Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Jött egy csomagom az aliról, de nem tudom kitől.
3 féle variációban rendeltem hasonló terméket.
Hogyan tudnám kideríteni, melyik cég küldte ezt?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
timolya
csendes tag
Többen írták már hogy a Pudong-os csomagok nagyon csúsznak.
Nevesítik külön Pudongot a nyomkövetésben, vagy ezt honnan tudni? -
Topikgazda
válasz timolya #21754 üzenetére
Vagy így: Megérkezett a postázóba Shanghai Pudong (20000062)
Egy normál nyomkövetés innen:
25.09.2017 07:20 Elhagyta a repteret Shanghai Pudong (20000062)09.11.2017 08:12 Belföldi feldolgozásra továbbítva / Forwarded for domestic sorting
Ne kérdezd közben hol volt.
Sarokba szorítottam a csomagot, kukoricát szórtam a térde alá, de nem volt hajlandó elárulni[ Szerkesztve ]
-
pcgamer01
senior tag
-
timolya
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor a csomagom nem Pudongos, Pekingből jön, csak fura hogy ugyanattól az eladótól rendeltem hetente csomagot, és a középső még mindig repül valahol. Eddig minden csomagom megjött szépen sorban, az utána rendeltek is.
Előkerülhet még később, volt már valakinek hasonló?
Ilyenkor hogy van rajta nyomkövetés számít egyáltalán? -
CactuS
Arcképgyáros
Srácok, érkezett egy csomagom, amiben volt 2 játék a gyerkőcnek. Az egyik egy kisvonat volt, ami megsérült a szállításkor, eltörött a kereke. A kérdésem az, hogy ilyenkor mi a korrekt hozzáállás az eladó felé? Írjak neki üzenetet vagy jelezzem az ali felé, hogy megjött, majd dispute?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
fundaluk
tag
Sziasztok, mit lehet olyankor csinálni ha a rendelés a Chinese Post nyomkövetése szerint sikeresen kézbesítve lett, a Magyar Posta nyomkövetése szerint pedig "Célországba elküldve" státuszban van, de Magyarországra nem érkezett meg? Én a csomagot nem kaptam meg. De az eladónak hiába írok, ő állítja hogy én márpedig meg kellett kapjam mert a kínai posta azt mutatja.
-
fundaluk
tag
Köszönöm szépen a válaszodat!
Ez érdekes: beírtam a számot oda amit küldtél.
RU020002385CN
Úgy tűnik mintha október 14.-ig Kínában keringett volna a csomag, majd most november 10.-én ismét átvették a feladótól. Lehet a néhány nappal ezelőtti reklamációmat követően ismét feladásra került. -
Topikgazda
válasz fundaluk #21763 üzenetére
Ez még az AliExpress által is elfogadott kínai keresőben is azt adj fel, hogy vissza lett a feladónak küldve.
Ez lenne az. Ezt a linket elküldheted neki, mert kínaiul tartalmazza azt hogy nem Magyarországon lett kézbesítve. Nálunk nincs ilyen város: Guangzhou és ez az utolsó 2017-11-13 16:06:30 infó. -
Topikgazda
válasz -secret- #21766 üzenetére
Mehet a dispute keretében mert 1. nyoma marad és így biztos reagálni fog, 2. ha meg tudunk egyezni, akkor be lehet zárni, és nincs semmi feljegyezve az eladó kontójára, 3. ha beleegyezik a refundba akkor neki sem kell az AliExpress jutalékát kifizetni. 4. Csak azok számolnak az eladói minősítésbe, ahol az AliExpressnek kellett dönteni
CactuS
Ha nem igazolod vissza, addig a pénz az Aliexpressnél van, az eladó saját költségére nem biztos, hogy ad valamit.[ Szerkesztve ]
-
bulek
tag
Szerintetek hamis TN-t kaptam? LX582768833CN (ePacket)
Lassan egy hete vettem és még semmi változás nem történt. A China EMS keresőjében nem talál hozzá infót (No tracking information for the shipment, or overdue tracking.) -
JustinBarnes
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy esetleg volt-e már hasonló téma, de érdekes esetbe futottam bele a legutóbbi rendelésemnél. Egy alig 13 $ (~3500 Ft) értékű csomagom érkezett volna, melyet megfogott a vám. Mondanom sem kell, hogy eléggé meglepett, mivel még csak a vámhatár közelében sincs az értéke. Természetesen minden papírt továbbítottam a posta felé, viszont ha jól tudom a 3000 Ft vámkezelési költséggel mindenképp megterhelik majd a csomagom, akkor is, ha végül (természetesen) kiderül, hogy a posta tévedett az érték megbecslésénél. Így a csomagom majd szolid 100%-os drágulással fog hozzám megérkezni.
Igazából ez ellen gondolom tenni már nem sok mindent tudok, viszont a kérdésem az lenne, hogy ezentúl várható, hogy mondjuk megfognak majd egy 1$ értékű csomagot és hiába tudod bizonyítani, hogy ez bizony lényegesen a vámhatár alatt van, a kezelési költségek miatt mégis hatalmas mínusz lesz a rendelés?
-
Topikgazda
válasz JustinBarnes #21771 üzenetére
Rosszul tudod, gondolod, ha kell kiszabni vámot, áfát csak akkor van vámeljárás és azután kerül felszámolásra a díj.
Bekérték az adatokat, ha elkészítik és továbbítják a NAV felé a vámkezelési kérelmet akkor kell fizetni, ha nem készül okmány akkor nem. Nálad is ez van.[ Szerkesztve ]
-
Criminal017
őstag
A 3000 Forintos összeget csak tényleges vámkezelésnél kell kifizesd, ha nem éri el az összeg a 20 vagy 22 (mennyi is?) eurót, akkor nincs költséged.
Köszi V/!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
nyikszi
őstag
Így majd senki nem fog kacatot venni Kínából De úgy tudom, hogy nem fognak rátenni semmit,
(Na megelőztek páran )
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
JustinBarnes
csendes tag
Köszönöm válaszod, akkor ez legalább a mai nap pozitív híre. (Más fórumokon más tájékoztatást kaptam erről)
A kötelező fizetést csak abból gondoltam, hogy a 'vámkezelési megbízás' kitöltésekor be kell ikszelni, hogy a postára bízom a vámkezelést aminek a díját ugye ismerjük.
Viszont akkor kérdeznék, mert ilyen helyzetben még nem voltam: Akkor most mi várható az én konkrét csomagom ügyében? Szép lassan megtörténik a papírmunka, rájönnek, hogy nem szükséges áfával és vámmal terhelni a csomagot, majd pedig kihozza a postás, mint egy hétköznapi kínai küldeményt, amelyet én bármi extra költség fizetése nélkül átveszek?
-
Topikgazda
válasz JustinBarnes #21776 üzenetére
Sajnálatos, hogy a más fórumokon a Posta Vámoldalon megjelenő információkhoz hiányzik az értő olvasás készsége és a logikus gondolkodás képesége.
Megnézik az igazolást és: majd pedig kihozza a postás, mint egy hétköznapi kínai küldeményt, amelyet én bármi extra költség fizetése nélkül átveszek?[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Ha az eladó tett egy ajánlatot akkor bármedig várhatok annak elfogadására, vagy elutasítására. Igazából szerintem csak késik csak a hülyéje nem hosszabbította meg az purchase protection-t (vagy nem is lehet akármeddig?), és természetesen nem nemzetközi csomagkövetési számos.
(Az "ajánlat" igazából semmit mondó, csak magyarázza hogy várjak.)
Amúgy most azt sem tudom mi is van, ha elutasítom újraindul valami számláló, vagy már az Ali lép közbe?
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
Nem találkozta még ilyen anomáliával, hogy a CAINIAO rendesen mutatja a dolgokat de semmi más oldal nem látja. Azért is érdekes mert a feladó kissé variált a dolgokkal. SG post azt írja nincs a rendszerükben ilyen TN. Ez valami normálnak látszó kamu TN lenne?
-
Topikgazda
válasz vasi89 #21781 üzenetére
Biztos van még hátra úgy 50 nap a várható megérkezési időből, a vásárlói védelemből. Az hogy a 10-én feladott dolog 14-én nem minden postai nyomkövetőn nézegethető -aminek jelentősége nincs, mert ez még a feladó tulajdona, nézegesse ő, én semmit nem tudok kezdeni vele - nem probléma.
Neked is csak idézni tudom amit tájékoztatásul ki van írva a vásárlásnál: Tracking information is available within 5-10 days.
Ez a nyomkövetési szám megfelel a nemzetközi formátumnak, van róla bejegyzés annál a postánál ahol felvették szállításra így kamu szánka tekinteni számomra nem világos.
Az sem világos, ha nem lenne igazi akkor jelenlegi állapotban 4-5 nappal a vásárlás után mit lehet kezdeni?
A folyamatot nem tudod megállítani. Nem tudod a vásárlást visszavonni.
Meg nincs kamu nyomkövetési szám. Az hogy nem kapod meg, más kapja meg nincs összefüggésben azzal hogy létező vagy nem létező a neked megírt szám. -
vasi89
addikt
jah de valamikor elseje körül rendeltem és ez már a 2. TN amit kapok. Szerintem az első TN-t csak beírta és akkor ez lesz a valós, mert az is ugyan ilyen SG volt és annál is mutatott valamit a cainiao de aztán törölve lett. De nem is akarok én reklamálni nála meg semmi csak nem tudtam már eligazodni h ez valós lehet e mert az SG post oldala azt írja h nincs ilyen szám.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz vasi89 #21784 üzenetére
Ez ugye Kínában volt becsomagolva, ahhoz hogy a Szingapúri posta is lássa ahhoz el kell küldeni Szingapúrba. Az általában 1 hét körüli idő.
Elektronikusan a nyomkövetési szám leigényelhető, de csak akkor lehet nyomon követni, ha számot kiadó posta kezelésébe kerül, ezt a RB273026619SG számot ők írhatják be a nemzetközi adatbázisba, mert az övék. Ezután már ahol megfordul ott írják a bejegyzéseket az ottani emberkék.
Most vissza nézve egy ilyennél 30-án leigényelve a szám és 7-én indult el Szingapúrból, oda 4-én érkezett. -
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Rendeltem egy 100€-s tabletet, de nem figyeltem, h a dhl szállítja. A feladó jelezte, h ez plusz ktg lesz nagy valószínűséggel mennyit írjon értéknek ha fennakadna a vámon. Most a kérdésem az lenne, h 100%-e,h fizetnem kell vámot áfát eljárási ktget csak azért merz a dhl hozza vagy ez is olyan, mint a posta, h talán megúszom? Illetve, h ebben az esetben visszamondhatom-e a rendelést a plusz költségekre hivatkozva? A válaszokat előre is köszönöm!
-
Topikgazda
válasz Zoli1222 #21788 üzenetére
Melyik DHL? A DHL Express esetén ők végzik, ha a postás DHL akkor a Magyar Posta.
A kevesebbet ráírok, mint amennyibe kerül minimum 2004 óta nem működik, a mesében nem hihetnek a NAV emberei, a törvény mást ír.
A plusz költség miatti visszamondást el is felejtheted, nem korrekt hozzáállás.
Már a vásárlás előtt tudtad, hogy 22 €-ot meghaladó érték esetén van 27% Áfa és a szállító vámoltatási költsége. DHL esetén 2%, de minimum 5990 Ft.
Vissza viszik neki, de csak akkor kapja meg ha kifizeti a visszaszállítással kapcsolatos költségeket, a szállítási biztosítása nem terjed ki arra hogy a vevő nem hajlandó átvenni. Enyhén szívatós a dolog.
Tabletek esetén a "megúszás" esélye 0%-hoz konvergál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Írták néhányan, hogy felárazás is megelőzte a 11.11 akciót.
Utólag megnézve a rendelt termékek jelenlegi hirdetését, több is van ami ugyanannyiba kerül, akad olyan is ami picivel olcsóbb most.
Kisebb részük pedig igazi kedvezménnyel volt hirdetve.Viszont van ami jobban bosszant. Mindent registered air mail szállítással kértem.
Mégis többnél látom, hogy ennek ellenére másként küldik. Van PostNL, és van valami ismeretlen Special Line-YW is.Lehet gáz ilyen szállítási módokkal? Erről a Special Line-YW küldeményről itt se találtam szinte semmit.
-
Topikgazda
válasz #22794752 #21792 üzenetére
Ez nem ismeretlen: Special Line-YW a Yanwen logisztikai cég lenne,ők előszeretettel rövid időn belül azt írják, hogy megérkezett ide, de úgy 2 héttel "előrehozzák" a valóságos időhöz viszonyítva. Az NL-s az nem gond, legalább valódi könyvelt küldemény lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli1222
addikt
válasz fornettisuti #21793 üzenetére
Ázzz! H b..... meg!
-
-=RelakS=-
veterán
A 22€-ba még azért bele kell számolni az unió területéig értendő szállítási költséget. Ehhez hozzácsapják a még minimum 5990Ft-ot, és erre penderedik az áfa.
Ezek miatt lett nemrég egy 13ezer körüli rendelésem inkább 24ezer forint Akkor már rendelhettem volna németektől is
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #21796 üzenetére
Mivel tudom, hogy a vámérték az a vételár és a szállítási költség+ az egyéb költségek együtt, ez azért köztudott is és ezt még az Összefoglalóba is beírtam: Az ÁFA és vám alap a vételár és szállítási költséggel együtt értendő. Valamint a DHL okmányának linkje is ott van, ami tartalmazza, hogy mennyit kell fizetni
Nem egészen világos hogy hogy miért nekem van címezve.[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
Sziasztok. Elolvastam az összefoglalót de még nem tiszta valami.
"Figyelem, a szolgáltató pénzt kér a vámeljárásért. Magyar Posta 3000 Ft, futárcégek 6000 Ft körül!"
DHL-el kértem china-ból hogy emberi időben megjöjjön. Ha 22,1-150 euró között (~46000 Ft-ig) vámmentes akkor ez a eljárási pénz mi? az erre az érték sávra is vonatkozik vagy csak 22,1-150 euró feletti csomagokra?
Mert az oké hogy a 27% áfát kifizetem meg a DHL szállítási költségét de még ezt is felszámolják az azét durva.
UI: én nem néztem utána az én hibám. Sajnos azonban amit rendeltem csak kintről tudom beszerezni. EU-ból nem vagy ugyanilyen árban.
[ Szerkesztve ]
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
Topikgazda
válasz Exelsior #21799 üzenetére
Az áfát is a vámeljárásnak (szabad forgalomba bocsátás vámeljárás) nevezett dolog keretében szabják ki, csak nem fizetsz vámot mert az 0 %, még 150 € felett is. 22 € felett mindig van ez a költség a szállítási szolgáltatóknál.
Ez is munka, elkészíteni az okmányokat, benyújtani a NAV-nak és a DHL esetén: a vámteher (vám és/vagy adók) megfizetése előtti árukiadás a DHL Express kezességvállalási engedélyének terhére lehetséges. A kezességvállalás díja: a vámteher 2,5%-a, minimum 5.990,-Ft. A Postánál azért kevesebb mert neki van erre mentességük, ott a melót fizeted ki.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- HP Elitebook 850 G7 I5-10gen 32GB Ram 256GB SSD
- HP EliteDesk 800 35W G2 USDT i5-6500T/8GB/256GB/Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest