni a hutest es meghuzni a csavart.
-
BogyóBP
addikt
Erről mi a vélemény? [link]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALONSO11 #41970 üzenetére
ventiknél lehetnek rezgősebb fordulatok. ez adott venti szériára jellemző, tehát ha cserélteted másik ugyanilyen tipusu kartyara se biztos, hogy jó lesz. fizika makacs dolog.
meg egyszer: kapd elo az afterburnert, van fan curve beallitas, azt hasznalva a necces reszt at tudod ugrani. afterburner/fan beallitas, mukodik.
irritalo a dolog (en is imadom a csendet), de a szervizben hetekig is szivhatnak a kartyaddal.
CFre szamolj olzan 320Wot a 12Vs agon, erre jon meg a proci.
-
-
Dany007
veterán
-
LamaCube
addikt
válasz
ALONSO11 #41974 üzenetére
Mond meg neki, hogy egy vga-nak nem szabadna zörögnie működés közben. Ez éppen elég indok. Gariztatnia kell, ha pedig nem akarják ez miatt cserélni, akkor kell a fogyasztóvédelemhez fordulni. Mivel nincs feltüntetve sehol sem, hogy zörgés, rezonálás előfordulhat működés közben. Kiszámolod kiadtál a 2 vga-ért több, mint százezret. Annyiból már majdnem vehettél volna 290-es szériát. Az meg leveri még a képet is a falról teljesítményben.
-
bozont
veterán
válasz
ALONSO11 #41955 üzenetére
Esetleg tudnál cpu terén is összehasonlító tesztet készíteni? Nekem is egy FX6100 van 4GHz-en és nem tudom eldönteni, hogy a 270X mellé érdemes lenne e Intelre váltani.
(#41956) LamaCube
Szerintem FHD-ig kevés játéknál jön ki a 384bit előnye, legalább is ebben a tesztben pl a gyári OC-s MSI Gaming hozza az alap 7950 szintjét.
-
Sziasztok!
Olyat tapasztalok, hogy egy játék közben, ami konkrétan Dungeon Siege 3 világosabb részeknél a kép teteje vibrál, csíkoz keresztbe. Kizárólag ennél a játéknál csinálja, sehol máshol.
Feltettem a legújabb drivert, de ugyanaz. Gondoltam arra, hogy rossz a kijelző frissítése, de rányomtam az LCD-re, és ott is ilyen.
Mi lehet ez? 7870-esem van.
Köszi!
-
-
mekker
őstag
Sziasztok, van egy (XFX) 7870 XT karim és másik biost akartam rá flashelni (Sapphire és Powercolor).
Mindkettővel betöltött, de mindig amint betöltöttem valami erőforrásigényesebbet, a szobalámpa vibrált egy halványt és újraindult 2-3 mp múlva a gép (1,25V-on is próbáltam őket, úgysem ment).
Ez mire utalhat?A másik kérdésem - magyarázat az elsőre is -, hogy voltage lockos a kari, de VBE7-tel lehet a biosban egy alap fesztáblázatból választani, de az 1,095V alatt ugrik egy nagyot 0,95V-re.
Most akkor ezt tudnám még valahogy lejjeb feszelni?
Ha nem, akkor ha húznék rajta amennyit enged, akkor az sokat rádobna a melegedésre, vagy nem lenne jelentős? -
Gainka
őstag
válasz
zsokagi #41938 üzenetére
Én most hirtelen nem találtam 50 alatt r9 270-t
De a 7870-el is ugyan ott vagy teljesítményben és még olcsob is, annyiért nagyon meg éri.
Ja és procid elég hozzá igen
Ez, uyg ahogy van best buy [link]
Söt szerintem bolond aki nem ezt veszi, tipus hibárol nem tudok, akit nem zavar hogy nem 3 év gari van rá vagy csak nincs asusra lové vagy 270x-re annak ez best buy. -
rígel
őstag
válasz
BogyóBP #41931 üzenetére
Még egyszer elmondom:
Az R9-en lévő twinfrozr 4 újabb,jobb, csendesebb (halál csendes) mint a 7870-esen lévő elődje.Gainka:
Jól van na...bocs a kifakadásért. persze hogy kevés a cpu, de akkor se vennék gyengébb kártyát ha megvan rá a keret, mert azért még így is érződik a különbség. -
Gainka
őstag
válasz
BogyóBP #41933 üzenetére
Igen de ha most letudod cserélni és le akarod akkor cseréld le nyugiodtan, sööt... de ne várj sokat a cserétől, ha majd erősebb procid lesz na majd akkor fogod érezni igazán ....
(#41930) zsokagi
[link]
Ehhez mit szólsz?(#41935) rígel
de akkor se vennék gyengébb kártyát ha megvan rá a keret, mert azért még így is érződik a különbség.
Persze ha letudja cserélni vagy akármi akkor én is azt mondom hogy persze csinálja d emajd javulást majd csak a pl fx 6300 fog hozni
-
BogyóBP
addikt
válasz
Gainka #41928 üzenetére
Nem fogok tudni CPU-t cserélni a közeljövőben. Ezért nemtudom mitévő legyek. Ennek az MSI kártyának jól bömböl a hűtése. Jó volna tudni hogy hány % ra kúszik fel játék alatt. Érdemes megnézni.
-
zsokagi
tag
Sziasztok
Véleményeznétek ezt a kártyát: CLUB3D Radeon R9 270 elég eltünőbben van de most láttam valahol 45 e ft ért?? , vagy nézzek egy 7870 et ahogy néztem tesztekben közel hasonlók az eredményeik. -
BogyóBP
addikt
Nemtudom nekem a 7870 et se birta kihajtani a CPU szóval
De akkor is simábbnak éreztem a játékok futását mint a mostani kártyával. Lehet kicseréltetem erre az MSI 7870 re a mostani kártyámat..
-
marquuard
veterán
válasz
BogyóBP #41923 üzenetére
...Ami Gigabyte esetén NEM létezik. Itt a büdös életbe egy fikarcnyi hiba, giccs, egyéb cucc nem volt, nem esett le a hűtő, nem hangos, nem megy 61 fok fölé a GPU, nincsenek piros pöttyök, zöld/lila/fekete/hupilila halál nem jelentkezett, sorba játszom végig vele a 2013-as játékokat, köztük néhány GPU izzasztóval (BF4, AC4, Crysis 3, stb.) ééés SEMMI. Ráadásul BIOS-t se frissítettem, 13.12-es driver.
-
rígel
őstag
válasz
BogyóBP #41921 üzenetére
Nem tudom miért nézegeted a tavalyi szériát, alig olcsóbb, hűtése is jobb az R9-nek, kevesebbet is fogyaszt, valamivel gyorsabb is.
Gond? Hány MSI r9-ről olvastál?
A Sapphire-okkal van gond, de azok se biztos hogy hw-es hibákfreeroam12:
nekem sima van, a tiédet meddig lehet húzni? -
BogyóBP
addikt
válasz
Joe Swanson #41922 üzenetére
Biztos hogy nem. Azokkal akkora szivások vannak hogy hihetetlen. Elég csak visszaolvasgatni, néhány oldalt. Sorba döglenek meg.
-
BogyóBP
addikt
Ez milyen lehet? [link]. Gagyinak és hangosnak tűnnek a keverőlapátjai. Iszonyatosan félek már radeont venni.
-
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste #41917 üzenetére
Akkor jó. Viszont jelentkezni jelentkezett hétköznapi játékosoknál is. Nem kellett hozzá trükközni. És úgy tudom többféle játékban is.
No mindegy a lényeg az, hogyha ez csak driver hiba akkor reméljük minél hamarabb javítják. -
Dany007
veterán
válasz
Pancsermeste #41915 üzenetére
De mitől döglik meg a kártya? Mert úgy emlékszem volt itt pár júzer akiknek egy idő után a kép is elment, majd vissza se jött restart után sem.
-
Pancsermeste
őstag
Nah gyerekek, kezdem megérteni a Steve-féle Sapphire R9 270X hibajelenség okait... biztosat persze nem mondhatok, mert nem értek hozzá, de van egy sejtésem.
Nos, ami a lényeg, hogy akkor jön a hiba, amikor a GPU crashing-el valamilyen okból. Ez lehet simán játék vagy driver hiba miatt, de történhet alulfeszelés vagy csak az adott órajelhez kevés GPU fesz hatására, ami a lényeg, hogy ekkor a GPU vagy annak bizonyos egységei lekapcsolnak, de sajnos a hardver alaphelyzetbe állításkor nem kapcsol minden vissza, így a hiba egészen addig marad, míg a gépet újra nem indítom.
Nálam pl. minden játék fut rendesen, minden probléma nélkül, kivéve az elég félresikerült optimalizációjú CoD Ghost, aminél monitorozás + tálcára lerakás kiakaszthatja a GPU-t (erre sokan panaszkodnak)
Nos, ilyenkor talán a geometrizáló/tessellation egység lekapcsol, és nem kapcsol vissza? - azért gondolok erre, mert csak az erősen tesszellált játékoknál jelentkezik a hiba.
Igazából ez nem olyan vészes, mert simán kijátszottam a single részt hiba nélkül, és más játékoknál sem jelentkezett semmi hiba, csak ennél az egy játéknál jelentkezett az említett okok miatt, de egy átlag user-nél ez nem valószínű, hogy bekövetkezik... mert "csak játszik", nem kíváncsiskodik!
Talán ezért sincs még nagy visszhangja a hibának... Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy ez csak a Dual-x-es Sapphire vagy más kártya is produkálja, és hogy BIOS szinten javítható-e, vagy hardveresen van valami elszúrva? -
Dany007
veterán
Én is azt mondom, hogy inkább használtan egy 7870 2GB vrammal.
Az 1600x1200-as felbontás jóformán ugyanakkora mint a full HD. Ugye 1600x1200 az annyi mint 1,92 millió pixel. Az 1920x1080 pedig 2,07 millió pixel. Így gyakorlatilag minimális a különbség. Tehát nyugodtan veheted azt, hogy full HD-ben fogsz játszani.
Oda meg azért kell a 7870 2Gb-os vramja. A jövőben meg még inkább kelleni fog. Ha nem lenne ilyen alacsony sávszélessége ezeknek a kártyáknak akkor én még a 4GB-os verzióra is beruháznék. De ugye ezeknél az jobbára fölösleges.
Főleg egy i5 4670 mellé már illik egy izmosabb kártya. -
zserbox
őstag
válasz
Steve198310 #41911 üzenetére
azért mert elterpeszkedik, amúgy elférne, de a jövőre gondolva én is 2gb vennék.úgy is lesz monitor upgrade max még nem tud róla
-
Steve198310
őstag
Ahhoz már kell a 2GB. Úgy mond elkél itt ott. Mivel játszanál mert ügy e az is befolyásolja, hogy 1-2 GB. Ha már szeretnél BF ezni mert sokan azt veszik alapul ahhoz kell a 2GB. De egy Metro LL vagy Bioshock ahhoz elég duzzogva. De a AC4 is már kajom asszem 1,1-1,2GB körül. Most nem tudom megmondani mert nincs karim.
-
r9550
senior tag
válasz
Steve198310 #41909 üzenetére
42-45 környékén vannak az olcsóbbak 1600x1200 a max felbontás procim egyenlőre nenézd i5 4670k-t akarok csak egyenlőre vga-t fontosabbnak tartom 8gb ram lenne még mellette meg 2 ssd raidbe
-
r9550
senior tag
válasz
Steve198310 #41907 üzenetére
nézegettem 270x-et is meg 7870-et de elég lenne az 1 gigás 7850-is nem full hd-ban játszok viszont ha nem újat veszek akkor lehet hogy a 40k-s keretböl kijönne használtan 7870 is még tanakodok rajta hogy mi legyen
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #41900 üzenetére
Pedig az BF3-4 szereti az FX procikat. Eleve már mikor írták a motort figyelembe vették az új FX procik képességeit, miközben a HT -t támogató intel procikkal tiszta mikro akadás volt a játék kezdetekkor.
(#41902) miresz singleben érthető, hogy kihajtotta maxon a CF -t. Nekem 7870CF 1200/1450 + 3570k@4800 nem volt elég a végig 99%/99% -ra CF esetén multiban. Volt olyan pálya ahol bement néhol 70% -ra is a gpu, de úgy általánosságban elmondható, hogy átlag 90+% kihasználtságra elég volt ez a proci. Más játékokban kedvezőbb volt a helyzet azért. Pl egy Tomb Raider esetén már tuning mentes cpu is elég volt a maxos CF kihajtáshoz.
Azt megjegyzem, hogy ahol leesik a gpu használat ott se lehetett akadásról beszélni természetesen. -
miresz
veterán
válasz
katt777 #41901 üzenetére
"Elég tesztet olvastál róluk",én meg használom,mind a két oldalt. i5 4670K,és FX8320,hogy tudjam,hogy mit írok.Természetesen a 99%-ot single alá értettem én is. Viszont BF4 multi alatt is jobban teljesít pl. az FX8320,mint a 4670K.
asdxv: Persze,hogy nem,egy FX egy 6670-est is alíg tud kihajtani....
-
katt777
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fotók, videók mobillal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Warhammer 40.000
- Leállítás, Alvó mód és Újraindítás: mit csinál a Windows?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest