- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- CPU kontra VGA: melyik a fontosabb gamer laptopnál?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Okos Otthon kezdőknek
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #117684 üzenetére
A bevezető részedet értem, csak arra próbálok reflektálni, hogy ennek ám nincs akkora szerepe mint azt te gondolod. legalábbis, érzésre, 16 éve nem éreztem ám különösebben komoly különbséget. Még akkor sem, ha amúgy teljesen logikus amit írsz.
Kicsit olyan ez mint akkoriban a Dual Channel volt, hogy az egekig fel volt sz0pva, DC az isten, mindenki 2×128MB meg 2×256MB RAM modulokat vett, meg NForce2 lapot (más okból valid volt), én meg hiába írogattam a fórumokon, hogy nem kell ennek felülni. 2-3 év múlva kiderült, hogy bizonyos feladatokban 1-3% lehet az előny, a memóriagyártók meg örültek, hogy az emberek elkapkodták a sok kicsi modult, amikor meg bővíteni akartak, akkor komplett seteket cseréltek.
Nos itt úgy vélem nincs olyan nagyon nagy szerepe ennek. Biztos, hogy van szerepe. Még az is lehet, hogy rosszul emlékszem. (ugyebár nem szoktam alacsony FSBvel tuningolni). Az FSB emelésnek egy hatása amire emlékszem, hogy pattogósabb valahogy a rendszer. Az viszont tény, de sosem mondtam, hogy nem így lenne.
Én azt sem bánnám, ha valaki megmérné, ahogy mondod a 2GHZ-et, 133, 166, 200FSB-vel. Azért nem én, hogy nehogy az legyen, hogy valamit mókoltam az igazam érdekében.
Továbbra is fentartom, hogy valamekkora gyorsulást biztos fog hozni, csak talán nem egyenesen arányosat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel