Hirdetés
- MárkaLánc
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Újabb segítség kéne!
Rendeltem Alirol valamit, ki is lett fizetve, de az áru mellett a Extend Processing Time jött elő, 21 nap 5 óra visszaszámolással.
Tudom, valami tavaszi ünnepük van írták is.
Van nekem bármi dolgom ezzel a gombbal, ha ráérek és kivárom a soromat?
Mert, ha nem arra van gondolom a cancel order. , hogy törüljem a rendelésem.Akkor viszont mi történik, ha rányomok a Extend Processing gombra?
A segítségeteket előre is köszönöm szépen.
-
Topikgazda
válasz balazs1956 #23054 üzenetére
Összefoglaló, 2. Vásárlás folyamata az AliExpressen.
Majd indul 15.-étől a kínai új év és annak állami ünnepe.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Terentius #23057 üzenetére
Ha megnyitod a dispute-t akkor már "vége" védelmi időnek. Újraindul ha megszakítod, de egyébként a dispute ideje ketyeg.
Lásd Összefoglaló:Megnézheted két helyen is
Order List > Order Detail és a Financial fül, majd a képernyő alján
My Orders, Refunds & Disputes, Status oszlop, Arbitration ID View DetailA mobil app-ban meg ott a dispute info ha kiválasztod.
[ Szerkesztve ]
-
internetezoo
senior tag
Hová van leírva hogy 22 nap alatt adja fel?
-
Topikgazda
válasz internetezoo #23059 üzenetére
Nem tudom, hogy erre gondoltál-e: de az áru mellett a Extend Processing Time jött elő, 21 nap 5 óra visszaszámolással.
My Orders és az adott vásárlásnál a Order Status oszlopban mutatja a Processing Time-t, ahol a feladás után az Awaiting delivery, Your order will be closed in: 40 days 5 hours 19 minutes látszik.
-
phoenix64
őstag
Összefoglaloban végül megtaláltam.
[ Szerkesztve ]
-
phoenix64
őstag
válasz phoenix64 #23061 üzenetére
Azt jól értem, hogy most vámkezelésnél ki kell töltenem a formot, csinálnom kell az orderről és a financialról is print screent + még valahogy a kártyás tranzakcióról is? A print screeneket megcsináltam, de mivan ha a tranzakcióról nem tudok semmit küldeni? Nem fogják elfogadni?
Illetve a 3000 forintos vámkezelési költséget kötelező kifizetni egy 32 dolláros telóra is?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz phoenix64 #23062 üzenetére
Kaptál sms-t vagy levelet?
Milyen tranzakcióról beszélsz amiről nem tudsz valami küldeni? Mindennek van elektronikus lenyomata.
Az Összefoglalóba is be van írva, hogy ha a vételár és a szállítási költség együtt még 44 $ alatt van, akkor kérheted a kedvezményes vámeljárást.
A költség magának a Postának a munkája, azt fizetni kell, gyakorlatban eddig ha nem kellett áfát fizetni, akkor nem kérték mindig.[ Szerkesztve ]
-
phoenix64
őstag
Magáról a fizetési tranzakcióról. Vagy csak nem tudom hol nézzem netbankban a kártyás tranzakciókat. Kaptam sms-t hogy vámkezelési eljárás alatt van, töltsem ki a formot. Kitöltöttem meg order/financial printscreen meg is van. A tranzakcióról print screen vagy vmi kivonat kellene?
-
Topikgazda
válasz phoenix64 #23064 üzenetére
Minden kártyás vásárlásról van egy tétele a Netbankodban ez már könyvelt tételek közt, menj a vásárlás hónapjára és a vásárlási tétel ott lesz.
Ha nem lenne netbank akkor meg minden hónapban küldeni kell a bankodnak elszámolást a számládról, azon rajta van.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz internetezoo #23066 üzenetére
Normál esetben 5-7 nap, most az ünnep miatt az Aliexpress dobott rá tartalék napokat.
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Vezetek nelkuli toltot szeretnek vasarolni Galaxy S7-hez, ami tudja a QC-t es nem karacsonyfakent vilagit.
Valakinek van tapasztalata ilyen teren?
Illetve Rock toltok mennyire megbizhatoak?
Amikben gondolkodom: Rock W3, Choetech T520 es a Tronsmart WC01 hutott toltoje, de attol tartok, ez ejszaka zajos... A Ugreen kerek toltopadjai is erdekesek lehetnek.Aki tud segiteni, annak koszonom
[ Szerkesztve ]
-
timolya
csendes tag
Sziasztok!
5m meleg fehér led csíkot szeretnék rendelni az Aliról, minél sűrűbb ledeset, de a lényeg hogy távirányítós legyen, normál eu dugós nem usb-s (és a nem vízálló jó mert olcsóbb).
Amiket találtam mind színesek, viszont nekem a lényeg a sima meleg fehér szín.
Esetleg valaki rendelt már ilyet és dobna egy linket?
Köszönöm! -
Topikgazda
válasz timolya #23071 üzenetére
Itt egy keresési lista a megfelelő fényerő és fogyasztás miatt 5630-as ledekben gondolkozz. Nem kell egy helyről megvenni, a távirányításra többféle lehetőség áll rendelkezésre és simán összeépíthető.
[ Szerkesztve ]
-
timolya
csendes tag
Nagyon köszi!
Tehát ha megveszem a
SMD 5630 led strip light 600 LED csíkot + 1 Set 12V RF Wireless Remote Switch Controller távirányítót, akkor még a tápot is külön?
Vagy van egy tápunk ami az előző sima led csíkhoz volt (csak szétszaggata a kisfiam a csíkot, de most már plexi mögött lesz az új) az is jó hozzá?
Most nézem a képen, hogy nincs a csík végén dugó csak drót, akkor tudnál hozzá tápot mutatni?
Nem nagyon értek hozzá, nagyon köszi![ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz phoenix64 #23064 üzenetére
Na ez engem is érdekelne. Nyomorék aliexpress miért nem küld egy rendes összefoglaló emailt, hogy ezt vettem ennyiért, összesen ennyi valamilyen pénz? Jó az az order/financial print screen? A tranzakcióról meg az OTP-nél ami látszik arról aztán nem lehet hozzákötni ehhez az egészhez, értelme nincs mellékelni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz kammler #23076 üzenetére
A dátum, az AliExpress név, az összeg, gondolom valami kártyaszám alátámasztja a fizetést, ez lenne a fizetési igazolás, meggyőzi a vámost az összeg valódiságáról.
Hogy az OTP-nél mit lehet kreálni, nem tudom, én az Ersténél ezt mentem pdf-ben és csatolom a vámolásos okmányhoz. Eddig sosem volt gond az összeggel.Gondolom az OTP-nél is van lehetőség egy adott tranzakciót kiválasztani, annyi nem lehet eltérő a két banki felület. Lekérdezések, Számlatörténet és az adott tételnél Részletek.
Ha ilyesmi és Nyomtat-ra kattintasz akkor mi jelenik meg ha pdf-be mented?
[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Szeretnék rendelni kisebb nagyobb dolgokat az alirol, viszont nem tudom mennyire biztonságos oda megadni a kártya adataimat? (Félig ironikus a kérdés, mert nem.igazan akarom megadni ) milyen opciók vannak fizetésre, ki hogyan szokott fizetni ami biztonságos is?
Láttam az alipay-t is de dettó hasonlóan visszaült a dolog szerintem -
Topikgazda
válasz noorbertt #23083 üzenetére
Csak bankkártyával tudsz fizetni. Készpénz és utánvétel nincs a külföldi Internetes vásárlásoknál. Banki utalás sem célszerű, mert az meg drága, de itt az nem is használható.
Ha nem adod meg, akkor nem tudsz vásárolni. Bármely helyen ahol bankkártyával fizetsz ellophatják az adatok, akár trafik, akár AliExpress ugyanúgy van védve mint bármely kártya elfogadóhely.
2012 óta vásárolok itt bankkártyával. Nem volt gondom.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Dluinet #23085 üzenetére
Oké egyszerűsítettem.
Mi áll még rendelkezésre csóró magyaroknak?
Currently, you can pay using Boleto, Visa, MasterCard, QIWI, Western Union, Maestro debit card, WebMoney and bank transfer.
Az aláhúzott ingyenes, a dőlt drága és lassú, WU esetén a refund az örök talány.Minden kártyával az Alipay-en keresztül fizetünk, viszont regisztrálni csak Visa és Mastercard jöhet szóba.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
bank transfer az működik postán keresztül is
bemegy, kitölti a csekket és odaadja a pénzt, a posta elküldi a megadott számlára a pénzt kb 1 hét alatt
de ez is pénzbe kerülígy csináltam 2004-ben a netes vásárlást, amikor még nem volt bankkártyám
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Topikgazda
válasz Dluinet #23087 üzenetére
Világos, de inkább az egyszerűbb, gyorsabb és biztonságos megoldást ajánljuk.
Ezt az utóbbit úgy általánosságban írom, nem a te hsz-edre: Ha megfelelően őrizzük a bankkártya adatokat, szándékosan nem adjuk oda a csalóknak, a bank kártérít bennünket, ezért nem igazán értem a félelmeket.
Az én bankom nemrég megoldotta, úgy gondolták hogy biztos ami biztos megelőzésként az illetéktelen megismerést letiltotta a kártyámat (amelyre bizonyítékot az elmúlt 3 hét alatt nem sikerült találni, mennék a rendőrségre de kéne az a bizonyíték).
Én javasoltam neki, hogy ilyen gondolkodásból kiindulva, akkor az összes ügyfelük kártyáját tiltsák le, sőt ha nem is adnak kártyát, akkor biztos nem kerülnek a kártya adatok illetéktelenek tudomásra.[ Szerkesztve ]
-
kuksa90
őstag
Csak nem az OTP- nél volt?
Én is így jártam velük... az ali visszadobta a fizetést, mondván: a nemzetközi fizetés le van tiltva... Felhívtam a kártyabiztonsági osztályt, ott derült ki ugyanez: gyanús (?!) pénzmozgás miattletiltottákkorlátozták a kártyát. Mondtam nekik, hogy tíz percük van visszaállítani, vagy keressenek új ügyfelet...Ciccuka: igen, a kuponokról mindig kiderül, hogy csak x érték fölött használható. Különben a magyar ember bevásárolna fél dollárért, és visszakér másfelet...
[ Szerkesztve ]
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
Topikgazda
válasz tomazin #23091 üzenetére
Semmi hozáférést nem tudnak felmutatni. Az is lehet amit írsz mert mindig variálnak. Csak ez kártya lejáróban volt, 1500 Ft lett volna az újítás, ezzel a megoldásukkal 2900 Ft lett az új kártya. Mindenhol ahol el van tárolva a kártya adat csak a két lépcsős azonosítás feltörése után tudnának hozzáférni, de mindkét cég jóval többet költ a biztonságra, mint a bankom, akik még a saját rendszerüket is nagyon gyengén üzemeltetik. Itt nem az természetes hogy 2 lépcsős a belépés, csak akkor, ha az ügyfél kéri. Neki miért nem érdeke csak így biztosítani a belépést?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz tomazin #23094 üzenetére
Már 5 panasz van a témában beadva. Egyenlőre semmi, a hülye hatóság 30 napos választ enged meg egy 30 perc alatt kivizsgálható panaszra.
Az utolsónál kértem a konkrét adatokat, hogy a rendőrségi feljelentést meg tudjam tenni -bankkártya adat megszerzése bűncselekmény- és attól cégtől is kártérítést akarok kérni, akitől állítólag megszerezték az adatokat, mivel garantálták a biztonságot és erre kártérítést írnak a szerződési feltételekben.
De ez ugye csak teszt, mert nem tudnak semmit felmutatni, mert csak valamit elszúrtak.
Persze ha tényleg igaz akkor viszem tovább a dolgot, mert még a végén kiderülhet hogy bank nem vigyázott az adatokra és tőlük lopták el és a beismerése a hibának az nem megy.[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Megint elakadtam a dispute ügyben.
Az Ali tegnap este írt, hogy beavatkozott, és hogy válasszak az ő, vagy az eladó megoldása közül ( ha jól értelmeztem a google fordítót)
Ha vissza akarom kapni a pénzem, melyik gombot nyomogassam?
Végül is nem látom mi lenne az Ali ajánlata, ezzel szemben az eladó alatt van egy elfogadás, és egy elutasítás lehetőségem.
Számomra kissé zavaros, hátha tudtok segíteni.Előre is köszönöm szépen
-
tomazin
veterán
válasz balazs1956 #23096 üzenetére
központ balra látok egy valamit jobbra meg egy izét. merre menjek tovább?
szerintem véletlenszerűen válassz.
-
Topikgazda
válasz balazs1956 #23098 üzenetére
Még mindig igaz amit az Összefoglalóban a gombokhoz magyarázatként van írva:
1. Elfogadjuk az ajánlatát, ez esetben az Accept (elfogad) gombot nyomjuk meg. A dispute az egyezségnek megfelelően zárul.
2. Nem fogadjuk el, a Reject (elutasít) gombra nyomunk, ez esetben az AliExpress fog dönteni a vitában. -
tomazin
veterán
válasz balazs1956 #23098 üzenetére
reject
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- HP Elitebook 850 G7 I5-10gen 32GB Ram 256GB SSD
- HP EliteDesk 800 35W G2 USDT i5-6500T/8GB/256GB/Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest