- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
basalaci1
újonc
Hello! Tudtok tanácsot adni Videókártya vásárlásban?A procim Phenom II X4 955 Black.8Gb Ram. Radeonokból melyik passzolna,Melyiket bírná el a proci. 7850;7870;r7 260x;r9 270x?
-
huby80
senior tag
Azt nem tudja véletlen valaki ha a Battlefield 4-be bekapcsolom a függőleges szinkront (Vertycal Sync) akkor miért nem megy a Cf ? Az egyik kártyát használja csak amint bekapcsolom...
(7850 CF )
-
BogyóBP
addikt
válasz
Steve198310 #41688 üzenetére
A checksum akkor sem egyezne. Fogalmam sincs mi az a CRC ott.
-
BogyóBP
addikt
Ha az Atiflash azt irja hogy "This version is Already installed" . Akkor az azt jelenti hogy a feltöltendő bios már jelenleg is a VGA-n van?
-
BogyóBP
addikt
Lehet hogy valojában ez a biosa és nem az ami most rajta van...[link]
-
Steve198310
őstag
válasz
#77081088 #41672 üzenetére
Az a helyzet ha játék miatt csinálja akkor konzolt veszek és nem szarakodok. De mivel PC-s vagyok már 8-9 éve így maradok nála. De ha játék miatt csinálná akkor ne játszak vele? Nem a játékok hibájából csinálja ez az el b...ott hardver miatt van sajnos. Bele esett megint valami gödörbe. Egyéni gyártói szemét megint. Nézd meg az MSI,Giga,Asus egyiknél sincs probléma.
Veress neki Crysis 3, Metro LL, Batman 1-2-3,
De van amikor nekem sem jött elő órákon keresztül ment faszán majd egyszer csak puff. Villog. Ujra indítom indítok majd játék és hamar 10-15 perc megint kezdi.A Sapphire fórumban is akad már úgy látom ez a probléma.
-
Pilok
tag
Sziasztok!
270x-es VGA vasarlasra adtam a fejem. Ket gyarto kozott hezitalok sapphire vagy asus.
SAPPHIRE VAPOR-X R9 270X 2GB GDDR5 OC WITH BOOST vagy ASUS R9270X-DC2T-2GD5.
Ami melle menne i5-4670 proci, asus maximus VI gene alaplap, Ballistix Sport XT 8Gb memoria es egy corsair cx500 tap.A valaszt elore is koszonom.
-
törölt tag
Sziasztok!
Kártya tesztelésre milyen progit/progikat érdemes futtatni? Nekem is előjött a "Steve" féle hiba, de eddig csak a BF4-ben. És abban sem tudom reprodukálni. Teljesen véletlenszerűen jön elő, nem függ egyéb szoftver futásától sem, mert mindenhogy kipróbáltam. Egy adott mapon ahol előjön,kipróbáltam több féleképp, és volt hogy előjött, volt hogy teljesen jól végig ment hiba nélkül. Más játékkal egyenlőre nem próbáltam Játékot mit ajánlotok? Crysis 3 pl?
Tehát én egyenlőre azt tapasztalom hogy inkább a játék miatt csinálja,csak az zavar kicsit hogy másnak meg teljesen jó... -
jeni
félisten
baromi hosszú a Sapphire 270x TOXIC,mibe férne el?
ha a ház belső középső HDD keretet kiveszi valaki akkor igen elfér
-
Womb
senior tag
BUÉKOK, meg hasonló...
Sapphire 270X Toxic kártya tünetmentes, az R9 betegségeitől. Ha esetleg valaki fontolgatná a vásárlását...
-
marquuard
veterán
A driver verziója befolyásolhatja a tuningolhatóságot?
Tehát mindegy melyik driver van fent, ugyanúgy lehet tuningolni a kártyát? -
Repsol600
addikt
B.U.É.K!!!
-
Martin094
csendes tag
Hali!
VTCX 3D 7870 XT egyik napról a másikra elkezdett eszeveszetten melegedni. 5-10P játék után 105C a VRM 95-100 a GPU 88-90% venti fordulaton. Visszaküldjem garanciába, vagy esetleg valami ötlet?
-
Joe Swanson
senior tag
Miért remeg a kép? A monitornál és a TV-n is remeg. Nem a vidikari hibája, hiszen az előzőnél is remegett.
Battlefield 4-nél is csúszik a kép.
-
kovsol
titán
válasz
Joe Swanson #41656 üzenetére
tv-t rakd át pc módba.
-
Joe Swanson
senior tag
Gyors kérdés: A TV-nek 1920x1080 felbontása van. Akkor miért a max 1600x1200? A vidikari drivernél nem lehet vmit állítani?
Szerk.: Megoldva a catalyst driverben megtaláltam.
És így el is csúszik játékokban a kép...
-
Cseneles
őstag
Új hardverekben gazdag, Fps-ben bő Új esztendőt minden fórumtársnak!
-
Pancsermeste
őstag
Ma szét játszottam a fejem, és sehol semmi hiba jelenség!
Boldogságos új évet mindenkinek!
-
DokiBaxxi
őstag
Én is szeretnék Boldog Új Évet Kívánni minden kedves fórumtársnak! Remélhetőleg az új évvel hibátlan VGA-k érkeznek mindenkihez!
-
Jolet
őstag
akkor próbálok pontosítani: a catalyst része lesz vagy a bios-é vagy egy külön program?
-
Steve198310
őstag
NA AKKOR MINDEN FÓRUM TÁRSNAK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK
Steve1983Megyek vedelek egyet ha már nem játszhatok B.U.É.K
-
Nem tudom minek kellene történnie ,hogy ez véget érjen egyszer...
Az nvidiások átjárnak amd fórumokra köpködni ,gúnyolódni ,és fordítva is igaz....
Ez egyszerűen gyerekes ,és unalmas...
Mindkét táborban vannak fanatikus rajongók ,akiket általában nem is vesznek túl komolyan...
Itt a többség nem ma kezdte a pc-s pályafutását ,és mindeninek volt már mindene, ahogy pl nekem is...
mind jó volt a maga nemében ,de vagy a pénz ,vagy a kíváncsiság ,vagy az aktuális hülyítés tovább hajtotta az embert...
Én ezt nem értem ... -
válasz
ALONSO11 #41644 üzenetére
nem igaz. prohardver teljesen független szerintem. Abu-ra is akkoriban ragadt rá, hogy AMD párti, amikor az nvidia-n gúnyolódott az átnevezései miatt pár éve. (szerintem teljesen jogosan, mert az nvidia abban az évben kb semmi újat nem is mutatott fel, csak a tavalyi kártyákat címkézte át ram duplázás mellett). azóta nem volt ilyen (most is átcímkéznek, de nem teljes generációkat). én nem vettem észre jelentős különbségeket a PH-s tesztek és a külföldi tesztek között. leírták azt is, amikor az nvidia-nál volt a legerősebb egychip-es kártya, és szidják az egyes amd kártyákat is, ha túl vannak árazva. ha megnézed az mostani összefoglalót, a mantle-t, ami -- ha igaz -- kb pár generációváltással ér majd fel, egy szinten kezelik a g-sync-kel, ami azért -- szerintem -- nem egy forradalmi dolog, pláne, hogy monitort kéne cserélni hozzá. (arról nem is beszélve, hogy az intel egyetlen sorrendhelyes átlátszóság funkcióját kb még ezek előtt említik, pedig alig támogatja valami és tényleg csak egyetlen -- mégha nagyon is vágyott -- funkció.
a cpu / apu összehasonlításoknál, meg aztán tényleg nem ajnározzák az AMD-t.
én azt érzem, hogy Te vagy (kicsti, vagy nagyon) nvidia fan és mivel itt nem kapod meg a lelki megerősítést, hogy jó a világnézeted, ezért mindenki mást nevezel elfogultnak.
(mielőtt eszedbe jutna, volt nvidia-m is -- sőt van is, csak tegra 3 -- imádtam az nforce-os nf7-s -em, de most épp AMD/Ati-m van és a mantle miatt most nem váltanék)
-
bombibmw
veterán
válasz
ALONSO11 #41644 üzenetére
Nekem speciel meg sem fordult a fejemben a Mantle,amikor megvettem a mostani kártyámat.
Volt előtte sok Nvidia és Ati is.
Most azonban,hogy Ati-m van,már kíváncsi lennék a Mantle-re,de azért nem várok tőle semmi extrát.
Ha jól sül el,akkor örülök,ha nem,akkor sincs gond.
Viszont az már idegesítő kicsit,hogy megint késnek a kiadással,vagy együtt akarják kiadni a Kaveri-vel,hogy még többet kaszálhassanak,ez undorító. -
SteaMMouse
csendes tag
Minden kedves forumtársank (és a kedvetlen rétegnek is) Boldog Új Évet Kívánok!
-
Jolet
őstag
ez a mantle dolog milyen formában fog testet ölteni?
-
bombibmw
veterán
BUÉK!!!
-
Algotis
addikt
Mindenkinek FPS-ben gazdag, de kék halálban szegény Újesztendőt kívánok!
-
-
marquuard
veterán
Van, aki Gigabyte R9 270X alatt frissítette F1-ről F2-re a BIOS-t? Ugyanis hivatalos weboldalon nincs BIOS frissítés, viszont egy fórumon ezt találtam:
[link]Gyanús, hogy Gigabyte-on nincs fent...
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Pancsermeste #41632 üzenetére
aha okés ,köszönöm
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
Pancsermeste #41627 üzenetére
A VRM az nem az ? na de akkor az mit ? és van akinek van 2 is
[link]
-
kovsol
titán
Rossz olvasni, hogy ennyi gond van ezekkel az új kártyákkal
Egy kérdés: hogy hogy a 280 kártyáknak külön topicjuk van és nem a 79xx topiccal van együtt, itt meg egybe vonták a régi kártyákkal? -
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41622 üzenetére
Ha igaz a teória (persze eddig csak feltételezés) akkor ez nem szoftveres probléma, hanem olyan hardveres, ami biz. szoftver/ek használatával jön elő, vagy legalábbis jobban igénybe veszi a kártyát, így előbb kijöhet a hiba. Simán lehet, hogy javítható BIOS módosítással... ha végre foglalkoznak majd Sapphire-éknál a problémával.
GPU-Z nálam sem ír VRAM hőmérsékletet, de ez az összes sapphire-nál így van.(#41625) z0l1ka: Nálad sincs VRAM hőmérséklet!
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #41621 üzenetére
Ezt értem... De miért nem jön elő ez pl asussal gigával msi-vel,és a többi karival? Ha szoftveres probléma lenne másnak is előjönne szerintem. De NE LEGYEN IGAZAM! De így már csak bennem van a gondolat hogy problémás a kari.
Jah, és érdekes hogy nekem a GPU-Z nem ír Vram hőfokokat. Vajon ez csak nálam van így, vagy mindenkinek akinek előjött a probléma!??
Egyébként ki fogom próbálni amit javasolsz, csak kerüljek gép közelébe (most laptopról vagyok), még a szilveszteri buli sem érdekelne ha nem lenne baja a karimnak!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41620 üzenetére
Akkor lehet mégse olyan hülyeség, hogy a monitorozás közrejátszik a hiba előállásában!
Ha ugyan az a hibánk, akkor szerintem nálad se szűnik meg a hiba addig, míg újra nem indítod a gépet (ha jól rémlik, Steve198310 is megerősítette ezt)! Tehát, ha előállt a hiba, és kilépsz az AB-ből, akkor simán lehet, hogy jelentkezik a hiba, hiába nem fut már az AB!
Úgy próbáld, hogy indítsd újra a gépet, és el se indítsd az AB-t, hogy úgy jelentkezik-e. Én jelenleg ezt tesztelem, nem indítok monitorozó progit, és eddig minden OK! -
törölt tag
válasz
Steve198310 #41617 üzenetére
Szerintem a HD78xx Black Screen probléma után nem fognak ilyen "baklövést" megengedni maguknak. Ez eléggé betenne nekik a piacon.
#41616) tailor74
Nincs más játék elérhetőségemben amit tudnék próbálni, de szerintem ez is bőségesen megdolgoztatja, mert végig 99%-on megy a GPU. És érdekes, mert nem melegszik annyira,max 63C°-ra ment fel végig.
Jó lenne tudni hogy ez csak valami driver féle probléma,és egy esetleges bios,vagy VGA driver update megoldaná... Mert annyira nincs kedvem több hétig gép nélkül maradni. Bár azt is simán bevállalom, ha cserélik a karit szó nélkül egy kifogástalan darabra.Reggeli tesztelésemkor kezdtem kicsit megörülni,mert először azt figyeltem meg,hogy ha az MSI AB fut,akkor végig előjött a hiba,nélküle pedig nem. 5 próbálkozásból 5x bejött. Aztán gondoltam levideózom úgy a hibát hogy fut az AB, de nem monitorozok,és egyszerűen nem jött elő a hiba ugyan azon a mapon, többszöri próbálkozásra sem.
#41619) Pancsermeste
Nekem nem kellett hogy a gépet újra indítsam,egyszerűen kiléptem a játékból és vissza,és volt hogy előjött,volt hogy nem. Graf minden ultrán van,és 4x MSAA,tehát az is maxon. És ahogy fentebb írtam,én az MSI AB-re gyanakodtam először,hogy az zavar be a karinak, de utólag mindegy volt hogy fut e vagy sem.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41615 üzenetére
Azt tapasztaltad, hogy ha éppen jelentkezik a hiba, akkor mindaddig megmarad, míg újra nem indítod a gépet? És ha előjött, akkor már minden játékban jelentkezik? (legalábbis ahol erős tesszelláció van).
Lehet hülyeség - de egyelőre igazolódni látszik-, hogy nálam akkor jött elő a hiba, amikor PlayClaw-al monitoroztam (+ment a GPU-Z is). Azóta direkt nem használom a progit, csak Fraps-al íratom ki az FPS-t. (de ennek ugye semmi köze a hardveres monitorozáshoz, míg az előbbi és a GPU-Z folyamatosan kommunikál a kártyával) -
jeni
félisten
válasz
Steve198310 #41617 üzenetére
nem hinném,hogy ezt bemerik vállalni,hogy az összeset emiatt újra javítsák a saját kontójukra?
Ez amolyan Intel mizéria mint anno a P67 Intel vezérlőknél,hogy gyártási hibásak voltak,hogy a B2-s lapokat ingyen cserélték a javított B3-ra -
Steve198310
őstag
Még arra gondoltam, hogy el fogyott a 270x a gyárnál de volt még szerelt 270. Amire felcsptak egy + csatit meg kapot egy másik biost aztán haller béla. Viszont az alkatrészek meg nem bírják a kiképzést. Lehetséges hogy gyengébb minőségű vagy kisebb határérték küszöbbel rendelkeznek
Egy meglátás -
válasz
#77081088 #41615 üzenetére
Más játékokkal is próbáltad?
Vannak még pc-re rosszul megírt ,és vga-t melegítő játékok ,ilyen pl. az egyik kedvencem a darksiders 2 is...
Ha mégis garira kerül a sor , a "fogyasztó védelem " szót raktározd el ,időközönként nagy hatással tud lenni a segítőkészségre... -
törölt tag
válasz
Pancsermeste #41613 üzenetére
Most tesztelgettem kicsit. Legújabb driver (13.12) MSI AB-vel és nélküle is játszottam teljesen full beállításokkal. Azt vettem észre hogy nem mindig csinálja. Ugyan azon a mapon végig mentem többször is,bekapcsolt AB-vel és offolva is, és volt hogy jelentkezett a hiba,és volt hogy hiba nélkül végig ment. Viszont ha hibázott,akkor akár hova néztem játékban mindig csinálta, nem csak egy féle nézetben. Szóval kíváncsi vagyok a bolt válaszára.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
#77081088 #41600 üzenetére
Azért egyáltalán nem biztos, hogy Steve198310 fórumtárs VGA-ja halálának köze van a "Steve féle" villámós hiba jelenség okához. Lehet, hogy ettől teljesen független okok miatt nem ad most képet. Persze a lényeget tekintve ez majdnem mindegy is, ha nem kapunk rá megoldást, akkor így is-úgy is RMA lesz....
Nekem most azt válaszolták, hogy akkor készítsem elő a számlát, és küldjem vissza az eladónak! Szóval akár tudnak a problémáról, akár nem, a lényeg, hogy kb. semmi segítségnyújtásra nem lehet számítani a supportól. (az is lehet, hogy jórészt nem is hozzáértőket alkalmaznak, csak tudjon jól angolul és minden helyzetre találja meg a megfelelő kikopizandó szöveget)
-
TechRobot
aktív tag
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt a kérdésemre érdemben.
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #41604 üzenetére
Ment privi!
#41603) bombibmw Nem tudom személyesen vinni! Debreceni vagyok, a bolt meg B.Pesten van...
-
bombibmw
veterán
válasz
#77081088 #41600 üzenetére
Küldd el emailben a videót és csatold hozzá,hogy mire viszed a kártyát vissza,ott legyen a másik,különben ideges leszel!
(#41602) CitroenC4:
Két ilyen árából már majdnem vehetsz használtan egy 780-at,amihez a procid is elég lenne.
Újonnan meg 770-et,280X-et,ami szerintem jobb megoldás lehet. -
TechRobot
aktív tag
hány darab köthető össze CFbe,ebből?
http://www.asus.com/hu/Graphics_Cards/R9270DC2OC2GD5/#overviewilletve támogatja a TrueAudio technológiát ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3196
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest