Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz arn #117637 üzenetére

A proci tényleg kicsit kapja, de a sorozatszáma szerint eleve 2800+-nak volt gyártva, és azt alapfeszen is tudja is, hiába 1700+-nak van kiadva.
    A proci 2006-tól ment 2669-en, 2010-ben vissza lett véve, most vagy 2 éve megint 2669-en megy, de majd lejjebb veszem. De igazából némi feszemeléssel ezt is tudja.

A GeForce 3 -asom meg szerintem gyárilag is Ti500 volt, kb amióta megvan (23 éve) megy gond nélkül Ti500 szinten. Már szinte nem gondolnám, hogy bármit is rövidít az élet tartamán ennyi tuning.

• envagyok

veterán

S462-ből úgy vettem észre, csak a korai sdramos alaplapok pl. Via KT133A amik ritkák már, de az újabbak nem annyira, most is van aprón 3k-ért Gigabyte lap, sőt Abit NF7 is. Prociból is ha nem 3200+-os, olcsón beszerezhető, és a gf3 ti200 se ritkaság.
    Ezekkel jól el lehet bohóckodni, nincs gáz, ha valami elhal.
    S939 se drága még, pl. az ASUS A8N SLi alapú lapok tömegével vannak, ráadásul szuper tuninglap, ha tuningolni akarsz, nem kell bele drága 4000+ vagy x2 4800+ FX-60 proci. Ami alatta van, az megint olcsó. Vga pcie 7600gt szintén gombokért megy.
    P4-re is egy p4p800, 3ghz-es prociig sok van, 775-re ha nem extrém ritka lapot használsz (asus rampage, maximus extreme, formula, stb) , szintén szuper a P5Q, de a nem csúcsmodell x38 (P5K) , p35 lapok szintén pár ezres kategóriák, nforce 750i szintén megfizethető kategória, 8800gt szintén sok van bele olcsón. Procit E5450-et 4000ft-ért hirdettem, 2 maroknyi van belőle, kutya se vette, de Q6600, Q6700, E8500, E6600, 6700 is pár ezres. AM2 is jó alap tuningra, crossfire és nforce sli lapok is pár ezerért halmokban vannak, 6400+ a kicsit drágább,de az összes többi proci apróért tömegesen van.

Persze én se hajtanám szénné a dfi nforce2 462, abit nf7-s v2.0, asus rampage extreme, blitz extreme, maximus extreme, crosshair, stb lapjaimat, mert fájna az elvesztése, persze alapfeszes vagy +0.1v tuning még belefér.
    Mondjuk tény, hogy

Szerintem tuningra a legélvezetesebb a 775, pentium4 vagy 2 magos 45nm core2 procival. Simán benne van a lassabb darabokban a 100% tuning.

Most Krok640 beszámolója alapján kedvet kaptam kis s462 tuningra én is.
    Krok, mire kell odafigyelni az AthlonXP prociknál hajthatóság szempontjából?

• czundermák

aktív tag

Az órajeltől semelyik alkatrésznek nem lesz baja, legfeljebb, a minimális melegedésre kell odafigyelni.

A feszültség emelésre és a vele járó erősebb áramra fel vannak készítve a lapok. Nyilván itt az 1 tized még nem a világ vége, ha 462 vonalon maradunk példaként, egy Palomino és Thunderbird páros alap feszültségen, alap órajelen, bizonyosan jobban megrángatja a VRM-et, mint a Tbred és a Barton akár 1 tized emeléssel. Ezeket érdemes kikísérletezni, nem annyira ördögtől való a retro OC. Olyan kártyák esetén végképp nem, ahol a GPU megegyezik épp a GF3 esetén (NV20 vs. NV20) csak órajelben térnek el.

• Francia91

veterán

Nekem ezért megy alapon a Socket 462-es 2,0 GHz-es Sempron 3000+ (Barton, ne tévesszen meg a Sempron elnevezés) procim, nem akarom, hogy baja legyen, maradjon meg minél tovább az utókornak

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés