- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4rs
tag
Érdekes téma. Szerintem nagyon ízlés kérdése, és hogy melyik gyártó melyik termékét mivel hasonlítunk össze. ASUS K50AB HD kijelzője szerintem nincs olyan szép, mint az 5 éves Belinea CRT-mé. Jó meg minden, nem azt mondom, hogy csúnya, csak a másik még nála is szebb.
(Egyébként lehet nem jól mondom, de LCD-TFT nem létezik. Két külön technológia. Vagy LCD vagy TFT. De javítsatok ki, ha tévedek.)
Ami tény, a CRT tudja rontani a szemet elég rendesen, főleg ha silány és kicsi képfrissítése van. (80Hz felett már egész jó szerintem.) Meg sokkal többet fogyasztanak áramból is és helyből is.
Amúgy ha ingyen hozzám vágtak volna egy lapos moncsit, képátlóban ugyan akkorát, mint a nagyseggűm, hát elgondolkodóba estem volna, hogy elfogadjam-e használatra. Szóval szerintem kb egy 17"-os CRT ér fel mondjuk egy 19-21"-os TFT-vel. -
-
-
snake1977
őstag
válasz
benedekco #5987 üzenetére
Reggeltet totyikosok!
Benedecko ebben nagyon jó a meglátásod, tapasztalatod, az s3-asok képe a savage-al kezdödően nagyon szép volt, a színek is teltek voltak, míg a tnt2 vantánál sokkal fakóbb volt minden, a Matroxok is szép képet adtak, nekem G400 volt, egyébiránt a geforce a 4-es Ti szériával kezdett el gyönyörű képet produkálni, az fx-eknek viszont csapnivaló volt a megjelenitése, mint az összes fx-nek. Az aTi ha jól emlékszem a 7000-es kártyájánál kezdett igazán szép megjelenítést produkálni, ezekután már csak a 7300gs-el volt tapasztalatom, de az összes előző kártyámat überelte annak idején megjelenités minőségében. Monitort nem sürün cseréltem, vga-t annál inkább, igy mindig szembetűnő volt a változás. A Savage4 pro 32megás kártyája, viszont már 32biten is szép képet adott.
Peti_s! védesd le, mielőtt valaki lenyúlja
-
Yutani
nagyúr
válasz
DarthSun #5981 üzenetére
Szembeötlően számomra a Voodoo kártyák 256x256 pixeles textúramérete az MDK2 játék töltőképernyőjén tűnik fel: a TNT kártyáktól kezdve ennek a többszöröse volt a textúraméret, és ennek megfelelően a 3dfx kártyákon egy nagy elmosott képet lehet látni, míg a korszerűbb kártyákon úgy, ahogy a játék írói megalkották a comics jellegű loader képernyőt.
Ezt meg tudjátok nézni, ha letöltitek az MDK2 demóját. Van benne benchmark is!
-
válasz
zoltanz #5986 üzenetére
sosem voltam elvakult fan
Én a két szememmel láttam a tnt-ket a geforce-okat, (mindkettő sokáig(tnt nem sokáig) volt is, de a képminőségét mindig is gyűlöltem ezért váltottam tnt-ről Savage-re, kifejezetten 16biten volt ocsmány az nvidia) az S3-am is meseszép képet adott...
mac-ekről annyit,. hogy ők sem olyan régóta használnak nvidia karikat, és akkora már nem volt probléma a képminőségével
a matrox és az ati között is állítólag óriási különbség volt/van, de Én pl nem igazán vettem észre :S szal Én sem vagyok egy sasszemha van lehetőséged akkor próbálj ki azonos monitoron azonos paraméterekkel egy voodoo-t 16biten egy tnt-t és egy atit, meg fogsz lepődni, aztán az atit és az nvidia kariját 32bit-en is összehasonlíthatod... írtó nagy lesz a különbség...
-
válasz
zoltanz #5984 üzenetére
nem volt az, de 3D-ben 16bit-en vert mindent
a geforce-ok is mind kaki képet adtak 3d-ben még 32bit-en is...
az atik, matrox-ok voltak szép képűek talán a dx9-es geforce-ok voltak az elsők amiknek jobb képük volt, manapság meg ez nem nagyon kérdés, kb uazt hozza mind két nagy gyártó... étklag felhasználásra mindkettőnek szép képe van -
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #5981 üzenetére
"A Turok2-t például nem is tudom elindítani más kártyán.Bár lehet hogy van hozzá patch.Van egy F-16 repülős game-m ami szintén csak Voodoo-n hajlandó menni.Meg még az NFS3 is."
Micsoda, hogy az NFS3 nem megy csak 3DFX Voodoo vga kártyán, ez valami új.
Amúgy szerintem kinek melyik kártya képe tetszik elég szubjektív, azért a Voodoo 3 képe nem volt világbajnok 2D -ben...
-
válasz
zoltanz #5979 üzenetére
Csak annál a játéknál volt gyorsabb, amelyik nem működött glide-al.Én jobban szeretem a Voodoo-t a 97-2000-ig terjedő időszakra.Volt egy TNT2pro-m, ezt elajándékoztam / Bacsis-nak / , mert nem tetszett a képe. A Voodoo a homályosabb textúrák ellenére, meg a 16 bit ellenére is elevenebb, világosabb, mozgalmasabb képet adott a Quake1-2, Unreal1, Turok1-2 játékokban. A Turok2-t például nem is tudom elindítani más kártyán.Bár lehet hogy van hozzá patch.Van egy F-16 repülős game-m ami szintén csak Voodoo-n hajlandó menni.Meg még az NFS3 is.A GeForce viszont már nagyon ott volt, ez már 32 biten, nagy textúrákkal hozta a szép világos gyors 3D-t.Jött az Unreal1 D3D-ben és így már szépen lenyomta a Voodoo-t.
-
zoltanz
nagyúr
Most ahogy olvasgatom a retro VGA teszteket le a kalappal a NV Riva TNT és TNT2 -k elött, simán tartották a lépést a 3DFX Voodoo 3 2000 -ekkel pl.
De a NV Vanta meg az Ati Rage tényleg elég alap volt akkor is, még mindig jobb mint az Intel.Nekem 3DFX Voodoo 2 után 2 DB jött SLI ben (S3 mellett), ezután ASUS NV Riva TNT2 32 MB VIVO TV-OUT(S-VIDEO) még megvan.
-
Penyus
senior tag
-
Penyus
senior tag
válasz
benedekco #5963 üzenetére
Hat ez nala mar ugras! Nem is kicsi! Te nem ismered ot
magam is meglepodtem a reakciojan, mert altalaban semmi nem szokta erekelni. max ha p4es procit kell lefocizni az asztal sarkarol hogy labtorest szenvedjen, arra van esze. Megerzi mi ertekes
Szoval tole ez maximalis elismeres amit kaptal. De tenyleg
-
ez a magyar posta műve?? nem semmi, másnapra odaér a doboz
mikor külföldről postázok, akkor másnapra itt van az országban a cucc, de még ülnek rajta pár napot mire kiviszik... és általában 5 nap szokott lenni
erre nem számítottamúgy látom nem ugrott úgy a témára a macsek, nembaj
szerk:
van benne egy meglepi hangkártya, gondoltam nem árt egy kis pci-os kari frissítésnek
ja és az a másik fura aztech az egy fujitsu-siemens gépben volt benne, nemtom mit tud, de a nagy chip-re opl van írva, remélem azért a digivel is megbirkózik -
Penyus
senior tag
válasz
benedekco #5958 üzenetére
Wohoo, csomagom erkezett! Ime a kepek a kibontasrol: [link]
A macska neveben is nagyon koszonom megegyszer! Osztatlan sikert arattak az egerek is! Persze a jo pillanatokat meg csak veletlenul sem sikerult lefotozni, de a farkanal fogja vitte az egyiket most meg azokkal alszik. -
Ranagol_5
őstag
Megpróbálom újra flashelni egy másik lapban, hátha sikerül, csak most meg nem találok olyan deszkát, amibe ugyan ilyen négyzet alaku eeprom megy. Fszm, tényleg megkell már csináltatnom az eeprom égetőm.
-
Yutani
nagyúr
válasz
DarthSun #5935 üzenetére
Én mostanában próbáltam a "nagygépemen" a Return to Na Pali küldetéslemezt, de a játék időzítéseivel valami gond lehet, mert sokkal gyorsabban megy a játék, mint kéne. Értem ez alatt, hogy az agész fel van pörögve. Majd a retro konfigomon V2 SLI-vel fogom végigjátszani!
-
gyorsítónak nem éppen, de azért mégis több mint a semmi...
amúgy 512*384-ben fullon még játszható volt a játék 3d gyorsítás nélkül, de mikor beröffentettük a 3d-t akkor már csak 320*240-en volt játszható és átlátszóság már nem is volt... szal lassít, de legalább összemossa a texturákat
volt valami pici voodoo driver dos alá, de nem kellett minden gaménak
a patch-elés macera engem is eltántorít az újra próbálkozásoktól
a voodoo3 elvileg kompatibilis a voodoo1/2-vel mármint dos és glide alatt, ez mennyire igaz, szal ha fogok egy voodoo-ra írt dos-os gamét akkor az elindul v3-al is?re: (#5930) snake1977:
a tomraider nem csak glide-al futott, szal jó, hogy virge-öd volt, de nem volt vele 3D-s "gyorsítás", nem? -
bacsis
Közösségépítő
ezt nektek is látnotok kell
-
bacsis
Közösségépítő
Bocsi srácok, hogy kicsit eltűntem
de amúgysem az én kedvenc témakörömben mozogtok, szóval nagyon nem hagytam ki semmit
Penyus! Igen asszem az a Talbot-unk volt
Zoltanz! Ha minden jól megy, igen jövő héten már olvashatod a 2 procis gépek tesztjét
Én nekem az első 3D-s játékom, hmmm talán a Need For Speed 3 volt, ugyebár a voodoo nekem kimaradt, máig nem érdeklődök iránta... a 16mb-os S3 Savage-emmel toltam -
válasz
DarthSun #5941 üzenetére
Nem kellett hozzá driver. Ahogy mondod, bele volt gyógyítva a játékba minden ami kellett. És egyetlen dosos játék támogatja natív a 3dfx-et...a gta. De ez meg win alól nem támogatja
Más játékok alá haxolni lehetett opengl-en át. Quake pl.
Én legelső 3d-s játékomra nem emlékszem :|
De amióta vannak 3d-s gyorsítók (nem lassítók, aka virge), azóta játszottam velük kb, ha nem is mindig itthon. Majd valamikor 99-2k körül lett egy voodoom. Akkor a voodoo2 még aranyárban volt. Ami akkor ment egy 100mhz-s k5ön, és voodoon, azt nyomtam vele -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #5934 üzenetére
Visszatettem a régebbi bios-t, de cumi, egyszerüen eltüntek ezek a beállitások.
Lehet még régebbit kell vissza varázsoljak.
Emlékszem én vúdú 2-vel az NFS hot pursuitot toltam először, akkor pártoltam el végleg a playstationtől..Igaz csak kölcsön kártya volt, igy mindjárt vettem egy savage-et, majd egy savage 4pro-t, az s3 virge után ezek már már ultra gyorsnak tűntek.
Milyen lapot vettél? Most nem keresgélek vissza, linkeld be hátha van nálam valami hasonló, ma kaptam 5 lapot. -
Ranagol_5
őstag
Én meg jól be..optam. Megrendeltem a lapot, amit Akosf linkelt, megjött ma, kiakartam próbálni, bios hiba, kereste a lemezt, hogy bootoljon és flashelhessem, megtettem, nem működött aka feketeképernyő. Most kiszedtem az eeprom-ot, erre az AWARD bios-ba Phoenix feliratu eeprom volt, hozzáteszem valahogy a bios elem is hiányzott a lapról.
-
snake1977
őstag
válasz
Ranagol_5 #5922 üzenetére
Szép kis eredmények!
Én ettől ihletet kapva benyomultam a biosba és kissé meghúztam a kingmaxomat, és itt sajnálattal vettem észre hogy a gigabyte is egy k....ög!Nemrég bios-t frissitettem, most észrevettem hogy egyedül a clas latency-t tudom már csak állitani, az öszes többi lehetőség eltünt a memória beállitások közül!
910-re húztam a memóriát, 240-es fsb-t kapott a proci, single channel-ben mértem mivel csak a kingmaxom 800-as, a 400-as xerox néha 400-on is alig indul el, muszáj lesz vegyek egy másik 800-ast a dual channel miatt.Viszont késleltetésben egész jó eredményt produkált.
-
Penyus
senior tag
válasz
benedekco #5927 üzenetére
Vegulis ha a virget is 3d gyorsitonak nevezzuk, akkor en 1997 06 22 ota 3d gyorsitassal nyomultam.
Majd tervezem a bloodot a carmat meg a gta1et es a dk-t kirpobalni voodoo1el, mert anno nem adatott meg az. Csak eleg remalomfele a peccseles ahogy elneztem. Meg egyatalan voodoo1nek kellett dos alatt vmi driver? Nekem csak voodoo3am volt, anno riva 128 utana meg tnt komboval nyomultam, aztan a v3 utan meg geforce2 kaminorol lehullva akciosan. -
bartucc
addikt
válasz
DarthSun #5860 üzenetére
Ilyenkor eszembe jut az S3 trio 3D/2X cseréje...
2004 körül járunk, aznap szereztem egy Pc Guru cd-t. LoTR 3 demo, Worms 3d demo, Freedom Fighters demo felrak, persze hogy nem indul semmi sem. 3d mark 99, '00, '01 közül csak a '99 indult, kapott a gép 224 pontot.
Még aznap jön unokatestvérem, ajándékot hozott, Gforce MX-400-ast leselejtezte. Berak, minden fut,(még a 333-as Celeron ellenére is) 3D Mark 99 pontszám: 2624 -
zoltanz
nagyúr
Én megnéznék egy hangkártya tesztet is, igaz a zene hallgatás elég szubjektív dolog, de általánoságba felmérhető. Meghajtó programok minősége funkcói. Lehetne teszt felvétel külső forrásból az ez utáni tapasztalatokkal pl késleltetésekről.
-
snake1977
őstag
Nekem előző lapomban a két 800-as kingmax 1.95v-n vitt 920-at 5-5-5-15-ben
Ott már a procim fsb-je nem ment feljebb, nagyon izzadt, de még igy is stabil volt.
A GEIL value ramjaim sajnálom, 2x512/800-as volt ezek elmentek 2.1v-al 1000mhz-et haveromnál, ráadásul cr1-ben szintén 5-5-5-15-ben, cr2-ben meg ment 4-4-4-15-öt
-
bacsis
Közösségépítő
hááát nem tudom... nem ilyenre emléxem
bár ki tudja, lehet. már elég régen volt
peti_s! Voltak kingmax-aim 4X1GB 800-as anno az x38-as asus lapomba, az 1000MHz-et tudták feszemelés nélkül
de bug-os volt a biosa a lapnak, akkoriban még nagyon kiforratlan volt az x38, ééés ha adtam feszt a ramoknak, azaz az auto beállítást megváltoztattam, tök mindegy mennyire, már nem indult a gép...
mikor kijött a bios frissítés, utána lehetett feszt emelni, orvosolták a hibát, de még 2,15v mellett is a 940et alig vitték
1hónap múlva jött az újabb bios, na azzal már cask 920-at mentek ugyanazok a ramok
utána eladtam a ramokat és cseréltem cruical-ra -
Penyus
senior tag
Ah megtalaltam, itt a beszelo kocsi!
[link]Amugy a szam ami alatta meg egyik kedvencem
-
bacsis
Közösségépítő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spotify
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Intel Pentium B980 2.4 Ghz Socket G2 (988B)
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3095, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest