- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
Új hozzászólás Aktív témák
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310 #41391 üzenetére
Hát, de ha sehol máshol máshol nem csinálja, akkor nem hiszem, hogy a csatival van valami
Szerintem driver
-
DokiBaxxi
őstag
Van olyan, aki R9 270X-el nyüstöli az AC4-et? A kép jobb alsó sarkában egy téglalapban fura a kép, ilyen szemcsés vagy nem is tudom. Csak ebben a játékban. 13.12-es driver. Gondolom nem GPU hiba, mivel folyamatosan csinálja, egy szabályos téglalapban, csak ennél a játéknál. De csak, ha Edwarddal vagyok, vagy hajózok, tehát menüben meg átvezető videóknál nem. Érdekes. Felraktam az 1.02-es és 1.03-as patchet és nem javította.
Itt a kép róla -
marquuard
veterán
Valaki tud valamit arról, hogy Giga R9 270X-re van-e már BIOS frissítés? Mert én nem találtam.
De addig jó, amíg nincs -
válasz
Steve198310 #41378 üzenetére
39-es akart lenni az a 31 szerintem. nekem is 39-es bios volt rajta, tegnap frissítettem 41-esre (aztán meg a moddolt 41-esre),
egyelőre hibamentes, de nagyon fosok, hogy nálam is ki fog jönni a feketeség.pont amíg írtam ezt a hsz-t, ugrott egyet a képernyő. ennyit a 41-es bios-ról (és a 13.12-es catalyst-ről)...
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #41373 üzenetére
Nekem 39-es bios van rajta gyárilag. Tegnap még gondolkoztam hogy fel kéne tenni a 41-est,de végül is hibátlan a kari,így nem piszkálom.
szerk: azért érdekes hogy alig két hónapja gyártják ezeket a VGA-kat,és már ennyi biossal jön ki a szalagról ugyanaz a termék.
-
válasz
Steve198310 #41378 üzenetére
nekem már csak a diablo fagy de rájöttem pl ha lelövöm a steamet meg minden szart akkor nem szarakszik... lehet win 7 emgoldaná .. hátha a 8.1 szarakszik nem vágom ... de idegsít hogy nem tudom megoldani...
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste #41373 üzenetére
Gyári BIOS van rajta. Ez valóban egy későbbi kártya egyébként, az első BF4-gyel szerelt példányok közül való, szóval jóval később jött le a gyártósorról.
-
Raidon
őstag
Skacok az lehetseges hogy most uj tappal birja a tuningot a cuccos csak pl egy jateknal kifagy?
Sate of DecayValaszokat koszonom
-
marquuard
veterán
válasz
diegho #41362 üzenetére
Rohadjak meg, ez akkor se hangos
Nem arra akarok utalni, hogy semmilyen hangja sincs, és a hangya léptei hangosabbak a hűtésnél, de azt megmondom, hogy nem olyan drasztikus a helyzet terhelés alatt, mint az ASUS-nál. Én mondjuk nem tudnék elképzelni egy robosztus GPU-t olyan hűtéssel, aminek egyáltalán nem hallani a hangját.
Az, meg hogy ne azért ne vegyenek Gigát, mert elmondásom szerint halk, hülyeség. Ha nem rendelkezik a Sapphire vagy egyes ASUS ökörségeivel, akkor már megérte. Tisztelet a kivételnek. -
-
Monya78
veterán
válasz
marquuard #41353 üzenetére
" hűtő meg olyan, mintha ott se lenne. 65%-tól hallom, hogy forog"
Csak mielőtt valaki azért venne Giga r9 270x-et mert halk a hűtése, két napja átveséztük 40979-40985 hozzászólások környékén az hogy a 4000rpm mellett pörgő proci ventilátor mellett nem hallod a videókártya hűtéstét nem azt jeleni hogy halk, hanem azt hogy 65%-nál tudja túlzajongani a proci hűtőt.
-
LamaCube
addikt
válasz
Algotis #41352 üzenetére
Előző vga-m egy giga 460gtx oc volt. Az égadta világon nem volt vele problémám.
Ha jól belegondolok sosem volt problémám hardverrel. Vga-ban volt Gainwardom 2 is , gigam, msi-m és most az asus.
A 4850-es gainward a mai napig megy a fiam gépébe az msi meg fateroméba.Alonso11
Az biztos, hogy kiveséztük
-
Jocy
aktív tag
Sziasztok! Nem örülök ezeknek a rossz tapasztalatoknak amit itt írtok,mert én is 270X-et szeretnék venni januárban.Azt megkérdezném,hogy a referencia kártyákkal is előjönnek ezek a gondok?Van egyáltalán valaki akinek olyan van?Eddig én egyik bolt listáján sem láttam ref.hűtős kártyát....Olyanra gondolok,amit itt PH-n is teszteltek. [link] Nekem most is referencia 5850 van,és az ég világon semmi gond vele.Simán elképzelhető,hogy a nem ref.nyákos kártyákkal lesz csak baj,mivel ezeket a gyártók sokszor át tervezik,és sajnos bizonyos alkatrészeket olcsóbbra is cserélnek rajtuk.
-
marquuard
veterán
Mi ez, hogy a Giga ejti a hűtőt? Fogja magát és leesik? Ez tapasztalat, vagy szájról-szájra terjedő hülyeség?
Mert én pörgettem már 80%-on a 3 hűtőt, nem esett le. Ráadásul semmiféle hiba, flicker, elcsúszás, kék/szürke/barna/hupilila halál, fagyás sincs, a hűtő meg olyan, mintha ott se lenne. 65%-tól hallom, hogy forog, full load-dal 58foknál nem megy feljebb. Lehet, hogy csak mákom volt a kártyával, de csak dicsérni tudom. -
LamaCube
addikt
válasz
ALONSO11 #41346 üzenetére
Értem én, de ebből egyből az asust nem ajánlod.
Holott itt ezen a fórumon nem kevés embernek van és senki nem tapasztalt ilyet. pl. Én
Főleg azt nem értem, hogy ez téged miért zavar, amikor csak 53-55%-on csinálja. Az életben nem fog ott megmaradni azon a százalékon, mivel +10%-ot ugrik, ha pedig nem, akkor csinálni kell egy profilt neki. Azt is értem, hogy zavarja az embert maga a tudat, hogy búg. Én még mindig nem hiszem, hogy 2 vga-ból mindkettő búg és pont kifogtad mindkettőnél. Szerintem annyira érzékeny egy frekvenciára a füled, hogy pont azt a frekit nem bírod. Lehet beletennél egy gtx780-at, akkor is hallanál valamit. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALONSO11 #41345 üzenetére
en meg mindig azt csinalnam, hogy afterburnerrel custom fan curve es vagy 50 alatt tartani, vagy az 53-54et atugratni a hutessel. ha hallod akkor gondolom terhelve huzamosabb ideig annyi, 50-100rpmen meg altalaban nem szokott mulni, hogy meg jok a hofokok vagy mar nem.
ez ilyen, ventiknel lehet olyan fordulat, ahol rezonal sajnos. a TY140ek nalam kb 720rpmet nem szeretik a CPUhuton, de 650en mennek es ott kulturaltak.
-
Jolet
őstag
válasz
ALONSO11 #41335 üzenetére
érdekes nekem az Asus nem búg, csak venti hangja van
kicsit fel van húzva 1180/1460 ha jól emlékszem (most nem otthon vagyok) a teljesítmény -10%-on van a venti meg fixen 50%-on ez olyan 58 fok körül tartja, de nem nézegetem
tény, hogy nem halk, bár azt sem tudom más kártya mennyire halkabb vagy hangosabb, igaz nem is érdekelegy i3 2120-al hajtom
a WOT nekem fullHD-ben minden maxon 30-50 fps-el elmegy, nekem megfelel egyelőre
a BF4-et csak próbálgatom, de ultrán használom csak talán a 3 A van alacsonyabbra állítva
ott sem látok extra lagolást vagy bármit, de nem tudom mennyi az fps-em közben
ja multin is így használom és játszható, igaz alig játszom vele, mert a WOT leköti minden időmetvásárláskor BIOS-t cseréltem és a legújabb catalysttal használom windows 8.1 alatt
egyedül ami nem tetszik az nem is biztos az ő hibája, de windows betöltődéskor a szokásos 5-10 mp helyett legalább a duplájáig tart, míg megjön a bejelentkező képernyő
-
BogyóBP
addikt
Nekem ilyen van és nem hallom a hűtőének a hangját.
-
z0l1ka
aktív tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ezt en ertem, anno amikor az elozo 6950emet vettem kb 15 perc volt eldonteni, hogy 6950 2GB lesz es ket nap megtalalni a megfeleloen halk kartyat.
7850/7870 felso kozepkategoria es sajnos erezhetoen olcsobbak/gyengebbek a hutok, mint a felsokategoriaban. ld a HIS 6950 es 7850 hutoit... a 6950re meg belefert egy remek ADDA, a 7850 meg kapott egy morgos golyosat.
Dany007: van meg Powercolor es HIS, de azokbol kb nekem van itt a forumon a Tahiti LEket leszamitva. Es azokon felul kell a ventit vezerelni, mert hangosak (mas kerdes, hogy a gyarilag ket legjobban huzott 7850 van a gepembe CFbe).
---
hutes meg egyebkent is nagyon necces dolog, tudok olyat, aki a 400rpmen jaratott SFlexet is tul hangosnak talalta.
-
Dany007
veterán
válasz
Részben egyetértek. A tesztek alapján tényleg a leghalkabb az Asus verzió.
De akkor mit ajánlasz? Az Asust ugye nem. A Sapphire-ről több rosszat olvasni itt a fórumon mint jót. A Giga dobja le a ventit magáról
Az XFX rohadtul melegszik, ráadásul hangos is. Na mi van még? Talán az MSI. Akkor mit lehet ajánlani?
-
Womb
senior tag
válasz
Steve198310 #41328 üzenetére
valóban, míg a flicker az egész r9 szériát érintette, a 3D-ben történő hibák inkább csak a 270x-re jellemző, de azok jóval kevesebb arányban. eddig úgy néz ki, hogy a sapphire dual a legrizikósabb, de olvastam már hasonlót vapor-röl is.
szerk: de toxic-ról nem. így hát azt kell venni
-
AAntii
őstag
Sziasztok!
A "Steve-féle hiba" csak a sapphire kártyáknál fordul elő, vagy lehet más gyártónál is, így a békesség érdekében jobb elkerülni egyelőre a 270-eket?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
DokiBaxxi #41312 üzenetére
Igen, nekem is Win7, viszont PCY-ból.
Igazából kijátszottam az összes játékot vele (hiba nélkül), amire év közben nem volt időm, úgyhogy most már akár mehetne is vissza gariba, de majd januárba, azért addig bírja még ki.
Mondjuk egyáltalán nem is biztos, hogy ez a hiba annak az előjele, hogy teljesen meghal a kártya. Lehet, hogy Steve sorstársamnak ettől a hibától független probléma miatt halt meg... -
proci985
MODERÁTOR
his iturbo es msi afterburner is tud homerseklet szerinti custom fan curveot, szoval biost ehhez nem kell mokolni. nalam igy vannak szabalyozva a kartyak.
kovsol: elotte a 10 milisbol azt hittem kovetkezik, hogy a 25os 25 mili vastagot jelol, nem pedig 25 centist
. kb nem lenne olyan haz, amibe beferne
. mar 14 centi is nagyon necces (akkorat hasznaltam egy HR03GTn egy 3870en)
-
válasz
proci985 #41315 üzenetére
a sima amd overdrive-os manuális felülvezérléssel az a baj, hogy nem adaptív. ha teljes profilt lehet megadni (mint pl. amit én csináltam korábbi hsz-ban leírtan, a bios szerkesztésével), akkor megmarad az hőmérséklet szerinti automatikus szabályozás és mégis belőheted, hogy alapjáraton hogyan menjen.
egyébként lehetne két venti, csak kicsit távolabb kéne rakni őket (és ellentétes forgásiránnyal), hogy nem egymásba ütközzön a két légáram.
-
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310 #41298 üzenetére
Mind a kettőtöknek Win 7 van fent, és ugyanott vettétek a kártyát(?).
Ehhez képest én később vettem, és BF4-gyel szerelt verziót, tehát a kártya is jóval később jött le a gyártósorról, illetve Win 8.1 van fent, és, hogy lekopogjam, eddig semmi hiba -
Kolev33
tag
Sziasztok.
Nagyon idegesítő problémám van.. a kérdés, hogy vigyem vissza gariba, vagy lehet, hogy valami driver bajom van?
A Gépem:
GA-Z77X-UD3H, Intel i5 3570k, MSI ATI Radeon 7870 OC, Corsair H70, Kingstone Predator 2400mhz 2x4GB DDR3.
Driver:13.12Hiba jelenség:
1.,Már az első nap mikor haza hoztam furcsa volt, hogy random teledobálta fekete kockákkal a monitorom. Mikor lejjebb tekertem több lett, mikor feljebb tekertem kevesebb lett. Ez azóta is fent áll.2., Már 2-3 hete észre vettem, hogy a hátsó ventilátor nem megy(dupla ventilátoros és a hátsó nem megy). Rakhatok rá bár mekkora terhelés.. semmi. Be se kapcsol, meg se tekeri(két és félóra teszt után).
Hőfokra 75C fölé nem ment.3., A legújabb... akadoznak a játékok. Eddig nem akadozott. A Fifa14 kb élvezhetetlen. A legfurább..
Ha be van kapcsolva a V-Sync akkor a hűtő be se kapcsol a karin és irgalmatlanul szaggat. Amennyiben kikapcsolom a V-Sync-et akkor ahogy elindítom a Fifát a hűtő azonnal felpörög és annyira nem akadozik. Viszont a hűtő egy pillanatra sem kapcsol le. Roppant idegesítő mivel a hűtés a kártyán nem egy halk dolog..
Tuningolva a kártya sosem volt. A teljesítménye viszont a megvétel óta csak csökkent(2013 márciusban vásároltam a Zonacomputerben).
Valakinek valami tippje esetleg? Valahogy most kihagynám a 3-4 hetes garis időszakot
Előre is köszi mindenkitől
Üdv, Kolev -
törölt tag
Nah, egy óra BF4 után (max graf,max beállítások) semmi hiba nincs!
Viszont rájöttem hogy nem bírja a VGA a max beállításokat55-60 fps max, hőmérséklet max 65C°. Hangja elfogatható (legalábbis nekem).
-
Womb
senior tag
válasz
Steve198310 #41298 üzenetére
Hm...pld a Prohardver! által tesztelt refkártya hynix chip-es.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Dany007 #41300 üzenetére
Sztem meg igen mert valószinü azok a nagykerek akik a legolcsóbb áron veszik a termékeket oda kerülnek a hibás cuccok, mivel valamiért olcsóbbak vagy a szállitás hanyagabb vagy nemtudom lényegtelen ez már részletkérdés, aztán azok a boltok akik ebből vesznek azoknál kötnek ki a hibás cuccok. Értem ezalatt nem csak a VGA kat hanem az alaplapokat is. Én már vettem ugyanabbol a boltból kétszer egymás után is hibásat. Tapasztalataim szerint sajnos a H....ker és az Aq..a bolt az akitől a legtöbb hibás termékeket vettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest