Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
hi
elhuztam kicsit svajcba, utanna meg hazat szetveni, szoval elvagyok:- ( most egy140es sempron a kiszemelt celppomt ha egyszer lesz ra idom..
780v-s csippek mukodos vga downclok-jraol nem olvasott vki vmit?udv
neduddki
mod: ja az elozhoz visszaterve: akkor mar csak a tua-t kene megtanani:- )
amugymeg mondtam mar hogy van 25w-s sempronom???:- ))) ma csak ido kik arra is:- ( ja meg vettem meg egy vapocsill mikrot is /meg egy vagon csokit:- )))/
-
neduddki
nagyúr
HI!
na mia ahejjzet Urak? lenyeges elem fordult elo?
nalam Didyman sikeresen megoldotta a msi 815ept-pro feszmodot, felteve ha sikerkent konyvelehto ket proci emg egy tap elszallasa /mongyuk az vot a mak hogy allitolag velelneul a 733as p3 marast benne, pedig szandekaim szerint az tua-nak kellet volan benn lenni:- )/, szovla me smmi lenyeges fogyasztasminimalizalas projectben:- (
udv
neduddki
-
peti_s
addikt
Mi a különbség az órajelek kivételével a Chomper és a Chomper Extended között? Mert bővítettet jelent azt tudom, de miben?
Itt a Wikis link. -
törölt tag
Szóval az MSI lap kezesebbnek tűnik... de ezzel is ugyanaz a VGA driver probléma jön elő mint a Giga lappal. Ráadásul a hibernáció itt sem akar működni.

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
Remélem ezzel már összejön
Lord Vader! Inkább 9800-ast vegyél, fölös, főlös, főleg a 6600ba az SM3
SM2-ben meg a 9800 is van olyan jó
peti_s! 45fokot ír a 400as Samsung-ra 48at az 500as WD-re és 58at a RAPTOR-ra...
Hát annyi tuti hogy van
hangja felpörgéskor minimális, nem veszed észre... csak olyan furcsa kattogó hangot ad mikor dolgozik... mint a 4gigás seageteknek
-
peti_s
addikt
Oké, mert az én Samsungom is éget, pedig "elvileg" csak 38 fokos. Kisebb gondok vannak a hőszenzorral... Mert a Seagate talán még hűvösebb is, az pedig elvileg 44 fokos. De a WD Raptor az nagyon gyors lehet.
Lehet hallani amikor bekapcsolod a gépet hogy gyorsul fel 10000-ig? 
-
Alister71
nagyúr
ÁÁ, szíjjon gázt az 5700-es, már el is adtam, mindjárt viszik, marad az XT, kicsit meghúzva, alapórajeles procival kapott a 03-ba 3700 pontot, tuti nyerő.
-
törölt tag
Na sikerül átbeleznem a gépet. Most már MSI belső van benne...
Kezdődik az install... -
Alister71
nagyúr
Tudom, ezt vágom, az Ati nem szereti, az nV viszont igen.
Kicsivel régebben, haverom vett egy AGP-s 3650-est, bevitte a boltba a gépet, hogy hajlandó-e menni az Ati, a szervizes gyerek már vagy fél órája küzdött vele, miután csendesen megjegyeztem neki, hogy ki kéne kapcsolni a biosba a gyorsolvasást, mert az atik nem díjazzák.
- baze de hülye vagyok- csapott a homlokára, és már ment is a kari!

-
bacsis
Közösségépítő
Én meg hogy jártam
pár napja tolt a gépem egy kékhalált... restart majd betöltődés után közölte a Vista, hogy bizony aktiválni kéne a cuccost mert az nincs... pedig feltelepítés után "aktiváltam" "kerestem a telepítő kódot, de sajnos nem találtam meg sehol"
csökkentett módban elindítottam majd toltam egy rendszer visszaállítást, ami egészen 20percig működött utána megint jelezte hogy ha már "nemtalálom" az aktiváló kódott akkro kéne vennem másikat
tök zsír hogy 2 hónap után ilyenekkel szívat ez a szar 
-
Alister71
nagyúr
Az ST6 biosába nincs.
Nature SP3-as hun XP-n is, és most toltam fel a 2005-ös Media Center Editiont, ami SP2-es, és ki is kapcsoltam a frissítést, de mindhiába.
Pedig csodálatos a képe ennek a Media Centernek, a sima xp sehol nincs hozzá.
Valami kis faszom hiba lehet, de nem tudom mi az.
Nem akkora gond, csak kicsit dühít, pedig ragyogó fps-el megy a többi teszt.
A 05 persze már kicsinálja, ott az XT többet kap, bár játékba az is játszhatatlan lenne.
Az 5900-edet nagyon kipróbálnám!
-
Alister71
nagyúr
Van arra valami értelmes magyarázat, hogy a 3D Mark 03 az FX 5700-el (havernak az 5600-al is) XP-n, az anyatermészet tesztnél, ahogy a teknős mászik ki a partra, miért indul újra a gép minden alkalommal? Win 98-on nem csinálja.

-
bacsis
Közösségépítő
na de várjatok... VAN 939-es több procis lap is!

-
bacsis
Közösségépítő
Skacok!
Mi a franc különbség van a 939-es és a 940es Opteronok közt?
Mindegyik ugyanúgy DDR memóriákat eszik
-
peti_s
addikt
Emberek!
Csak nem alusztok?
Ám tényleg nem tudom szétszedni.
Eltörni pedig nem akarom... Holnap teszek fel képeket, de jó volna ha reggel szét tudnám végre kapni... -
-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Kösz a tippet!
Holnap előkaparom az MSI K7D Master-L lapot. Az előbb nézegettem a manual-jat. A BIOS-a nagyon hasonlít a Gigabyte lapra. Épp csak annyi a különbség, hogy a Power Managemant résznél ott vannak az ACPI beállítások is...
Úgy látszik Gigabyte-ék nem csak házat nem tudnak gyártani, de alaplapot sem.

-
törölt tag
Ugrott a hibernációs trükk a dual Duron-on. Ugyanis sem APM sem ACPI támogatás nincs ezen a lapon. Mindkettő kell a WinXP hibernációhoz. Esetleg egyéb ötlet a HD3850 driverrel kapcsolatban?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
ugyanakkora a térfogat és az anyagsűrűség, akkor a súlyuknak is ugyanakkorának kell lennie erre gondoltam
Rive! És az 1megás változatok miért kaptam műanyag tokozást?
nagyon furcsa, hogy sokkal könnyebb a kis tesóihoz képest, a gagyi benyomást kelti
peti_s! Lesz K6-III+od? juppi király, akkor nemsokára indulhat a verseny és mindegyőnknek leszhozzá procija
-
törölt tag
(#4543) bacsis: "Viccet félre téve, ha egy proci magjába 20 millió tranyó van a másikban meg 200millió, csak minimális súly többelet lesz akkor ugye?"
A viccet félretéve, most sem írtad le, hogy a tranzisztorok ugyanakkorák vagy sem.
De ha feltételezzük, hogy a mindkét esetben ugyanakkora a térfogat és az anyagsűrűség, akkor a súlyuknak is ugyanakkorának kell lennie. ( m = V x p )
-
Rive
veterán
Rive! A Tied mekkora?
Mi mekkora? A PPro 1M procik mind két lapkára készültek: egyik a procc, másik a különálló L2 cache. Ha alulról nézed meg a procit, akkor látszik is a műanyagon keresztül. A 256 és 512k változatok kerámiatokot kaptak, azért nehezek. Az 1M meg műanyagot, egy vékony hőelosztó alulapkával a tetején.Vicces volt, ahogy a roncstelepen kilóra akarták adni. Egy 1M-et negyede áron kaptam, mint a többi variánst

Viccet félre téve, ha egy proci magjába 20 millió tranyó van a másikban meg 200millió, csak minimális súly többelet lesz akkor ugye?
A mag mérete számit, négyzetcentiben. Egy-egy tranyó súlya... Huh.A lapkán a tranyókat alkotó rétegek vastagsága igazából a gyártástechnológiához hasonló nagyságrendű. A PIII volt talán nyolc réteg.
Szóval elenyésző a tranyók súlya

Ami itt számít, az a tokozás.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
de az tök mindegy hogy két fél kopasz kukac vagy két egész kupac kopasz kukac, mert a végeredmény nem lesz 1 illetve 2... hanem 0,5000000000001 illetve 1,000000000001 és ez ugye azért van mert hiába duplázódik a kukac súlya ha a kupac súlya nem változik. mert ugye az elkészült kukaoc csak nagyon keveset számítanak értem, világos akkor minden.. de most tényleg
Viccet félre téve, ha egy proci magjába 20 millió tranyó van a másikban meg 200millió, csak minimális súly többelet lesz akkor ugye? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
a waffer mérete az évek folyamán nem változott (számottevően)
Szóval ugyanarra a sziliciumlapkára egyre több és több tranyót tudnak "rárakni" ugyanarra a területre... de a súlya nem változik... így már oks?
szóval így ha jól gondolom a két kupac kopasz kukac mégsem két kupac kopasz kukac, hanem csak egy
meg egy nagyon pici -
bacsis
Közösségépítő
-
törölt tag
Szerintem az eljárás során megnő a súlya a lapkának. Ugyanis nem be-/kiégetik az anyagot, hanem más anyagokkal (gázokkal) szennyezik és azok atomjai belediffundálnak, hozzákapcsolódnak a szilícium lapka atomjaihoz. Ráadásul több menetben, egyre nagyobb mértékben szennyezik ugyanazt a lapkát.
-
bacsis
Közösségépítő
Urak!
Újabb kérdés!
azon gondolkodtam, hogy a procikban a tranzisztoroknak nincs súlyuk ugye?
kifejetm részletesebben.. ugye a procik a wafferból készülnek azaz szilíciumostyából...
az egyszerűség kedvéért egy szilíciumostya mondjuk 1kg amiből 10proci jön ki... azaz egy procinyi szilíciumlapka az 100gr. eddig stimm ugye?
namármost a tranyókat ezekre a szíliciumlapkákra úgy égetik/gravírozzák bele fénnyel ugye? szal most léynegében tök mindegy hogy van beleégetve arra az ostyára tranzisztor vagy nem, mert az ugyanúgy 100gr marad ugye?
-
bacsis
Közösségépítő
jajj ugyanmár ez csak egy szaros kábel

-
törölt tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy hol lehet kapni Slimline SATA kábelt? Esetleg van valakinek eladó? Laptop DVD-ROM-ot építenék be egy mini-ITX házba, de ilyet nem adtak hozzá.

Üdv,
Ákosszerk.: off
-
bacsis
Közösségépítő
Ranagol_5!
Mi a helyzet a Pentium PRO procival, sikerült elküldeni?
Meeeert megjött ez
itten lehet róla képet megnézni, érdekes, hogy nem teljesen ilyen meeeert ez a procc korom fekete, és sokkal, de sokkal könyebb a kevesebb cache-el szerelt társainál
Rive! A Tied mekkora? Rossz az aki rosszra gondol
-
törölt tag
Mi évek óta egy bevált 2,4GHz-es s478-as Pentium4-es konfigurációt használunk a számítógépvezérelt megoldásainkban. Ipari cucc, még sosem jelezte a beszállító, hogy fogytán lenne. Pedig éves szinten 20-30 darabot rendelünk, majdnem hogy darabonként.

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
annyit megér
De kár hogy le vagyok égve
Amúgy tényleg érdekes, hogy a Barton korába még jött le pár K6-os proci az AMD futószalagáról... De vajon ez hogy működhet? Fennt tartanak egy sort, direkt ilyen célokra, hátha van megrendelés ilyen kifutó termékekre, és akkor a megrendelést még azon a soron legyártották?
Amúgy még tudjátok min csodálkozom? nem tudom, hogy az AMD-nél is van-e ilyen, de Intel oldalon szokták írni hírekbe, hogy mely terméékek a kifutó modellek, amikre már nemsokáig lehet leadni rendelést... Ez általában 1,5-2éves típusoknál szokott ugye előfordulni... Már a 65nanós Quad-ok is kifutottak, vagy most fognak kifutni, akkor mégis hogy a bélbe lehet még mindíg újonnan dobozos 631-es P4-et meg 641-es P4et kapni zsír újonnan az ipon-nál?
felderülhetne a kérdés, hogy biztos valamelyik nagyker raktárjában maradt, találták ozt most adják el stbstb... DE!!! kb 1évvel ezelőtt itt bent a cégnél, ahol nem szarral gurigáznak, közvetlen az Inteltől meg az AMD-től szervírozza a cég a procikat, hogy a pélóba jöhetett 3,4es Socket478-as Prescott magos P4?
de ilyen több tucat, tálcás és persze mind zsír új ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Ha valakit érdekelne még 1.6V-os AMD K6-III+ 400ATZ, annak mondanám, hogy a német e-bay-en is van még három darab. Postaköltséggel együtt ~23 euró/db. [link]
-
Penyus
senior tag
Most igy az esti punnyadasba az jutott eszembe hogy VGACOPY. Emlekeztek ra?

-
Oliverda
félisten
válasz
cskamacska
üzenetére
"99-ben már az AMD is ejtette a K6 sorozatot"
Ennek ellenére még 2003ban is gyártották a K6-III+ sorozatot.

-
cskamacska
addikt
Nem volt rá kereslet. Eleve a K6-III-as cumók sem fogytak, azért lehet mostanság kerneltáncot járni körülöttük. 99-ben már az AMD is ejtette a K6 sorozatot, amivel éppen a népszerű és a K6-III-aknál valamivel olcsóbb Celeron-ok mosták fel a padlót, nem csoda, ha a lapgyártók sem rajongtak egy új SS7 chipset iránt. Namost ennek a cuccnak még L2 gyorsítótára sem volt a lapon, direkt K6-III alá készítették, ami viszont azt jelentette, hogy teljesen feljtős volt a K6-2-t választók számára, az AGP hiánya miatt a gémerek is kapásból kiestek. Ráadásul a régi lapok olcsóbbak és megbízhatóbbak is voltak(alaplapi vga-hoz sosem készült normális meghajtó, de a duálcsenöl is bugos), nem nagy csoda, hogy ritkaság mára, eredetileg is az volt.

Ranagol_5: Erdő szélén jó a kedv, ott lakik a barna medv. Munkács várán van egy lik, ott nézett ki Zrínyi Mik.
-
Ranagol_5
őstag
Bacsis: Köszi, hogy linkelted a lapot, pénteken el is viszem, ha minden jól megy

Penyus:én még 2003-2004 nyarán téglahordásos nyárimelóval kerestem meg a 100e-met egy 4Mp-es Trust fényképelőre, gép a "csak" 60e volt akkoriban, de vettem bele 256-os SD kártyát, ami egy 20-as volt, meg a töltő az elemekkel együtt még egy 20-as.

Yutani: Nekem szerverem van egy jópár itthon, amiket diliből szoktam használni letölteni, és őszintén szólva anno, a dual P3asom kevesebbet evett, mint a P4 presscottom, sőt a quad Pentium Pro is kevesebbet fogyasztott, pedig annak is van éhségre. Most a HTPC is igazából a HD TV-mhez kell, mert ki akarom rakni nagyszobába egy blu-ray íróval vagy olvasóval filmezni, csak ha már amúgyis keveset fogyasztó gépet rakok oda, akkor azt fogom letöltésre használni wifi-vel, mert a sok kábel csúnyán nézne ki.

-
Penyus
senior tag
válasz
zoltanz
üzenetére
Fu, nekem az elso digi fenykepezo egy casio qv-100 volt. 8mega beepitett memoval. 640x480at tudott fix fokusszal. Es vaku se volt rajta. Kb annyit tudott mint egy regiebbi mobil kameraja. De mekkora kiralysag volt 1999 korul. Ja es soros kabellel lehetett leszedni a kepeket rola
A gep -
Oliverda
félisten
válasz
cskamacska
üzenetére
Értem. No és pontosan milyen lap volt az?
-
cskamacska
addikt
válasz
üzenetére
Hát erről van szó, hogy nem volt. Elkúrtam nem kicsit, nagyon.
Pedig nem adták drágán, igazából majd, hogy ingyen lett volna a ram és a proci mellé. 
Oliverda: Csecsebecse, ritkaság, 133MHz FSB alapból, és a hozzá tartozó 4-es PCI osztó.
(AGP nincs ugye) Azaz míg egy ALiV-ös/MVP3-as lap 133MHz-nél már sütögeti a vinyókat, és a PCI karikat, addíg az Ali 7-es lap akkor kezd belejönni.. elméletben. 
-
zoltanz
nagyúr
A szervereken ment az OS/2 és voltak szép ablakozók is. Megszenvedtem néha a CGA, EGA monirtorokkal is. Infóvásáron láttam elöször digitális fényképezőt
nem gondoltam volna 5-6 évre rá lesz nekem is, ma meg már utánad dobják... (pedig akkor sem volt lassú fejlődési tempó az IT iparban) -
törölt tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Volt egy Aladdin 7-es lapod? 
Mi történt vele? -
zoltanz
nagyúr
Retro napokban meséltem a számtech -ről a kis 10 éves keresztlányomnak: elsőre képzeld el ritkán összefutottam még monocrome notival és internetes pont városonként egy helyen volt, többet Info börzén láttam elöször. Filmeket sem nagyon lehet lejátszani esetleg zenét PC -n.
Erre bután nézet rám és akkor nem volt youtube sem.

-
cskamacska
addikt
Sajnos azért nem akkora biznisz. Legelterjettebb duál k7 lap, csak sima MP, na meg antituning "vállalati" biosa van szegénynek. Viszont ment már hasonló áron Asus A7M266-D és MSI K7D Master is, nna azok megérték

Oliverda: Anno 2005-ban mikor gyűjteni kezdtem akkor az ég világon nem találtam sehol még sima K6-III-at sem. 2006-ban pedig majd hogy a "tájékozott ember" után dobálták ingyé, azt hittem dömpingcucc. Persze a drága pénzen vett Celvinnek is volt beleszólása a dologba, bedöglése igen csak elkedvetlenített. A végső csapás az a tavalyi dömpingáron felkínált Ali Aladdin 7-es ultraritka lap cuccaival+CL2 133 sdram+K6-III+ proci eltöketlenkedett elkúrása volt. Azóta bűnös ember vagyok, aki meg sem érdemli.

-
Oliverda
félisten
válasz
cskamacska
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én most egy K6-2-vel próbálkozok, 2 V-nál mi a legalacsonyabb fesz amivel megy, de nem indul a gép. :S Minden gyárin akkor sem. Csak egy csipp, és utána még gyorsan 8. AMI BIOS-nál nem tom mit jelent, még próbálkozom. 
Csak vannak nagyobb órajelű példányok a "bővített"-ben. Amihez értelem szerűen nagyobb feszültség társul.
De lehet hülyeséget beszélek.
Régen voltak olyan karik, amik sokat zabáltak, és AGP Pro foglalatban mentek csak rendesen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ám tényleg nem tudom szétszedni.
Eltörni pedig nem akarom... Holnap teszek fel képeket, de jó volna ha reggel szét tudnám végre kapni...

DarthSun