- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
Steve198310 #41797 üzenetére
Szerintem inkabb Asus. Neztem tesztet a Vapor-rol hat soso. Szvsz semmi extra. De nezz utana te is mindenkeppen.
@ belinho:
Szvsz tultargyaltuk a temat.
-
Steve198310
őstag
Végre jó hírt is kaptam
Be érkezett a kártya a szervizbe "halott" a tesztek alapján. (Sapphire R9 270X Dual-X OC)
Mondta a szervizes amint lesz raktáron már küldik is a csere kártyát. Igaz még nem tudni ,hogy ugyanolyan típus lesz-e vagy másik. Szívem szerint a Vapor-x et szeretném vagy az Asus kariját. De addig még hívnak -
belinho
senior tag
válasz
belinho #41794 üzenetére
Vagy kérdezz rá katt777 fórumtársnál, neki van még A10 6800K-ja +7870XT, ő úgy szokta csinálni, hogy kinyomja a szemét a procinak és mindent felhúz csutkára a játékban+ még driverből is rátol mindent amit lehet, aztán egyből nincs cpu limit, igaz közel játszhatatlan az egész, de kihajcsa!
Egy szó mint száz, sajnos van sok rosszul optimalizált program+ lehet azzal számolni, hogy egyre több cpu intenzív játék jön, szóval a jövőre gondolva érdemes azért a vga-hoz mérten egy erős procit is számításba venni a vásárlásnál.
-
belinho
senior tag
válasz
Dany007 #41772 üzenetére
Ez mind szép és jó, amiket linkelgettél, csak az a baj vele, hogy szinte az összes VGA limites beállítás, szóval itt nem is nagyon fog megmutatkozni a CPU-k közti különbség.
Meg a tesztek nagy része 7970, Titan és társai, szóval egy kisebb kártyával közel sem fogsz ilyen magas fps értékeket kapni, szóval visszább kell venni a beállításokból, úgy meg már előjöhet a CPU limit.
Meg azért van közte nem egy mai játék is,szóval én nem vonnék le olyan nagy következtetéseket, hogy mi-mire elég.
Annyiban egyetértek, hogy játékhoz inkább erős VGA kell, és ha kevés a pénz akkor inkább azt a VGA-ra kell költeni. -
FragMaster
addikt
válasz
Dany007 #41753 üzenetére
Előfordulnak érdekességek. A gtx460-am egy két nüanszot leszámítva ingerszegény volt ebből a szempontból, de aztán ~ a tavaly márciusi whql után olyan anomáliákat produkált, hogy hihetetlen, visszatéve azt a bizonyos drivert, vagy korábbit jó volt. Ok, nem egy mai darab volt az már, de a támogatás elvileg hivatalos. Most meg a hd7870 mellett megint unatkozom
-
noby
aktív tag
köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Dany007
veterán
válasz
kovsol #41789 üzenetére
Jó, tényleg mocskosul összetett kérdés. De én meg pont az ellentettjét nem szeretem.
Mikor jön valaki, hogy van egy fx-6300-am és 270x-et akarok. Aztán el van küldve a búsba hogy vegyél i5-i7-et mert az kell.
Persze, kell csak kérdés mire. Hát nálad tényleg kell. De másnál meg lehet, hogy nem és épp ezért fölös pénzkidobás lenne csak neki.
Persze az is pénzkidobás ha túl erős vga-t ajánl az ember amit úgyse tud kihajtani. De most itt a 7850 és a 270x között olyan 5-10k különbség van max. Új platformra váltás + egy felső-közepes intel proci meg több tízezer különbség.De egyetértünk (meglepően hamar ), hogy ez egy igen összetett kérdés és teljesen egyéni preferenciák, részletek függvénye.
-
kovsol
titán
válasz
Dany007 #41788 üzenetére
Pedig én imádtam a kis fx6100-t is, de sc2-ben harmatos volt 3vs3 vagy 4vs4 multiban. Bf3 ban jól hasított. Viszont nem bántam meg a cserét, jó mondjuk messze ára alatt tudtam venni intelt.
Viszont nagyon nem szeretem amikor ki van jelentve, hogy xy proci elég a zx vga karihoz. Ez sokkal összetettebb kérdés, mint azt sokan gondolják.
-
noby
aktív tag
erre valaki?fontos lenne[link]vagy hol találnék pontos méret leírást?
-
Dany007
veterán
Játékfüggő az tény.
Néztem én is Starcraft2 valamint skyrim teszteket. Na ott tényleg kevés a proci! Nyilván ezeket majd kihagyom.
Asszem linkeltem bf4 multit is. Igaz ott i3-3220-van a tesztben ami kb egy 5800k. Látszik a különbség, kb 20%-kal több fps-t tud az i7 3960x mint az i3.A microlag tényleg egy érdekes kérdés. Ezért is vártam nagyon Tailor kollega beszámolóját.
Vajon mennyire van nála jelen. De ő azt mondta hogy nem tapasztalt microlagot azokban a játékokban amikkel eddig próbálta. Hiszek neki na. Persze ő se multizik.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Dany007 #41776 üzenetére
De ezek nem CPU éhes progik. Csak azt próbáljuk mondani, hogy ha valami tényleg használja a procit ott nagy a különbség. De amiket linkeltél ott nincs különbség 8 és 4 magos között. De megnézel pl Crysis 3 cpu tesztet ott van. Nyilván kismillió játék van aminek elég a 4 mag, de van ahol kevés. Ezért szoktuk mondani a BF3 multit. Ott nagyon laggol az egész játék ha kevés a proci. Ha valahol a proci kevés azt sokkal jobban megérezni mintha a vga megy maxon. vga kevés akkor valamivel kevesebb az FPS, de ha a proci akkor ott mikrolag beugrik és az cefet idegesítő. Látszólag hiába van meg az fps.
-
Dany007
veterán
válasz
kovsol #41778 üzenetére
Jó, mondjuk ott a 3570k már elég nagy ugrás bizony. Plusz egy szálon jóval erősebb. Ezért is írtam hogy játékfüggő is a dolog. Meg persze megint kérdés, hogy multi vagy single.
Nekem is csak egy kényszeredett megoldás ez az apu. Mikor vettem még eszembe nem volt, hogy játszak is komolyabban... : ) Aztán elkapott a gépszíj és így még mindig gazdaságosabb megoldás mintha komplett alaplap-proci cserét hajtanék végre amihez utána ugyanúgy kéne vga-t is vennem...
Szóval nyilvánvaló az nekem is, ha játékra raknék össze gépet, akkor abba jóval komolyabb procit tennék. De sajnos erre most nincs lehetőség, így marad ez a megoldás. Nem a legtökéletesebb, de nem is olyan borzasztó, mint ahogy azt sokan leírják. -
kovsol
titán
válasz
Dany007 #41772 üzenetére
Nekem volt tuningolt fx6100 és azt cseréltem 3570k-ra. Látom, hogy amivel én játszok ott messze jobb az intel. Fx kb egy apu szintján van.
Amúgy meg 7750 is elég fix 60fps-re, csak kompromisszuá kérdése. Az én 7870xt kártyám mindenhol elég 60fps re csak pár dolgot alacsonyabbra kell állítani, és észre se veszed a külömbbaéget a látványban.( #41773) tailor74: grat, megtaláltad a legkevésbé cpu igényea szintetikus tesztet.
-
válasz
Steve198310 #41775 üzenetére
Igaz ,ezen kívül még a kombustor-ral próbáltam ,de az csak 1 szálat használ a prociból...
nem akarok én vitázni senkivel ,csak Danny kolléga állítását akartam alátámasztani ,hogy fullhd-ban a vga sokkal fontosabb ,mint a cpu...
Már sokszor leírtam,hogy én nem tapasztaltam mikrolaggokat a játékokban ezzel a procival, sem 270x-nél ,se 280x-nél...
És 4-5 fps különbségért nem vennék 50 ezres procit,inkább vga-ra költeném ...
Persze ez is csak egy vélemény.. -
Dany007
veterán
válasz
Steve198310 #41775 üzenetére
Ez igaz, de én linkeltem egy rakás procitesztet melyek azonos vga-val lettek mérve különböző cpu-k alatt köztük az 5800k is. Ezekben összesen van 11-12 féle játék különböző beállításokkal felbontásokkal stb...
Az igazi érdemi különbség 1280-ban medium grafikán jön ki. Vagy olyan esetben amikor amúgyis 100fps fölötti a sebesség pl 150fps az egyik procival 5800k-val meg "csak" 100-110... -
noby
aktív tag
valaki tudna segíteni?Silverstone GD-05 egy ilyen házba szerintetek be lehet préselni egy ilyen vgat?ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2
-
válasz
Dany007 #41772 üzenetére
Nem tudom ez segít-e ,de teszek ide egy képet ,amin látszik az a10 5800k kihasználtsága , a vga kihasználtsága ,és az éppen aktuális fps is valley-ban....
Továbbra is tartom a nézetem ,miszerint egy 5800k is elég egy 270x (280x) mellé full hd felbontásra..
Az is tény ,hogy én multit nem játszom, valamint "csak" kb. 20 játék volt mostanában a gépen... -
Dany007
veterán
válasz
kovsol #41770 üzenetére
Huh had ne kelljen linkelgetnem megint össze-vissza. Ezerszer kiveséztük.
Igen ha direkt cpu igényes a játék pl skyrim vagy starcraft2 stb akkor szopás.
Amúgymeg a BF4 is szépen szalad 40-50fps-sel fullon. Lásd Tailor74 kollegát akinek az 5800k-s apu-ja 95-98%-ban kihajtja a 270x-et.
Plusz lehetne linkelgetni millió egy cikket / tesztet, PH!-sat külföldit tökmindegy... A konklúzió ugyanaz. A mi modernebb játékokhoz 1080p-ben leginkább erős vga kell mintsem erős cpu.
Persze van kivétel, lásd multi vagy a különösen cpu igényes játékok vagy épp a WoT ami csak egy szálat dolgoztat.Az igazi különbség low felbontáson és vagy grafikai beállításon magas fps szám esetében jön elő igazán blablabla... stb stb stb...
Forrás:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Ja és ha fix 60fps lenne a cél akkor nem ilyen kártyát vennék és főleg nem ilyen cpu-hoz. : ) Meg persze megint játék kérdése az egész. Én már a BF3-mal is megelégednék. Ne kell mindenkinek egyből Crysis 3-ra gondolni fullon fix 60fps-sel... Ahhoz talán még egy 780ti is kevés lenne.
-
gógyi
aktív tag
Sziasztok!
Látom kezdenek kikopni a kínálatból a 7870-ek. Érdemes e még ilyet keresni vagy a R9 270X simán helyettesíti? -
Dany007
veterán
Persze. Ez pontosan így van. A legnagyobb különbség a placebo hatás. Árulnak kábeleket százezrekért is.
Sőt ezt egyszer kiveséztük a fejhallgatós topikban. Ahol a mániákus audiofilek is csináltak vaktesztet olcsó és drága kábellel... Az eredmény még náluk is az lett, hogy ha nagyon odafigyelnek akkor úgy vélik(!) hallanak különbséget. Na most erre én azt mondtam, hogyha a szakértő audiofil fülek is csak úgy vélik(!) hogy van különbség a pár ezer és a több tízezer forintos audio kábel között akkor az nekem pont elég arra, hogy megelégedjek a pár ezer forintos kábellel. Persze digitális anyagról beszélünk, analóg megint más téma lenne.Kép esetében digitális jelnél szintén ugyanez a helyzet. Csúnyán lebutítva: a videokártya kiküldi a "pixeleket" és azok rgb kódját, fényerejét stb a monitornak a kábelen keresztül ahol már mindez egyesek és nullák képében folyik. A monitor ezen infók alapján bevilágítja a pixeleket a megadott paramétereknek megfelelően. Mert mást nem tud tenni. Megkapta az infót hát megcsinálja. Ha hibás az infó nem ért át megfelelően a jel akkor meg nem csinálja vagy hibásan csinálja. Csíkos a kép, hiányzik 1-1 pixel vagy ilyesmi.
De ha már átért az infó akkor a képminőség csakis a monitortól függ.
Nincs olyan, hogy az egyik bitből csak 2 nulla és három 1-es érkezett meg (pontosabban van de az még mélyebb téma és erre is megvan a megoldás, de nem a kábel az) mert akkor nincs mit megjeleníteni vagy hibásan jelenik meg, de nem okoz minőségbeli romlást. Ugye más a rossz minőség meg a hibás kép.@BogyóBP:
Mondom az árnyékolás (szigetelés) kérdése megint más téma. Ez kikötés is volt, "ha rendesen árnyékolt a kábel"... A vibrálás nem képminőségbeli romlás, hanem képhiba! Nem ugyanaz. Az a bumszli a kábel végén meg a ferrit gyűrű. És asszem az is valami árnyékolásra szolgál... de én nem vagyok szaki.
Ezek csak minimális alapismeretek / gyakorlati tapasztalat.
Nekem is egy 1500 forintos hdmi kábellel megy át a jel a htpc-ből a 42-es TV-re. Bumszli sincs rajta mégis tökéletes a kép.
De tessék megkérdezni a szaktopikban vagy akár a monitoros topikban. -
BogyóBP
addikt
válasz
Dany007 #41765 üzenetére
Én engem azért gondolkodtat el a dolog mert rengeteg fajta felépítésüt láttam már. Ahol lakom ez már egy nagyon régi panel kitudja legalább 50 éve benne vannak a falba a villanykábelek és nemtudom mit dolgozik vissza a monitor 220V os részére. Ezért gondoltam hogyha van egy árnyékolt kábelem ami úgy gondolom az árnyékolástol és szigeteléstől vastagabb is, akkor zavarmentesebb képet adhat mint egy földigiliszta vastag cucc. Néhánynak még "2 nagy bunkót" is láttam a végén, de a legtöbbnek nincs ilyen.
Nameg aztán én úgy értem a kép vibrálását hogy mintha kicsi lenne a képfrissités pedig megvan a 60hz..Erre mondj valamit szaki
Ezt mivel lehet kiküszöbölni.
-
rígel
őstag
válasz
Dany007 #41765 üzenetére
Mégis van piaca a több tízezres kábeleknek, és ha van piaca, akkor értelme is.
Mégegyszer mondom, hogy a józan ész szerint így gondolom én is ahogy te, és így is van. De innentől pszichikai kérdés. Ha valaki jobbnak gondol egy 30 ezres kábelt, mint egy már minőséginek mondható 5 ezreset, annak úgysem tudod megmagyarázni. Vájt fülű/vájt szemű ember mást lát és hall, mint az átlagember -
Dany007
veterán
Oh vitáztam én már eleget kábel témában.
Most lesz 7 éve hogy hdmi-s 1080p-s monitort / tv-t használok. Ha a kábelen gond nélkül átér a jel akkor bizony nincs minőségbeli probléma.
Millió vakteszt bizonyítja hogy semmi értelme a több tízezeres kábeleknek...Hát így sokkal egyszerűbb: HDMI kábel FAQ Ő egy kicsit jobban ért hozzá, mint én...
@(#41761) BogyóBP:
Aham, mert szerinted a vastagabb kábelen több 0 és 1-es ér át, mi?
-
Basalaci
csendes tag
Szerintetek a x4 955 black procihoz jó lenne a gtx 660?
-
rígel
őstag
válasz
Dany007 #41759 üzenetére
Szóval ha a jel tisztán és egészben átér a kábeleden akkor a képe ugyanolyan tökéletes lesz, mintha egy 20 ezer forintos hdmi kábelen vitted volna át a jelet.
Hogy ne mindenben értsünk egyet
Elméletben igazad van, én is és mindenki más is így gondolja, a gyakorlatban mégsem így van. Nézz csak be az ezzel foglalkozó topikokba. -
Dany007
veterán
Tudom. A mi véleményünk pontról pontra megegyezik. Ha visszaolvasol - egyszerűbb ha hiszel nekem
- én is pontosan ezt mondtam a kollegáknak. A gyártóknál a hibák valószínűsége nem mindegy. Amint látjuk Sapphire-nél ez elég valószínű Asus MSI nél már jóval kisebb rá az esély...
No mindegy pár hsz-szel korábban szinte szó szerint ezt írtam le én is.@BogyóBP:
Nem gond, mert a hsz-ed másik fele biztosít arról mindenkit, hogy ne számítson az, hogy te mit vettél észre.
1.3 vagy 1.4 neked konkrétan mindegy. Sávszélesség különbségek vannak, 1.4 igazából arra való, hogy átvigye a stereo 3D-s képet is amit 1.3-mal nem tud megtenni. Kb ennyi.
A kábel meg nem okozhat képminőségi problémát max képhibát ha hibás a kábel vagy nem jól árnyékolt vagy akármi. De azt meg egyértelműen észrevetted volna már.Szóval ha a jel tisztán és egészben átér a kábeleden akkor a képe ugyanolyan tökéletes lesz, mintha egy 20 ezer forintos hdmi kábelen vitted volna át a jelet.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Dany007 #41753 üzenetére
Én úgy vettem észre, bár ezzel lehet most lavinát inditok, hogy az Nvidia szebb képet ad, mig az AMD nem. Namost hogy ez a kivezetés vagy épp a kábeltől függ e azt nemtudom. Tény hogy nagyon sokszor van olyan érzésem mintha a kép vibrálna de lehet hogy ez csak az összekötő kábel nyamvadt minősége okozza vagy valami más amiről lövésem sincsen. Mindegy így vagy úgy de Nvidiánál valahogy ezt nem találtam annyira észrevehetőnek, de AMD kártyánál mindig megvan a szivás
Mondjuk alapjában aztsem értem hogyha a kártya 1.4 es HDMI-t támogat, akkor a monitoron mért csak 1.3 as HDMI van.. Lövésem sincs mi lehet a különbség de lehetséges hogy a szabvány miatt mivel 1.3 as kábelt használok ráadásul nem túl drágát (ilyen 1-2 ezres tétel) az okozza ezt.
-
rígel
őstag
válasz
Dany007 #41753 üzenetére
Akár TV-t, okostelefont, autót, házat, vga kártyát stb. veszel mindenben van kockázat, bármelyik gyártót választod. Emberek tervezik, emberek által tervezett eszközökkel gyártanak mindent, nincs tökéletes dolog, amit ember alkot. Ez van,ezért van a garancia. Bármelyik gyártó bármelyik termékénél bele lehet futni hibás termékbe, csak a valószínűségben vannak különbségek.
-
Dany007
veterán
Én is úgy tudom, hogy a zöld oldalon nincs ennyi baki.
De ettől függetlenül egy ekkora tétel esetében szerintem mindenki utána néz kicsit a neten. Vagy ha ő nem is ért hozzá akkor egyrészt méginkább vagy megkér egy ismerőst aki járatosabb a témában és ő néz utána.
Mert ugye itt azért közel 50+k-s tételekről van szó. Nem olyan téma hogy bemegyek a média marktba és veszek egy random rádiót.
Aki meg se hozzáértőt nem kérdez, se nem néz utána az bizony kockáztat. Egy tökéletes világban persze nem így kéne ennek működnie de hát ez közel sem az.Ezért stresszelek most én is, hogy melyiket vegyem. 7870 vagy 270x. Próbálom minimalizálni a szívás kockázatát azzal, hogy kizárólag Asus vagy Msi terméket veszek, de ugye még így sem holtbiztos.
-
LamaCube
addikt
válasz
BogyóBP #41749 üzenetére
A dell monitor fórumában írták, hogy van egy módosított driver, de csak dell monitorhoz és nem minden típushoz jó, de még típuson belül se biztos, hogy működik. Na nálam és még sok fórumosnak működik. Nálam is csak játéknál van használva a v-sync miatt. A 72 fps csak több, mint a 60. Ezért gondoltam erre, mert a kollégának is dell-je van és hátha ez okozza a gondot.
-
BogyóBP
addikt
válasz
strike-force #41748 üzenetére
Akkor ennyi a történet.
-
Trevi
tag
Nálam Volt egy Asus HD7850-DC2-2GD5 A ventije olyan hangos volt mint ha felrobbant volna a gyors pörgéstöl.
Meg az 1. játéknál a Counter Strike-nál sajnos 5mp alatt elhalálozodott úgy hogy be se lehetett kapcsolni a gépetMegbízható gyártó úgyan már sose voltak megbízható gyártók az abit-on kivűl
Amúgy a kártya sorsa gariba kicserélték egy nvidiára gtx 660-ra + kp
Amúgy ez amd sara sajnos. -
-
BogyóBP
addikt
Én nézegettem tesztetek, meg úgy általánosságban is, de nemigazán találtam semmi olyanra utalót hogy az Nvidia most szerencsétlenkedne. Nem igazán irtak a forumon sem arról hogy ilyen olyan hibás a 6xx,7xx széria de majd beletúrom magamat. Sőt van valami nagyon jó kis játékoptimalizáló szoftverük is beépitve a driverbe ami szerintem szintén egy jó pont. Sztem az AMD túlzott és indokolatlan megugrása a b..zi Battlefield játékkal kezdődött aztán jött a többi hozzá hasonló cucc, Dirt sorozatok, amik kifejezetten AMD tesztkörnyezetre íródtak. Nvidinál max csak a BF3 ban volt szivás, az ismeretlen elszállással ami rettentő sok usert érintett és a mai napig nem tudták doktorálni.
-
do3om
addikt
Nem érdekel senkit a gyártók a gyártók hibáztatása, attól még szar lesz. Vagy hogy kéne megvenni ha nem attól akik árulják? Az AMD-től személyesen?
Szóval mennyi a bénázás a másik oldalon? Most nem fogok ott is olvasgatni, hátha van aki azt is figyeli.
Nem csak ezzel a gyártóval van baj, a 7870-50-nél is rendesen voltak gondok és nem lehette bemenni a boltba csak ugy venni valamit ha biztos akartáll lenni a működésében. MSI, Giga, Sapphire, meg nem emlékszem még mik de voltak rossz karik rendesen (az ASUS megbízható volt)
Na de aki nem nézi a fórumot csak megveszi, szerintem a legtöbben így vannak, azokkal mi lesz? Mert megveszi, szar, és tuti nem kel neki többet AMD. De mondom nem tudom a másik oldalon mi a helyzetet Úgy emlékszek ott is voltak gondok különféle színes képernyős halálok, meg inkompatibilitás. De most mi van ezekkel? (66x, 7xx)Tudom nem itt kéne kérdezni hanem ott.
Meg nem érint a dolog csak érdeklődésképpen. -
BogyóBP
addikt
válasz
strike-force #41740 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés. Sztem ha annyira nem sajnálod az időt húzd újra a wint és akkor minden jó lesz. Kitudja mivel mi akadt már össze
-
LamaCube
addikt
válasz
strike-force #41735 üzenetére
Ha dell monitorod van és a módosított 72hz-es driver van fent, akkor a memóriát nem veszi vissza.
Tedd vissza 60-ra és láss csodát visszaveszi. Ha nem módosított a driver, akkor nem tudom. -
válasz
BogyóBP #41736 üzenetére
Lehet, hogy az utóbbi verzió lesz, mert AIDA-ban minden jónak tűnik.
Van esetleg valami ötleted, hogy mi pörgetheti a VGA-t? -
Dany007
veterán
Meg mindig nem tudtam eldonteni melyik VGA-t vegyem.
Most, olvasva a sok szivast a 270x-el megint azon agyalok h lehet eleg lenne a 7870 is. Elvegre architekturalisan semmi kulonbseg a ketto kozott. A 270x nek magasabb a memoria orajele emiatt picit nagyobb a savszel... de ennyi az ossz. Phs tesztek alapjan is 9,6% van a ketto kozott. Raadasul annyival olcsobb is a 7870.
Vagy nemtudom, Asus / Msi nel meg sehol nem jottek elo ezek a dolgok? Azok a 3ds kephibak? Mindenkepp Asus vagy Msi lesz, de akkor se akarok szopni a gariztatassal...
-
BogyóBP
addikt
válasz
strike-force #41735 üzenetére
Valószinüleg olyan bios van rajta amibe nem építették be a memoria visszavételt is. Esetleg nézd meg Aida64 el hogy hány db státusz van belekodolva a bios profiljába. És hogy azon mennyi memoria orajel van irva. Ha ott más értéket találsz akkor elképzelhető hogy valami szoftver miatt nem veszi vissza, vagy valami olyan fut ami azt a részét használja a kártyának.
-
-
-
rígel
őstag
válasz
strike-force #41729 üzenetére
Eddig visszavette? Ugyanazzal a progival nézted ezelőtt is? Egyébként a BIOS-ban vannak tárolva az órajelek, amik csak úgy maguktól nem változnak. Nem flasheltél véltlenül BIOS-t? Ha igen, tedd vissza a gyárit.
do3om:
AMD=AMD Sapphire=Sapphire két külön cég. Lehet hogy régen kiemelt Partner volt a Sapphire, de ez ma nem így van.
Különben sem l a referencia kártyával van a baj az olcsóbb gyártóknál, hanem hogy spórolásból olcsóbb kondikat, gagyibb hűtést, esetleg olcsóbb vram-okat használnak a referencia helyett, míg a jobb gyártók jobbakat, vagy a referenciát -
do3om
addikt
válasz
BogyóBP #41723 üzenetére
Az nv topikot nem olvasom, de aki ide bejön az nem sok jót lát. Mondják hogy ebben a kategóriában az AMD karik igen jók, de ennyi szopást elviselni senki sem akar.
A másik oldalon vannak hasonlók?Tudom főleg a gyártók hibája, nem az AMD-é de ez kit érdekel. Amúgy is a Sapphire=AMD.
-
rígel
őstag
válasz
BogyóBP #41728 üzenetére
Már egy párszor biztos leírtam. MSI és ASUS. A jelenlegi gyártók közül vga kártyát és alaplapot kizárólag ettől a kettőtől veszek.
Ez nem azt jelenti hogy esetenként ezekkel nem lehet szívni (bár én ezekkel még sosem szívtam). A hangsúly a valószínűségen van, ami a spórolós gyártók cuccai esetén jóval nagyobb!
A másik alaptétel, hogy nem vásárolok tőlem 2-300 km-re lévő boltból, csak ha meggyőződtem róla hogy az esetleges gariztatás flottul, gyorsan megy náluk.
Helyi, megbízható boltban, ha már többször is vásároltál tőlük és "ismernek" oda fogják adni annyiért, amennyiért a webshopban látod, + az esetleges gariztatás is sokkal gyorsabb. Sőt esetemben úgy hoztam el a kártyát, hogy ha nem elég a 270-es, visszaviszem és kapok helyette 270X-et. Ha gariztatni kellene visszavinném és raktárkészletről kapnék másikat. -
BogyóBP
addikt
válasz
strike-force #41729 üzenetére
Melyik GPU-Z vel nézed? A legújabbal? Ha az órajelet visszaveszi a ramot is visszakéne hogy vegye.
-
sziasztok, PowerColor 7850-es kártyám van és a problémám az, hogy üresjáratban sem veszi vissza mem órajelet 1200-ról 150-re. Megnéztem a GPU-Z-ben és 300/1200-on megy 0,9V mellett ami miatt a gép fogyasztása is megugrik.
Lehet ezzel valamit kezdeni? Szoftveres vagy hardveres állítás? -
törölt tag
Üdv!
Feltettem az újabb 041-es biost, és ezzel is megvan a hiba jelenség
.
Viszont nagyon érdekes hogy egyetlen egy játékban a BF4-ben, és azon belül is egyetlen egy mapon a Singapore-n csinálja a hibát. Már vagy 3 órája nyúzom a gépet, kipróbáltam az összes mapon, és sehol nem csinálja csak a singaporen. Feltettem a Crysis 3-at, és hiba nélkül megy. Holnap fel rakom a BF3-at is,és megpróbálom azt is.Ha nem lesz benne hiba,akkor én egyenlőre hagyom a fenébe a gariztatást,mert nem fog a szervizben elő jönni a hiba, ugyan is lefuttattam többször is a 3Dmark-ot és a Valley-t is,mindkettő minden alkalommal hiba nélkül végig ment.Mem tesztet is futtattam 0 hibával.
Kérnék egy szívességet!Ha valaki volna szíves és megnézné a Singapore mapot hogy neki produkálja e a jelenséget. Elég ha az elején 1-2 mentést fut a mapon. Köszönöm szépen előre is!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Steven #41722 üzenetére
persze, csak perspektivat akartam adni
1080pre nem vettem volna meg egy 7850et, 3x1080pre viszont mar kellett. meg igy se tokeletes, de tippre talan 2-3 generacio mulva mar elfogadhato lesz a felsokategoria egyedul 4K/3xFHDre is.
pontosaban: 7850 CF 1080pre akkor jo, ha fHDbe nagyon magas beallitasok mellett altalaban kell a 60 fps.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Steven #41719 üzenetére
nezd, elavultnak nem mondanam. nem kepes mindent maxon futtatni, de a jelenlegi legerosebb egyGPUs 780ti is kb mediumra eleg Crysis3 alatt 5760x1080ban. ez kb a 7850 (OC) CF szintje is.
kerdes, hogy mennyi kompromisszumot kell kotni, crysis 3 medium es very high kozott nem akkora egbekialto a kulonbseg grafikara (mint hogy 7850en konkretan nalam harmadolta az fpst CFben is gpulimit mellett).
ott a Crysis: 6 eves, de a post process ugy van megirva, hogy 48:9es keparany mellett a 7850 CF is beterdel, pedig szamitasi erore olyan kb ket es felszer erosebb, mint az akkor elerheto leggyorsabb 8800 ultra trisli.
tweakelni kell a beallitasokat, aztan orulni, hogy jol fut es szep. 1080pre azert minimalis kompromisszumokkal jo a 270x. viszont vannak olyan jatekok, amik semmin nem futnak el kompromisszum nelkul, szoval csak ezert elavultkent kezelni egy videokartyat felesleges.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Steven #41712 üzenetére
beallitasfuggo, en kapasbol tudok mondani 5 cimet ami R9 290Xen es 780Tin is szaggat. legalabbis itthon meg tudnam oldani
. Bonusz: lehet AA nelkul is menne. legalabbis a 7850 CFen par dolog meg siman szaggat nalam (hint: felbontas).
procilimit lehet, de pl anno egy 6950 2GBt anno osszeeresztettem egy 25%al meghuzott q6600al (3.0an ment). procilimit volt, de azert altalaban annyira nem volt veszes a helyzet.
-
Basalaci
csendes tag
Ebbe a x4 955-ös gépbe kellene kártya. Viszont van egy másik gép amiben 975 black van 6850 1Gb.Azon fullon megy simán a NFS rivals és a Rome2.
-
Dany007
veterán
válasz
zserbox #41708 üzenetére
1080p-ben full grafikán egy APU is kihajt egy 270x-et. A 7850 meg bő 30-35%-kal gyengébb mint a 270x.
Előbb meg kéne tudni az illető milyen grafikán szeretne játszani és mivel, illetve hogy single vagy multi?
Mert low grafikán alacsony felbontásban azért kijöhet a cpu limit. Vagy ha épp köztudottan proci igényes játékokkal szeretné tolni... -
Basalaci
csendes tag
Köszi a tanácsokat!
7850-ből elég az 1GB memória? Lenne pénz a 270x-re de,ha elég a kisebb,minek költsek?
A mostani 5830-nál úgyis gyorsabb.A gondom az,hogy akadnak az új játékok(NFS Rivals;Rome2)
Ezekre elég a 7850 1 Gb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest