- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
-
The DJ
addikt
Most kúszik fel a Win 95 az új szerzeményre. IBM PC 330 szép állapotban, teljesen gyári kiépítésben. Intel Pentium 75Mhz, 16MB ram, 1GB körüli HDD, Integrált S3, CD olvasó, floppy. Minden IBM cikkszámos, eredeti, még a szalagkábel is
Valamiért fenemód vonzanak a régi IBM PC-k, úgyhogy ez most nagyon kedves a szívemnek
Belülről is makulátlan, pormentes.
A Dual Pentium Pro felélesztése is folyamatban van, csak helyre kell pofozni a tápegységet.
-
The DJ
addikt
Az az FSP tényleg egy kicsit túlzásnak hat ott, bár az biztos, hogy tápegység gondjaid nem lesznek a géppel egyhamar
Én még a fő asztali masinámba is elfogadnám azt a tápot
(#54726) FinalCaleb: Indul és működik szépen, bár a kondikat át fogom nézni mindenképpen, szeretném, ha nem füstölne el itt nekem és jó lenne berakni valamelyik retro masinámba majd. A különleges Chaintech 478-as lapos gépbe pont passzolna ez a különleges táp
-
The DJ
addikt
válasz
Sanchez638 #54721 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy miért vesz valaki egy akkoriban 30 ezer forintba kerülő prémium tápot egy olyan gépbe, ami úgy ahogy van gagyi és amit vígan elvinne bármi 300Watt körüli olcsó PSU. Persze lehet, hogy utólag került bele, az is lehet, hogy nem ebbe vették, mindenesetre nagyon fura volt ezt ott találni, mert nagyon nem passzolt a környezetéhez.
(#54723) FinalCaleb: Ne rontsd el az örömömet
Eddig javarészt Codegen meg Mercury meg egyéb noname lebegő halálfejes tápokat találtam az ilyen kukaszökevény gépekben, azokhoz képest ez valódi kincs
-
The DJ
addikt
Az egyik retro PC bontása közben meglepő kincsre bukkantam. Teljesen gagyi ház, nagyon alap 478-as konfig Celeronnal, kevés memóriával, haldokló HDD-vel és melléjük betéve ez:
Fekete Tagan 420Wattos táp brutális súllyal (de tényleg, a gép súlyának fele
), 2x8cm ventivel aktív PFC-vel, beépített fordulatszám/hangerőszabályzással, harisnyázott kábelekkel, 2x4 pines alaplapi csatival, SATA is van, külön dedikált brutál vastag molex a VGA-nak (ellenállásokkal meg minden bigyulával) és minden mi szem szájnak ingere.
Sose fordult még meg a kezeim közt Tagan táp, de úgy látom ez nagyon egyben van, minőségi darab így első blikkre.
PH tesztet is találtam:
"Röviden összefoglalva: a Tagan nálunk járt tápegységei kívül-belül kitűnő minőségről biztosítanak; működésük szinte hangtalan (alapjáraton valóban az), szellőzésük nagyon jó, felszereltségük (csatlakozók) példás.
Ami tetszett:
- hangtalanok,
- jól szellőznek,
- nagyon jó minőségűek,
- kötegelt vezetékek,
- ötletes csatlakozások.Ami nem tetszett:
- drágák (bár a minőségnek ára van)."
Szép fogás
-
The DJ
addikt
Ma is jött egy retro pakk, épp válogatok. ABIT IS7-E2? Mennyire számított ez jó lapnak vagy van-e valami különlegessége? Nem tudok mindent megtartani, úgyhogy szelektálnom kell. Indulni indul elsőre
-
The DJ
addikt
válasz
quailstorm #54474 üzenetére
Ebayről rendeltem már többször 60GB-os IDE noti HDD pakkor lot-ban (azaz több darab egyszerre, általában 10-20). Árban jóval olcsóbbra jött ki darabja, mint itthon bárhol és mind hibátlan volt minimális üzemidővel, alaposan csomagolva, szóval bátran lehet próbálkozni vele. Gondolom ugyanez igaz Aliexpressre is.
-
The DJ
addikt
válasz
bacsis #53912 üzenetére
Nincs sajna a seggén DSUB, úgyhogy próbáltam betenni egy PCI-os S3-at és ramokat is, de semmi reakció a proci melegedésén kívül. Feltettem a kérdéseimet Facebookon is a hazai retro csoportban és rögtön ki is okosítottak, hogy a lap nem is fog indulni a 3. tápcsati nélkül, ott kap még a rendszer +3V-ot, enélkül esélytelen. Tehát az ATX-es megoldásom befuccsolt. De aztán jelentkezett egy tag, akinek vannak ugyan modellszámban eltérő, de mégis szinte ugyanilyen IBM masinái és az egyik halott lapos, abból lehet sikerül megboltolni a tápot, ami elvileg passzolni fog. Meg közben úgy néz ki veszek még tőle 1-2 ilyen 486-P1 körüli IBM PC-t, mert olcsón adja őket, aztán majd jövök beszámolni melyikkel mire jutottam
-
The DJ
addikt
A fene... megnéztem az eredeti tápot (hamarabb is kikukázhattam volna), eddig nem is foglalkoztam vele, mert le volt feszegetve a burkolat, venti kivágva, tápcsati kiberhelve... de érdekelt, hogy milyen csatlakozók is vannak, hátha rájövök valamire. Nos, ez nem egy sima AT táp
Három darab AT csati van, tehát lehet nem is a PCI/ISA kártyához kell átkötő kábel, hanem az alaplapra megy mind a három. Ezen kívül van még két egyedi csati is rajta, amik szintén az alaplapra mennek, de fogalmam sincs mi célból.
A típusa: LiteOn PS-5201-6I
Neten persze semmi róla, eladó példány meg végképp nem.
Kérdéseim felétek: Valami csoda folytán valakinél van-e ilyen esetleg? Mivel nem lesz, ezért a másik kérdés, hogy valaki javít-e tápot? Amennyire szemmel látom semmi sincs elpukkanva/elfüstölve benne. Poros, de egyben van. A levágott venti is megvan belőle, azt még vissza is tudnám hekkelni, de a tápcsatit már nem merem (Mi a fenének vesz ki ilyet valaki?
) Meg amúgy is, ez az a téma, amibe nem nyúlok bele, mert nem értek hozzá. Viszont ha meg akarom menteni a gépet, akkor csak ezzel a táppal működhet, ez már biztos. Csak kérdés ki fogja nekem megjavítani.
-
The DJ
addikt
válasz
DarthSun #53839 üzenetére
A fene, ilyen az én formám
Közben azért csak nem tudtam nyugodni, rápróbáltam rammal és egy S3 Trio-val is, de természetesen se kép, se hang. A proci melegszik szépen, de ennyi.
Azon is gondolkodom, hogy lehet mégsem ideális ez az ATX-AT átalakítós megoldás. Ha összeértetem a két kis érintkezőt az átalakítón akkor elindul a táp és a házventi is, a proci is elkezd melegedni, de például nem gyullad ki a power led ami az alaplapra van kötve. És mivel ennek a gépnek van szintén az alaplapra kötött bekapcsológombja is, így nem tudom most hogyan is kellene ezt rendesen indítani. Próbáltam úgy is, hogy összeértetem a két pint (csak így indul a táp), utána pedig nyomok egy kapcsológombot, de ekkor se vettem észre változást. Mintha nem is reagálna rá. A power lednek viszont szerintem legalább ki kellene gyulladnia elől, még akkor is, ha maga a lap halott. Tehát nem kizárt, hogy kellene egy AT tápot szerválnom mégiscsak.
Az is zavar, hogy az alaplap nem pittyen semmit. RAM nélkül kellene neki, ha él a proci, márpedig melegszik. Lehet az összeértetéssel csak adok egy alap feszt mindennek a táp indításával, de maga a gép mégse indul el teljesen. Nem tudom, csak találgatok.
Jó lett volna életet lehelni belé, sose dolgoztam még Pentium Pro-val, a régi IBM cuccokért pedig amúgy is rajongok.
-
The DJ
addikt
Hozzám vágtak egy IBM Personal Computer 365-öt, ez egy duál Pentium Pro procis szörnyeteg és nem kicsit vigyorognék, ha sikerülne életre kelteni.
Sajna elég ramaty állapotban van, a ház teteje és jó pár eleme nincs is meg, tiszta por, de ettől eltekintve úgy tűnik működhetne. Egy Pentium Pro proci bordával, Floppy, gyári ODD, HDD megvan, kábelek megvannak, ram nem volt benne, de tudok szerválni könnyedén a fiókból.
A gondom a következő: A tápja kuka volt és mivel nincs AT tápom, ezért tettem be egy narancs ATX Codegent az ebayről lőtt ATX-AT konverter kábellel. Itt ugye két pint összezárok és akkor kapcsol a rendszer.
Kapcsoltattam is, füst sehonnan nem jött ki, tehát elviekben a táp kérdés megoldva, de bajban vagyok továbbra is.
Középen az a nagy valami az ahova tudnám dugaszolni a PCI/ISA kártyákat, amire szükség is lenne, mert legalább egy VGA kellene ahhoz, hogy meg tudjam nézni ad-e életjelet a gép. Sajnos viszont úgy érzem innen hiányzik egy fontos kábel, ami számomra ismeretlen. Nem tudom szabvány-e, nem tudom tudok-e szerezni vagy kell-e egyáltalán a működéshez (tippem szerint nélküle kár is VGA-t betenni, de javítsatok ki, ha tévedek).
Erről van szó:
Mint látható az AT két tápcsatija fölött van még egy harmadik valami és úgy gondolom az a kábel hiányzik, ami ezt összeköti a PCI/ISA kártyával. Jól tippelem? Ha igen, akkor valahonnan keríthetek én ilyet?
Másik dolog: Vajon ha a gépben nincs RAM és nincs meg ez a kábel se, akkor kellene a speakernek csippannia valami hibakódot? Szeretnék nyomozni, hogy mennyire halott a masina, ha van életjele, akkor küzdenék érte, de ha esélytelen, akkor a procit kimentem és elhullajtok pár könnycseppet.
-
The DJ
addikt
Nem kizárt, hogy passzol.
A poén az, hogy fél évig őrizgettem egy Accelero S1 Rev 2-t turbo modullal és minden tartozékával, de nem volt mire feltenni. Mondogattam magamnak, hogy majd érkezik valami és akkor hálás leszek érte, hogy megtartottam. Nos, nem jött semmi. Kezdtem kirámolni a felesleges cuccokat, kezembe akadt az Accelero, itt volt ismerős gépe, benne egy 8600GS, talán 256-os csoda. Gondoltam meglepem vele, a gyerekeknek majd tetszik a két fehér pörgő ventilátor. Így is lett, bár elég viccesen nézett ki rajta, mondhatni felesleges is. Na és 2 héttel ezután beesik a 8800GT, amire még értelme is lett volna feltenni. Ilyen az én formám
Volt időm tesztelni a lapokat is most hajnalban. Azt hittem először megüt a guta. A három közül egyik se adott képet
Már majdnem temettem őket, mire fél óra küzdelem után kiderült, hogy az eddig hibátlan teszt DDR1-es ramom halálozott el, mert azzal egyik lap se megy, másikkal meg mindhárom. Szóval hurrá, megy a Chaintech, de még hogy! Aztán van még itt egy MSI 865PE-Neo 2-V is 3Ghz-es P4-el, az is hibátlan. Az Epox-al nagyon sokat küszködtem, egy AGP VGA-val se adott képet, a 2 digites kis kijelző is mindig másutt állt meg. Jött a hirtelen ötlet, PCI VGA. A slotok közül csak az egyikben volt hajlandó képet is adni, de legalább adott, tehát nem teljesen halott. Mindig elképedek a régi lapok BIOS-ain. Az első, ami indítás után fogadott az az, hogy szépen az arcomba tolta az összes feszültséget, hőmérsékletet a BIOS checksum error alatt még mielőtt bárhova is belépnél. Ezzel meg is győzött, hogy meg kell menteni.
Az AGP körül van 3 darab igen púpos kondi és kicsit arrébb még egy. Gondolom ezek miatt halott jelenleg az AGP port és a PCI portok nagy része is. Már csak kondikat kell szerezni és előkeresni a forrasztóállomást, utána a Chaintech és Epox köré építek valami izom korabeli gépet
-
The DJ
addikt
Most látom, hogy van itt egy 512-es 8800GT is, nem tudom milyen branding, sajnos nem eredeti hűtő van rajta, valaki ráeszkábált egy MSI 4870 coolert, a 4 alsó rögzítőből kettő félig a helyén is van
Egyébként megy a kártya, de ez így nem túl ideális, kidobni nem akarom, de így használni se fogom. Valakinek nincs véletlenül gyári 8800 hűtője elfekvőben? Aprón is néztem, de egyelőre nem volt szerencsém.
-
The DJ
addikt
Köszönöm, akkor ez egy Chaintech 9PJL Apogee. Nagyon tetszik a lap, nem tudom hol volt és meddig, de egy porszem nincs rajta, még a csatlakozók is olyanok, mintha sose lett volna bennük semmi. Kell ennek valami plexis ház, hogy más is csodálhassa. Imádom a különleges és ritka hardvereket, ez a lap biztos megmarad és szerintem az Epox is (már ha fel tudom éleszteni). Guglizgattam és mindkettő egész korrekt volt a maga idejében, ráadásul egyik márkából se volt még lapom korábban.
Jövök majd képekkel is, ha sikerül fotózgatni, nagyon érik már, hogy összeírjam a VGA pakkomat is úgy, ahogy a procikat anno. AGP és PCI VGA-ból rengeteg van, szerintem 1-2 különlegesség is akad köztük.
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Jött ma egy elég nagy retro HW pakk, bennük két alaplap, az egyiknek segíteni kellene a beazonosításában, egyelőre még nem tudom összerakni idő hiányában, típusszámot pedig nem látok rajta sehol.
Chaintech lap, olyan, mintha sose ment volna még, teljesen újszerű, por és használatnyom mentes, egész komoly 478-as lapnak érzem, remélhetőleg az is, mert akkor ez fog szolgálni a 478-as gépem lapjaként. A jelenlegi projekt, hogy 775-ig bezárólag minden platformra összeállítok egy korhű gépet, néhány már kész is van, majd jövök kérdezgetni, hogy melyik gépbe melyik korhű, de mégis erős HW kerüljön (CPU, RAM, VGA)
Hiány nincs semmiből, dobozban állnak a régi VGA-k, hűtők, procik, ramok, hangkártyák. Van GUS-om és jó kis SIMM ramos ISA-s Sound Blasterem is, de nem tudom mibe menjen egyelőre.
Van tippetek?
Jött még egy ilyen Epox EP-8RDA+ is: [kép] Ez is kimaradt az életemből, mennyire számított ez jó lapnak akkoriban? Sajnos 1-2 kondi púpos, de csak akkor cserélgetném, ha van értelme megmenteni. Már van Socket A-s gép összedobva, de abban elég gagyi lap van per pillanat, ez jobban tetszik (mert van rajta hibajelző
)
Jött csomó AGP VGA, SD és DDR ramok, SB Live (már kb az összes variánsa megvan Audigy 2-ig) egy brutál nagy és nehéz CPU toronyhűtő is, de arról nem lőttem képet. Szóval most megint retro kánaán van, csak egyszer lenne időm foglalkozni is velük érdemben.
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Befutott egy Apple Powerbook Duo 230-as gépezet és van hozzá egy Duo Dock és eredeti Apple monitor + egér is (meg valami random bill).
Maga a Powerbook működik szépen a saját tápjával, indul, a HDD is jónak tűnik benne, bootolja a gyári rendszert, ami jelenleg egy System 7 7.1, nem is lenne vele baj, de német. Jó lenne angolra cserélni, hogyan lenne a legegyszerűbb ezt kivitelezni? Gondolom kellene floppy, az meg nincsen sem a gépben, sem a duo dockban, mert az még nem plus.
A másik gond, hogy a duo dock nem akar életjelet adni. Elvileg ha érzékeli hogy benn van a powerbook, akkor be kellene "húznia" a motornak egy kicsit, utána lehetne indítani. Na ez itt nem történik meg. Nem tudom, hogy én bénázok-e vagy esetleg a tápja halt meg.
Valakinek már volt ezekkel tapasztalata?
-
The DJ
addikt
USB-s floppy meghajtóm természetesen van, anélkül tényleg jóval nehezebb lenne ez a hobbi. A fő probléma az, hogy ebben a laptopban nincs gyárilag floppy, külső adapterrel lehetett csatlakoztatni hozzá a külön megvásárolható floppy meghajtóját, de ennek a csatlakozója is egyedi ahogy látom, tehát kb. lehetetlen ma már találni hozzá olyat, ami passzol és működik is. Tehát marad a HDD-s bohóckodás, azaz kiveszem és másutt próbálom, de per pillanat csak az IDE-USB kábelem volt kéznél. Betehetném egy másik IDE-t fogadó laptopba, de amik vannak kéznél szerintem már azok is túl újak ehhez. Egy próbát azért megérhet.
A HDD halálát azzal akartam kizárni, hogy kerestem egy garantáltan működő 2GB-os példányt, ezt próbáltam FAT32-re és FAT-ra is formázni, bootolhatóvá tenni és rárakni egy MS-DOS-t, de nem tudtam bootolásra bírni vele, ámbár valami történt, mert magyarul írta ki a masina, hogy a rendszer nem található. Tehát lehet, hogy itt csak én voltam a béna, nem tudom.
-
The DJ
addikt
"Forrasztott energiaforrások esetében szokott lenni két külön PIN, amire rá lehet kötni a cserealkatrészt. Eddig nem láttam kivételt."
Ez új infó, utánanézek, hátha itt is ez a helyzet.
"Jártam így, egy szintén egyedi meghajtóval rendelkező 386SX Compaq esetében. Mechanikai gondja volt. Neked is meg kell nézni, mi okozhatja. Szedd szét, tisztítsd meg, kend újra, rakd össze, és próbálgasd. Elektronikai kontaktusokat takarítsd le sebbenzinnel."
Már volt szétszedve (bár nem teljesen). Azt elértem, hogy olvasni mindig olvas, ami szuper, a gond az, hogy valamiért nem tudom kiadatni vele a lemezt, úgy kell kierőszakolni belőle. Egy floppy szét is esett már emiatt. Persze ez egyértelműen mechanikai hiba lesz, megpróbálom majd teljesen szétbontani.
"Kopó alkatrész, ne próbáld meg javítani. Méret és feszültség azonos típussal pótold."
Akkor ezt se úszom meg, a tápot is szétszedem és megnézem milyet kell keríteni bele.
"Kép alapján szokásos Realtek 8019 / 8029 (AS).
NE2000 kompatibilis, jumper-free kártyák. Toolt találsz hozzá, beállítod kívánt IRQ / DMA / MEM értékeket, majd NE2000 kompatibilis drivert felteszed Windows 3.11 alá.
Utána máris indíthatod a mIRC-et."Sok mindent láttam és csináltam már az évek során, de a retro hálózatkezelés kimaradt az életemből. Amikor ilyen gépeim voltak sosem kerültem hálózat vagy net közelébe, úgyhogy ez teljesen ismeretlen terület. De szeretek kísérletezni, úgyhogy neki fogok ugrani ennek is. Biztos jövök majd még ezzel kapcsolatban kérdésekkel.
Köszönöm a válaszokat
Esetleg a 386-os laptop DOSosítására nincs valami ötleted?
-
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Újra elkapott a retro láz és született egy ilyen bejegyzésem: [link]
Tudtok esetleg segíteni a felsorolt problémák megoldásában? Amit nagyon szeretnék az az, hogy DOS-t tudjak pakolni a kis 386-os laptopra és a 486-os NCR-t is jó lenne rendbe tenni valahogy. Ott főleg a hálózat és a hálókártya életre keltése lenne a lényeges, de a többi problémára is jöhet ötlet, ha esetleg tudtok mondani valami okosat.
Végül a Siemens Nixdorf tuningolása is izgat még, azt mióta megkaptam azóta napi szinten nyúzom. Tudnék még bele tenni 64MB memóriát, így ki lenne maxolva és 128 lenne benne, de szerintem felesleges, Win 98-hoz elég a 64 is és a játékok se kérnek többet valószínűleg. Dobhatnék bele valami jobb hangkártyát, mint az integrált, de nem tudom lenne-e értelme. Hálókártya szerintem mehetne bele, de az se létszükséglet. Olyan gépet szeretnék belőle, ami korhű, de akkoriban kevesen engedhették meg maguknak. Tehát legyen tápos
És ha esetleg valakinek lenne gépe a CGA monitorom alá, akkor jelezze, szeretném azt is hadra fogni
-
The DJ
addikt
Köszönöm, megnézem milyen SD ramok vannak még itthon. Annyi a retro kacat, hogy tele velük a padlás (szó szerint
)
Igazság szerint retro netezős masinának szánom, de lehet megpróbálkozom valamelyik Linux disztróval is ha az XP élvezhetetlen lesz rajta. Xubuntu/Lubuntu, esetleg TinyCore biztos szépen elszaladgálna rajta.
-
The DJ
addikt
Ha jól látom, akkor a legfrissebb a BIOS (05/21/2002). Több oldalon is írták, hogy 2x512-t még gond nélkül kezel, úgyhogy nem értem. De még 512-vel se lenne probléma, de nem szeretnék erre elpazarolni 2x512MB ramot, tehát jó lenne, ha a 2x256-ot 512-nek látná és nem 256-nak. De ha nincs megoldás, akkor marad kevesebb rammal. Bár úgy meg az XP elég döcögős
Pedig találtam bele 1.2-es Tua Celeront
-
The DJ
addikt
Skacok, lenne itt egy full integrált retro Shuttle (Spacewalker) MV25-ös alaplap. Szerettem volna életre kelteni, nincs is vele gond, viszont a beletett memóriának mindig csak a felét látja a BIOS és így az op rendszer is.
A maximum, amit megeszik az 1GB (tehát 2x512MB) 133-as SD ram, így ennyit is tettem bele. Ekkor 256-ot ismert fel belőle. A memóriák egy oldalasak.
Aztán van még itt 2x128 és 2x256MB kétoldalas ram is, de akárhogy párosítom, mindig felezi őket.
Van erre valami BIOS beállítás vagy jumper vagy bármi megoldás? A slotok biztosan jók, a memóriák is, elvileg támogatnia is kellene az 1GB-ot, de nem is ezzel van a gond, mert a 2x256-ot is felezi és 256-nak látja.
-
The DJ
addikt
válasz
DarthSun #33375 üzenetére
Ejnye, úgy néz ki ez így nem fog menni, közben gugliztam és arra jutottam, hogy az összes Dell LPT-s külső floppy meghajtó csak Dell gépekben hajlandó üzemelni, mivel a drivere a bios chipbe lett integrálva. Fene. Azért még szétnézek a dobozban, hátha találok olyan külső floppyt amit észlelni fog a gép.
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Hozzájutottam egy gyönyörű állapotú, szinte karcmentes Olivetti Pro 133S laptophoz (még az akku is működik!) és azon kevés infó közt amit a neten találtam róla szerepel az is, hogy gyárilag egy LPT portra köthető külső floppy drive-ot is tartalmazott. Sajnos ezt nem kaptam hozzá, de a retro dobozomban találtam LPT kábelt, ami pont erre a célra szolgált anno és sikerült kihalászni egy Dell floppy meghajtót is, amit sikeresen csatlakoztattam a laptophoz a kábellel. Az operációs rendszer Windows 98 SE, de itt megakadtam. A BIOS-ban engedélyezve van az 1,44-es 3,5-es lemez, a Windows-ban is ott az A meghajtó, de mégsem működik. Fogalmam sincs mi lehet a baj.
Valaki próbálkozott már ilyesmivel? Jó lenne életre kelteni a floppyt is, hiába van benne CD meghajtó, az mégse az igazi.
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Ha jól tudom itt gyülekeznek a retro rajongók, és most elég retro cucc akadt a kezembe.
Párom szekrénye mélyéről került elő a lentebbi linken található kártya és az az igazság, hogy túl sok mindent nem tudtam kideríteni róla. Amit igen, az a 3-as hozzászólásban található. A neten egy darab eladó példányt találtunk belőle, azt is ebay-en és egész magas áron. Na mármost, az lenne a kérdésünk, hogy ismeri-e esetleg valaki ezt a matuzsálemet és hogy ér-e manapság ez a ritka kártya valamit? (Abból gondolom, hogy ritka, mert azokból a kis infókból, amit találtunk ez jött le. Plusz az e-bayes hirdetésben is írva van, hogy elég ritka és a maga idejében elég ász cumó volt).
A link, ahol meg tudjátok nézni mi is ez: [link]
Előre is köszönöm
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari