Új hozzászólás Aktív témák

• válasz jokeph #89837 üzenetére

Nem tudod nem kihasználni. Kínai lapban is megy mind az ECC mind a REG rész mivel nem is kikapcsolható. Azaz olyan van hogy a a proci nem tudja az ECC-t akkor az nem működik (nem lesz hibajavítás) benne de a REG nem megkerülhető.
    Annyi előnye van hogy tuningnál ha hibázik akkor bizonyos szintig ki tudja javítani. Illetve a REG buffer miatt több modul rakható a simához képest.
    Legtöbbször amúgy is jobb minőségűek az ecc reg ramok az asztaliakhoz képest és erősen visszafogott időzítéssel és órajelen mennek. Jól tuningolhatóak.
    Nálam 1066-os DDR3 ECC REG is ment 1866-on minden hiba nélkül, de 2133-on már hibázott viszont javítgatta az ECC de lassabb is volt. Jellemzően az összes 1066-os ecc reg kivétel nélkül ment 1600-on, és némely 1866-on.
    DDR4 ECC REG hasonló, ott nagyrészt mind ment 2133@2666-on. A nagyobbak 2400/2666@2933-on és akár felette is de azt már nem mind tudta.
    A load reducedek voltak nekem antituningok de az megint más cucc lásd alább.
    Nem szükséges szoftveres támogatás az ECC-hez, proci hardverből csinálja. Úgy tudom i5-i7-i9-nél nem megy az ecc rész, de ugyan azon socketben xeonnal meg igen.

Ahogy tudom ECC REG esetén van minimális pár % teljesítményveszteség azonos órajel és időzítések esetén. De ez teszteken alig kimutatható. ECC proci teljesítményéből nem vesz vissza.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés