Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
"Semmivel sem különbek Ők sem driver terén. De Te tudod. "
Szerintem de
Elég megnézni, milyen csodadriver van náluk készülőben. +Ott a ShadowPlay, illetve érdekes módon a játékok 99%-a jobban fut zöld karikon mint pirosakon
(1%=BF4)AMD-s mikrolaggokról ne is beszéljünk, meg random akadásokról. Van aki szerint nincs, de nekem nvidia után nagy csalódás,
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
+(#48742) Grave444
Valószínűbbnek tartom a játék (+driver) hibát
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
BF4 jó, BF3 jó, Ghosts jó

Ettől függetlenül lehet még hibás gondolom -
DokiBaxxi
őstag
-
DokiBaxxi
őstag
Nekem a Thief benchmark Very High-on a következőket hozta:
Min. FPS: 26,3
Avg. FPS: 45,8
Max. FPS: 65,4Ez a 270X-ekhez képest mennyire jó/rossz?

-
DokiBaxxi
őstag
Nekem sz*r a Thiefem, vagy mindenki virágboltival játszik? Nálam a steam könyvtárban ezt írja: Pre-load complete, unreleased
-
DokiBaxxi
őstag
Nektek hogy fut a BF4? Rég játszottam, és így az újabb patch(ek) után hihetetlenül rosszul megy. Megnéztem MSI AB-vel, proci max. 80%-on, VGA ilyen 60-80%-on lebzsel (FPS sokszor leesik 50 alá, ami már laggos). Erre valami ötlet? DirectX-el fut a játék, driver 14.2
Előtte 14.1 volt fennt, azzal régen jó volt, patchek óta szaggat -
DokiBaxxi
őstag
Bennem ilyenkor az a kérdés vetődik fel, hogy minek kéne bárkinek is nagy élsimítás? Gondolom a legtöbben FullHD-ban játszanak, oda elég max. egy 2x-es. Arra meg elég a 2Gb VRAM. Ha meg valaki 2 vagy 3 monitoron tolja, annak úgyis többkártyás rendszere van/1db csúcsmodell ül a gépében. Szóval nem igazán értem ezeket a kérdéseket (játékok terén, tervezőprogramokhoz nem értek)
No offense!
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nyugi, ma én is kaptam egyet
Csak nálam valami a driverrel lett(SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED(atikmdag.sys)). Nagyon örültem neki 
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Igen, nálam is 14.1 van fent
És látod, mégsem
Valamit kezdhetnének már ezzel -
DokiBaxxi
őstag
Kicsi előrehaladás történt a ZeroCore probléma(most már csak így hívom) ügyében. Most felkelt a monitor, csak nem adott képet
Tehát már nem villogott, meg kiírta, hogy kapja a jelet, de a kép fekete maradt. Megoldás természetesen megint csak ki-be kapcs. Valaki valami ötlet, hogy ez most wtf? -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Akkor meg átállítom mozgó képernyőkímélőre
De akkor lehet teszek még egy pár próbát, és ha nem kapcsol le, akkor jó. Nem tudom pontosan, hogy be volt-e már állítva ez a rendszer(hogy ne kapcsoljon le soha a monitor), amikor feltettem az új drivert -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Hát nem

Én a Dany007 által javasolt megoldást használom, és működik(persze, mert nem kapcsol le a monitor
), tehát sima, fekete képernyővédő, és be van állítva, hogy a monitor soha ne kapcsoljon le. -
DokiBaxxi
őstag
Megint előjött a problémám, miszerint a gépet itthagyom, lekapcsol a monitor(energiatakarékos üzemmódba megy át a gép) és nem lehet feléleszteni. Monitor fekete, de ha bedugok pl. egy USB-t, érzékeli. Valaki erre talált már megoldást? Tudom többeknek is van ilyen problémája
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Hát jó pár hsz-szel előrébb van, de a lényeg, hogy itthagyom a gépet, ugye energiagazdálkodásból lekapcsol a monitor(gép megy, monitor nem.) Ilyenkor normális esetben megmozdítom az egeret, és feléled a monitor. Na de valamikor nem, és reset/be-kikapcsolás segít csak

"Open the device manager, open the Universal Serial Bus Controllers, and for the USB Root Hub right click and select properties -- then the Power Management tab. Uncheck the box "allow the computer to turn off this device to save power."
(#43421) kaszas19
Semmit nem matattam, minden gyári beállításokon van, valami alapból rosszul van a BIOS-ban? -
DokiBaxxi
őstag
Még mindig nem talált senki megoldást arra a problémára, hogy nem lehet feléleszteni a gépet energiatakarékos üzemmódból?(Vagy minek is nevezzem)
Ugyanis megint nem tudtam feléleszteni és elkezdtem elég komolyan gondolkodni egy nvidia cserén, ha ez így megy tovább

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Szintén, én is kipróbáltam, nem működik

(#43162) mexel
Keressünk megoldást? Hát... Ha a 7770-nél is fennállt a probléma, akkor zöldek

-
DokiBaxxi
őstag
Már megint...Itthagyom a gépet, energiatakarékos üzemmódba kapcsol, visszajövök, nem bírom feléleszteni. Monitor fekete, villog rajta a LED, ennyi. Mi a büdös lófasz ez és hogy lehet megjavítani????

-
DokiBaxxi
őstag
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Azért ez elég erősen brutálisan durván túlzás volt
Pár embernek volt hibája itt a topikban(2 vagy 3), de többünknek hibátlanul megy a gépében egy Sapphire kártya -
DokiBaxxi
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Hú, akkor megnyugodtam, nem a kártya ment tönkre

-
DokiBaxxi
őstag

Ez miez? Csak a hardverapró ilyen színű, a prohardver és más oldalak jók
Olyan, mintha átállítottam volna a színeket a monitoron/catalyst centerben -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
De mindig elcsodálkozok, hogy hogy kaptok ilyen értékeket Ghosts alatt. Ez single vagy multi? Multiban ha átnézel a Whiteout nevű pályán vagy a Prison Break-en egy távcsővel, garantálom, hogy 30 körül lesz a min. FPS
-
DokiBaxxi
őstag
-
DokiBaxxi
őstag
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
Értem, hogy lehet hibázni, csak ez már vicces. Tehát az, hogy a reset gombra nem reagál a gép, az elég durva. Jó mondjuk ez az én speciális esetem, de pl. a Steve féle hibák sem elhanyagolhatóak. Az meg, hogy nem tud az AMD normális drivert csinálni új szériás kártyára, szerintem nonszensz. Legalább ismerjék el, hogy igen segghülye emberek dolgoznak a driver részlegen, és sok a driver hiba, de rajta vagyunk a dolgon. Vagy valami...
Sry ha nagyon megsértődöttnek tűntem, hajlamos vagyok túl komolyan venni a dolgokat
Azért remélem, én is megoldódik. Megtörtént most a driversweeperes driver csere, kíváncsi vagyok, remélem most már minden jó lesz

(#42192) rígel
Mint már írtam, ezelőtt a 7870-es BS hibán kívül csak és kizárólag jókat hallottam a Sapphire-ről. Nem egy tökéletesen berendezett high-end gépbe lett vásárolva a cucc, csak egy szerény kis masinába, ezért nem akartam Asus kártyát. Na meg a mérete, és a tápcsatik száma miatt...De bocsánat Mr. Tökéletesség, hogy meg mertem szólalni és elvárom a minőséget

(#42193) Grave444
Hát a reset gombot nem is a driver számlájára írtam fel
Csak érdekes dolog -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
"Ezért nem kell elvárni semmi pluszt vagy hibátlan működést." Ezt te sem gondoltad komolyan
(Nyilván nem a pluszra, hanem a hibátlan működésre gondolok)
Megpróbálom akkor driversweeperrel letörölni a 13.11-et, hátha segít. Pedig szépen eltávolítottam catalyst control centerestől, mindenestőlDe le lettem ugatva egyébként így hirtelen pedig többen is írták, hogy ennyiért az ember elvárna hibátlan működést... Azért ez a kategória már erős középkategória, itt már szerintem nyugodtan elvárható a minőség, és a hibátlanság...
Alaplap/Chipset driver most lett feltéve a legújabb, mikor beraktam a kártyát, azzal nem hiszem, hogy gond van. Ram sem lehet rossz, fél éves alkatrész, meg mint már írtam nv-vel minden hibátlan volt
Na akkor tényleg bepróbálok egy driver sweepert aztán meglátjuk..
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Nem vagytok hozzászokva a minőséghez
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De tényleg érdekes, hogy nvidiával 1 bug sem volt, ez meg roskadozik a hibát súlya alatt, hogy költői legyek
Tényleg megvárom a mantle-t, meg pár drivert, ha nem változik, akkor go backHogy lehet user error egyébként? Mit lehet elrontani egy kártyabeszerelésen?

-
-
DokiBaxxi
őstag
Azért f*sza kártya ez... Rohadjak meg, ha ez normális... Megint ugyanaz, mint a múltkor, csak most nem volt takarékos üzemmódban a gép, egyszerűen COD:Ghosts-ban töltött a map, megfagyott, a TS-en hallottam a hangokat, de ennyi. Se alt+tab, se ctrl+alt+del, se reset gomb. Ki kellett kapcsolnom a gépet, és vissza.
Tetves rohadék AMD remélem, hogy kijavítják... Tudtam én, hogy nem véletlen kéri a felárat az nvidia... Csak ebben a kategóriában nincs normális kártyájuk

-
DokiBaxxi
őstag
40 új hsz, most nincs kedvem elolvasni, valami lényeges?

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
FragMaster
üzenetére
Ezt hol lehet beállítani?

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Na de akkor miért csinálta a GTX-xel?
Nem igaz még várok pár drivert, ha nem javul a bugok mennyisége játékokban visszamegyek nvidiára, mert ez hihetetlen(#42002) Steve198310
Pont emiatt tartottam az AMD-re váltástól... mert sz*rok a drivereik
Nem is drivereket várok, inkább megvárom a mantle-t, és attól függően döntök, hogy visszamegyek-e.. -
DokiBaxxi
őstag
Az R9 270X-nél is előfordulhat az a hiba, hogy energiatakarékos üzemmódból nem lehet visszahozni a gépet?( Most elmentem a géptől, ugye egy idő után átváltott, tehát fekete képernyő, villogott a monitoron a kis led, ilyenkor megmozgatom alapesetben az egeret, és feléled, természetesen a gép megy.) Na most nem történt semmi, reset nem segített, ki kellett kapcsolnom a gépet, meg vissza

Vagy az is lehet, hogy a monitorom döglődik? Ugyanis a GTX 650 Ti utolsó napján is csinált egy ilyet

-
DokiBaxxi
őstag
Kicsit off, de valaki tudja esetleg, hogy működik-e még az alterIWnet? Múltkor volt talán róla szó, hogy újra indult

-
DokiBaxxi
őstag
Én is szeretnék Boldog Új Évet Kívánni minden kedves fórumtársnak! Remélhetőleg az új évvel hibátlan VGA-k érkeznek mindenkihez!

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
üzenetére
Na ne idegesíts!!!
Maradjunk annyiban, hogy az eső, és minden rendben a kártyával, oké? 
(#41501) Grave444
Nekem továbbra sem az kell, hogy x %-kal nőjön a teljesítménye, hanem, hogy minden esetben kihajtsa a VGA-t 100%-ra(nyilván, ahol 50%-os GPU kihasználtsággal is megvan a 60 FPS, ott elég, csak arról beszélek, hogy amikor most a CPU 100%-on teker, akkor a GPU kihasználtság 90-95%). De lehet csinálok csak egy kis OC-t, és megnézem úgy, lehet nem is kell CPU csere
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Grave_444
üzenetére
Azt én értem, hogy nem lesz több FPS-em, de a 3350p nem hajtja ki rendesen a 270X-et
Pont annyival fogja jobban kihajtani, (az a 10-15%), hogy ahol leesik 50 alá az FPS BF4-ben, meg ahol AC4-ben 100%-on dolgozik az 1.mag, ott megnöveli a min. FPS-t, és akkor nem fog zavarni, hogy laggol. Legalábbis reményeim szerint(#41472) belinho
Pedig annyit használ. Itt írtam, megnéztem PlayClaw-val -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
Ettől még jó játék, én másodjára viszem végig és leköt, hangulatos
Grave
Oké, csak próbáltalak megcáfolni, hogy kisebb felbontáson nem lesz kisebb FPS. Ettől függetlenül szerintem is hülyeség 7970-et venni kis felbontásra.
De akkor ha azt kihajtja a 3470 1680-on akkor a 270x-et is ki kell, hogy hajtsa, ugye? -
DokiBaxxi
őstag
Hmm, itt is egy HD 7970-et hajtanak egy i5-3470-nel, 1680-on és 1280-on is. Akkor csak ki kell, hogy hajtja az R9 270X-et
Akkor lehet, hogy be is ruházok egyre(#41460) Dany007
Valóban annyit tud, megnéztem. Az első mag dolgozik, a másik 3 meg max. 50%-on lazsál.
Egyébként amint eléri az 1. mag a 100%-ot(Ez volt már 75%-os GPU kihasználtságnál is és 95%-nál is, de volt, hogy pl. 85%-nál 70%-on ment) azonnal el kezd laggolni a játék, és jön az FPS drop. Ez is mutatja, hogy kell a CPU csere
-
DokiBaxxi
őstag
Van itt olyan egyébként, aki az R9 270X-et egy i5-3470-nel hajtja?

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nem, terrain detail normalon
De nem maszatolódott semmi, rögtön puff szürke háromszögek meg nincs célzó a fegyón. Konkrétan hiányzik a textúra 
De ha átváltok másik emberre, ott a textúra, meg nincsenek háromszögek. Visszaváltok, nincs textúra, vannak háromszögek(mégegyszer hangsúlyozom, nem steve féle, hanem egész képernyőt betöltő, szürke háromszögek). Érted?
Ja és más is jelezte az eltűnő célzó problémát. Csak a nyúlványokat nem

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Csak a Ghosts alatt csinál ilyen anomáliákat. Illetve nem is a killcam volt szürke, ez úgy szokott menni, mikor elkezd hisztizni, hogy csak egy bizonyos embernél tűnik el a célzó a fegyverről, illetve csak akkor volt szürke meg villódzó a kép(nem úgy, mint ahogy steve-nél, hanem az egész kép olyan 10db szürke háromszögből állt, a kép közepéből indultak ki a 3szögek
), amikor azt a bizonyos embert néztem. Szóval ez ilyen game meg driver f*szság(#41431) proci985
Majd lehet, hogy rápróbálok -
DokiBaxxi
őstag
Ez a 13.12-es driver elég gagyi. Viccesen gagyi
Eszméletlen milyen bugok vannak a Ghosts-ban. Killcam tiszta szürke meg villódzó volt az előbb, meg a fegyveren nem látszik a célzó, ilyesmi apróságok
Értem, miért drágább az nvidia. Ott van normális driver
Ha ezt helyrehoznák az AMD-nél boldogan választanám legközelebb is őket 
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Hát, de ha sehol máshol máshol nem csinálja, akkor nem hiszem, hogy a csatival van valami
Szerintem driver -
DokiBaxxi
őstag
Van olyan, aki R9 270X-el nyüstöli az AC4-et? A kép jobb alsó sarkában egy téglalapban fura a kép, ilyen szemcsés vagy nem is tudom. Csak ebben a játékban. 13.12-es driver. Gondolom nem GPU hiba, mivel folyamatosan csinálja, egy szabályos téglalapban, csak ennél a játéknál. De csak, ha Edwarddal vagyok, vagy hajózok, tehát menüben meg átvezető videóknál nem. Érdekes. Felraktam az 1.02-es és 1.03-as patchet és nem javította.
Itt a kép róla -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Gyári BIOS van rajta. Ez valóban egy későbbi kártya egyébként, az első BF4-gyel szerelt példányok közül való, szóval jóval később jött le a gyártósorról.

-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310
üzenetére
Mind a kettőtöknek Win 7 van fent, és ugyanott vettétek a kártyát(?).
Ehhez képest én később vettem, és BF4-gyel szerelt verziót, tehát a kártya is jóval később jött le a gyártósorról, illetve Win 8.1 van fent, és, hogy lekopogjam, eddig semmi hiba
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Valaki világosítson már fel, mi az a tesszeláció?

Egyébként nálam még mindig jó minden
Bár ha előjön, akkor nem fogok vacakolni, kicseréltetem egy MSI-re gariban
Csak könyörgöm ne legyen baja

-
DokiBaxxi
őstag
Ha valakinek 270X-el, 270-nel vagy 7870-nel nem szaggat full grafikán(kivéve elmosódások, SSAO, meg ilyen hülyeségek) a Ghosts akkor, ha a Whiteout nevű pályán a helikopter melletti dombról thermal scope-al átnézünk szembe, a ház ablakába, akkor az mondja el, hogy milyen driver, milyen proci, HDD/SSD legyen kedves. Kíváncsi vagyok, van-e egyáltalán itt olyan, akinek nem szaggat ott a játék.
-
DokiBaxxi
őstag
Egyébként aki itt BF4 multizik az milyen beállításokkal tolja? Zavar, hogy néha beesik 50 FPS alá, ott már van egy kis FPS lagg, amit rögtön ki is szúrok. Mit vegyek lejjebb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Elég megnézni, milyen csodadriver van náluk készülőben. +Ott a ShadowPlay, illetve érdekes módon a játékok 99%-a jobban fut zöld karikon mint pirosakon

Én egyébként mindig a frissebbet teszem fel, ezt meg azért kérdeztem, mert ha full ugyanaz, nem javítottak, finomítgattak semmit, csak odaírták, hogy WHQL, akkor minek?

Ráadásul valamit jól el is rontott nálam, mert pl. a BF4 elkezdett iszonyat módon laggolni, akárhogy állítottam a beállításokat. Windows reinstall megoldotta 

De akkor lehet teszek még egy pár próbát, és ha nem kapcsol le, akkor jó. Nem tudom pontosan, hogy be volt-e már állítva ez a rendszer(hogy ne kapcsoljon le soha a monitor), amikor feltettem az új drivert

62 fok az lófütyi! Nekem a régi kártyám normális, játék alatti hőmérséklete 70-80 fok volt. Mostani, R9 270X-em 60 fokon megy játékok alatt, ez bőven jó

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)